La 17.1.2009 KooKoo-HeKi

  • 4 665
  • 39

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ottelun huikea jännitys on salvannut kouvolalaisten hengitykset ja jäädyttänyt näpit. Muutenhan ei ole millään lailla selitettävissä, ettei tästä ottelusta ole vieläkään avattu keskustelua. Naapuripitäjän poikiahan palstalla ei paljon olekaan, vaikka ilmeisesti hallille onkin bussillinen tulossa.

Ja ihan oikeastikin kyseessä on aika tärkeä ja mielenkiintoinen ottelu. Kestääkö KooKoo pakkovoiton paineet ja ennen kaikkea: palaileeko peli uomiinsa? HeKillekin alkaa nyt olla pakkovoittojen paikka, ettei hetkellinen hyvä kiri vluisi hukkaan. Matkaa playoff-viivaan on jälleen pelottavan paljon.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo tänään:

Dickenson-Liukkonen-Uronen
Kultanen-Lindström

Vilkman-Flinck-Kivioja
Heiskanen-Öhberg

Koskelainen-Huilla-Lampinen
N.Tuomi-Sierman

Sompi-Toomey-M.Tuomi
Tarkiainen - Poutanen (h)

Lohtander (Härmä)



Kentät on siis pantu uusiksi kuten ennakossa uumoiltiinkin. Ykköseen on pakko ladata isoimmat odotukset, mutta vielähän tuo kakkonenkin näyttää ihan hyvältä.

Hyvältä näyttää myös se, että Koskelainen on päästetty kehiin ja "vahvistukset" ängetty neloseen. Tarkiainen pysyy toivottavasti vaihtopenkillä jäähynpenkin sijasta. Iso ylläri ei ole myöskään se, että Oiva aloittaa maalilla. Nyt on hänellä mahdollisuudet vakuuttaa olevansa ykkösvahdin paikan arvoinen pudotuspeleihin.

Mike Tuomen tilanne on aika jännä. Frimodig kertoi jo, ettei Tuomi saa sopimusta. Mutta mitenköhän suut sitten laitettaisiin, jos Maikkeli iskisi tänään vaikkapa tehot 4+2? No, ei kovin todennäköistä, mutta erikoista kuitenkin että tryoutin kerrotaan päättyneen tuloksetta, mutta annetaan silti kaverin pelata vielä yksi peli. Tosin tämähän kuuluikin vielä tuohon alkuperäiseen tryout-ajanjaksoon.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ennakossa herätti ihmetystä tieto siitä, että parasta liigakauttaan pelaava Kari Sihvonen olisi HeKin matkassa tänään. Näyttäisi kuitenkin olevan Pelicansin kakkoskentässä Espoossa, ja hyvä niin sillä olisi voinut röyhkeydellään aiheuttaa hankaluuksia KooKoo-puolustukselle.

Sen sijaan vielä kovempana nimenä mukana on Karo Koivunen. Muut lahtelaiset pelaavat HeKin kakkoskentässä, johon etenkin Teemu Rinkinen tuo paljon lisää. Maalivahti Timo Väisänen palaa puolestaan muutaman vuoden takaiseen kotihalliinsa.

HeKin kokoonpano:


Niinikoski-Kiiskinen-Koivunen
Björninen-Meyer

Tavi-Rohtla-Rinkinen
Nurminen-Hagelberg

Kivistö-Sinkkonen-Pernula
Saittakari-Tuhkanen

Isomäki-Laine-Ritamäki
Marklund, Ahola (h)

Väisänen (Kaisla)
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ja kun kerran yksinpuhelun vauhtiin on päästy, niin jatketaan vielä vähän veikkauksilla:

  • Heikot otteet näkyvät heti yleisömäärissä. Katsojia tänään 1200.
  • Mikko Liukkonen jatkaa pisteputkeaan.
  • Ville Kiiskinen ei petä, vaan ottaa vähintään kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.
  • Adam Meyer istuu kolme kaksiminuuttista.
  • Jarno Kultanen tällää pitkästä aikaa maalin.
  • Niin Nick Pernula kuin KooKoon tuoreimmat "vahvistuksetkin" jäävät tehoitta.
  • Karo Koivunen on osallisena kaikissa HeKin maaleissa.
  • KooKoo voittaa kahden maalin erolla: 4-2.
 

Sepedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Peliitat
HeKi tänään:

4.
12 ISOMÄKI Joni 29 LAINE Petteri 27 RITAMÄKI Janne
40 MARKLUND Dan 11 AHOLA Topi

3
14 PERNULA Nick 20 SINKKONEN Olli C 50 KIVISTÖ Esa
6 TUHKANEN Niko 5 SAITTAKARI Pekka A

2.
13 RINKINEN Teemu 10 ROHTLA Jesse 24 TAVI Janne
33 HAGELBERG Jan 4 NURMINEN Aki A

1.
22 KOIVUNEN Karo 37 KIISKINEN Ville 26 NIINIKOSKI Mikko A
8 MEYER Adam 7 BJÖRNINEN Anton

Mv.
3 KAISLA Jan-Erik
39 VÄISÄNEN Timo (AM)


Otteluennakon mukaan meillä piti olla Kari Sihvonen, mutta virallisten tietojen mukaan kokoonpanossa on Karo Koivunen. Noh, kokoonpano on jokatapauksessa todella kova. Kyllä tuolla joukkueella pitää pystyä haastamaan KooKoo tänään. Väksyn puuttuminenkaan ei enää harmita kun katsoo tuota listaa. Toivottavasti Väisänen jatkaa samalla huikealla tasolla.
 
Kaipa se on tapojense mukaan raahauduttava hallille katsomaan riemu näytelmää. Tänään on sitten se pakkovoiton paikka. Ja voittoon uskonkin. Tästä vielä tappio niin Kolek näkemiin!

Mielenkiinnolla seuraan KooKoon puolustuspelaamista ja maalivahtipelaamista. Puolustetaanko koko kentällisen voimin uhrautuvasti vaiko surffaillaanko TuTo pelin tyylisesti ja annetaan vastustajan käydä heittämässä kiekot maaliin. Lohtanderilta odotan nappi peliä. Tästä meille voittava maalivahti loppukaudeksi. Mukava nähdä myös Hekin Timo Väisänen maalilla sekä aina sykähdyttävä Karo Koivunen. Lopputulos 5-2 KooKoon hyväksi.
 

Rankkari

Jäsen
Kolekilla kohtalon peli? Tänään selkäsauna, ja luottamus Kolekiin on seurankin puolesta nollassa. Tlilalle 2. valmentaja tai Mansikka? No, tämä on vaan arvailua.

Toivotaan, että Kolek on keksinyt suoraviivaisuutta peliin, ja oman maalin edustakin pysyy hallinnassa.

Veikkauksia:
-Lopputulos 3-3, ja 4-3 laukausten jälkeen.
-Yleisöä 1150
-Koivunen tehokkaana
-Lohtander päästää yhden helpon
-M. Tuomi istuu isomman jäähyn
-Peli on lähes yhtä sekavaa kuin ennenkin
 

Ice Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Veikkauksia:
-Lopputulos 3-3, ja 4-3 laukausten jälkeen.

Ei mennyt ihan niinkuin veikkailit ja hyvä niin. Lou ollut tänään näköjään kentän kuningas ja päättänyt muutaman pelin kuivakauden komeasti kypärätempulla. Tärkeät 3 pistettä, kun muutama yläpuolelle taulukossa oleva joukkue menetti pisteitä.
 

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ainut mikä jäi pelistä harmittamaan oli se että Meyer ja Heiskanen eivät saaneet ottaa kunnolla mittaa toisistaan rehdissä tappelussa missä molemmat olivat halukkaita!! Meyer taisi haasteen pistää.

Keskialueen aloituksessa molemmat heittivät kypärät ja hanskat pois niin kuin Helenius ja Virtanen konsanaan, mutta mitä tekivät amatööri linjurit, suoraan sinne väliin ja ja se oli sit siinä!! KIITOS HEINOLA JA KOSKINEN!!
 

ilevan

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS, Saipa, Titaanit, Newcastle, Barcelona
Peli yhtä sekavaa kuin ennenkin. Kolekki sai taas lisäaikaa. Aivan surkea peli molemmilta joukkueilta. Ylivoimapeli aivan luokatonta. Mahdollisuuksia oli molemmilla koska päivän tuomari oli kyllä aivan fiasko. Jokaisesta hipaisusta tuli jäähy mutta selvät jäähyt jäi viheltämättä. Ei kyllä erottunut kukaan tänään edukseen. Ei ollut ykköskentän peli kummallista. Muut kentät aivan jäässä. Nelonen ei tainnut peliaikaa tänään saadakkaan.
Vaikka tuli voitto niin tästä ei ole hyvä jatkaa matkaa. Kajaanissa kyyti tulee olemaan kylmää tällä pelillä. Ei tässä paljon kannata tuuletella.
 

Reis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Dickensonilta kypärätemppu. Ihan mukavasti. Liukkonen&Dickenson pari samassa ketjussa oli nopea. Ei pysyneet vastustajat mukana. Takana istui useampi heinolalainen ja oli mukava tarkkailla edesottamuksia - aina huokailivat kun edellä mainitulla parivaljakolla oli kiekko ja mentiin punasen yli (eivätkä suinkaan sen takia että olisivat olleet huonoja). Huono puoli tuossa että muut ketjut jää hiukan varjoon. Ainakin tuntui siltä tuon ketjun jälkeen.

Toki myönnettäköön että tuo joukkueen peli ei nyt niin hohdokasta ollut (kolmannessa erässä oli haparointia) mutta välietappi ainakin ja kenties ensimmäinen porras johonkin parempaan. Saa nähdä. Odotin kyllä jotakin hiukan radikaalimpaa ja näkyvämpää muutosta. Niin, ja kuulin Kolekin korottavan ääntään siten että kuului katsomoon. Ensimmäinen kerta kun näin kotihallissa tilanteen että hanskat pudotettiin lähes kiekon putoamista aiemmin.

Katsojia paikalla 1346. Ei toki sitä alkukauden vajaata kahtatuhatta mutta olisi saattanut olla paljon vähemmänkin viimeaikaisten otteiden seurauksena. Heinolasta oli myös faniporukka sekä muita katsojia. Pointsit siitä.

Ylempänä olevilla tuli pisteiden menetyksiä/jakamista. Tasaista on.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ainut mikä jäi pelistä harmittamaan oli se että Meyer ja Heiskanen eivät saaneet ottaa kunnolla mittaa toisistaan rehdissä tappelussa missä molemmat olivat halukkaita!! Meyer taisi haasteen pistää.
Taisi Meyer laittaa haasteen ensimmäisen KooKoo-Heki -ottelun tapahtumien takia. Vai oliko tänään jotain muuta, mistä tuo olisi voinut lähteä? Meyerhän hermostui siinä ensimmäisessä ottelussa Heiskasen tuuleteltua maalia HeKin vaihtoaition edessä.
 

Rankkari

Jäsen
Peli yhtä sekavaa kuin ennenkin.

Katsoimme siis eri peliä. Kolekilta hyviä muutoksia, joiden myötä peli oli askeleen parempaa. Hyökkäyksiin lähdöt olivat suoraviivaisempia. Dick, ja Liukkonen samassa kentässä, jossa Dick pelasi keskellä 2. ja 3. erän. Ykköskenttä sai paljon jääaikaa, ja yhteispeli olikin hyvää. Neloskenttä istui penkillä, ja samoin huonot kanadalaiset. Toki korjaustyön on jatkuttava, mutta suunta on oikea. Kolek saa lisää työrauhaa.

Illan hahmoja olivat Dic maaleillaan, Lohtander PEITTÄMÄLLÄ lähes kaikki laukaukset. Yksi meni taakse, jolle ei voinut mitään. Ja Liukkonen, joka kuuluu samaan kenttään Dickin kanssa. Pettymyksiä olivat vieraiden pistekärki Kivistö, ja liigapelaaja Koivunen.

Päätuomari kuuluisi harrastekiekkopelejä viheltämään, mutta tasanpa menivät herkät jäähyvihellykset.
 

Sepedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Peliitat
Taisi Meyer laittaa haasteen ensimmäisen KooKoo-Heki -ottelun tapahtumien takia. Vai oliko tänään jotain muuta, mistä tuo olisi voinut lähteä?

Kyllä oli!

Sikailua oli molemmin puolin surkeasta tuomarilinjasta johtuen. Ennen tuota tappelua oli jo ilmassa kuumenemista monen epäselvän tilanteen jälkeen. Mm. Louuuu Dickenson ajeli Marklundin erittäin rumasti laidan vieressä. Vastavuoroisesti HeKiläiset kävivät koputtelemassa Lohtanderia näpeille.

Surkeasta tuomarilinjasta tai ennemminkin sen puuttumisen takia tuo tappelu näki päivänvalon. Sääli myös että linjurit tulivat väliin, olisi tullut rehti kova kamppailu. Meyer kerkesi kyllä saada pari iskua perille ja Heiskanen putosi polvilleen. Harmi tosiaankin ettei linjureiden toimesta parempaa myllyä nähty.

Erityisvihat KooKoosta sai Mr. Eemeli Koskelainen, joka teki itsestään taas niin neidin. Viimekaudella Koskelainen ajoi Väkeväiseltä olkapään sijoiltaan, tänään (taas) selästä taklaus laidan vieressä. Välittömästi tilanteen jälkeen mies lähti jäähyaitioon karkuun kun 2-3:kin HeKiläistä olisi tullut noutamaan Koskelaista tanssiin.

HeKin peli oli huonoa. Ei ottelua voi voittaa, jos ei noilla ylivoimamäärillä pysty tekemään kuin yhden maalin. Syöttöpelikin oli vähän ontuvaa. Karo Koivusta ei kentällä juuri huomannut, nykyisessä kunnossa ei paljoa vahvista HeKiä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mm. Louuuu Dickenson ajeli Marklundin erittäin rumasti laidan vieressä.

No nyt on popisttu kyllä jotain taikapillereitä. Tilanteessa kaksi valko- ja kaksi mustapaitaa menivät yhtä aikaa kulmaukseen ja jonkun maila osui Marklundia silmään. Itse en olisi edes varma että olisi ollut Loun maila. Mutta mitään taklausta siinä ei missään tapauksessa ollut. Puhdas vahinko, oli kenen maila tahansa.


Meyer kerkesi kyllä saada pari iskua perille ja Heiskanen putosi polvilleen. Harmi tosiaankin ettei linjureiden toimesta parempaa myllyä nähty.

Hetihän siinä oli tuomari välissä ja sitoi ja paini Heiskasen nurin. Veikkaan tosin että Heiskaselle olisi ollut kovaa kytiä luvassa, mutta nythän siis ei ehditty nähdä yhtikäs mitään.

Erityisvihat KooKoosta sai Mr. Eemeli Koskelainen, joka teki itsestään taas niin neidin. Viimekaudella Koskelainen ajoi Väkeväiseltä olkapään sijoiltaan, tänään (taas) selästä taklaus laidan vieressä. Välittömästi tilanteen jälkeen mies lähti jäähyaitioon karkuun kun 2-3:kin HeKiläistä olisi tullut noutamaan Koskelaista tanssiin.

Paha kai siinä on paljon muutakaan tehdä jos linjatuomari retuuttaa kohti jäähyaitiota? Siitä kyllä samaa mieltä, että Koskelaisen taklaus oli täysin tarpeeton ja ruma. Onneksi Niinikoski ei loukannut itseään. Varmaan oli molemmilla penkeillä noussut vähän addrea pintaan tuon hetkeä aiemmin olleen tappelunyrityksen johdosta.


Ihan ansaittu voitto KooKoolle. Dickki oli jäätävä ja Liukkonen pelasi fiksuksti keskellä. Lisäksi Oiva ei pomputellut niin pahasti kuin syksyllä. Pelin tasosta vaikea sanoa mitään, kun se kerran meni noin rikkonaiseksi. Nollatoleranssi takaisin siitä huolimatta.
 

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuskin Heiskanen niistä Meyerin "lyönneistä" tipahti!! Linjatuomarin roikkuminen taisi vähän edesauttaa polvilleen menoa..videoo odotellessa.

Eihän sillä "päätuomarilla" ollut minkäänlaista linjaa. Mitä kovempaa rikotun joukkueen pelaajat "huusivat" niin sitä enemmän Kyllönen vihelsi!
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Sääli myös että linjurit tulivat väliin, olisi tullut rehti kova kamppailu. Meyer kerkesi kyllä saada pari iskua perille ja Heiskanen putosi polvilleen. Harmi tosiaankin ettei linjureiden toimesta parempaa myllyä nähty.

Meyer sai perille yhden kevyen iskun ja ei Heiskanen tosiaan tuon iskun seurauksena polvilleen pudonnut vaan kyllä nähdäkseni Heiskasen kaatoivat nämä turhan päittein tilanteeseen säheltämään tulleen linjatuomarit.
 

puupenkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat(HeKi), HIFK, Pelicans
Kyllähän se Meyerin ja Heiskasen tappeluyritys varmaankin juontaa sieltä edellisestä ottelusta. Silloinhan Heiskasen tuuletusten jälkeen Meyer yritti jo haastaa, mutta Heiskanen luisteli vaihtoaitioonsa. Huutelun jatkumisen Meyerin osalta vielä vaihtoaitiostakin palkitsi päätuomari Adamin käytöskympillä. Se silloin.

Ihmetytti kovasti tuomarin antaessa Dicensonille 2+2 min rangaistuksen Marklundin loukkaantumiseen johtaneesta tilanteesta. Käsittääkseni pienin mahdollinen tuomio olisi ollut 5+prk.

Tuomarit olivat todella huonoja, sillä monta todella selvää rikettä jäi viheltämättä kummallekin.

Dicenson oli todella nopea ja hyvä viimeistelijä, kunhan löytyy se oikea ketju, niin hän on vielä KooKoo:lle tärkeä pelaaja loppupeleissä. Liukkosen kanssa kyllä peli kulki.

Koskelaisen harastama pelityyli ei kuulu jääkiekkoon vai haluaako hänkin katkaista jonkun peliuran kuten kävi Velemirovicille Kotkassa.
 

Rankkari

Jäsen
Mm. Louuuu Dickenson ajeli Marklundin erittäin rumasti laidan vieressä.

Meyer kerkesi kyllä saada pari iskua perille ja Heiskanen putosi polvilleen.

Erityisvihat KooKoosta sai Mr. Eemeli Koskelainen, joka teki itsestään taas niin neidin. Viimekaudella Koskelainen ajoi Väkeväiseltä olkapään sijoiltaan, tänään (taas) selästä taklaus laidan vieressä. Välittömästi tilanteen jälkeen mies lähti jäähyaitioon karkuun kun 2-3:kin HeKiläistä olisi tullut noutamaan Koskelaista tanssiin.

Näin tilanteita eri tavalla. Dickenson oli herrasmies ja kävi vahingonnäköisen korkean mailan jälkeen, ilmoittamassa tuomarille, että hänen maila se osui. Peliä ei edes vihelletty heti poikki, vaan siitä tuli ns. jälkituomittu jäähy. Lisäksi Dick kävi pyytämässä anteeksi pelaajalta jota osui mailallaan. Mayer ja Heiskanen taisivat vain uhoilla, koska jäivän hyvin kauas toisistaan. Kun tuomarit olivat jo välissä jotain pientä lyöntiyritystä oli, mutta eipä siitä mitään tullut. Koskelainen ajoi selkään josta oikein tuomittiin 2+10min. Vaikea paikka kun päättää taklata, ja taklattava pysähtyykin laidasta irti. Jälkitilanteessa joku yritti aktiivisesti päästä Koskelaista hakkaamaan, jolloin muutamia lyöntejä vaihdettiin puolin ja toisin. Siitä Koskelaiselle 2min lisää. Eli ei hän voinut luikkia karkuun jäähyaitioon, jos sai 2min lisää jäähyä. Näin sitä nähdään asioita eri tavalla. Ehkäpä pelin videokoosteesta löytyy sitten se "totuus"?
 

Hertzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KouPa
Kyllähän se Meyerin ja Heiskasen tappeluyritys varmaankin juontaa sieltä edellisestä ottelusta. Silloinhan Heiskasen tuuletusten jälkeen Meyer yritti jo haastaa, mutta Heiskanen luisteli vaihtoaitioonsa. Huutelun jatkumisen Meyerin osalta vielä vaihtoaitiostakin palkitsi päätuomari Adamin käytöskympillä. Se silloin.

Ihmetytti kovasti tuomarin antaessa Dicensonille 2+2 min rangaistuksen Marklundin loukkaantumiseen johtaneesta tilanteesta. Käsittääkseni pienin mahdollinen tuomio olisi ollut 5+prk.

Koskelaisen harastama pelityyli ei kuulu jääkiekkoon vai haluaako hänkin katkaista jonkun peliuran kuten kävi Velemirovicille Kotkassa.

Lähetääkö siitä et opettelet eka kirjoittamaan ne nimet ja tuut sitte huutelee tänne! Meinaatko oikeesti, että korkeasta mailasta pienin mahdollinen rangaistus on 5+prk, etenkin kun ei ollut tahallinen? Ja mitä tulee Heiskasen ja Meyerin "myllyyn" ni linjurithan siinä ainoastaan oli hakoteillä, ois antanu vaa äijien tapella.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Ilevanin älyttömiin kommentteihin en viitsi kommentoida, vaikka mieli tekisi...

Mutta sitten päivän otteluun. Ja aloitetaan siitä tuomarista.

ERI MIELTÄ!

Tuomari K.Kyllönen - erittäin miehekäs suoritus. Suorastaan loistavaa tuomarointia verrattuna moniin muihin tällä kaudella Kouvolassa vilehtäneisiin jannuihin.

Ai miksi?

Tuomari vihelsi koko pelin ajan samalla tiukalla linjalla - täysin sääntökirjan mukaisesti.
Mestiksessä suurimman osan tuomareiden ongelma on se, etteivät he uskalla viheltää kaikista jäähyn arvoisista virheistä jäähyä, vaikka seisovat kahden metrin päässä, parhaina esimerkkeinä herrat "Sohva" Vepsäläinen ja Leppäalho.
Kyllönen piti saman tiukan linjan läpi ottelun ja vihelsi arviolta noin 85-90% jäähyn arvoisista virheistä jäähyn. Verrattuna esimerkiksi jo mainitsemallani Vepsäläisellä tuo prosentti on taatusti alle 40%.

Kyllösen vihellyksistä tuli mieleen selkeä flashback muutaman kauden takaa.
Kun silloin taannoin päätettiin alkaa viheltää ns. tiukemman tuomarilinjan (kaikki kiekottoman estämiset pois etc.) mukaan, niin ukkoa istui silloin alkuun boxissa kuin Tornionmäen marttoja Kouvolan bingossa.
Ihmettelen sitä ettei kummankaan joukkueen valmennus reagoinut tähän, vaikka selkeästi näki jo ensimmäisessä erässä, että tänään tuomari viheltää tiukalla linjalla.
Molemmat joukkueet jatkoivat silti liian rikkovaa pelitapaa tuomarin linjaan nähden ja suurin osa jäähyistä oli täysin turhia, ajattelemattomia ratkaisuja pelaajilta kuten valmentajat hyvin pelin jälkeen totesivat lausunnoissaan.

Ja sitten kun joku kirjoittaa, että harrastekiekkoa viheltämään, tasan menivät herkät vihellykset etc. Niin kyllä ne vihellykset tulivat hyvinkin suurimmaksi osaksi sääntökirjan mukaan.
Tosin ymmärrän tämän näkökannan sen takia, koska Kouvolassa on vieraiilut aivan liikaa tuomareita joiden vihellykset ovat tasoa lauantain lottoarvonta - tyhjä kuponki taas kerran.

Otetaan esimerkiksi tämä Marklundin loukkaantuminen. Jonkun maila osui Marklundia ilmeisesti kasvoihin. Oletetaan, että kyseessä oli Dickensonin maila.
Ja varmaan näin olikin, sikäli, että Dickenson kävi tästä itse ilmoittamassa tuomarille.
Uskon, että moni Mestiksen tuomari olisi tässä tehnyt virheen ja passittanut pelaajan suihkuun, joka olisi ollut selkeästi väärä tuomio.
Oikea tuomio oli juuri tämä 2+2 min, vaikka pelaaja loukkaantuisi, niin jos tuomari katsoo, että kyseessä on ns. vahinkotilanne, niin ulosajoa ei pidä viheltää juuri kuten Kyllönen teki.

Tähän vällin pieni knoppi, mitä olisi tapahtunut jos Dickenson olisi tehnyt maalin tästä vetopaikasta, johon hän pääsi heti mailan osuttua Marklundiin? Ja peliä ei siis oltu vihelletty tällöin poikki.

Linjamiehiltä puuttui selkeästi kokemusta kyseisistä tilanteista, kun he menivät aivan liian aikaisin väliin Heiskasen ja Mayerin tappeluun.
Tai sitten herra komissaari Kalervo on määrännyt, että jos S/M liigassa ei tapella, niin ei sitten tapella Mestiksessäkään. Ja Kalen sanahan on tunnetusti laki.
Mitä HeKin pelaajien kanssa vaihdoin muutaman sanan, niin Mayer ei ole saanut tällä kaudella lupaa tappeluun aiemmin, vaikka tilaisuuksia olisi muutama jo ollut.

KooKoolta peli oli jo lupauksia antava. Mielestäni Toomey-Tuomi nelosketju ei pelannut juurikaan. En sitten tiedä mitä kyseisen herran Toomey kohdalle on suunniteltu tulevaisuudessa.

Ja kun nyt näin pitkän raapustusken sain tuotettua, niin laitetaan loppuun tähdet.

3 tähteä - Lou Dickenson, valtava nopeusero verrattuna HeKin pakkeihin, 3+0 kertoo paljon.
2 tähteä - Jesse Uronen, osoitti kuuluvansa KooKoon ykköskenttään, Uronen-Liukkonen-Dickenson saa jatkaa ykkösessä toivottavasti vielä pitkään - toimii!
1 tähti - Tuomas Lohtander, hyvä peruspeli. Torjui hyvin kulmiin eikä pomputellut kovin vaarallisesti tänään.

3 risua - Linjamiesten esitys Mayerin&Heiskasen tappelussa. Ei näin.
2 risua - Eemeli Koskelainen, surkea esitys. Eemeli menetti neljä kertaa kiekon vaarallisesti omalla puolustusalueella. Ja kahdesta näistä tuli melkein tuhannen taalan paikka. Pois kokoonpanosta näillä esityksillä!
1 risu - Sille kaverille, joka oli parkkeerannut autonsa hallin parkkipaikan sisäänmenoväylälle. Esimerkillistä toimintaa.

Erikoismaininta: HeKin fanikatsomo, yllättävän paljon oli tullut Heinolasta porukkaa peliä katsomaan ja ihan hyvä meininki siellä näytti olevan. Tervetuloa uudestaan ensi kerralla!
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ihmetytti kovasti tuomarin antaessa Dicensonille 2+2 min rangaistuksen Marklundin loukkaantumiseen johtaneesta tilanteesta. Käsittääkseni pienin mahdollinen tuomio olisi ollut 5+prk.

Tässä tapauksessa käsityksesi on väärä. Sääntökirja sanoo nimittäin seuraavaa:

b) Pelaajalle, joka pitää mailaa tai sen osaa olkapäänsä korkeuden yläpuolella ja aiheuttaa mailallaan vastustajan loukkaantumisen, tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan:
* Iso rangaistus + automaattinen pelirangaistus käytöksestä (5’ + PRK)
tai
* Ottelurangaistus (OR)
c) Kuitenkin, jos loukkaantumisen aiheuttaneen korkean mailan tilannetta on pidettävä vahinkona, pelaajalle tuomitaan:
* Kaksinkertainen pieni rangaistus (2’+2´)

Eli tuo tilanne meni oikein. Siis olettaen, että kyseessä ylipäätään oli Loun maila. Videokoosteesta se ehkä selviää. Toivottavasti mukana on myös Lindströmin laitataklaus tokasta erästä, joka näytti kyllä aika ikävältä sekin, vaikkei siitä jäähyä tullutkaan. Rohtla puolestaan kalasteli ylivoimaa päätöserässä aika kamikaze-tyylillä ja tuloksetta.


Mielestäni Toomey-Tuomi nelosketju ei pelannut juurikaan. En sitten tiedä mitä kyseisen herran Toomey kohdalle on suunniteltu tulevaisuudessa.

Eivät käyneet kertaakaan jäällä. Aika selvä signaali oli mielestäni sekin, että Koskelaisen paikan vikoihin vaihtoihin sai Sompi.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Eivät käyneet kertaakaan jäällä. Aika selvä signaali oli mielestäni sekin, että Koskelaisen paikan vikoihin vaihtoihin sai Sompi.

Eikös tuolla Toomeylla ollut koko loppukauden sopimus? Tosin onhan vielä pari viikkoa aikaa yrittää jälleenmyydä...
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoon omanpään pelaaminen ei ole parantunut yhtään. KooKoo jatkaa tuhoon tuomittua tapaansa kiekotella omalla alueella. Lopputuloksena tästä ei ole pelin kontrollointi vaan kiekon menetykset ja harhasyötöt. Parempi joukkue kuin HeKi olisi iskenyt ainakin 4 maalia KooKoon omanpään tarjoiluista. Jotain positiivistakin oli havaittavissa, nimittäin KooKoo purki painetta heittämällä kiekkoa kylmästi keskialueelle ja pitkällä kiekolla, sen sijaan että yritettäisiin aina saada syöttöketjulla peli käännettyä hyökkäykseen. HeKin ainoaan maaliin johtava ylivoima oli seurausta KooKoon harrastamasta kiekon kontrollointi yrityksestä omalla alueella, joka johti harhasyötön seurauksena kiekon menetykseen, josta sitten väsyneenä jouduttiin rikkomaan.
 

Rankkari

Jäsen
Ja sitten kun joku kirjoittaa, että harrastekiekkoa viheltämään, tasan menivät herkät vihellykset etc. Niin kyllä ne vihellykset tulivat hyvinkin suurimmaksi osaksi sääntökirjan mukaan.

Erikoismaininta: HeKin fanikatsomo, yllättävän paljon oli tullut Heinolasta porukkaa peliä katsomaan ja ihan hyvä meininki siellä näytti olevan. Tervetuloa uudestaan ensi kerralla!

No osa tykkää tästä nollatoleranssista, missä vierekkäinolevista pystyynjäänyt saa jäähyn. Se sopii erinomaisesti harrastekiekkoon, jotta ylikuumenemisia muutoin leppoisaan pelaamiseen ei tulisi. Jääkiekkoon tämä vihellystyyli ei sovellu, koska kiekkopeli on kontaktilaji, jossa välillä kaadutaan, vaikka rikettä ei olekaan sattunut. Liian herkkä linja lisää filmaamista, ja (onneksi) tämä ei ole jalkapalloa.

Hekin kannattajat olivat rauhallisia ja asiallisia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös