HIFK:n peliesitykset

  • 1 151 893
  • 4 653
Tila
Viestiketju on suljettu.

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Kyllä on 80-luvun Fränkkiä ikävä!

Koko aladoobisetti suorastaan huutaa liideriä, ja ihan sama vaikka kaikki istuisivat loppukauden viltissä. Kunhan joku ottaisi ohjat käsiin.

IFKssa ei ole liideriä,eikä sellaista ole tulossakaan,kun vastuuta aletaan jakamaan lähes kaikille. On 'hallitus', jossa valtanen,lindholm,everi,tuohimaa vastaavat taloudesta,paitsi epämukavista diileistä.On utj Nybondas,joka vastaa pelaajapolitiikasta,paitsi ettei sillä ole enää fyrkkaa,eikä uskallusta scoutata,joten se delegoi homman Kautoselle.Jalonen vastaa 'pelikirjasta', paitsi että se pelikirja on böllitty,joten se delegoi puolustajien peluutuksen kai rautiolle,jota ei oikeasti ole edes olemassa. Sakke peluuttaa puolustajia,joita ei ole,joten hän keskittyy peluuttamaan maalivahteja, joita ei myöskään ole.Siispä Sakke peluuttaa hyökkääjiä, jotka tekevätkin ihan hulluna maaleja,mm. Kerhoa vastaan 0 kappaletta.
Ihan vaan kysynkin, että kuka tätä laivaa ohjaa? Captain of Titanic? Kuka johtaa IFKta tulevaisuudessa? Ei sillä ole mitään väliä,että rahaa tulee (vai tuleeko sittenkään?) sisään rutosti,jos ei sitä osata hyödyntää.

t. Nimimerkki Nopeasti Reagoiva
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Sen verran naapuripöydästä huutelen, että vaikka tuo brändi-kiekko tarina kohdalta on noussut melkolailla jo huumorin puolelle, niin täytyy myöntää, että Isaksson tuossa yllä on tiivistänyt mielestäni HIFK-brändin erinomaisen hyvin.

Tuollaisena minäkin tunnistan vanhan, kunnon HIFKn, jota oli ns. mukava vihata paikallismatseissa. Viimeisten vuosien HIFK, vaikka mielivastustajani onkin, on vaipunut melkolailla samaan massaan muiden jengien kanssa. Tyvärr!
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
Tässä kun nimim. "tant gredulin" ja nimim. "Brewer" huutelevat voimakkaan liiderin perään, joka löisi nyrkin pöytään ja sanoisi mitä tehdään, niin muistutan kainovienosti, että eikös HIFK:lla juuri tällainen liideri ollut edelliset 7 vuotta: hoiti kaiken yksin, teki päätöksiä tarvittaessa suorastaan äkkipikaisesti ja sanoi paskimmatkin asiat suoraan päin naamaa kenelle vain. Fraaseja tuskin tarvitsee alkaa tässä luettelemaan.
 

Andy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Liiderin puute

Kyllä sitä liideriä kaivattaisiin enemmän kaukalon puolelle, ei taida Hirsosta olla kapteeniksi kuten ei ollut Kuhdastakaan. Bates on osoittanut ilmeisesti tällä saralla hieman kykyjä, mutta aika mahdotonta taitaa olla tällaisen juuri joukkueeseen liittyneen "puolikuntoisen" ulkomaalaisenkaan saada tätä aukkoa paikattua. A:n voisi joku räätäli ommella kaverille rintaan, mutta se ei muuta sitä että varsinainen johtaja puuttuu. Eikä tuolta nykyrosterista löydy mielestäni muitakaan kandidaatteja tähän hommaan. Söderholmin ja Ruudun paluuta odotellessa...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Isakssonilta aivan helvetin hyvä ja asiallinen puheenvuoro. Pentti Matikaisen touhu ei ollut brändikiekkoa, se oli wannabe-brändikiekkoa, eikä näitä kannata sekoittaa toisiinsa. Fokus pitää olla siellä Matikaista edeltävässä ajassa, eikä tarvitse mennä kuin 10 vuotta taaksepäin. Tällöin isoja asioita saavutettiin sillä, että oli oma linja ja jos Jatkoaika olisi ollut olemassa, olisi syksy -97 ollut täynnä valittamista silloinkin ja Halkidisin hankintaa olisi pidetty aivan idioottimaisena, samoin paikan tuhlaamista Tom Laaksoseen. Mutta karavaani kulki silti. Omaa linjaa toteuttivat Summanen ja Westerlund ja Summasessa oli jo silloin psykon vikaa. Hän ei ollut mukava ihminen. Mitä väliä sillä on? Tulos ratkaisee ja nyt pitäisi saada joku tolkku tuohon valmennustiimiinkin. Kai nobody Rautio ulos, KJ:n kanssa syventävä keskustelu arvoista ja tavoitteista ja uusia matoja koukkuun. Jos KJ katsotaan oikeaksi valmentajaksi. Ainakin hänen tiiminsä tarvitsee täydennystä ja Raution mukana myös Pygmi ulos.

Maaleista: Täähän on jo ihan kunnon hiekkalaatikon eipäs-juupas keskustelua, miksi lopettaa :)? Vai tekivät HIFK:n hyökkääjät 0 maalia Hämeenlinnaa vastaan kahdessa ottelussa? No, mitäs sanotaan tästä: HIFK on tehnyt Jokereita vastaan 12 maalia kolmessa ottelussa! Se on neljä per matsi. Ja Jokerit on sentään liigakakkonen, HPK vasta vitonen. Jos nyt kerran 1-3 ottelua valitaan huoletta koko kauden otokseksi. Mitäs jos joku olisi nähnyt vain nämä kolme peräkkäistä ottelua: 13.11. Tappara-HIFK 5-7, 15.11. Pelicans - HIFK 1-5, 18.11. HIFK-Ässät 3-4 (ja) ? Mitä helvettiä? 15 maalia kolmeen matsiin peräkkäin. Sehän on viisi per matsi! Väärin tehtyjä! Onko tämä edes tapahtunut joskus? Aikaahan näistä on kyllä ihan sairaan kauan, kolmisen viikkoa. Ja sehän on ikuisuus. Ei se ole mun keksintöni, että sarja kestää vajaat 60 ottelua ja siinä otetaan loppujen lopuksi huomioon kaikki ottelut yhteensä. Jos jokainen joukkue saisi valita yhden matsin ja sarja ratkottaisiinkin näin, pitäisi HIFK:n ottaa jompikumpi 0-peli. Toisen pelasi Ahlqvist, toisen Nieminen. Joten Paskahoususta ei jäisi mitään merkintää koko kaudeksi!

Ai niin, sillä liiderillä tarkoitettiin varman joukkueessa olevaa liideriä. Kuhdasta ei siihen ole, eikä Hirsostakaan. HIFK:ssa muuten pelaajat valitsevat kapteenin, joten syytökset HIFK:n kapteenivalinnasta kuuluvat pukukoppiin. Ne amatöörit siellä luistimet jalassa luulevat tietävänsä jotain enemmän kuin me täällä näppisten ääressä. Itse olisin valinnut kapteeniksi Pitkämäen. Veskarihan ei saa olla kapu, joten Pitkämäen pitäisi istua penkillä, jotta voisi hoitaa kapteenin virkaansa. Olisin valmis hommaamaan hänelle Claes Olssonilta myös sellaisen jännän valkoisen Kapteeninhatun ja oman leikkilaivaston.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paskapuhetta. Kysymyksen asettelussa on jo tietty negatiivinen sävy sanalle "brändi-kiekko". Tosin sanoen kysyjä ei ole perillä termistä tai ei ainakaan siitä, mitä termin kuuluu pitää sisällään. "Brändi-kiekolla" on voitettu lukuisia mestaruuksia ja voitetaan lisääkin. "Brändi-kiekkoa" pelataan muuallakin kuin Nordiksella ja sillä myös menestytään.

Jep jep. Jos joku katsoi miten läntinen naapurimme pelasi viime pleijareissa niin mielestäni heidän pelinsä oli todella lähellä "Brändi-kiekkoa". Blues ei viimekaudella väistänyt ketään eikä mitään. Pelaajamateriaali ei tosin riittänyt kannuun asti, mutta kyllä sillä pelillä voi silti menestyä. IFK-pelasi myös "Brändi-kiekkoa" 05-06, jolloin paperilla heikko joukkue menestyi kohtalaisesti. Sinä kautena IFK ei väistänyt ketään eikä mitään, eikä luovutettu ennen kuin summeri oli soinut viimeisen kerran.

Tällä hetkellä Kari Jalosessa ei näy minkäänlaista tunteiden paloa ja näyttää siltä, ettei mies osaa "Brändi-kiekkoa" toteuttaa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
IFK-pelasi myös "Brändi-kiekkoa" 05-06, jolloin paperilla heikko joukkue menestyi kohtalaisesti. Sinä kautena IFK ei väistänyt ketään eikä mitään, eikä luovutettu ennen kuin summeri oli soinut viimeisen kerran.

Pitää paikkansa. Unohdin Sheddenin, koska hän oli meillä vain yhden kauden. Seuraavalla kaudella Shedden otti Jokereissa hopeaa ja mitenkäs musta tuntuu siltä, että jatko HIFK:ssakin olisi tuonut finaalipaikan ja paremman tuloksen kuin hopea. Toki spekulaatiota, mutta hyvä meininki oli silloin
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Tulos ratkaisee ja nyt pitäisi saada joku tolkku tuohon valmennustiimiinkin. Kai nobody Rautio ulos, KJ:n kanssa syventävä keskustelu arvoista ja tavoitteista ja uusia matoja koukkuun. Jos KJ katsotaan oikeaksi valmentajaksi. Ainakin hänen tiiminsä tarvitsee täydennystä ja Raution mukana myös Pygmi ulos.

Rautio ulos, sisään ukko, joka vetää Hannibal Lecter illallisia ( 'i eat his liver with a bottle of Chianti'). Ei mitään Susu Surenkinia tai Mä sanon sulle Kuitusta.
Sakke ulos sekä mv kuvioista että joukkueenjohdosta. Kunnon veskarivalmentaja tilalle. Melkein kuka vaan käy,paitsi Taleban Mullah.
Joukkueenjohtajaksi Kölli.
Maalivahdiksi Norrena. Juu, tiedän ei tullut tälle kaudelle, mutta ensi kaudeksi tulee. Mottipäinen summa tiskiin. Anglo maksakoon.
Puolustajia 3kpl sisään. NHL tasoisia. Maksaa paljon? Ei väliä. Anglolle kuitti.
Senttereitä sisään 2kpl. NHL tasoisia. Maksaa paljon? Ei väliä. 'Uusi sijoittaja' tää on sun kuitattavaa.

Eiköhän tolla?
 
Viimeksi muokattu:

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Pitää paikkansa. Unohdin Sheddenin, koska hän oli meillä vain yhden kauden. Seuraavalla kaudella Shedden otti Jokereissa hopeaa ja mitenkäs musta tuntuu siltä, että jatko HIFK:ssakin olisi tuonut finaalipaikan ja paremman tuloksen kuin hopea. Toki spekulaatiota, mutta hyvä meininki oli silloin

Todella hyvä meininki - siis sekä jäällä että hallissa noin muuten. Yksi kaikkien aikojen käsittämättömimmistä mokista päästää Shed Narreihin tuolloin. Sanoi P. Sihvonen mitä sanoi.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Todella hyvä meininki - siis sekä jäällä että hallissa noin muuten. Yksi kaikkien aikojen käsittämättömimmistä mokista päästää Shed Narreihin tuolloin. Sanoi P. Sihvonen mitä sanoi.

Totta, IFK:hon sopii sellaiset sopivasti hullut valmentajat, kuten Summanen, Pekka Virta jne. Karalahtikin taisi pitää aika paljon Sheddenin ajan meiningistä, joka maksimoi IFK:n vahvuudet.

Yksi ongelma noissa luovissa hulluissa on, se bensa loppuu jossain vaiheessa koko tiimistä. Pikku hiljaa pelaajille alkaa riittämään, kun painetaan satalasissa jokaisessa peliä edeltävässä treenissä, tai tulee paljon vammoja kun joka vedon eteen heittäydytään tai taklataan joka tilanteessa.

Lisäksi minusta tuollaisen valmentajan elinkaari on LYHYT, mutta TEHOKAS. Jortikka TPS:ssä on tässä poikkeus, sielläkin tosin aikatuli-lanka paloi lopulta loppuun ja Jortrun oli aika keksiä jotain muuta. Mutta esim Summanen sai tehokkaasti joka organisaatiosta kaiken irti, mutta lopulta Summanen kasvoi joukkuetta suuremmaksi ja auktoriteettikin on nykyään tuhoutunut.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
täällä on puhuttu, että joukkueesta puuttuu henkinen johtaja ja se jos mikä on totta. Miksi Kalpa menestyy noin hyvin, en todellakaan usko, että Kalpan materiaali on 3. paras tai valmentaja on vain niin hyvä, ei Pekka Virta menestyisi noin hyvin HIFK:n kanssa. Kalpa sattui vain saamaan joukkueeseen Sami Kapasen, joka ei pelillisesti yksin tee kesää, vaan hän on se joukkueen henkinen johtaja. Jyp on hyvä paketti kokonaisuudessaan, loistavasti kasattu joukkue, hyvä valmennus, mutta Immonen on edelleen kehittynyt viime kaudesta ja on jo johtaja myös.

Yksi pyyntö ensi kaudelle! Hankkikaa se Ruudun vanhin veli tänne, siinä on joukkueelle johtajuutta, tehkää suunnitelma, mitä hän tekeen HIFK:ssa pelaajauran jälkeen jne. Voi olla jo tehtykin kyllä. Sitten tuo Brewerin suunnitelma käyttöön ja se 20/80 suunnitelman mukaan, 80 menee noille tähdille ja 20 lopuille. Ei kannata tulla kertomaan, ettei tänne saa mitään tähtiä edes noilla rahoilla, onhan Jypissä Immosta, Kalpassa Kapasta jne., tiedän ettei Crosby siirry meille, mutta SM-liigassakin on omat tähtensä, ne ovat vain hiukan pienempiä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Eiköhän tolla?

Mä lähden tolla ehdottomasti. Ottaisin Norosen lisäksi Jani Hurmeen ja vois ihan vittuillessaan pitää Pitkämäenkin. Ei loppuisi veskarit kesken.

Kai Raution potkut olisivat yksi oudoimmista kenkäämisistä: kukaan ei huomaisi joukkueessa, että jotain on muuttunut. Loppukaudesta hiffataan, että dösämatkoilla menee keltaista jaffaa vähemmän kuin ennen, joten kai täältä on joku jäänyt kyydistä?

Valmennus kuntoon, sisältäen maalivahtivalmennuksen. Maalivahti sisään. Kolme pakkia sisään. Ja ens kaudella uusi jako. Joka kausi pitää pelata voitosta niin pitkään kuin se on mahdollista. Ja nytkin se on vielä mahdollista. Pitäisi vaan uskoa ja taistella. Jos joku joukkue pystyy todennäköisyydet kellistämään koskien miltä sijoilta runkosarjasta voi nousta mestariksi, se on HIFK. Mediaa kannattaa seurata valmentajamittarilla: Mitä enemmän HIFK:n valmentajaa mollataan, sitä paremmin HIFK pelaa. Viimeksi Shedden. Nythän KJ saa olla ihan rauhassa mediassa, joten mollauskriteeri ei täyty ja peli ei kulje. HIFK:n valmentaja ei saa olla bisneksen kivoin kaveri ja median suosikki.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
20/80 suunnitelman mukaan, 80 menee noille tähdille ja 20 lopuille.

Tämähän toteutuu jokatapauksessa. Joten kannattaa tosiaan tsiigata helvetin tarkkaan ketkä ne 20% ovat, jotka kuluista vievät 80%. Isot linjat eivät muutu, jos vaihdellaan Honkasia uusiin Honkasiin ja annetaan muutamien isopalkkaisten luusereiden pitää aina vaan duuninsa.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Mä lähden tolla ehdottomasti. Ottaisin Norosen lisäksi Jani Hurmeen ja vois ihan vittuillessaan pitää Pitkämäenkin. Ei loppuisi veskarit kesken.

Joo. Kunnon Real Madrid/Juventus meno päälle myös IFKssa. Ostetaan 5 maailmanluokan veskaria, niin kyllä niistä joku onnistuu. Eiköhän oteta vielä Sinuhekin mukaan kööriin? Norrena/Hurme/Wallinheimo/Pitkämäki/Ahlqvist/Nieminen siinä meidän veskarit 2009-2010. Näinkö sovitaan?
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä kun nimim. "tant gredulin" ja nimim. "Brewer" huutelevat voimakkaan liiderin perään, joka löisi nyrkin pöytään ja sanoisi mitä tehdään, niin muistutan kainovienosti, että eikös HIFK:lla juuri tällainen liideri ollut edelliset 7 vuotta: hoiti kaiken yksin, teki päätöksiä tarvittaessa suorastaan äkkipikaisesti ja sanoi paskimmatkin asiat suoraan päin naamaa kenelle vain. Fraaseja tuskin tarvitsee alkaa tässä luettelemaan.

Veikkaan että hakevat tämän tyylistä liideriä:

Lainaus Jokerit.com :

Pelicans-ottelun jälkeen pelaajat pitivät keskinäisen palaverinsa, jossa asiaan kiinnitettiin huomiota. Samoin käytiin läpi tunnetasoon ja kiekolliseen rohkeuteen liittyviä seikkoja.

"Lind piti siellä aika tiukan vajaan tunnin palaverin ottelun jälkeen. Mistään kriisipalaverista ei ollut kyse, mutta liian odottavaista ja riskitöntä peli on ollut. Jätkät eivät ole kantaneet henkilökohtaista vastuutaan eivätkä ole hakeneet sitä oman osaamisensa ylärajaa", Lehkonen myöntää.

"Veikkaan, että se palaveri antoi meille loppukautta ajatellen ekstraa. Mitä ollaan pelaajien kanssa pidetty viisikko- ja henkilökohtaisia palavereita, niin he ovat kyllä tykänneet siitä tavasta, millä olemme vieneet tätä matkaa eteenpäin."
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tämähän toteutuu jokatapauksessa. Joten kannattaa tosiaan tsiigata helvetin tarkkaan ketkä ne 20% ovat, jotka kuluista vievät 80%. Isot linjat eivät muutu, jos vaihdellaan Honkasia uusiin Honkasiin ja annetaan muutamien isopalkkaisten luusereiden pitää aina vaan duuninsa.

Veikkaan, että kallispalkkaisia ovat seuraavat eli n. 150-300k tienaavat:

Pitkämäki
Kankaanperä
Kuhta
Hirschovits
Loppi

ja vähintään 100k

I Pikkarainen
Pesonen
Petrell

Bates pelaa alle 6 kk, joten kokonaiskustannus ei ole yhtä suuri, kun selviää 15% lähdeverolla. Palkka on varmaan aika suuri. Muilla tuskin on yli 100k palkkoja ja Walsh lähtee ulkomaille ennen 31.1.2009, joten ei ole yli 6 kk Suomessa. Penan ajan ainoa todella iso diili jäi Kuhdan osalta perinnöksi ja tällä kaudella Kuhta on ollut palkkansa arvoinen, vähän pelejä sotkeneelle loukkaantumiselle ei voi mitään. Heikkisen liksa on nousussa, vaikka peliesitys heittelehtii melko paljon kaudella 08-09. Ison palkan maksaa kaudella 09-10 HIFK tai joku muu seura. Muuten HIFK:ssa pelaa ainostaan halpoja tai jostain syystä hieman ylipalkattuja pelaajia, mutta ei tosi kalliita. Luttisen ja Hannu Pikkaraisen kauden 08-09 palkkaa en tosin osaa kovin hyvin arvioida, veikataan 70-90k/pelaaja, samoin Brennanin palkka on ihan arvoitus.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Edellisellä kahdella kaudella joukkueessa oli voittaja, Rem Muraay, joka omalla esimerkillään näytti mallia erityisesti nuoremmille pelaajille ja antoi varmaan neuvoja myös kaukalon ulkopuolisiin asioihin. Nyt joukkueen kokenein pelaaja on Kimmo Kuhta, joka on voittanut yhden taistelupronssin.
Rem on loistava ja nöyrä joukkuepelaaja, joka suorittaa hyvällä tasolla kovissakin paikoissa, mutta ei hänkään mikään johtaja jumalan armosta ole tai ollut. Yhtä lailla tästä löysäilystä, huonosta asenteesta ja taistelun puutteesta etc. valitettiin Viiksi-Bobin ja Baxterin aikana, jolloni Rem joukkueessa pelasi.

Esim. Lennulla on potentiaalia olla samantyylinen peliotteilla sytyttävä pelaaja, kuten esim. Rajamäki Bluesissa. Lennunkin pelaamisesta kuitenkin tulee (ja on jo tullut) väkinäistä yliyrittämistä, kun homma on takalukossa ja ei toimi millään, vaikka kuinka haluaa ja tahtoo. Lopputulos nähtiin sitten tiistain Kerho -matsissa, kun Lennulta paloi sulakkeet.

Pelisysteemi, maalivahtipeli ja itseluottamus kun saadaan kuntoon, niin kyllä sitä johtajuutta alkaa joukkueesta löytyä. Se on tosin sitten vähän haastavampi juttu, miten nuo kolme ensimmäistä saadaan kerralla kuntoon, kun ovat vahvasti sidoksissa toisiinsa. Aloittaisin kuitenkin maalivahtipelistä.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Tämähän toteutuu jokatapauksessa. Joten kannattaa tosiaan tsiigata helvetin tarkkaan ketkä ne 20% ovat, jotka kuluista vievät 80%. Isot linjat eivät muutu, jos vaihdellaan Honkasia uusiin Honkasiin ja annetaan muutamien isopalkkaisten luusereiden pitää aina vaan duuninsa.

Näin pitää tehdä eli siihen Nybondaksen työ kulminoituukin. Kuitenkin väitän, ettei se ole todellakaan merkityksetöntä, ketkä ovat ne 20%:n pelaajat, siellä voidaan tehdä myös vääriä ratkaisuja, tosin niitä on helpompi muuttaa kauden aikana. Tällä kaudella Hacker/ Walsh kuuluvat siihen 20% osastoon, mutta siellä nekin vain seilaavat. Pahinta on se, kun kumpikin osasto on koottu väärin, onneksi ei sentään HIFK:ssa koskaan.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noin periaatteessa jokaisen pelaajan pitäisi kaivaa itsestään se oma henkinen johtajuutensa, ammattiylpeytensä ja ihmisyytensä. Kapteenin pitäisi olla se, joka tasaisin väliajoin palauttaa mieliin asiat, joista on yhdessä sovittu. Valmentajan pitäisi olla se, joka osaa lukea pelaajistoaan, hakea esiin kunkin parhaat ominaisuudet ja hyödyntää niitä pelisysteemissään, nähdä kuka on 'kuuma' ja kuka kaipaa hetken hengähdystä. Tuntuu, että näistä ei mikään tällä hetkellä toimi.

Kaoottisessa tilanteessa yleensä joku astuu esiin ja ottaa johdon käsiinsä. En osaa edes arvailla onko joku tehnyt niin ja jos on, onko kyseinen henkilö ladattu rakentavalla energialla vai ei.

Paha kyllä pelkään, että pelaajat lukevat näitä kirjoituksia. Vaikka olisi varustettu minkälaisilla rautahermoilla, ei tämä kannattajien pahan olon oksennus voi silloin olla vaikuttamatta.

Omasta puolestani ajattelin ottaa käyttöön järeän aseen. Siteeraan nyt fiksumpiani: ’Älä kysy mitä joukkueesi voi tehdä sinun eteesi, kysy mitä sinä voit tehdä joukkueesi eteen’.

Tästä, että kaikki on haukuttu tasapuolisesti, ei ole ollut mitään apua, joten kannattaisiko nyt yrittää toista keinoa? Valtava määrä negatiivista energiaa on käytetty, eikä tuloksia näy. Muita ihmisiä (tai kokonaista joukkuetta) et voi muuttaa, voit ainoastaan muuttaa omaa asennoitumistasi - ja hunajalla tekee parempaa jälkeä kuin etikalla :)

Lupaan tästä lähtien etsiä vain positiivisia asioita Hank Pikkaraisen pelistä. Valitsen hänet, koska pidin erittäin paljon hänen pelityylistään A-junnuaikaan ja uskoin vilpittömästi kaverin menestykseen. Jotain kuitenkin tapahtui matkan varrella, mutta ei se kypsä ja tasapainoinen A-junnu ole voinut lopullisesti kadota, se on vain hävinnyt jonnekin epärealistisen omakuvan alle. Tiedän, että Hank on vaikea kohde, koska kaveri ei ole ollenkaan nöyrä, mutta juuri siksi edustaa ytimeltään hyvinkin sitä IFK:ta, jota opin aikanaan 1960-luvun puolella rakastamaan.

Mitäpä jos tekin valitsisitte oman ’mahdottoman’ suosikkinne kannustettavaksi, ja katsotaan mitä tapahtuu... Ymmärrän hyvin, jos ÄP-siipi ei halua ottaa tähän osaa, mutta jos jotain toista kiinnostaa, niin mitä jos kokeiltaisiin? Ei luovuteta vielä, sillä ei se ota jos ei annakaan. Vai?

En vain tajua miksi pitää muuttua joksikin sellaiseksi, joita on jo maa täynnä, kun voi olla jotain erikoista ja silti voittaa.
Koko kirjoitus oli hieno, mutta lainaan erityisesti tämän lauseen. Siinähän se syy on, miksi siellä elinkautista lusitaan.
 
Viimeksi muokattu:

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Samaa mieltä, arvon Isaksson...

"Brändi-kiekko" on sitä, miksi meillä kaikilla on seuran kausarit, sitä ei todellakaan ole syytä hylätä. Ongelma ei ole "Brändi-kiekko" vaan se, että tämän päivän pelaajat puhumattakaan meidän valmentajasta eivät tiedä, mitä "Brändi-kiekko" on. Kun termin alkuperäinen merkitys on sisäistetty valmentajaa myöden alkaa voittojakin tulemaan ihan sillä samalla "Brändi-kiekolla", millä aina ennenkin. Mä ainakin sanon ihan suoraan, että mikäli IFK todella irtisanoo itsensä perinteistä lopetan siltä istumalta tämän harrastuksen. Ja uskon, että hallin elinkautisista näin tekee moni muukin.
...sillä vain oman itsensä näköinen IFK jaksaa kiinnostaa näiden TPS-kiekkoilua neppaavien "omien poikien" ja muiden käsilaukulla lyövien pakkien sijasta. Tämän kauden IFK:sta puuttuvat kaikki "Brändi-kiekon" peruselementit, kuten
* raivokas yritys loppuun saakka tappioasemasta huolimatta
* raivokkaasti taklaavat hyökkääjät ja puolustajat
* puolustajat, jotka tekevät IFK:n maalille pyrkimisen todella vaikeaksi ja tuskalliseksi
* hyökkäysketjut, joissa on tiukka yhdistelmä taitoa, maalintekoon kykeneviä käsiä ja ankarasti sikaa pelaavia laitureita, joita ei saa minnekään maalin edustalta (esimerkkejä näistä Peltonen - Hagman - Salmelainen, C. Wilson - Tuohimaa - Jokinen, J. Ruutu - Davidsson - Caloun).

Minua suututtavat pelaajat, jotka teoriassa jotain osaisivatkin, mutta eivät edes viitsi yrittää kuten menneiltä vuosilta Läski-Veikko ja tämän kauden puolustajamogulimme Heikkinen.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Totta. Ei ollut vastustajan pakeilla mukavaa mennä hakemaan kiekkoa omasta päädystä kun katsomo huutaa AJA ja J. Ruutu tulee täydellä vauhdilla päälle. Näitä pelaajia on ollut muitakin ketkä veti tilanteet aina loppuun asti mutta Rudin taklaukset muistaa niiden aiheuttamasta tuskasta vastustajille.

Tämän päivän joukkueessa mennään myös karvaamaan mutta mielummin kurvataan pakin edestä kuin vedettäisiin surutta päin. Hyökkääjistä hyvään taklauspeliin kykenevät vain Lennu, Liivik ja Brennan. Jos Brennanilla olisi parempi ajoitus taklauksissa, osuisi hän huomattavasti useammin ja jälki olisi sen mukaista. Puolustajista kunnolliseen taklauspeliin olisi kykeneviä Heikkinen, Melart ja Kanki (Honkanen käyttää vain poikittaistamailaa). Näistäkin Melart ja Kanki ovat hitaita ja Honkanen on vieläkin hitaampi.
 
Viimeksi muokattu:

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
Kerropas Isaksson lisää tuosta "brändi" kiekostasi. Se että joku taklataan kylmäksi ja tehdään soolomaali ei vielä kerro hirveästi vaan se kuulostaa lähinnä juuri hallin 'dinojen' ajan jääkiekolta, josta luojan kiitos ollaan edetty paljon. Oma mielipiteeni on se, että juuri näitä hallissa istuvia elinkautisia 'palvellaan' ja kuunnellaan aivan liikaa ja joukkue kasataan heidän toiveittensa mukaan vuosi vuoden perään päin persettä.

Eli sano vaikkapa tuon pelityylin karvaaminen, vastahyökkäyksiin lähdöt, keskialuepelaaminen, puolustaminen, omanpään pelaaminen ja hyökkäyksiin lähdöt? Miten ylivoimaa pyöritetään sekä alivoimaa? Pelaajat jotka joukkueeseen hyväksyisit ja montako miljoonaa tuolloin palaisi? Lisäksi on tullut selväksi se, että Nybondas on aikoinaan nähtävästi kohdellut poikaasi uransa aikana kaltoin, koska tunnut kovin vihaavan tätä miestä niin kuka olisi mies tälle tontille, jonka kelpuuttaisit?
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
ja vähintään 100k

I Pikkarainen
Pesonen
Petrell
Eiköhän tuohon yli 100k kerhoon kuulu myös Heikkinen. Vuonna 2007 verotettavaa tuloa oli 96 k€, josta siis kevät kului vielä Raumalla, joten eiköhän miehen palkka noussut Helsinkiin siirtyessä ja mahdollistahan on, että hyvin sujuneen viime kauden jälkeen on saanut mahdollisesti palkankorotuksen.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Siitä johtuen voikin pelata täysin puolivaloilla koska potkuja ei ainakaan tule kukaan antamaan, sehän on meidän ykköspakki. Voisi leikata sen reuhkansa pois niin ulkonäkö edes muistuttaisi ammattijääkiekkoilijaa.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli sano vaikkapa tuon pelityylin karvaaminen, vastahyökkäyksiin lähdöt, keskialuepelaaminen, puolustaminen, omanpään pelaaminen ja hyökkäyksiin lähdöt? Miten ylivoimaa pyöritetään sekä alivoimaa? Pelaajat jotka joukkueeseen hyväksyisit ja montako miljoonaa tuolloin palaisi?

Vaikken ole dino enkä Isakson voin kai silti vastata tähän.

IFK:n "Brändi-kiekossa" karvaus tulisi olla agressiivista iholle ajamista jossa vastustajaa pyritään häiritsemään jo tämän omasta kenttäpäädystä taklauksin ja mailahäirinnällä. Ei tyytymistä pelkkään vastustajan ohjaamiseen tai keskialueen tukkimiseen. Tottakai koko viisikon tulisi olla karvauksessa mukana ja ohjata vastustajaa, mutta ideana olisi, että karvaus olisi aktiivista. Toki tämä on toteutettava mahdollisuuksien mukaan eikä juosta vastustajan päätyyn jos jo ollaan tilanteesta myöhässä. Mielellään karvaus saisi olla myös sen verran hyvin organisoitu koko viisikon osalta, että se mahdollistaisi vastahyökkäykset koko ketjulla.

Hyökkäyksiinlähdöt voi valmentaja toteuttaa puolestani ihan miten haluaa, mutta mielelläni katselisin joukkuetta joka käyttää puolinopeita ja nopeita lähtöjä ajatuksena, että aina pelataan ylöspäin. Hyökkäysien ei tarvitsisi olla mitään Kalpan tai Kärppien tyylisiä hienoja syöttökuvioita vaan ennemmin nopeita ja yksinkertaisempia, tosin tämäkään ei ole pakollista. IFK:n tulisi kuitenkin hallita maalinedustoja molemmissa päissä kenttää ja niinpä joukkueessa tulee olla hyökkääjiä mallia Luttinen, jotka osaavat mättää maaleja läheltä. Hyökkäyksiä siis ei ole kovin tarkasti, ainakaan meikäläisen käsitykseen "Brändi-kiekosta", määritelty. Ainoa vaatimus on että vastustajan maalin eteen mennään ja siellä hallitaan.

Tästä päästäänkin puolustukseen ja oman pään pelaamiseen, jossa pitäisi myös olla selvää, ettei IFK:n maalin eteen tulla tai jos tullaan niin siellä ei kivaa ole. Ei puolustajien tarvitse olla mitään hirveitä karpaaseja, jotta tähän päästään. Noin puolet pakeista täytyisi olla vain sellaisia, jotka kykenevät taklaamaan ja pitämään maalinedustan puhtaana ja toinen puoli voi sitten olla vaikka minkälaisia mailataitureita.

Ylivoimalla ja alivoimalla ei ainakaan meikäläiselle ole merkitystä kunhan alivoima on uhrautuvaa ja tilanteet pelataan loppuun asti.

Yhteenvetona siis "Brändi-kiekko" on sellaista, missä joukkue taistelee loppuun asti, uhrautuu, karvaa aktiivisesti, kääntää peliä kohtalaisen nopeasti ja hallitsee maalinedustoja. Ei minusta kuulosta yhtään mahdottomalta toteuttaa edes nykyisessä ah niin pelikirjakeskeisessä SM-liigassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös