TPS kaudella 2009-2010

  • 538 481
  • 1 579
Tila
Viestiketju on suljettu.

kosh

Jäsen
Suosikkijoukkue
F2- sekä O-katsomo
Miten pakisto?
Ei tuokaan mikään ihan kelvoton ole. Ei tietenkään mitään mestaruustasoa, mutta se nyt ei kai mikään tämän kauden tavoitekaan ole.

Campbell
Berg
Halonen
Skålberg
Vittasmäki
Järvinen
Nordlund

Maalivahtitilanne on kyllä melkoinen kysymysmerkki. Leggio/Engren ei lähtökohtaisesti ole liigan eliittiä. Toivotaan vaan sormet ristissä, että Ylönen saa kaksikosta kaiken mahdollisen irti.
 
Laitetaas oma kokoonpano tänne, vaikka melko turhaa se on, mutta erittäin hauskaa.

1. Birner - Plihal - Erkinjuntti

- Birner on vahva jässikkä, joka toivottovasti osaa myös tehdä maaleja. Plihal on joukkueen ykkössena, mutta hän on myös hyvä puolustamaan. Erkinjuntti tuo tähän ketjuun sitä kaivattua juonikkuutta ja taitoa. Uskon että tämä ketju toimii.

2. Vahalahti - Uusikartano - Suominen

- Melkein sama idea tässä ketjussa kuin ykkösessä. Vahalahti on lähtökohtaisesti meidän ykköslaiturimme ja hän pelasi viime kauden alussa hyvin Akin kanssa, joten en näe mitään syytä miksi tämä parivaljakko ei nyt toimisi. Suominen on joukkueen vahvin kulmavääntäjä ja toivotaan myös että Tumppi tekee sen 15 maalia ensi kaudella + paljon duunia.

3. Venäläinen - Filppula - Hattunen

- Hattuselta odotetaan läpilyöntiä ja uskon myös että se tällä kaudella tulee. Filppula ei ehkä ole maailman paras puolustamaan, mutta hän on maaginen kiekon kanssa. Venäläinen tuo rightin jätkänä maalinteko- ja puolustusosaamista kenttään. Tämä ketju pelaa myös paljon ylivoimaa.

4. Laine - Radja - Kolu

- Energia-/jarruketju. Upean preseasonin pelannut Laine saa mahdollisuuden nelosesta. Radja on (lähteeni mukaan) hyvä puolustamaan, joten hän sopii hyvin nelosen keskelle. Max Kolu, tarviiko perusteluja? Ei. Toivotaan että Max on varakapteeni ensi kaudella.

1. Berg - Campbell

- Berg tulee pelamaan hyvän kauden, olen satavarma siitä. Aki puolustaa ja avaa helpon Darcylle joka avaa pitkällä Erkinjuntille. Ihan riittävän tasokas ykkös puolustajapari SM-Liigaan.

2. Järvinen - Nordlund

- Sama työnjako kuin ykkösparissa, nämä nuoret kundit kehittyy ensi kaudella paljon. Järviseltä odotan varsinkin peruspeliä ja muutaman kovan taklauksen. Nordlund on Tepsin ylivoima-ase.

3. Skålberg - Halonen

- Kaikki kolme paria pelaa samalla roolituksella, Halonen on maalinedustan isäntä joka myös puolustaa joukkuetovereita tarvittaessa. Skålberg on katsomaton kortti, kiekollinen puolustaja saatta hyvinkin yllättää kaikki. Jens saa kyllä ylivoima vastuuta, toivotaan että Jens käyttää sen hyväksi.

5. Kokkala - Jalo - Reivonen

- Reservit. Reivonen on ensimmäisenä nokkimisjärjestyksessä. Jalo on pelannut hyvän preseasonin, mutta hänen kannaltaan paras tapa kehittyä olisi saada mahdollisimman paljon miestenpelejä alle. Ottelukohtainen vuokrasopimus TuToon tekisi nannaa?

5. Vittasmäki - Kluuskeri - Aaltonen

- Reservit vol2. Mainion preseasonin pelannut Kluuskeri voisi mahdollisesti saada vastuuta jos joku herroista Nordlund, Campbell tai Skålberg loukkaantuu, sillä kiekollisia pakkia tarvitaan aina. Vittasmäki saanee peliaikaa jos joku herroista Berg, Halonen, Järvinen loukkaantuu. Aaltosen kausi menee kyllä Aan kanssa, mahdollisesti peli tai pari edustuksen kanssa.

MV 1-3. Engren - Leggio - Ortio

- Kuka on ykkönen? Minä luulen että Leggio on floppi ja että Engren valoittaa ykkösmolari paikan, Ortiolle tekisi myös nannaa miestenpelit. TuToon hänet voisi myös lainata ottelukohtaisella sopimuksella. Tämä osasto on Tepsin heikoin ja se huolestuttaa minua. Toivotaan parasta, pelätään pahinta, vai miten se meni?

Runkosarjan sijoitus 5-10. Jos tällä jengillä ei päästä edes sääleihin niin silloin ollaan kyllä alisuoritettu. Tämä on fakta. Olisi jo torstai...
 

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joukkue on nyt sitten viimein kasassa. Liiga alkaa torstaina ja sitten nähdään mennäänkö Ladalla kuuhun vai ei. Yleisesti Tepsiä on veikkailtu lehdistössä nyt selkeästi korkeammalle, kuin viimekaudella. Pääosin tämä johtuu varmaan TPS-Suikkasen viime kevään suorituksesta. Arpoja on vaikka muille jakaa, mutta kaiken menessä nappiin, voi sijoitus viimekaudesta parantua. Vielä kun Mikus tupsahtaa artistina joukkueeseen, niin ollaan seitsemännessä taivaassa. Ainakin jos molari ja pakisto onnistuvat...
 

Kostaja#2

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Hiki-Hockey. Sympatiat Rauman Lukolle.
Pitsiturnauksen ja pari harjoitusottelua nähneenä ja uudesta hankinnasta lukeneena on kyllä ihan positiivinen jännitys päällä näin liigan alkamisen kynnyksellä. Hyökkäysosasto näyttää paperilla ihan ok tasoiselta liigaan, ajoittain näyttänyt siltä jopa jäälläkin. Potentiaalia on paljon, joskin kuka tahansa voi olla myös floppi. Näitä murskatappiomatseja en kyllä nähnyt, joten en tiedä miten pahasti siellä on kontattu.

Pakisto ei ehkä, kuten edelläkin mainittu, ole mikään mestaruusporukan pakisto mutta tuskin kausi pakistoonkaan kaatuu. Maalivahdit ovat se suurin kysymysmerkki ja tässä ollaankin taas Upin edessä polvillaan rukousasennossa josko mies taas taikoisi ainakin yhdestä vahdista todellisen komeetan. Valmennukseen yleisestikin löytyy kyllä täältä suunnalta luottoa.

Toivotaan ettei positiivinen jännitys muutu alkukauden mittaan ranteiden viiltelyksi!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Pakisto ei ehkä, kuten edelläkin mainittu, ole mikään mestaruusporukan pakisto mutta tuskin kausi pakistoonkaan kaatuu. Maalivahdit ovat se suurin kysymysmerkki ja tässä ollaankin taas Upin edessä polvillaan rukousasennossa josko mies taas taikoisi ainakin yhdestä vahdista todellisen komeetan.

Kyllä se pakistokin on aika ratkaisevassa roolissa jälleen. Viime kaudella Salak piti meitä pystyssä koko kevään...ja miksi? Koska pakistosta ei ollut riittävään puolustukseen.

Nyt on harkkamatseissa nähty ettei pakit siivoa esim. Leggion eteen torjumia kiekkoja. Nämä pitää kuitenkin hoitaa ilman pelkoa, että tulee mustelmia. Tämä korostuu ylia- ja alivoimassa. Maalille pitää vain uskaltaa mennä. Uskon, että Suikkanen saa tähän enemmän kuitenkin rotia kuin Virta sai. Tosin sitä uskallusta ei viime keväänäkään ollut tarpeeksi.

Katsotaan jos uusista hyökkääjistä olisi apuja pakeille.
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä se pakistokin on aika ratkaisevassa roolissa jälleen. Viime kaudella Salak piti meitä pystyssä koko kevään...ja miksi? Koska pakistosta ei ollut riittävään puolustukseen.

Tämä on kyllä ratkaiseva kysymys. Eikä kyse tässäkään tosiaan ole maalivahdeista. Jos pakisto on kunnossa maalissa voi olla joku muukin kuin kaikki liimaava kumiukko. Pahoin kuitenkin pelkään, että jos pakiston puolustaminen ontuu laitetaan se suurin likasanko kuitenkin maalivahtien niskaan. Ero viime vuoteen on kuitenkin helpoiten nähtävissä siellä suunnalla.
 

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Katselin Ylen teksti-tv:n kausiennakkoa. Siellä mainittiin, että Ilari Filppula, Antti Erkinjuntti, Tuomas Suominen, Max Kolu ja Ville Vahalahti osaavat maalinteon.

Ihmettelen mistä Kolu on keksitty tuohon ryhmään mukaan, eikö hänen vahvuutensa ole kuitenkin toisaalla? Toki teki viime kaudella yhtä monta maalia kuin Filppula.

Ylen teksti-tv sivu 617 (huom! sivu poistuu jossain vaiheessa)

Muut tekee mitä pystyy, Kolu mitä haluaa! Jääkiekkolehtikin väitti Bergiä joukkueen vahvimmaksi mieheksi. Kolu se on! Hattusta joukkueen nopeimmaksi luistelijaksi. Kolu se on!
 
Kapteenisto kaudella 2009-2010?

Jatkaakohan Aki Berg kapuna? Itse ainakin uskon että jatkaa. Eloranta oli viime kaudella varaakapteeni, mutta hän ei taas ole enää mukana. Itse lähtisin näillä:

C: Aki-Petteri Berg
A: Tuomas Suominen
A: Max Kolu / Joonas Järvinen / Aki Uusikartano

Nämä kaikki ovat Tepsin omia kasvatteja. Mitä mieltä muut ovat?
 
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä mieltä muut ovat?

Nyt kun näitä ulkomaan jamppoja on joukkueessa aika tuhdisti, olisi varmaan paikallaan, että yksi varakapu olisi yksi näistä huonommin Suomea puhuvista. Onkohan ulkkareilla liideriominaisuuksia kenelläkään (?). TPS:n joukkuehan äänestää kapteeniston. Eiköhän Maximus Kolumus ole yksi kirjaimen pitäjistä... ei kai kukaan uskalla olla äänestämättä Maximusta.
 

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
Jatkaakohan Aki Berg kapuna? Itse ainakin uskon että jatkaa. Eloranta oli viime kaudella varaakapteeni, mutta hän ei taas ole enää mukana. Itse lähtisin näillä:

C: Aki-Petteri Berg
A: Tuomas Suominen
A: Max Kolu / Joonas Järvinen / Aki Uusikartano

Nämä kaikki ovat Tepsin omia kasvatteja. Mitä mieltä muut ovat?

Juuh, Aki jatkaa. Vahalahti ja Halonen toimivat varakapteeneina. Pelaajat saivat itse äänestää, ja gooni-Antti valittiin varalle.
 

tomppa77

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jep, juuri näin. Mikko pääsi keväällä mukaan edustuksen treeniryhmään, ja on sittemmin yllättänyt monet hyvillä otteillaan! Pelipaikka liigassa ei näillä näytöillä ole todellakaan kaukana.

Tuossa vielä Mikon viime kausien statsit junioreista:

http://www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=118441
Lainekin jäi tepsiin, loistavaa! Jotenkin on sellainen olo että Suikkasella on todella hyvä rosteri osaavissa käsissään josta voi tulla vielä yllättävän paljon tulosta.

http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=uutiset&id=9893
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Lainekin jäi tepsiin, loistavaa!

Loistava uutinen tosiaankin...meillä on nyt pullat suht hyvin uunissa ja vielä kun saadaan maalivahtipeli kuosiin niin tehdään isommille kiusaa ihan kunnolla. Laineen jäämistä olen toivonut ja näin kävi.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lainekin jäi tepsiin, loistavaa!

Laine sai sopimuksen täysin perustellusti hyvillä esityksillään harjoituskaudella ja -peleissä. Ei pelkästään sen vuoksi, että rosteriin tarvittiin täydennystä. Toivon mukaan hän saa näyttöpaikkaa myös tosipeleissä. Tarjolla on ensisijaisesti kamppailu Reivosen kanssa nelosketjun laituripaikasta.
 

Sheriffi13

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, Raffi Torres
Virkistäkääpä mun muistia. Mites sen Elorannan kanssa kävi?? pelaako vielä...
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kai sitä nyt voisi jotain mietteitä laittaa joukkueesta näin ennen kauden alkua, niin voi sitten kauden aikana tarksitella, kuinka väärässä pieni ihminen taas kerran olikaan.

Joukkue on muuttunut täydellisesti viime kaudesta. Viime kaudella TPS pelasi puolustusvoittoista peliä, iski vastahyökkäyksillä, sumputtii omaa maalinedustaa ja SM-liigan paras maalivahti otti kiinni kaiken mahdollisen, välillä jopa mahdottoman.

Nyt kauteen lähdetään keskinkertaisilla maalivahdeilla, joista ei voi edes nimetä ykkösmaalivahtia. Puolustus on pysynyt koko lailla samana ja hyökkäys on parantunut selvästi. Näin ollen pelityylinkin on siis muututtava.

Tepsin on pystyttävä pitämään kiekkoa vastustajan puolustusalueella tai vähintään hallussa suurimman osan pelistä. Hyökkäysalueella tai siniviivan tuntumassa ei kuitenkaan voi tehdä kiekonmenetykseen johtavia virheitä, koska siitä vastustaja tulee rankaisemaan aivan eri prosenteilla kuin viime kaudella Salakkaa vastaan. Myös vastustajan hyökkäykset pitää saada pysäytettyä niin ylhäältä kuin mahdollista ja vastustajan iholla on pysyttävä koko ajan, eikä Joni Liusmainen vieressä luistelu ei nyt auta.

Mitä tästä sitten seuraa?

Tepsillä on kaikki mahdollisuudet pärjätä ja taistella jopa siitä viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta, jos:
Maalivahdeista edes yksi saa jotain kiinni. Pelaajat pystyvät pitämään kiekkoa hallussa ja tekemään myös maaleja, tehoton kulmissa pyöriminen kasvattaa vaan todennäköisyyttä vastustajan ylivoimahyökkäyksiin. Pelaajien fysiikka kestää äärimmäisen rasittavaa pelityyliä koko kauden.

Huonoin skenaario on tietenkin se, että maalivahdit eivät saa mitään kiinni. Tepsin kiekonhallinta menee säälittäväksi räpeltämiseksi, jonka johdosta vastustaja pääsee helppoihin ylivoimahyökkäyksiin, ja tehottomaksi kulmissa pyörimiseksi. Loppukaudesta pelaajien takki vielä tyhjenee yliyrittämisestä, niin katastrofi on valmis. Lopputuloksena tapellaan Ässien ja Saipan kanssa siitä 13 sijasta ja seura on taas kerran lähellä konkurssia...

Elämme mielenkiintoisia aikoja...
 
Viimeksi muokattu:

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Maalivahdeista edes yksi saa jotain kiinni. Pelaajat pystyvät pitämään kiekkoa hallussa ja tekemään myös maaleja, tehoton kulmissa pyöriminen kasvattaa vaan todennäköisyyttä vastustajan ylivoimahyökkäyksiin. Pelaajien fysiikka kestää äärimmäisen rasittavaa pelityyliä koko kauden.

Tähän vielä lisäisi sen, että pakkien avaukset löytävät hyökkääjät ja toisaalta pakkien liike ja fysiikka riittää omassa päässä. Viime kaudella molemmissa tuppasi olemaan vaikeuksia. Toisaalta hyökkäyksen pitäisi olla tällä kaudella vähintäänkin kykeneväinen auttamaan pakkeja omassa päässä.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Näillä mennään

Ainakin alkuun sentteripeli tullee olemaan vaiheessa. Plihal lienee pelannut edellisen pelin joskus keväällä ja on tikissä käytännössä vasta lokakuussa. AUK on ollut melkolailla huonossa hapessa koko harjoituspelikauden, liikaa ei voi odottaa, Filppulalle tilan ja ajan poistuminen kaukalosta voi jälleen kerran olla very bad news indeed. Toisaalta sopimuksen loppusuora saanee kinttuihin vipinää, mutta poistuuko pikkukikkailu kiekon kanssa ja parantuuko keskittyminen? Jalo pelasi hyvän harjoituskauden mutta on kuitenkin raakile vielä. Eli aloituksissa, pelinrakentamisessa ja joukkuepuolustamisessa tältä osin mahdollisesti tiedossa potentiaalista häikkää, jonka yli vaan täytyy päästä.

Pakit? Berg, Halonen ja Järvinen OK, muut suuria kysymysmerkkejä. Nordlund ei ole päässyt ykkössyötössään harjoituskauden peleissä juuri eteenpäin ja maalin edessä Campbellilla ja Skålbergillakin on ollut ongelmia. Jos peli jymähtää omaan päätyyn kuten em. syistä vaarana on, saattaa olla vaikeat ajat edessä syksyn ensimmäisissä peleissä. Etenkin jos pakit hautovat kiekon kanssa omassa päässä systemaattisesti kuten turhan usein nähty on.

Paras osa joukkuetta ovat laitahyökkääjät, joita joukkueessa peluutetaan jostain syystä jopa senttereinä. Vahalahti, Suominen, Erkinjuntti ovat hyökkäyksen terävin kärki, Radjakin varmasti kunhan laitetaan laitaan pelaamaan, jonne aikuisten oikeasti kuuluu. Birner lienee samaa vastuunkantajakastia. Jos omista päästään ongelmitta ja nopeasti pois, tämä on se osasto joka pitää Tepsin elossa. Laine yllätti harkkapeleissä, kiekottomana toki vielä työtä edessä.

Toisaalta taas TPS:n mv-osasto on heikoin vuosiin, ainakin kauden lähtötilanteessa. Leggion tekniikka on rajusti puutteellinen, yläpelti helisee ja outo esine nimeltä "raepsae" tuntuu hassulta kädessä. Engrenin näytöt eivät riittäneet viime kaudella muille kuin The Sepolle, enkä usko luottamuksen suuren nousuun valmennuksessa vieläkään. Tosin ykköstorjujan paikka voisi hyvinkin pätkähtää huomenna tilille, olosuhteiden pakosta. Toivottavasti onnistaa. Ortiolle haetaan paikkaa ensisijaisesti Mestiksestä jos Reijo ja Rike suostuisivat vaikka kuuntelemaan. Eli haastetta piisaa tässäkin ruudussa.

Mopolla taivaisiin jos paketti loksahtaa suoraan kohdilleen kuten viime kaudella koutsin- ja harjoittelunvaihdoksen myötä? Ehkä, toisaalta janan toisessa päässä voi olla myös rökäletappioita, johtuen joukkueen selkeistä rakenteellisista puutteista. Ja sarjan parhan veskarin poistumasta. Sarjastaputoamisen/karsinnan vaaraa ei kuitenkaan pitäisi olla. Muu länsirannikko, Ipa/Tape/Pelsu ja SaiPa pitävät siitä huolen. Ja viime kädessä Spora tai Jokipojat jos sikseen menee.
 
Viimeksi muokattu:

Samppub

Jäsen
Varmaan väärässä ketjussa tätä kysäisen mutta voisiko joku kertoa miten hyvin tuolta Kurvipubista näkee peliä? Ja miten tuon katsomon rivitys menee eli onko 1.rivi ensimmäisenä jonkin pleksin takan vai ylimpänä josta ei näe peliä yhtään?

Kiitos :)
 

kosh

Jäsen
Suosikkijoukkue
F2- sekä O-katsomo
Rivi 1 on ensimmäisenä kentältä päin katsottuna. Ei siinäkään minkään pleksin takaa tarvitse katsoa, vaan siinä on vyötärön(?) korkuinen lasi suojaamassa.
Tuosta ensimmäisestä rivistä näkee todella hyvin, mutta ainakaan aiemmin (eli vuosia sitten) sinne ei kuulunut kuulutukset kunnolla. Tämä ei kyllä juurikaan haittaa ensimmäisessä rivissä, kun siitä kuitenkin näkee valotaulun.
Takana olevat paikat ovat huonoja.
 

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
Varmaan väärässä ketjussa tätä kysäisen mutta voisiko joku kertoa miten hyvin tuolta Kurvipubista näkee peliä? Ja miten tuon katsomon rivitys menee eli onko 1.rivi ensimmäisenä jonkin pleksin takan vai ylimpänä josta ei näe peliä yhtään?

Kiitos :)

Itse ainakaan tykkään katsella Kurvipubista matseja. Paikka on pelin seuraamiselle yllättävän hyvä. Tosin siinä tapauksessa jos on itse selvinpäin liikkeellä ja halli täynnä, on meininki missä tahansa pubissa vähän turhan promillerikasta.

1. Rivi on nimenomaan siellä alimpana (Korjatkaa jos nyt olen väärässä, mutta näin ainakin muistelen)
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Lisätään vielä muistutus, että Kurvin istumapaikoille ei saa viedä juomia. Tuo vie hohdon ostaa sinne lippua. Istumapaikalla korkeintaan varmistaa, että saa erätauolla Kurvin liian pienestä ja käsittämättömän ahtaasti asetellusta myyntipisteestä viimeisenä juoman.

Kurvissa voi myös seistä istumapaikkojen takana ja siinä saa myös hörppiä juomaa. Jossain kohdin on näköesteitä, mutta ei mitään massiivisia. Nuo seisomapaikat on mainitusta syystä suosittuja ja suosittelenkin menemään parin kaverin kanssa ja vuorottelemaan rakon tyhjennyksen ja täydennyksen kanssa, että pari pitää aina kolmannnen paikkaa.
 

kosh

Jäsen
Suosikkijoukkue
F2- sekä O-katsomo
Lisätään vielä muistutus, että Kurvin istumapaikoille ei saa viedä juomia.

Mitvit? :D

Mitä järkeä/hyötyä tuonne sitten on ostaa lippu? En ole itse tosiaan vuosikausiin käynyt tuolla. Milloin tämä juomakielto on tullut?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös