Kausi 2009-2010

  • 103 623
  • 255
Tila
Viestiketju on suljettu.

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Avataan nyt uusi ketju, kun tämä menisi vähän offtopickisi tuossa jatkosopimusketjussa.

Ensi kausihan on jo ovella, niin jospa minäkin vähän ajatuksia jakaisin siitä. Muutama asia on jo varmaa, valmentaja vaihtuu. Mika Toivola astuu Aravirran saappaisiin. Valinta on mielestäni hyvä. Pelikirja tuskin hirveästi muuttuu, ehkä jos mahdollista joukkueesta tulee asteen aggressiivisempi.

Toinen varma asia on, että samoilla maalivahdeilla mennään. Nikkilä on osoittautunut hyväksi maalivahdiksi ja Hovinen on esittänyt ajoittain kohtuullisia otteita. Toiveissa on, että Hovinen pystyisi haastamaan Nikkilän jo tosissaan. Itselläni tähän ei kyllä ole uskoa, mutta toivotaan. Kuusela ilmeisesti jatkaa seurassa edelleen, joten siinä on ihan hyvä sparraaja Nikkilälle ja Hoviselle.

Puolustuksessa viidellä pelaajalla on sopimus: Joonas Jalvanti, Samuli Suhonen, Jani Forsström, Henri Laurila ja Mikko Kousa. Jos vain mahdollista, niin Suhonen saisi etsiä itselleen uutta seuraa. Jos ja kun Latvalan jatkosopimus pitää paikkaansa, niin ei Sevelle ole mitään käyttöä. Lisäksi Niko Tuhkaselle tarjoisin jatkosopimusta. Pelatkoon Heinolassa, jos ei tule loukkaantumisia ja runkopuolustus pelaa tasollaan. Haakanan tilalle joku koossa pysyvä romuluinen puolustaja. Ja ehkä myös ehjälle Kakolle sopimus, jos mies lopettaa tai ei pysy kasassa, niin yksi yleispuolustaja hankittava. Omista junnuista ei taida löytyä tällä hetkellä ketään, niin jotain Mestislöytöä voisi kokeilla. Näillä miehillä uskaltaisin lähteä kauteen. Kaksi miestä reservissä pitäisi riittää, kun luultavasti keskimäärin yksi puolustaja on sivussa läpi kauden.

En tiedä katsonko sitten turkoosien lasien läpi, mutta kyllä tuo puolustus minun silmissäni on ihan kohtuullista liigatasoa. Latvala ja Kousa ovat hyviä kiekollisia liigatason puolustajia. Peruspuolustajia on sitten Jalvanti, Forsström, Laurila, Kakko ja Tuhkanen. Sitten uusi Haakana pitää huolen, ettei maalilla pompita silmille.

Sitten hyökkäys. Varmoja sopimuksia on kahdeksan: Jesse Saarinen, Vili Sopanen, Tuomas Santavuori, Jari Kauppila, Marko Pöyhönen, Arsi Piispanen, Leo Komarov ja Marko Jantunen, sekä huhujen mukaan Henri Heino ja Kari Sihvonen jatkavat Lahdessa. Junnuista Rinkinen kannattaa kiinnittää pitkällä sopimuksella. Rohtla, Tyrväinen, ja I. Sopanen myös mielellään pidettävä organisaatiossa, mutta Pelicansissa ei ole tällä hetkellä tilaa heille, ainakaan kaikille, siis Heinolaan.

Sitten tarvittaisiin vielä kolme hyökkääjää. Veikkaaja huhusi Kärppien Tommi Paakkolanvaaraa. Kelpaisi, jos rooli olisi jokin muu kuin ykkössentteri. Lisäksi on huhuttu Ässistä Patric Forsbackaa. Hänelle en kyllä näe mitään roolia joukkueessa. Mutta jos kaveri on melkein ilmainen, niin tulkoot. Rooli vaan on istua katsomossa, jos muu hyökkäys pysyy terveenä. Lisäksi mielelläni näkisin Michal Birnerin ensi kaudella Pelicans-paidassa. Tässä olisi 14-15 hyökkääjän rinki + Hekissä pelaavat, jolla pitäisi pystyä viemään yksi kausi läpi.

Junnuille ei paljon pelipaikkoja jää, mutta ilmeisesti tällä hetkellä ei mitään liigakelpoisia pelaajia siellä olekaan. Hieman pelottaa jo tulevaisuus, koska kaikkien sopimukset päättyvät viimeistään ensi kauden päätteeksi.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tuntuu kyllä todella raskaalta aloittaa taas tämä "Silly Season" ja odottaa taas sitä "ykkössentteriä" ja "fyysistä pakkia" koko helvetin kesä. Sitten sieltä tulee joku paakkolanvaara ja tuukkamäkelä ja sen jälkeen odotellaan syksyä, josko peli alkaisi kulkemaan ja joku olisi ottanut huimia kehitysaskeleita kesän aikana. Sitten rimpuillaan taas sinne puolivälieriin ja tiputaan pois, kun ei ollut sitä "ykkössentteriä" ja/tai "fyysistä pakkia".

Pikkuhiljaa vituttaa tämä saatanan taaperrus. Niin, "neljä vuotta sitten meinasi mennä koko joukkue", mutta nyt ei perkele lämmitä tuo yhtään. Jos en nyt aivan hakoteillä ole, niin 2000-luvulla välierissä on pelannut kaikki muut joukkueet paitsi Pelicans ja SaiPa. Kyllä jossain vaiheessa meidänkin olisi jo aika.

edit. Suunnitellaan nyt ensi kauden kokoonpanoa sen verran, että Suhonen jonnekin helvetin kauaksi Lahdesta ja mahdollisimman nopeasti.
 
Viimeksi muokattu:

BaronFIN

Jäsen
Suhonen pelasi kauden viimeisestä Kuopion pelistä lähtien sivuside poikki, joten miehellä on edessä polvileikkaus nyt kun kausi on saatu pakettiin. Ilmeisesti kevät ja osa kesää menee kuntoutuessa. Joten ei sitä saa minnekään kaupattuakaan. Aloittaa turkooseissa syksyllä.

Joten ei auta kuin toivoa miehen löytävän toissa kauden 30 pisteen vireensä. Ain't gonna happen...

Elikkä toivomuslistalla olisi se Lopin aukon paikkaava ykkössentteri ja se kahden metrin hampaaton puolustaja, joka osaisi lyödä kiekon pois omalta alueelta. Terve Pirjetä ja terve Haakana olisivat olleet ihan hyvät hankinnat. Tuonnäköisiä pelaajia kiitos... Jos löytynee mistään...

Hiukan pelottaa Takun pelaajahankinnat alá Forpacka... Hitto jos mies kävelee ovesta sisään ja vetää "uskolliset" alamaisensa mukanaan, niin hommahan päättyy ensi kaudella totaaliseen mahalaskuun. Toivoa sopii Pasien pitävän kaverin ruodussa.
 

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Hiukan pelottaa Takun pelaajahankinnat alá Forpacka... Hitto jos mies kävelee ovesta sisään ja vetää "uskolliset" alamaisensa mukanaan, niin hommahan päättyy ensi kaudella totaaliseen mahalaskuun. Toivoa sopii Pasien pitävän kaverin ruodussa.

Tämä tässä nyt itseäkin pelottaa ja Fobbakin on vielä niin helppo myydä Nupelle. " Juu, se kaveri on sellanen inkkari, että tekee ihan mitä vaan pyydät, todellinen joukkuepelaaja"..Niin, jos saa ensin kaverin edes kiinni.

Karran todennäkösen jatkosopparin myötä omista löytyy tuplasti paremmat pelaajat. Kari on vielä yksi joukkueen ehdottomista avainpelaajista.

Focus siellä toimistollakin pitäisi siirtää jo siihen ykkössentteriin ja hampaattomaan perusluutaan.

Psst. Shejbalilta kyllä irtoaa usein hyvää allekirjotus materiaalia, varsinkin kun tuska on kova. Ja asiaakin vielä, peukut siitä! :)
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
No sehän se vasta hölmöläisen hommaa onkin, että otetaan seuraan uusi koutsi, jolle lyödään "valmis" pelaajalista kouraan ja sanotaan että mitali pitää tulla. Kyllä se niin vaan on, Toivolan on saatava omaan "pelikirjaansa" sopivia pelaajia, muuten sitä menestystä ei ainakaan kannata tulla vaatimaan.

Jos Toivola näkee Forsbackassa sopivan pelaajan rosteriin, eikä Kaarna koe pelaajaa liian kalliiksi, niin tervetuloa! Ei noita fyysiseen peliin kykeneviä pelaajia Pelicansissa liikaa ole ja erityisen kalliiksi ei Forsbackaa voi kuvitella. Muutenkin tuota joukkueen fyysisyyttä/taklausvoimaa voisi hajauttaa hieman enemmän, kun nyt sitä löytyy vain Heinon ketjusta + Leksa milloin mistäkin.

Paakkolanvaaralle isosti vihreää valoa. Siinä on meidän ykkösentteriksi hyvä vaihtoehto, niin pelillisesti kuin taloudellisestikin.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itse en näe mitään positiivista Forsbackassa, vaikka onkin Toivolan entinen valmennettava. Onneksi tästä nyt ei mitään suurempia huhujakaan ole ollut. Kai meillä on sinne katsomoon halvempiakin miehiä laittaa? Tyrväisellekin voisi löytyä peliaikaa, jos tällaiset Forsbackat pysyvät kaukana Lahdesta. En usko, että tällaista miestä edes harkitaan, tai sitten toimistolla ollaan vähän väärillä raiteilla.

Ykkössentteri. Yksi fyysinen puolustaja. Yksi kova laituri. Kieltämättä Paakkolanvaara ei omassa päässä kuulosta miltään selkeältä ykkössentteriltä, ennemminkin Koivusen korvaajalta, jos Bobi ei jostain syystä joukkueessa jatka. Saneerauksessa ollaan joo, mutta silti pitäisi olla tähtäin ylöspäin. Joukkueen pitää kehittyä. Runko säilyy taas samana, joten muuta vaihtoehtoa ei ole kuin hankkia paremmat kärkipelaajat. Muuten menestys ei ainakaan tätä kautta parempaa tule olemaan. Vanhat herrat ovat taas vuoden vanhempia ja monet näistä omistakin kasvateista tuntuvat jäävän tuolle tasolleen.

Parempaa tuskin on luvassa, joten Paakkolanvaaralla mennään ja odotellaan taas ihmettä. Laituriksi on ehdolla Sindel, mutta jotenkin hänen pelinsä ei aivan vakuuta. Parempaa voisi olla saatavilla. Itse laittaisin kaikesta huolimatta Sindelin kiertoon ja hankkisin uuden ns. kärkilaiturin. Birnerille jatkoa ja puolustukseen odotellaan taas Brooksia.

Todellisuushan tule olemaan jotain tällaista: Paakkolanvaara, Sindel, Honkanen. Näillä mennään. Forsbacka vielä sinne katsomoon.
 

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
Ei tässä nyt suuria muutoksia tule pelaajistoon ihan vaan noin taloudellisten realiteettien maailmassa. Uskoisin että Pelicans tekee jälleen positiivisen tuloksen kauden kotikirouksesta huolimatta, mutta näkisin mielummin Kaarnan syytävän sitä rahaa nykyisten pelaajien jatkopahveihin kuin pelaajalottoon. Haakana ja Pirjetä olivat selviä huteja eikä Kauppilakaan aivan paras vahvistus ollut vaikkei odotuksetkaan olleet mitään ykkössentterin tasoa.

Itse laittaisin Sihvosen kiertoon tässä vaiheessa. Mies toki pelaa tunteella, mutta samalla aivopierut maksavat otteluita. Heino jos jatkaa niin neloseen kaveriksi Pöyhönen ja Komarov. Tsekeille molemmille jatkoa jos vaan rahasta päästää edes johonkin sopuun. Sindel tuo ylivoimalle hyvän onetimerin mitä tosin käytti säästeliäästi pudotuspeleissä ja Birner ei oikeastaan ehtinyt kuin väläytellä nopeuttaan ja maalintekotaitoa. Ensi kaudella miehet samaan ketjuun jos vaikka yhteinen sävel löytyisi. Koivusen soisi laittavan hokkarit naulaan ja antavan tietä nuorille pelaajille. Muuten sitten hankintalistalla ei taida olla kuin se fyysinen pakki riippumatta siitä mitä Kakko tekee. Pätevän ykkössentterin hankkiminen taitaa olla utopiaa eikä todellakaan halua nähdä Kaarnan ottavan lottokoneesta jotain veteraania jäähdyttelemään tai ulkkaria joka on itä-kazakstanin kolmosliigassa vetänyt 56+72.

Ketjut alustavasti:

Sindel-Kauppila-Birner
Jantunen-Piispanen-Sopanen
Santavuori-xxx/Koivunen-Saarinen
Pöyhönen-Heino-Komarov

Kousa-xxx/Kakko
Förström-Jalvanti
Laurila-Latvala
Suhonen

Nikkilä/Hovinen/Kuusela

Forsbackka jos tulee niin korkeintaan kolmanneksitoista hyökkääjäksi ja pelotteeksi. Tsekkien häipyessä joku hampaaton kanukki laituri ei haittaisi. Toivottavasti tämä "kotimaisuus" unohdetaan jo. Sihvosen jatkaessa Komarov Piispasen paikalle ja Arsi kärkkymään katsomosta käsin.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Ensi kaudeksi ei varmasti kovin paljoa tarvitse jengiä muuttaa, jotta mahdollisesti se semipaikka ja sitä kautta mitalisauma aukeaa. Tämä tietenkin vaatii sitä, että todella moni tällä kaudella alisuorittaneista pelaajista nostaa tasoaan. Itse odotan ensi kauden olevan Je. Saariselta, Santavuorelta, Sopaselta ja Suhoselta (jos jatkaa) huomattavasti parempi. Mikäli jatkavat tuolla tasolla kuin tämän kauden, niin sitten se taso tosiaan on kolmosketjua SM-liigassa ja uutta puhtia kannattaa lähteä hakemaan vaikka Saipasta.

Ilman Heinon ketjua ei Pelcu olisi päässyt edes säälipleijareihin, puhumattakaan tiputtanut Ilvestä. Siitä voi sitten laskea, että ketkä pettivät loppukaudesta.

En tosiaan itke itseäni uneen, jos Kakko, Bobi päättävät lopettaa ja Suhonen hakee uusia haasteita, vaikka Ässistä. Sentteriä ja kovaa puolustajaa tosiaan huutaa rosteri vielä. Mielelläni päivittäisin Hovisen myös maalivahtiin, olkoot se sitten vaikka Kuusela. Niin paljon pisteitä jäi Hovisen takia alkukaudesta ottamatta, että se heijastui koko peliin. Jos Hovinen olisi ollut maalilla koko kauden, Pelcu vetäisi nyt Sportia vastaan putoamisesta.

Huono vaihtoehto ei tietenkään ole kytätä ulkomaanapuja siirtoikkunan sulkeutumisen aikoihin, kuten tällä kaudella. Näin omat junnut saavat alkukaudesta näyttöpaikan ja hankinnat tulevat olemaan huomattavasti halvempia. Harmi, että Birner loukkaantui.

Toivottavasti Pelcu saa takautuvasti Antti Niemestä siirtokorvauksen, helpottaisi taas yhden pelaajan hankintaa.
 

Pardus

Jäsen
Komarovin jatkamista Pelicansissa en pitäisi täysin varmana, sillä useampi KHL-seura on kiinnostunut miehen palveluksista. Moskovan turnauksen aikaan ainakin Moskovan joukkueet olivat ottaneet yhteyttä Leksaan ja Komarov oli kommentoinut, että sillä ei ole merkitystä missä hän pelaa ensi syksynä, sillä tämä kausi pitää saada pelattua ensin loppuun. Venäläisseuroissa Komarovia ei myöskään laskettaisi ulkomaalaiskiintiöön.

Tässä suuntaa antava käännös maaliskuun alussa julkaistusta uutisesta:
http://translate.google.com/transla...//www.vesti.ee/sport/novost_1522/&sl=ru&tl=en
 

Morso

Jäsen
Joukkue ensi kaudelle on taas lähes kasassa ja muutokset tulevat olemaan taas minimaalisia. Puhutaan nyt hieman hyökkäyksestä, kun se ei ole niin selvä kuin muut osa-alueet. Tämän hetken sopimuslista höystettynä varmoiksi huhutuilla Paakkolanvaaralla, Heinolla ja Sihvosella näyttää tältä:

Marko Jantunen - Tommi Paakkolanvaara - XXX
Tuomas Santavuori - Jari Kauppila - Jesse Saarinen
Leo Komarov - Arsi Piispanen - Vili Sopanen
Kari Sihvonen - Henri Heino - Marko Pöyhönen
+ junnut

Tuosta kokoonpanosta puuttuvat tämän kauden pelaajista Toni Koivunen, Jakub Sindel, Karo Koivunen, Michal Birner, Lasse Pirjetä ja Olli Julkunen. Sindeliä voisi miettiä tuohon XXX:n tilalle, mutta onko hän kuitenkaan loppupeleissä se pelaaja, joka ratkaisee voiton Pelicansille. Toinen kausi voisi olla tietenkin helpompi uudessa liigassa. Pitäisin Sindelin siinä tapauksessa ettei Kaarnan kukkarolla löytyisi varmasti parempaa miestä. Kaikille muille näyttäisin suoraan ovea.

Junnuille soisi näytönpaikkoja. Viime kaudella ajettiin sisään Marko Pöyhönen ja sitä edelliskaudella Vili Sopanen. Kasvattajaseurahan tässä ollaan ja soisi että ensi kaudella ajettaisiin taas joku uusi juniori sisään miesten peleihin. Tämä voisi olla joku kolmikosta Jesse Rohtla, Teemu Rinkinen tai Antti Tyrväinen. Ei tuohon kokoonpanoihin ketään Forsbackaa tarvita viemään muutenkin vähäisiä junnujen näytönpaikkoja. Toivottavasti tämä Toivolan puhuma fyysisyyden lisääminen ei tarkoita sitä, että hankitaan lisää puukäsiosaston porukkaa ja muut pelaa normaaliin tapaan.
 

BaronFIN

Jäsen
Komarovin jatkamista Pelicansissa en pitäisi täysin varmana, sillä useampi KHL-seura on kiinnostunut miehen palveluksista...
No tämähän on loistava uutinen. Miehellä on kuitenkin sopimus Pelicansin kanssa vuoden 2010 keväälle, joten velkasaneeraus on historiaa tämän uutisen myötä. Ruplatulvaa ovesta ja ikkunoista ei voi estää.

Itse asiassa Jokerit jo tarjosi Leksalle 70 000 euroa enemmän kuin Pelicans seuraavasta vuodesta, mutta niin vain mies itse halusi jäädä Lahteen.

Joten Leksa todennäköisesti pysyy meillä, ellei joku lyö pätäkkää pöytään aivan mieletöntä määrää... Mutta että näin kävisi tässä taloustilanteessa, jossa ruplan arvo on syöksynyt -60% ja öljy maksaa enää kolmasosan vuoden takaisesta? Enpä usko...

Edit: märkä päiväunelma olisi, että tuohon xxx:n paikalle tulisi herra nimeltä Patrick Yetman... Sindel on vain selkävaivaisen köyhänmiehen versio siitä kaverista.
 

Kaberle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Maple Leafs, Chelsea
Komarovin jatkamista Pelicansissa en pitäisi täysin varmana, sillä useampi KHL-seura on kiinnostunut miehen palveluksista. Moskovan turnauksen aikaan ainakin Moskovan joukkueet olivat ottaneet yhteyttä Leksaan ja Komarov oli kommentoinut, että sillä ei ole merkitystä missä hän pelaa ensi syksynä, sillä tämä kausi pitää saada pelattua ensin loppuun. Venäläisseuroissa Komarovia ei myöskään laskettaisi ulkomaalaiskiintiöön.

Kyllä itse varsin luottavainen olen Komarovin jatkon suhteen, kun sopimus on 2010 asti voimassa ja allekirjoitti sen tuossa pari kuukautta sitten vasta. Tietysti saa lähteä, jos kunnon siirtokorvaus miehestä saadaan. Venäläisiltä voisi vähän ylimääräisäkin irrota vaikka talouden taantuma näkyy sielläkin jo. Ei kuitenkaan varmaan kaikilla joukkueilla. Eikä ainakaan sen vertaa ettei yhtä Komarovia pystyisi ostamaan.

Vai harrastavatko venäläiset tätä samaa pelaajien ryöstämistä jo Euroopastakin kuin mitä NHL:n kanssa käyvät puolin ja toisin?
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei minulla ole mitään Komarovin lähtöä vastaan, jos hinnasta sovitaan. Hieno pelaaja ja mielelläni näkisin täällä jatkossakin, mutta tarpeeksi ruplia pöytään eikä pelaaja näytä enää ollenkaan korvaamattomalta. Tuskin olisi kuitenkaan tehnyt jatkosopimusta nyt, jos muualle olisi innostusta lähteä. Ellei sitten halunnut auttaa Pelicansia rahallisesti.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Epäilen, että nykyisessä maailman taloustilanteessa KHL:n vetovoima ei välttämättä ole sama kuin vuosi sitten. Olisi aika riskiä pelaajan sitoutua johonkin KHL-jengiin maaliskuussa, jos siellä päätetään esim. leikata palkkoja 40% lokakuussa/kauden alussa. Tuolloinkin Komarov saisi varmaan enemmän kuin Lahessa, mutta eiköhän KHL:ssä pelata sen takia, että palkkaa on sen 200% isompi kuin Suomessa. Tietenkään Komarovilla ei olisi tätä muiden suomalaisten ongelmaa eli kieli taittuu ja täten varmaan viihtyy paremmin.

KHL:sta saattaa jopa palailla suomalaispelaajia liigaan, muitakin kuin ylipalkattu Hentunen. Sitä paitsi näissä taloustilanteissa saattaa pelaajia olla hyvin tarjolla loppukesästä, kun on saatu pari sponsoria puhuttua seuran taakse. Nyt tietenkin joukkueet julkaiset parit sopparit, jotta fanit pysyvät tyytyväisinä. Epäilen kuitenkin monen joutuvan katselemaan uusia jengejä tuonne pitkälle elokuuhun. Eikä Pelcu varmasti ole poikkeus, vaikka tämä kausi toivottavasti meneekin budjetin mukaan.
 

Cans

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Komarovin lähtö minunkin ajatuksissani tuntuu oudolta. Miksi mies tekisi jatkosopimuksen Pelicanssin kanssa jos lähdössä samantien Venäjälle?
Toki jos raha puhuu kovaa kieltä sieltä päästä, niin sitten Komarov voi vapaasti sinne lähteä omasta puolestani.

Jos Paakkolanvaara olisi oikeasti meidän ensi kauden ykkössentteri niin eipä näytä tuo sentteristö kovin kovalta. Hän kelpaisi minulle mainiosti toki Bobin korvaajaksi, mutta kyllä sellainen tunne on, että Paakkolanvaara olisi juuri se ykkössentteri.
Laiturin hankinta onkin sitten eri asia. Meillä on tällä kaudella pelannut Sindeliä ja Birneriä joukkueessa, jotka molemmat ovat ihan pelimiehiä, mutta riittääkö jätkien taso oikeasti mättämään paljon pisteitä ja ratkaisemaan ne tärkeät ottelut Pelicanssille? Itse olen sitä mieltä, että Birnerille jatko ja Sindel ei riitä laiturin paikalle oikeen. Eli vaihtoehtoina olisi joko; Birner tai Birner ja yksi uusi laituri, omasta näkökulmastani siis.

Puolustukseen todellakin se yksi kova hampaaton pakki. Suhosen voisi heittää kierrätykseen. Latvalalle jatkosopimusta ja onkin uusien huhujen mukaan jatkamassa mikä kuulostaa erittäin hyvältä. Kyllä varsinkin playoffeissa näki, että puolustus huutaa yhtä kovaa kaveria maalinedustalle siivoamaan vastustajan pelaajat pois sieltä ja tuomaan vähän asennetta puolustukseen.

Ensi kaudella sitten nähdään, että millaiseksi pelaajiksi Santavuori, Saarinen ja Sopanen oikeasti lyöttäytyy. Löytääkö joku heistä kenties kovan vireen ja sen punaisen langan vai jatkaako kaikki samalla vauhdilla mihin tältä kaudelta jäätiin?

Täytyy vain oikeasti toivoa, että Toivola ei rahtaa tänne mitään forsbackoja viemään meidän junioreiden paikkoja. Joku heitti tuolla nimeä Patrick Yetman, laiturin paikalle. Yetman olisi aika täydellinen sille paikalle, mutta taitaa olla palkkapyyntö aika kovaa nykyään. Toki nyt on enemmän rahaa, kuin viime vuosina. Tämä taloslama kuitenkin iskee aika kovaa varmasti kaikkiin SM-liigan joukkueisiin ja ei nyt voi odotella mitään staroja tänne kuitenkaan.
Noh, aika näyttää miten tässä käy.
 

spirou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, HeKi
Minkähän takia roolia ei voida antaa niille kenellä kehittymiskäyrä osoittaa ylöspäin? Esimerkiksi jos Heino laitetaan jatkamaan hamaan tulevaisuuteen jarrukentän roolissaan, niin parin vuoden päästä mies on samassa tilanteessa kuin Paakkolanvaara (eli hakemassa sitä luvattua roolia muualta). Sama tilanne Sihvosella. Käsiä näyttää olevan sittenkin, niin miksei niitä hyödynnetä?

Minun vaihtoehtoisessa fantasiamaailmassani Lahteen tulee oikea kunnon herra XXX ykkössentteriksi, Heino siirtyy pois jarrukentän roolista (yhdessä Sihvosen kanssa) ja Arsi siirtyy jarrukenttään työmyyrien kanssa. Variaatioita tuohon saa sitten siirtämällä Kake laituriksi (jolloin Arsi voisi olla enemmän kiekollisen ketjun sentteri ja joku junnuista saisi jarrukentästä vapautuvan paikan).

Marko Jantunen - xxx - Leo Komarov
Kari Sihvonen - Henri Heino - xxx
Vili Sopanen - Jari Kauppila - Tuomas Santavuori
Jesse Saarinen - Arsi Piispanen - Marko Pöyhönen
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Minkähän takia roolia ei voida antaa niille kenellä kehittymiskäyrä osoittaa ylöspäin? Esimerkiksi jos Heino laitetaan jatkamaan hamaan tulevaisuuteen jarrukentän roolissaan, niin parin vuoden päästä mies on samassa tilanteessa kuin Paakkolanvaara (eli hakemassa sitä luvattua roolia muualta). Sama tilanne Sihvosella. Käsiä näyttää olevan sittenkin, niin miksei niitä hyödynnetä?

Minun vaihtoehtoisessa fantasiamaailmassani Lahteen tulee oikea kunnon herra XXX ykkössentteriksi, Heino siirtyy pois jarrukentän roolista (yhdessä Sihvosen kanssa) ja Arsi siirtyy jarrukenttään työmyyrien kanssa. Variaatioita tuohon saa sitten siirtämällä Kake laituriksi (jolloin Arsi voisi olla enemmän kiekollisen ketjun sentteri ja joku junnuista saisi jarrukentästä vapautuvan paikan).

Marko Jantunen - xxx - Leo Komarov
Kari Sihvonen - Henri Heino - xxx
Vili Sopanen - Jari Kauppila - Tuomas Santavuori
Jesse Saarinen - Arsi Piispanen - Marko Pöyhönen

Hyvin saman kaltaisia ajatuksia täälläkin. Tosin ei Heinon oikein voi syyttää olevan pelkästään jarrukentän mies, kun illasta toiseen saa kuitenkin pelata vastustajan parhaimpien pelaajien kanssa ja reilulla peliajalla. Nyt loppukaudesta pari kokeilua myös yv:llä.

Sen sijaan pieni fyysisyyden lisäys/hajauttaminen ei tähän joukkueeseen pahaa tekisi ja juuri siksi olisinkin rikkomassa tuota hienosti toiminutta Heinon ketjua, ainakin soittain. Tekee Koivunen nyt jatkonsa kanssa sitten mitä tahansa, niin tuo Santavuori-T.Koivunen-Saarinen ketju olisi ainakin rikottava. Näillä miehillä ei ole eväitä pelata kokonaisuutena play-off pelejä ja runkosarja olisi hyvää aikaa löytää uudet roolit.

Jotenkin näin:

Jantunen - Paakkolanvaara - Sopanen
Sihvonen - Kauppila - Santavuori
Saarinen - Piispanen - Komarov
Tyrväinen - Heino - Pöyhönen


Ketjut sattuman varaisessa järjestyksessä, mutta kyllähän tuosta on tulkittavissa:
- Sopasen toisen kauden kirous takana? Nyt on tultava näyttöjä ja kauden 07-08 perusteella runsasta vastuuta uskaltaa ja pitääkin antaa.
- Santavuorelle iso kaveri Karrasta + Karran taidot paremmin hyötykäyttöön.
- SM-liigan paras puolustava hyökkääjä Heino, kasvattakoon vielä yhden huippupelaajan Tyrväisestä. Pöyhönenhän on jo pirun magee laituri! Sitä se Heinon kanssa pelaaminen teettää.

Tuohon sitten makujen ja mahdollisuuksien mukaan lisätään vaikkapa: T.Koivunen, yksi kappale luupäitä tai maalintekijä. Ennen kaikkea jotain, mitä Toivola tarvitsee.
 

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
Kuten tämä kausi osoitti on pelicanssin tilanteessa ihan turha puhua ketjujen numeroista. Ara peluutti ketjuja joilla peli kulkee. Heinot pelasivat loppukaudesta paljon joten en näe mitään syytä etteivätkö pelaisi tulevaisuudessakin. Se että Heinon ketju on numeroltaan vaikka 324 ei tarkoita etteivätkö he voisi pelata samanlaista peliä mitä tälläkin kaudella. Ainut asia mitä voisi kokeilla on lisää ylivoima-aikaa kyseiselle ketjulle, mutta totuuden nimissä siihenkin hommaan on parempia pelaajia. Yv-peliin muutenkin pitää saada lisää variaatioita, parempaa maskipeliä ja pakeilta laukauksia muuallekkin kun päätypleksiin tai veskan logoon. Olisiko aika kokeilla Komarovia viivapyssynä kun miehellä kuuleman mukaan on suhteellisen napakka lämäri? Sopaselle ja Piispaselle kunnon massakausi kesällä ja ylivoimalle istutetaan maalin eteen hakkaamaan kakkoskiekot sisään.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt tilanne joukkueessa on erittäin hyvä. Uutta kautta ajatellen miehistö on lähes valmis. Vähän vielä sitä kokoonpanoa rakennetaan kesän ja syksyn aikana - ensi kevättä silmällä pitäen.

Tuosta vähän Kaarnan mietteitä, eli selvästikään joukkue ei ole juurikaan uusiutumassa ensi kaudeksi, vaan valmentaja-kolmikon on keksittävä vain hieman uusia lääkkeitä menestyksen eteen.


Itse ei vielä kykene analysoimaan tulevaa. Sen verran kova menestymättömyys-krapula on päällä.
 

lihaani

Jäsen
Nyt kun Toni Koivunen on terve ja jos motivaatiota riittää, niin voisi tehdä ketjun Bobin ympärille:

Bobi ei ole mikään raketti. Mutta miehellä on jumalaiset kädet ja pelin luku. Hänelle vaikka Sopanen ja Saarinen laidoille. Mielenkiintoista olisi kokeilla, kuinka saataisiin kaukaloiden Litmasen ja taitavien laitureiden ajatukset tehokkailla harjoituksilla yksiin. Varsinkin kun kätisyydet ovat ylivoimaan ihanteelliset.
 

Arzei

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt kun Toni Koivunen on terve ja jos motivaatiota riittää, niin voisi tehdä ketjun Bobin ympärille:

Bobi ei ole mikään raketti. Mutta miehellä on jumalaiset kädet ja pelin luku. Hänelle vaikka Sopanen ja Saarinen laidoille. Mielenkiintoista olisi kokeilla, kuinka saataisiin kaukaloiden Litmasen ja taitavien laitureiden ajatukset tehokkailla harjoituksilla yksiin. Varsinkin kun kätisyydet ovat ylivoimaan ihanteelliset.

Tuli tuosta mieleen, onko Jantusta kokeiltu ikinä Bobin rinnalla? Jantunenhan on ensisijaisesti maalintekijä eikä pelinrakentaja joten olisi mielestäni edes kokeilemisen arvoinen parivaljakko. Siihen vielä rinnalle vaikka Sopanen tai Saarinen.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt tilanne joukkueessa on erittäin hyvä. Uutta kautta ajatellen miehistö on lähes valmis. Vähän vielä sitä kokoonpanoa rakennetaan kesän ja syksyn aikana - ensi kevättä silmällä pitäen.

Ihan mielenkiinnosta, missä Kaarna näin on sanonut?

Pieni vaihtuvuus on selviö. Lähes kaikilla pelaajilla on nyt jatkosopimus, eikä tuohon mahdu kuin korkeintaan 2-3 uutta pelaajaa, riippuen esim. Sindelin ja Birnerin jatkosta. Hyvähän se tilanne on sinänsä, mutta kyllä tämän joukkueen rajat alkavat tulla pian vastaan. Joko runkoa pitää uudistaa tai kärkeä terävöittää. Nyt tuskin tapahtuu kumpaakaan.

Jos pari hankintaa menee nappiin ja nuoret pelaajat tekevät läpimurtonsa voi tietysti tapahtua mitä tahansa ensi kaudellakin. Muussa tapauksessa taistellaan taas sijoista 6-12.
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ihan mielenkiinnosta, missä Kaarna näin on sanonut?

Ainakin päivän etlarissa Kaarna puhuu tuon suuntaisia. Olisiko eilen käynyt Radio Voimalla tarinoimassa. Tähän linjaan on nyt tyydyttävä, niin kauan kun velkaa vielä on. Toisaalta vuoden päästä voi joukkue hajota enemmänkin, kun yhtään kahden vuoden sopimusta ei ainakaan vielä ole rustattu.

Etlari huhuilee myös Toni Koivusen jatkoa. Loistavaa. Itse unohdin omista spekulaatioistani koko miehen. Menen häpeämään.
 

Henssa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Älä käy mulle vittuilee
Joukkueen ollessa melkein valmis - Kaarnan sanojen mukaan - oletan itse, että joukkue pysyy melkolailla samana. Tämä on sikäli hyvä asia, että ei osteta jokaiseen ketjuun uusia miehiä vaan voidaan kokeilla erilaisia variaatioita, koska omasta mielestä näilläkin pelaajilla oltaisiin päästy pitkälle. Eihän sitä tiedä jos vaikka uusi valmentaja ja Pasit pystyvät "kasvattamaan" pelaajia vielä paremmaksi.

Itse näkisin tulevaisuuden niin, että ykkössentterimme tulee olemaan Tommi Paakkolanvaara tai Toni Koivunen tai Lasse Pirjetä. Moni varmasti protestoi viimeistä vaihtoehtoa mutta eihän hän edes pelannut tällä kaudella, joten hakeeko uusia näyttöjä täältä vai meneekö samalla muualle pelaamaan?

Kenttäspekulaatiota hieman:

Jantunen - Bobi/Paakkolanvaara/Pirjetä - Sindel
Sihvonen - Heino - Pöyhönen
Komarov - Kauppila/Piispanen - Birner/Je. Saarinen
Santavuori - Piispanen/Kauppila - Sopanen

Tilanne näyttää hyvältä paperilla mutta jos esim. tshekit saadaan kiinnitettyä niin sekin vie jonkin pelaajan paikan. Aika näyttää miten nuo tulee menemään. Kuitenkin heittäisin ilmaan toiveen Toivolalle, että saataisiin uusia/tämän kauden junioreita pelaamaan kokoonpanossa. Näitä pelaajia ovat esimerkiksi Teemu Rinkinen, Niko Tuhkanen, Antti Tyrväinen, Iiro Sopanen
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös