Peliesitykset kaudella 2008–2009

  • 215 184
  • 747

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olette te ihanaa sakkia. Mitä ikinä tänne kirjoittaakaan, niin provona se pitää ottaa. Hienoa.

No ajatellaanpa tuota Kärppien voittomaalia sitten näin:

Jyrkkiö saa kiekon maalin takana ja tilanteeseen tulee noin sekunnin viiveellä Andersson, joka puoliksi taklaa Jesseä. Kiekko ajautuu maalin eteen jossa Aaltonen saa YKSIN harhauttaa Kilpeläisen ja uittaa laatan pussiin. Tuohon kuluu aikaa se pari-kolme sekuntia. Missä vitussa on Peltonen ja esimerkiksi ketjun keskushyökkääjä, jonka tehtävänä on auttaa pakkeja omassa päässä? Ei missään. Tai ei ainakaan siellä missä pitäisi. Voisi se muukin ketju auttaa hieman tuon nimeltä mainitsemattoman juniorin peliä...

Nyt kannattaa katsoa maali nelosen nettisivuilta. Jyrkkiöllä oli hyvää aikaa (n. 3 s.) avata peli oikeaan laitaan, jonne Ässien hyökkääjä juuri kaartoi. Rightin pelaajana tämä olisi ollut vielä helppoa, mutta hän päätti kokeilla seläntakaalaidankauttaitselle -syöttöä ja epäonnistui tässä. Tyypillistä juniorin toimintaa, nöyryys puuttui. Ei ongelmaa, Jyrkkiö jatkaa IFK:ta vastaa Peltosen kanssa.

Mitä Apen olisi pitänyt vastata toimittajan kysymykseen Jyrkkiön virheestä?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No sori. Jyrkkiö on ihan paska ja pilasi Ässien unelman voittaa Kärpät Raksilassa! Oletko nyt tyytyväinen?

Mutta missä oli maalin edestä Peltonen/ketjun sentteri?

Miksi Apen olisi pitänyt haukkua juniori, joka teki kokemattomuuttaan virheen??

Ilmeisesti sentteri haki avausta keskustaan tai laitaan ja pakki oli vasemmassa kulmassa, kuten jääkiekossa yleensä toimitaan kun kiekko on selvästi omilla hallussa.
 

rage

Jäsen
Suosikkijoukkue
T:mi Porin hitsaus ja rengas
En kyllä itse ainakaan keksinyt mitään positiivista moisesta lausunnosta. Aika amatöörimäistä puuhastelua hakea syytä junnusta.

Täällä ei ole nähty mitään todisteita amatöörimaisesta puuhastelusta, paitsi raumalaisten jatkuva paskanjauhaminen täällä Ässien palstalla. Kettutytöt pärjää kerrankin liigassa. Eikö siitä riitä tarinaa omalla puolella vai kiinnostaako Ässien touhut noin paljon? Kyllähän sen silti ymmärtää, että eihän lukon toiminta kiinnosta edes "faneja", vaan täytyy notkua kiinnostavampien joukkueiden leirissä...
 

Pikherz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Noniin. Sir Penan tulo sai Ässien pelin kulkemaan. Etenkin kolmas erä oli jälleen vahva: 3maalia 0 omiin. Yleisilme muutenkin pirteä. 40 vetoakin!

Damon 1+2, mitä tässä nyt voi sanoa? 5 peliä 6pistettä!
Tähtinen herännyt? 0+3.
Peltonen iski myös 0+3 ja etenkin Sakken 2 maalia saavat suupielet nykimään. Toivottavasti Sakke+SuperMarkku kaksikko jatkaa hyviä otteittaan:)

Tietenkin pitää muistaa, että IFK otti paljon jäähyjä ja taisi olla muutenkin melko sekaisin.

Ei voi olla muutakun tyytyväinen!
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tosiaan on ihan mahtavaa että Sakke tuntuu nyt saaneen ketsuppipullon auki oikein kunnolla.. samoin Kuprun vire on enemmän kuin mukavaa..

Mutta silti, kaikkein suurin hämmästyksen aihe minulle on kuitenkin ollut jo etukäteen tuomittu ECHL-floppihankinta DD, joka Jääkiekkolehteä lainatakseni "ei olisi ykkössentteri muissa liigaseuroissa". Tosiaan 6 pistettä 5 pelissä, ei paljon tarvitse höpistä vastaan.. liekö mies sitten todella ansainnut lempinimen Demoni, aika näyttää sen lopullisesti..
 

Padas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässät pyllistää vielä

Mitenkäs tämä on ylipäätään mahdollista, että yhtä mestarisuosikkia kyykyttää "historian paskin" liigajoukkue, jolla ei pitäisi olla mitään eväitä pärjätä liigassa.

Kesällä täällä Ässienkin palstoilla täyttyi pari sataa sivua täyteen itkemistä syyllisten hakua tähän tulevaan katastrofiin ym.
Vaikka Ässillä on vain 6 pinnaa 5 pelistä, näyttää yleisilme siltä ettei tässä olla sittenkään putoamassa välttämättä mestikseen.
Hyvin suuri osa niistä tietäjistä jotka ilmaisevat kiekkotuntemuksiaan julkisesti
ovat hyvinkin epäuskoisia Ässiä kohtaan.
On syytä muistaa, että ennakolta liigan heikoimmalla ja vahvimmalla joukkueella tasoerot ovat kovin pienet. Toivottavasti Ässät pyllistää vielä koko kiekkokansalle esittämällä hyvää lätkää tällä kaudella.
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen nähnyt tällä kaudella Ässiltä viisi erää sm-liigaa ja lukenut positiivisia kommentteja lukko peliä lukuunottamatta vieraspeleistä, niin ei voi kuin todeta olevani erittäin tyytyväinen joukkueen ilmeeseen varsinkin kotipeleissä... Kilpeläinen on ollut kerta kaikkiaan hyvä, rauhallinen pelityyli yhdistettynä eeron nopeaan reaktiokykyyn sekä ilmeisesti myös kesän aikana tapahtunut kasvua ainakin leveyteen (tai sitten johtuu itseluottamuksesta) on johtanut tilanteeseen, jossa Eero on Ässien selkeä ykkösvahti ja on otteillaan jo nyt noussut liigavahtien keskikastiin
 

jasa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Montreal Canadiens, Ajax, Liverpool
Ottelukuvia

Mainostaminen on kiellettyä puuhaa tällä palstalla. -Moderaattorit-
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Pele on muuten liigan puolustajien pistepörssin kärjessä, yksin.
Koomista... ;)

Pele on kone. Perun pahat puheeni siitä, että Pele on liian vanha ja hidas sm-liigaan...

Yksi piste vielä, niin sitten ei ainakaan olla se paskin liigajoukkue ever. (HPK 6 pistettä 83/84).
 

Isonive

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Lajinsa Viimeiset, Fc Dynamo
Ässä-fani Porvoosta...

Olin katsomassa kahden kaverin kanssa Pelicans-peliä ja kyllä on hienoa olla ässä-fani!

Istuimme ässä-aition takana ja pidin koko pelin ajan meteliä, niin että kaikki lahtelalaiset ihmettelivät että mikä mies se tuo on....

No itse pelistä jäi mieleen todella hyvä uhrautuva puolustaminen. Plokattiin vetoja varmasti toista kymmentä. Sammalkangas otti muutaman ja Kupru otti muutaman tärkeän mustelman.

Karjalainen oli alussa hieman hermostunut eikä kiekot oikein liimautuneet räpylään paransi pelin edetessä, mutta kyllä lahtelaiset teki pelin aika helpoksi. Paljon vetoja mutta maski puuttui ja vetojen laatu huono. Ripareitakin tuli, mutta ne puolustajat hoiti hienosti.

Alussa oli hieno minuutti, ai että!

Derekin maali on sellainen rento heitto takakulmaan. Keinänen hoiti kulmasta kiekon hyvällä väännöllä ja Mave pisti Derekille suoraan lapaan ja 0-1 maali on selviö.

Seuraavassa vaihdossa tuli 2-1 hyökkäys ja Luomala antoi nakupassin Salmiselle. Salminen ja Tähtinen 2-1 läpi ja takatolpalta Tähtinen pisti kylmän viileästi alhaalta etukulmasta sisään 0-2! Hieno minuutti! Kyllä oli lahdessa hiljaista...

Paitsi meillä...

Kolmas oli kuprulta samanlainen kuin ipaa vastaan. Puoliksi karkuun keskeltä. Ensin tosin meinasi kiekko hieman karata, mutta sitten rauhalinen ja tarkka veto takakulmaan ja 0-3!

Pelin miinuksina täytyy sanoa Salmisen heikkous ja arkuus tiukoissa ja ahtaissa paikoissa. Ei oikein poika uskalla vääntää ja toisaalta lähtee tilanteista aika kevyesti kuin rukkanen. Ei tainut saada tänään yhtään vetoa maalia kohti...

Jesse ei käynyt toiseen peliin jäällä ollenkaan, nojasi koko pelin kaukalon laitaan ja jutteli Mäkilän kanssa mukavia. Jessekin olisi ollut varmasti ahtaalla lahden pienen oloisessa kaukalossa.

Luomalan pelityyli/luistelu on aika kulmikas ja hitaan oloinen, mutta karvaus ja kiekkojen riistot onnistuivat melko hyvin aina kun ehti iholle.

Keinänen otettiin kolmannessa erässä sivuun kun alkoi yhden pitkän vaihdon jälkeen selvästi väsymään. Keinänen oli alussa hyvä ja pirteä. Hieman ehkä pehmeä kulmissa...

Yhdessä alivoimassa oli hauska tilanne kun Derek ja Mave oli kentällä. Derekillä meni maila rikki kulmaväännössä niin Derek meni ja pyysi Mavelta mailan! Mave antoi mailansa ja Derek meni takaisin kulmaan vääntämään ja Mave jäi hieman hölmistyneenä ihmettelemään mitä tekisi...

Vaihtoon mentäessä Mave huusi edessä menneelle Derekille että Hey Derek! ja viittasi mailaansa josko saisi sen takaisin... Se nauratti mukavasti...

Hieno ja jännä peli kaiken kaikkiaan, kyselkää pelistä jos kiinnostaa niin yritän kertoa jotain mitä jäi mieleen...

--------------------------------------------------------------------------------
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Karjalainen oli alussa hieman hermostunut eikä kiekot oikein liimautuneet räpylään paransi pelin edetessä, mutta kyllä lahtelaiset teki pelin aika helpoksi. Paljon vetoja mutta maski puuttui ja vetojen laatu huono. Ripareitakin tuli, mutta ne puolustajat hoiti hienosti.

Lahtelaiset taisivat laakasta kaikista mahdollisista ja mahdottomistakin paikoista kun Karjalaiselle tuli noinkin paljon torjuntoja. Ainakin YLE:n radioselostajan mukaan kun suurin osa lahtelaisten kudeista meni "metritolkulla yli tai ohi"....

Vaihtoon mentäessä Mave huusi edessä menneelle Derekille että Hey Derek! ja viittasi mailaansa josko saisi sen takaisin... Se nauratti mukavasti...

Onhan näitä nähty. Jossain Don Cherryn NHL-klipissä Tiki ottaa vastustajan mailan isommin kyselemättä on oma oli mennyt poikki. Eikä kyllä palauttanut sitä vaan meni maila mukanaan vaihtoon.
 

Aina Pata

Jäsen
Istuimme ässä-aition takana ja pidin koko pelin ajan meteliä, niin että kaikki lahtelalaiset ihmettelivät että mikä mies se tuo on....
Hyvin kyllä vedit.

Hieno taistelu koko porukalta, mitä nyt Pele koitti väen väkisin lahjoittaa tasoitusmaalia viimeisessä vaihdossa. Turha kai tässä on kuvitella, että se koskaan oppisi purkamaan kiekkoa omalta alueelta. Karjalaisella vähän kiekot pomppi, mutta tarpeeksi monta kertaa oli kiekon edessä.

Kausi on pitkä, mutta jos homma säilyy tuon näköisenä ja jossain kohtaa vielä parannetaan, niin ei ne sääli-poffit ihan hirveen kaukana pitäisi olla.
 

Isonive

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Lajinsa Viimeiset, Fc Dynamo
Lahtelaiset taisivat laakasta kaikista mahdollisista ja mahdottomistakin paikoista kun Karjalaiselle tuli noinkin paljon torjuntoja. Ainakin YLE:n radioselostajan mukaan kun suurin osa lahtelaisten kudeista meni "metritolkulla yli tai ohi"....
Kyllä vaan, vetoja tuli välillä ihan mahdottomistakin paikoista ja usein meni pääty pleksiin tai kalaverkkoon. Viivavedot tuli usein ilman maskia. Maalit mitä pelicans teki eivät olleet karjalaisen maaleja. Toinen oli ripari minkä olisi voineet pakit siivota tai estää sopasen nousu mistä se maali tuli ja toinen oli unelma veto ylämummoon.
 

Isonive

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Lajinsa Viimeiset, Fc Dynamo
Hyvin kyllä vedit.

Hieno taistelu koko porukalta, mitä nyt Pele koitti väen väkisin lahjoittaa tasoitusmaalia viimeisessä vaihdossa.

Joo, siinä lopussa tuli hieman ylimääräisiä sydämen tykytyksiä...
Kupru taisi Plokata siinä lopussa myös yhden vedon?

Pelin tauottua oli hieno mennä roikkumaan ässä-aition pleksin reunalle ja kätellä Pieniniemeä ja Väkeväistä ja sitä toista huoltajaa. Kaikilla oli hymy herkässä! Hienoja hetkiä!
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Ylihuomenna on mahdollista kasvattaa vauhdikas syys(voitto)vire jo kolmeen peliin. Miettikääpäs sitä faktaa, ettei viime kaudella voitettu kertaakaan putkeen niin montaa peliä, joista oltaisiin saavutettu maksimipisteet.

Eli hemmetin hyvin alkanut! MOI 2008-09? Torille?
 

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Satakuntalaisena lämmittää kyllä mieltä että Ässätkin pärjää, varsinkin siis silloin kun myös Lukolla kulkee. Olisiko pitkästä aikaa edessä kausi, jolloin molemmat onnistuisivat.

Todennäköisesti Ässät jännitti liikaa ekassa ottelussaan Raumalla, kun siinä eivät vielä oikein saaneet peliään uomiin. Tuon jälkeen ei ole tainnut yhtään heikompaa peliä porilaisille tulla.

Ihmetyttää kyllä tuo peliohjelma, koska seuraava paikallismatsi on taas Raumalla, ja sitten loput kolme Porissa. Olisi ollut mukavaa tulla täyteen ahdettuun Isomäkeen seuraavassa kohtaamisessa.
 

alcoholic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
6 peliä ja 9 pongoa, on enemmän kyllä mitä odotin ennen kauden alkua tässä vaiheessa olevan. Otteluraporttien perusteella ja Lukko-pelin nähneenä täytyy sanoa padan ilmeen olevan täysin erilainen kuin viime vuonna.

Vaikka eilen hieno vierasvoitto pelsusta tuli niin, kyllä Ässien pitäisi yrittää hioa tuota vieraspelaamista. tarkoitan tällä sitä, että hyökkäyspelin tulisi olla aktiivisempaa, jotta olisi useammin mahdollisuus tehdä se 3-4 maalia vieraissakin. Jos vieraspelissä laukaukset menevät kotijoukkueelle 39-18, niin pitkässä juoksussa tolla pelillä on todella vaikea napsia vierasvoittoja. Niin tehokasta joukkuetta ei olekaan, mikä tekisi tolla laukausmäärällä voittoon tarvittavat osumat.

Peli-ilmeen lisäksi on ollut hieno havaita, että maalivahtipelin parantuneen selkeästi ja sen, että pisteet on jakautuneet tasaisesti usealle kaverille. Ei onneksi ole tarvittu aina sitä Maven väh. kolmen pisteen iltaa voittoon. Mavesta puheen ollen. Kuuntelin Jokerit-Ässät peliä radio Suomesta ja kyllä selostaja jatkuvasti mollasi Ässiä ja Mavea miloin mistäkin. "Mave on laiskanpulskea ja haluton ja Ässillä ei ole taitoa tehdä maalia, vaikka Jokerit suorastaan tarjoaa sitä". No antaa noiden muka "asiantuntijoiden" vittuilla ja toivotaan et Ässät näyttää niille persettä kauden päätteessä.

Tepsi ja Jyppi seuraavaks kotona, joista Tepsi on ehdottomasti voitettava. tässä pelissä Ässät on mielestäni aika selkeä ennakkosuosikki. Jypiä vastaan hyvät saumat myös voittoon, koska ei niidenkään peli mitään huikeaa ole vielä varsinkaan vieraissa ollut.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Vaikka siellä on vielä Tepsipeli kesken täytyy sanoa, että Ässät on alkukauden ehdoton yllättäjä. Ennen kauden alkua näytti niin lohduttomalta, että edes minä Ässäfanien provoilijana en viitsinyt nähdä vaivaa moiseen, koska luulin että myös fanit olivat totaalisen kyllästyneitä ja välinpitämättömiä.

Hienoa, että ennakkokaavailut ainakin tässä vaiheessa näyttävät osin menevän perseelleen ja Sihvoset ym.saavat tehdä töitä uusien juttujensa kanssa.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Urheilulehti taisi lupailla Ässien voittoputken kunniaksi kansanjuhlaa torille ja Nickerson puhumaan. Huomenna on kuulemma Porissa tori varattu kaupungin juhlia varten ja lavakin paikalla, joten Urheilulehti voisi lunastaa uhoamisensa ja järjestää ne juhlat.
 

Klonkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eihän tässä oikein tiedä tulisiko itkeä vai nauraa. Ennen kauden alkua täällä ollaan itketty vähän joka asiasta: seuran johdosta valmennukseen ja sieltä aina pelaajiin asti. Nyt kun ollaan pelattu pari kierrosta, niin samojen vinkujoiden jalat alkaa olemaan irti maasta ja kadonnut itseluottamus löytynyt supermiespastillien ansiosta. Perinteistä porilaista.

Rauhoitutaan nyt hetkeksi, odotellaan ja seurataan tuloksia. Parin hassun kierroksen jälkeen ei nyt kannata innostua. Onneksi pelit ovat lähteneet liikkeelle ennakko-odotuksia vastaan, mutta tuskinpa tässä vaiheessa kannattaa vielä mastodonteille, demoneille kuin liigan kovimmalle maalivahtikaksikolle vielä torille patsaita pystyttää.

Hienosta voittoputkesta kannattaa nauttia, mutta paukutelkaa niitä henkseleitä vaikkapa ihan kotioloissa. Naatitaan siitä parhaimmasta hyvänolon tunteesta vasta keväällä.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eihän tässä oikein tiedä tulisiko itkeä vai nauraa. Ennen kauden alkua täällä ollaan itketty vähän joka asiasta: seuran johdosta valmennukseen ja sieltä aina pelaajiin asti. Nyt kun ollaan pelattu pari kierrosta, niin samojen vinkujoiden jalat alkaa olemaan irti maasta ja kadonnut itseluottamus löytynyt supermiespastillien ansiosta. Perinteistä porilaista.

Rauhoitutaan nyt hetkeksi, odotellaan ja seurataan tuloksia. Parin hassun kierroksen jälkeen ei nyt kannata innostua. Onneksi pelit ovat lähteneet liikkeelle ennakko-odotuksia vastaan, mutta tuskinpa tässä vaiheessa kannattaa vielä mastodonteille, demoneille kuin liigan kovimmalle maalivahtikaksikolle vielä torille patsaita pystyttää.

Hienosta voittoputkesta kannattaa nauttia, mutta paukutelkaa niitä henkseleitä vaikkapa ihan kotioloissa. Naatitaan siitä parhaimmasta hyvänolon tunteesta vasta keväällä.

Sinällään samaa mieltä siitä, että nopeasti ne takit Porissa kääntyy, eli ei mitään uutta länsirintamalla. Mutta kyllä tässä nyt kannattaa nauttia, perustat ovat hyvin kunnossa ja voittoja tulee tästä eteenpäinkin tasaista tahtia ja sijoitushaarukka 7-9 on hyvinkin todennäköinen. Mutta toisaalta se ensimmäinen varsinainen play-off kieros on se Ässien mestaruus tänä vuonna kaukalon sisällä ja kaukalon ulkopuolella pitää saada sitoutettua nykyinen hyvä runko Poriin myös seuraavaksi pariksi vuodeksi, jolloin voidaan taas realistisesti pelata aivan kärkisijoista. Eli ei tässä nyt kannata kulkea naama norsun v:llä koko syksyä ja odottaa hopeakauden tyyppistä kevättä, siihen ei eväät vielä riitä, mutta ehkä jo keväällä 2010 se on mahdollista. Eli nautitaan nyt kun se on mahdollista ja pidetään realiteetit mielessä.
 

godofthunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings
Ässien pelistä vielä

Olin katselemassa tuota läpsyttelyä tepsiä vastaan...siinä pelin tiimellyksessä pisti sellanen silmään, että en ole hetkeen nähny porissa noin murhaavan tehokkaasti toimivaa vastahyökkäyspeliä, jos sitä nyt siksi voi sanoa...
Kun ässät saa syötönkatkon keskialueella, niin välittömästi on kiekon yläpuolella laituri täydessä vauhdissa, tai vaihtoehtoisesti kupru keskellä menossa.
Ja muutenkin, tuntuu siltä että ässien luisteluvauhti on varsin kovaa kotipeleissä, eli kiire saattaa tulla muillakin kun Akibäreillä ja Jannegrönvalleilla, jos keski-alueella saadaan syötönkatko.

Muutenkin karvauspeli oli hyvinkin aktiivista, varsinkin kakkos-, kolmos- ja nelosketjuilla. Ja nää junnut, pojathan ajoivat kaikke mikä liikkui.
Katsomoon näytti siltä, että tepsin aseet oli syöty jo ennen punaviivaa...
Toivottavasti vaan poikien luistin jaksaa liikkua vastakin tuohon tahtii.

Ja hra Salminen. Jestas. Kaveri alkaa heräillä pikkuhiljaa. Vielä kun saa pituutta lisää sen viis senttiä, ja painoa parikyt kiloa, niin siitä tulee vielä pelimies.

Marko Kivenmäki. Mieshän on aivan uudestisyntynyt. Taklaa, Karvaa, luistelee alas. Ei edes viimeisenä. Ja mikä tärkeintä, se selkä ei nouse ylös omiin tultaessa. Jos mies jatkaa tuolla asenteella, niin ei mua haittaa, vaikkei ihan piste/peli tahtia mentäiskään.
 

Isonive

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Lajinsa Viimeiset, Fc Dynamo
Tämä viikko on ollut fantastinen. Ensi vkolla alkaa tulla kotipeleissäkin kunnon vastukset, Ilves, Ifk ja Tps eivät ole olleet oikein kunnon mittareita. Kaikilla peli on tökkinyt. Jyp ja Kalpa peleistä tulee mielestäni todella tasaisia, varsinkin kalpa. Toivottavasti ensi viikolla irtoaa enemmän kuin kolme pistettä. Kolmeen saa olla tyytyväinen, mutta toivotaan että tulee ainakin kuusi...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös