Carolina Hurricanes 2008-2009

  • 114 166
  • 401

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Carolina heittänyt Tanaben ja Jeff Hamiltonin waiveriin. Eipä taida kelvata kyllä kenellekään vaan buy outteja taitaa olla odotettavissa. Tosin eipä noi nyt kalliita sopimuksia ole, mutta kumminkin niistä cappiin hieman tulee turhaa täytettä.

http://www.newsobserver.com/796/story/1118129.html

Tuossa juttua kyseisistä herroista. Toisena asiana artikkelista löytyy, että 'Canes EI todennäköisesti tule pääsemään sopimukseen Hordichukin kanssa. Darcy kai katsoi 'Canesin hyökkääjälistaa tai sitten muuten vaan ei kiinnosta tämmöinen Raleighin pikkuseura...
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Iltasanomien mukaan Ruutu allekirjoittanut 'Canesin kanssa sopimuksen, yksi vuosi, 2,25M$.

Ihan hyvät rahat Ruutulle yhdestä vuodesta, mutta ymmärrettävästi ei uskallettu pidempää diiliä kirjoittaa vielä. Carolina kuitenkin ihan tosissaan päätti katsoa tämän kortin, sillä yli kahden miljoonan sopimus on aika reilusti 30 pisteen miehelle.
 
Viimeksi muokattu:

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Ihan hyvät rahat Ruutulle yhdestä vuodesta, mutta ymmärrettävästi ei uskallettu pidempää diiliä kirjoittaa vielä. Carolina kuitenkin ihan tosissaan päätti katsoa tämän kortin, sillä yli kahden miljoonan sopimus on aika reilusti 30 pisteen miehelle.

Ruutu onneksi tyytyi tuohon minimum offeriin. Onhan tuo kovat rahat 30 pisteestä, mutta jospa Tuomo onkin Carolinassa se 11 pistettä 17 ottelussa tehnyt pelaaja. Ja eihän pisteet kaikkea kerro.

Toisaalta NHL:n yksi vahvimmista hyökkäyksistä täytyy purkaa, jotta saataisiin puolustukseen rahaa. 'Canesin oma palkkakatto lähestyy liian nopeasti. Tässä tilanteessa myöskään Ruudun pelaaminen Carolinassa ei ole vielä varmaa. Tuomo tosin haluaa pelata 'Canes-paidassa (kuten alla agentin puheista selviää) ja fanit ovat todella ihastuneet mieheen. Eikä JR varmasti halua luopua kaverista, mutta valitettavasti jonkun on lähdettävä. Onko se sitten 4 miljoonan Cole vai mahtavan sopimuksen omaava Williams vai joku muu? Ruudun palkka on muuten vasta 9. suurin 'Canesin hyökkääjistä. Ja samalla puolustajista enemmän tienaa vain Joe Corvo (2.75). Hyökkäys on paras puolustus?
http://www.newsobserver.com/796/story/1119457.html
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Siirtoketjusta poimittu että Carolina ja Edmonton kaupoilla:
Joni Pitkänen => Carolina
Erik Cole => Edmonton
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Siirtoketjusta poimittu että Carolina ja Edmonton kaupoilla:
Joni Pitkänen => Carolina
Erik Cole => Edmonton

Odotettu kauppa, mutta kun Colen lähtö on totta, se kirpaisee ja pahasti. Kaikkea hyvää Erikille, harva pelaaja on jättänyt yhtä suuria muistoja Carolinaan/Hartfordiin. Kiitos!
http://hurricanes.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=367303

'Canesin puolustus alkaa hahmottumaan, kun myös Anton Babchuk palaa Venäjältä vuoden ja 1milj. sopimuksella takaisin Carolinaan. Toissavuoden farmisekoilu on näköjään unohdettu, tai sitten Babchuk on kauppatavara. No toivottavasti ei, sillä isoa ukrainalaista tarvitaan.
http://hurricanes.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=367301

Ja samalla neloskenttään kiinnitettiin kolme tuttua miestä. Wade Brookbank ja Ryan Bayda vuoden sopimuksella ja Tim Conboy kahden vuoden sopimuksella. Varsinkin Conboyn jatko on loistava uutinen ja Hordichukin päätös merkitsi Brookbankin jatkoa. Baydan ja Brookbankin sopimukset ovat yllättävästi yhden suunnan, samoin kuin Conboyn toinen vuosi. Toivottavasti ei kaduta myöhemmin.
http://hurricanes.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=367321
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Pitkäsen sopimus on ihan ok. Varsinkin kun samalla tulee näitä Fingerin ja Commodoren kaltaisia sopimuksia. Pitkänen tienaa ensi kaudella 0.5milj vähemmän kuin Cole, joten pientä säästöä Karmanoksen rahakirstuun.

'Canes hankki eilen kuitenkin myös Josef Melicharin, joten siitä tulee 1milj lisää, ja nyt onkin sitten jo 7 puolustajaa ja lisäksi Seids vielä ilman sopimusta. Tämä taas tarkoittaa sitä, että joku lähtee. Corvo, Pitkänen, Melichar ja Gleason ovat poissa laskuista, Babchukin tasoista nuorta pakkia ei muualta miljoonalla saada ja 'Canes haluaa pitää myös Seidenbergin, joten siinä se kuusikko jo olisikin. Wallinilla on tietysti edelleen NTC, joten ruotsalainen jatkaa. Ehkä pienempi peliaika (3.pari) sopisikin Wallinille ihan hyvin. Jäljelle jää sitten enää Kaberle. Nyt kun nämä palkat ovat taas lähteneet hurjaan nousuun, niin ehkä joku todellakin haluaa Kaberlen 2.2 miljoonan sopimuksella. Ei Kaberle huono pelaaja ole, mutta paikkaa 'Canes-pakistoon tuskin löytyy. Halukkaita ottajia?

Vielä muutama RFA ilman sopimusta (LaRose, Seids ja AHL-miehet) ja sitten Staalin monivuotisen jatkosopimuksen kimppuun. Staal totesi haluavansa jäädä Carolinaan pitkäksi aikaa ja 'Canes haluaa tietysti pitää miehen, joten ongelmia tuskin tulee. Staal oli ottanut odotetusti aika raskaasti hyvän ystävän kauppaamisen. Ehkäpä Colesy kuitenkin vielä joskus nähdään 'Canes-paidassa?

Cole lähdön myötä Ruudulle avautuu mahdollinen paikka Staalin ja Whitneyn viereltä. Silloin olisikin jo pakko onnistua. Kokonaisuudessaan joukkueessa on edelleen liian paljon hyökkääjiä ja nyt myös puolustajia. Jotakin siis edelleen JR:n täytyy tehdä...

Samsonov - Brind'Amour - Williams
Whitney - Staal - Ruutu
Eaves - Cullen - Walker
Bayda - Brookbank - Conboy - Sutter - (LaRose)

Gleason - Pitkänen
Corvo - Babchuk
Wallin - (Seidenberg)
Kaberle - Melichar

Ward
Leighton
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
Paljon huhuissa pyörinyt Pitkänen sitten tänne saatiin, ja nyt taitaa ensi kertaa Hurricanes-aikakaudella olla rosterissa ihan oikea ykköspakki. Aiempien vuosien kärkinimet ovat olleet näitä vähän yksipuolisempia pelaajatyyppejä (Ozo, Coffey, Hatcher) ja vaikka Hedican, Hill, Wesley ja Chiasson ovat olleet tärkeitä pelaajia omana aikanaan, ei heissä ihan sellaista johtotähden meininkiä ole ollut.

Vähän huolettaa tämä pakiston kova vaihtuvuus. 2002-kaudesta ei ole jäljellä kuin Wallin ja parin vuoden takaisesta mestaruusillastakaan Kaberlen lisäksi kuin satunnaisroolia tuolloin täyttänyt paluumuuttaja-Babtsuk. Heikoin lenkkihän tuo kuusikko toki oli, mutta mieluummin olisin vaikkapa Hedicanin nähnyt tuolla Melicharin sopparilla vielä vuoden verran jatkavan mikäli taloudellisesti mahdollista.

Jo nyt on sopimuksen alla ne seitsemän vähintään miljoonan kaveria. Oletettavaa voisi olla, että näin vuonna yksi Jälkeen Fingerin 4,4 miljoonaa kahdesta kaudesta Frantisek Kaberlea ei ole ollenkaan niin järisyttävä summa kuin mitä vielä aiemmin näytti. Koska palkkabudjetti on jo nyt ylärajalla, mistään toisen kierroksen varausvuoroa kummallisemmasta tuskin kannattaa haaveilla. Seidenberg on edelleen ilman jatkosopimusta ja seurannee agenttinsa kanssa tilanteen kehittymistä.

Cole oli oikeastaan ensimmäinen merkittävässä roolissa pidemmän aikaa pelannut Hurricanesin oma poika vaihtomiehen tai Whalers-reliikin sijasta, ja sellaisena pelkkiä pelillisiä avujaan tärkeämpi joukkueelle. Ensimmäisistä omista varauksista (Willis, Vasicek, Tanabe... joo, heikkoa on) myöskin se viimeisenä lähtenyt. Jotain oli kuitenkin pakko tehdä, ja viime kauden kaltainen fyysisesti heikko ja hyökkäyksiä tukemaan kykenemätön puolustuspaketti olisi kuitenkin todennäköisesti johtanut taas yhteen pleijarittomaan kauteen.

Baydan ja Brookbankin jatkoista en vieläkään ole mitenkään vilpittömän tyytyväinen. Baydan kyvyt on nähty, eikä vakipaikkan ylhäällä pitäisi olla mikään itsestäänselvyys. Brookbank on hyvästä nimestään huolimatta aika kevyen sarjan heiluja, mutta ilmeisesti riittävä rooliinsa. Bayda kai haluttiin pitää joukkueessa siltä varalta että LaRosesta joudutaan luopumaan. Jälkimmäinen on vienyt jatkosopimuksensa välimieskäsittelyyn, mikä nyt yleisesti tuntuu kehittävän niin tuhdisti pahaa verta pelaajan ja joukkueen välille että sorvattu sopimus jää viimeiseksi. Jos Chad ei ole tyytyväinen lähtökohtaiseen nelosketjupaikkaan sekä rooliin ensimmäisenä ylempien kenttien tuuraajana, vaan hakee suurempia rahoja, ei kai miestä voi väkisinkään Raleighissa pitää. 20 maalin mies Eaves pelaa kuitenkin vasta tehdyllä 1,1 miljoonan diilillä seuraavan kauden, ei se LaRosen soppari siitä voi yli mitenkään mennä.

Laskeskelin, että nykyrosterilla on hintaa Tanaben buyoutin läpi mennessä 46,3 miljoonaa. Vaikka tuosta ottaa Kaberlen pois, taitaa sekä LaRosen että Seidenbergin jatko olla lähes mahdotonta. Kukkaronnyörit auki Karmanos niin mennään noutamaan Stanley Cup takaisin NASCAR-maahan.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Paljon huhuissa pyörinyt Pitkänen sitten tänne saatiin, ja nyt taitaa ensi kertaa Hurricanes-aikakaudella olla rosterissa ihan oikea ykköspakki.

Juu, kyllähän Pitkänen on nyt meidän ykköspakki ja toivottavasti pelaa sen mukaan. Lisäksi tämän hankinnan jälkeen Carolinassa on ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kaksi todella hyvää yv-pakkia. Samalla Corvonkin onnistumispaineet jakaantuvat ja molemmat saavat pelata vapaantuneemmin. Pitkänen vaikuttaa tyytyväiseltä siirtoon ja pelaamiseen samassa joukkueessa Tuomon kanssa. 'Canes ei myöskään näytä olevan huolissaan Pitkäsen hankkimasta maineesta. No jos Lavi sai Samsonovin pelaamaan, niin Pitkäsen kanssa ei pitäisi olla ongelmia.

EDIT: Edmonton Sunin juttu Pitkäsestä: http://edmontonsun.com/Sports/Oilers/2008/07/02/6040611-sun.html

Jo nyt on sopimuksen alla ne seitsemän vähintään miljoonan kaveria. Oletettavaa voisi olla, että näin vuonna yksi Jälkeen Fingerin 4,4 miljoonaa kahdesta kaudesta Frantisek Kaberlea ei ole ollenkaan niin järisyttävä summa kuin mitä vielä aiemmin näytti.

Ja eilen kirjoitti sitten Seidenberg yhden vuoden jatkosopimuksen, jonka arvo on 1.2milj. Kietämättä kova palkankorotus (lähes 50%), mutta Seids kyllä oli viime kaudella yksi pakiston harvoista onnistujista, joten hyvä että saatiin saksalainen jatkamaan. Tämä taas varmistaa sen, että Kaberlen ura Carolinassa on päättymässä. Eiköhän sieltä löydy halukkaita ottajia uusien UFA-miesten sopimusten jälkeen.

Cole oli oikeastaan ensimmäinen merkittävässä roolissa pidemmän aikaa pelannut Hurricanesin oma poika vaihtomiehen tai Whalers-reliikin sijasta, ja sellaisena pelkkiä pelillisiä avujaan tärkeämpi joukkueelle. Ensimmäisistä omista varauksista (Willis, Vasicek, Tanabe... joo, heikkoa on) myöskin se viimeisenä lähtenyt.

Totta, nyt se oma poika onkin sitten Staal. Wallin tosin taisi olla jo 2000-vuoden varaus, mutta kun pelillisetkin avut ovat jääneet pienemmiksi, poislukien tietysti playoffien jatkoajat, niin jotenkin ruotsalainen ei nouse siihen kastiin. Kaikkein karmivinta tässä onkin se, että näiden kahden lisäksi omia varattuja pelaajia löytyy vain ja ainoastaan kaksi ja niistäkin toinen on Ryan Bayda, toinen tietysti Cam Ward. Brandon Sutter voi tietysti vielä muuttaa tilannetta.

Cole jätti pysyvän muiston Carolinaan. 2002 BBC-kejun jäsenenä ja 2006 vakavan loukkaantumisen jälkeen paluun tekevänä sankarina. Cole taisi myös olla pukukopin musiikkimies ja todellinen huumorimies. Colen haastattelut olivat aina mahtavia kuunneltavia/luettavia. Toivottavasti Edmontonissa osataan arvostaa tätä miestä.

Baydan ja Brookbankin jatkoista en vieläkään ole mitenkään vilpittömän tyytyväinen. Baydan kyvyt on nähty, eikä vakipaikkan ylhäällä pitäisi olla mikään itsestäänselvyys. Brookbank on hyvästä nimestään huolimatta aika kevyen sarjan heiluja, mutta ilmeisesti riittävä rooliinsa. Bayda kai haluttiin pitää joukkueessa siltä varalta että LaRosesta joudutaan luopumaan.

Sama täällä. Molemmilla yksisuuntaiset sopimukset, joten tulevat pyörimään joukkueen mukana koko kauden. Brookbankia kuitenkin tarvitaan tuomaan kovuutta, mutta Rosien jatkaessa Bayda joutunee odottamaan pelipaikkaa. No todennäköisesti kauden aikana ollaan vielä tyytyväisiä Baydan läsnäolosta (viitaten viime kauden loukkaantumisiin). Ja jos Rosie ei jatka, niin Bayda on ihan hyvä ja tuttu tuuraaja.

Colen lähdön myötä top9-paikat onkin jo jaettu. JR on luvannut Sutterille riittävän näyttöpaikan ja haluaisin nähdä nelosessa myöskin Tim Conboyn. Silloin oltaisiinkin kusessa Baydan, Rosien ja Brookbankin kanssa. Conboy ja Brookbank pystyvät pelaamaan myös tutummalla paikallaan eli pakkina, mutta kun sinnekin tuntuu olevan tunkua... Neloskenttä on vielä täysin auki.

Ennen viime kauden alkua joukkueessa oli vain kolme eurooppalaista pelaajaa (Kaberle, Wallin ja Seids), nyt eurooppalaisista löytyy sentään jo kuusi puolustajaa (+ kaksi jenkkiä, eikä yhtään kanadalaista) ja kaksi hyökkääjää. Ollaan siis menossa eurooppalaiseen suuntaan...
 
Viimeksi muokattu:

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
LaRosen kohdallakaan ei lopulta tarvittu mitään välimieskäsittelyjä, vaan mies sopi vuoden jatkosta ($875 000).
http://hurricanes.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=368099

Tämä olikin sitten viimeinen sopimus, joka varsinaisesti koskee Carolinaa. Albanyn RFA-miehistä ilman sopimusta ovat edelleen Flood, Jensen, Nolan ja Dwyer. Viime kaudella yhden ottelun Carolinassakin pelannut isokokoinen puolustaja Joey Mormina on näköjään tehnyt sopimuksen Pittsburghiin.

Kattona ollut 45milj. ylittyy tällä hetkellä todennäköisesti liian paljon, kokonaispalkkojen ollessa about 49.6milj. Joten Kaberlen 2.2 miljoonaa ei edes riitä kyseiseen rajaan pääsyyn. Jos nyt Kaberlea edes onnnistutaan kauppaamaan muualle. Mr. Karmanokselta siis tarvitaan pientä löysäämistä...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Olipas vajonnut tämäkin ketju alas, melkein pohjaan saakka...

Edellisestä kirjoittelusta on pitkä aika, mutta mitään ihmeempää ei kesän aikana olekaan ilmaantunut.

AHL-miehet Flood, Dwyer ja Jensen sopivat vuoden jatkosta, joten Albanyn tilanne alkaa olemaan ihan ok. Brandon Nolanin alkuvuodesta saamaa aivotärähdystä tarkkaillaan edelleen (siis sen paranemista), joten sopimusta ei olla vielä tehty. Harmi jos taas yksi lupaava hyökkääjä menetetään. Josta tulikin mieleen Bobby Hughes, jonka tilanteesta ei ole kuulunut mitään.

David Tanabe haluttaisiin ostaa ulos, mutta myöskään Dave-pojan aivotärähdys ei ole vielä parantunut. Matt Cullen pitäisi olla kunnossa kauden alkuun, mutta kukapa tietää tarkkaa aikataulua päävammoille.

Brindy on tietysti ollut jo kauan täydessä kunnossa...
http://hurricanes.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=380559

'Canes teki myös sopimuksen mahtavan WHL-kauden pelanneen Drayson Bowmanin kanssa. Todennäköisesti Bowman palaa vielä ensi kaudeksi Spokaneen. Pelipaikka pitäisi kuitenkin viedä joltakin kovalta top9-hyökkääjältä, joten ensi vuonna uudestaan yrittämään?

Numero 92 on palannut takaisin 'Canesin harjoituksiin. JR:n tekemiset tuntien tämähän ei ole mikään suuri yllätys. O'Neill oli kuitenkin pitkään organisaation palveluksessa, ja tällä tavalla mahdollisesti saadaan vielä yksi Whale joukkueeseen, vaikka Wesley uransa jo lopettikin. No kuitenkin yksi kausi kokonaan pelaamatta ja joukkueessa jo tarpeeksi hyökkääjiä, niin epätodennäköistä O'Neillin palaaminen on. Tietysti jos mies kestää kahdensuunnan sopimuksen niin mikä ettei. Ei siitä kuitenkaan vielä niin kauan ole, kun O'Neill tykitti NHL:ssä yli 30 maalin kausia.
http://hurricanes.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=380600

Huonompiakin uutisia on ilmaantunut. 'Canesin mestaruudessakin osaltaan mukana elänyt Julia Rowe mehehtyi vain 8-vuotiaana leukemiaan. Tämä tyttö antoi eräänlaiset kasvot joukkueen upealle kaudelle. RIP
http://hurricanes.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=380540
 

cosape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Tämän kuun 10. päivä Hurricanes julkistaa virallisesti "kolmannen paitansa", jota käytettäneen 15 ottelussa tulevalla kaudella. Malleina toimivat Staal, Ward ja Gleason. Musta paita, jossa vaihtoehtoislogo?

Ja 19. päivä alkaa sitten training camp. Yhteensä 59 pelaajaa on kutsuttu mukaan tapahtumiin. Mukana ovat tietysti kaikki sopimuksella sidotut ja Kanadan junioriliigoissa pelaavat omat varaukset. Lisäksi sekaan on päässyt yhteensä 7 tryoutilla mukana olevaa, joista aikaisempaa NHL-kokemusta omaavat Jeff O'Neill ja Dan LaCouture.

N&O:ssa lisää juttua Jeff O'Neillistä.
http://www.newsobserver.com/796/story/1207291.html
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
'Canes julkisti juuri kolmannen paitansa, tyylinä back in black. Itse tilaisuus oli myös nähtävänä suorana Carolinan kotisivuilla. Ihan hauskalta tapahtumalta vaikutti, ainakin pelaajien puolesta. Ja Gleasonin mielestä kaikki näyttää suuremmalta mustana... No joo.

Hurricanesin virallinen logo on saanut paljon negatiivista palautetta, se näyttää kuulemma samalta kuin vessan vetäminen. Joukkueen fanina en mene tietenkään haukkumaan, mutta henk.koht. pidän myös enemmän tästä vaihtoehtoislogosta. Toivottavasti saa hyvän vastaanoton.

Siinäpä se...
http://hurricanes.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=381609
Ja lisätietoja...
http://hurricanes.nhl.com/ext/Third Jersey Fact Sheet.pdf
http://hurricanes.nhl.com/ext/CAR_Uni_3RDJERSEY.pdf
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Tuossa uudessa kolmospaidassa ei ole valitettavasti IMHO mitään muuta hienoa, kuin tuo väritys. Carolinan valkoisen, ja punaisen kontrastiksi loistava värivalinta. Myös Hawksit ottavat mustat paidat takaisin nyt alkavaan kauteen.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Jaahas. Näyttää saavan tuo uusi paita niin huonoa palautetta täältä, että 'Canes joutuu pitämään uuden pressitilaisuuden tänään klo14 eli klo21 Suomen aikaa. ;)

Onhan tuossa "uudessa" logossa sentään jo vähän yritystä. Hurrikaanista varoittava lippu jääkiekkomailassa ja taustalla joukkueen kotipaikkaa kuvaava Triangle. Eihän tuo nyt tietenkään nouse logojen parhaimmistoon, mutta ihan ok viritelmä ja kokonaisuudessaan huomattavasti selvempi kuin muut joukkueen paidat. En muista mistä luin asiasta jokunen viikko sitten, mutta joku "asiantuntija" ihmetteli, miksi 'Canes ei vaihda kakkoslogoa paitaansa. No nyt se siitä löytyy, kylläkin vain 15 ottelussa, mutta kuitenkin.

Niin se tämän päivän tilaisuus koskee jotakin pelaajaa ja tulossa on hyviä uutisia. Ja todennäköisin vaihtoehto tähän on tietysti Eric Staalin pitkä jatkosopimus, jonka JR oli halunnut tapahtuvan ennen campin alkua. Tapahtuma jälleen nähtävissä livenä joukkueen kotisivuilta.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Eric Staal jatkaa tulevan kauden jälkeen myös seuraavat seitsemän kautta Carolinassa. Ensimmäisellä sopimuskaudella palkka tulee olemaan 6milj. ja siitä se sitten nousee aina viimeisen vuoden 9.5milj. Cap Hit tulee olemaan siten 8.25milj.
http://www.newsobserver.com/sports/hurricanes/story/1215017.html
http://hurricanes.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=381682

EDIT:
Täältä vielä tarkemmin palkat jokaiselle vuodelle.

Eipä olla ennen maksettu tämmöisiä summia, mutta kun kyseessä on kuitenkin joukkueen "oma poika" ja koko organisaation kasvot maailmalle sekä lisäksi se tärkein eli aivan hemmetin hyvä pelaaja, niin hintaakin pitää olla. Olen tyytyväinen.
 
Viimeksi muokattu:

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Eric Staal jatkaa tulevan kauden jälkeen myös seuraavat seitsemän kautta Carolinassa.. Cap Hit tulee olemaan siten 8.25milj.

Saa Carolina fanit olla ihan mitä mieltä tahansa mutta kyllä tuossa vain 2 milliä on täyttä ilmaa. Aivan käsittämätön summa!!! Noh eihän se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa.

Noh onneksi meillä on sellainen velho tuolla johtoryhmässä joka sorvaa viimekauden parhaalle playoffpelaajalle tuollaisen 6,5 - 7,25 millin jatkosopimuksen. Eiköhän Zetan jatko ilmoiteta viimeistään joulu- tammikuun aikana.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Saa Carolina fanit olla ihan mitä mieltä tahansa mutta kyllä tuossa vain 2 milliä on täyttä ilmaa. Aivan käsittämätön summa!!! Noh eihän se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa.

Noh onneksi meillä on sellainen velho tuolla johtoryhmässä joka sorvaa viimekauden parhaalle playoffpelaajalle tuollaisen 6,5 - 7,25 millin jatkosopimuksen. Eiköhän Zetan jatko ilmoiteta viimeistään joulu- tammikuun aikana.

No hyvä tietää, että Detroitissa olisi maksettu 23-vuotiaalle Staalille vain 6 miljoonaa kaudesta. Onnittelut, että teiltä löytyy sellainen velho. Staal voitti kaksi vuotta sitten playoffien pistepörssin ja jatkosopimus toi vain 4.5 miljoonaa kaudesta, ei kai Detroit maksa lähes kolmea miljoonaa enemmän (tietysti tässä vaiheessa unohdetaan palkannousut NHL:ssä) jollekin ruotsalaiselle? ;) No täytyy myöntää, että Zeta taitaa kyllä olla tuon arvoinen.

Jos Staal pelaa kuten viime kauden lopun (tai mesturuuskauden), ei 8 miljoonaa ole liikaa. No yleisesti on, mutta ei näköjään näille huippu-urheilijoille. Staal merkitsee Carolinalle kuitenkin paljon enemmän kuin ei-aktiivisesti joukkuetta seuraavat osaavat ajatellakaan. Tietysti mitä vähemmän rahaa menee, sen parempi. Odotin sellaista max. 7.5 miljoonaa, mutta minkäs teet. Kuten totesin, olen tyytyväinen, en todellakaan hypi riemusta. Tärkeintä on tietenkin tuo kesto, 7 vuotta...
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Eipä tuo ole status huomioon ottaen mikään älyttömän kallis sopimus, pikkuisen ylihintainen mutta täytyy huomioida myös tuo imagolisä. Odotuttaa tietysti Staalilta lisää kausia 100 pisteen pintaan ja joukkueen johdattamista pleijareihin, mutta se ei toki ole yksin hänestä kiinni. Aika typerää verrata velho-Hollandin hieman halvempiin tekeleisiin, täällä on kokonaisuutenakin aika paljon nuorempi organisaatio takana, se vaikuttaa asiaan, ei kaikkia pelaajia ole yhtä helppo houkutella nuorempaan organisaatioon niin kuin johonkin Original Sexiin. Enemmän vertaisin NHL:n kovimpien jätkien Ovechkinin ja Crosbyn sopimuksiin, minkä verran täällä tullaan takana.

Kylmä totuus on muutenkin että tällaiset kulmakivet kiinnitettynä pidemmäksi aikaa luo ihan erilaista uskoa joukkueen menestykseen vrt. heidän kauppaamisensa kesken uran (Thornton) muutamaan rivipelaajaan, se on ihan sama vaikka ne rivipelaajat veisivät lopulta joukkueen 6 pistettä parempaan tulokseen runkosarjassa, faneille ja sponsoreille se ei ole ollenkaan sama asia. Luo uskoa tulevaisuuteen niin kauan kuin tällainen tähti antaa kaikkensa organisaation eteen.
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
No Carolina on siinä mielessä vähän eri tilanteessa kuin Detroit, että vain se todellinen dollarimäärä on ratkaiseva. Nythän sällille maksettava tuohimäärä menee näin:

2008-09 $5 million
2009-10 $6 million (uusi soppari alkaa)
2010-11 $7.5 million
2011-12 $7.75 million
2012-13 $8.5 million
2013-14 $9.25 million
2014-15 $9.25 million
2015-16 $9.5 million

Ensimmäiset neljä vuotta kitkutellaan varsin kelvokkaalla hinnalla ja se kovin harppaus tulee tuossa 2010 kesällä, jolloin joukkueessa tulee viimeistään tapahtumaan suuria muutoksia monien veteraanisopparien umpeuduttua (Whitney, Walker, Wallin, Cullen, Kaberle, Corvo?) ja on aika tarkastella tilannetta uudelleen. Sen jälkeinen versio Hurricanesista rakennettaneen entistä vahvemmin tuolloin toivottavasti änärin hyökkääjien kiistattomaan top viiteen / top kymppiin kuuluvan Eric Staalin ympärille.

Mikäli homma menee reisille, yhdeksän miljoonan top-50 hyökkääjä Eric Staalin treidaaminen kolmen miljoonan Briereen joskus viiden vuoden päästä taitaa sitten toimittaa Plan B:n virkaa. No-trade clausuulia tuohon ei ilmeisesti sisälly?

Korkeahan tuo hinta on, eikä johonkin Iginlaan verrattuna sisällä tipan tippaa kotikenttäalennusta. Tosin näin muistaakseni puhuttiin Datsjukin jatkosta reilu vuosi sitten, mikä sitten osoittautuikin taas yhdeksi sulaksi lisää Ken Hollandin päähineeseen.

Henkilökohtaisesti en tykkää kun joukkueessa alkaa olemaan aika ylivoimainen määrä näitä jatkuvasti arvoltaan kohoavia soppareita. Saman rungon pitäminen vuodesta toiseen vain kallistuu.

Ja Staalin asema Raleighissa on tosiaan käsittämättömän suosittu kun ottaa huomioon, ettei kyseessä ole kuitenkaan mikään tolkuttoman mediaanmenevä vitsiniekka tai theodoremaisen komea könsikäs. Ehdottomasti joukkueen ykkösvetonaula niin kauan kun tässä tiimissä jatkaa. Kyllä tällä pressitiedotteella taas pari kausaria myydään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös