HIFK:n peliesitykset kaudella 2009-10

  • 520 969
  • 1 969
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Missähän vaiheessa nimimerkki VT tulee puolustamaan Haverisen piilevää potentiaalia, kun jostain sellaisesta meni höpisemään tuolla otteluketjussa. Clarkehan ei ollut edes harkkamatseissa mikään hyvä, ainakaan silloin kun pelasi Söden kanssa parina, olisiko syytä hajoittaa tämä pari. Eipä tässä sen enempää, lauantaina uutta matoa koukkuun ja HPK:ta kaatamaan, tulevat varmaan aika nälkäisenä jatkoaikatappion takia. Joten HIFKin pitää olla hereillä heti alusta asti ja nyt pitää saada ryhtiliike muutenkin kotipeleihin.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Nyt on maalit katseltu pariin kertaan ja täytyy sanoa, ettei Jokerit olisi tehnyt yhtään maalia meidän puolustaessa paremmin.
Ekassa karmea virhe jättää Pirnes yksin pakkien taakse, eikä kukaan saa syöttöä poikki.
Toka menee vähän Niemisen piikkiin, koska ei saa pidettyä mutta enemmän laitan pakin piikkiin siinäkin. Kiekko on siivottava keinolla millä hyvänsä, ettei mitkään Hauhtoset pääse sutimaan kiekkoja sisään.
Kolmas maali taas vetää täysin sanattomaksi. Miten voi jättää yhden liigan parhaista maalintekijöistä noin vapaaksi kahden metrin päästä maalista.
Noista kun opitaan eikä huomenna nähdä moisia mokia, niin hyvä tulee. Sanotaan nyt sen verran, että oli se IFK:n maalikin aika tuuria.
Ekaan kotimatsiin ryhtiä ja kova liike, ekassa erässä niska poikki, siis Kerholta.
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Niemisen pelaamisesta on pakko kommentoida.

Ensimmäisessä erässä Hattu hermoili TOISTUVASTI! Kiekot pomppivat, kopit epäonnistuivat jne... Pirneksen läpiajossa Nieminen oli täysin väärin sijoittunut (jäätynyt), sisällä maalissa ja oikeassa tolpassa kiinni. Taitava Pirnes olisi saanut rantalentiksen sisään Niemisen ohi.

Hauhtosen maalissa Nieminen pudotti kiekon viereensä josta se runnottiin sisään. Tosin Hentusen lämäri oli aika tulinen.

Kolmannessa lähimaalissa Nieminen jäätyi taas kerran maaliviivalle eikä peittänyt torjunta-asennossaan edes puolta maalista. Ridalla oli helppo työ viimeistellä YLÖS (sieltä löytyy aina aukko). Jostain syystä pienikokoinen Nieminen kyyristi itsensä maalissa entistä pienemmäksi. Eteenkin ensimäisessä erässä tämä tapahtui useaan otteeseen??

Onneksi toisessa ja kolmannessa erässä Hattu kuitenkin oli mies paikallaan. Toiveita siis vielä on =)
 

trumppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakkovoitto...

En kommentoi eilistä peliä, kun en sitä nähnyt. Tappio avausottelussa tarkoittaa kuitenkin sitä, että lauantaina HIFK on lähes pakkovoiton edessä. Jos pistetili lauantai-iltana on edelleen 0, niin paine kasvaa ja pelaajien otsasuonet alkavat pullistella siihen malliin, että 'tää kausi on hävitty'... ja parku JA:ssa on nautittavaa luettavaa.
 

Carlos

Jäsen
Juu, tästä se lähtee. Siis se sama paska mitä on katseltu jo niin kauan kuin ihminen jaksaa muistaa, mikä ei tietenkään enää edes yllätä. Perinteinen kauden avaustappio, sitten seuraavaksi kotimatsi ja "paineet" = tappio. Sitten vielä joku onneton räpellys, ja se on siinä. Sijoista 8-12 "tapellaan" taas kuten ko. roskasakin tyyliin kuuluu. Viimeistään sääleistä sitten taas lomille lomps.

Sitä HIFK ei vaan ikinä opi, että kauden alussa määrätään suunta koko kaudelle, silloin pitää olla valmiina, ei vasta huhtikuussa kun pelit on jo pelattu. Istuu näköjään edelleen tiukassa edari-asenne, vaikka kai pahimmat edarit on jo ulostettu.

"Suunta on kääntynyt" -tavoitteeni oli 24 pistettä kymmenen ensimmäisen pelin jälkeen. Hyvin alkoi, kaksi ottelua noista sai hävitä, ja se ensimmäinen tuli sitten heti ensi koitoksella!

Sillälailla. Hifk - huonompia ei oo. Vieläkään.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Yhden matsin osalta on vaikea vetää kovia johtopäätöksiä, mutta varmaa on, että muutaman IFK-kirjoittajan kotona on eilen avattu skumppapulloja tyyliin "mitäs mä sanoin".

Otteluraporttien mukaan kuitenkin kentällä nähtiin aktiivinen IFK, joka hävisi taistellen, mutta kuoli pariin vastahyökkäykseen. Että paikallispeleissä mikään ei ole muuttunut, paitsi narrien pari taitavaa yksilöä rokotti.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Carlokselta hyvää läppää!

Miksei IFK ole se joukkue, joka on ensimmäisen 10 kierroksen jälkeen kärjessä?
Miksei IFK ole se joukkue, joka ottaa 12 pelin voittoputkia?
Miksei IFK ole se joukkue, joka pelaa 15 tappiotonta peliä?
Miksei IFK ole se joukkue, joka voittaa aina narrit?
Miksei IFK ole se joukkue, joka latoo 5-0 taululle, ettei jää selityksille varaa?

Kysynpähän vaan!
 

mikkon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ai että tätä jengin ikuista akkamaista narinaa on huvittava lukea. Osan mielestä "koko kausi on hävitty", koska hävittiin eka peli. HUH

Anyway, mielestäni IFKn peli oli huomattavasti Jokereiden peliä edellä. Pisteet nyt menivät vaan naapuriin paremman maalivahtipelin johdosta, ja uskon että narreilla oli etua myös siitä, että pelattiin änärikaukalossa. Olivat kuulemma treenanneet kymmenisen kertaa pienessä boksissa.

Uskon edelleen, että tämän kauden IFK tarjoaa faneilleen paljon hyviä hetkiä.

.m
 
Lähes jokaisesta viestistä on selkeästi luettavissa muutama huomio eilisen matsista:

- Nieminen pelasi hyvin lukuunottamatta 2-1 maalia, ja otti erittäin monta gamesaveria. Siinä 2-1 maalissakin osaava puolustaja olisi paikannut.
- Muut maalit olivat täysin puolustuksen kardinaalimunauksista johtuvia eikä niille luultavasti olisi voinut mitään edes Riksman, Toukkola tai Tarkki.


HIFK:lla on siis tämän yhden matsin, sekä koko harjoituskauden, perusteella aivan riittävä maalivahti.


Vaikka tuota Pirneksen läpiajomaalia ei voi suoraan laittaa Niemisen piikkiin, niin kyllä hän teki homman Pirnekselle aika helpoksi. Jalan ja tolpan välissä metri tilaa.

Riittävä maalivahti missä mielessä? Eilisen perusteella Nieminen ei vie IFK:ta mitaleille, joka kaiketi pitäisi olla minimitavoite.
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
Vaikka HIFK hävisi eilen niin olihan HIFK:n peruspeli ihan eri maailmasta kuin viime kaudella. Puolustuksesta lähettiin paljon nopeammin kuin viime kaudella ja peliäkin käännettiin huomattavasti nopeammin. Suurin ero oli tietenkin siinä, että viisikot olivat huomattavasti tiiviimpiä kuin ennen. Ja painetta saatiin jatkuvasti narrien päähän. Tehot jäivät vielä puuttumaan, mutta kyllä ne tulee sieltä.

En kyllä taaskaan ymmärrä miksi täällä vaivutaan perusnegailuun. Kyllä tästä hyvä tulee.
 

julle-jr

Jäsen
Riittävä maalivahti missä mielessä? Eilisen perusteella Nieminen ei vie IFK:ta mitaleille, joka kaiketi pitäisi olla minimitavoite.
Realistisimmat fanit pitävät nykyään riittävänä tavoitteena suurin piirtein sitä, että ei tarvitse taistella liigapaikasta. Tämä onkin järkevää, koska korkeammalle kurkottaminen tuottaa pettymyksen. Jotain on fanienkin taholla opittu menneistä.
 

Carlos

Jäsen
Ai että tätä jengin ikuista akkamaista narinaa on huvittava lukea. Osan mielestä "koko kausi on hävitty", koska hävittiin eka peli. HUH

Samalla kun päivittelet tätä samaa akkamaista narinaa, niin käy huviksesi läpi Jatkoajan kaudenalku-ketjut HIFK:n osalta. Niistä näet että kauden avauspeli on hävitty lähes aina, ja meno avauspelissä kuvastaa edelleen aina koko kauden menoa. Kertaakaan nämä ensimmäisen tappion jälkeen itkijät eivät ole joutuneet toteamaan että "oho, olinpas väärässä".

Mieluusti tämä on se kerta kun olen väärässä, mutta en usko. Tappion kulttuuri istuu niin juuriaan myöten syvässä, että tuskin tämän sukupolven aikana lähtee mihinkään.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
En kyllä taaskaan ymmärrä miksi täällä vaivutaan perusnegailuun. Kyllä tästä hyvä tulee.

Oma kommenttini ei ainakaan viitannut pelkästään eiliseen, vaan juuri IFK:n tilaan jääkiekon saralla. Totta munassa olen tyytyväinen, jos IFK esim. saavuttaisi Carloksen mainitsemat 24 paunaa 9 seuraavasta pelistä.

Lisäisin vielä omaan listaan, että miksi vitussa IFK ei voita koskaan runkkaria?

Katsotaan toteutuuko noista mikään? Veikkaan, ettei totetudu. Olen erittäin mielelläni väärässä!
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niistä näet että kauden avauspeli on hävitty lähes aina, ja meno avauspelissä kuvastaa edelleen aina koko kauden menoa.
Oikeastaan nimenomaan päinvastoin, mitä tulee avausmatseihin. Pari viime kautta on ollut HIFKlta pelillisesti kokonaisuudessaan surkeita, mutta molempien kauden avauspeleissä tuli voitto. Viime kaudella kaatui Jokerit himassa, sitä edellisellä ensin HPK himassa, jonka jälkeen nollattiin narrit jaffalassa suvereenisti.

Vastaavasti Sheddenin kausi ja Aran ensimmäinen kausi aloitettiin todella huonosti ja turpaan tuli heti kauden avauspeleissä. Kokonaisuutena menikin sitten ihan jees.

Pointti siis se, että avauspelin perusteella, varsinkin, jos on paikallispeli, ei voi tehdä mitään johtopäätöksiä siitä, miten kausi tulee kulkemaan. Rosterin perusteella sitä voi toki arvioida tai muuten vaan kategorisesti todeta, että tämä ja kaikki tulevatkin kaudet on hävitty (ns. ÄP -siiven metodi).
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka HIFK hävisi eilen niin olihan HIFK:n peruspeli ihan eri maailmasta kuin viime kaudella. Puolustuksesta lähettiin paljon nopeammin kuin viime kaudella ja peliäkin käännettiin huomattavasti nopeammin.

En kyllä taaskaan ymmärrä miksi täällä vaivutaan perusnegailuun. Kyllä tästä hyvä tulee.

Tästä samaa mieltä ja Jokereiden maalit tulivat todella tyhmistä HIFK:n pelaajien merkkausvirheistä. Oliko se nyt esim. se kolmas maali missä Haverinen hukkasi miehensä käsittömästi oman puolustusalueen keskelle täysin ilman vartiointia... Eniten minua harmittaa maalivahtitilanteemme. Vaikka Nieminen päästi ''vain'' 3 maalia niin hän vaikutti erittäin epävarmalta häkissään. Jokerit laukoi muistaakseni parikin tolppaa, eli kiekkoa jotka ohittivat Niemisen tilanteissa, joissa se kiekko olisi pitänyt ottaa kiinni. Pääsi muutama ärräpää lipsumaan huulilta näissä tilanteissa, puhumattakaan maaliin johtaneesta irtokiekosta, onhan näihin ehtinyt tottua HIFK:n maalivahteja katsellessa vuosien saatossa, mutta aina se vain vituttaa yhtä paljon.

Mutta siis mielestäni pelillisesti ollaan menty eteenpäin ja otteet varmasti paranee, kun meidän avainpelaajiksi kaavaillut yksilöt parantavat otteitaan. Maalivahtitilanne taas ei mielestäni tule olemaan sille vaaditulla tasolla(mitalipelit) koko kauden aikana, ellei sitä vahvisteta, toivottavasti olen väärässä, mutta taas tämä on toivon asia.

*Mutinaa* Miksei voitaisi edes kerran lähteä kauteen jääkiekkojoukkueen tärkein osa-alue kunnossa, eli maalivahtipeli...
 

Stigu

Jäsen
Yksi ottelu on tosiaan vasta pelattu, ja vasta seuraavien 57 pelin jälkeen voi vetää pidemmälle meneviä johtopäätöksiä IFK:n tämän kauden suunnasta (bubismi) , mutta tuon eilisen pelin perusteella IFK:n trendi tärkeimpien palasten osalta on seuraava:

1. Veskari
Ykkösveskari tosiaankin puuttuu. Niemsielle eilen 87,5% torjunnat. Selitykset, kuten "ei voi syyttää tappiosta", "imaisi vain yhden", "annetaan Janille aikaa kehittyä", "puolustuksen olisi pitänyt siivota" ovat ah niin tuttuja IFK:n veskarien osalta jo kymmenien vuosien ajalta. Veskarit vaihtuvat, mutta selitykset ovat joka vuosi samoja. Ja tätä tulee jatkumaan niin kauan, kunnes IFK:hon palkataan liigan TOP3 veskari.

2. Valmennus
Jotain positiivista on tainnut Nokka saada joukkueessa aikaan ainakin hyökkäysten osalta. IFK hallitsi peliä, mutta viime kaudesta tuttu tehoton kulmapyöriminen on edelleen ongelma. Puolustuksen osalta tilanne onkin sitten vielä huonompi, mutta on vaikea sanoa onko tähän syynä valmennus vai pelaajat itse.

3. Ykköshyökkääjä
Hisro oli jo viime kaudella IFK:n pelin peili: IFK hävisi ja voitti usein Hirson peliesitysten mukaan. Pelkään, että Hirson suoritus tulee tälä kaudella ratkaisemaan pelejä yhä enemmän, kun kokenut kaarti (Kuhta, Loppi, Pikkarainen) loistaa poissaolollaan, ja tilalla on nippu kokemattomia pelaajia, jotka eivät kykene ottamaan ratkaisijan roolia jos/kun Hirsolla on huono päivä.

4. Ykköspakisto
Söde-Clarke on pakiston osalta kaikkein suurin kysymysmerkki. Söde on vähän niinkuin Nieminen: alakanttiin menneet peliesityset kuittaantuvat usein sillä, että kyseessä on ns. "oma poika". Itse en nähnyt Söden viime kauden esityksessä sitä "vanhaa " Södeä (ei toki ollut huono, mutta ei ihan kaiken hehkutuksen arvoinen) , eikä tainnut tämä kausi alkaa yhtään sen paremmin. Clarken osalta kyseessä ei mielestäni ole SM-liigan potentiaalisin floppi vm 2009-2010, sillä ainakaan omat odotukseni kaveriin osalta eivät ole hirveän isot. Blues- ja Tappara-osiosta löytyy myöskin objektiivisia kommentteja Clarken "pätevyydestä" aikaisemmilta vuosilta.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
IFK hallitsi peliä, mutta viime kaudesta tuttu tehoton kulmapyöriminen on edelleen ongelma.


Laittaisin tämän kuitenkin Jokerien järkevästi organisoituneen puolustuksen ansioksi. Jokerit pelasi fiksusti pienessä kaukalossa ja laittoivat kaikki viisi miestä maalin eteen, jonne ei sitten IFK:n miehet kiekon kanssa enää mahtuneetkaan.

Positiivista oli eilen YV, joka saatiin lähes poikkeuksetta pyörimään, vaikka tilaa oli vähän ja jää huono.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Katsos...

Kyllä täällä näyttää joku muukin katsoneen samaa matsia... annas olla, jos toisen maalin imaisija olisi ollut Lunkka, niin mikä mestaus täällä olisi alkanut... tai ensimmäisen maalin täysi jäätyminen.

Jos fanien mieliala on se, että annetaan pojan koittaa, niin ei koskaan voida voittaa. Nyt on pakko avata silmät, jos halutaan menestystä. Lauantaina Jani jatkaa maalissa, pelaa huikean pelin päästäen vain yhden, mutta silti... ei riitä pitkässä juoksussa mitaleille. Toivottavasti olen väärässä, mutta harha-askeliin pitää reagoida NYTHETI eikä sittten, kun paskat on housussa.
 

Carlos

Jäsen
Tästä samaa mieltä ja Jokereiden maalit tulivat todella tyhmistä HIFK:n pelaajien merkkausvirheistä. Oliko se nyt esim. se kolmas maali missä Haverinen hukkasi miehensä käsittömästi oman puolustusalueen keskelle täysin ilman vartiointia... Eniten minua harmittaa maalivahtitilanteemme.

Minua taas harmittaa eniten se että nytkin tämä peli hävittiin vaikka muka oltiin parempia. Miksi se on aina näin, että HIFK ei ole tarpeeksi skarppina peliin lähdettäessä, miksei HIFK ole se joka on hereillä, motivoitunut, taisteleva, ja voita vaikka pitäisi syödä elävältä vastustajan maalin eteen parkeerannut kiukkuinen ja nälkäinen lauma menstruoivia naarasleijoinia, joilla pyörii jaloissa 200 kpl hemmetin kiukkuisia cobria hampaat esillä.

Ei vaan jaksa. Vaikka periaatteessa olisikin sauma voittaa, materiaali kunnossa, kaikki muukin kunnossa, niin sitten ainakin loppuu halu kesken, ei oltu kuin 97% hereillä. Tää on se meidän HIFK. Like it or not.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Söde ei ollut viime kaudella lähelläkään vanhaa tasoaan ja sama tahti jatkuu... yliarvostettu pelaaja? Lisäksi Haataja ei ole ollenkaan vakuuttanut mua harkkamatseissa eikä kemia Hirson kanssa tunnu löytyvän. Maalivahtitilanteesta ei jaksa enää jauhaa.

Huolestuttaa.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Riittävä maalivahti missä mielessä? Eilisen perusteella Nieminen ei vie IFK:ta mitaleille, joka kaiketi pitäisi olla minimitavoite.

Realistisimmat fanit pitävät nykyään riittävänä tavoitteena suurin piirtein sitä, että ei tarvitse taistella liigapaikasta. Tämä onkin järkevää, koska korkeammalle kurkottaminen tuottaa pettymyksen. Jotain on fanienkin taholla opittu menneistä.

Ei, vaan nimenomaan riittävä maalivahti mitaleille. Sen sijaan puolustus ei ole riittävä, ja maalintekovoima ei ole riittävä. Söde-Clarke ei vaan toimi, mielummin Clarke kolmoseen Kurvisen pariksi ja Södelle "Kudroc" pariksi. Ja maalintekolaituri mallia "Kariya" tarvitaan kakkoseen. Luttinen ykköseen ja Wärn kolmoseen tai katsomoon.

Tehot jäivät vielä puuttumaan, mutta kyllä ne tulee sieltä.

Tehot jäivät puuttumaan, ja jäävät jatkossakin jos sinne ei hankita sitä Kariyan tyylistä maalintekijää. Ei tää niin vaikeeta ole.
 

Jiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Stadi HC, Jatkoaika HC, Slavia Praha
Eilen Jaffalassa paikallaolleena koitin kovasti nauttia pelistä kokonaisuutena enkä aina niin kovasti tiettyjä yksilöitä tarkkaillen. Valitettavasti muutama vähän heikompia esityksiä tarjoillut pelaaja kuitenkin pilkisteli sieltä esiin ja jouduin sitten tarkkailemaan yksilöitäkin. Kokonaisuutena pelin kuva oli aika hyvä. Avauspeli toimi todella mallikkaasti ja aina kun lähdettiin vauhdilla rintamana eteenpäin, saatiin peli ja kiekko vietyä hallitusti ja suunnitellusti keskialueen yli.

Keskialueen jälkeen jouduttiin fiksusti pelanneen Jokeripuolustuksen ansiosta juurikin jo muutamassa viestissä mainittuihin nurkkaralleihin mukaan. Pari kertaa sieltä pääsi nurkkapelin spesialistimme (esim. Petrell) kuitenkin paikoillekin, mutta viimeistely oli melko surkeaa. Sniperit ja kliiniset ratkaisijat olivat paikalla muttei pystyneet tekemään maaleja. Ainokainenkin meni vain siksi ettei Riksman yksinkertaisesti nähnyt mitään. Jokereiden tasoista hyvää puolustusta ja erinomaista maalivahtipeliä vastaan tehdään, jos tehdään, niitä "räkämaaleja" ja juurikin näitä viivavetoja maskiin. Joku Hirsokin yritteli ihan turhaan yksin jotain käsittämättömiä lerppuja etuylänurkkaan kesken pyörityksen... Ei mene, oikeesti.

Viidellä viittä vastaan oltiin jossain määrin parempia kuin Jokerit. Tätä ei voi hirveästi korostaa, koska kyllä sen pitäis näkyä tulostaulullakin. Jotenkin tuntui että 60min oli liian lyhyt aika HIFK:lle. Ainakin itse jäin vielä odottamaan peliltä paljon. Palataan lauantaina asiaan Nordiksella. Vielä ei olla hävitty mitään... Eikä kyllä voitettukaan. Kelkan on kuitenkin käännyttävä lauantaina, jotta prosessi lähtee etenemään positiivisissa merkeissä.

Niin ja tosiaan, niitä heikkoja yksilöitä: Clarke oli aivan kujalla. Mies taitaa olla parsittu kasaan ja puudutettu pelikuntoon. Varmasti ehjänä "pelote viivassa". Itseasiassa oli sitä eilenkin, muttei Jokereille. Toinen kaveri joka roikkuu jostain käsittämättömästä syystä joukkueemme ylivoimissa asti on Haverinen. Epävarmoja otteita, hätäisiä ratkaisuja, pehmeää ja nöyristelevää puolustuspeliä. Kai tässä pelaajassa joku asiasta enemmän tietävä (K. Jalonen?) sitten näkee jotain mitä minä en maallikkona näe.

Summa summarum: Ihan hyvä avausmatsi, tulokset puhuu omaa kieltään, mutta luottoa löytyy, ja ennenkaikkea siksi että peruspeli (ja avaukset) toimii. Maalivahtiosastolle vielä varmuutta niin homma alkaa kulkea. Lauantaina Nordiksella Hämptonin päänahka ja juna alkaa kulkea.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Vaikka HIFK hävisi eilen niin olihan HIFK:n peruspeli ihan eri maailmasta kuin viime kaudella. Puolustuksesta lähettiin paljon nopeammin kuin viime kaudella ja peliäkin käännettiin huomattavasti nopeammin. Suurin ero oli tietenkin siinä, että viisikot olivat huomattavasti tiiviimpiä kuin ennen. Ja painetta saatiin jatkuvasti narrien päähän. Tehot jäivät vielä puuttumaan, mutta kyllä ne tulee sieltä.

Tämän allekirjoitan itsekin, tässä mielessä Jalosen pelikirja näkyi, vaikka eilisen pelin jälkeen äkkisiltään oli sellainen fiilis, että mikä pelikirja. Jostain syystä eilisestä jäi kuitenkin se kuva, että hyökkäysalueelle mentäessä ei enää ollut selkeää sapluunaa, ainoastaan kiekkoa päätyyn ja perään.

Niemistä kommentoin eri ketjussa, mutta eilisestä jäi aika paljon parannettavaa kaikilta.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Toka menee vähän Niemisen piikkiin, koska ei saa pidettyä mutta enemmän laitan pakin piikkiin siinäkin. Kiekko on siivottava keinolla millä hyvänsä, ettei mitkään Hauhtoset pääse sutimaan kiekkoja sisään.
Juu, matsissa en fyysisen habitukseni sijainnista johtuen ollut mutta maalikoosteet on kelattu. Tällaiset pitäisi pakkien hoitaa - olkoonkin ettei kiekot saisi tipahdella noin mutta joskus ne tippuvat. Silloin on pakin oltava kärppänä siinä ja kiekko fidduun, tai ainakin pelattava maalilla kyttääviltä mailat pois.

Toki maalivahtitilanne huolestuttaa, ainahan se kun kyseessä on IFK, mutta realismia kehiin. Ei IFK vedä hyviä maalivahteja puoleensa. Jos joukkue on tunnettu siitä, että pätevät veskarit kääntävät siellä uransa laskuun poikkeuksetta, niin kuka haluaisi ottaa riskin? Itse ne olisi kasvatettava... mutta miten?

Nieminen ei ole Riksman, mutta ei onneksi myöskään Pitkämäki. Sitä kuitenkin ihmettelen että Ahonen palasi Suomeen mutta torjuu Kuopiossa... En nyt tähän hätään muista oliko edes väläytelty paluuta IFK-nuttuun? Olisiko ollut kiinnostusta tulla mutta "sulle ei oo käyttöä"?

Paikalla olleiden raporttien mukaan ketjukoostumukset ei oikein toimineet. Saas nähdä puututaanko siihen heti vai antaako Jallu aikaa kemioiden löytyä. Mukava kuulla MG:n ja Wirtasen hyvistä otteista! Söde varmasti parantaa; Clarke arveluttaa jo minuakin vaikka pidin jätkää hyvänä hankintana... Pelimieshän se olisi jos pelaisi tasollaan.

Lisäisin vielä omaan listaan, että miksi vitussa IFK ei voita koskaan runkkaria?
Hjallista?
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
. Jostain syystä eilisestä jäi kuitenkin se kuva, että hyökkäysalueelle mentäessä ei enää ollut selkeää sapluunaa, ainoastaan kiekkoa päätyyn ja perään.

Näin se IFK.n kohdalla meni . Hirveää kulmissa pyörimistä ja sitten luistelu hiipui. Toki yv pyöri paremmin kuin Jokereilla,mutta Clarke oli umpipaska viivalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös