SaPKon tavoitteet nyt ja tulevaisuudessa

  • 14 347
  • 43
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Avasin erillisen ketjun SaPKon tavoitteille ja tulevaisuudelle, koska näen asian puimisen erillisessä ketjussa aiheelliseksi.

TJ Markku Piirinen asetti siis taannoin tavoitteeksi välierät kolmessa vuodessa. Se onko tavoite realistinen, onkin sitten toinen asia.

SaPKon syyskausi ylitti huomattavasti ennakko-odotukset. Joukkue nappasi komeita voittoja kotona ja sai myös vieraspelaamisen nostettua voitokkaaksi. Syksy lupaili hyvää keväällä, mutta joulun jälkeen on käyrä lähtenyt jyrkästi alas päin. Mistä tämä äkillinen romahdus johtuu?

Huhujen mukaan PalloKerhon harjoitukset ovat olleet melkoista kuraa, eikä kavereille ole tullut kunnolla edes hiki. Mestiksen tasoisessa sarjassa tälläinen alkaa takuulla jossain vaiheessa näkymään. Myös valmennus on mielestäni kykenemätön valmentamaan joukkuetta. Jori Kokkosen aikalisän käytöstä on tullut jo yleinen vitsi hallilla. Kaiken olellisen Kokkosen valmennuksesta voi tiivistää K-vantaalle hävityn kotiottelun jälkeiseen pressiin: Kokkosen ainoa kommentti tuon pelin jälkeen oli "vähän oman pään peliä katellaan" mitä vittua? Eikö kannattaisi "vähän" muutakin "katella" murskatappion jälkeen?!
Kokkonen myös sanoi teroittaneensa LeKi-ottelussa, ettei LeKi lopeta pelaamista. No, joka tapauksessa SaPKo hävisi ottelun ja hukkasi johtonsa. Käsittämätöntä perseilyä!

Michal Lukacin hankkiminen kertoo kuitenkin siitä, että edes jotain yritetään. Onko nuoresta slovakista midakseksi, jää nähtäväksi.

Joulutauolla play-off paikka näytti jopa selkeältä, mutta viimeaikaiset esitykset ovat langettaneet synkän varjon Play-off haaveiden ylle.

Mitäs mieltä muut?
 
S

spege

SaPKon pitäisi vaihtaa ainakin päävalmentajaa ensi kaudeksi, olen sitä mieltä. Kokkonen ei osaa käyttää aikalisää, muutenkin taktiikat ovat todella surkeita. Play-off paikka on vielä omissa käsissä, muutama tappio lisää, niin jos K-Vantaa voittaa pelejä niin tulee vielä reippaasti ohi. SaPKon pelissä pitää tapahtua suuri muutos.

Ensi kaudeksi pitäisi saada muutamia vahvistuksia, epäilen että tämän kauden joukkueesta lähtee ainakin pois T.Litmanen lopettaa ja eiköhän Somppi siirry jonnekkin muualle.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Syyskausi meni tosiaan positiivisesti, oikeastaan todella positiivisesti. Siitä iloisesta peli-ilmeestä ei ole jäljellä kun muruja jotka vielä tuppaavat esiintymään vieraspeleihin.

Tärkein jatkosoppari olisi mielestäni iskeä Lohtanderin kouraan, nimittäin ottajia varmaan riittää muuallakin. SaPKon johto voisi näyttää toimintakykynsä jo nyt etukäteen ettei tarvitse sitten keväällä jossitella.

Lukac on ilmeisestikin ensimmäisen ottelun perusteella hyvä hankinta ja jos mies jatkaa tuolla tasolla niin jatkosopparia jo valmiiksi ensi kautta ajatellen käteen ennenkuin Mestiksen lainaraharosmo iskee kyntensä kiinni.

"spege" mainitsi tuossa Sompin ja kyllä Sompillekin jatkosopparia olisi syytä ehdottaa mikäli kaveri meillä jatkaisi. Silvennoisen kera muodostaa vaarallisen kakkosen ja siinä vielä Lukac, kun tuo trio oppii toistensa pelityylin ja tavat alkaa tulosta syntyä. Runkohan meillä olisi valmiiksi ihan hyvä mutta kyllä niitä pelimiehiä täytyisi reilu kentällinen hommata ja sen lisäksi kelvollinen kakkosmoke.

Ykkösestä varmaankin Litmanen lopettaa kiekonpeluun mutta Tiilikainen ja Konsti olisi mahdollistaa saada jatkamaan. Litmasen tilalle kova paluumuuttaja?

Aso Tirkkonen voisi kysellä jos vaikka velipoikaa kiinnostaisi pässinuttu? Pekka olisi kiva nähdä vielä pässipaidassa pari kautta.

Hyvältä SaPKon tulevaisuus minusta näyttää kun tehdään vaan tietyt asiat oikein. Toivottavasti 90-luvun lopun virheistä opittiin ja nyt nostetaan viisaampana SaPKo kohti Mestiskärkeä pikkuhiljaa.

Edit: Niin meinasi unohtua tuo loppukauden arvio. Playoff-paikka on nyt siinä ja siinä että saadaanko se vai ei. Varsinainen kuolemanottelu pelataan Vantaalla lauantai-iltana 16.2.2008...K-Vantaa tulee tosi kovaa takaa ja SaPKon tämänhetkinen lepsuilu/perseily ei lupaa hyvää. Uskon kuitenkin loppujen lopuksi että SaPKo pitää sijan 8. ja sitten otetaan Playoffeissa TuTolta turpiin.
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä kymmenen pisteen eron pitäisi riittää SaPKolle pudotuspeleihin. Tosin tämän vuoden puolella pistetahti on ollut suorastaan surkea, mutta eipä se paljon kaksisempi ole ollut takaa-ajajallakaan.

SaPKon materiaali on ollut aika kapea. Vasta nyt kakkoskenttään on saatu (ensikommenteista päätellen) pätevä kolmas linkki. Takaa kaikki taustatuki on kuitenkin ollut aivan liian harvassa. Lisäksi puolustuskalusto on heikko. Voisi sanoa, että Tiihosta lukuun ottamatta kukaan muu ei ottaisi paikkaa muista playoff-pakistoista. Syksyllähän teillä oli muutama yllättävänkin tärkeäksi osoittautunut SaiPa-apu luutimassa.

Ennen kauden alkua SaPKoa veikkailtiin jopa karsimaan. Siihen nähden kausi on edelleenkin mennyt yläkanttiin. Ehkä alkukausi pääsi kuitenkin hämäämään ainakin faneja. Tällä hetkellä joukkue pyörii kuitenkin siinä, missä voimasuhteidensa mukaan kuuluukin: playoff-viivan tuntumassa. Yleensä omat sijat löytyykin, kunhan kausi vaan etenee riittävän pitkälle.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Niin ja kun aiheena oli myösm tulevaisuus, niin sanotaan sananen siitäkin. Juniorityö Savonlinnassa on ilmeisesti edelleenkin hienoissa kantimissa, ainakin yksilötason huiput mittareinaan. Laajuutta ei kai ole niin paljon, että esim. A-junnuilta voisi odottaa joukkueena kovempia saavutuksia. Mutta uusin esimerkki on sieltä Espooseen siirtynyt Anssi Virkki, joka näyttää jo nousseen alle 20-vuotiaiden maajoukkuerinkiinkin.

Se, että lupaava junnu lähtee Savonlinnasta isompaan organisaatioon ei ole automaattisesti huono juttu. Mutta tärkeää olisi luoda sellaiset olosuhteet, että haluaisivat vielä joskus takaisinkin. Mikko Silvennoinen taisi olla pitkästä aikaa tällainen kaveri? Ja ehkä voisi miettiä sitäkin, pitäisikö edustukseen ajaa rohkeammin sisälle junnuja sen sijaan että neloskentän jyrätkin tulevat muualta. Kahta ratkaisukenttää enempää SaPKo tuskin pystyy kuitenkaan markkinoilta jatkossakaan hankkimaan.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Everton kirjoitti:
Syksyllähän teillä oli muutama yllättävänkin tärkeäksi osoittautunut SaiPa-apu luutimassa.

SaiPa-apujen puuttuminen kokoonpanosta näkyy vähän liiankin selkeästi. Varsinkin Juho Mielonen oli kiekollinen liideri, jonka tyylistä kaveria joukkue edelleen kaipaisi. Aika paljon kertoo miehestä, jos pakkina pystyy olemaan illasta toiseen joukkueen näkyvin hahmo.

No, Mielonen pelaa liigaa ja ilmeisen hyvin on pelannutkin, ja hyvä hänelle. Savonlinnan junnutyöstä vielä sen verran, että nykyisistä a-junnuista nousee maksimissaan kaksi kaveria pysyvästi edustukseen (tai jonnekin muualle). Nämä pelurit lienevät Joonas Hyttinen ja Mikko Pelkiö. Muilla ei rahkeet milllään riitä.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
SaPKo-Jokipojat

Huomenna olis sitten Play-off paikan kannalta jälleen todella tärkeä matsi. Voitto tästä ja periaatteessa paikka kahdeksan parhaan joukossa on varma (tosin jo nyt se näyttää melko varmalta).

Nyt on oikeasti se tilanne, että Pleijaripaikka on varmistettava, muuten menee vähän turhan jännäksi. Pudotuspelipaikan saamatta jääminen voisi pahimmillaan heijastua rankalla tavalla jopa ensi kauden yleisömäärin, olisi se sen verran kova takaisku savonlinnalaiselle kiekolle.

No, siitä lähdetään, että huomenna paikka aurinkossa ratkeaa!
 

Laiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Nyslott Devils
Varmaan putoaminen pleijareista vaikeuttaisi ensi kauden sopimusneuvotteluja pelaajien kanssa. Luulisi olevan tulokkaita mielummin joukkueeseen, jossa voi pelata ns. kovia pelejäkin. Ainakin nuoret, näyttöpaikkaa hakevat pelaajat, varmaan arvostavat ko. seikkaa.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
SaPKo-Jokipojat on tosiaan SaPKolla se kuuluisa "näytön paikka". Joensuulaiset tuntuvat tyytyvän sijaan seitsemän ja veikkaisin että joukkueen asenne ei ole täysi 100%

Tulevaisuuden kannalta tärkeä ottelu. Playoff-paikka kertoisi sen että seurassa mennään eteenpäin ja pelaajien houkuttelu tänne oopperakaupunkiin olisi huomattavasti helpompaa. Tirkkosen Pekkaa kaipailisin vielä pässipaitaan takomaan lättyä pussiin pariksi vuodeksi, voisi jo saapua.

Ensi kaudeksi voisi kasata sitten pikkuhiljaa joukkueen joka tappelee sijoista 1-6. Parin vuoden "harjoitusten" jälkeen on aika mennä kovaa.
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ensi kaudeksi voisi kasata sitten pikkuhiljaa joukkueen joka tappelee sijoista 1-6. Parin vuoden "harjoitusten" jälkeen on aika mennä kovaa.

Mikäs on Lohtanderin tilanne ensi kautta ajatellen? Ilman Lohtanderia SaPKo ei olisi tällä kaudella pleijareihin yltänyt ja mikäli mies lähtee, tilalle pitää saada vähintään samantasoinen kassari.

Se, että SaPKo taistelisi ensi kaudella paikasta kuuden joukkoon, on kyllä kova tavoite. Senkin jälkeen, että Lohtander jatkaisi, niin nykyisellä valmennuksella kyseinen tavoite kuullostaa kyllä tosi kovalta. Ensi kaudella panoksena on liigakarsintapaikka sarjan voittajalle, joten panostuksia kauteen tehdään ympäri valtakuntaa ihan eri tavalla kuin tällä kaudella.

Mielenkiintoista on nähdä miten hyvin tämän kauden eturivin kiekkoilijat saadaan pidettyä Savonlinnassa.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Gianfranco kirjoitti:
Se, että SaPKo taistelisi ensi kaudella paikasta kuuden joukkoon, on kyllä kova tavoite. Senkin jälkeen, että Lohtander jatkaisi, niin nykyisellä valmennuksella kyseinen tavoite kuullostaa kyllä tosi kovalta. Ensi kaudella panoksena on liigakarsintapaikka sarjan voittajalle, joten panostuksia kauteen tehdään ympäri valtakuntaa ihan eri tavalla kuin tällä kaudella.

Valmennus sekä osittain myös seurajohto on mielestäni hidastamassa tätä kehitystä. Nykyisellä paketilla (sisältäen valmentajat ja pelaajat) kuuden joukkoon pääseminen ensi kaudella olisi oikeasti todella kova juttu. Olen sanonut aiemminkin, etten todellakaan luota nykyiseen valmennukseen, ja olen edelleen samaa mieltä.

Tällä hetkellä näen SaPKon johdon valinnan Kokkosen jatkosta pelkästään kehitystä hidastavana tekijänä, mutta toivon olevani väärässä.

Tulosten valossa SaPKo on mennyt viimeiset kolme vuotta joka vuosi pienin askelin eteenpäin, mutta ensi kaudeksi varsinkin pelaajatilanteen yllä leijuu tummia pilviä, nimittäin ykköstykeistä ainakin Litmanen ja Tiilikainen harkitsevat vakavasti lopettamista. Koponen (Tero) oli kuulemma varmalla pohjalla palaamassa, mutta solmi juuri hiljattain jatkosopimuksen Lukon kanssa, joten sekin kortti on käytetty...

Kysymyksiä leijuu ilmassa, mutta milloin saadaan vastauksia? Tirkkosen Pekka olis edelleen todella kovan luokan kaveri Mestikseen ja toivotaan kädet kyynerpäitä myöten, että mies tänne tulisi.

Elämme mielenkiintoisia aikoja... sano Saukkonenkin aikanaan.. (onneksi ei enää julksisessa mediassa)
 

Lead Fossil

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Jotakin SaPKossa on tehty paljon paremmin kuin samaan aikaan nousseissa joukkueissa HeKi ja KooVee sekä täksi kaudeksi Mestikseen nousseessa Titaaneissa.

Nämä ex-Suomi-sarjalaiset kilpakumppanit eivät saaneet Mestis junaansa jyskyttämään. SaPKo sai.

Mutta kyllä ensi kaudeksi täytyy nouskiito ylläpitää ja tavallaan siirrytään tekemisessä jo hiukan uudelle vaatimustasolle. Maltillista riskinottoa kuitenkin odotan, ettei käy kylmät kuten aikoinaan liigakarsintaa seurannut liukuhihna alaspäin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Lead Fossil kirjoitti:
Jotakin SaPKossa on tehty paljon paremmin kuin samaan aikaan nousseissa joukkueissa HeKi ja KooVee sekä täksi kaudeksi Mestikseen nousseessa Titaaneissa.

Tämä on kyllä täysin totta. HeKin Mestis-juna lähti ekana vuonna hyvin käyntiin, mutta tänä vuonna tultiin Heinolassa ryminällä alas. KooVeella ei juna edes nytkähtänyt.

Lead Fossil kirjoitti:
Mutta kyllä ensi kaudeksi täytyy nouskiito ylläpitää ja tavallaan siirrytään tekemisessä jo hiukan uudelle vaatimustasolle. Maltillista riskinottoa kuitenkin odotan, ettei käy kylmät kuten aikoinaan liigakarsintaa seurannut liukuhihna alaspäin.

Ehdottomasti. SaPKossa ollaan toistaiseksi tehty nousun jälkeen maltillista joukkueen rakennusta, eikä olla otettu mitään taloudellisia riskejä, mikä onkin varmin ja selkein tapa rakentaa. 1990-luvun virheisiin ei missään nimessä saa sortua uudelleen. Maltilla eteenpäin!
 

Lead Fossil

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Aiemmissa kirjoituksissa olin sitä mieltä että maltilla eteenpäin, mutta ei nyt näin maltilla miltä nykyinen tilanne näyttää... maltti on viisautta... ja kilinkuttu...

TEORIOITA on monia kun puhutaan SaPKon tulevaisuudesta. Minäpä kerron oman TEOREETTISEN NÄKEMYKSENI tapahtumien tulevasta kulusta.

Nykyinen johto otti SaPKon haltuun 2000-luvun alussa. SaPKo oli ajautunut huonoon kuosiin ja haltuunottajista puhuttiin jopa SaPKon pelastajina. Siltä he tietysti vaikuttivatkin. Kaduilla huhuttiin jopa että SaPKoa ei enää olisi jos haltuunottoa ei olisi tapahtunut. Haltuunoton yhteydessä ry:stä tuli Oy. Kaduilla huhuttiin taas erittäin tulehtuneista väleistä luovuttajien ja haltuunottajien välillä. Nakkikioskin jonossa puhuttiin jopa porttikielloista halliin.

No, mene ja tiedä. SaPKo taapersi Suomi-sarjassa peliesitysten saadessa välillä surkuhupaisia piirteitä. Jollakin kaudella oli tunne että vieraspelimatkojen tekeminen linja-autolla oli liioittelua - 9-hengen tila-auto olisi riittänyt.

Jori Kokkonen otti valmennusvastuun ja Tirkkosen Aso manageroi. Pian SaPKo juhlikin sarjanousua, Savonlinnassa vaikuttavan opposition suureksi harmiksi. Oppositio tuki omaa naurunalaisuuttaan kirjoittelemalla lehtiin kuinka mm. Tirkkonen lokasi SaPKon hyvän maineen pössyttelemällä sikaria nousujuhlien keskellä. No - kukin tyylillään.

Seurasi parikin hyvää vuotta Mestiksessä. Hyvää ainakin kun otetaan huomioon että kyseessä oli sarjanousija ja liikenteessä pienellä lompakolla. Hyvä myös siksi, että SaPKo kyykytti sekä opppositiota että suurta jääkiekkoasiantuntijakenttää nostamalla tasoaan kausi kauden jälkeen...

Tultiin kauteen 2008-2009. Edessä juhlavuosi. Tason nosto? Juhlapuheissa tavoitteet muutamien vuosien sisällä Mestiksen eliittiseuraksi. Jep. Hyvää työtä aiempina vuosina tehnyt seurajohto on astumassa sudenkuoppaan - omat paukut ovat riittäneet sarjanousuun, mutta kun lähdetään tavoittelemaan Mestiksen keskikastia pysyvästi sekä jopa kärkeä, ei ymmärretä, että nykyinen toimintamalli sopii puuhasteluun, mutta ei ammattimaiseen buumin ja tason nostoon. Tullaan umpikujaan. Ottelut toisen jälkeen hävitään.

Alkaako lähes vuosikymmenen puikoissa ollut johto laskeskella kassavirtoja ja sarjamenestystä yhteen? Omia rahoja ja aikaa on uhrattu lähes vuosikymmen. Nyt ei enää paukut riitä. Joukkue on suossa. Sen nostamiseen tarvitaan investointeja. Ottaako riski vai pelastaako ne rippeet joita on pelastettavissa? Veikkaan että nykyinen johto kallistuu pelastusoperaatioon, ei seuran vaan rahojen. Osakeyhtiö kitkuttelee kauden loppuun nykyisellä valmennuksella ja pelaajamateriaalilla, varoja ei uhrata kehitykseen vaan pidetään lompakko kiinni. Huden pestaaminen penkin päähän oli kosmetiikkaa. Juhlaottelulla tehdään sitten vielä hiukan rahaa korvaukseksi menneistä vuosista. Kausi loppuun sarjatason vaihdos ja toiminnasta luopuminen.

En usko että "tiliä" Mestiksen sarjajumbon joukkueella kukaan tekee, mutta muutaman tonnin kipurahoja juhlaottelun siivellä voi saada.

Puhtaasti spekulatiivisen kirjoitukseni siivittämänä ennustan, että SaPKo putoaa (pudotetaan) sarjaporrasta alemmas. Ehkä jopa parikin. Varsinainen pääveikkaukseni on, että tämä on varmasti nykyisen johdon suunniteltu ja viimeiseksi jäävä kausi puikoissa. Päätös on tehty lokakuussa. Tällaista siis ennustan.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Lead Fossil kirjoitti:
Puhtaasti spekulatiivisen kirjoitukseni siivittämänä ennustan, että SaPKo putoaa (pudotetaan) sarjaporrasta alemmas. Ehkä jopa parikin. Varsinainen pääveikkaukseni on, että tämä on varmasti nykyisen johdon suunniteltu ja viimeiseksi jäävä kausi puikoissa. Päätös on tehty lokakuussa. Tällaista siis ennustan.

Hyvä kirjoitus. Jopa todella hyvä.

Samainen skenaario on myös minulla käynyt monet kerrat mielessä kyllä. Nykyinen johto on ymmärtänyt, ettei paukut/munat riitä enää toiminnan menestykselliseen pyörittämiseen, joten on otettu tavoitteeksi toiminnan alasajaminen. Kuulostaa huvittavalta, mutta ei ole ollenkaan kaukaa haettu, kun näitä nyky SaPKo-johdon tekemisiä on tullut seurattua.

Kutvonen on täysin pihalla kiekkotoiminnan pyörittämisestä. Kutvonen on vanhoillinen, eikä ymmärrä jääkiekosta tämän taivaallista. Kutvonen elää jossakin fantasiamaailmassa, jossa toimintaa pystytään pyörittämään pienillä resursseilla ja kaikilla on kivaa. On syntynyt harhakäsitys, jonka mukaan Jori Kokkonen on oivallinen taktiikkanero, sillä mies johti SaPKon mestikseen keväällä -06.

Näinhän asia ei ole. Kokkonen ei ole valmentajatyyppiä, ja onkin täysin käsittämätöntä, että hän on edelleen SaPKon päävalmentaja. Ihmetellä täytyy myös Turtiaisen valmennuspestiä. Mitähän hän mahtaa tuoda joukkueelle?

SS kutsuu, oli se sitten tarkoitus tai ei. Tätä kautta ei Savonlinnassa pelasta enää mikään. Tippuminen voidaan vielä estää, mutta sekin vaatii nopeita toimia seurajohdolta, jota ei kuitenkaan liene odotettavissa.
 

Lead Fossil

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Osakeyhtiö kitkuttelee kauden loppuun nykyisellä valmennuksella
n. 24h ja yksi veikkauksistani jo tehty tarpeettomaksi. Aika hyvin. Mutta tulevaisuuden määrää ei enempää eikä vähempää kuin:
- seuraava valmentaja
- mahdolliset vahvistukset
Ja nimenomaan tässä järjestyksessä...

Pleijareihin on matka pitkä...
 

Laiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Nyslott Devils
Melkoiset on teidän skenaariot, toivottavasti ei kuitenkaan totta.
Minä näen asian niin, että nykyjohto tosiaan pelasti SaPKon aikoinaan ja heille kiitos siitä, että pelataan Mestistä. Isona tekijänä oli Kokkonen sekä pelaajana viimeisellään kaudella (pelasi loukkaantuneena tärkeät loppu pelit riskeeraten terveytensä) että keltanokka- valmentajana. Paljon hienoja hetkiä, nousu... Näinä vuosina on johdon ja valmentajan välille kehkeytynyt luottamussuhde, jota kumpikaan ei tahtoisi rikkoa. Siksi Rasse tuli apuun toissa vuonna ja nyt Hude. Ei tehty niinkuin muualla, eli kylmästi fudut. Tällä kertaa herättely ei enää auttanut ja ero oli pakollinen. Keskimääräistä pidempäänhän Jori joukkuetta valmensikin.
On totta, että toimia olisi pitänyt jo aiemmin, mutta nyt on viikko aikaa uudella koutsilla syöttää käärmekeittoa joukkueelle. Toivoa sopii, että kurssi kääntyy nousuun.
Nyt alkaa formulat, palataan...
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Lead Fossil kirjoitti:
n. 24h ja yksi veikkauksistani jo tehty tarpeettomaksi. Aika hyvin. Mutta tulevaisuuden määrää ei enempää eikä vähempää kuin:
- seuraava valmentaja
- mahdolliset vahvistukset
Ja nimenomaan tässä järjestyksessä...

Joo, eipä kauan näistä kirjoituksista tosiaan ehtinyt kulua, kun jo seurajohto vihdoinkin päätti toimia. Eikä ainakaan yhtään liian aikaisin.

Lead Fossil kirjoitti:
Pleijareihin on matka pitkä...

Playoffit ovat utopiaa. Sen uskaltaa jo melkein sanoa. Nyt on pelastettava enää se, mikä on pelastettavissa eli sarjapaikka.
 

Lead Fossil

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Juhlaottelulla tehdään sitten vielä hiukan rahaa korvaukseksi menneistä vuosista. Kausi loppuun sarjatason vaihdos ja toiminnasta luopuminen.

. . .

Puhtaasti spekulatiivisen kirjoitukseni siivittämänä ennustan, että SaPKo putoaa (pudotetaan) sarjaporrasta alemmas. Ehkä jopa parikin. Varsinainen pääveikkaukseni on, että tämä on varmasti nykyisen johdon suunniteltu ja viimeiseksi jäävä kausi puikoissa. Päätös on tehty lokakuussa. Tällaista siis ennustan.

Viittaan aiempaan kirjoitukseeni, ainakin omassa päässäni tämä toimintamalli näyttäisi edelleen olevan se mitä viedään eteenpäin.

Perustelen sen sillä että V A H V I S T U K S I A ei ole hankittu. Piirinen laitettu huilimaan ja varmastikin halvempi P. Tirkkonen kehissä. Järjestelyllä saavutettuja mahdollisia säästöjä ei todellakaan ole kohdennettu vahvistuksiin vaan näyttääpä jopa että viimeiseksi jäävän (?) kauden tappioiden minimoimiseksi.

Enpä ihmettelisi että kauden päätteeksi pidettäisiin sekä Tuki Oy:n että SaPKon hautajaiset (kuten esim. Ahmat ja Haukat). Onhan se tapa saada nimi historian kirjaan tuokin - lakkautetaan perinteikäs seura.

Tapu tapu...
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Viittaan aiempaan kirjoitukseeni, ainakin omassa päässäni tämä toimintamalli näyttäisi edelleen olevan se mitä viedään eteenpäin.

Perustelen sen sillä että V A H V I S T U K S I A ei ole hankittu. Piirinen laitettu huilimaan ja varmastikin halvempi P. Tirkkonen kehissä. Järjestelyllä saavutettuja mahdollisia säästöjä ei todellakaan ole kohdennettu vahvistuksiin vaan näyttääpä jopa että viimeiseksi jäävän (?) kauden tappioiden minimoimiseksi.

Enpä ihmettelisi että kauden päätteeksi pidettäisiin sekä Tuki Oy:n että SaPKon hautajaiset (kuten esim. Ahmat ja Haukat). Onhan se tapa saada nimi historian kirjaan tuokin - lakkautetaan perinteikäs seura.

Tapu tapu...

Siltähän se vahvasti alkaa näyttämään. Vahvistuksista sun muista varmaan annetaan huhuja kiertämään ja valetaan mukapositiivista henkeä aina ulkoilmapeliin saakka, jossa koetun tappion jälkeen sitten ei luultavasti tule enää edes niitä ja koko homma putoaa kasaan. Joukkueella itsellään ei ainakaan tulosten varjossa taida olla mitään harhakuvitelmia loppukauden suhteen ja aika monen luulisi etsivän itselleen ensi kaudeksi uusia nosteita uralle. Melko selkeä fakta kuitenkin on, että häviämällä 5/6 otteluista koko kaudella jossain jumalan selän takana ei kehity pelaajana yhtään mihinkään.

Ja jos helmikuussa Kirkkopuistossa sataakin vettä ja mittari on nollassa(yleisöä ei tule tai koko homma menee olosuhteiltaan mahdottomaksi pelaajille), niin veikkaan että viimeistään sen jälkeen voi jopa sarjapaikasta luopuminen kesken kauden olla vaihtoehtona pöydällä. Ahmat ja Haukat sentään olivat jopa edullisissa asemissa maantieteellisesti verrattuna syrjäiseen, keskellä ja ei minkään varrellakaan olevaan Savonlinnaan, joten eipä se ihme olisi, jos sielläkin pian viimeinen sammuttaa valot hallista..

Toivottavasti luuloni ovat väärät, mutta mikään ei kyllä valitettavasti viittaa siihen suuntaan.
 
Viimeksi muokattu:

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Siltähän se vahvasti alkaa näyttämään. Vahvistuksista sun muista varmaan annetaan huhuja kiertämään ja valetaan mukapositiivista henkeä aina ulkoilmapeliin saakka, jossa koetun tappion jälkeen sitten ei luultavasti tule enää edes niitä ja koko homma putoaa kasaan.

Ja jos helmikuussa Kirkkopuistossa sataakin vettä ja mittari on nollassa(yleisöä ei tule tai koko homma menee olosuhteiltaan mahdottomaksi pelaajille), niin veikkaan että viimeistään sen jälkeen voi jopa sarjapaikasta luopuminen kesken kauden olla vaihtoehtona pöydällä. Ahmat ja Haukat sentään olivat jopa edullisissa asemissa maantieteellisesti verrattuna syrjäiseen, keskellä ja ei minkään varrellakaan olevaan Savonlinnaan, joten eipä se ihme olisi, jos sielläkin pian viimeinen sammuttaa valot hallista..

Aika synkkähän tuo veikkaus on, mutta ei kai sekään nyt tässä taloudellisessa tilanteessa ihan täysin mahdoton tilanne olisi, vaikka ei kai silti se todennäköisinkään. Mutta mistäs näistä aina silti tietää.

Hyvinkää ja Järvenpää tosiaan sijainniltaan keskeisemmällä paikalla, mutta aika vaikeassa rakosessa sielläkin toimitaan/toimittu. Ja juuri sijainti kuitenkin yksi toimintaa vaikeuttavista tekijöistä. S:linna taas todellakin keskellä ei mitään ja sinne tosiaan pitää tiensä löytää, kun isommat pääväylät kaukana.

Helpolla ei tule SaPKo ja Titaanit karsinnoissa paikkojaan uusimaan. SS:n jengien iskukyky selviää paremmin seuraavassa vaiheessa, mutta kyllä sieltä pari todellisen haasteen antavaa porukkaa tulee karsinnoissa vastaan.

SaPKo on edelleen ikävässä tilanteessa näiden liigalainojenkin suhteen. Tammikuun lopussa saattaa pahimmassa tapauksessa kaikki lainat kadota ja sehän olisi varsin rankka isku tossa rosterissa. Lainojen kohtalo riippuu täysin liigajengien tilanteista ja tarpeista. Tätä taustaa vasten SaPKo on aika ilkeässä tilanteessa. Toisaalta niitä muutamaa vahvistusta kaivattaisiin nyt jo tähän rosteriin ja edelleen sinne peräpäähän. Eikä tietenkään hyvä maalintekijäkään olisi koskaan pahitteeksi.

Markku Piirinen Savonmaassa ja Paroni69er edellisessä kirjoituksessa puhuvat täyttä totta, kun ihmettelevät miten Jori Kokkonen voi jatkaa potkujen jälkeen SaPKon organisaatiossa.

Tämä samainen valmentajan pestiltä potkittu IKONI nyt häärää edelleen SaPKon toiminnassa, sai vaan ylennyksen toimitusjohtajaksi. Vastako hän edelleen pelaajien hankinnasta – kylläpä varmaankin ja niinhän me ollaan se nähty, kovasti on pelimiehiä muihin seuroihin hakeutunut, mutta eipä SaPKoon. Ei taida olla suhteita, ei taida olla luottoa liigaseuroilla tai pelaajilla SaPKon organisaatioon ja varsinkaan Kokkoseen. Piirisen erottaminen oli koko seuralle häpeä tahra, josta SaPKo tulee vielä pitkään kärsimään.

Tämä lainaus siis tuolta 08-09 ketjusta. SaPKon toimistolla Kokkosella kyllä töitä riittää. Siinä saa hoitaa vt tj:n hommat erittäin hyvin, että ainakin tietyt lainat pysyy kaupungissa tammikuun loputtuakin ja toivoa ettei liigassa tule merkittäviä loukkaantumissumia. Ja tähän päälle ne parit vahvistukset, eikä mitään pelkkiä rivien täytteitä.

Voi muutenkin olla tiukalla budjetin kasaaminen ensi kaudeksi Mestikseenkin tässä yleisessä taloudellisessa tilanteessa, vaikka nyt paikka siellä säilyisikin. Tätä ei tietenkään auta se, että tj Piirinen on lomautettuna. Kukakohan siellä nyt yrittää rakentaa tulevaisuutta? Vai luullaanko siellä hallituksessa, että sitten kauden jälkeen hoidetaan homma vai hoitaako hallitus itse tämän ruudun?! Vai Kokkonen?!!! Tai sitten viimeisenä keinona kaivavat omia taskujaan ja kas, kaikki on taas hyvin...

Tästä Piirisen lomautuksesta ei tainnut tulla tarkempaa tietoa sen kestosta, kun taidettiin vain mainita sana "toistaiseksi". Tosin epäilen, että Piirinen ei ole tulossa enää takas Savonlinnaan. Voisin meinaan kuvitella, että ei juuri enää napostele toi SaPKon touhu. Olisi ollut mukava saada lukaista tuo Savonmaa ja Piirisen haastattelu, tai jotain.

Karuahan se olisi, jos SaPKo nyt Mestiksestä tippuisi.
 
Viimeksi muokattu:

Jone29

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, sympatiat KalPalle
Tästä Piirisen lomautuksesta ei tainnut tulla tarkempaa tietoa sen kestosta, kun taidettiin vain mainita sana "toistaiseksi". Tosin epäilen, että Piirinen ei ole tulossa enää takas Savonlinnaan. Voisin meinaan kuvitella, että ei juuri enää napostele toi SaPKon touhu. Olisi ollut mukava saada lukaista tuo Savonmaa ja Piirisen haastattelu, tai jotain.

Piirinenhän ei ole enää lomautettu vaan irtisanottu. Tässä tuo artikkeli http://www.savonmaa.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=1656:sapkoa-peruutuspeilistae&catid=3:urheilu&Itemid=6
 

Lead Fossil

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Piirinenhän ei ole enää lomautettu vaan irtisanottu.
Kyllähän valmentaja on joukkueelle tärkeä "myyntimies" saamalla joukkueen pelaamaan, mutta miksi oikea myyntimies laitettiin pois. Myyntimiehen tehtävä on tuoda tuloja yhtiölle ja jos myyntimiestä ei nyt ole...?

Jäivätkö yhteistyökumppanit nyt ilmaan vai onko yhteistyökumppaneiden arvostus sitä, että niistä ollaan kiinnostuneita siihen saakka kunnes tukieurot näkyvät tiliotteella.

Tämä Piirisen erottaminen tukee myös sitä, että toimintaa ollaan ajamassa alas. Eihän tuota muulla voi järkevästi selittää.

Tai sitten kulisseissa oli jotakin mitä ei julkisuudessa ole. Saamieni tietojen mukaan ei Piirinen nyt mikään paska ollut...?
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Piirinenhän ei ole enää lomautettu vaan irtisanottu. Tässä tuo artikkeli...

Kiitoksia! My bad. Olisihan toi juttu pitänyt itse löytää, mutta laiskuus ja luulo siitä, että eihän Savonmaalla netissä mitään juttuja ole johtivat siihen, etten edes viitsinyt etsiä tietoa. Kuinka väärässä olinkaan.

Piirisellä on kuitenkin aika positiivinen asenne tuossa jutussa ja pisteet hänelle siitä, että ei ainakaan lytännyt seuraa julkisesti. Pienessä vitutuksen vallassa sellainenkin olisi ollut mahdollista.

En tiedä, mutta kyllähän toi touhu nyt jo aika koomiselta alkaa vaikuttamaan. Jotenkin tästä tulee ulkopuoliselle sellainen kuva, että ei tässä lopulta hyvä heilu. Jospa olisin sitten tässäkin väärässä.

Entäs se seuran tavoite ja tulevaisuus. Nyt olisi hieno ele jonkun tulla esiin sieltä SaPKon johdosta ja kertoa, että miltä tilanne näyttää, kun nyt jo tiedetään, että karsinnat odottavat satavarmasti. Tämä suhteutettuna siihen, että tiedetään seuran talouden olevan ainakin jollakin tapaa kireä, koska Piirinen ulkoistettu, ja myös ulkomaalaiset lähteneet.

Jotenkin on vain sellainen tunne, että tässä tilanteessa SaPKon rosteriin ei ole tulossa mitään todellisia vahvistuksia, vaan mahdolliset tulijat ovat enemmänkin näitä rosterin täytteitä. Tässäkin voisin olla väärässä.

Kevät on nopeasti käsillä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Aika oudolta vaikuttaa tosiaan tämä nyky-SaPKon toiminta, kun lukee teidän juttuja. Onko tosiaan mahdollista, että tuollainen "alasajo" olisi käynnissä? Mitenköhän tuo vaikuttaa juhlaottelun lipunmyyntiin? Muutenkin tuon juhlapelin lipunmyynti hämmästyttää kummastuttaa sikamaisine hintoineen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös