Ti 23.9.2008 Lukko - Kärpät

  • 9 228
  • 49

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Tiistain hegemoniaottelussa kauden parasta pistekeskiarvoa tällä hetkellä vetävä Lukko saa vieraakseen viime kauden mestarin, Kärpät. Lukon kausi on lähtenyt todella lennokkaasti käyntiin, ja pisteitä on napsittu vakuuttavalla pelillä jokaiselta vastustajalta. Kärpät taas on jonkun verran pelannut totutun tason alapuolella alkukauden. Puolustukseen ei ole löytynyt vastuunkantajia, eikä hyökkäyskään ole onnistunut aivan kompensoimaan vuotavaa puolustusta. Takuuvarmasti vaikea peli tulossa Lukolle, tilastotappio kolkuttelee ovella ja Kärpät ovat perinteisesti olleet todella paha vastustaja.

Kärppien hieman heikko puolustus kyllä sopinee Lukolle hyvin. Hyvässä vireessä oleva oululaisketju varmasti haluaa näyttää kasvattajaseuralleen "närhen munat", samoin Viinasen ketju pystyy ratkaisuihin, eikä sovi unohtaa koko ajan nousujohteisesti pelaavaa kolmoskenttääkään. Puolustus on tällä kaudella toiminut kuin unelma Vehasen torjuessa kaiken torjuttavissa olevan.

Lukko todennäköisesti jatkaa samalla kokoonpanolla, mutta Urama on luvannut vastuuta ylivoimalla myös kolmoskentälle.
 

vesikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Joo.. pelistä ei ainakaan voi sanoa, etteikö olisi jännittävä.
Tilastotappiosta tosin en kyllä tiedä.

Tilastotappio (hauskaa sinänsä, että tässä vaiheessa sellainenkin ihme liitetään Lukkoon..) tulisi mielestäni aina kärsiä jotakin ns. "alemman korin" joukkuetta vastaan, enkä näin ensikatsomalta Kärppiä, hallitsevaa Suomen mestaria, tuohon koriin kyllä sijoittaisi. Tähänkin teesiin varmaan löytyy purnattavaa, mutta sitähän varten tällainen foorumi on olemassa.
"Tilastotappiolle" siis Kärppiä vastaan ei olisi mielestäni kyllä varaa.

Peli ratkeaa täysin siihen, että kumpi jaksaa pelata aktiivista kiekkoa täydet 60min.
Lukon tulisi pitää karvaus ylhäällä sekä pyrkiä haastamaan Kärppien puolustus syötönkatkoilla sekä nopeilla nousuilla.
Tuskin tuolla pelitavalla ainakaan kunniatta kuolee.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Sitten Raumalle...

Lähtökohtaisesti Kärpille helpompi peli henkisesti kuin lauantain Ässä-matsi. Se peli oli "pakko" voittaa ja voitto varmasti antoi taas itseluottamusta jatkoon. Nyt vastassa vieraskentällä liigan hyvin aloittanut Rauman Lukko ja Kärpät lähtee selvästi haastajana peliin. Onneksi Forrest pelannee tänään, puolustuksen virheet saisivat alkaa vähentymään.

Vaikka voitto Ässistä oli nihkeä, Kärpät kuitenkin laukoi lähemmäs 40 kertaa joten uskon että maalejakin aletaan pikkuhiljaa näkemään enemmän. Tosin vastassa nyt valtakunnan eliittiin kuuluva Vehanen. Veikkaan todella tiukkaa matsia sillä edellytyksellä, että Kärppien puolustus ei tee kardinaalimunauksia, sillä niihin ei todellakaan ole varaa. Vähämaalinen peli sopisi Kärpille :)

Ja hallille meneville raumalaisille tiedoksi, nauttikaa Kärppien JM Aaltosen pelistä vielä kun voitte. Ollut häikäisevä alkukaudesta... Tällä menolla jättää Suomen tämän kauden jälkeen.

Veikkaanpa molemmille 2,3-2,3.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
nauttikaa Kärppien JM Aaltosen pelistä vielä kun voitte. Ollut häikäisevä alkukaudesta...

Aaltonen onkin muuten pistepörssin kymppikärjessä ainoa, joka ei ole lukkolainen, ei Lukon kasvatti eikä ulkomaalainen. (kyllä: lasken Koiviston Lukon kasvatiksi)

Ja toisaalta Lammassaari on samassa joukossa ainoa kotimainen, joka ei ole koskaan pelannut Kärpissä! Jännää!
 
Veikkaanpa molemmille 2,3-2,3.

Vehanen on päästänyt tällä kaudella tasan kaksi maalia? Keskitason maalimäärillä liikkuva Kärpätkö nyt yli tuplaa tuon maalimäärän? Ei varmasti.

Itse odotan Lukolta selvää voittoa, vaikka nyt on mahdollisuus notkahtaa hyvänolon tunteen takia. On kuitenkin sellainen fiilis, että Lukolla ei vielä ole liian hyvä olla.
 

Ambra

Jäsen
Uskoisin että notkahdus voisi osua perjantain JYP peliin. Harmi sikäli että Jyväskyläläisten rajatonta itseluottamusta olisi kiva vähän horjuttaa.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Vehanen on päästänyt tällä kaudella tasan kaksi maalia? Keskitason maalimäärillä liikkuva Kärpätkö nyt yli tuplaa tuon maalimäärän? Ei varmasti.

Uskotko tosiaan, että Vehanen jatkaa noilla prosenteilla läpi kauden :D Yhtään Vehasta väheksymättä, tulee hänkin antautumaan tiheämmin kauden edetessä. Ja Kärppien hyökkäyksessä ei mielestäni ole mitään häpeämistä, liigan terävintä kärkeä ehdottomasti. Puolustus on edelleen haavoittuvainen, mutta luotetaan siihen että nuoret pakit parantavat otteitaan kokemuksen karttuessa.

Ja jos oikein aletaan vääntää veistä haavassa ja piikittelemään *ei tarvi ottaa vakavasti*, on Lukon voitot tulleet sijoilla 10, 11, 13, 14 olevista joukkueista. No tämä oli vaan heitto, sarja on vielä todella aluillaan.

Mutta tuskin Kärpät helpolla Lukkoa tänään päästää. Veikkaan edelleen tasaista vääntöä.
 
Uskotko tosiaan, että Vehanen jatkaa noilla prosenteilla läpi kauden :D

Tuskin pystyy 98% torjuntaprosenttia pitämään yllä, mutta toistaiseksi ei ole mitään estettä sille, ettei siihen tänään pystyisi.

Voitot Kärpät on saalistanut peräti Ässiltä ja SaiPalta. Jos SaiPa-peliä ei lasketa, mitä en tee, koska se oli kaudenalun anomalia SaiPalta. Niin Kärpät on tehnyt neljässä pelissä kahdeksan maalia. Sellainen tahti ei riitä Lukkoa vastaan.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Tilastotappioita ei ole olemassa. Todennakoisyystappioita sitten onkin. Uskon lukon kuitenkin hoitavan taman pelin kunnialla, vaikka tiukkaa saattaa tullakin. Joukkueena lukko on etukateen kovempi, mutta karpilla riittaa hyvia yksiloita jotka voivat ratkaista niitakin peleja joita karppien ei pitaisi voittaa. Ennakkosuosikki lukko on ehdottomasti.

Veikataan 3-1, Jacina tekee maalin yv pelissa.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ja jos oikein aletaan vääntää veistä haavassa ja piikittelemään *ei tarvi ottaa vakavasti*, on Lukon voitot tulleet sijoilla 10, 11, 13, 14 olevista joukkueista. No tämä oli vaan heitto, sarja on vielä todella aluillaan.

Niinpä. Mutta oletko ajatellut, että juuri tästä syystä näillä sijoilla ovatkin. :D

Kärpät on ollut vaikea vastus Raumallakin viime vuosina, Oulussa puhumattakaan. Nyt olisi enemmän kuin tilaisuus ottaa selkeä voitto tästä matsista. Mieluiten siis varsinaisella peliajalla.

Villi veikkaus:
Lukko 3,4 - Kärpät 1,2

Näillä mennään!
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Lukko tänään

Vehanen ( Myllykoski )

1. Kenttä
Haataja - Saarenheimo - Mustonen, Pettinen - Kovanen

2. Kenttä
Laaksonen - Viinanen - Saarela, Ardelan - Viitanen

3. Kenttä
Aaltonen - Jacina - Collins, Honkaheimo - Nevalainen

4. Kenttä
Tuomainen - Koponen - Ben-Amor, Kuusisto, Fogström(h)

Täsmälleen samoilla siis mennään kuin viime ottelussakin.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Länsirannikon vierailut on olleet Kärpille pitkin aikoja hankalia. Ottelut TPS:ää, Lukkoa ja Ässiä vastaan o vieraissa ovat olleet erittäin vaikeita. Viime kaudella oli aina usemman pelin vierailuja ja niistä tahtoi olla aina tuomisina myös tappioita. Mikä tämän tekee. Kaukalo, hurmoksellinen yleisö vai pitkä matka bussilla en osaa sanoa.

Peliin lähtiessä täältä paineet siirtyy välittömästi Lukon niskaan. Meidän Matti ei saa joukkuetta valmiiksi kesässä, mutta Urama se homman osaa. Kärppien puolustus on muuttunut niemttömäksi ja samaan syssyn Mustonen muuttuu pelottavan ykköskentän hyökkäjäksi muuttamalla Raumalle.

En tiedä, minusta Alatalolla ei ole huonommat pelinappulat kuin vastustajan Uramalla. Silti Uraman paketti näyttää tässä vaiheessa kautta syystä tai toisesta paremmalta. Jotenkin tuntuu, että Urama on osannut asetella shakkinappulansa paremmin. No iltaa odotellessa niin nähdään, mikä liigan kärjen ja keskivaiheen ero. Mielestäni ero ei ole maalivahtisektorilla eikä se hyökkäyksessä, se on pelillinen. Valitettavasti se Oululaisesta näkökulmasta väärään suuntaan. Meitin riveissä Haataja olisi kouhottaja tai kesken kuntoinen. Ei loukkantumisesta voi toitua muutamaan kuukauteen. Ainakaan Matin valmennuksessa.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Täsmälleen samoilla siis mennään kuin viime ottelussakin.
Niinpä, on tainnut Uramaan iskeä Toivola-tauti, vai miksi sitä voi kutsua, kun valmentaja peluttaa illasta toiseen samoja koostumuksia. No, onhan tässä toki hiukan erilainen kauden aloitus takana, mitä kahtena viime vuonna, joten kait tuolle peluutukselle sitten jonkinlainen synninpäästö voidaan antaa.

Sen verran saattaa muutoksia peluutukseen kuitenkin tulla, että myös ulkomaalaisosasto pääsee näyttämään taitojaan ylivoimapelin muodossa. Pelin kulku kauttaaltaan voi tietysti muuttaa suunnitelmia, eikä tämä pohdinta silloin välttämättä toteudu. Olisi kuitenkin miesten kannalta positiivista, jos saisivat enemmän kuin 20 sekunnin mahdollisuuden näyttää sitä taitoaan ylivoimassa.

Laajuus kun sattuu olemaan sellainen voimavara oikein käytettynä, että sillä mennään hyvinkin pitkälle keväällä.

Jos Pete pystyy jatkamaan siitä, mihin nyt on totuttu, niin kyllä pitää ihmetellä. Ei sellaista maalivahtia ole olemassakaan, joka ottaa lähes kaikki kiinni.

Vielä kun muistetaan vastustajan tuulennopea Koivisto, joka on usein rokottanut vanhaa seuraansa juuri Raumalla, niin olisi jo suoranainen ihme, jos verkko selän takana pysyisi koskemattomana.

En usko minäkään mihinkään tilastotappioon. Se on ihan samaa typeryyttä tai taikauskoa, kun sanoisi, että Finnairin kone tulee kohta hallitsemattomasti alas, koska tilasto sanoo niin.
 

meetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja muut Oulun urheiluseurat.
Kärpät tänään:

1. Kenttä

71 Andersson, Jonas
13 Corso, Daniel
50 Aaltonen, Juhamatti
---------------------------------
6 Mikkola, Ilkka
5 Ohtamaa, Atte

2. Kenttä

22 Koivisto, Toni
24 Viuhkola, Jari
17 Kuusela, Kristian
----------------------
2 Korpikari, Oskari
77 Forrest, Justin


3. Kenttä

12 Normio, Teemu
21 Paakkolanvaara, Tommi
19 Keränen, Juho

----------------------
4 Ylönen, Antti
28 Grönholm, Ossi-Petteri


4. Kenttä

18 Alikoski, Mikko
15 Karppinen, Veikko
11 Backman, Tatu
----------------------------
25 Jokinen, Juho 7.p
43 Aarnio, Antti (h)


Maalissa 32 Tarkki, Tuomas

Varalla:
31 Koivisto, Petri
-------------------
-----------------
Missä Viitakoski ?
Toivottavasti lomalla...
 

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
Missä Viitakoski ?
Toivottavasti lomalla...

Uskoisin kolmosen toimivan nyt paremmin kun sinne saatiin vähän jalkoja. Neloseen olisin heittänyt Aarnion Backmanin paikalle.

Tepalta yllättävän posiitiivinen kirjoitus. Kolme kappaletta, joista vain kahdessa suolattiin Mattia.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
En tiedä, minusta Alatalolla ei ole huonommat pelinappulat kuin vastustajan Uramalla. Silti Uraman paketti näyttää tässä vaiheessa kautta syystä tai toisesta paremmalta. ...Mielestäni ero ei ole maalivahtisektorilla eikä se hyökkäyksessä, se on pelillinen.

Kärpillä kestää kyllä kyllä vertailun hyökkäys ja maalivahti peli, kyllä. Mutta kun puhutaan puolustuksesta, Kärppien perä on vuotanut enemmän kuin Lukolla. Toivottavasti Forrest tuo varmuutta avauksiin ja puolustukseen.

Pelillisistä eroista en tiedä kun Lukon pelejä en ole nähnyt. Mutta Kärppien peli on ollut viihdyttävää parhaimmillaan ja hyökkäyksessä on suurta potentiaalia. Tepa jaksaa marista Alatalosta ja hehkuttaa Jalosta :) Jalosen alaisuudessahan Mustonen epäponnistui Kärpissä, siitä on Alataloa turha syyttää.

Kärppien joukkue muuttui todella paljon kesän aikana, annetaan nyt aikaa ja TUKEA. Ihan turha itkeä että peli ei ole vielä valmista, keväällä sen pitää olla.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Ai Viitakoski ei pelaa? No sitten ei ole lukolla mitaan hataa. Viitakoski on avaimet, jos joku on. Saattaa olla tietysti etta tarvitsisi myos Raipen.

Eika tuo Mustonen nyt mitaan ihmeita ole esittanyt mutta tanaan varmasti pelaa taitojensa ylarajoilla. Kadeton koohottaja saattaa myos aitya nayttamaan.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
pitkä matka bussilla en osaa sanoa.
Kärpäthän ei pahemmin bussilla kulje vai onko 50km Porista Raumalle pitkä matka? Yleensähän muut antavat köyhempinä tasoitusta Kärpille ja matkaavat Ouluun bussilla.

Josko Mustonen tosiaan tänään jo onnistuisi. Tolpat on kilisseet ja paikkoja on ollut, mutta onnikaan ei ole ollut mukana. Tänään varmasti pieni extralataus pelissä.
 

Pluton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lukko
Nyt lukollakin saumat parani kun Viitakoski pois kokoonpanosta, ollut lukolle erittäin vaarallinen yhdessä raipen kanssa. Viime vuonnakin lukkoa vastaan yht 4+2 ja useana vuonna juuri jäänyt mieleen se että eikö lukko nyt saa noita junioreita kiinni.
No illan pelistä sen verran että uskon kärppien olevan erittäin vaarallinen...lähinnä taitavien yksilöidensä takia. Tässä nyt kuitenkin lukolle hyvä mittari miten pää kestää kun vastassa hallitseva mestari ja paineet kuitenkin lukolla. Veikkaamaan en tulosta lähde kun se menee aina juuri toisinpäin kuin veikkaan...ainakin rahapeleissä. Tai jos sittenkin rahat kärpille 2-3.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Illan peli onkin surullisen päivän kohokohta. Sen verran tässä on tuo Lukon hyvä alkukausi tuonut intoa että näitä tiistaipelejäkin oikein odottaa, kun muuten tiistai on vähemmän toivoa täynnä oleva pelipäivä minun mielestäni.

Kuten Jatkoajan ennakossa sanotaan, Lukko on ensimmäistä kertaa moneen vuoteen ennakkosuosikki Kärppiä vastaan pelattavassa pelissä. Kenties Rautakorven jälkimmäisellä kaudella niissä parissa runkosarjan kotipelissä Lukkoa saattoi jonain pienenä suosikkina pitää, mutta sellaista tilannetta ei ole nähty joukkueiden keskinäisen pelin alla että Lukko olisi taulukossa ylempänä, kuin Kärppien ensimmäisellä liigakaudella pitkän alasarjataivalluksen jälkeen eli viimeksi kaudella 2000-01.

Ei mulla silti suuria odotuksia ole tästä pelistä, sen verran kovaa kyytiä Lukko on Kärpiltä saanut. Olisi ollut mukava nähdä Viitakoski Kärppäpaidassa, jotta kuinka peli kulkee nyt Lukkoa vastaan kun Lukkokin on ruvennut liikkumaan, toisin kuin viime kaudella jolloin Vesku sai pistää Raipen passit verkkoon hitaiden Lukkopakkien ihmetellessä tapahtunutta. No, eiköhän tuon vielä ehdi tällä kaudella näkemään.

Nyt on sitten tietysti Koiviston vuoro heilutella Lukon verkkoa. Tosin ei Koivisto juuri muuten Lukkoa vastaan juhlinut kuin keväällä 2007 säälipleijareissa.

Jokohan se nyt olisi Lukon häviön paikka? Toivottavasti ei.

Mutta missä ihmeessä on Lehikoinen? Joku pelaamisen estävä kolhu hänellä täytyy olla, en usko että hän muuten kolmatta peliä katsomossa olisi.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Nyt on Kärpillä todellakin näytön paikka. Voitolla voitaisiin sanoa ettei todellakaan ole mitään hätää, olemme vaikeuksista huolimatta aikataulussa.

Tappiolla taas en edelleenkään vetäisi ranteita auki, vaikkei tilanne 2-4 voitot-tappiot kovin hehkeältä näyttäisikään liigan aloituksena. Täysi usko kuitenkin on siihen että jos joku pystyy Lukkoa horjuttamaan, se on tuo meidän kahden parhaan ketjun tiukka nyrkki. Jos ja kun Viitakosken poissaolo mahdollisesti lisää sähäkkyyttä molempiin alempiin ketjuun luvassa voisi olla muutama ylivoimatilanne joista nuo pari parempaa ketjua sitten rokottavat.

Jos taas Saarenheimo ja Haataja onnistuvat jo aikaisessa vaiheessa kiertämään Jokista ja kumppaneita olemme liemessä. 0-1-tilanteessa ensimmäiselle erätauolle olisi nannaa. Pidetään nuo Lukon sekunda-Kärpät aisoissa hei!

Radio Suomea eetteriin kello 18.30. Vapise kettu!

PS. Kolmostiellä oli sunnuntaina jäänyt kettu auton alle. Selkeä Miljoonasadelumikko...eikun Signaali.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kuuntele ramonasta suomen parasta paikallisradioselostusta.

Ei kuulu mp3-soittimesta kun olen vaarijumpa...ööh, punttisalilla samaan aikaan. Lupaan testata jahka ehdin koneen ääreen. Kuka siellä on äänessä?
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kuka siellä on äänessä?

Risto Leino. Selostus on lievästi sanoen värikästä, jos Lukon peli on hiukankaan siinä mallissa kuin se on alkukauden muissa peleissä ollut, mutta ei kuitenkaan kaikkein puusilmäisintä mitä paikallisradioista kuulee.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viitakoski vs. Mustonen

Mun piti kehitellä tästä oikeen joku äänestys tossa kauden alla mutta jäi sitten tekemättä. Eli mielenkiintoista nähdä millainen hyöty Lukolle on Mustosesta kun panostaan vertaa Viitakoskeen (Viitakoski ei toki juuri tässä pelissä pelaa).

Eli olisitko Sinä ottanut joukkueen kasaajana (Hilli) Mustosen joukkueeseen vai Viitakosken? Me otettiin Viitakoski ja Mustonen päästettiin Lukkoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös