Uusin silmin ja uudella ilmeellä kauteen 2010–2011

  • 198 569
  • 445
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Mikäli sieltä Sami Hirvonen on tulossa, niin tässä hieman miehen omasta suusta pelifilosofian tynkää astuessaan pari vuotta sitten LeKin peräsimeen:

– Suosin hyökkäävää ja aktiivista pelitapaa. Aktiivisella tarkoitan myös puolustamista, toivon ”ilmeikästä” peliä. Varsinkin puolustuspelissä aktiivisuus ja asenne korvaavat usein taitoa, haluan nähdä että takakarvaukset ja taklaukset viedään loppuun saakka. Sillä on paljon merkitystä, kurvailetko jäällä isoilla kaarilla vai pyritkö aktiivisesti riistoihin. Puolustuspeli on sydämen ja pään asia, Hirvonen selvittää.

– Hyökkäyspelaamisessa haluan, että pyritään pelaamaan kiekkoa eikä roiskimaan. Tässäkin pitää löytää se kultainen keskitie, milloin pelaajan pitää ymmärtää luopua kiekosta.
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Mikäli sieltä Sami Hirvonen on tulossa, niin tässä hieman miehen omasta suusta pelifilosofian tynkää astuessaan pari vuotta sitten LeKin peräsimeen:

Tulee viemään Tapparan mitaleille, jos saa mahdollisuuden. Todella hyvin perillä modernin nykykiekon vaatimuksista, seurannut paljon pelejä ja voin sanoa, että pelityyli tulee miellyttämään Tappara-faneja. LeKi pelasi kaksi kautta erittäin kurinalaisesti ja aggressiivisesti puolustaen käyttäen omia vahvuuksiaan. Hirvosen LeKi käytti monipuolisesti erilaisia taktisia valintoja, vaikka esimerkiksi roiskiminen harvemmin kuului kuvioon, vaikka fyysinen joukkue olisi siinä voinut hyötyä repiäkin.

Hirvosen joukkue oli Mestiksen urheilullisimpia(varsinkin toisella kaudella, kun joukkue oli ''hänen'') ja joukkue oli sekä fyysinen, että vauhdikas. Hirvosen joukkue taklaa paljon, ajaa kovaa irtokiekoille ja karvaa korkealta kahdella miehellä, jos mahdollista. Erittäin viihdyttävä joukkue!

Hirvosen pyrkimyksenä on pelata hyökkäävää kiekkoa, vaikka esimerkiksi viime kauden pakkimateriaali ei kiekollisesti ollutkaan vahva. Silti peli rullasi loistokkaasti hyökkäyspäähän ja Hirvosen LeKi muistutti Dufvan JYP:iä, mutta kuitenkin niin, että pelaajilla on vapaus luoviin ratkaisuihin.

Sami on ehdoton fanien ja pelaajien valmentaja. Faneille antaa tunnustusta, jonka he ansaitsevat. Teki sen jopa Lempäälässä, jossa fanikulttuuri on vasta lasten kengissä, mutta kehittyy toki. Kisa-Osastolle antoi tarvittavaa kehua jokaisen tappionkin jälkeen. Pelaajien valmentajan tekee se, että Sami ei selittele ikinä, sanoo asiat suoraan ja pitää omiensa puolta viimeiseen tippaan saakka. Elää tunteella pelissä mukana ja vaatii tunnetta myös joukkueeltaan. Mies, joka varmasti tuo Ville Niemisen takaisin Tapparaan. Kaukalon ulkopuolella huipputyyppi.

Tuleva Kai Suikkanen tyyliltään ja tietämykseltään, ehdottomasti. Onko köyhän miehen sellainen, sen aika näyttää!
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Kai Mattila kuitenkin ensi kaudella olisi päävalmentaja ja Hirvonen kakkosvalmentaja? Kuinka paljon herrat mahtavat olla samalla taajuudella pelaamisesta? Päävalmentajan pillin mukaan kuitenkin mennään. Itselleni kävisi myös toisinpäin toteutettu valmennuskuvio.
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Kai Mattila kuitenkin ensi kaudella olisi päävalmentaja ja Hirvonen kakkosvalmentaja? Kuinka paljon herrat mahtavat olla samalla taajuudella pelaamisesta? Päävalmentajan pillin mukaan kuitenkin mennään. Itselleni kävisi myös toisinpäin toteutettu valmennuskuvio.

Toki Mattila ottaa ohjat ja Hirvonen tulee kakkoskoutsiksi.
 

Kaivanto

Jäsen
Uutinen: Mattila ykkösvalmentajaksi, Hirvonen kakkoseksi. Maalivahtivalmentajaksi Petri Tuononen. Valmennusosaston myllerryksen syistä ei kerrota kummemmin.

Guolla ja Leimu jatkavat. Samu Vilkman, Juuso Antonen, Mika Viinamäki ja Atte Susi tryoutille elokuun loppuun asti.

Paras uutinen lienee Leimun jatkopahvi.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Petri Tuononen on kyllä osaava kaveri, onnea hänen saamisesta! Ollut tietääkseni jo pitkään joku Liiton MV-valmennuspäälikkö tms. ja osaa kyllä hommansa. Ihmettelen, miksi Jokerit ei nostanut miestä Liigaan vaan päätti hankkia uuden miehen.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Atte Susi tryoutille elokuun loppuun asti.
Atte taitaa olla legendaarisen Timpan poika? Ainakin tämä ajatus kävi mielessä kun näin A-junnujen matsin Blues - Tappara ja Susi #10 viiletti kentällä.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Saariselle kaikkea hyvää, mitä sitten onkaan edessä.

Guollan ja Leimun sopimukset pitkästä aikaa positiivisina signaaleina sopimusrintamalta.

Tässäkin keskustelussa välähti jo ensi kauden osalta termi "rakennusvuosi". Jotenkin tuntuu, että aina kesällä ja alkusyksystä tuntuu, että on rakennusvuosi, mutta playoffien aikaan taas tuntui, että päättynyt kausi olikin jo se sadonkorjuuvuosi. Että äkkiä nämäkin heittelee.

Vänttisellä on ainakin JYP-faneilta poikkeuksellisen lämpimät suositukset. Paljon lämpimämmät kuin meiltä annettiin Viinasen tiimoilta Lukkoon. Kai nämäkin jotakin merkitsevät.

Uusi kausi on aina never heard -osastolle uusi mahdollisuus näyttää. Vuosi sitten Leimua ei tiennyt juuri kukaan, nyt hänen jatkosopimus aiheuttaa lämpimiä tunteita. Näin se vaihtelee.
 

Jämäpakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flyers
Atte taitaa olla legendaarisen Timpan poika? Ainakin tämä ajatus kävi mielessä kun näin A-junnujen matsin Blues - Tappara ja Susi #10 viiletti kentällä.

Kyllä vaan, Atte on Timon poika. Loukkaantumiset kiusasivat "Suttea" viime kaudella, mutta karsinnoissa näytti sitten mallia taisi voittaa maali- tai pistepörssinkin (mies itse tästä tamperelaisessa yökerhossa mainitsi). Täytynee mahdollisuuksien rajoissa käydä harjoituspeleissä seuraamassa Aten otteita, toivottavasti pääsee kesäkaudella ottamaan kunnon roolia joukkueessa.

Leimun 3-vuotinen lappu on kyllä enemmän kuin hyvä, kiitos siitä Mikille, kuten myös Leimun löytämisestä. Ehjänä pysyessään odottelisin 30-35pisteen kautta(pidetään jalat maassa).
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Leimun jatkaminen on loisto homma. Hän on ylivoimalla yksi liigan vaarallisimmista pelaajista. Vielä kun puolustuspeliä saataisiin parannettua niin vain taivas on rajana.

Guollan jatkosopimuksesta kahdenlaiset fiilikset. Olisi likimain täydellinen kakkossentteri, mutta ei aivan ykkössenan tasoa. Loukkaantumisetkin ovat olleet riesana, joten saa nähdä pelaako yli 30 peliä. Sentterinelikko Guolla - Vänttinen - Kangasniemi - Koskinen ei vakuuta jos tavoitteena on päästä kuuden joukkoon. Muutenkin tuo hyökkäys näyttää todella heikolta ja Vänttisen siirron yhteydessä uutisoitiin, että haetaan yhtä pelaajaa joka pelipaikalle. Nyt tullut jo pakki, maalivahti ja sentteri + tryout-jampat. Enää siis laitahyökkääjää odottelen.
 
Atte taitaa olla legendaarisen Timpan poika? Ainakin tämä ajatus kävi mielessä kun näin A-junnujen matsin Blues - Tappara ja Susi #10 viiletti kentällä.

O. Niitä kääntölämmejä odotellessa.

Sinänsä aika kurja uutinen tuo valmentajanvaihdos. Pahoin pelkään, että syyt löytyvät Saarisen terveyspuolelta.

EDIT. 957:n haastattelu kertookin ihan jostakin muusta. Hyvä niin!
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
SM-liiga kun on nykyään lähinnä kasvattajaliiga, niin kiekkojännärinä minä ainakin odotan kauden alkua vesi kielellä, jotta päästään tolla rosterilla vetään pataan Helsingin miljoona-sopimus-seuroja!

Tapparan sentteriosasto, Guolla-Lucenius-Sindel-Vänttinen-Kangasniemi-Koskinen, ei näytä minusta yhtään hullummalta, siitä riittää pari laitureiksikin, kunhan sopiva permanentti löytyy. Jotkut kitisevät, että näillä tapellaan sijoista 10-14. Sanon sen jo tässä vaiheessa, jotta monet tulevat yllättymään joulukuun tietämissä Tapparan hyvästä sijoituksesta, sen verran positiivinen kutina on sieraimissa!

Tryout-miehistä uskon läpilyönteihin yltävän Juuso Antosen ja Samu Vilkmanin ja todellakin toivon sitä A.Suden puolesta. Puolustus näyttää erittäin hyvältä, jos pysyy kasassa eikä Ilvosen pitkä toipumisennuste pysäytä hänen orastavaa kehityskaartaan. Samat sävelet maalivahtikaksikon osalta, mikäli Säteri pysyy pystyy Nieminen säestämään, mutta jos Harri Lähtee olemme kusessa. Valmennus on pieni kysymysmerkki, varsinkin kun se paletti meni täysin uusiksi, mutta antaa poikien näyttää mihin pystyvät ja minä jotenkin pervolla tavalla uskon lujasti, jotta pystyvät! (Terveisiä Hollolaan;))

Edit. Ai niin, joku kova nimi sieltä kai vielä on tulossa. Onko se sitten huhua totuuspohjalta vai joidenkin I-hope-osastoa, jää nähtäväksi...
 
Viimeksi muokattu:

hardflip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alexander Barkov Jr.
Leimu ja Guolla tuovat pientä mielenrauhaa ensi kauden palettiin vaikkakin Guolla on kysymysmerkki koska saattaa mennä rikki sen 30 pelin jälkeen totaalisesti. Mutta toisaalta taas viime kausi osoitte, että kaveri on kelpo pelimies kotoiseen liigaan.

On tosi hienoa, että noita nuoria jamppoja otetaan try-outille ja annetaan mahdollisuus osoittaa olevansa sen arvoisia. Ja voisin kuvitella, että Joulukuussa puhutaan ehkä yhdestä tai kahdesta ylisuorittajasta odotuksiin nähden.

Valmennuksesta ei nyt oikein osaa sanoa mitään. MV-valmennus vaikuttaa hyvältä tärpiltä ja mielenkiintoisena odotan kuin ykkönen ja kakkonen tulevat toimimaan keskenään. Toivottavasti ajatusmaailma ja kemiat toimivat kaksikolla.
 
...ja mielenkiintoisena odotan kuin ykkönen ja kakkonen tulevat toimimaan keskenään. Toivottavasti ajatusmaailma ja kemiat toimivat kaksikolla.

Näiden koutsien (Mattila, Hirvonen) yhdistävä tekijä on, että molemmat ovat Saarisen tuttuja jo ennestään. Ymmärtääkseni Mattila oli aikanaan Mikon suosittelema valinta, ja toisaalta Saarinen ja Hirvonen ovat puheidensa mukaan hyviä ystäviä keskenään. Lieköhän siis ollut Saarisella sormensa pelissä Hirvosenkin pestaamisessa, sillä ilman muuta kuvittelin Samin olevan LeKi:ssä kypsymässä valmentajaksi nimenomaan Ilvekseen, jossa Hirvoset ovat vaikuttaneet enemmänkin.

Mattila jäi hyvin näkymättömäksi Saarisen kakkosena, joten miehestä ei voi sanoa mitään suuntaan eikä toiseen. Kauden aikana oli jotain pieniä huhuja etteivät kemiat kohtaisi pelaajistan kanssa, mutta ei mitään varmaa. Ja tietysti voidaan spekuloida, että vaikuttiko tämä jo V.Niemisen valintoihin...?

Hirvosen Sami taas on ainakin siviilissä erittäin mainio kaveri, ja näytöt LeKissä ovat kiistatta kovat. Vaikka materiaali olikin lainamiesten ansiosta hyvää luokkaa Mestikseen, niin moisen pelaajaruletin pyörittäminen oli varmasti todella haasteellista.

Selkeästi tuossa valmennusryhmässä voisi olla paikka kovan pelaajataustan omaavalle kolmoselle, sillä huipputason pelikokemus puuttuu valmennuskaksikolta.
 

PJx

Jäsen
Sinänsä aika kurja uutinen tuo valmentajanvaihdos. Pahoin pelkään, että syyt löytyvät Saarisen terveyspuolelta.

EDIT. 957:n haastattelu kertookin ihan jostakin muusta. Hyvä niin!
Äkkiä kuunneltuna sieltä ne syyt kuitenkin löytyvät. Uskoisin, että nyt on tullut aika käsitellä pään sisällä niin isoja asioita, ettei valmentamiselle jäänyt riittävästi tilaa. Mahdollisesti saanut jopa valoisan ennusteen. Alun "puskemisen" jälkeen nämäkin asiat on saatava jossain vaiheessa järjestykseen, ettei ajatukset ala harhailemaan.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Suoraselkäisin valmentajan sivuun astuminen koskaan. Yleensä ns. heikomman kauden jälkeen valmentaja potkaistaan pellolle vastoin tämän tahtoa, mutta nyt tällaisen semi-ok kauden jälkeen valmentaja itse toteaa, että parempaan olisi pitänyt pystyä ja sälyttää tämän omille niskoilleen.
 

baldie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara, Tuntemattomat, HJK, Liverpool
Suoraselkäisin valmentajan sivuun astuminen koskaan. Yleensä ns. heikomman kauden jälkeen valmentaja potkaistaan pellolle vastoin tämän tahtoa, mutta nyt tällaisen semi-ok kauden jälkeen valmentaja itse toteaa, että parempaan olisi pitänyt pystyä ja sälyttää tämän omille niskoilleen.
Tai sitten katto, että tolla rosterilla ei kuuhun mennä eikä kyllä puuhunkaan...
 

Gemini

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Suoraselkäisin valmentajan sivuun astuminen koskaan. Yleensä ns. heikomman kauden jälkeen valmentaja potkaistaan pellolle vastoin tämän tahtoa, mutta nyt tällaisen semi-ok kauden jälkeen valmentaja itse toteaa, että parempaan olisi pitänyt pystyä ja sälyttää tämän omille niskoilleen.

Suoraselkäistä? Mun mielestä lievästi sanottuna erikoista lähteä lätkimään tässä vaiheessa. Soppari oli katkolla keväällä ja Saarinen raapusti uuteen lappuun puumerkkinsä. Olisiko silloin kannattanut miettiä hommaa kaksi kertaa? Tais mennä paskat housuun kun huomasi ettei rosteriin tulekaan nimimiehiä.
 

hardflip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alexander Barkov Jr.
Suoraselkäistä? Mun mielestä lievästi sanottuna erikoista lähteä lätkimään tässä vaiheessa. Soppari oli katkolla keväällä ja Saarinen raapusti uuteen lappuun puumerkkinsä. Olisiko silloin kannattanut miettiä hommaa kaksi kertaa? Tais mennä paskat housuun kun huomasi ettei rosteriin tulekaan nimimiehiä.

No parempi antaa mahdollisuus toisille jos homma ei sytytä. Pakko pullasta tulee yleensä paskaa.

Ehkäpä keväällä tulevan kauden suunnitelmat olivat hieman erilaiset ja nyttemin ne ovat muuttuneet?

Johan viime kaudella nähtiin että ei se nimimiesten tuleminen ole mikään pelastus. Yks jos toinenkin joukkue loppupeleissä konttasi ja epäonnistui vaikka rosteri pursusi nimekkeitä pelaajia joilla olisi pitänyt taistella mestaruudesta.

Katellaan nyt ihan rauhassa vaikkakin nykyistä rosteria katsomalla ensimmäisenä ei tule mieleen runkosarjan voitto eikä mestaruus. Eipä kyllä tullut viime kauden alussa myöskään TPS:n osalta, toisin kävi.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tais mennä paskat housuun kun huomasi ettei rosteriin tulekaan nimimiehiä.

Kärkipelaajien lähtö on aivan varmasti ollut Saarisen tiedossa jatkosopimusta tehdessä. Myös ensi kauden suunnitelmat eli joukkueen nuorentaminen ei ole mikään viime viikkoina syntynyt ajatus.

Itse arvostan Saarisen tekoa. Joku muu elleivät lähes kaikki olisivat valmentaneet ensi kauden tai ainakin potkuihin asti, vaikka into olisi lopahtanut. Saarinen on niin pitkän linjan Tappara-valmentaja, että tämä ei ollut hänelle mikä tahansa työpaikka. Hän oikeasti välitti, miten joukkueelle käy muutenkin kuin työnsä takia.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Säteri siis saattaa karata jo ensi kaudeksi San Jose Sharksin riveihin. Säteri on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen, mutta NHL-sopimuksen ensimmäisessä vuodessa on optio jatkamisesta SM-liigassa. Vituttaa kyllä melko lailla jos kaiken muun lisäksi ensi kaudella ykkösvahtina on Jani Nieminen.

Lähde: Iltasanomat.fi
 

KuKKaKeppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KYRöskosken PÄrske
Säteri siis saattaa karata jo ensi kaudeksi San Jose Sharksin riveihin. Säteri on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen, mutta NHL-sopimuksen ensimmäisessä vuodessa on optio jatkamisesta SM-liigassa. Vituttaa kyllä melko lailla jos kaiken muun lisäksi ensi kaudella ykkösvahtina on Jani Nieminen.

Lähde: Iltasanomat.fi

Eiköhän Säteri kuitenkin ensi kaudella vielä Tapparassa jatka, koska ei suinkaan ole vielä valmis taalakaukoloihin. Luultavasti ensi kausi sm-liigassa, ja sitten koittamaan siipiään AHL/ECHL:llään. Jos ei onnaa niin maitojunalla takaisin kotiin.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Kaiken järjen mukaan ei pitäisi olla vielä huolta, että Säteri ensi kaudeksi rapakon taakse tulisi.
Sharksilla kuitenkin ahl:ssä on Stalock ja Sexsmith jotka tulevat jakamaan vastuun. ECHL:ssä sitten torjunta vastuun kantaa Thomas Heemskirk.

Hieno homma kyllä Säterille ja odotukset on kovat. Ensi kaudella hyvä kausi Tapparan maalinsuulla ja sitten lähdetään Ahl:ään siipiä kokeilemaan.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Hieno homma kyllä Säterille ja odotukset on kovat. Ensi kaudella hyvä kausi Tapparan maalinsuulla ja sitten lähdetään Ahl:ään siipiä kokeilemaan.

Toivottavasti menee näin. Nieminen ykkösvahtina ei mielestäni olisi paras lähtötilanne tulevaan kauteen.. Eipä se tällä hetkellä hyökkääjienkään osalta hyvältä näytä..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös