Pelaajahankinnat 2010-11

  • 596 810
  • 1 351

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä kyllä syö miestä ja rankasti!! Muuten toki erittäin hyvän näköinen joukkue ja ennenkaikkea Lahden jatkosoppari lämmittää mieltä.. Toivotaan nyt vielä että sopimusneuvottelut on Linkanin kanssa kesken tai jotain..

Niinpä.

Väännetäänkö Brembergin kanssa artisti-sopparia?

Äkkiä kun laskeskelee kärki laitureita niin onhan tuossa leivottu paikka Pulkkiselle.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Näppituntumalta sanoisin, että Näckel on tulijoista mielenkiintoisin nimi.

Tästä ehdottomasti samaa mieltä. Todella mieluisa ja yllättävä tulija! Kova luotto löytyy, että Näckel leipoo Järvisestä meille kunnon ykköskassarin, tosin sopimusten pituudet olisivat voineet olla pitempiä.

Eniten noista julkaistuista tai oikeastaan ei julkaistuista soppareista kismittää tuo Ossi Saarisen poistuminen joukkueesta. Ymmärrettävää toki pelaajan kannalta, kun ei kuulu Jortsun ensi kauden suunnitelmiin, niin parempi hakea nostetta uralleen jostain muualta. Toivottavasti paukuttaa hyvät tehot sitten Kerhossa tai jossain muussa liigaseurassa.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Näillä mennään

Kauppista ei saatu kaupaksi ja Jokerit leikkaa budjettiaan, joten Brembergiin ei tainnut rahat riittää ja halusiko edes jatkaakaan.

Hyvä uutinen on tämä meidän uusi mv-valmentaja Näckel. En tiedä kaverista mitään, mutta tuskinpa turhat miehet KHL:ssa nostaa palkkaa siltä postilta.

Ja Pulkkisen jatko oli tärkeää!
 

Tapuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK HELSINKI, Ville Peltonen
Uusi maalivahtivalmentaja Ilari Näckel Venäjältä. Mikä Järvinen, Ossi Väänänen, Ilari Filppula, Antti Kerälä ja Ville Hämäläinen.

Pakko tulla vieraisiin pöytiin huutelemaan vaikka harvemmin sitä teen ja tämä ei ole mitään provosointia. Näitä nimiä, kun katselen niin sanan " vahvistus " nimen noista täyttää Ilari ja Ossi. Toisaalta onko " teillä " nyt menossa omat pojat projekti episodi 2 jää nähtäväksi. Yhtä mielenkiinnolla odotan " meidän " infoa huomenna ja sitä minkälaisia vahvistuksia siellä on tarjolla vai onko ? . Niin tai näin niin , eiköhän media ja ennenkaikkia valtakunnan lehdistö tee molemmista jengeistä mestarikanditaatteja pitkälti ennen kauden alkua, kuten viime keväänä ja lopputuloshan on molempien tiedossa.
 

Tuoppi

Jäsen
Teemu Pulkkinen on sopimuspelaajien joukossa, mikä on myös hieno juttu, kun monen moista huhua liikkua Pulkkisen jatkosta pitkin kevättä.

Takaako toi nyt mitään että kerrotaan niitä sopimuspelaajia joilla sopimus jo tiedettiin muutenkin olevan. Kyllä on niissä huhuissakin on aina tiedostettu että Teemun jokerisopimus jatkuu vuodelle 2011. Eli mistä sen tietää onko Teemun tulevan kauden kuviot vielä selvillä.
 

JesterJr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, ManU
Hieman hahmotelmaa ensikauden kokoonpanoista:

Maalivahdit

Järvinen
Srömberg

Puolustajat

Väänänen-Kauppinen
Eronen-Niemi
Mälkiä-Kivistö

Hyökkääjät

Lahti-Filppula-Hentunen
Te Pulkkinen-Pirnes-Rita
Mäki-Hämäläinen-Ben-Amor
Pitkänen-Kerälä-Vauhkonen

Kyllä tuohon vielä yksi laituri mahtuisi ja puolustus on aika heikoilla loukkaantumisten sattuessa..
 
Viimeksi muokattu:

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Takaako toi nyt mitään että kerrotaan niitä sopimuspelaajia joilla sopimus jo tiedettiin muutenkin olevan. Kyllä on niissä huhuissakin on aina tiedostettu että Teemun jokerisopimus jatkuu vuodelle 2011. Eli mistä sen tietää onko Teemun tulevan kauden kuviot vielä selvillä.

Huhujen mukaan Teemu on tekemässä saman kuin Rajala, eli kunhan se NHL-varaus tulee niin pakkaa kamat ja suuntaa juniorisarjoihin.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Huhujen mukaan Teemu on tekemässä saman kuin Rajala, eli kunhan se NHL-varaus tulee niin pakkaa kamat ja suuntaa juniorisarjoihin.

Jokerit.com:n jutun mukaan Pulkkinen luetellaan siinä porukassa, jotka jatkavat myös ensi kaudella. Tokihan paljon voi vielä tapahtua ennen syyskuuta, mutta käsittääkseni Pulkkinen on jatkamassa ainakin ensi kauden Suomessa, mahdollisesti pidempäänkin, että armeija saadaan pois jaloista.

Rajala kuuluu siihen porukkaan, joka lähinnä taantui P-Amerikassa, joten mikään automaattisen hyvä ratkaisu lähtö P-Amerikan junnusarjoihin ei ole eurooppalaiselle junnulle. Useimmiten liikaa voimia syö sopeutuminen uuteen kulttuuriin ja vieraaseen kieleen. Jokereista tällaisen kokemuksen omaa Tommi Kivistö, jolla myös kehityskaari laski amerikoissa. Viime kausi Suomessa toi jälleen hyvää nostetta.

Puolustuskin näyttää varsin mainiolta, kunhan vain Kauppinen ja Niemi nostavat tasoaan ja junnut nostavat edelleen tasoaan. Maneliuksellekin olisi näillä näkymin tulossa peliaikaa ihan hyvin.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Eli aika odotetut nimet (pelaajat) siellä. Saarisen lähtö oli sitten se "yllärilähtö", onnea vaan tulevaan! Oliko nimet tässä vai vieläkö joku/jotkut on tulossa? Keskusta on hyvässä kunnossa, Pallassalo ja Heleniuskin komppaa loukkaantuneita. Hyökkäyksessä on povattu paikka Teemulle, mutta jääkö, se on eri asia. Jotenki vaisto sanoo, että yksi laituri on tulossa. Kuitenkin Filppula, Hämäläinen ja Kerälä uusina loistohankintoja ja Lahden, Mäen ja Ben-Amorin jatkot loistoasia. Ois se Linkankin voinut pistää nimensä papereihin.

Puolustukseen Ossi, mutta vain vuoden pahvi. Nuorille annetaan vastuuta, hyvä asia. Tosin 7+Ölander ei taida riittää, kun loukkaantumisia tulee aina, joten eiköhän yksi pakki ainakin jossain vaiheessa tule. Ulkkaripaikatkin on käyttämättä vielä kaikki.

Veskaritilanne on mielenkiintoinen. En olisi ihan heti alkuun uskonut, että Jortikka&Hjallis uskaltaisivat lähteä noin nuorella ykköskassarilla. Uusi veskarivalmentaja tuli, toivottavasti saa nuoren Järvisen lentoon. Ja Strömbergikin saa varmaan enemmän pelejä alle.

Mutta näillä mennään ja ihan hyvillä mielin mennäänki.

Hentunen-Filppula-Pulkkinen Te
Lahti-Pirnes-Rita
Ben-Amor-Hämäläinen-Mäki
Vauhkonen-Kerälä-Pitkänen
Pallassalo,Helenius,Koivisto,Tervonen

Väänänen-Eronen
Kauppinen-Kivistö
Mälkiä-Niemi
Manelius,Ölander

Järvinen
Strömberg
Tuohimaa
Kautto
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Tästä ehdottomasti samaa mieltä. Todella mieluisa ja yllättävä tulija! Kova luotto löytyy, että Näckel leipoo Järvisestä meille kunnon ykköskassarin, tosin sopimusten pituudet olisivat voineet olla pitempiä...

Ei tule kesää Näckelin opeilla, niin kuin ei ole tullut missään muussakaan seurassa hänen urallaan.
 

-STR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eli aika odotetut nimet (pelaajat) siellä. Saarisen lähtö oli sitten se "yllärilähtö", onnea vaan tulevaan!

Kaltevakin katsoi parhaaksi etsiä uusia tuulia. Väänäsen tulon myötä, Kalteva olisi tuskin pelannut kahdessa ensimmäisessä parissa.
Mutta huomaa Jortikan olleen mukana joukkueen kasaamisessa. Hannuhan valitti kauden aikan luisteluvoimaa ja sen puutetta. Nyt katsoin pelaajalistaa hankintojen jälkeen, niin onhan tuo urheilullinen ja nopea joukkue.

Semirin 2-vuoden jatkolle iso peukku! Näitä väriläiskiä tarvitaan...
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikka täällä kovasti koitetaankin vääntää ketjuja siten että Hentunen, Rita ja Pulkkinen ovat kaikki kahdessa ensimmäisessä ketjussa se ei tule toteutumaan, ellei Jortikka kylmästi siirrä yhtä oikeaa laituria vasemmalle. Nuo kolme veijaria nimittäin ovat kaikki oikeita laitureita.
 

Jokerinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Odotetusti meni ja suurin plussa on tietysti sentteriosaston selvä vahvistuminen. Seurauksena Mäki pääsee takasin laidalle.

Mäen ja Ben-Amorin kahden vuoden sopimukset myös hieno juttu, kuten Erosen sopparin pidennyskin.

Myös Lahti jatkaa, mistä allekirjoittanut tykkää kovasti. Kuitenkin terveenä pysyessään potentiaalia vaikka mihin. Luistin kulkee ja käsiäkin löytyy.

Ja se Järvinen sitten saa ykköstorjujan viitan, hienoa! Olin väärässä.

Kauppinen ja Niemi jatkaa, joten toivotaan, että kesä menee nappiin ja ensi kaudella nähdään sitä, mitä heiltä odotettiin viime kaudellakin.

Kaikin puolin jokerihenkinen, liikkuva joukkue, jossa on nuorillekin tilaa. Ehkä tuohon olisi voinut vielä sen rightin viivapelotteen ja todellisen kiekollisen liiderin hankkia. No, Mälkiä nousee elittiin ensi kaudella! ;)
 

Arde90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dallas Stars, sympatiat Lukko
Nyt kun uudet pelaajat ja jatkosopparin tehneet pelaajat on tiedossa on aika tehdä pieni yhteenveto.

Maalivahdit:

Järvinen sieltä tuli yllätys yllätys sekä Frans Tuohimaa. Näckel tuleminen mv-valmennukseen tuntuu ainakin lähtökohtaisesti hyvältä ratkasulta, etenkin nyt kun meillä on 3 suht nuorta maalivahtia sekä Strömberg. Kokonaisuutena tällä hetkellä Jokereiden selkeästi heikoin osa-alue, mutta Järvinen voi nousta koska tahansa huippumaalivahdiksi.

Puolustus:

Väänänen on huippupakki SM-liigaan. Jokereiden viime kauden yksi suurimmista ongelmista oli pelinavaaminen, joten nähtäväksi jää saako Jortikka asian kuntoon kesän aikana. Väänänen ei ole kiekollisesti mikään sateentekijä, joten Kauppista, Erosta ja Mälkiää kohtaan odotukset ovat korkealla. Myönteinen asia on se, että Kivistölle ja Eroselle on tarjolla kunnon roolit ensi kaudella.

Eronen-Väänänen
Kauppinen-Niemi
Kivistö-Mälkiä

Hyökkäys:

Filppulan ja Pirneksen ympärille pystyy rakentamaan kaksi tehokasta ketjua. Hämäläinen pystyy hoitamaan kolmossentterin roolin, vaikka pelkona se että hyytyy areenan valoissa. Kerälälle jää nelossentteri paikka, mutta potentiaalia riittää nousta hyökkäävämpäänkin rooliin. Bremberg lähtö kirpasee, mutta Filppula paikkaa jo aika paljon. Saarisellekkin olisin toivonut jatkoa Jokereissa, mutta toisaalta miehen uran kannalta maiseman vaihto tekee varmasti hyvää.
Nyt on Pulkkiselle tarjolla valtava rooli, omissa papereissani jamppa on ykkösketjun laidassa.


Te. Pulkkinen-Filppula-Hentunen
Lahti-Pirnes-Rita
Mäki-Hämäläinen-Ben-Amor
Pitkänen-Kerälä-Vauhkonen


Kokonaisuutena ajatellen ihan hyvä nippu on kasassa, vaikka loukkaantumisia Jokerit ei kyllä ensi kaudella kestä. Tässä on joukkueessa on kyllä potentiaalia mestaruuteen, mutta se vaatii muutamilta pelaajilta selkeää tason nostoa.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Nuo kolme veijaria nimittäin ovat kaikki oikeita laitureita.

Näinhän tuo taitaa olla. Näin ollen vielä yksi vasen laituri taitaa olla tuloillaan. Onko tämä kyseinen sitten Bremberg artistisopimuksella vai joku toinen? Tästä ei ole mitään käryä. Itse olisin kelpuuttanut Saarisen, mutta Jortikka ei.

Onko muuten mitään muistikuvaa siitä, että olisiko Rita kuitenkin jollain aiemmalla kaudella pelannut myös vasenta laitaa? Kolme edellistä kautta (mennyt kausi mukaan laskettuna) nyt on ainakin pelannut oikealla, tästä olen täysin varma, mutta entäpä esimerkiksi tuona maalikuninkuuskaudellaan?
 

demitra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse olen tyytyväinen, jos ensi kauden joukkueessa toteutuvat seuraavat ehdot:

- Pulkkinen on TOP-4-laitureiden joukossa.
- Eronen ja Kivistö ovat 7 eniten pelaavan pakin joukossa.
- Hyökkäyksessä on joka pelissä vähintään yksi nuori hyökkääjä Pulkkisen lisäksi. (Saarinen ei sovi tähän määritelmään).
- Joukkueessa on vähintään 6 sentteriä.
- Muualta hankittavat uudet pelaajat ovat joko liigan tähtitasoa tai sitten vahvasti kehityskelpoisia kavereita.
- Maalivahtiosastolla on edes hieman kilpailua.
- Lopullinen joukkue on koossa syksyllä ja uusia pelaajia hankitaan vain siinä tapauksessa, että jokin avainpelaajista on loppukauden sivussa.
- Peluutus pidetään läpi kauden tasaisena siten, että kaikkien ottelussa pelaavien pelaajien peliaika on yli 10 min.
- Jokerit ei jää liigan maalitilastossa sijalle 14. viime kauden tapaan.

Tuollaisia toiveita itselläni oli parisen viikkoa sitten, joten eiväthän ne nyt aivan täyttyneet. Pulkkinen on nyt TOP-4-laituri, mutta toivoisin silti joukkueeseen vielä yhden syvyyshyökkääjän, kun kerran Saarinenkin joukkueesta poistui. Saa olla sentteri tai laituri.

Pakkeja on yksinkertaisesti liian vähän. Mikään joukkue ei kahlaa liigaa läpi 8 pakilla. Yksi pakki hankintalistalle kiitos. Nykyinen pakisto riittää toki siinä tapauksessa, että Manelius ja Ölander lyövät läpi vastaavasti kuin Kivistö ja Eronen menneellä kaudella ja loukkaantumisia tulee vähän. Tämän varaan nyt ei kannata kuitenkaan hirveästi laskea.

Veskariosastolla on panostettu tällä kertaa valmennukseen, mikä voikin olla ihan hyvä veto. Näckel kuulostaa ainakin paperilla osaavalta kaverilta. Kaikesta huolimatta tämä osasto on paremmassa kunnossa kuin menneellä kaudella, jolloin Riksman oli tasoa Puurula.

Muuten joukkue vaikuttaa ihan hyvältä.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Filppula (2012): Todella kova hankinta. Tulee olemaan joukkueen ykköstähti ja YV:n pyörittäjä.

Kerälä (2012): Hyvä halpa hankinta neloseen. Kahden vuoden sopimus kyllä ihmetyttää. Olisi nyt katottu ekaksi onko hänestä tälle tasolle.

Hämäläinen (2012): Paras mahdollinen hankinta kolmosen keskelle. Molemmissa päissi hyvä. Kahden vuoden soppari plussaa ja tuskin oli kallis.

Mäki (2012): Tärkeä jatko. Mies on suuressa roolissa AV:lla. Olisi saanut olla vieläkin enemmän vuosia.

Lahti (2011): Hyvä jatko. Vuoden sopimus myös plussaa, päästään katsomaan jatkuuko miehen loukkaantumis alttius ja onko parempia pelaajia tarjolla ensi keväänä.

Väänänen (2011): Joukkueen puolustuksen johtaja. Harmi että vain yhden vuoden sopparilla.

Järvinen (2012): Hyvä nuori lupaava korvaaja Juusolle. Ainoa miinus pieni koko.

Näckel (2011): Iloinen yllätyshankinta. Vihdoinkin saatiin erinomainen mv-valmentaja. Lisää vuosia vaan soppariin.

Eronen (2012): Iloinen yllätys kanssa, että Erosen sopimukseen oli lisätty yksi vuosi lisää.

Ben-Amor (2012): Hyvä reservi hyökkääjä. Kahden vuoden sopimus ihmetyttää.


Ulos:

Bremberg: Oli täysin haihattelua kaikilta että Bremberg olisi jatkanut täällä.

Saarinen: Miehelle on annettu jo tarpeeksi mahdollisuuksia. Oli aika päästää pois.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Väänänen (2011): Joukkueen puolustuksen johtaja. Harmi että vain yhden vuoden sopparilla.

Niin miksi näin? Väänäsellä on varmasti vielä tavoitteet ulkomailla (KHL/NHL) mutta eikai hän SM-liigassa muualla pelaa kuin Jokereissa? Näin ollen oltaisi voitu valmiiksi tehdä vaikka 5v pahvi ja siihen vain erillinen purkupykälä, että saa siirtyä ulkomaille mikäli tarpeeksi hyvä tarjous tulee. Jokeritkin olisi hyötynyt tästä, koska esim. KHL-joukkueet joutuisivat maksamaan sopimuksenalaisesta pelaajasta "siirtokorvausta".
 

Dynamo#79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Huuhkajat, KD
Eronen-Väänänen
Kauppinen-Niemi
Kivistö-Mälkiä

Te. Pulkkinen-Filppula-Hentunen
Lahti-Pirnes-Rita
Mäki-Hämäläinen-Ben-Amor
Pitkänen-Kerälä-Vauhkonen

Laiturien yksipuolisuus pistää silmään. Potentiaalisia maalintekijöitä löytyy neljään kenttään helposti (Hentunen, Rita, Lahti, Pulkkinen), samoin senttereitä (Filppula, Pirnes, Hämäläinen, Kerälä), mutta tämän lisäksi pitäisi olla vielä pelaamaan pystyviä laitureita, kuten Bremberg olisi ollut tai kuten Peltonen on naapurissa. Toki näitä on tarjolla hyvin vähän (Tenute tulee mieleen). Esimerkiksi TPS:n mestaruusjengissä näitä oli ainakin Vahalahti, Birner ja Hattunen. Miksei meillä ole yhtään?

X - Filppula - Hentunen
X - Pirnes - Rita
Mäki - Hämäläinen - Pulkkinen
Vauhkonen-Kerälä-Ben-Amor

Lahdelle en edelleenkään löydä tästä joukkueesta paikkaa. Toivottavasti osoittaa teoillaan, että olen väärässä.

Onko joukkueemme koottu taas päin persettä? Pahoin pelkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös