20-vuotiaiden MM-turnaus Kanadan Saskatchewanissa 2009-2010

  • 253 128
  • 594

Ferris

Jäsen
Venäjän lopullinen joukkue (Russian Hockey Fans-sivuston mukaan):

Igor Bobkov, Metallurg Magnitogorsk, 1991
Ramis Sadikov, Erie Otters, OHL, 1991

Dmitry Orlov, Metallurg Novokuznetsk, 1991
Maxim Chudinov, Severstal Cherepovets, 1990
Dmitry Kostromitin, Rouyn-Noranda Huskies, QMJHL, 1990
Nikita Zaitsev, Sibir Novosibirsk, 1991
Nikita Pivtsakin, Avangard Omsk, 1991
Alexander Tarasov, HC MVD, 1990
Anton Klementev

Nikita Filatov, CSKA Moscow, 1990
Alexander Burmistrov, Barrie Colts, OHL, 1991
Vladimir Tarasenko, Sibir Novosibirsk, 1991
Pavel Dedunov, Amur Khabarovsk, 1990
Ivan Telegin, Saginaw Spirit, OHL, 1992
Maxim Kitsyn, Metallurg Novokuznetsk, 1991
Maxim Trunev, Severstal Cherepovets, 1990
Evgeny Kuznetsov, Traktor Chelyabinsk, 1992
Evgeny Timkin, Avangard Omsk, 1990
Vyacheslav Kulemin, CSKA Moscow, 1990
Kirill Petrov, Ak Bars Kazan, 1990
Magomed Gimbatov, SKA St. Petersburg, 1990
Petr Khokhryakov, Neftekhimik Nizhnekamsk, 1990

Tuossa ei kuitenkaan ole kuin 2 veskaria, 6 pakkia ja 13 hyökkääjää, joten joku peluri uupunee? Itse olin hieman yllättynyt, ettei Dmitri Kugryshev mahtunut hyökkääjistöön.

Edit: Toisesta lähteestä löytyi puuttuva pakki eli Anton Klementev.
 
Viimeksi muokattu:

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Venäjän lopullinen joukkue

Vähän sellaiselta kakkosjoukkueelta tuo nyt näyttää, niin moni kova pelaaja tuosta puuttuu. Maalivahtipuolelta ei ole valittamista ja puolustus on teoreettista ykköspakkiparia vaille paras. Hyökkäyksen osalta tuo on paria nimeä(Filatov, Petrov, Burmistrov, Tarasenko, Trunev) vaille kakkosmiehistö.
Dedunovin ja Gimabatovin nimiä en ole koskaan aiemmin kuullut, tai nähnyt missään ja Timkin on puolustaja.
Keskushyökkääjiähän tuossa ei ole, kuin kolme, joten Burmistrov pelannee keskellä.

Edit: Dedunov ja Gimbatov ovat molemmat KHL-pelaajia ja Gimbatov on mahtunut pelaamaan muutaman pelin tällä kaudella kovassa Pietarin SKA:ssa.

Nikita Filatov - Alexander Burmistrov - Kirill Petrov
Maxim Kitsyn - Evgeny Kuznetsov - Vladimir Tarasenko
Vyacheslav Kulemin - Ivan Telegin - Maxim Trunev
Pavel Dedunov - Petr Khokhryakov - Magomed Gimbatov
Evgeny Timkin

Timkin laitetaan kentälle varmaankin ajelemaan Kanadan isoja pakkeja ja parhaita hyökkääjiä ja haastamaan vastustajan tähtiä tappeluun.
Puuttuvista nimistä se Kugryshev omaa erittäin itsekkään pelityylin, millä varmasti on osaltaan vaikutusta hänen poissaoloonsa.
 
Viimeksi muokattu:

suomi-poika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Suomen nuorten lopullinen MM-joukkue

Maalivahdit

1 Joni Ortio, TPS
28 Petteri Similä, Niagara IceDogs

Puolustajat

3 Tommi Kivistö, Jokerit
4 Teemu Eronen, Jokerit
6 Kristian Näkyvä, Blues
8 Jyri Niemi, Saskatoon Blades
9 Sami Vatanen, JYP
12 Aleksi Laakso, Blues
25 Veli-Matti Vittasmäki, TPS

Hyökkääjät

10 Matias Myttynen, Ilves
11 Toni Rajala, Brandon Wheat Kings
13 Matias Sointu, Sudbury Wolves
14 Pekka Jormakka, JYP
16 Eero Elo, Lukko
18 Iiro Pakarinen, KalPa
19 Joonas Rask, Ilves
20 Jere Sallinen, Blues
21 Jasse Ikonen, JYP
22 Mikael Granlund, HIFK
24 Jani Lajunen, Blues
29 Joonas Nättinen, Blues
35 Teemu Hartikainen, KalPa
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Eli Aittokallio, Rissanen ja Tallberg sieltä sitten putosivat. En ehkä olisi itse pudottanut Aittokalliota tai Rissasta. Ortion jälkeen kakkosvahti kuitenkin pelaa varmaan sen yhden pelin ja Aittokallio olisi sen voinut ihan hyvin hoitaa. Samalla olisi saatu nuoremmalle hyvin kokemusta. Rissanen taas olisi tuonut kokoa puolustukseen ja pieneen kaukaloon ja kokemusta olisi ollut jo pienestä kaukalosta.

No kaiketi Jortikka tietää mitä tekee, kuten tiesi Haulankin kanssa...
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Kakkosvahti torjuu turnauksessa sen alun toistakymmentä laukausta, jotka Itävalta Suomen maalia kohti saa, sikäli on aivan se ja sama, kumpi siellä penkinpäässä istuu. Similälle pieni kaukalo on tutumpi, siinä mielessä perusteltu tämä valinta kyllä, maalivahdeille kun nuo erilaiset laukaisukulmat oikeasti tuottavat sopeutumisvaikeuksia.

Itse olisin kyllä ottanut pienikokoisen puolustuksen vankistamiseksi Rissasen mukaan ja jättänyt Näkyvän pois. Tallbergin kyvyistä minulla ei ole kovinkaan tarkkaa kuvaa, mutta ilmeisesti tässäkin valittiin taitoa ja jätettiin kovuutta pos.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ensi yönä se alkaa

Hyökkäyksen osalta tuo on paria nimeä(Filatov, Petrov, Burmistrov, Tarasenko, Trunev) vaille kakkosmiehistö
....
Timkin laitetaan kentälle varmaankin ajelemaan Kanadan isoja pakkeja ja parhaita hyökkääjiä ja haastamaan vastustajan tähtiä tappeluun.

Maksim Kitsyn oli venäläisten paras maalintekijä Subway Super Seriesissä. Olisi varmasti mahtunut kokoonpanoon, vaikka Venäjä olisi saanut kokoon "ykkösmiehistönsä".

Pliuschev (vai miten valmentajan nimi kirjoitetaankin) tuntuu haluavan että joukkueessa on ainakin yksi "poliisi". Tänä vuonna se on Timkin.

Itseäni tänä vuonna kiinnostaa eniten se, miten joukkueiden "pikkupelaajat" pelaavat ja ennenkaikkea tekevät pisteitä. Tshekin Jan Kanalle - oli jo viime vuonna joukkueensa paras pistemies - on annettu mitat 5'08 / 183, Ruotsin Mattias Tedenbylle 5'10 / 176, Venäjän Vladimir Tarasenkolle 5'10 / 170 ja Slovakian Tomas Tatarille 5'10 / 176.

Kanadalla on hyökkäyksessä useampikin pikkumies; Jordan Eberle 5'10 / 187, Gabriel Bourque 5'9 / 187, Brandon Kozun 5'7 / 157, samoin USA:n ryhmässä on pieniä hyökkääjiä - Jordan Schroeder 5'9 / 187, Ryan Bourque 5'8 / 165, Tyler Johnson 5'9 / 170.

Suomen tähdistä Granlund ja Rajala ovat 5'10 / 172 ja 5'10 / 165 eli eivät ole yhtään sen pienempiä kuin muidenkaan joukkueiden taitoniekat. Ikävämpää on, että suomalaisten isompikokoiset tukijoukot ovat hartikaistasoa, kun venäläiset heittävät kehään Filatovin, kanadalaiset Hallin ja ruotsalaiset Pääjärvi-Svenssonin.

Slovakialta puuttuu Janus ja jenkeiltä McCollum, joten USA on tänä vuonna selvästi parempi kuin viime vuonna ja Slovakia heikompi. Eihän Slovakia olisi viime vuonna selvinnyt pronssiotteluun asti, jollei Detroitin ykköskierroksen varaus olisi imuroinut maaleja oikein urakalla.

Jos tshekit pelaavat samalla tavalla "pohjois-amerikkalaisittain" kuin viime vuonna, niin Suomen pakit joutuvat kovaan testiin jo avausottelussa. Äijää tulee niskaan ainakin ensimmäiset puolitoista erää ja pitempäänkin, jos vaan tshekkien kunto kestää. On Suomen onni, että lohkon avausottelu on SWE-CZE eikä FIN-CZE. En yhtään ihmettelisi, vaikka ruotsalaiset kärsisivät pelissä yllätystappion.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Koska on siis Suomen ensimmäinen peli? Eikös tänään pitäisi kisojen alkaa,mutta en löytänyt MAX:n ohjelmasta jääkiekkoa ollenkaan.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
MM-kisat alkavat tänään. Suomen joukkue on koottu, joten muutama kommentti pelaajista. Joukkueen menestymismahdollisuudet lepäävät täydellisesti onnistuvan maalivahtipelin varassa. Ortio ei ole ikäluokkansa maailmanhuippuja, mutta hänestä voi sellainen tulla Ylösen koulussa. Niittymäki tulee Ortiosta ensimmäisenä mieleen. Toinen maalivahti, Similä, ei Ortion tavoin myöskään ole kauden mj-peleissä juhlinut korkealla torjuntaprosentilla. Varmaankin Aittokalliosta saamme taas uuden huippulahjakkuuden, mutta hänen aikansa ei ole vielä.

Puolustus on ehdottomasti paras kokonaisuus. Hyviä pelaajia jäi jopa joukkueesta pois, mikä on tavatonta U20-joukkueessa. Niemi ja Vatanen ovat joukkueen kulmakiviä, mutta esimerkiksi Laaksolta on lupa odottaa myös tehoja. Toivottavasti puolustuksella ei nyt ole sellaisia katastrofaalisia avaus/ kiekollisia ongelmia, mihin on jo totuttu pitkään näissä karkeloissa. Pelaajien kiekollinen lahjakkuus pitäisi olla riittävää tälle tasolle.

Hyökkäyksestä löytyy periaatteessa laajuutta, mutta kärki on silti kovin kapea. Erityisesti Hartikaisen on viimeisissä kisoissaan osoitettava johtajuutta ja tehokkuutta. Etukäteen ajateltuna Suomi pystyy varsin tasavahvaan peliin ketjuillaan, mutta maalinteosta tulee todennäköisesti ongelma. SM-liigassa pelanneita on paljon, mutta kovin isossa roolissa useimmat eivät sentään ole olleet. Yllätyspelaajia kaivataan: lähinnä toiveet kohdistuvat 90-syntyneisiin Salliseen, Eloon ja Raskiin. Edelleen ihmettelen Jortikan päätöstä jättää Pulkkinen pois joukkueesta, vaikka hän ilmeisesti aloittaa U18-pelit jo 26.12. Tästä asiasta en ole huomannut missään lehdessä Jortikan kommentteja tai edes keskustelua.

Suomen joukkue sijoittuu sijoille 5-6. Tshekki voitetaan nipinnapin, mutta muuten on kovia vastaan kyyti aika kylmää. Takkiin tulee, joskin varsin niukasti Suomen hyvän viisikkopuolustuksen ansioista. Ratkaisupaikoissa kädet kuitenkin jäätyvät. Tältä pohjalta on silti hyvä jatkaa ensi kisoihin, jossa Suomella on pitkästä aikaa mitalitoiveita.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Anteeksi, jos ja kun tämä on jo mainittu ketjussa, mutta oisko mitään linkkivinkkiä, mistä tän yön matsia voi katsoa netin kautta? Maksullinenki käy, pääasia et toimii. Ei taida ainakaan näkyy sen maikkarin katsomon kautta?
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Anteeksi, jos ja kun tämä on jo mainittu ketjussa, mutta oisko mitään linkkivinkkiä, mistä tän yön matsia voi katsoa netin kautta? Maksullinenki käy, pääasia et toimii. Ei taida ainakaan näkyy sen maikkarin katsomon kautta?

Nyt lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pelataan kaikkiaan neljä peliä:

1 13:00 CZE - SWE
2 15:00 LAT - CAN
3 17:00 RUS - AUS
4 19:00 SVK - USA
Hockeycanada.com

Maikkari ei tosiaan taida ainakaan alkulohkojen osalta televisioida kuin Suomen pelit, mutta ainakin Kanadan matseista luulisi aina löytyvän nettistriimit myp2pforum.eu -sivustolta.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
On Suomen onni, että lohkon avausottelu on SWE-CZE eikä FIN-CZE. En yhtään ihmettelisi, vaikka ruotsalaiset kärsisivät pelissä yllätystappion.

Ruotsi-Tshekki ensimmäisen erän jälkeen 4-0, eipä taida tulla yllätystä. Tshekit pelasivat puolustuspäässä huonosti - näyttivät tosi hitailta - ja ruotsalaiset tekivät hyvällä prosentilla paikoistaan maalit. Maalivahti lähti vaihtoon neljännen maalin jälkeen, mutta ei se molarin vika ole jos pakit ei hoida omia hommiaan.
 

Timppa73

Jäsen
Ruotsi pyörittää kyllä Tsekkiä ihmeen helposti. 5-0 juuri ylivoimalla ja Tsekit lähinnä yrittää selviytyä alle 10 maalin tappiolla. Ei kiinnosta tsekki hyökkääjiä puolustaminen ja pakit ovat isompien ruotsalaisten hyökkääjien kanssa jatkuvasti kakkosia omassa päässä kaksinkamppailuissa.

Edit: erätauolla SVT:n kiekkostudion pariskunta nostaa aina hymyn korville, toisessa ketjussa oli tästä enemmän. Nyt urholla herätys ja väriä studioon!
Edit2: Oho, pari nopeeta juuri ja 1-6 Ruotsin johto ajassa 25.22
Edit3: 1-10 loppui tämä peli, kyllä Tsekki oli surkea ja Ruotsin yv tosi tehokas.
 
Viimeksi muokattu:

Dragan

Jäsen
Ruotsi tosiaan pyöritteli lukemin 8-1 Tsekkiä.

Latvia-Kanada ottelussa sen sijaan Ryan Ellis ei tarvinnut kuin 36 sekuntia avausmaalin tekemiseen..

4.06 Latvia jäähylle ja ajassa 4.22 Kanadan toinen osuma Nazem Kadrin (Pietrangelo, Hall) toimesta. Hohhoijaa, mitäköhän tästäkin mahtaa tulla..

Edit: Kirjoitushetkellä Gabriel Bourque ja 0-3.
 
Viimeksi muokattu:

Nile

Jäsen
Ruotsi tosiaan pyöritteli lukemin 8-1 Tsekkiä.
Tarkemmin sanottuna 10-1. Ruotsi oli tänään todella hyvä, eikä Tsekillä ollut ottelussa osaa eikä arpaa, kuten tuloskin kertoo. Ottelun tehopelaajina toimivat MPS (1+4), Anton Rodin (1+2), Tim Erixon (1+2) sekä Andre Petersson (1+2). Myös Markström oli hyvä(20/21) kun taas Slaavilaisten maalivahdit eivät oikein onnistuneet (36/46), vaikkei pakeiltakaan juuri apuja herunut..
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kanada takomassa rumat lukemat tauluun. Kaksi erää pelattu ja nikkarit johtaa 11-0. Paikkoja toki ollut tehdä vaikka toinenkin mokoma lisää. Nähtäväksi jää montako kassia tulee kolmannessa erässä.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Maksim Kitsyn oli venäläisten paras maalintekijä Subway Super Seriesissä. Olisi varmasti mahtunut kokoonpanoon, vaikka Venäjä olisi saanut kokoon "ykkösmiehistönsä".

Olet oikeassa, Kitsyn olisi voinut mahtua myös ykkösmiehistöön. Superseriesissä Venäjä oli liikkeellä lähinnä nelosmiehistöllä, joten Kitsynin asema joukkueessa korostui varmasti senkin takia.
Syksyllä kaavailin, että Kitsyn voisi olla kolmastoista hyökkääjä, mutta, kun hänen kilpailijansa pelipaikasta, Dmitri Kugryshev, Oleg Jashin ja Sergei Ostapchuk eivät edes tulleet valituiksi tähän joukkueeseen, niin voidaan sanoa Kitsynin kuuluvan porukkaan.

Pliuschev (vai miten valmentajan nimi kirjoitetaankin) tuntuu haluavan että joukkueessa on ainakin yksi "poliisi". Tänä vuonna se on Timkin.

Pljushev näyttää tosiaan ottaneen Timkinin joukkueensa vakiokalustoon ihan pelkästään miehen likaisen työn taitojen ansiosta.

Venäjän Vladimir Tarasenkolle 5'10 / 170

Suomen tähdistä Granlund ja Rajala ovat 5'10 / 172 ja 5'10 / 165

Tarasenko ja Granlund ovat mielestäni jo 5'11(180cm), eli eivät niin pieniä enää.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
5'11 on 177-178 cm, eikä Granlund todellakaan ole niin pitkä. Todennäköisesti 172-175 cm on Granlundin kohdalla melko lähellä totuutta. Jenkkimitoissa siis 5'9 tai 5'10.
5'11" on kylläkin metreissä tasan 1,8034. 172-175 senttiä puolestaan on tuumamittoina 5'8"-5'9". Veikkaisin, että Granlundin kohdalla tuo 5'9" saattaa olla hyvinkin lähellä virallista mittaa varauslistoilla.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Latvia-Kanada 0-16...

Ei viulu näitä tuloksia! Kun jääkiekkoasteikko ei oikein enää riitä, siirrytään tennisasteikolle.

Nuorten kisoissa ennakko-odotukset toteutuvat usein järkyttävän selvästi. Miehissä altavastaajat sentään kykenevät edes kohtalaisessa määrin yllätystuloksiin tai edes jokseenkin tiukkoihin peleihin.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Todennäköisesti 172-175 cm on Granlundin kohdalla melko lähellä totuutta. Jenkkimitoissa siis 5'9 tai 5'10.

Veikkaisin, että Granlundin kohdalla tuo 5'9" saattaa olla hyvinkin lähellä virallista mittaa varauslistoilla.

Mitäs hän nyt alkaisi kutistumaan, kun jo viime kaudella Granlundin pituudeksi ilmoitettiin 178cm, mikä ilmoitettiin myös näihin MM-kisoihin. Otaksuisin, että hän on sentin pari kasvanut tuosta vanhasta mitasta.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tshekin jääkiekon suunta on huolestuttava. Joukkue on ottanut lukua jo monena vuotena peräkkäin nimeenomaan nuorten MM-kisoissa, yhtenä vuotena Tshekki otti jopa vauhtia B-sarjasta.

Tshekki ei tuota enää hyviä pelaajia, vaikka olosuhteissa ei pitäisi olla mitään vikaa (Tshekissä on kaikista Euroopan maista eniten rekisteröityjä pelaajia). Missä mättää? Mitään muuta maan nykyiselle alamäelle en keksi kuin pelaajien siirtyminen liian aikaisessa vaiheessa Kanadaan ja Pohjois-Amerikkaan. Tshekin kohtuullinen menestys miesten kisoissa johtuu hyvistä vanhempien ikäluokkien pelaajista, mutta Tshekkiä odottaa karu tason pudotus kunhan maajoukkueen runko joudutaan rakentamaan näiden nykyisten surkeiden ikäluokkien varaan.

Euroopan tämän hetken paras juniorimaa Ruotsi kouluttaa kaikki pelaajansa itse omissa sarjoissaan, ja koskaan aiemmin Ruotsi ei ole tuottanut yhtä paljon hyviä pelaajia kuin se tuottaa nyt.

Ruotsissa ollaan myös älykkäitä, sillä maahan puuhataan käytäntöä missä parhaiden pelaajien siirtyminen Pohjois-Amerikkaan ennen NHL-varausta estettäisiin sopimusteitse, eli pelaajat allekirjoittavat 14-15 vuotiaina nimensä paperiin, joka edellyttää heitä pelaamista Ruotsissa siihen asti kunnes heidät varataan NHL:ään. Ruotsissa ymmärretään ja tiedostetaan, että vain se että pelaajat pysyvät riittävän kauan ruotsalaisen valmennusjärjestelmän piirissä takaa sen, että Ruotsilla on tarjota kansainvälisille kentille paljon huippupelaajia myös jatkossa.

Soisin, että muut Euroopan maat, erityisesti Venäjä, seuraisivat tässä Ruotsin esimerkkiä. Olen ollut jonkin verran huolissani parin viime vuoden aikana yleistyneestä trendistä, että parhaat venäläiset siirtyvät Kanadan junioriliigoihin jo ennen 18 ikävuotta. Venäläisten kokemukset CHL:stä ovat olleet nimenomaan kehittymisen kannalta pääosin surkeita, joten pelaajien intoa siirtyä sinne on vaikea ymmärtää. Miksi ei voisi seuravat Ovetshkinin, Malkinin, Datsjukin, Seminin, Markovin ja kumppaneiden esimerkkiä? Toivottavasti KHL ja Venäjän jääkiekkoliitto ottavat kovemman asenteen pelaajien Kanadaan siirtymistä kohtaan ja Ruotsin esimerkin mukaan velvoittavat pelaajat pelaamaan kotimaassa vähintään NHL-varaukseen asti.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Jaahas. Alle 20-vuotiaiden MM-kisat ovat jo startanneet ja Slovakian osa.ta turnaus käynnistyy reilun tunnin päästä. Slovakia avaa kisat USA:ta vastaan. Odotettavissa on selkeä käsikirjoitus: USA hallitsee ja Slovakia puolustaa. Pari viivaa.

- Slovakia voitti USA:n viime vuoden nuorten MM-turnauksessa puolivälierässä 5-3. Jenkit lähtevät varmasti hakemaan revanssia.

- Slovakian maalivahtitilanne on heikompi kuin edellisissä kisoissa. Janusia ei pystytä mitenkään korvaamaan. 1-vahti Ciliak on kysymysmerkki.

- Slovakian selvä tavoite on sijoittua alkusarjassa kolmen sakkiin. Tämä edellyttää Sveitsin ja Latvian voittamista. Se on täysin mahdollista.

- Slovakian tämänkertainen joukkue on rakennettu vahvasti joukkuepelin ympärille. Useita ns. parempia yksilöitä jätettiin pois ja joukkueroolipelaajat valittiin heidän tilalle.

- Slovakian ykkösketju on tiimin ehdoton syömähammas: Tatar - Viedensky - Panik. Kannattaa seurata myös ykköpuolustaja Stajnochia ja 17-vuotiasta Marincinia.

- USA pelistä odotan siis ehjää joukkuepeliä ja todennäköisesti tappioon päättyvän ottelun pääteema onkin, mten Slovakia kykenee pelaamaan joukkueena. Jos tappioluvut pidetään alle 4 maalissa, olen hyvin tyytyväinen.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Miksi ei voisi seuravat Ovetshkinin, Malkinin, Datsjukin, Seminin, Markovin ja kumppaneiden esimerkkiä? Toivottavasti KHL ja Venäjän jääkiekkoliitto ottavat kovemman asenteen pelaajien Kanadaan siirtymistä kohtaan ja Ruotsin esimerkin mukaan velvoittavat pelaajat pelaamaan kotimaassa vähintään NHL-varaukseen asti.

No joo, olen samaa mieltä, että olisi hyvä, että 18-vuotiaaksi asti pelattaisiin Venäjällä, mutta esimerkiksi täksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan siirtyneillä 18-vuotiailla Burmistrovilla ja Kuchinilla ei ollut tulevaisuutta Venäjällä, joten he tekivät mielestäni viisaan ratkaisun.
Kabanov ja ne pari muuta ovat asia erikseen. Kabanov ei olisi varmaankaan mahtunut Ufan kokoonpanoon, mutta olisko Visshaja-liiga ollut sittenkin ihan hyvä ratkaisu tuon ikäiselle kaverille...
Stanislav Galijev siirtyi jo 16-vuotiaana Pohjois-Amerikkaan ja on siinä mielessä mielenkiintoinen tapaus nähdä, kuinka hän tulee uraa luomaan.

Toivon, että Kirill Petrov ja Maxim Kitsyn siirtyisivät mahdollisimman pian farmiin pelaamaan, jotta heidät edes nähtäisiin joskus aikuisten maajoukkuetasolla.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
5'11" on kylläkin metreissä tasan 1,8034. 172-175 senttiä puolestaan on tuumamittoina 5'8"-5'9". Veikkaisin, että Granlundin kohdalla tuo 5'9" saattaa olla hyvinkin lähellä virallista mittaa varauslistoilla.
Totta. Muistelin että jenkkien jalka olisi melko tarkalleen 30cm, mutta sehän pirulainen onkin lähes 30,5cm.

Ihmeilija kirjoitti:
Mitäs hän nyt alkaisi kutistumaan, kun jo viime kaudella Granlundin pituudeksi ilmoitettiin 178cm, mikä ilmoitettiin myös näihin MM-kisoihin. Otaksuisin, että hän on sentin pari kasvanut tuosta vanhasta mitasta.

Joka tapauksessa, pysyn tästedes kotimaan mittayksiköissä, olen sitä mieltä että Mikke Granlund on todellisuudessa maksimissaan 175cm pitkä. Ihan sama mitä kukainenkin organisaatio tai lobbari virallisesti ilmoittaa hänen pituudekseen. Perustan arvioni näköhavaintoihin sekä siviilissä että virkapuku päällä kentällä. Katsokaa jätkää kentällä ja verratkaa muihin kanssapelaajiin. Jos jätetään S.Kariya ja T.Mäntylä pois laskuista niin liigasta ei kovin montaa Mikkeä lyhyempää löydy, näin kärjistetysti sanottuna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös