Ti 14.4.2009 Kärpät - JYP (4. finaali)

  • 36 633
  • 138

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Tarkki sen jo sanoikin: "Jos Jyp pystyy voittamaan kolme ott. peräkkäin, niin miksei mekin voitaisi" (epäsuora lainaus)

...Mahako täynnä? paskapuhetta!

Tuo ensimmänen kohta on juuri se mikä näin JYPin kannattajana pelottaa. Jos JYP pystyy ottamaan 3 putkeen miksei myös Kärpät saadessaan pelin kulkemaan. Seitsemäs ottelu olisi jo sitten aivan oma maailmansa.

Toisesta kohdasta olen sitä mieltä, että on täynnä. Kärppien pelaajilla on jo niin paljon mitaleita, etä se viimeinen 10%:n puristus siitä sadan päältä jää puuttumaan.

Vielä 7 tuntia ja 45 minuuttia.
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Valehtelematta en ole jännittänyt JYP:n peliä näin paljoa koskaan. Eilisesti illasta lähtien ajatukset ovat olleet tässä 4. finaalin pelissä. Voitolla JYP tekee historiaa, jotain uskomatonta mistä ollaan salaa haaveiltu muiden joukkueiden pelatessa edellisissä finaalipeleissä. Nyt siihen ei tarvitse ottaa kuin tästä pelistä voitto ja se olisi sitten siinä, mutta tuo voitto on varmasti se kaikkein vaikein tehtävä. Nyt koko joukkueelta on vaadittava itsensä likoon laittamista, täydellistä keskittymistä aloituskiekosta loppusummeriin asti! Onnea ja menestystä JYP!
 
Viimeksi muokattu:

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mitä enemmän tätä tilannetta olen pyöritellyt, niin sitä enemmän hirvittää. Nyt täytyy JYPin pitää pää kylmänä, kroppa lämpimänä ja ajatukset vain vaihdossa kerrallaan. Yhtään ei saisi lipsua "sitten kun juhlitaan mestaruutta" -tyylisiä ideoita päähän ennen loppusummeria. Kärppä-faneille on pakko antaa rispektiä siitä miten paljon uskoa omiin edelleen riittää, moni hurrikaanifani olisi myynyt maansa jo vastaavassa tilanteessa.

Jos Kärpät ottaa tänään ekan kiinnityksensä, niin eipä siinä vielä hätää ole. Mikäli Kärpät kuitenkin onnistuisi huomenna ryöstöretkellä Jyväskylässä, olisikin aika vaikea lähteä ottamaan voittoa Raksilasta. 3-3 tilanteesta onkin jo sitten turha puhua kummalla joukkueella olisi silloin momentum ja kummalla paineet puolellaan.

Se, että paras seitsemästä -sarjassa on noustu kolmen ottelun tappioasemasta voittoon vain kerran NHL:ssä 40-luvulla, tarkoittaa toisaalta sitä, että koko ajan lähenee se päivä kun joku joukkue taas kykenee vastaavaan temppuun. Onhan sitä ihmeellisempiäkin voittoputkia nähty. Kärpiltä siihen löytyy periaatteessa kaikki tarvittavat palikat, ja vastaavasti JYPin pelaajien tämänhetkisen itseluottamuksen ja viisikkopuolustuksen romahtaminen avaisi portit vaikka mestaruuteen saakka.

Paras voittakoon, eipä tässä muuta voi sanoa. Uskotaan sen olevan JYP!
 

tutzba

Jäsen
Kärppien pelaajilla on jo niin paljon mitaleita, etä se viimeinen 10%:n puristus siitä sadan päältä jää puuttumaan.

Tosissaan heitetty tai ei, on silti puututtava.

Miksi kukaan kiekkoilija jatkaisi pelaamista jos olisi maha täynnä? Eivätkö kaikki kuitenkin halua aina vain voittaa, voittaa ja voittaa? Toki Kärpät on pärjännyt 2000-luvulla uskomattomasti, mutta vähän ihmetyttää puhe siitä, etteikö pelaajilla olisi enää intoa ja halua ottaa uusi mestaruus. Maalaisjärkeä vähän kehiin, eivät ne pelaajat ole mitään säästöpossuja jotka mitaleista täyttyvät.
 

Anssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Erik Karlsson, Pep Guardiola
Neljäs, mutta toiivottavasti ei viimeinen finaali. Vaikea sanoa mitään mikä ei ole kliseistä tai jo sanottu. Jyp on ollut hyvä, mutta Kärpät ei ole ollut niin huono kuin numerot osoittavat. Tiukkaa taas tulossa, mutta eiköhän Kärpät pidennä sarjaa vielä.

Paras voittakoon ja nähdään illalla Raksilassa.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Jyp on ollut hyvä, mutta Kärpät ei ole ollut niin huono kuin numerot osoittavat.

Kyllä Kärpät on ollut kirjaimellisesti rätti, jota Jyp on riepotellut edes ja takas. Viime pelin hylätystä maalista sen verran, että siitä kun JYP-pakki olisi jäähyn saanut, niin kukaan ei muistaisi tuota tilannetta. Sihvonen kirjoitti hyvän jutun Kärppien tilanteesta Urheilulehdessä.


Kärpät tulee tänään panostamaan nopeisiin hyökkäyksiin ja kiekkoa ammutaan maalille hanakasti. Mutta riittääkö se? JYP pelaa hyvällä itseluottamuksella ja positiivinen rentous paistaa enemmän JYP-pelaajien otteissa kuin Kärppä-pelaajien.

En ihmettelisi, jos JYP juhlii mestaruutta jo tänään Raksilassa. Mielenkiintoinen tilastofakta on se, että mikään joukkue SM-liigassa ei ole noussut 0-3 -tilanteesta mestariksi. Kuitenkin pelejä on tahkottu vuosien saatossa runsaasti. HIFK tainnut joskus 80-luvulla kepittää Jokerit 0-2 -tilanteesta itsensä mestariksi...
 

Sammeri2

Jäsen
Alatalo näköjään lukenut Jatkoaikaa, Järventie ei ole kokoonpanossa ja Alikoski palaa ylimääräiseksi hyökkääjäksi. Nyt olis taas Ylösen paikka maalata, kuten viime finaaleissa.
 

alcoholic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei ratkea tänään

Ennen finaalien alkua veikkasin, että Kärpät vie mestaruuden voitoin 4-2 paremman kiekollisen pelin, kokemuksen ja maalivahtipelin ansiosta. Toisin kuitenkin näyttää käyvän, vaikka yhtä hyvin sarja voisi olla 2-1 Kärpille. 3-0 voitot ei kuitenkaan kuvasta täysin sitä totuutta, kuinka tasainen tämä sarja on ollut. Mielestäni kahdessa viimeisessä pelissä Jyp on ollut myös onnekkaampi, mutta kaikki kunnia Jypille maalit ratkaisee.

Uskon Kärppien tulevan tähän peliin kova lataus päällä ja näyttävän etenkin kotiyleisölleen, ettei joukkuetta vielä ole lyöty. Mitä pidemmälle ottelu pysyy maalittomana tai Jypin tehdessä avausmaalin, sitä todennäköisempää on Jypin juhlat tänään. Oma veikkaukseni on 3-1 Kärpille parantuneen hyökkäyspelin ja tiiviimmän puolustuspelin ansiosta.

Heh, pieni se on pienikin kiusa, mutta veikkasin Jypin tippuvan Kalpalle ja nyt häviävän Kärpille, mutta näyttää käyvän toisin. Jos nyt veikkaan Jypin vievän tämän sarjan 4-1, niin kääntäköhän Kärpät tämän sarjan vielä 4-3. Mika Saukkosen sanoja lainatakseni: Miettikääpä sitä!!
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Alatalo näköjään lukenut Jatkoaikaa, Järventie ei ole kokoonpanossa ja Alikoski palaa ylimääräiseksi hyökkääjäksi. Nyt olis taas Ylösen paikka maalata, kuten viime finaaleissa.

JES! Meikäläisellä on usko tähän Kärppäpakkaan!

Tiukka on silta mutta niin oli myös silloin kun Eric Perrin ja kumppanit meinasivat tiputtaa Kärpät pleijarien eka kiekalla. Ja niin vaan noustiin! Nyt ongelmia on taktisella puolella mutta silti olemme olleet kaikissa matseissa täydessä taistelussa voitosta, vaikkei aina siltä todellakaan näyttänyt. Nyt tehdään jotain käsittämättömän käsittämätöntä historiaa ja näytetään mistä poro qz!
 

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
Hieno homma, että Alatalolla and co. oli munatskua heittää Martti pois kokoonpanosta. Mies on ollut koko suurin fail ja jopa eräs Novak on ollut parempi. Tänään meillä on kaksi huippuhyökkäysketjua ja lisäksi aivan mahtava 3. ketju! Viitakoski-Paakkolanvaara-Dahlman olisi varmasti saanut jo paljon aikaan, mikäli heidät olisi koottu aiemmin!

Tänään sitten Aarniot ja Ylöset tekee niitä omien vahvuuksien tärkeyksiä ja nämä tähtisikermät alkaa pelaamaan sitä finaalikiekkoa, mistä heille maksetaan!

Tuokkolan taakse on tänään väh. 3 tehtävä ja uskon, että Kärppien YV- pystyy tekemään kaksi. Jos sitten siihen heitetään vielä 3. kentän "räkämaali" niin voitto on meidän.

Tästä me vielä noustaan!
 

alcoholic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivoisin kyllä, että tämän päivän finaalista tulisi tasollisesti parempi kuin edellisestä. Kolmas finaali ei noussut mielestäni tasoltaan kuin korkeintaan runkosarjan keskitason väännöksi, jossa Jyp puolusti Kärppien aneemiset hyökkäykset kulmiin tai katkaisi keskialueen sumpulla ja iski itse muutaman kerran vaarallisen vastahyökkäksen. Ensimmäinen ja toinen finaali olivat tasoltaan mielestäni melko hyviä, joiden tasolle toivon tämän päivän pelin myös nousevan.

Jyrääkö robottikiekko vai saako Kärpät hyökkäyspelinsä kulkemaan ja kuinka paljon Koiviston poissaolo vaikuttaa. Olisi kiva tietää, että onko kyseessä joku vamma vai hakeeko Alatalo ratkaisuja vähän radikaalimmilla muutoksilla.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
JYP jatkaa täsmälleen samoilla kokoonpanoilla. Tuokkola edelleen maalissa. http://www.sm-liiga.fi/ottelut/ennakkoraportti/35758.html

Dufvalta hyvä veto vaikka kuseekin Wallinheimon kintuille. Tulikuumaa maalivahtia ei kertakaikkiaan vaihdeta mestaruusjahdissa.

Ja tässä piilee myös tämän maalivahtien sosiaalipeluutuksen vaara, miten Sinkun ego kestää syrjäytyksen ja kuinka pahoja säröjä tulee JYPin yhtenäisyyteen.

Tänään hakataan Tuokkolasta reikäjuustoa ja sen jälkeen JYPillä on käsissään tuhottu ykkönen ja vittuuntunut kakkonen, ja yhtäkkiä JYPin suurin vahvuus onkin sen suurin heikkous.

Kärpät kiittää, JUST BRING IT.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Tässä sitä ollaan. Yhden tappion päässä mestaruuden ja CHL-paikan menettämisestä, neljän voiton päästä noiden saavuttamisesta. Kuten on tullut jo sanottua, pidän JYPiä oikeastaan jo mestarina. Olisihan se toki hienoa nähdä Kärppien nousu, ei siinä mitään :) Mutta mihinkäs realisti realismistaan pääsee: Kärppien nousu vaatisi JYPin romahtamisen, eikä tuollainen puolustus- ja robottikiekko romahda vaan jauhaa tasaisen tehokkaasti. Kaksi voittoakin olisi vielä mahdollista, mutta tosiasiassa tuo JYPin pelitapa on Kärpille täyttä myrkkyä.

Kotivoitto olisi kuitenkin nannaa, eikä 4-1 tai 4-2 kuulosta lähellekään niin nöyryyttävältä kuin 4-0!
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Koivisto ei ole paljoa hohtanut vaikkakin teki viime pelissä yhden maalin. Toinen vaihtoehto olisi ollut heittää Corso pois, mutta sitten oli sekoittunut täysin kaksi ensimmäistä kenttää. Ja ykkösnyrkki kuitenkin pelannut suhkoht hyvin...tehot vain puuttunut. Järventien penkitys oli hyvä. Kokoonpano näyttää hyvältä ja toivottavasti tuottaa tulosta.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Noniin. Aika aloittaa historian kirjojen uusiksi pistäminen ja 3-0:sta mestaruuteen. Epäilisin, että tänään nähdään sarjan helpoin voitto, jonka luonnollisesti vie Kärpät. Nurkkaan ajettu Kärppä on vaarallinen. Jypillä on nyt hyvän olon tunnetta hieman puserossa (ei ne robotteja ole, vaikka siltä näyttävät kentällä). Itse jaksan syystä tai toisesta uskoa 4 peräkkäiseen voittoon ainakin hieman. Katsotaan miten käy. Tästä voitto ja sitten melkeinpä se vaikein voitettava on 5. ottelu Jyskälässä. Jos selvitään näistä kahdesta seuraavasta pelistä niin kaikki on todellakin mahdollista.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kärppien nousu vaatisi JYPin romahtamisen, eikä tuollainen puolustus- ja robottikiekko romahda vaan jauhaa tasaisen tehokkaasti.

Omasta mielestä JYPin ei tarvitse edes romahtaa. Nämähän on ollut kuitenkin tiukkoja maalin pelejä kaikki. Kärppien täytyy terästää omaa tekemistään niin kaikki on mahdollista.

Tämähän on nyt todella herkullinen tilanne päästä yrittämään mahdottomasta mahdollista. Kaikki peliin ja katsotaan mihin se riittää. Rocky: No Easy Way Out !
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Ei kai Sinkun pelaamattomuus ketään nakerra, yksikään pelaaja ei ole joukkuetta isompi. Jos tähän joku pyrkisi niin varmasti palautettaisiin jään pinnalle ja ripeästi. No, se olisi sitten kourallinen nauloja kädessä arkkuun naulattavaksi, "vainaja" ei vaan ole sieltä helpoimmasta päästä, kovasti pistää vastaan. Paras voittakoon.

EDIT: Nurkkaan ajettu Kärppä on varmasti vaarallinen mutta kaikki liha tottelee kuria.
 

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei muuta ku peitsi tanassa hurrikaanin kimppuun ja peleille jatkoa. Ei petopaitoja ole vielä lyöty. Kokoonpano muutokset myös ovat sen suuntaisia, että velttoilijat on heitetty mäkeen. Olé!
 

Alexandre

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Dufvalta hyvä veto vaikka kuseekin Wallinheimon kintuille. Tulikuumaa maalivahtia ei kertakaikkiaan vaihdeta mestaruusjahdissa.

Ja tässä piilee myös tämän maalivahtien sosiaalipeluutuksen vaara, miten Sinkun ego kestää syrjäytyksen ja kuinka pahoja säröjä tulee JYPin yhtenäisyyteen.

Tänään hakataan Tuokkolasta reikäjuustoa ja sen jälkeen JYPillä on käsissään tuhottu ykkönen ja vittuuntunut kakkonen, ja yhtäkkiä JYPin suurin vahvuus onkin sen suurin heikkous.

Kärpät kiittää, JUST BRING IT.

Älä unta näe,ei tule tapahtumaan.
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Luojan kiitos Alatalo ei penkittänyt Corsoa Koiviston sijasta. Nyt Riska & kumppanit antamaan kanukille taklauksia ja puutavaraa mitä tähänkin asti, sen päälle vielä kirosana ja hymy. Ja näin Kärppien ykkössentteri on pelattu pelistä pois, kun kasetti ei kestä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Kokoonpano muutokset myös ovat sen suuntaisia, että velttoilijat on heitetty mäkeen. Olé!

Jollain tapaa säälittävää, että Järventie uskallettiin pudottaa kokoonpanosta vasta nyt. Mies on ollut niin paska, että osa kokonaisista häviöistäkin voi melkein pudottaa miehen harteille... Ohtamaata pidettiin penkillä, vaikka hän on esittänyt noin 60934 kertaa kypsempää ja kaikin puolin parempaa peliä kuin Mara. Nyt jouduttiin Korpikarin loukkaantumisen myötä ottamaan Ylönen pelaavaan kokoonpanoon. Toki Anttikin päihittää Järventien kevyesti.

Toni Koiviston poissaolo ei sen sijaan ainakaan minun silmin voi perustua pelillisiin esityksiin. Toki Tonilla on tökkinyt siinä missä koko kärppähyökkäyksellä, mutta olisi aika karua heittää yksi joukkueen parhaimmista pistemiehistä hukkaan sen vuoksi. Ehkä loukkaantuminen kuitenkin taustalla?
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Tänään nähdään jo edellisen kotipelin alla hehkuttamani taisteleva Kärppälauma. Saumaa ei saatana anneta, ei sitten yhtään. Joka ikinen ottelu tähän asti on ollut pienestä kiinni ja tänään tuo marginaalinen ero on meidän hyväksi. Takaa-ajo alkaa tänään ja sunnuntaina juhlitaan mestaruutta, siihen uskotaan vahvasti.

Koiviston poissaolo ei juurikaan hetkauta. Jos Toni olisi tehnyt maalin edes joka viidennestä tuhannen taalan paikastaan, Eavesin ennätys olisi kärpäsenpaskaa Tonin pisteiden rinnalla. Norppa tuo tuohon kenttään tarvittavaa rouhimista ja nyt on joku maalinedustallakin ottamassa iskuja vastaan.

VIP pysyy edelleen tehottomana, Bume tökkii ämmä-Immosesta pisteet pois ja Jarkko keskittyy jälleen vain mussuttamaan tuomarille. Kärppien ykkönen Corson johdolla vie peliä ja tekee tarvittavat maalit hyvissä ajoin, jotta Dany ehtii tänäänkin repimään third-man-in -Pihlmaneja ja -Virtasia pois hentojen Kärppien niskasta.

3-0 on hetkessä 3-4 ja Dynastia jatkuu. Bring it on, Valtra, bring it on.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Toni Koiviston poissaolo ei sen sijaan ainakaan minun silmin voi perustua pelillisiin esityksiin. Toki Tonilla on tökkinyt siinä missä koko kärppähyökkäyksellä, mutta olisi aika karua heittää yksi joukkueen parhaimmista pistemiehistä hukkaan sen vuoksi. Ehkä loukkaantuminen kuitenkin taustalla?

Koivistolla ei vaan potku riitä näihin playoff-vääntöihin. Jalat miehellä kävi runkosarjan aikana tiuhaan, mutta nyt kaveri esiintyy kentällä läihnnä kohmeisena jääpuikkona. Kun aika ja tila pienenevät, seuraus on tämä.

Hamedienne yrittää luultavasti jälleen kerran kuumentaa epätoivoisesti Immosta. Ihan vinkkinä vaan, että kannattaisi Josefiinan keskittyä omaan pelaamiseen, jos haluaa joukkuettaan auttaa. Immonen ei koiruuksista välitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös