Ennakointia kaudesta 2009-10

  • 161 056
  • 318
Tila
Viestiketju on suljettu.

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Noilla kolmella Tappara palaisi taas eliittipuolustuksien joukkoon, mutta huhut on huhuja ja Mäntylä vasta varma ja myös takuuvarma vahvistus jollei jalka katkea.

Menneellä kaudella Mäntylä olisi tainnut olla yksijalkaisenakin puolustukselle vahvistus. Mihinköhän noita jo sopimuksenalaisia pakkeja ollaan tyrkkäämässä? Toisaalta, parempi olla reserviä kuin pelata loukkaantumisten sattuessa "vajaalla". Korhonen, Halme, Mäntylä sekä Saravo muodostavat kylä ihan kelpo nelikon.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
No niin nyt alkaa puolustus näyttää jo todella hyvältä.

Tosi tyytyväinen pitää olla että 2 huippupakkia saatiin pitkillä sopimuksilla. Kiitos Leinonen!
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tänä kesänä Tappara näköjään satsaa määrän sijaan laatuun. Saravon paluu on mahtava uutinen. Kuuden vuoden sopimus taitaisi sekin olla ennätys, jollei Mäntylän kanssa olisi sorvattu vielä pidempää.

Kaksi suomalaista huippupuolustajaa Euroopan tasolla ja molemmat vielä vahvasti tapparalaisia. Todella syvä kumarrus Kissanmaan suuntaan. Ensi kausi näyttää jälleen kirkkaammalta.
 

Fordél

Jäsen
Tappara voi hyvinkin mennä tulevalla kaudella kotimaisella pakistolla.

Mäntylä - Saravo
Halme - Korhonen
Ilvonen - Malkamäki

Siihen päälle vielä leveyttä Pentikäisen ja Turkulaisen muodossa niin hyvällehän tuo näyttää. Tosin eiköhän Tappara hanki vielä yhden ulkkarin tohon kuusikkoon. Onko tietoa muuten voisiko se olla Petre?
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Onnittelut hyvistä ...

...hankinnoista pakiston suuntaan ja vielä molempien osalta useiksi vuosiksi. Tuosta on hyvä lähteä rakentelemaan joukkuetta.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hienoa että Peksikin halusi palata Tapparaan! Benoit taitaa olla pelkkää haaveilua vain. Ainoa mikä on varmaa niin SSK:ssa ei hän kuitenkaan jatka.
 

Ikuri

Jäsen
Varsin mielenkiintoinen asia, että Tapparassa piti viime kaudella totisesti todeta, kuinka surkealla puolustusmateriaalilla menestytään. Ilmeisesti ns. korpivaellus toimi ja kannatti, sillä kerrassaan loistavia paluumuuttajia tipahtelee ennenkuulumattoman pitkillä sopimuksilla porkkanapöksyjen takalinjoille.

Saravo on SM-liigaan mahtava pelaaja, ihmettelen ettei kyseinen herra kelvannut MM-kisajoukkueeseen.
 

kappara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mahtavat sopparit on kyllä Tappara tehnyt. Mäntylästä ja Saravosta voitiin vain unelmoida viime kaudella. Jo ennen kautta 2008-2009 oli selvää, että sillä puolustusrosterilla ei voi pärjätä. Nyt näyttää hyvältä! Jannelle vielä soppari, niin on todella Tapparan miesten Tappara! Ja Juti vielä katsomovalkuksi.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Aika mahtavat hankinnat on Mikki junaillut ja siitä iso kiitos. Rahaa on laitettu varmasti aika hyvin kiinni näihin miehiin, joka tässä suhdannetilanteessa voi olla aika iso "riski". Tosin tuo on erittäin mielenkiintoinen juttu, että myös Saravolla on mahdollisuus pelata pari kautta ulkomailla. Se on aika yllättävä veto suomalaisessa jääkiekossa.
Vielä kun saataisiin hyökkäyspäähän vahvistusta, ja toivotaan että ISO 8 pelaisi vielä yhden kauden.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tosin tuo on erittäin mielenkiintoinen juttu, että myös Saravolla on mahdollisuus pelata pari kautta ulkomailla. Se on aika yllättävä veto suomalaisessa jääkiekossa.

Ei noin pitkiä sopimuksia yksinkertaisesti tehtäisi, jos niissä ei olisi jotain ulkomaanpykäliä. Ensi kauden Saravo on kuitenkin varmasti Tapparassa, joten turha näitä on tässä vaiheessa murehtia.

Lisätään linkki Kirvesmiehen tekemään haastatteluun, josta mm. tuo ulkomaanpykälä selviää.
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Saravo-Mäntylä
Ilvonen-Malkamäki/X
Halme-Korhonen

Alkaa näyttää jo ihan mitalijoukkueen puolustukselta. Ja jos herra Beno...X ei saavu, 5 kuudesta pakista vielä Tapparan kasvatteja. Ei paha! X:n tilalle käy myös herra Petré. Nyt aivan oikein Mikki panostanut kärkiosaamiseen ja jättänyt Ilvoselle ja ehkä myös Malkamäelle paikan näyttää taitonsa tulevalla kaudella konkarilegendojen varjossa.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Benoit kiekkoilee ensi kaudella kotimaassaan Kanadassa? Tosin sekään ei ole vielä varmaa, tuumailee Mikki Aamulehdessä. Ratkaisu viikon kuluessa. Atte on hyvä vaihtoehto pakistoon, neuvoteltu on. Sentteri on edelleen hakusessa.

"- Jos kotimaasta ei löydy sopivaa, niin sitten hankimme ulkomaalaisen." Ensi kaudella vain yksi ulkkari tuon jutun mukaan, jos sitäkään.

Mitähän senttereitä Mikin listoilla mahtaa olla? Jannella ei ainakaan taida olla isompaa kiirettä päättää jatkosuunnitelmista. Ehkäpä ensi kuussa jotain kuuluu sieltäkin suunnalta, katellaan.
 

Hyytiäinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa & Ottawa
...hankinnoista pakiston suuntaan ja vielä molempien osalta useiksi vuosiksi. Tuosta on hyvä lähteä rakentelemaan joukkuetta.

-täältäkin tulee onnittelut hyvistä ja pitkistä "signauksista"! Jospas sitä taas ens kaudella kohdattais playoffeissa niin ei tarttis lähtee kauas kotoa kattomaan suosikkijoukkuetta? :)
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Pentikäisen jatko tekisi puolustuksesta kookkaan ja fyysisen. Tosin viime kauden kiekollisten pakkien puute jäisi silti ''voimaan''. Kuitenkin, jos Saarinen saisi luotua tämän vuoden JyPin kaltaisen tiiviin viisikkopuolustuksen ja siihen toimivan realistisen pelitavan, mahdollisuudet olisivat mitalipeleihin. Harvalla joukkueella on ensi kaudella heittää sellaisia peruspuolustajia kuten Saravo, Mäntylä, Korhonen ja Pentikäinen. Näistä kaksi ensimmäistä tulevat tänne hirveä näytönhalu päällä ja tulevat varmasti nousemaan vuoden päästä keskusteluun MM-kisaryhmää kootessa. Korhonen taas on sisukas peruspuolustaja, joka painaa aina 100 lasissa. Atte taas sitten niistelee näitä markoanttiloita ja leokomaroveja omalla tyylillään. Ja Ilvonen ja Halmekin omassa päässä kyllä pärjäävät.

Pointti on se, että joukkueessa ei periaatteessa omassa päässä huonoa lenkkiä löydy. Tämä pitäisi vain sitten osata valjastaa kuten JyPissä tehtiin. Kyllä meiltä Olli Malmivaaran tasoisia yv-pelaajia löytyy.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Vähän huutelua vieraisiin pöytiin. Tappara tuntuu nyt hakevan omia poikia kotiin todella pitkillä sopimuksilla. Tuntuuko kenestäkään, että hommassa on vähän riskejäkin? Mäntylän ymmärrän mainiosti, vaikka sopimus on massiivinen 10 vuotta, mutta entä Saravo? Kannattaako sitoutua Saravon tasoiseen pelaajaan 6 vuodeksi eteenpäin. Enkä halua aliarvioida Saravoa, mutta ei nyt kuitenkaan ole mitään liigan ehdotonta eliittiä. Comments?
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Enkä halua aliarvioida Saravoa, mutta ei nyt kuitenkaan ole mitään liigan ehdotonta eliittiä. Comments?

Et halua, mutta kumminkin teet niin. Jos Pekka Saravo ei ole SM-liigassa eliittiä, ei kannata olla huolestunut liigan tasosta. Kolmet MM-kisat ja jatkuvasti edustuksia EHT:llä on todella kova sana nykyliigassa. Rick Nash oli pari vuotta sitten liikaa, mutta SM-liigassa ei tule vastaan lähellekään ricknashin tasoisia pelimiehiä. Pekka Saravo olisi loistava puolustaja aivan jokaisen SM-liigajoukkueen takalinjoille, aivan kuten Mäntylä.

Totta kai pitkissä sopimuksissa on riskejä, mutta Mäntylän ja Saravon kohdalla riskiä pienentää huomattavasti molempien tapparalaisuus. Kumpikaan ei varmasti rupea lepäämään laakereillaan, kun pitkä ja rahakas sopimus pullottaa taskussa. Loukkaantumiset ovat tietysti riski, mutta kumpikaan ei ole mitenkään herkkä niiden suhteen, joten ei näistä sopimuksista voi kaivaa mitään negatiivista. Upeita sopimuksia molemmat.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Vähän huutelua vieraisiin pöytiin. Tappara tuntuu nyt hakevan omia poikia kotiin todella pitkillä sopimuksilla. Tuntuuko kenestäkään, että hommassa on vähän riskejäkin? Mäntylän ymmärrän mainiosti, vaikka sopimus on massiivinen 10 vuotta, mutta entä Saravo? Kannattaako sitoutua Saravon tasoiseen pelaajaan 6 vuodeksi eteenpäin. Enkä halua aliarvioida Saravoa, mutta ei nyt kuitenkaan ole mitään liigan ehdotonta eliittiä. Comments?

Tämä on taas tätä, että mikä ja kuka lasketaan "ehdottomaan eliittiin". Tapparan pakkeja sinne ei tunnu kukaan ikinä kelpuuttavan. Tappara-faneista ei varmasti löydy yhtäkään ihmistä joka ei pitäisi tästä Pekan sopimuksesta, eikä varmaan myöskään sellaista jolle miehen nousu aina maajoukkueeseen olisi ollut sensaatiomainen uutinen. Saravo oli erittäin hyvä viimeksi liigassa ja on edelleen pelaajana loistavassa iässä, joten Tappara teki mielestäni erittäin hyvän sopimuksen.

Ja mielestäni tuohon pituuteen ei edes liity kummoisempia riskejä. Siinähän on myös niitä ulkomaanoptioita ja loukkaantumiset nyt ovat aina riski jääkiekossa. Sen sijaan jos kävisi vielä niin, että Saravo pelaa huippukauden ja hänet halutaan isolla rahalla pois, niin Tappara pystyy pistämään hintalapun seuraavat 6 vuotta. Ja se lappu tulee taatusti olemaan melkoisen kova.

Odotan, että muut joukkueet seuraavat Tapparaa jollain aikavälillä, tämähän on historiallista SM-Liigassa ja yleensäkin varmaan suomalaisessa palloilussa. Futiksesta pitkät sopimukset ovat tuttu juttu, lähinnä siis muualla kuin Suomessa. Eikä tässä toisaalta puhuta mistään DiPietro/Jashin-katastrofeista.

Jos ei muuta niin Leinonen saa ainakin useaksi vuodeksi hieman helpomman työmaan, kun puolustus on periaatteessa hyvässä alussa aina.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Harvalla joukkueella on ensi kaudella heittää sellaisia peruspuolustajia kuten Saravo, Mäntylä, Korhonen ja Pentikäinen.

Mihinkäs kategoriaan Halme sitten sijoitetaan? Mielestäni menee hierarkiassa Korhosen ja Pentikäisen edelle, ja enemmän peruspuolustaja kuin edellä mainitsemani. Minä en kyllä Pentikäistä joukkueessa pitäisi. Tai jos ei ketään muuta saada ja Aten palkkaa ruuvataan alaspäin. Ei seiskapakista kannata mansikoita maksaa.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kannattaako sitoutua Saravon tasoiseen pelaajaan 6 vuodeksi eteenpäin. Enkä halua aliarvioida Saravoa, mutta ei nyt kuitenkaan ole mitään liigan ehdotonta eliittiä.
Kyllä Saravo mielestäni on liigan ehdotonta eliittiä - ei tarvitse kuin katsoa hänen mitalikokoelmaansa SM ja MM -tasoilta. Toki hän on tyyliltään enemmän puolustava kuin hyökkäävä puolustaja, joten pakkien maalipörssin voittoa Saravo tuskin tavoittelee. Peksi muistuttaa hieman vuosituhannen vaihteen Janne Grönvallia; puolustava puolustaja joka osaa myös jonkun verran hyökätä. Sellaiset pakit ovat aika harvinaisia SM-liigassa - suurin osa on joko/tai...

Kuten Mäntylä kohdalla, myös Saravon yhteydessä pidän ehdottomasti hyvänä asiana sopimuksen pitkää kestoa. Jääkiekossa aina puhutaan pitkäjänteisyydestä, mutta yleensä se jää puhtaaksi sanahelinäksi. Pitkäjänteinen ei voi olla kausi kerrallaan...

Jokaiseen sopimukseen ja sopimustarjoukseen liittyy aina riskejä. Tappara olisi voinut tarjota Saravolle tavallista 2 vuoden sopimusta, ja "kärpät" olisi tarjonnut enemmän ja vienyt hänet. Mutta mikään muu joukkue ei varmasti tarjonnut Peksille 6 vuoden sopimusta! Eli kannattaa muistaa, että lyhyt sopimus tuskin oli edes mahdollisuus. Jos Tappara olisi tarjonnut Saravolle - tai Mäntylälle - lyhyttä sopimusta, joku toinen seura olisi varmasti tarjonnut paremman palkan pariksi kaudeksi. Ainoa mahdollisuus saadaa näin kokeneita sotaratsuja Tapparaan oli vedota heidän haluunsa saada pysyvyyttä ja taloudellista turvallisuutta loppu-uran ajaksi. Kotiseuturakkaus varmasti myös auttoi asiaa.

Teoriassa omien miesteen paluun pitäisi auttaa myös sitouttamaan yleisöä, mutta itse suhtaudun tähän aavistuksen epäilevästi. Olen tulkinnut, että ihmiset ovat aika kaksinaismoralistisia vaatiessa lisää omia kasvatteja joukkueeseen. Tosiasiassa omien kasvattien lisääminen tuskin näkyy katsojamäärässä ollenkaan. Suurin osa katsojista on kiinnostunut vain ja ainoastaan menestyksestä... Mutta se onkin jo toisen keskustelun paikka.
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Leinosta on tullut haukuttuakin tässä männävuosina. Eivät ne ole olleet vääriä haukkuja.

Nyt on vuoro kiittää. Todella älykkäitä sopimuksia ja, että ne on tehty hyvässä yhteisymmärryksessä niin johan on,,

Saattaa olla niinkin, että Leinonen on ottanut kritiikistä vaarin ja muuttanut hieman toimintatapojaan. Hänethän tunnetaan tiukkana kirstun vartijana, joka sinänsä on hyvä asia.

Siinä on menty ehkä liiallisuuksiin ja kompromissina nämä pitkät sopimukset.

Hyvä Mikko Leinonen. Vielä kun potkaisisit sitä lapiomiestä perseelle, että menisi sitä uutta hallia rakentamaan mahdollisimman äkkiä niin vielä paree.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kiitoksia vastauksista ylempänä esittämääni. Pari kommenttia vastauksista:

1. Useammaltakin irtosi vähän hapanta kommenttia määritelmästäni "ei ehdotonta eliittiä" Saravon kohdalla. Tarkennan, että pidän siis kyllä Saravoa erittäin hyvänä pelaajana, en minään täytemiehenä. Mutta siis jos Mäntylä on EHDOTONTA eliittiä, niin Saravo vain eliittiä;)

2. En usko käytännön kovin laajana yleistyvän muualla, mutta varmaan muutkin seurat pyrkivät jatkossa sitouttamaan "omia poikiaan" pitkillä sopimuksilla, mikäli mahdollista. Itse kusisin hunajaa pitkästä sopimuksesta vaikkapa Ville Peltosen kanssa, joka voisi jatkua valmentajahommilla sopimuksen loppuvuosina. Mutta nämä vaatii pelaajalta kovan sitoutumisen organisaatioon, ja tällaisia pelaajia ei minkään seuran kohdalla maailmalla loppujen lopuksi kovin montaa ole. Ja varsinkin pitkän NHL- uran omaavat pelimiehet lienevät jatkossa haluttua tavaraa ihan seurojen omistusportaaseen.

3. Pitkien sopimusten hyvät puolet tuli vastauksista hyvin esiin, muutamaa seikkaa en ollut huomannut itse ajatellakaan. Ja taitaa ne loukkaantumiset olla näissä kahdessa se ainoa isompi riski. Mutta se ei pelaa, joka pelkää.

4. Onnea vielä sopimuksista.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ja taitaa ne loukkaantumiset olla näissä kahdessa se ainoa isompi riski. Mutta se ei pelaa, joka pelkää.

Vakuutuksista tulee pidempiaikaisissa loukkaantumisissa 85% takaisin, eli en näkisi tuota nyt niin isona riskinä. Jos nyt arvioidaan pelaajan palkaksi 150k, niin tuolla prosentilla maksettavaa tulisi seuralle "vain" 22 250€. Kyllähän tuokin olisi 10-vuoden diilillä ilkeä nakki, mutta eiköhän tuossakin saisi sitten jo pelaajan kanssa neuvoteltua asian järkevästi. Sitä paitsi jos ei saataisi, niin yksikään liigaseura ei tuollaisen vuotuisen kuluerän takia menisi hunningolle. Sitten otettaisiin tilalle se "melkein yhtä hyvä" 25k halvemmalla liksalla jos ei muuta. Tässä kohdassa lienee turha miettiä miten korvaajan saisi kesken kauden, tällähän ei ole mitään tekemist pitkien sopparien kanssa: samalla tavalla korvaajia tarvittaisiin 1-vuoden pahveilla ja jos näillä kaavailluilla monivuotisilla luottomiehillä ura loppuu lyhyeen, niin sitten vain kesällä uutta miestä etsimään.

Noista palkoista olisi kyllä kiva tietää jaksotus. Esimerkiksi Mäntylä on nyt helposti tuon 150k/v arvoinen, mutta miten viimeisellä (joka tässä tapauksessa saattaa tulla ennen sopimuksen virallista loppua) kaudellaan? NHL:ssähän esimerkiksi Timosella on porrastettu palkka, jolloin arvioidun suorituskyvyn tippumisen mukana myös palkka tippuu.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Todella omalaatuista joukueen rakentamista.
No, todennäköisesti alakertanne on "hiukan" eri tasoa kuin männä kaudella.

Mäntylä tuo huippuosaamista. Saravokin liigassa ihan kohtuu suorittaja, vaikka maajoukkueessa profiloituikin pujottelukepiksi.
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Mäntylä tuo huippuosaamista. Saravokin liigassa ihan kohtuu suorittaja, vaikka maajoukkueessa profiloituikin pujottelukepiksi.

Rick Nashin rynniessä maalille jää kyllä valitettavan moni suomalaispakki pujottelukepiksi. Ellei siis pelaa omalaatuisesti rakennetussa Ilveksen tähdistössä. Ja jos Saravo on liigaan ihan kohtuu suorittaja, meidän liigallahan menee hyvin. MM-kisatason puolustajia pilvinpimein. Happamiahan ne pihlajanmarjat...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös