Sekalaisten kysymysten ketju II

  • 7 010 508
  • 47 206

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
En ole maininnut tuota säästötiliä lainkaan, kun muista tileistä ei ole kysytty. En tiedä, saavatko nuo sossut tuota säästötiliäni tietoon mistään?
Eivät saa. Suomen pankkisalaisuuslaki, ju nou.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Eivät saa. Suomen pankkisalaisuuslaki, ju nou.
Kyllä muuten nykyisin saavat. Toisin oli 1990-luvulla. Jos toimeentulotukiviranomainen jostain syystä epäilee, että asiakkaalla voisi olla useampia tilejä, niin hän voi kirjallisesti kysyä asiaa pankeiltä. Pankkien on sitten kerrottava totuus eikä pankkisalaisuus ole esteenä.
 

Tuamas

Jäsen
Viikonloppuna rantautuu tossulätkän SM-kisakiertue Raumalle. Kyselisin vaan, että onko tuo minkään katsomisen arvoista tavaraa? Ei ole ennen tossulätkää tullut katseltua, joten paikalla aiemmin olleet voisi kertoa.

Ihan viihdyttävää peliähän tuo on, pelillisesti ihan ok sekä pommeja ja tappeluitakin tulee yleensä turnauksen aikana. Suosittelen toki ennemmin sunnuntaita katsomispäiväksi kun jatkopelit alkavat (pahimmat "jäte"-joukkueet jo pudonneet) ja pelataan Pori vs. Rauma "all stars"-ottelu.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nyt sitten tyhmänä (tai viisaana, kummalta kantilta katsoo), siirsin tuolta säästötililtä 150 euroa tuolle normitilille. Kun sossussa sitten kysyttiin, ovatko vanhemmat avustaneet tuolla 150:llä, niin kerroin, että isovanhemmat laittoivat sinne rahaa.
...
Onko tässä jo periaatteessa syyllistytty rikokseen?
Kyllä on, avustuspetokseen, rikoslaki 29:5. On virkailijasta sitten kiinni, lähtevätkö asiaa viemään eteenpäin. Valehtelu rahojen alkuperästä ja tämän jälkeenkin asiaan vaikuttavan tiedon salaaminen ei ainakaan puhu puolestasi. Mahdollisesti kyllä tyytyvät siihen, että palautat rahat.
 

J.Petke

Jäsen
Olisiko kyseessä jotain unihalvauksen tyyppistä?

Tuota jo tutkinkin mutta en samaistunut. Pystyn liikkumaan ja kävin molemmilla kerroilla vessassa ja sen jälkeen menin istuskelemaan sänkyyn. Ehkä tuo on vaan joku rajatila missä ollaan hereillä mutta joku uni jäänyt päälle. Ei meinaa ole mukavia nuo keikat.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Selittäkääs joku tämä: Toissapäivänä tuli nähtyä joskus aamuyöstä pimeän aikaan Tapiolassa ikkunasta kaukana täysin pystysuoraan nouseva valo, joka näytti samanlaiselta kuin lentokoneen valo ja nousunopeuskin vaikutti olevan jotain lentokoneen luokkaa. Jäi vaan kummastuttamaan tuo täysin pystysuora nousurata tuolle valolle. Lentokonehan noin ei voi nousta, eikä helikopterikaan varmastikaan nousisi tuolla nopeudella, joten en keksi nyt selitystä. UFOa en vakavissani epäile, mutta voisiko tuo olla a) joku optinen harha ja näin oikeasti lentokoneen nousevan tai b) joku muu ilmaan tuolla vauhdilla nouseva kone?
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Mikäs juttu tämä on, kun sanoivat radiossa äsken, että kuusi lasta oli hukkunut jossakin leirillä, koska ohjaajat oli ollut jurrissa?

Tästä ilmeisesti on jonkin verran aikaa jo.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Tuota jo tutkinkin mutta en samaistunut. Pystyn liikkumaan ja kävin molemmilla kerroilla vessassa ja sen jälkeen menin istuskelemaan sänkyyn. Ehkä tuo on vaan joku rajatila missä ollaan hereillä mutta joku uni jäänyt päälle. Ei meinaa ole mukavia nuo keikat.

Kerran viime syksynä oli meikäläisellä samanlainen yö. Hirveessä paniikissa heräsin. Arvoin ainakin pari minuuttia, että uskallanko avata oven. Heti oven avatessani näin olohuoneen ikkunasta tumman hahmon (orapihlaja-aidassa). Seisoin paikallani paskan jäykkänä. Parin minuutin päästä hipsin pari askelta (ettei kukaan kuule) ja katsoin pihan toisen puolen ikkunasta ulos. Nyt oli jokin hahmo työntämässä vanhan aikaisia lastenrattaita (valo tunki läpi orapihalaja-aidan). Taas paskan jäykkänä muutaman minuutin. Sitten pari hiippailevaa askelta vessaan. En uskaltanut pistää valoja vaan suoraan istuma pissalle. Kusen jälkeen nousin ja sitten heräsin vasta ja ihmettelin, että mitä vittua mä duunaan. Kävelin normaalisti takaisin huoneeseeni ja rupesin nukkumaan. Itsellenikin tuli mieleen jokin rajatila, ehkä huonot yöunet tai jotain sellaista.

Edit: Alkoholilla ei ollut osuutta asiaan.
 

huppumies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Ottawa, Leeds Utd
Lupasikos UrPoTV jossain vaiheessa näyttää Englannin Championshippia vai muistanko nyt aivan väärin?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jatketaan tällä pesuaiheella kirjoittamista. Miten ja missä asteessa pitää pestä että saa öljyn pois pyyhkeestä? Lähteekö millään?
Haulikolla.

Jösses, hyvä mies, lopeta jo se sotkeminen. Nyt on kesä ja kuumakin vielä, voit tehdä kaiken alasti, jolloin et sotke mitään riepuja.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Haulikolla.

Jösses, hyvä mies, lopeta jo se sotkeminen. Nyt on kesä ja kuumakin vielä, voit tehdä kaiken alasti, jolloin et sotke mitään riepuja.

Niin no tässähän ei kerrottu onko kyseessä minkälainen öljy. Saattaapi olla, että passenger on ollut alasti öljyn kanssa tekemisissä kaikista huolimatta. Mukavahan se on pyyhkeen päällä vähän... no ju nou.
 

Hanskaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-liiga.fi
Mistä löytää vielä pk-seudulla ilmastointilaitteita?
Onko nekin nyt loppuneet joka paikasta?
 

moge

Jäsen
Missä ois Uudellamaalla uimahalli auki? Järvenpää, Tuusula ja ainakin Mäkelänrinne ovat kiinni elokuuhun asti. Jostain tästä Tuusulan läheltä kun löytyis...

E: Martinlaaksossa ois auki. Vähän liian kaukana... :/
 

Wilson-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Saattaa oikeastaan kuulua ihmettelyketjuun, mutta tuli eksyttyä sattumalta katsomaan TuToon siirtyneen Janne Jokilan statseja ja silmään pisti kausi 01-02. Eli sellaista kysyisin vuosien varrella SaiPan a-junnuja tai Janne Jokilan uraa seuranneilta, että onko tosiaan niin, että mies ei tehnyt ainuttakaan pistettä 25 ottelussa SaiPan a-junnuissa kaudella 01-02? Todella erikoinen tilastokummajainen kyseessä jos näin todellakin on, koska kaudella 00-01 mies nakutti 22 pelissä 15+15=30 pelatessaan Tepsin a-junnuissa.
 

axe

Jäsen
Saattaa oikeastaan kuulua ihmettelyketjuun, mutta tuli eksyttyä sattumalta katsomaan TuToon siirtyneen Janne Jokilan statseja ja silmään pisti kausi 01-02. Eli sellaista kysyisin vuosien varrella SaiPan a-junnuja tai Janne Jokilan uraa seuranneilta, että onko tosiaan niin, että mies ei tehnyt ainuttakaan pistettä 25 ottelussa SaiPan a-junnuissa kaudella 01-02?

Jääkiekkokirja tarjoaa tuon kauden SaiPa A-junnusaldoksi 3 ottelua, 0+1=1, 10 min. Vaikka noissa kirjoissakin virheitä välillä on, niin siihen luottaisin kuitenkin eniten. Näissä nettitilastoissa on kuitenkin aina kopiointi- ja näppäilyvirheiden mahdollisuus moninkertaistunut ennen kuin ne on tuolla tietokannoissa.

Eliteprospecti/Eurohockey listaa muuten 2 ottelua 0+0=0 ja 10 min.
 
Lentokonehan noin ei voi nousta, eikä helikopterikaan varmastikaan nousisi tuolla nopeudella, joten en keksi nyt selitystä.

Käsittääkseni jotkin armeijan lentokoneet kykenevät nousemaan pystysuoraan ylöspäin tai ainakin niin lähelle että se vaikuttaa katsojan silmään pysytsuoralta.

Tosin teoria lentokoneen noususta täsmälleen poispäin sinusta on varmasti kovin lähellä totuutta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös