Pelaajahankinnat 2010-11

  • 597 060
  • 1 351

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Hyvä pelinlukutaito ja hyvä liike. Siinä on Jortikan prinsiipit ensi kaudelle. Kaltevan lisäksi tulee toinenkin samanlainen yllätys lähtijä kun tuleva kokonaispaketti julkistetaan.

Jaahas, se on ainakin hyvä että joukkue muokataan Jortikan näköiseksi. :) Taitaa toinen kaveri olla Strömberg, Kauppinen, Niemi, Rita tai Lahti, ellei sitten yllätyslähtijällä tarkoiteta Pulkkisen pojan lähtöä.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvä pelinlukutaito ja hyvä liike. Siinä on Jortikan prinsiipit ensi kaudelle. Kaltevan lisäksi tulee toinenkin samanlainen yllätys lähtijä kun tuleva kokonaispaketti julkistetaan.

C'mon vähän tarkempaa infoa! Hyökkääjä vai puolustaja?? Jos se on kerta niin yllättävä niin se tuskin on joku junnu. Taitaa olla mitä todennäköisimmin jompi kumpi kaksikosta Rita/Saarinen, koska Hentusesta ja Pirneksestä tuskin luovutaan. Ellei sitten arvon Cobol meinaa Pulkkista...

Saarisen tilanteesta olen kuullut sen verran, että Kerhoon oltiin häntä hiljattain viemässä. Toivottavasti ei viedä, koska Ossia voidaan käyttää monipuolisesti eri roolissa; YV:llä tai AV:lla.
 
Viimeksi muokattu:

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Hyvä pelinlukutaito ja hyvä liike. Siinä on Jortikan prinsiipit ensi kaudelle. Kaltevan lisäksi tulee toinenkin samanlainen yllätys lähtijä kun tuleva kokonaispaketti julkistetaan.

Voi ei, olen nyt kyllä melko varma, että se on Pulkkisen Teemu, joka lähtee. Ritan jatkoa epäilen myös, sillä pistevarmuus on ollut viime vuosina epätasaista. Jortsu haluaa pistelinkoja.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kyllä Pulkkisen Teemun pitäisi kaikesta huolimatta jatkaa Jokereissa. Suomessa pelatessaan toki Jokerit mutta jos olen yhtään kartalla, Teemu jatkaa nimenomaan Suomessa. Tuosta vielä vähän eteenpäin mitä esitti U-18 kisoissa ja Pulkkinen on ensi kauden tähti liigassa. Pulkkinenhan pelasi erinomaiset kisat: voitti pistepörssin ja valittiin kisojen parhaaksi hyökkääjäksi. Kun voi olla terveenä, jälkeä syntyy.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Kyllä Pulkkisen Teemun pitäisi kaikesta huolimatta jatkaa Jokereissa.

Kyllä tämä tarkoittaisi mielestäni sitä että Teemulle on luvattu roolia ja jo vuosia hiipumaan päin ollut Rita saa tehdä tilaa. Tiedä näistä sitten. Joka tapauksessa elämme erittäin mielenkiintoisia aikoja.
 

Rystylaukaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Liverpool, idän sputnikit
Pakeista

kyllä kauppinen tai niemi on uhrattava. Kaksi puolustajaa vähintään tultava. Viime kausi oli mikkihiiri osastoa, kun brooks ja rullier puuttuivat. Jos ei kova otteisia ja fyysisempiä pelaajia tule niin hauska siinä on mini-järvisen huhkia maalilla. Ossi ja Jokela. Siinä vastaukset. left ja right. Tietysti kiekollista taitoa uupuu mutta ei voi mitään. Kaikkea ei voi saada? Löytyisköhän ahl:stä nuoria pohj amerikkalaisia liikkuvia kiekollisia rightin puolustajia? oiskohan ketään jolta sellaista vois kysyä? tsekkaa agenteilta masa! mut älä tuo Luomaa tai vallinia (ovat kyl leftejä, mut masalta saattaa mennä ohi )

Ois kyllä kiva tietää jo tulevasta joukkueesta. loppuis jo noi finaalit niin tieto filppulasta vahvistuu?....
 

Jokerinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Samanlainen yllätys olisi mielestäni Jani Rita.

Ehkä myös Saarinen menisi tuohon.

Hentunen ja Pirnes nyt olisi jo aika paljon isompia pommeja. Niemi tai Kauppinen olisivat tavallaan positiivisia uutisia eli siis erilaisia yllätyksiä. Mälkiä.. no jaa.

Lahdellahan ei sopparia ole, joten ei varsinaisesti mikään uutinen olisi, jos ei jatkaisikaan.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Ehkä myös Saarinen menisi tuohon.

Mielestäni ei menisi. Saariselle jos kelle, maisemanvaihto tekisi ihan helvetin terää. Kaveri on kuitenkin tehoillut aina silloin tällöin, kun on vastuuta saanut. Viime kauden tivolissa nyt oli jokaisen vaikea pysyä mukana. Ossista on liigatasolla suurempaan kuin kolmosketjun junnaajaan.

Hentusen lähtö olisi isku vasten kasvoja.
 
Viimeksi muokattu:

Ojamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Fedor, sääntö 17 §
Mielestäni positiivista on, että viime kesän suurimmat kalat (Pirnes, Hentunen + Bremberg?) on saatu pidettyä Jokereissa, eikä lähteneet ulkomaille. Nyt kun on jo supertähtiä joukkueessa, niin pari lisää ja voja voja! Eikös täällä huhuttu jotain "kalleinta paluumuuttajaa p-amerikasta"? Tämän toteutuessa + Filppula olisi melkoinen hyökkäyskalusto kasassa. Nyt vaan rahaa peliin!
 

Arde90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dallas Stars, sympatiat Lukko
Toivottavasti se toinen lähtijä ei ole Rita. Kyllä pollen kyvyt tiedetään, vaikkakaan viime kaudet eivät ole menneet aivan suunnitelmien mukaan. Saariselle ei oikein ole paikkaa Jokereissa kahdessa ensimmäisessä ketjussa, mutta olisi arvokas varamies siltä varalta että joku eturivin jampoista loukkaantuu.
 

Kojootti

Jäsen
1. Kyllä kaikki viittaavat nimenomaan Ritan lähtöön. Harmittaa paljon, jos tämä tapahtuu. Jos Rita lähtee, varmasti siirtyy muualle kuin toiseen liigajengiin kuten Kaltevakin.

2. Kaltevan lähtöön painoin varmasti paljon Jortikka. Sellanen fiilis, ettei Jortikka niin paljon digannut Kaltevasta, yhtenä syynä varmastikin juuri Kaltevan huono liikkuvuus.

3. Mielenkiintoista puolestaan on ollut, ettei Brembergistä ole kuulunut huhuja minnekään. Yleensä ruotsalaislehdet julkaisevat juttuja, että pelaaja X neuvottelee joukkueen Y kanssa. Varsinkin kun kyseessä kaikkien aikojen Elitserien-pistekunkku. Ilmeisesti mies viihtyi myös erinomaisesti joukkueessa ja Helsingissä, joten mahdollisuuksia jatkoon varmasti on edes vähäisen.

4. Joukkueeseen taitaa tulla kyllä melkoinen tuuletus by Jortikka. Itse kyllä luotan tässä tapauksessa Jortikkaan. Pakko se on luottaa..
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Hyvä pelinlukutaito ja hyvä liike. Siinä on Jortikan prinsiipit ensi kaudelle. Kaltevan lisäksi tulee toinenkin samanlainen yllätys lähtijä kun tuleva kokonaispaketti julkistetaan.

Melkein pakkohan sen on oltava jompi kumpi kaksikosta Ossi Saarinen tai Jani Rita. Mikäli tuo poistuja on joku pakistosta, niin silloin tuo uutinen on mitä todennäköisimmin hyvinkin positiivinen, joten toivotaan sitä vaihtoehtoa.

Itse veikkaisin Ossia. Perusteena lähinnä menneen kauden Jortsun kohtelu. Ei kauheasti luottoa löytynyt Saariseen oikein missään vaiheessa tai ei ainakaan sen epäonnistuneen sentterinä peluutuskokeilun jälkeen ja sitten olikin käytännössä ihan sama miten Ossi pelasi, vaikka onnistui välillä niin ei vastuuta tullut lisää ja peliaika pysyi melko vakiona siinä kuuden viiva kahdeksan minuutin välillä. Maisemanvaihto toisaalta saattaisi pelastaa Ossin uran, joten hänen kannaltaan tuo siirto olisi hyvä asia.

Vaikka hieman sattuukin sanoa tämä, niin ehkä mieluummin toivoisin Ritan poistumista, jos tästä kaksikosta on valittava. Jani on kuulunut omiin suosikkipelaajiini jo pitkän aikaan ja en missään nimessä haluaisi hänen vaihtavan seuraa, mutta väittäisin Ossilla olevan enemmän annettavaa tulevaisuudessa, kuin mitä Janilla.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Riksmanin menetys on paha tikki. Toissa kaudella oli jäätävä ja viime kausi ei putkeen mennyt, mutta ei missään nimessä ollut heikko lenkki. Olisi pitänyt pitää. Maalivahtitilanne ei ainakaan mene eteen päin jos otetaan joku kokenut liigassa pyörinyt perusjannu. Ei hyvä. Kun nyt uusi mies pitää raahata niin Järvisellä voidaan mennä. Tulee Nurminen mieleen joka käveli areenan valoihin aikanaan kerhosta kovalla itseluottamuksella ja alkuhaparoinnin jälkeen otti lähes kaiken kiinni. Strömberg joka halusi tulla Jokereihin, halusi saatanasti ja sai pahvin viimekaudella, olisi järkevää pitää. Pystyy pelaamaan 20 matsia voittavana maalivahtina. Sydän on mukana.

Niin, minua harmittaa se asia, joka on täällä yleisesti pidetty hiljainen fakta, josta kukaan ei uskalla puhua.

Se asia on AJ-Niemi. Kaukalon ulkopuolella Niemi voi ollakin ja varmasti onkin hyvä tuutori, mutta sitä AJ ei ole enää kaukalossa. Todennäköistä on se, että AJ huseeraa ensi kaudella joko Erosen tai Kivistön parina, edustaen epävarmuutta.
AJ:n menetys olisi paha tikki. Ihan liikaa lokaa lyödään yhdelle kaverille kun koko jengi floppasi. AJ tulee takuuvarmasti pelaamaan hyvän kauden jos annetaan mahdollisuus. Itse en ole jaksanut tulijoita ja lähtijöitä selvitellä, antaa Keken kertoa toukokuussa.

Lopetan kirjoitukseni toteamukseen: Kelataan aikaa hetki taakse päin ja Tomek kehiin! Sitä tunteenpaloa ja raivoa ei saada ostamalla, ei kasvattamalla, ei millään. Ja kohta ollaan ajassa jolloin juniorikannattajat eivät edes tiedä identiteetistämme mitään. Näillä mennään.
 

Yoswald

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaltevan lähtö harmittaa, yksi suosikkipelaajistani. Varmaotteinen, perusjokeri. Peruspakki, varmasti riittävä liigan kolmospariin ja oma kasvatti. Kaveri, josta olisi voinut tulla tulevaisuuden seurauskollinen runkopelaaja. Silti, kun Kauppisella ja Niemellä on 2012 asti sopparit(ja purkaminen olisi liian kallista), Kaltevan lähtö tekee hyvin tilaa pakistoon.

Kuka uskoo, että Masa lähtisi ensi kauteen seitsikolla Väänänen, Niemi, Kauppinen, Mälkiä, Kivistö, Eronen, Manelius? Kyllä Masa panostaa kokemukseen, eli kaksi uutta pakkia tulossa. Väänänen ja Jokela(tai kiekollinen ykköspakki). Näin saisimme seitsemän kiertävää pakkia + Manelius.

Jokela/X-Väänänen
Kivistö-Kauppinen
Eronen-Niemi
Mälkiä
Manelius
Ölander

Toinen yllätyslähtijä lienee Saarinen tai Rita. Saarinen kuulostaa kuitenkin kaikkein loogisimmalta, sillä Jortikka tykkää Ridan tyyppisistä laitureista ja Lahden lähtiessä Janille on tilaa. Silti alkaa hermostuttaa, kun uutisia ei kuulu ja I.Filppulaakin huhutaan ulkomaille. Olisi mukava kuulla jotain uutisia uusista peljaajista.

Kaikkein eniten huolestuttaa maalivahtiosasto. Muut pelaajat voivat olla vaikka ketä, mutta molari on tärkein yksittäinen peluri. Riksman lähtee naapuriin ja Järvinen on toki potentiaalinen nimi, sellainen jonka Jokereissa haluaisin nähdä. Mutta hän ei ole "selvä" ykkönen, joka vie meidät kohti mestaruustaistelua. Molariosasto huolestuttaa siksi, että vahvimmat huhut ovat olleet Brodeur ja Järvinen ja nämäkin ovat olleet huteralla pohjalla. Muutenkin tuntuu, että huhuja on ollut vähemmän kuin viime vuosina?

EDIT:
Ja vielä sen vertaa lisää, että A-J. Niemeen on vain luotettava. Ei niin kova mies voi yhdessä vuodessa muuttua epävarmaksi mikkihiireksi, joka ei pysty antamaan edes helppoa ykkössyöttöä. Yksi ehjä kesä Jortsun hyvässä treenissä, niin homman pitäisi toimia, varsinkin jos muukin jengi on kunnossa.
 

V. Filppula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, KPV
Sama juttu itsellä. Kalteva yksi lempipelaajia Jokereissa. Mutta ura on kyllä polkenut paikallaan jo aika pitkään. Eli voi tehdä palvella hyvin kumpaakin tahoa tämä siirto. Toivottavasti Mikko saisi vastuuta ja vähän liikettä lisää ulkomaan reissulla. Ja tervetuloa takaisin kotiin milloin vain. Samalla saadaan Kivistölle tilaa ja pienemmällä palkalla. Eli saadaan johonkin muuhun kalaan lisää pelimerkkejä.

Kaikista eniten ilahduttaa tuo Cobolin antama tieto, että Pulkkisen Teemu pelaa meillä ensi kaudella. Toivottavasti pitää paikkaansa tämä. Ei tuommoista lahjakkuutta voi hukata enään Jorin jälkeen. Tätä Temen jatkamista kyllä puoltaa myös tuo huhu, että yksi yllättävä lähtijä on hyökkäyksessä. Jos se lähtijä on Rita, niin Temelle on paikka kyllä ainakin alkukaudesta kakkosessa Ilarin? vieressä.

Maalivahti tilanne on kyllä vähän kysymysmerkki. Suomenmaasta ei taida löytyä Riksmanin korvaajaa. Siis niistä ketkä suomessa pelasi viime kaudella. Mielestäni tämä Brodeur olisi mielenkiintoinen kortti. Mikä on Rämön ja Heleniuksen tilanne soppareiden suhteen?
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaltevan lisäksi tulee toinenkin samanlainen yllätys lähtijä kun tuleva kokonaispaketti julkistetaan.

Pahaa pelkään, että kyseessä on Jani Rita. En kyllä millään haluaisi, että Jani lähtee.Pelasi kuitenkin siitä lähtien, kun Jortsu astui ruoriin hyvillä tehoilla. Varsinkin jos Rita menee toiseen Liigajengiin. Silloin en tule hyväksymään tätä siirtoa. Ridalle varmasti tekisi yksi, kaksi ulkomaankautta hyvää, mutta silti Rita on Jokeri ja Janin paikka on aina mun Jokereissa.

Vai voisiko tuo yllätyslähtijä olla Mikko Strömberg?
 

demitra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse olen tyytyväinen, jos ensi kauden joukkueessa toteutuvat seuraavat ehdot:

- Pulkkinen on TOP-4-laitureiden joukossa.
- Eronen ja Kivistö ovat 7 eniten pelaavan pakin joukossa.
- Hyökkäyksessä on joka pelissä vähintään yksi nuori hyökkääjä Pulkkisen lisäksi. (Saarinen ei sovi tähän määritelmään).
- Joukkueessa on vähintään 6 sentteriä.
- Muualta hankittavat uudet pelaajat ovat joko liigan tähtitasoa tai sitten vahvasti kehityskelpoisia kavereita.
- Maalivahtiosastolla on edes hieman kilpailua.
- Lopullinen joukkue on koossa syksyllä ja uusia pelaajia hankitaan vain siinä tapauksessa, että jokin avainpelaajista on loppukauden sivussa.
- Peluutus pidetään läpi kauden tasaisena siten, että kaikkien ottelussa pelaavien pelaajien peliaika on yli 10 min.
- Jokerit ei jää liigan maalitilastossa sijalle 14. viime kauden tapaan.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Itsellä on vain yksi toive ensi kaudesta ja se toive on Pulkkinen pelaamassa siinä roolissa, jossa kaverista on eniten hyötyä. Top 6:ssa ja kakkos yv:ssä. Muuten ihan sama mitä Masa on huseeranut, koska luottoa ei sinne suuntaan ole kovinkaan paljon, ellei Jortsu ole päässyt sanomaan viimeistä sanaa hankintojen suhteen.

Puolustus todellakin huutaa massaa: Väänänen ja Jokela.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Kaltevasta kuulin, että hänet haluttiin Ruotsiin. Kysely tuli sieltä eli todellinen löytö kaikille osapuolille. Maalivahtien nimet on papereissa tai siis on PAKKO olla. Sillä tärkeämpää on puolustajien ja ykkösmolarin kombinaatio, kuin maalivahti yksin.
Laitaan ja keskelle pitäisi tulla 1-2 kädellistä polkukonetta, 170-175 cm (kärjistettynä). Jotka tuomitaan taas pygmeiksi, kunnes nämä iloiset veijarit näyttävät mistä se kana kuseksii.
Ja loukkaantumisia tulee, eli monelle sällille tulee hyviä paikkoja todistaa taitonsa. Joukkueen on oltava alusta asti tarpeeksi iso ja ennenkaikkea ringissä on pidettävä omia lupaavia junnuja. Ok, ylitarjontaa ei ole mutta plan B on hyvä olla olemassa.
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itsellä on vain yksi toive ensi kaudesta ja se toive on Pulkkinen pelaamassa siinä roolissa, jossa kaverista on eniten hyötyä. Top 6:ssa ja kakkos yv:ssä. Muuten ihan sama mitä Masa on huseeranut, koska luottoa ei sinne suuntaan ole kovinkaan paljon, ellei Jortsu ole päässyt sanomaan viimeistä sanaa hankintojen suhteen.

Sehän on jo pakko, ei saa olla enää toive vaan vaatimus. Oma junnu, vakuuttaa jälkeä a-junnuissa, Suomen lupaavimpia junnuja, 18-vuotiaiden mm-kisojen paras hyökkääjä ja ties mitä vielä. Jos ei tuollainen mahdu Jokerien 2:n ekaan ketjuun hyökkäämään omalle paikalleen, niin päästettäköön poika menemään, mutta samalla alkaa loppumaan meikäläisenkin Jokerien fanittaminen, joka alkoi Teemu vol. 1: stä, nyt monen pikku pojan Jokerien fanittaminen voisi alkaa Teemu vol. 3:sta.

* Teemu Laine oli Teemu vol. 2.

Jortikka taitaa vaikuttaa hankintoihin enemmän kuin kukaan muu valmentaja Jokereissa hetkeen.
 

Arde90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dallas Stars, sympatiat Lukko
Täytyy toivoa, että se toinen lähtijä siirtyy ulkomaille. Etenkin Rita voi koska tahansa nousta samanlaiseen iskuun, kun pari vuotta sitten ja kaikki tietää että se jälki on aika tuhoisaa.

Nyt kun on tässä sulatellu tätä Järvisen nimeä ensi kauden maalivahtina, niin sama ajatus on kokoajan: toppi vai floppi? Ainakaan mun pää ei kestä sitä, että jos Riksman pelaa ihan unelmakauden taas hifkissä ja meillä maalivahti -osastolle haetaan vahvistukisa joulupyhinä. Ilmeisesti Jokerit ei oo tarjonnu Riksmanille mitään, koska rahan takia Juuso ei hifkiin mennyt se on varma. Tosin Jokereissa ollaan tietosia niistä Juuson selkävammoista, joten sikäli voi olla erittäinkin hyvä ratkasu että Juuso päästettiin menemään. Oishan se komeeta, jos Järvinen tempasis ittensä Jokereista änäriin pari vuoden kuluessa.
 

Big Daddy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Maajoukkue, Suomalaiset NHL:ssä
18-vuotiaiden MM-kisoissa esiintyneen Jani Hakanpään (K-Vantaa) voisi hankkia A-junnuihin kasvamaan korkoa? Siinä olisi iso (195cm/99kg) rightin pakki tulevaisuutta ajatellen.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
18-vuotiaiden MM-kisoissa esiintyneen Jani Hakanpään (K-Vantaa) voisi hankkia A-junnuihin kasvamaan korkoa? Siinä olisi iso (195cm/99kg) rightin pakki tulevaisuutta ajatellen.

Allekirjoitti juuri jokin aika sitten kolme vuoden pahvin Bluesin kanssa... On tietääkseni Kirkkonummelta lähtöisin eli Blues on siten aika oletettu valinta Hakanpäälle.

En tiedä miten tehokkaasti Jokerit kartoittaa esim. PK-seudun junnuja ja hankkii näitä meidän junnuihin, mutta kyllä tuo olisi ehdottomasti toivottua. Joukkueitakin on täällä aika paljon, niin luulisi sieltä löytyvän ihan mielenkiintoisia kavereita kaikille pelipaikoille. Jos Jokerit tällaista toimintaa harjoittaa, niin kukakohan on se herra, joka jäähalleja kiertelee?

OT: Suomen maajoukkue pelasi eilen jälleen sisäisen treenipelin ja kun pelaajia ei aivan kahteen jengiin riitä, oli mukana jälleen muutama Jokeri-pelaaja. Edellisessä pelissä mukana ollut Jan-Mikael Juutilainen oli jälleen mukana ja lisäksi mukaan kutsuttiin Olavi Vauhkonen ja Janne Lahti. Meidän nuoret hyökkääjät saivat maalinkin aikaan kun Vauhkonen teki Juutilaisen ja Petteri Nummelinin syötöstä osuman.
 
Viimeksi muokattu:

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
18-vuotiaiden MM-kisoissa esiintyneen Jani Hakanpään (K-Vantaa) voisi hankkia A-junnuihin kasvamaan korkoa? Siinä olisi iso (195cm/99kg) rightin pakki tulevaisuutta ajatellen.
Blues vei jo. Olisi kyllä ollut ihan kiva projekti.

Kalteva taisi joutua Jortikan koirankoppiin, eikä kilttinä poikana oikein osannut muuta kuin lähteä karkuun. Ensi kauden sopimustilannehan on puolustuksessa sen verran hyvä, että Jokereilla oli varaa Kaltevasta luopua. Se on sitten eri asia, onko aikanaan enää varaa lunastaa takaisin, kun tarjolla onkin liigajyrän sijaan MM-tason puolustaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös