Pe 12.2.2010 Tappara-KalPa

  • 10 461
  • 59

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Legendaarisessa Hakametsässä kohtaavat yli 2 kuukautta sitten viimeksi kohdanneet kahdeksas Tappara ja sarjakakkonen KalPa. Tappara ei ole voittanut 5 otteluun, KalPalla sen sijaan on 3 voiton jälkeen 2 tappiota.

Tapparan saldo tältä kaudelta 45 ottelusta 67 pistettä (1.49/ott.) maalisuhteella 139-140. Kotiottelut Tappara on pelannut saldolla 22 ottelua, 41 pistettä (1.86/ott.) ja maalisuhde 74-63. Pistekeskiarvolla mitattuna Tappara on kotiottelutilaston sijalla 8.

KalPan tilastot tältä kaudelta on 45 ottelusta 85 pistettä (1.89/ott.) maalisuhteella 125-105. Vierasottelut KalPa on pelannut saldolla 22 ottelua, 37 pistettä (1.68/ott.) ja maalisuhde 57-62. Pistekeskiarvolla mitattuna KalPa on sarjan 2. vierasottelutilastossa.

Kokoonpanot kertoo aikanaan SM-Liiga.

Keskinäiset ottelut tältä kaudelta:

12.09.09 KalPa-Tappara 4-2 Maalit: Hartikainen, Sahlstedt, Andersson, Kiiskinen - Saravo, Koskela. Torjunnat: Ahonen 1+7+14=22, Säteri 7+10+8=25
15.10.09 Tappara-KalPa 0-3 Maalit: Hartikainen, Miettinen, Laakso. Torjunnat: Säteri 17+7+6=30, Ahonen 6+5+12=23
03.12.09 KalPa-Tappara 5-2 Maalit: Sahlstedt, Andersson, Kiiskinen 2, Laakso - Lucenius, Lehterä. Torjunnat: Järvinen 6+11+9=26, Säteri 6+2+0=8, Lehto 0+8+8=16

Pisteet 9-0 ja maalit 12-4.

Ennakot aikanaan:
Tappara, KalPa, Jatkoaika, Urheilulehti

KalPa on vienyt keskinäisiä otteluita täysin. Tappara on kuitenkin pelannut vahvemmin keskinäisten kohtaamisten jälkeen, joten tasainen peli on luultavasti luvassa. Tapparasta mielenkiinnon herättää loistavat Lehterä ja Enlund, kova on ollut pistetahti viime aikoina. KalPan kohdalta kiinnostaa loukkaantuneet Jalasvaara ja varsinkin Andersson, joko viivapyssy saataisiin tähän peliin takaisin. Millaiseksi KalPan puolustus muotoutuu, siinä on tärkeä kysymys. Toivotaan Hakametsään hienoa kiekkoiltaa.
 
Viimeksi muokattu:

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
KalPa on vienyt keskinäisiä otteluita täysin. Tappara on kuitenkin pelannut vahvemmin keskinäisten kohtaamisten jälkeen, joten tasainen peli on luultavasti luvassa.

Tasaisia pelit ovat mielestäni olleet tähänkin asti, maalit toki ratkaisevat, mutta ainakaan Niiralassa Tappara ei jäänyt jyrän alle kummassakaan ottelussa. KalPa pääsi noissa otteluissa pelaamaan omaa kiekollista peliään Tapparan puolustuspäässä, mutta minun muistikuvieni mukaan KalPa onnistui hyvillä prosenteilla maalaamaan. Tappara teki sekin vähistä paikoistaan maalit, joten täysi potentiaali Tapparalla on ollut ottaa pisteitä. Tänäänkin peli ratkennee maalin - parin erolla.

Tapparasta mielenkiinnon herättää loistavat Lehterä ja Enlund, kova on ollut pistetahti viime aikoina.

Sen mitä vitutukseltani pystyin ottelua JYP-Tappara URHOlta katselemaan, niin kyllähän se on Lehterä, jonka mukana joukkue nousee tai uppoaa. Huikeaa yksilötaitoa ja nimenomaan sellaista kiekonsiirtelyä (puolisokkosyöttöjä), johon suurin osa liigapelaajista ei rohkene virheiden pelossa. Tämä nyt on ollut tiedossa jo pidemmän aikaa, mutta palautui mieleen nyt.

KalPan kohdalta kiinnostaa loukkaantuneet Jalasvaara ja varsinkin Andersson, joko viivapyssy saataisiin tähän peliin takaisin. Millaiseksi KalPan puolustus muotoutuu, siinä on tärkeä kysymys.

Minuakin kiinnostaa, ennenkaikkea Jalasvaaran poissaolon syy TPS-pelistä. Ettei vain Jyväskylän reissulla ollut taas Hakkaraisen polvet tekemässä sitä työtä, mihin niillä urheilijan lahjoilla pystyy? Tappara painoi JYPiä vastaan fyysisyydellä, mutta oletettavasti KalPaa joukkue ei lähde samoin asein kaatamaan, päätön koohotus hyvin liikkuvaa joukkuetta vastaan ei yleensä tuota tulosta kuin jäähysarakkeessa. KalPan puolustus on joka tapauksessa hyvin pitkälti märkää pahvia niin pitkään kunnes mainitut pakit saadaan mukaan.

Jos se runkosarjan voitto vielä aiotaan ottaa - vaikkei se pelkästään omissa käsissä olekaan - niin 3 pistettä Savoon. Ja ainoa media, josta tätä spektaakkelia pääsee etänä seuraamaan, on: Oikeaaaaaaaaaa Asemaaaaaaa! Osanottoni Tapparafaneille, jotka eivät paikalle pääse ja joille ei tekstitv "riitä".
 

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
. KalPan kohdalta kiinnostaa loukkaantuneet Jalasvaara ja varsinkin Andersson, joko viivapyssy saataisiin tähän peliin takaisin. Millaiseksi KalPan puolustus muotoutuu, siinä on tärkeä kysymys.

KalPan sivujen ennakon mukaan Adami tekee tänään paluun kokoonpanoon. Joukkueessa tuon ennakon mukaan flunssaa liikkeellä,poissa sen vuoksi ainakin Jalasvaara,Dahlman, ja Kiiskinen. Niiralanmonttu.comissa huhuillaan myös Seppästä takaisin kokoonpanoon,no se jää nähtäväksi.
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
KalPan kohdalta kiinnostaa loukkaantuneet Jalasvaara ja varsinkin Andersson, joko viivapyssy saataisiin tähän peliin takaisin. Millaiseksi KalPan puolustus muotoutuu, siinä on tärkeä kysymys.

Jalasvaara, Dahlman ja Kiiskinen ennakkotietojen mukaan kuumeen takia tänään sivussa. Pakarinen puolestaan maajaoukkueen mukana, jolloin Petteri Rasi nousee 4.kenttään Rissasen ja Riekkisen seuraksi. Viivapelote Andersson puolestaan pitäisi olla kunnossa kuten myös Timo Seppäsen, joten puolustusta saadaan parsittua hieman kasaan. YV tietysti kärsii Kiiskisen puuttuessa, mutta jospa tuo pieni sairasloma tekisi hyvää ja Kisu saisi kaivettua jostain sen syksyn maagisen tehokkuuden takaisin tuolla aikaa. KalPan sivujen mukaan kokoonpano saattaa elää vielä päivän aikana tuon kuumeaallon takia.

Molemmille tuikitärkeä ottelu tänään. KalPalle voitto merkitsisi vielä hyvää saumaa pelata runkosarjan voitosta, tappion tullessa puolestaan takana tulevat JYP ja HIFK pääsisivät jo hieman hajulle KalPan kannoilla. Tappara sen sijaan taistelee kaikin keinoin vielä monestakin asiasta. Listalla on tarjolla niin suoraa pleijjari paikkaa, säälipleijjaria ja kesälomaa. Voitto/tappio sinnetänne niin sarja sijoitus muuttuu kertaheitolla monta pykälää. Mielenkiintoinen kiekkoilta tulossa, mutta minkä tasoinen?
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Kai sitä pitää tänäänkin raahautua hallille katsomaan, miten pahasti tänään hävitään. Tammikuussa vielä näytti hyvältä ja hyvillä mielin matkasi hallille, mutta nyt lähinnä vituttaa mennä sinne.
Miten voi olla mahdollista, että joukkueen peli romahtaa noin totaalisesti parissa pelissä, jos sieltä puuttuu Guolla ja Mäntylä.
Tapparan on ehdottomasti voitettava tämä ottelu, paikka 6 sakkiin voi olla vielä mahdollsta, mutta se edellyttää voittoja ja etenkin keskinäisistä otteluista. Tapparalla oli saumat jopa 4 sakkiin, mutta kiitos viime viikon ne saumat ovat ratkenneet. Nyt vaarana voi jopa olla putoaminen 10 ulkopuolelle !
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Tänään olisi otollinen aika Tapparalle sanoa hyvästit tappioputkelle kun KalPalla noita sairastumisiakin on tullut. Tänään siis toivotaan Tapparan voittoa ja mielellään selkeää sellaista. Luulisi sieltä tulevan sisuuntuneen Tapparan joka janoaa voittoa enemmän kuin naisen seuraa perjantai-iltana.
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Ei nuo KalPan poissaolot ole yhtään mitään jos Aatami tulee takaisin kokoonpanoon.
Faktahan on ollut että KalPalla ei ole ollut ylivoimassa yhtään pelaajaa viivassa joka osaa laukaista suoraan syötöstä kiekon maalille. Nyt sairastuvalta takaisin tulee ehkä liigan paras laukaisija. Ei tämä ylivoimapelaaminen ole mitään ydinfysiikkaa, jos kiekko ei lähde maalille laadukkaasti niin tilanteet ovat vähissä!

Odotan 2 kpl ylivoimamaaleja KalPalle tähän peliin ja niiden pitäisi riittää Tapparaa vastaan.

Hyökkäyksessä on leveyttä joten ei yksi ketjullinen haittaa vaikka huilaisivatkin.

Jori vs KalPan YV on teemana.
 
Viimeksi muokattu:

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
KalPa tänään(sm-liiga.fi):

Kerman-Miettinen-Kapanen
Timonen-Andersson

Jokinen-Sahlstedt-Hartikainen
Varakas-Strömberg

Salo-Laakso-Hyvärinen
Kukkonen-Hirvonen

Rissanen-Riekkinen-Rasi

Ahonen
(Järvinen)

Eli kauan odotettu Adamin paluu on tosia-asia. Kapanen pääsee senmyötä tontille jossa on vahvimmillaan. Seppänen ei huhuista huolimatta vielä paluuta tee. Ylivoima,jokohan nyt toimii?
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Eipä tosiaan näy Seppäsen nimeä vieläkään kokoonpanoissa. Noh, kannattaa muistaa että mistä tuo(kin) huhu lähti liikkeelle.. Adam aka He-Man tehnee tänään nuo tzuizin mainitsemat ylivoimaosumat. Ahonen vuorostaan aloittavana, vaikkei tainnut Järällä olla Tepsukoita vastaan paljoa sanottavaa. Kakkos- ja kolmoskentät näyttävät paperilla muuten pirun hyviltä.

Eikö se matsi voisi jo kohta alkaa...

e:
Sen verran korjataan että kyllä Ahonen oli imuroimassa tepsin osumia.

No niinhän minä sanoinkin ettei Järällä ollut paljoa niihin osumiin sanottavaa.

Joo, toivottavasti KalPa ei ole yhtä koomassa kuin minä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KalPa
.. Ahonen vuorostaan aloittavana, vaikkei tainnut Järällä olla Tepsukoita vastaan paljoa sanottavaa. Kakkos- ja kolmoskentät näyttävät paperilla muuten pirun hyviltä.

Eikö se matsi voisi jo kohta alkaa...

Sen verran korjataan että kyllä Ahonen oli imuroimassa tepsin osumia.

Ihan hyvältä näyttää kokoonpanot, Kiiskisen poissaolo ei tällä kertaa haittaa niin paljoa kuin syksyllä, ei ole hirveitä esittänyt viime aikoina. Puolustajiakin saadaan täysi määrä mukaan ja Aatami varsinkin. Myös Sami saa pelata omasta parasta peliään eli olla hyökkääjänä.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Tappara tänään (tappara.fi):

26 Jonas Enlund - 21 Jori Lehterä - 27 Tomi Pekkala
30 Ville Nieminen - 44 Steve Guolla - 11 Timo Koskela
20 Jyri Junnila - 17 Joonas Koskinen - 22 Kim Strömberg
28 Jarkko Pyymäki - 87 Tomi Peltonen - 81 Jukka Peltola

15 Jussi Halme - 9 Juha Leimu
18 Tuukka Mäntylä - 77 Harri Ilvonen
82 Atte Pentikäinen - 6 Pekka Saravo

29 Harri Säteri
(1 Mikael Edelmann)

Ilvonen taas mukana ja Turkulainen siirretty sivuun. Pyykkö takaisin omalla paikallaan nelosessa. Lucenius Tapparan sivujen mukaan kuumeessa. Mutta missä on Mika Lehto?
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Tänään olisi otollinen aika Tapparalle sanoa hyvästit tappioputkelle kun KalPalla noita sairastumisiakin on tullut. Tänään siis toivotaan Tapparan voittoa ja mielellään selkeää sellaista. Luulisi sieltä tulevan sisuuntuneen Tapparan joka janoaa voittoa enemmän kuin naisen seuraa perjantai-iltana.

Jaahas, Jypin miehetkin toivoo jo Tapparan voittoa.. Noo, hyväähän se tekisi, mutta toisaalta ajattelin tuossa juuri että Jyp olisi aikalailla eriasemissa mikäli Tappara ei olisi heille niin helppo nakki. 4 voittoa Tapparasta otettuna, ilman niitä ei tarvitsisi Jyp fanien Kalpan saavuttamisesta haaveilla. Sellastahan tämä on.
Kyllä tuossa Tappara-Jyp pelin aikan vannoin ettei Kalpa peliin ainakaan pysty lähtemään näitä esityksiä katsomaan, mutta niin se sana syödään äkkiä ja eikun halliin.
Turkulainen poissa, hyvä niin. Herätkää pojat, sielä on kohta muilla ne playoffit.
Lehdon henkilökohtaiset syyt on sen verran painavia, että siinä ei kiekkopelit paina.
 

senilix

Jäsen
Kysymys: Taklaukset Varakas-Petruzalek ja Pyymäki-Salo. Kumpi oli tuomarivirhe? Vai onko oikein viheltää KalPan kannalta - kun ei Jokerit pelaa?
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kerman (2+0) - Miettinen (0+4) - Kapanen (1+1) hurjassa vireessä. Siihen vielä lisätään Anderssonin erittäin onnistunut paluu (1+1). Loistava voitto ja loistavat pisteet, vaikka radion perusteella välillä oltiin alakynnessä. JYPiin ja HIFKiin taas 11 pistettä eroa.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Vai onko oikein viheltää KalPan kannalta - kun ei Jokerit pelaa?

Täh? Onko nyt niin, että pieni ja piskuinen keltamekkoinen joukkue jostakin on s/m-liigan tuomareiden erityissuojeluksessa? Jokunen vuosi sitten Jokerit ja Kärpät olivat joidenkin mielestä vastaavassa erityissuojeluksessa. Nyt siis KalPa. Onko KalPa jo suurseura? Yllättäen Lukko-leiristä tuli tämä kommentti...

Niin ja KalPa voitti niukasti 3-4. Hyvä niin.
 

TykkiJutila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalle Rovanperä, KalPa, Leijonat, ManU, KuPS
Kysymys: Taklaukset Varakas-Petruzalek ja Pyymäki-Salo. Kumpi oli tuomarivirhe? Vai onko oikein viheltää KalPan kannalta - kun ei Jokerit pelaa?

En sano muuta kuin, että this is SM-liiga...välillä "oma joukkue" kärsii näistä tuomioista ja välillä vihulainen, mutta aika 1:1 nää menee...ee voe mittään... Kolome pistettä ja ilta näättää paeljon paremmalta... =D
 

Leppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tärkeä voitto ja Miettinen jatkaa hyviä pelejään. Kultakypärä vaihtoi omistajaa ja Kapanenkin näköjään on motivoitunut pakkikomennuksen jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Kysymys: Taklaukset Varakas-Petruzalek ja Pyymäki-Salo. Kumpi oli tuomarivirhe? Vai onko oikein viheltää KalPan kannalta - kun ei Jokerit pelaa?

Lisäisin ainakin Strömberg-Hytösen tähän mukaan? Ja monia muita...

Paska voitto kun tuli vääryytenä. Saako edes kolmea pistettä?

e. Saa tekstitv:n mukaan wuhuu!!!
 

senilix

Jäsen
Kommentti tuli siksi, että silloin runsas kuukausi sitten kaipasin tuomioihin linjaa, on se mikä tahansa. Nämä kaksi tapausta ovat kovasti samanlaisia. Tuomiot täysin erilaisia. Siksi kysyin, että kumpi on tuomarivirhe.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Kommentti tuli siksi, että silloin runsas kuukausi sitten kaipasin tuomioihin linjaa, on se mikä tahansa. Nämä kaksi tapausta ovat kovasti samanlaisia. Tuomiot täysin erilaisia. Siksi kysyin, että kumpi on tuomarivirhe.

Tämänpäiväinen, ei kahta sanaa. Jos olisi osunut summerin jo soitua niin sitten olisi mennyt oikein.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Oikeusmurhan koki Tappara. Ei voinut muuta kuin epäuskoisena katsoa tapahtumasarjaa katsomosta kuinka pelaaja jää makaamaan normaalia hiljaisemman taklauksen jälkeen jäähän ja Favorin aikansa kattelee ja viittilöi taklaajan ulos. Eikö nämä meidän miehet koskaan opi, että reipas kiilaaminen on sallittua, ei taklaukset. Sielä kentällä hiihtelee kuitenkin puolet ryhmästä tyyliin: "minua ei kukaan taklaa". Tää on ihan hirveetä oikeesti. Mailalla ja vartalolla saa estää niin paljon kuin ehtii, taklaaminen sensijaan on rangaistuksiin johtavaa. Muistaakseni sääntökirja kertoo ihan muuta. Kärkikarvaajan estäminen etenkin on niin järkyttävällä mallilla ettei voi käsittää.
Ottelun lopussa muuten Kapanen veti samanlaisen taklauksen kuin Pyymäki, kohteena kulmasta nopeaa kääntölaukausta maalille viime sekunnilla yrittävä Enlund. Kapanen toki taklas paljon kovempa kuin Pyy, mutta eipä kuollut Enska kulmaan. Kyllä liigan linja suorastaan tarjoaa mahdollisuutta pikku filmiin ja loukkaantumiseen aina taklauksen tullessa. (enkä nyt tarkoita että se #61 olisi filmannut, mutta hiihtely tuohon malliin kentällä on kyllä uskomatonta)
 

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
Oikeusmurhan koki Tappara. Ei voinut muuta kuin epäuskoisena katsoa tapahtumasarjaa katsomosta kuinka pelaaja jää makaamaan normaalia hiljaisemman taklauksen jälkeen jäähän ja Favorin aikansa kattelee ja viittilöi taklaajan ulos. Eikö nämä meidän miehet koskaan opi, että reipas kiilaaminen on sallittua, ei taklaukset. Sielä kentällä hiihtelee kuitenkin puolet ryhmästä tyyliin: "minua ei kukaan taklaa". Tää on ihan hirveetä oikeesti. Mailalla ja vartalolla saa estää niin paljon kuin ehtii, taklaaminen sensijaan on rangaistuksiin johtavaa. Muistaakseni sääntökirja kertoo ihan muuta. Kärkikarvaajan estäminen etenkin on niin järkyttävällä mallilla ettei voi käsittää.
Ottelun lopussa muuten Kapanen veti samanlaisen taklauksen kuin Pyymäki, kohteena kulmasta nopeaa kääntölaukausta maalille viime sekunnilla yrittävä Enlund. Kapanen toki taklas paljon kovempa kuin Pyy, mutta eipä kuollut Enska kulmaan. Kyllä liigan linja suorastaan tarjoaa mahdollisuutta pikku filmiin ja loukkaantumiseen aina taklauksen tullessa. (enkä nyt tarkoita että se #61 olisi filmannut, mutta hiihtely tuohon malliin kentällä on kyllä uskomatonta)

Videolta tuon tilanteen nähtyäni täytyy sanoa, että Salon pää kyllä lävähtää ikävän näköisesti pleksiin. Oliko tämä sitten taklaajan vai Salon itsensä syytä, siihen en ota kantaa. Mielestäni vihjailut näyttelemisestä ovat kuitenkin melkoista tuubaa. Voinee itse kukin käydä kokeilemassa miltä se kupolissa tuntuu
 

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
Videolta tuon tilanteen nähtyäni täytyy sanoa, että Salon pää kyllä lävähtää ikävän näköisesti pleksiin. Oliko tämä sitten taklaajan vai Salon itsensä syytä, siihen en ota kantaa. Mielestäni vihjailut näyttelemisestä ovat kuitenkin melkoista tuubaa. Voinee itse kukin käydä kokeilemassa miltä se kupolissa tuntuu

Täysin samaa mieltä. Toisaalta voi kysyä mikä pakko Pyymäellä oli tuossa kohtaa ajella noin, erä loppumassa ja kiekko poissa Salolta.
 

AxeMan73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Liverpool & Detroit Red Wings
Videolta tuon tilanteen nähtyäni täytyy sanoa, että Salon pää kyllä lävähtää ikävän näköisesti pleksiin. Oliko tämä sitten taklaajan vai Salon itsensä syytä, siihen en ota kantaa. Mielestäni vihjailut näyttelemisestä ovat kuitenkin melkoista tuubaa. Voinee itse kukin käydä kokeilemassa miltä se kupolissa tuntuu
Olet asian ytimessä - onhan se hemmetin säälittävää ja vastuutonta surffailla jäällä tuolla tavalla. Monekohan sekunttia meni ettei Salo katsonut lainkaan missä vastustajat ovat? Onko säännöt tehty suojelemaan tälläisiä mestistason kavereita, jotka kuvittelevat että liigassa on aikaa kymmeniä sekuntteja tehdä mitä tahansa. NHL:ssä tuo kaveri ei pelaisi yhtään kokonaista peliä - jokaisessa pelissä vietäisiin jalat edellä lasarettiin! Mutta jokainen tallaa tyylillään!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös