Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Kausi 07-08 oli suuri pettymys. Jopa niin suuri pettymys, että JR (Jim Rutherford) on miettimässä tosissaan Lavin jatkamista joukkueen valmentajana. Lavilla on kuitenkin vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä ja lisäksi Caniacit ovat kaikesta huolimatta Lavin jatkon kannalla. Myös allekirjoittanut antaisi Laville vielä yhden vuoden aikaa näyttää taitonsa. Ja JR saisi kyllä ensin itse päättää jatkostaan Carolinassa. Kysyttäessä mahdollisesta Torontoon siirtymisestä, JR kyllä toteaa olevan vaikea jättää Carolina kaiken työn jälkeen, mutta suoraa kieltäytymistä ei ole kuultu.

Taloudellisesti tuli taas kerran turpiin. Mielenkiintoista onkin nähdä miten Mr.Karmanos suhtautuu tähän. JR uskoi käytettävän rahamäärän pysyvän suunnilleen samana, mutta lopullinen sana on tietysti Karmanoksella.

Ja sitten pelaajiin...

Maalivahdit:
Cam Ward - 2 500 000 (09-10)
Justin Peters - 475 000 (08-09)

John Grahame - UFA
Michael Leighton - UFA
Daniel Manzato - RFA
Kevin Nastiuk - RFA


Wardo jatkaa tutusti ykkösenä täydellä organisaation tuella. Monet ovat syyttäneet osittain Wardoa heikosta kaudesta, mutta sehän ei ole totta. Onhan Wardo vielä liian ailahteleva, mutta suunta on selvästi kohti parempaa. Justin Peters on ollut ainakin tähän asti pettymys. Ensi kaudeksi Petersin pitäisi pystyä hankkimaan itselleen vakituinen paikka Albanysta, ehkä jopa ykkösenä. Se paikka avautuu, kun Michael Leighton siirtynee Wardon kakkoseksi Grahamen lähtiessä jonnekin kauas muualle. Antaisin myös sopimukset molemmille RFA-molareille. Nastiukilla oli joskus lupaava tulevaisuus ja Manzato oli todella hyvä ECHL:ssä.

Puolustus:
Joe Corvo - 2 750 000 (09-10)
Frantisek Kaberle - 2 200 000 (09-10)
Niclas Wallin - 1 725 000 (09-10)
David Tanabe - 900 000 (08-09)
Casey Borer - 475 000 (08-09)
Brett Carson - 475 000 (08-09)
Noah Babin - ? (08-09)

Bret Hedican - UFA
Glen Wesley - UFA
Tim Gleason - RFA
Dennis Seidenberg - RFA
Tim Conboy - RFA
Joey Mormina - RFA
Mark Flood - RFA


No onhan meillä sentään Corvo. Valitettavasti siihen se sitten jääkin. Kaberle ja NTC-Wallin olivat tämän kauden suurimmat alisuorittajat, mutta koska heistä tuskin päästään eroon, niin saadaan vielä kaksi vuotta aikaa seurata kaverusten otteita. Tanaben tilanne on kai niin huono aivotärähdyksen seurauksena, että peliura saattaa tulla päätökseen. Toivottavasti Dave-poika pääsisi edes takaisin normaaliin elämään, jääkiekko on näissä tilanteissa toisarvoinen asia. Sopimuspelaajista Casey Borer on myös ansainnut paikkansa NHL:ään, tosin Albany saattaa olla osoitteena myös ensi kaudella. Carson ja Babin voidaan kai luetella selviin pettymyksiin.

Hedican tuskin jatkaa, ainakaan Carolinassa. Wesleyn tilanne on todennäköisesti 50-50 ja jos Wesley jatkaa, niin se tapahtuu tietysti Carolinassa. RFA-pelaajista antaisin sopimukset koko viisikolle. Gleason on 'Canes-puolustuksen tulevaisuuden johtaja, enkä yllättyisi semmoisesta 5-6 vuoden sopimuksesta. Seids oli loukkaantumisesta huolimatta hyvä ja ansaitsisi vakituisen paikan esim. 3.pariin. Tim Conboy on hyvä AHL-pakki ja tarvittaessa näköjään myös NHL:ssä 4.kentän laiturina kohtalainen. Kyle Lawson (7.kierros 2005) on mielenkiintoinen yliopistopelaaja, jolle toivottavasti 'Canes tekee kesän aikana sopimuksen. JR myös vihjaisi tiedotustilaisuudessa, että 'Canes tekee todennäköisesti kauppoja omilla hyökkääjillään (Cole?) saadakseen kohennusta puolustukseen.

Hyökkäys:
Eric Staal - 5 000 000 (08-09)
Rod Brind'Amour - 4 000 000 (10-11)
Erik Cole - 4 000 000 (08-09)
Ray Whitney - 3 550 000 (09-10)
Justin Williams - 3 500 000 (10-11)
Matt Cullen - 2 800 000 (09-10)
Scott Walker - 2 500 000 (09-10)
Jeff Hamilton - 800 000 (08-09)
Brandon Sutter - 787 500 (10-11)
Bobby Hughes - 525 000 (09-10)
Jerome Samson - 475 000 (09-10)
Nicolas Blanchard - 475 000 (09-10)
Jakub Petruzalek - 475 000 (08-09)
Mike Angelidis - 475 000 (08-09)

Sergei Samsonov - UFA
Trevor Letowski - UFA
Keith Aucoin - UFA
Ryan Bayda - UFA
Wade Brookbank - UFA
Trevor Gillies - UFA
Tuomo Ruutu - RFA
Patrick Eaves - RFA
Chad LaRose - RFA
Joe Jensen - RFA
Brandon Nolan - RFA
Patrick Dwyer - RFA


Samsonov on joukkueen tärkein UFA-pelaaja. Sammy haluaa jäädä ja 'Canes haluaa pitää miehen, joten sopimusta odotellaan. JR totesi myös, että Aucoin ja Bayda ovat lähdössä, jos eivät välttämättä halua jäädä AHL:ään pelaamaan. Brookbank voitaisiin puolestaan pitää ainakin Albanyn apuna. RFA-pelaajista jatkanevat kaikki. Tämä taas aiheuttaa sen, että 'Canesillä on 10 top9-hyökkääjää ja lisäksi Hamilton, LaRose ja (Sutter). Ainoa ongelma on se, että kenet voidaan kaupata...Staal, Brindy, Williams ja Cullen ovat kaiketi poissa laskuista. Samsonov tietysti myös. Walkerilla on varmasti NTC ja myös Whitneyllä saattaa olla? Haluaako JR luopua juuri hankkimistaan Ruudusta ja Eavesista...tuskin. Jäljelle jää enää kaikkien suosikki Erik Cole. JR on aikamoisessa pattitilanteessa juuri nyt, joten jotain yllättävää saattaa tapahtua. Cole todennäköisesti lähtee, vaikka en sitä toivokaan. JR haluaa myös tehdä neloskentästä isomman, tämä tietää peliajan poistumista Hamiltonilta. LaRose on pienikokoinen, mutta pelaa niin suurella sydämellä, joten Rosie tietysti jatkaa (kauppojen seurauksena ehkä jopa kolmosessa?).

NHL-valmentajien pojista niin Brandon Nolan kuin Brandon Sutter ovat potentiaalisia NHL-miehiä. Sutter ei tosin ole ensi kaudella AHL-kelpoinen ja tarvitsee lisäksi paljon lisää massaa. Pelinlukeminen ja tahto ovat kuitenkin huippuluokkaa. Toivottavasti myös Bobby Hughes pystyisi vielä jatkamaan uraansa, meillä monella oli kuitenkin suuret odotukset tästä nuorukaisesta. Edellisten vuosien varauksista ainakin Clarksonin yliopistojoukkueen kapteeni Nick Dodge (6.kierros 2006) on huhujen mukaan tekemässä "parhaillaan" sopimusta 'Canesin kanssa. Lewistonin (QMJHL) Stefan Chaput saanee myös sopimuksen, mutta Chaputin seurakaveri ja viime kesänä 'Canesin leirillä mukana ollut Stefano Giliati menetettiin Torontoon.

Ensi kaudesta lähtien 'Canes ei enää ole pelkästään Brindyn joukkue. Brindy jatkaa ansaitusti kapteenina, mutta nyt joukkueessa on Brindyn rinnalla myös nuori johtaja. Staal on tämän joukkueen kasvot, nykyhetki ja tulevaisuus. Enkä epäile yhtään, etteikö Staal pysty tähän kaikkeen. Hyökkäys on pääosin kunnossa, kunhan eivät onnistu pilaamaan sitä väärillä kaupoilla... Jotain on kuitenkin tehtävä, sama taaperrus ei voi enää jatkua.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Halvalla Samsonov allekirjoitti. Vaikka onkin viimevuosina ailahdellut, niin 'Canesissa pelasi miltei piste/peli tahtia. Olisin veikannut yli 3M$/vuosi menevän kuitenkin, kun olisi kesällä ollut UFA. Ilmeisesti häntä sitten kiinnosti nimenomaan Carolinassa jatkaminen.

Mikähän Carolinan suhtautuminen on Ruutuun? Yrittävätkö jatkosopimusta, vai onko menossa kauppatavaraksi? Jonkinmoista myyntiarvoa Ruutulla kuitenkin lienee. Vaikka Ruutu ei ole odotuksia täyttänyt, niin tuo loppukauden pätkä Hurricanesin leirissä oli lupauksia herättävä. Huomattavasti parempaa peliä kuin Hawksissa.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lounais-Suomen luotsilaitos
Jos Ruutu tulee halvemmalla kuin mitä edellinen oma sopimus oli, ehdottomasti pitämisen arvoinen. Kuten Samsonov, pelasi hyvin tultuaan Carolinaan ja joukkue oli muutenkin lennossa.
 
Viikkojen kuluessa syömme hehtaarin alalta petäjänlatvat paljaaksi.

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
Kyllä mielestäni Carolinan kannattaa pitää Ruudusta kiinni. Ruutu omaa valtavan potentiaalin, joka nyt vaan ei ole tullut loukkaantumisten takia niin hyvin esiin. Mahdollisuudet todella kovaksi kakkosketjun laituriksi/sentteriksi. Ei se pieni palkankorotus niin paha juttu ole. Ruutu on sen mielestäni ansainnut. Vähintään 4-vuotinen pahvi kouraan ja Ruutu kakkoseen Brindyn/Staalin viereen, niin johan tulee tulosta.
Cole taas tulisi treidata mieluiten johonkin kovahkoon Puolustajaan.
 
Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat olivat lyöneet ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

@Kahvaajapakki - "Ei Per niin huono ollut kuin tilastot näyttävät. Oli ihan vitusti huonompi. #88"

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
'Canes tosiaan teki ne odotetut sopimukset jo hyvissä ajoin...
Samsonov kolme vuotta (2.3+2.5+2.8)
http://www.newsobserver.com/796/story/1040138.html
Chaput kolme vuotta (0.5+0.5+0.5)
Dodge kaksi vuotta (0.475+0.5)
http://blogs.newsobserver.com/canes...e=canes_sign_draft_picks&more=1&c=1&tb=1&pb=1

Sammyn jatko on hyvä asia, mutta samalla se tietää ainakin yhden (ehkä jopa kahden) hyökkääjän lähtöä. Samalla Mr.Karmanoksen palkkakatto alkaa uhkaavasti lähestyä ja sopimukset pitäisi vielä tehdä Gleasonille, Eavesille, Ruudulle, LaRoselle, Seidenbergille ja kakkosmaalivahdille (Leighton?). Lisäksi neloskenttä tarvitsee sen "ison" pelaajan.

Cole ja hänen 4milj. ovat todennäköisimmät lähtijät. Onko sitten mahdollista pitää molemmat uudet tulijat Eaves ja Ruutu? Toisaalta jos Cole kaupataan, niin Ruutu täytyy pitää. Hamiltonin (0.8milj) ja Kaberlen (2.2milj) kauppaaminen toisi sitä tarvittavaa rahaa, mutta tuskin heitä kukaan huolii.
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
No nyt saadaan nautiskella Sergei Samsonovista seuraavat 3 kautta. Tämä oli se Rutherfordin suuri suuntaa-antava neuvottelu tällä off-seasonilla ja ellei RFA-miesten (LaRose, Ruutu, Eaves) suhteen yllätyksiä tapahdu, joukkueessa on nyt 10 top9-hyökkääjää (+ LaRose). Itse vähän yllätyin tuon diilin huonosta vastaanototsta, Samsonov on kuitenkin Bostonissa ja nyt Carolinassa osoittautunut laadukkaaksi pisteitä tekeväksi laitahyökkääjäksi ja on minun mielestäni paljon mainostettua parempi puolustussuuntaan. Mies halusi jäädä ja sopimuksen ehdot viestivät myös joukkueen luottamuksesta Sergeitä kohtaan.

Rooli, missä Samsonovista parhaiten saadaan hyötyä irti, on Montrealin ja Chicagon esimerkkien perusteella aika kapea, mutta Carolinassa sellainen löytyy. Uskon, että tässä meillä on 70 pisteen mies, joka pystyy omalla henkilökohtaisella panoksellaan ratkaisemaan niitä työläitä keskikauden 1-1 -pelejä. Ja hintaa on se 2,5m / kausi siinä missä UFA-markkinoilta voi saada Robert Langin neljällä. Kelpaa.

Nyt sitten muiden jätkien jatkoja sorvaamaan. Muiden joukkueiden RFA-pelaajille sopparia tarjotessa se raja naurettavan 2. kierroksen varausvuoron ja huomattavasti enemmän kirpaisevan 1. sekä 3. kierroksen vuorojen välillä kulkee perinteisesti reilun kahden miljoonan tienoilla. Carolinalla ei sellaisia kovapalkkaisia RFA-diilejä ole tulossa, joten joku näistä pojista saattaa hyvinkin saada eteensä sellaisen vajaan 2m / kausi -sopparin, johon sitten olisi vaihtoehtona joko vastata tai ottaa nöyrästi vastaan se kakkoskiekan varaus. Lähinnä Patrick Eavesia ja Dennis Seidenbergia tuossa mietin. Muut (Ruutu, Gleason, LaRose) näyttävät viihtyvän joukkueessa ilmeisen hyvin ja Ruudulla on lisäksi aika korkea liksa jo nyt (qualifying offerin täytyy olla joka tapauksessa 2,1m/kausi -tasolla).

Jokuhan olemassa olevasta kokoonpanosta on poistettava, ellei sitten oteta Stillmania takaisin ja kierrätetä neljää hyökkäävää kenttää :)

Stillman-Staal-Cole
Samsonov-Brindy-Williams
Whitney-Cullen-Walker
Ruutu-Hamilton-Eaves
LaRose
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Michael Leighton saattaa hyvinkin olla ensi kaudella 'Canesin kakkosmolari. Kyseisestä artikkelista löytyy seuraavat kommenitit Albanyn valmentaja Tom Rowelta ja itse Leightonilta.

"He certainly is ready to make the step to the NHL," Rowe said. "Hopefully we can get him signed before July 1."

"I would like nothing better than to not to have to wait until the unrestricted free agent date and get something done before then," Leighton said.

http://timesunion.com/AspStories/st...category=SPORTS&BCCode=HOME&newsdate=5/2/2008
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Puolustaja Bryan Rodney vuoden mittaisella sopimuksella Carolinan tai tässä tapauksessa pikemminkin Albanyn puolustukseen. Rodney pelasi jo loppukauden Albanyssa AHL-sopimuksella, joten ihan tuntematon kaveri ei ole kyseessä. Pelikin parani selvästi keväällä ja vastuuta tuli Floodin ja Borerin loukkaannuttua. Ihan hyvän potentiaalin omaava kiekollinen pakki AHL:ään.
http://hurricanes.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=363216

'Canesin omistaja Peter Karmanos aikoo osallistua ensi kaudella selvästi aktiivisemmin organisaation toimintaan. Onko se sitten hyvä vai huono asia, aika näyttää. Ensimmäisenä tavoitteena on varmasti saada viimein valmennusasiat selvitettyä. Vaikka nyt onkin vasta toukokuu, niin JR:n ja Lavin välillä ei taida olla kovinkaan selvää yhteyttä. Antakaa nyt hemmetti Lavin jatkaa valmentamistaan!

Voisihan JR tietysti antaa Laville potkut ja siirtyä sitten Torontoon yhdessä Lavin kanssa. Ronnie Francis 'Canesin GM:ksi ja Torontosta potkut saanut Maurice takaisin Raleighiin... No ehkä ja toivottavasti ei. Spekuloinneissa nykyinen Albanyn valmentaja Tom Rowe olisi varmasti vahvoilla uudeksi coachiksi, jos Laville ovea näytettäisiin.

Toivottavasti saadaan pian selkeyttä tähän valmennusasiaan, niin päästäisiin rakentamaan jo ensi kauden joukkuetta. Gleason ja Ruutu taitavat olla seuraavia, joille uutta sopimusta tarjotaan.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Brett Bellemorelle kolmivuotinen sopimus. Bellemore on Canesin viime kesän 6. kierroksen varaus.

Lähde: The News & Observer
Vaikka Bellemore pelasikin loppukauden tryoutilla Albanyssa, niin tämä tuli kuitenkin aikamoisena yllätyksenä. Olisikohan ollut taas kerran hyvä antaa pojan pelata ja kehittyä vielä vuosi OHL:ssä. Viime kesän 6.kierroksen varaukselle nyt jo sopimus ja aika kovat bonukset vielä päälle. Eikös Bellemoren pitänyt olla näitä "omia poikia" (Mr. Karmanos omistaa myös Plymouth Whalersin), jotka varataan viimeisillä kierroksilla, kun ei muutakaan keksitä? No tottahan se on, että Bellemore kehittyi ihan mukavasti viime kaudella, joten ehkä poika on 'Canesin salainen ase...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Peter Laviolette jatkaa 'Canesin päävalmentajana
Ainoa oikea ratkaisu, jota täysin turhaan pitkitettiin yli kuukauden. Pienemmällä määrällä loukkaantumisia ja pakiston kohentamisella 'Canesin pitäisi olla selvä playoff-joukkue. Ja jos nuo asiat saadaan kuntoon ja 'Canes ei plyoffeihin pääse, on Lavi "uudestaan" lähtökuopissa.

Samaisessa artikkelissa kerrotaan myös 'Canesin edelleen odottavan, mitä Wesley ja Hedican päättävät tehdä ensi kaudella. Kyseiset herrat ovat jälleen päättämässä suunnan ensi vuoden puolustukselle. Toisaalta jos molemmat jatkavat, niin eihän tuo puolustus ainakaan kovin paljoa kohene.

John Grahame suuntaa ensi syksynä Venäjälle
Eipä tule Johnnya ikävä, mutta toivottavasti mies onnistuu Omskissa paremmin kuin Pohjois-Carolinassa.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Glen Wesley, viimeinen organisaation Whale, lopettaa peliuransa. 20 kautta ja 1457 ottelua NHL:ssä, joista 913 Whalers/'Canes-paidassa. Vähiin näköjään alkavat käymään NHL:ssä vielä pelaavat ex-Whalersit.
http://hurricanes.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=365366
Wesley ei ehkä koskaan päässyt täällä sille tasolle, jolla mies Bostonissa pelasi. Mutta Stanley Cup ja 13 kautta korvaavat kaikki tekemättä jääneet maalit ja pisteet. Kiitokset Wesleylle. JR lupasikin jo, että nro2 nousee nro10 rinnalle RBC Centerin kattoon, jonne se kuuluukin. Ehkä nyt olisi vielä kerran Brass Bonanzan aika.

Muista uutisista Golden AWe olikin jo laittanut Patrick Eavesin 3-vuotisen sopimuksen. Ihan hyvä jatkopaperi niin 'Canesin kuin Eavesin kannalta. Nyt sitten toivotaan, että Eaves pysyy terveenä ja iskee jälleen ainakin ne 20 maalia kaudessa.

Tim Gleasonin jatkoneuvotteluissa tuli vuorostaan pieniä ongelmia vastaan. Osapuolet yrittivät tehdä useamman vuoden sopimusta, mutta toiveet/vaatimukset olivat todella kaukana toisistaan, joten nyt tulossa onkin todennäköisesti 1-vuotinen jatkosopimus.

Bret Hedican muuttaa taitoluisteluvaimoineen (Kristi Yamaguchi) ja lapsineen Raleighistä Kaliforniaan ja katsoo mitä heinäkuu tuo tullessaan. Koska Hedicanin paluu 'Canes-paitaan on kohtalaisen epätodennäköistä, niin kiitokset myös Bretille useista 'Canes-vuosista.
http://www.newsobserver.com/796/story/1098211.html

JR totesi myös, että 'Canes tarjoaa AHL:ssä loistaneelle Michael Leightonille paikkaa Wardon kakkosena. Ainoa oikea ratkaisu, Leighton on viime kauden otteillaan ansainnut uuden mahdollisuuden.

Nyt sitten odotellaan, mitä puolustusrintamalla tapahtuu. Tällä hetkellä puolustuksessa on ainoastaan Corvo, Kaberle ja Wallin. Ainakin top4 puolustava puolustaja olisi hakusessa. Hyökkääjillä hankitaan nyt sitten puolustajia, kun taistelu vapaista agenteista taitaa olla liian kovaa 'Canesille. Anton Babchuk miettii myös paluutaan NHL:ään, mutta haluaako ukrainalainen pelata enää Carolinassa tai haluaako 'Canes enää miestä?
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Sveitsiläismaalivahti Daniel Manzato jatkaa organisaatiossa vuoden sopimuksella. Sopimus tuo Manzatolle $522,500 NHL-tasolla ja $75,000 AHL/ECHL-tasolla. 'Canesin tarkoitus on todennäköisesti viedä ensi kausi Albanyssa läpi maalivahtikaksikolla Peters/Manzato. Kevin Nastiukille ei olla tarjoamassa enää uutta sopimusta.
http://hurricanes.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=365394
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
'Canes päätti sitten kuitenkin muuttaa valmennustaan jonkun verran. Lavi sai jo aiemmin työrauhan, mutta tämä vaihto vaikuttaa kyllä lupaavalta. Lowellissa ja Albanyssa loistavaa työtä lähes koko 2000-luvun tehnyt ja ex-Whalers-pelaaja Tom Rowe siirtyy Lavin apuriksi ja Rowen paikan Albanyssa ottaa viimeiset vuodet Lavin apurina Carolinassa ollut ex-Canes-pelaaja Jeff Daniels. Eipähän tarvinnut antaa Danielsille potkuja?

'Canes saa myös viimein oman scoutin Euroopan puolelle (Ralph Krueger?), kun peliuransa jälkeenkin Raleighissä asustanut Robert Kron pestattiin siihen hommaan. Kron on hyvin tuttu mies Whalers/Canes-faneille, sillä tsekkiläinen pelasi organisaatiossa vuodet 1993-2000 ja sijoittuu ottelumäärissä kahdeksanneksi 509 ottelullaan. Entiset 'Canes-pelaajat alkavat vähitellen täyttämään valmennus- ja johtoportaan...Francis, Daniels, Barrasso, Wesley ja Kron...

http://hurricanes.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=365477
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Michael Leightonille 2v-sopimus

http://hurricanes.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=365591

Michael Leighton odotetusti 'Canesin kakkoseksi. Sopimus on 2-vuotinen, yksisuuntainen ja arvoltaan $600 000/kausi. Kuten olenkin jo monesti maininnut, niin Leighton on todella ansainnut tämän näyttöpaikan. Johnny Grahame tienasti $800 000 enemmän, joten Wardon palkankorotuksen jälkeenkin 'Canesille jäi vielä $300 000 käytettäväksi muihin hankintoihin. Ja Leighton on takuulla parempi kuin Grahame, sillä siihen ei paljoa tarvita. Siis seuraavat kaksi kautta parilla Ward-Leighton.

Samsonov (3v), Eaves (3v) ja Leighton (2v) ovat saaneet vasta sopimukset, joten paljon on vielä tehtävänä. RFA-pelaajista mm. Ruutu, Gleason, Seidenberg ja LaRose vielä ilman jatkoa. Lisäksi puolustus on tällä hetkellä Wesleyn ja Hedicanin lähtöjen jälkeen entistäkin huonompi. Joe Corvo iski 'Canesiin tultuaan 23 ottelussa 21 pistettä ja 7 maalia, joten toivottavasti se osasto olisi viimeinkin kunnossa. Wallin ja Kaberle olivat suurimmat alisuorittajat, joten voi vain toivoa, että se oli ainoastaan yhden kauden notkahdus. Casey Borer on varmasti mahdollinen 5.-6.pakki, jos hommat menee pahasti perseelleen. Tanaben tilanne vielä täysin auki. Gleasonille on pakko saada jatko (1v), mutta löytyykö Seidsille vieläkään sopivaa paikkaa...

Kannattaako luottaa UFA-markkinoille vai tehdäänkö kauppoja? Brad Stuart on todennäköisesti jo monta vuotta ollut JR:n unelmissa, mutta jääkö mies Detroitiin? Useat seurat olisivat varmasti kiinnostuneita 'Canesin hyökkääjistä. Huhuissa jo kauan ollut Cole, ehkä jopa Williams, Eaveskin uuden sopimuksen kanssa herättää varmasti kiinnostusta. Carolinasta löytyisi kuitenkin paljon vastuuta: 1.pari, yv, av...valitettavasti mahdolliset sellaiset pakit ovat harvassa ja kalliita.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kovanaama Trevor Gillies on tehnyt 1-vuoden jatkosopimuksen Carolinan kanssa. Miehen tienestit tulevat olemaan: $500,000 on the NHL level and $100,000 on the AHL level, with a guarantee of at least $115,000 in 2008-09. Tappelijana kovempi kuin Wade Brookbank ja "pelitaidot" samaa luokkaa. Silti luulen ettei montaa NHL peliä tule kokemaan ensi kaudella.

http://hurricanes.nhl.com/team/app?articleid=365944&page=NewsPage&service=page
 
Dave Brown:''What are you doing on the powerplay?''
Chris Nilan:''What are you doing in the league?''
Kovanaama Trevor Gillies on tehnyt 1-vuoden jatkosopimuksen Carolinan kanssa. Miehen tienestit tulevat olemaan: $500,000 on the NHL level and $100,000 on the AHL level, with a guarantee of at least $115,000 in 2008-09.
Tästä tulikin mieleeni, että onko AHL:n maksimipalkka noussut? Muistelin, että se olisi vielä kuluneella kaudella ollut $75k. Onko NHL:n palkkakaton korotuksella jotain virkaa tämän jutun kanssa?
 
RELEASE THE KRAKEN

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
'Canes tullee olemaan yksi innokkaimmista joukkueista tekemään kauppoja tulevana viikonloppuna? Ykköskierroksen varausnumerona on tällä kertaa 14, eli huonoin kaikista ei-playoff-joukkueista. 'Canes on todennut varaavansa parhaimman pelaajan, joka on sillä hetkellä vapaana, mutta en yllättyisi myöskään puolustajiin keskittymisestä. Omana suosikkina pidän uutta Ray Whitneytä eli Lethbridge Hurricanesin sentteriä Zach Boychukia.

Viime vuoden draftin saldo näyttäisi olevan yllättävänkin hyvä, ainakin tällä hetkellä. Brandon Sutter saattaa pelata jo ensi kaudella Carolinassa. Drayson Bowman on yksi kuumimmista nuorista snaippereista. Bowman johdatti Spokanen Memorial Cupin mestariksi ja oli joukkueensa paras maalintekijä niin runkosarjassa, playoffeissa kuin Memorial Cupissa. Puolustava hyökkääjä Justin McCrae juhli myöskin mestaruuksia Spokanessa. Chris Terry iski vuorostaan OHL:ssä 101 pistettä ja puolustaja Brett Bellemore sai jo nyt sopimuksen ja pelaa ensi kaudella Albanyssa. 7.kierroksen varaukseen vaihdettu Michael Leighton on ensi kaudella 'Canesin 2.molari.

Aiemmmat vuodet ovat kuitenkin olleet pettymyksiä. Sutterin ja Bowmanin lisäksi tällä hetkellä ainoastaan jenkkipakki Jamie McBain omaa potentiaalia vakituiseksi NHL-pelaajaksi. Albanyyn viime kaudella siirtyneen Bobby Hughesin ura on vielä täysin kysymysmerkki pahan loukkaantumisen jälkeen. Tilanteen ollessa tämä 'Canes tuskin tulee enää kauppaamaan pois varausvuorojaan, lisäksi kun 3. ja 5.kierroksen varaukset ovat jo menneet Cullenin ja Carterin kaupoissa.

Canesin huhuillaan olevan Pitkäsen perässä, eli ilmeisesti pelkkä Corvo ei johdolle riitä:
http://tsn.ca/columnists/darren_dreger/?id=240960&lid=headline&lpos=topStory_nhl

Potentiaalisena kauppatavarana tuossa artikkelissa pidetään Williamsia, Ruutua ja Colea.
Kiitos ei. Toisaalta Pitkänen ja Brad Stuart ovat niin kauan mukana huhuissa kunnes miehet viimein Carolinaan tulevat. Niin hyvänä kun Pitkästä jotkut pitävätkin (myös nähtävästi JR), niin Williams tärkeydellään ja tuolla sopimuksellaan on täysin ulkona kuvioista (tai ainakin pitäisi olla). Ja ennemmin tarvittaisiin se puolustava top4-pakki.

Lisää huhuja:
John-Michael Liles sopisi kyllä paremmin kuvioihin, ainakin hinnan puolesta. Toivottavasti Colorado jättää Lilesin vapaaksi, Aika suuri usko näyttää olevan siihen, että Liles valitsisi Carolinan. We'll see.
- The Avalanche are talking new deals for Adam Foote and Kurt Sauer on their back end. But what about unrestricted free-agent defenceman John-Michael Liles? He had a spotty regular season, but was the Avs' top dog in the playoffs. If they don't sign him, he'll be a member of the Carolina Hurricanes -- in a heartbeat.
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
Gleasonin Timppa saatiin sitten jatkamaan: 4 vuotta ja kahdesta miljoonasta vuosittain puolella miltsillä nouseva palkka, joten cap hitiksi tulee 2,75m:
http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=241136&lid=sublink01&lpos=headlines_nhl

Muutamalla muullakin pelaajalla on tuollainen arvoltaan kohoava diili nyt alla. Toivottavasti homma pysyy lapasessa kun jo signatulle rungolle pitää vuosi vuodelta kauhoa lisää dollareita, eikä käy Buffalo-efektiä.

Lisäksi aika epätyypillisessä diilissä Darcy Hordichuk hankittiin ensi vuoden viidennen kiepin varausta vastaan. Hordichuk on UFA, ja mikäli sopparia ei tehdä, saa Hurricanes kahden vuoden päästä ylimääräisen 5. kierroksen varauksen. Nashvillelta oletettavasti.

Hordichukista on jäänyt kuva sellaisena nopeasti luistelevana enforcerina. Kokoa ei hirveästi ole, mutta iskuvoima kompensoi. Pelitaidoiltaan käsittääkseni keskimääräistä neloskentän nyrkkisankaria parempi, vaikka viime kausien pistemäärät ovatkin vaatimattomia.

Toivottavasti tämä tarkoittaa sitä, ettei Wade Brookbank jatka joukkueessa. Gillies hoitaa Albanyn pelotteen homman ja Hordi sitten saman show'ssa.

Muistelisin jossain Rutherfordin haastattelussa sanottavan, että joukkue varta vasten yrittää saada yhden kovan luokan pakin hankittua nyt heti Draft-viikonloppuna. Hyökkääjistä kai ainoastaan Staal, Brind'amour, Walker (NTC), Samsonov & Eaves (uudet sopparit) ovat ehdottomasti poissuljettuja treidinappuloita. Williamsilla on pirun hyvä sopimus ja paikka joukkueen monipuolisimpana laitahyökkääjänä, mutta viime vuoden loppupuoli osoitti että ilman Williamsiakin on mahdollista menestyä. Selvää on, että ilman ylihintaa ei tuon tason pelaajasta kannata luopua mutta mikäli tarjolla on joku _todella_ kovan luokan nuorehko asemansa vakiinnuttanut pakki (sellainen Regehr) niin ei sitä pelkästä periaatteesta kannata pois sulkea.

Itseäni sellainen Derek Morris-tyyppinen yleisjyrä kiinnostaisi eniten. Toinen vaihtoehto on hakea vaikkapa Whitneyllä jotain Boucherin tyyppistä veteraanipakkia. Whitney on vähän jäämässä jalkoihin Carolinan hyökkäysrivistössä ja Boucherilla tuntuu olevan sama tilanne päällä Dallasin puolustuksessa.

Näin nyrkkisääntönä tuntuu olevan että Rutherfordista puhuttaessa savu nousee yleensä aivan eri paikasta kuin missä liekit oikeasti roihuavat. Gleasonin neuvottelujen piti olla umpikujassa ja Hordichukia ei kai kukaan hankittavien enforcereiden listalle ollut sijoittamassa. Olen yllättynyt, mikäli Liles näin avoimen puffaamisen jälkeen on joukkueeseen tulossa.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Lisäksi aika epätyypillisessä diilissä Darcy Hordichuk hankittiin ensi vuoden viidennen kiepin varausta vastaan.
Darcy Hordichuk on hyvä hankinta Carolinan fyysiselle osastolle. Vaikka Brookbank pelasikin viime kaudella ihan ok ja teki hommansa niin ei hän ihan ollut sitä mitä pitäisi olla. Hordichuk on ihan eriluokan fighter jonka pelilliset taidot ovat todellakin vähintäänkin kohtalaiset. Nopea luistelija joka sen vuoksi pääsee hyviin taklaustilanteisiin. Oli Nashvillen 4 eniten taklannut hyökkääjä viime kaudella vaikka pelasi vain 45 ottelua. Missasi viime kaudella noin 20 peliä loukkaantumisten takia. Pelaa aina omalle joukkueelle ja puolustaa omia joukkuekavereita. Ihanteellinen tappelija vaikka ei voitakaan voimassa kärkipään miehiä.
 
Dave Brown:''What are you doing on the powerplay?''
Chris Nilan:''What are you doing in the league?''

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Varausviikonloppu ohitse ja 'Canesin saldoksi jäi Darcy Hordichukin neuvotteluoikeudet ja omat tutut varausvuorot. Tosin Tim Gleasonin kanssa tehty 4-vuotinen sopimus oli yksi viikonlopun huippuhetkiä. Kevin Bieksaa oltiin kovasti tuomassa Carolinaan, mutta hinta oli nähtävästi ainakin vielä liian kova. Saas nähdä mitä JR ja kumppanit keksivät. Hyökkääjiä piti olla viikonlopun jälkeen vähemmän, mutta nyt niitä onkin yksi enemmän. Tosin Hordichuk on pelaaja, jonka todella haluan joukkueeseen tekemään 4.kentästä fyysisemmän.

Nyt meillä on siis edelleen 10 kpl top9-hyökkääjiä: Staal, Whitney, Cole, Brind'Amour, Williams, Samsonov, Eaves, Walker, Cullen, Ruutu (RFA). Lisäksi löytyy LaRose (RFA), Hordichuk (UFA), Hamilton ja Sutter. Williams ja Cole (ehkä Ruutukin) ovat pelaajat, joilla voisi saada puolustukseen todellakin vahvistusta. Vaikka en haluaisikaan luopua kyseisistä herroista, niin se kai alkaa olemaan ainoa vaihtoehto.
Olisiko tuo nyt sitten niin paha kokoonpano?
Samsonov - Brindy - Eaves
Whitney - Staal - Ruutu
LaRose - Cullen - Walker
Hordichuk - Sutter - ?

Potentiaalia on, mutta löytyisikö sitä jo ensi kaudelle?

Mennäänpäs sitten organisaation uusimpiin tulokkaisiin:

#14 (1) - ZACH BOYCHUK - C (Lethbridge Hurricanes, WHL)
'Canesin pelaajasta tuli 'Canesin pelaaja. Voisi sanoa, että odotettu 1.valinta. Boychuk oli paras pelaaja sillä hetkellä, kun 'Canesin vuoro tuli. Ja vaikka paineita oli puolustuksen kohentamiseen, niin tekivät täysin oikean ratkaisun. Boychuk on pienikokoinen sentteri, mutta se kai onkin pojan ainoa heikkous. Erittäin nopea, taitava pelirakentaja, hyvä molempiin suuntiin, osaa tehdä maaleja, joka valmentajan unelmapelaaja ja erittäin pidetty joukkueen sisällä. On hyvä kaveri Brandon Sutterin kanssa ja pojat olivatkin jo vitsailleet mahdollisuudesta pelata samassa joukkueessa. Nyt se sitten todennäköisesti toteutuu. Innokkaimmat ovatkin viemässä Boychukia Carolinaan jo ensi kaudeksi, mutta parempi olisi vielä ainakin yksi kausi toisessa 'Canes-joukkueessa. Whitneyn, Walkerin ja Cullenin sopimukset päättyvät kahden vuoden päästä ja silloin on Boychukin aika.

#45 (2) - ZAC DALPE - C/RW (Penticton Vees, BCHL)
'Canes oli todennäköisesti varaamassa Jared Staalia toisella kierroksella, mutta sitten tapahtuikin jotakin, mitä ei olisi uskottu. Zac Dalpe oli vielä vapaana. 'Canes suunnitteli jopa menevänsä alaspäin 1.kierroksella ja varaavansa Dalpen numerolla 20-30, mutta nyt saatiin niin Boychuk kuin Dalpekin. Viime vuonna Drayson Bowman ja nyt kovan potentiaalin omaava Dalpe. Jokohan viimein onni kääntyisi näissä varaustilanteissakin? No Dalpe ei ole vielä mitään todistanut, mutta tulee sen toivottavasti tekemään. Ensi kauden pelipaikkana on todennäköisesti Ohio Staten yliopisto, mutta Mr.Karmanoksen omistama Plymouth Whalers on toinen mahdollinen vaihtoehto. Toivon, että Dalpe saa päättää ja menee Ohioon.

#105 (4) - MICHAL JORDAN - D (Plymouth Whalers, OHL)
Yllätys, 'Canes varaa Plymouthin pelaajan! Eikä siinä vielä kaikki, NHL saattaa viimein saada oman Michal Jordanin! No näistä varatuista Plymouthin pelaajista ei ole koskaan tullut mitään. Ainoat Carolinasta vakituisen pelipaikan saaneet ex-Plymouthit ovat ne, joita 'Canes ei itse ole sieltä varannut. Justin Williamsin varasi Philly ja Chad LaRose tuli vapaana agenttina. 'Canes tietysti kehuu kovasti Jordania, mutta aika näyttää.

#165 (6) - MIKE MURPHY - G (Belleville Bulls, OHL)
6.kierrokselta tarttui pienikokoinen maalivahti Mike Murphy. Murphy ei kuitenkaan ole ihan kuka tahansa tusinamolari, vaan itse asiassa OHL:n vuoden maalivahti. Kertooko se sitten mitään? Muut NHL-seurat eivät näköjään uskoneet pienikokoiseen ja omitakeisen torjuntatyylin omaavaan Murphyyn, mutta 'Canes päätti ottaa riskin. Pääasiahan on kiekkojen pysäytys, ei se millä tyylillä sen tekee. Onko Murphy uusi Hasek vai Thomas? Tosiasia on kuitenkin, että Tom Barrassolla riittää työsarkaa tämän pojan kanssa. Potentiaalia kuitenkin löytyy.

#195 (7) - SAMUEL MORNEAU - LW (Baie-Comeau Drakkar, QMJHL)
Viimeisin ja tällä kertaa myös vähäisin on 7.kierroksen varaus Samuel Morneau. Täysin outo pelaaja minulle. Pienikokoinen laitahyökkääjä, joka teki 23 maalia QMJHL:ssä. Kaupattiin muistaakseni johonkin toiseen seuraan jokunen viikko sitten, olikohan Val D'or?

Niin ja hyvä homma, että Seneca on jälleen ehtinyt tänne kirjoittelemaan. Muutoin aika hiljaista 'Canes-fanien rintamalla...vai onko meitä edes muita...
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Carolina heittänyt Tanaben ja Jeff Hamiltonin waiveriin. Eipä taida kelvata kyllä kenellekään vaan buy outteja taitaa olla odotettavissa. Tosin eipä noi nyt kalliita sopimuksia ole, mutta kumminkin niistä cappiin hieman tulee turhaa täytettä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy