TuTo Hockey 2008–2009

  • 131 080
  • 507

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ensinnäkin täytyy sanoa, että hyvä että seurassa ja joukkueen sisällä reagoidaan. Sitähän tässä on itse kukin viime aikoina toivonut. Ainakin jotain siis tapahtuu.

Samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava, että mestattiinko nyt väärät kuninkaat. Cittarin kahvilassa näet puhuttiin, että näiden pelaajien erottamisen syynä on joukkueen ilmapiirin myrkyttäminen tai miten sitä kukin haluaa kutsuakaan. Eli pari kokoonpanon rajamailla roikkunutta pelaajaa, joille Nisse ei koko syksynä ole keksinyt mitään järkevää roolia, olivat joukkueen pahimmat pakansekoittajat. Right. Ykkösketjun laitahyökkääjätkin pelaavat huomenna varmaan taas siis ihan uudesti syntyneinä, kun nämä ongelmanuoret saatiin poistettua.

Sinänsä varsin mielenkiintoista, että ilmeisesti TuTon mittapuun mukaan varsin kovaa palkkaa nauttinut Tasku oli juuri toinen näistä häiriköistä. Yleisökeskiarvo on alle tavoitteen ja joukkueella menee huonosti, joten yksi joukkueen kalliimmista pelaajista, jolle ei ole löytynyt kunnon roolia myrkyttää ilmapiiriä niin pahasti, että hänestä on päästävä eroon. 1+1=2?

Toisaalta, kyllähän jo viime kevään A-junnujen SM-karsintojen aikaan huhuttiin, että sen joukkueen notkahdus johtuu siitä, että tietyt pelaajat Kokkosen johdolla sotkevat pakkaa. Silloin ne jäivät vain tarinoiksi, mutta tämän siirron myötä nekin jutut tuntuvat taas ihan uskottavilta. Harmi vaan, että taas hukattiin yksi oma junnu. Niitä on viime kauden jälkeen uhrattu ihan liikaa, valitettavasti.

Toivon mukaan näillä muutoksilla saadaan henkeä joukkueeseen. Sehän tässä kuitenkin on pääasia, potkujen syistä riippumatta.

EDIT: Kokkonen ei näköjään olekaan saanut potkuja, vaan hänet on siirretty A-junnuihin. Hänen kohdallaan siis kaikkea toivoa ei vielä ole menetetty.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
TuTo, Minnesota Wild
Veikkaanpa, ettei Kokkonen ole A-junioreihin jäämässä vaikka niin väitetään. Toivon toki olevani väärässä, mutta en jaksa uskoa siihen, että Antonin motivaatio riittäisi näihin junnupeleihin.
 

Torpedo 360

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey & Manchester United
Veikkaanpa, ettei Kokkonen ole A-junioreihin jäämässä vaikka niin väitetään. Toivon toki olevani väärässä, mutta en jaksa uskoa siihen, että Antonin motivaatio riittäisi näihin junnupeleihin.

No saa lähteä minun puolesta vaikka VG:hen neppailemaan. Kun Forsell tulee niin olisi Kokkonen muutenkin jäänyt yli ja ali vai miten se nyt oli. Peltosuo kun pöllytää Kokkosta jopa sentterinä!
 

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTossa oltiin selkeästi nyt yritetty reagoida viime aikojen takkuiluun avauspeliä nopeuttamalla. Silti huolenaihe on, että tekijöitä siihen ei löydy. Pelkonen avasi hyvin ja oli selkeästi sisäistänyt kuvion ja Laineella oli myös yritystä, mutta muiden kohdalla tökki edelleen. Kluuskeri ja Maunula oli lisäksi omassa päässä niin isoissa vaikeuksissa, että Dahla olisi pitänyt päästää yrittämään jo selkeästi aikaisemmin, kuin vasta viimeisellä kympillä. Lopun TuTo pelasi viidellä pakilla. Ohuelta näyttää, jos näin jatketaan.

Jortikan kiekollisessa pelissä eilen kiteytyi koko joukkuetta pitkään vaivannut ongelma. Puolustaja ei saa kiekkoa tarpeeksi nopeasti liikkeelle, jolloin laitahyökkääjät ehtivät ajautua vastustajan syliin keskialueella ja kun siihen yritetään sitten vihdoin kiekkoa, niin mitään toivoa ei ole kontrolloidusti jatkaa eteenpäin. Todennäköisesti tätä on korostanut vielä se, että viisikko ei ole lähtenyt liikkeelle yhdessä, vaan ajoitukset ovat olleet pielessä yhdellä jos toisellakin. Usein puolustaja on joutunut nostamaan punaiselle ja siitä heittämään toivotaantoivotaan kiekon päätyyn, kun ikkuna avaukselle meni täysin ohi. Jos laidan kautta pelataan, niin kiekko pitäisi saada kärkikarvaajan ohi laitureille jo mielellään oman sinisen kohdalla, että olisi edes hiukan aikaa tehdä sillä jotain. Pelkonen tosiaan sai jotenkin kiekon liikkeelle. Toivottavasti muutkin sisäistävät tämän suht nopeasti. Vastustajan pelatessa neljällä, laidasta päästiin muutaman kerran hyvin läpi, mutta muuten siinä oli edelleen ongelmia. Lisäksi edelleenkään en pitäisi sitä viime kaudelta tuttua pakki-pakki -syöttöä ja siitä jatkoa huonona vaihtoehtona, jos sillä saadaan hiukan painopistettä muutettua. Avainsana siinäkin on tarpeeksi nopeat ja tarpeeksi lyhyet syötöt.

Mutta kuten sanottua, niin ongelmaan oli yritetty nyt puuttua ja yritystä oli kyllä. Virtanen alkaa pikkuhiljaa pääsemään kiinni sellaiseen meininkiin, jota tässä on porukalla odoteltu. Btw... Jos nyt hiukan lasien läpi katsoo, niin Forsellin paluun jälkeen TuTolla on aika lähellä koko Mestiksen kovin sentteri-osasto. Olettaen siis, että Forre on edes lähellä omaa tasoaan. Forsell-Koponen-Pulliainen-Peltosuo. Siihen ja Santasen molaripeliin olisi periaatteessa hyvä rakentaa.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Hope I spoke too soon :(

You did. Turussa pelataan takuuvarmasti liigakiekkoa ensi kaudella. Palloseura säilyy ylhäällä, mutta se on vielä epäselvää kenen rahoilla toimintaa pyöritetään. Toverit jatkavat taisteluaan Mestiksessä ja TuTo profiloituu perinteitään kunnioittaen yhä enemmän toiseksi korkeimman sarjatason seuraksi. Näin tässä käy, uskokaa pois.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Jos laidan kautta pelataan, niin kiekko pitäisi saada kärkikarvaajan ohi laitureille jo mielellään oman sinisen kohdalla, että olisi edes hiukan aikaa tehdä sillä jotain. Pelkonen tosiaan sai jotenkin kiekon liikkeelle. Toivottavasti muutkin sisäistävät tämän suht nopeasti. Vastustajan pelatessa neljällä, laidasta päästiin muutaman kerran hyvin läpi, mutta muuten siinä oli edelleen ongelmia. Lisäksi edelleenkään en pitäisi sitä viime kaudelta tuttua pakki-pakki -syöttöä ja siitä jatkoa huonona vaihtoehtona, jos sillä saadaan hiukan painopistettä muutettua. Avainsana siinäkin on tarpeeksi nopeat ja tarpeeksi lyhyet syötöt.

Muutaman kerran, tai siis aika montakin kertaa pisti silmään, että TuTo antoi pahimmillaan jopa kolme syöttöä ennen kuin kiekko oli edes omalla sinisellä. Eli pakki antoi maalin takaa B-pisteellä paikallaan olevalle hyökkääjälle, joka hätäisesti jatkoi kiekon siniviivalle toiselle hyökkääjälle, joka sitten yritti harhauttaa tai antoi poikittaisen syötön, tai mitä ikinä tekikin. Yleensä ne hyökkäykset kuitenkin joka tapauksessa pysähtyivät viimeistään tässä vaiheessa kiekon menetykseen ja sitten olikin jo kiire omassa päädyssä.

Ainakin eilen HeKiä vastaan aukesi keskeltä monta kertaa se viime kausilta tuttu "Pablo-Jone" väylä. Monesti TuTon pakki oli oman sinisen alla kiekon kanssa edessään ihan tyhjä kaista, mutta yksikään hyökkääjä ei vauhdilla leikannut keskeltä vastustajan siniselle. Eikö uskalleta sooloilla, jos Nisse ei ole piirtänyt tätä fläppitauluun, vai missä vika?

Nyt kun Laineella on matseja jo suht paljon alla, niin pakko ihmetellä, onko tämä se sama Laine, joka aikoinaan pelasi mm. TuTossa ja Sportissa. Eihän kaverista mitään Pabloa ole odotettukaan, mutta luulin hänestä olevan sentään puolustuksen johtajaksi, joka osaa rauhoittaa peliä ja pelaa aina kiekon pomminvarmasti omille. Totuus on kaukana näistä luuloista. Laineella on käsittämättömän suuria vaikeuksia antaa edes ihan perussyöttöä. Syötöt ovat joko liian löysiä, jolloin vastustaja pääsee väliin tai ihmeellisiä hätäreitä, jolloin pakki-pakki syötöissä leftikätiselle Palmrothille tulee kiekkoa aina rightin puolelle. Kun lisäksi Laineen liikkuminen on joukkueen huonointa, niin eipä ole Mötön pelissä tällä hetkellä pahemmin hurraamista. Jos kokeneen 29-vuotiaan Laineen pelaamista verrataan vaikka kokeneeseen 37-vuotiaaseen Eroseen, niin ero on järkyttävä.

Myös nuorten maajoukkuepakki Kluuskeri on avun sijaan tuonut puolustukseen lähinnä uusia ongelmia. Hyökkäys alkaa olla kuosissa Forren paluun myötä ja muutenkin, mutta pakistossa on edelleen isoja ongelmia.
 

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Aki Keinänen pelaa TuTossa joulutaukoon asti.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Kannustamaan Heinolaan 10.1

On aika lähteä reissuun. Fanibussi kaartaa kohti Heinolaa 10.1. Ilmoittautumiset hallilla 12.12 ja 28.12, tai sitten privaviestinä minulle.

TuTo on saanut taas juonesta kiinni, neljästä viimeisestä ottelusta kolme voittoa. Mutta ennen joulupukkia pelattavat 4 ottelua ovat erittäin haasteelliset, pisteet ovat varmasti tiukassa. Onneksi Forre on täällä taas ja Keinänenkin, joten joukkue on valmis haastamaan kenet tahansa, missä tahansa.

Otetaan 9 pinnaa näistä otteluista, niin päästään hyvistä lähtökohdista jouluateriaa syömään.
 

Torpedo 360

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey & Manchester United
Nisse Nipa Nänni Niukkanen voisi nyt palauttaa kuittia vastaan tuon Kluuskeri neidin Tepsiin ja sitten voisi vaikka Tuomisen Jontte lämästä Nisseä naamariin ja huomauttaa että Mr.Jortikka ei ole avaava pakki ykkösnyrkkiin. Vittu mitä touhua tuntuu olevan tuo kun tuntuu että täällä Jatkoajassa on enemmän peliä ymmärtäviä kuolaposkia kuin tuolla TuTon aitiossa. Pukkaa pökkästään Lekeihin ja Hekeihin ja Kivoihin mutta TuTon "pestit" ovat tasoa Marko Kiprusoffin vasen nilkka 3 pelin ajaksi Tepsistä, tai no sekin on parempi kuin Jörö Jortikka ja nopeat avaukset. Hyökkäys pitäisi nimien perusteella skulata mutta mitä tekee hyökkääjillä jos avaukset on viisirin korkuisia ja neljä minuuttia myöhässä tulevia limppuja. Tehkää vaikka Jortikasta nelosen sentteri ja istuttakaa Peltosuo takaisin pakiksi tai ostakaa vaikka Visiiritön-Vento heilumaan lapion kanssa b-pisteelle! Kiristää pantaa :D No mutta kyllä sijat 9-12 ovat vielä ihan saatavilla!
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Joulutodistukset

Perinteisesti joulutauolla on listattu syksyn hyviä ja huonoja hetkiä. Joku viitseliäämpi voi antaa arvosanat kaikille pelaajille, itse heitän kehiin tutut plussat ja miinukset.

Syksy lähti kulkemaan treenimatseista lähtien paljon odotuksia paremmin. Aavistelluista ongelmista ei näkynyt merkkiäkään ja hyvän flown sekä taistelutahdon ansiosta Kouvolassakin noustiin vielä lokakuun puolivälissä takaa rinnalle ja ohi. Sen jälkeen kaatui vielä sarjajumbo SaPKo, mutta sitten alkoivat ongelmat. Niissä kahdeksassa peräkkäisessä tappiomatsissaan TuTo ei oikeastaan ollut lähelläkään voittoa, ei kotona eikä vieraissa. Marraskuun loppua kohden kurssia saatiin käännettyä, mutta jotenkin ne tappioputken muistot nostavat aika ajoin edelleen ikävästi rumaa päätään TuTon pelaamisessa. Uusi vuosi ja uudet kujeet, sanotaan, ja toivotaan, että TuTon kohdallakin se pitää paikkaansa.

Plussat

1. Forsellin paluu
Alkukaudesta näytti siltä, ettei häntä enää tarvitakaan, mutta osoitti itse paluunsa jälkeen, miksi häntä yhä tarvitaan.
2. Santanen
Hyvä maalivahti vastaa 70% joukkueesta, Santanen usein enemmänkin. Ilman häntä oltaisiin syvällä kusessa.
3. Alkukauden voittokulku
Sen tuomilla pisteillä ollaan sentään näinkin ylhäällä, ja kaiken lisäksi TuTon peli-iloa huokuva pelaaminen syys-lokakuussa oli kivaa katsottavaa.
4. Pulliainen-Jokila
Näiltä kavereilta odotettiin paljon, ja molemmat ovat vastanneet huutoon. Pulliainen on ollut jopa odotuksia parempi ja tasaisempi.
5. Erosen visiitti
Osoitti kahdessa matsissa, ettei puolustuspeli ole mitään rakettitiedettä, jos vaan tietää mitä tekee. Täysin suvereeni esitys.

Miinukset

1. Tappioputki
Nissen sanoin, ei siihenkään saavutukseen mikä tahansa joukkue pysty.
2. Puolustus
Ihan hyvästä ei näytä saavan erinomaista, vaikka kuinka yrittää.
3. Fyysinen ilme
Ei satu, eikä tapahdu.
4. M.Laine
Mötö on parantanut pikku hiljaa, mutta mikään vahvistus tai liideri hän ei ole, vaan sekoilija vertaistensa joukossa.
5. Yleisömäärä
Keskiarvotavoite on 1600, ja jos joukkue on budjetoitu sen mukaan, niin takkiin tulee siihen malliin, että kauden jälkeen täytyy kutsua Muilun veljekset paikalle.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Joulutodistukset 2

Devon kirjoitti:
Perinteisesti joulutauolla on listattu syksyn hyviä ja huonoja hetkiä. Joku viitseliäämpi voi antaa arvosanat kaikille pelaajille, itse heitän kehiin tutut plussat ja miinukset.

Tässä omat näkemykset kaikkien pelaajien suorituksista:

Hyökkäys:

Markku Vuorisalo, [10] Mielestäni TuTon alkukauden arvokkain pelaaja.
Tero Forsell, [10-] Maestron paluulle on pakko nostaa hattua. Tehoja tuli heti.
Jokila Jarmo, [9 1/2] TuTon teho- ja taitopelaaja. Tasaisuutta vielä lisää.
Tuukka Pulliainen, [9+] Ajoittain pitelemätön, mutta toisinaan näkymätön.
V-M Koponen, [9] Todella tärkeä pelaaja. Pieni näkymättömyys vaivaa.
Jussi Tapio, [9-] Omiin odotuksiin nähden pelasi selvästi odotettua paremmin.
Antti Pusa, [8 1/2] Pystynyt lunastamaan kokoajan suurempaa roolia.
Ville Peltosuo, [8+] Sentterin tontti alkaa jo hoitua, omassa roolissaan tärkeä.
Tommi Vilppu, [7 1/2] Vilpun kaltaista taistelijaa joukkue vain tarvitsee.
Aki Keinänen, [7 1/2] Hyvää peliä, mutta lyhyt visiitti.
Camilo Miettinen, [7+] Ei ollut aivan niin kova kuin odotin. Lyhyt visiitti.
Iiro Junnila, [7] Perus peliä, muutamaa myllyä olisi ehkä enemmän odottanut.
Tommi Laine, [7] Välillä hyvää peliä, välillä näkymätön. Lyhyt visiitti.
Arttu Virtanen, [7] Odotuksiin nähden peli ei ole vielä ollut uomissaan.
Ilkka Saarela, [7-] Pommi koneen pommit ovat olleet vähissä.
Antti Kerälä, [6 1/2] Tehoja tuli, mutta ei sopeutunut...
Sami Lähteenmäki, [6 +] Hyvä pelimies, mutta ei sopeutunut...
Aleksi Keskinen, [6] Mestis on vielä väärä sarja kaverille.
Anton Kokkonen, [5] Peli sekaisin ja joukkueen hengen hajoitus...
Petteri Tasku, [4] Totaalinen floppi odotuksiin nähden ja joukkueen sekoittaja.

Puolustus:

M-P Pelkonen, [9+] TuTon tärkein puolustaja alkukaudella.
Christoffer Dahla, [9-] TuTon paras +/- tilasto ja roima odotusten ylitys.
Mikko Jortikka, [8 1/2] TuTon varmin puolustaja. Tärkeä roolissaan.
Henri Palmroth, [8] Hyvää peruspeliä, mutta tehoja voisi olla enemmänkin.
Kimmo Eronen, [7 1/2] Erinomaiset otteet, mutta vain pari peliä.
Markus Laine, [7 1/2] Omien odotuksien mukaista peliä, mutta ne tehot...
Antti Teerimäki, [7+] Positiivinen yllätys, voi mahtua jo kokoonpanoon...
Juhani Uusitalo, [6 1/2] Peruspeliä, näkymätön, hajuton, mauton...
Niko Kluuskeri, [6-] Ei taida riittää motivaatiota TuTossa pelaamiseen...
Henrik Maunula, [5+] Omiin odotuksiin nähden floppi, karmeat tilastot.

Maalivahdit:

Juho Santanen, [9] Pelannut välillä loistavasti, mutta ailahteluja vielä sattuu.
Kim Törnström, [7] Uskollinen kakkonen. Olisi helpompi arvostella jos pelaisi.
Axel Pietilä, [6] Taitaa olla vielä parempi pelata nuorten pelejä.

Valmennus:

Petri Niukkanen, [7+] Erinomainen alku pysähtyi tappioihin ja pelaajarulettiin. Välillä tuntuu, että saako joukkueesta parasta irti? Syitä ja seurauksia voisi myös enemmän pohtia ja luoda omaa visiota mihin joukkuetta ollaan viemässä ja miten. Välillä on ihmetyttänyt kommentit, jossa Nisse ei ole löytänyt syitä hyville ja huonoille peleille. Kaikkeen on mielestäni syynsä.

Tuominen Jouni, [7] Pakiston peluutuksessa on tällä hetkellä haastetta.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Suolakuningas kirjoitti:
Jep, näiden poikien kohdalla on sitten ilmeisesti propaganda tehnyt työnsä hyvin, mutta jos tosiaan noihin hengensekoittamisjuttuihin uskoo, niin on heikoilla jäillä.

En tiedä mikä on totuus, mutta ei kumpikaan pelaaja ainakaan pelillisesti pystynyt lunastamaan heihin kohdistuneita odotuksia. Tähän nähden on helppo uskoa, että ongelmia on voinut olla enemmänkin. Yleensähän riidoissa molemmat osapuolet näkevät toisen syyllisenä ja itsensä "oikeassa" olevana.

Kaikin puolin kuitenkin harmillinen ja valitettava tapaus tämä teiden erkaneminen. Itse pidin varsinkin Kokkosta yhtenä TuTon tulevaisuuden lupauksista. Toivottavasti Lahdessa lähtee ura uuteen nousuun.
 

Torpedo 360

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey & Manchester United
Hiljaista on täällä ollut jo viikkoja! No nyt ainakin yksi hyvä uutinen, päästiin meinaan eroon tuosta Kluuskerin pojasta. Onkohan TuToon enää tulossa ketään? Tuolla Sapkokin hankki Machuldan niin voiskohan TuTo hommata vaikka Boldinin tai Putilinin takaisin :D
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Torpedo 360 kirjoitti:
Hiljaista on täällä ollut jo viikkoja! No nyt ainakin yksi hyvä uutinen, päästiin meinaan eroon tuosta Kluuskerin pojasta. Onkohan TuToon enää tulossa ketään? Tuolla Sapkokin hankki Machuldan niin voiskohan TuTo hommata vaikka Boldinin tai Putilinin takaisin :D

Hiljaisuus johtunee osittain pelien vähyydestäkin. Seuraavaan kotipelikin on vasta ensi vuonna...

Asiasta toiseen, kevättä kohti aletaan hiljalleen olla menossa ja nyt pitäisi alkaa virittämään konetta jo tuleviin koitoksiin. Toivottavasti päästäisiin kunnon lentoon juuri ennen pudotuspelejä ja siten oltaisiin täydessä iskussa tärkeimpään aikaan. Sitä miten pitkälle eväät rittävät on vaikea sanoa, mutta eipä sitä kannata tätä mahdollisuutta jättää katsomattakaan. Liigakarsintoihin paikkaa tavoitellaan ja olisihan se hienoa päästä tosipelejä liigajoukkueita vastaan "todella kovilla panoksilla" näkemään kupittaalle. Siinä vaiheessa voisi tosin olla vaikeaa saada otteluun lippuja.
 

Oadie

Jäsen
2008 alkaa olla paketissa ja TuTo majailee sijalla 7. Paremminkin voisi olla ilman sitä jäätävää romahdusta joka syyskaudella tapahtui. Jotenkaan peli ei vielä 39.n paluunkaan jälkeen aivan uomissaan ole. Jotain puuttuu pelitavassa, mitä se sitten on niin vaikea sanoa. Peli on vaan välillä todella sekavan näköistä ja nyt alkaa tulla jo kiire sen parantamiseksi. Jos joukkueeseen meinataan vielä jokunen pelaaja saada niin nyt se olisi tapahduttava. Muuten kenttien hiomiseen meneekin sitten loppukausi. Ehdottomasti 1 mielummin 2 kiekollista pakkia olisi saatava, mutta mistä?? Mitään Kluuskereita ei kiitos enään. Kenin paluu on myös toivelistalla. Toiveet kotiedusta palavat vielä himmeällä liekillä, joten nyt olisi aika tehdä tappioputken vastapainoksi yhtä pitkä voittoputki.

Vielä 2008 syyskauden muutama +/-

+ Forren paluu
+ Santasen otteet
+ Jokilan sijotus pörssissä

- Tappioputki
- Pelaajien vaihtuvuus

+/- Valmennus
 

Oadie

Jäsen
Mainio juttu JA:ssa Forresta. Ainoa mikä jäi mietityttämään oli lopun kirjoitus, ettei sitä koskaan SM-liigasta tiedä jos puhelin soi. Toivottavasti ei ainakaan tällä kaudella soi tai menee viimeinenkin oljenkorsi. Tiedä sitten mitä pykäliä sopimuksesta löytyy. Peli-ilo kyllä jutusta paistaa ja se jos mikä on hyvä asia. Lisää pojoja vaan jo tulevana viikonloppuna.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Keinänen taas TuTossa. Hieno homma, nyt niitä tehoja sitten kehiin. Mistäköhän löytyisi 1-2 kädellistä puolustajaa? Sellaisia tarvitaan mikäli halutaan kauden jatkuvan pitkään.

Nyt viikonloppuna 6 pinnaa, kiitos.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Hienoa että saadaan hyviä uutisia heti vuoden vaihteeseen. Forren positiiviset ajatukset näkyvät varmasti koko joukkueen ilmeessä ja Keinänen jatko luo lisää myös uskoa tulevaan.

Mestis on tänä vuonna ehkä tasaisin sarja koskaan, joten lopussa pärjännee parhaiten se joka onnistuu löytämään vireensä oikeaan aikaa. Liigakarsintaan on kuitenkin vielä todella paljon matkaa, mutta hienoa on se että siitä voi nyt kuitenkin jo haaveilla. "Miracle on Kupittaa" voisi olla TuTon loppu kauden projektin nimi ja tavoitteena seuraava sarjataso. Unelmia ja tavoitteita pitää olla. Aika sitten näyttää miten käy ja joskus todellisuus on taruakin ihmeellisempää.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mestis on tänä vuonna ehkä tasaisin sarja koskaan, joten lopussa pärjännee parhaiten se joka onnistuu löytämään vireensä oikeaan aikaa.

Näinhän se on. Sarjassa ei ole yhtään ylivertaista nippua, ja käytännössä se tarkoittaa sitä, että keväällä pisimmälle menee orkesteri, jonka paketti on parhaiten kasassa helmi-maaliskuussa. Vastaavasti pumppu, jonka putki ei ratkaisupeleissä kulje, jää armotta muiden jalkoihin. Siinä Nissen sotureillekin sopivasti haastetta.

Keinäsen (toivottavasti lopullinen) paluu antaa TuTolle taas lisämahdollisuuksia pärjätä maalintekokilpailussa. Keni ampuu aina kun on paikka ja usein ilman paikkaakin. Vielä kun Aki saisi muihinkin tarttumaan saman laukomisinnon. Kokeilemisen arvoinen ketju voisi tässä tilanteessa olla Keinänen-Koponen-Virtanen. Siinä olisi paperilla kaikki hyvän ja toimivan ketjun elementit kasassa. Loppu jää pelaajien vastuulle.
 

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Näinhän se on. Sarjassa ei ole yhtään ylivertaista nippua, ja käytännössä se tarkoittaa sitä, että keväällä pisimmälle menee orkesteri, jonka paketti on parhaiten kasassa helmi-maaliskuussa. Vastaavasti pumppu, jonka putki ei ratkaisupeleissä kulje, jää armotta muiden jalkoihin. Siinä Nissen sotureillekin sopivasti haastetta.

Itse uskaltaisin väittää, että sarjassa on pari joukkuetta omassa kastissaan, jotka todnäk tulevat ratkaisemaan kirkkaimmat mitalit ja sitämyöden himoitun liigakarsintapaikan. Vaikka toinen näistä taisi tänään nousta sarjakakkoseksi ja toinen pataan ottikin, niin näillä paikkakunnilla uskalletaan tavoitteista puhua avoimesti, sekä satsata sen mukaisesti. Sitten on nämä toiset, jotka kyllä luovat kauniita visioita sinne 3-4 vuoden päähän. Toiminta kasvaa jne...:).

TuTon pitäisi kyetä jostain saada ne iänikuiset kädelliset pakit, joiden perään itsekukin on kauden mittaan itkenyt. Hyökkäystä kun tämän illan ottelun alla katsoi, niin se kyllä riittää haastamaan kärkiryhmät, ainakin jollain tasolla. Sitten mitä tulee itse suorittamiseen, niin kuuluisan tappioputken jälkeenkin voittoa on yleensä heti seurannut tappio, joten tasaisuutta kaivataan tälle rintamalle, tai sarjasijoitus ei tule tästä nousemaan. No, vielä on sarjaa jäljellä.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Itse uskaltaisin väittää, että sarjassa on pari joukkuetta omassa kastissaan, jotka todnäk tulevat ratkaisemaan kirkkaimmat mitalit ja sitämyöden himoitun liigakarsintapaikan. Vaikka toinen näistä taisi tänään nousta sarjakakkoseksi ja toinen pataan ottikin, niin näillä paikkakunnilla uskalletaan tavoitteista puhua avoimesti, sekä satsata sen mukaisesti. Sitten on nämä toiset, jotka kyllä luovat kauniita visioita sinne 3-4 vuoden päähän. Toiminta kasvaa jne...:).

Joo, pari joukkuetta on omassa kastissaan muuten paitsi sarjataulukossa ja pelillisesti. Jos nämä joukkueet pelaavat keväällä tavoitteidensa ja materiaaliensa mukaisella tasolla, niin sitten kirkkaimmat mitalit ratkaistaan niiden kesken, ellei keskinäinen kohtaaminen tapahdu jo ennen finaalivaihetta. Jos sen sijaan pelaaminen jatkuu yhtä ailahtelevana kuin tähänkin asti, on kuudella muullakin playoff-joukkueella täydet saumat Mestiksen voittamiseen. Liigakarsinnoissa pärjääminen ja realistinen nousumahdollisuus onkin sitten ihan eri asia.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Pahalta alkaa näyttää pleijareiden suhteen TuTo:n tilanne, kotiedusta ei enää tarvitse haaveilla, pleijareihin ehkä päästään. jos peli kulkee samoin kuin viime aikoina, mitaleista ei kannata uneksua, sarjapaikka sentään taitaa säilyä. Missä sitten on vika?
Puolustus on heikko, omasta mielestäni Nissen olisi korkea aika kokeilla puolustukseen edustuspeleihin A-junnuissa pelaavaa Honkasta, ei tilanne siitä ainakaan huonone. Vai onko niin, ettei valmmennus vaan saa otetta pelaajiin? Niukkasen meriitit päävalmentajana eivät ennestään ole kovinkaan vakuuttavat, eikä tämä kausi TuTo:n puikoissa ole omiaan niitä nostamaan. Olisikohan seurajohdossa jo aika keskittyä tulevan kauden pelaajahankintoihin, sekä miettimään ensi kauden valmennusta.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTo fani-79 kirjoitti:
Missä sitten on vika?

Pari viime peliä on mielestäni ollut aika hyviä yrityksen kannalta, tilanteita on tullut paljon, mutta tehoja ei ole tullut tilanteisiin nähden tarpeeksi. Ensimmäinen edellytys yleensä maalinteolle on että saadaan kunnon paikkoja, toinen sitten on se että pistetään paikoista lätyt pussiin.

Maalinteko ongelmat ovat nykykiekossa muutenkin tuskastuttavan yleisiä. Johtuneekohan tämä osittain siitä että sekä puolustus, että hyökkäyspäässä on menty liian kaavamaiseen "prosenttipeliin"? Korkeamman prosentin tekopaikat pyritään estämään vastustajalta ensisijaisen hyvin ja hyökkääjät taas väkisin pyrkivät näille paikoille. Tuloksena on monesti sekavan näköistä peliä missä kauniit kuviot loistavat poissaololtaan ja kiekko vain pomppii joskus maaliin.

Tiettyä luovuutta tarvittaisiin varsinkin hyökkäyspään maalintekotilanteisiin. Saman tyyppiset kaavamaiset yritykset on vastustajan helppo torjua. Tässä jotenkin alkukaudessa onnistuttiinkin, kun Nisse antoi paljon pelillisiä vapauksia, mutta ilmeisesti jossain vaiheessa vapaudet ja paketti levisivät vain liian laajalle ja joukkuepeli alkoi kärsiä. Tässäkin suhteessa TuTonkin tarvisisi ehkä löytää vain oikea suhde vapauksien ja kurinalaisuuden välille, molempia kun tarvitaan. Valmennus voisi myös yrittää hiukan sopeuttaa peliä vastustajien mukaan ja tietyn tyyppisiä vastustajia vastaan voitaisiin lähteä pelaamaan "hiukan" erityyppistä kiekkoa. Pienellä vastustajan "oikeanlaisella" scouttauksella voidaan saada yksittäiseen peliin paljonkin apua. Tehoja voi tulla helpommin ja pään seinään hakkaaminen vähentyä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös