Mitä valtiota kannatat jalkapallon EM-kisoissa?

  • 18 683
  • 204

Mitä valtiota kannatat jalkapallon EM-kisoissa


  • Äänestäjiä
    517
  • Poll closed .

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Hollanti since -90. Aikoinaan vaikutuksen teki niin tuo erikoinen oranssi väritys paidassa kuin sen aikaiset tähdet Van Basten, Koeman, Rijkard ja Gullit.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ehdottomana ykkösenä Suomen jälkeen olisi Norja, mutta eipä äijiä näy kisoissa (...kultainen 90-luku ja Olsenin robottifutis...). Valitsin siis listalta Ruotsin, joka hieman nousee muiden yläpuolelle kisoissa pyörivistä. Inhokkina tottakai valloittava (pun intended) Saksa.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkini on aina ollut Hollanti. Miksi sitä vaihtamaan? 70-luvulla pelasivat maailman komeinta fudista ja parhaimmillaan se on edelleenkin viihdyttävää katsottavaa.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Saksaa kannatan aina arvokisoissa, ellei Suomi jostain syystä vahingossa joskus pääse mukaan. Mieleen on jäänyt monet venymiset vaikeissa tilanteissa, ja tietysti Völler & co olivat jo kauan sitten suosikkipelaajiani. Jälkeenpäin on ollut ilo katsella myös esimerkiksi Gerd Müllerin maaleja MM-kisoista 1974.

Sympatiapisteitä saavat Tanska, Espanja, Englanti, Ruotsi ja Norja. Mielestäni näissä ei pahemmin harjoitella filmaamista.

Brasiliasta, Hollannista, Kroatiasta, Romaniasta ja Bulgariasta en tykkää yhtään, enkä yhdestäkään Afrikan maasta. Onneksi nämä on kuitenkin EM-kisat, niin näitä inhokkeja ei ole kovin paljon mukana.
 

Fordél

Jäsen
Kannatan Saksaa nyt ja aina sekä lauantaina. Völler, Klinsman zwei, Riedle, Sammer, Illgner, Kahn, Ballack, Schweinsteiger jne. Nämä ovat niitä vihreän veran sankareita, jotka aina uudestaan ja uudestaan saavat Jäsen F:n kannustamaan DFB:a.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Only Oranje ja todennäköisesti taas saa pettyä. Pelasivat aikoinaan viihdyttävää totaalifutista, mutta van Bastenin aikoina homma on mennyt huonompaan suuntaan ja taas siellä on tullut joitain kieltäytymisiä näihin kisoihin.

Pelipusero päällä ja tulppaani kädessä ihmettä odotellen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tulppaani-puukenkä-pössyttelijät. Eli Oranje.

EM-kisat 1988 saivat aikaan sen, että yhä edelleen Hollanti on suosikkini sekä EM- että MM-kisoissa. Taitoa piisaa ja oranssi paita herättää tunteita aina vaan, vielä kun lopettaisivat sen tuittuilun ja keskittyisivät pelaamiseen. Jos Hollanti saisi kerrankin kunnon joukkuehengen päälle, olisi pelillinen tulos taatusti hieno. Arjen Robbenilta odotan paljon, jos en maaleja kovin montaa, niin vähintäänkin tilanteiden rakentelua kanssapelaajille.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olen antanut anteeksi ranskalaispoliisin vihannekseksi hakkaamisen ja palaan Saksan kannattajaksi.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Sympatiat muotoutuvat peliesitysten mukaan kisojen mittaan. Espanja ja Hollanti ovat joskus olleet semisuosikkeja, mutta loppupeleihin pitää yleensä keksiä jo uusia.. Inhokit löytyvät helpommin, Italia, Portugali ja Ruotsi.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Koko EM-karkelot on tälläiselle potkupallon ystävälle yhtä juhlaa, mutta napautin Kroatiaa. Kroatia on pelannut aina hyvää jalkapalloa, sukupolven vaihdos on tehty ja joukkue on nuori. Lisäksi olen aina fanittanut entisen Jugoslavian alueen maita. Balkanilaisen jalkapallon ystävänä märkauneni on nähdä vielä joskus Jugoslavian maajoukkue yhdessä, josta saataisiin aika kova jengi kasaan.

Lisäksi sympatiseeraan monia muitakin. Turkista tykkään, siellä on teknisesti taitavia kavereita. Romaniasta tykkään, vanhaa perua Hagi, Ilie, Popescu etc ansiosta. Hollannin pelityylistä myös tykkään, samoin Espanjan. Lisäksi nostan peukun Sveitsille ja Venäjälle nuorien joukkueiden ansiosta.

Kumminkin toivon, että jalkapallo voittaa seuraavissa EM-kisoissa.

Edit: Lisäisin vielä Saksan, joka on myös suht koht nuorella joukkueella liikenteessä. Lisäksi rakastan Saksan jalkapallon historiaa ja entisiä pelaajia. Lisäksi maan monet venymiset tiukoissa tilanteissa on jäänyt mieleen.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Saksa.

Vituttaa näiden latinomaiden sukellus&kieriskely kentällä ja se että munattomat tuomarit eivät juuri koskaan anna kortteja näille runkkareille jotka kierivät nurmessa kuin polveen ammuttuna.

Hollannilta löytyy pari Van Persettä myöskin.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tanska, Hollanti, Ruotsi ja Tshekki (pienellä varauksella jopa Saksa).

Inhokkilistalla Italia/Espanja/P-Gali. Vituttaa nämä jotka kuolevat sinne kentälle pienestäkin kosketuksesta. Italialle erityismaininta yyber-tylsästä puolustus-potkupallosta.
Niin ja inhokki on tietenkin myös Englanti. Siihen ei perusteluja juuri tarvita.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
En varsinaisesti kannata muuta maata kuin Suomea, mutta Espanjan ja Hollanin pelityyleistä olen tykännyt. Mukavaa katsoa hyökkäävää futista ja kun joukkuepeliin yhdistyy hyvää yksilötaitoa niin mikäs sen kivempaa.
 

Musta87

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hollantia! En tiedä mistä se johtuu, mutta pikkunaperosta lähtien on Hollanti ollut aina yksi suosikeista. Liekkö Litmasen urasta Ajaxista?

Toinen suosikki on Espanja, mutta äänestin siis Hollantia. Pääasia, ettei Italia voita!
Lähes täysin voin HerraHermannin ajatukset allekirjoittaa. Hollanti todellakin ykkössuosikki ja Espanjaa sympatiseeraan rankasti. Myös Tsekki nauttii jonkinasteisesta suosikkiasemasta.

Hollannin alkulohko saa kyllä kylmät väreet kulkemaan, mutta eiköhän tästä selvitä. Italia tipahtakoon!
 

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Täällä päin liehuu Espanjan lippu kisojen aikana. Myös Ruotsin ja Tshekin otteet kiinnostavat vähän muita enemmän. Inhokeiksi voisi listata vaikkapa Saksan, Italian ja Ranskan.
 

CuChulainn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, FC Honka, Flyers, DFB-Elf
Saksa ehdottomasti. Muistelisin, että joukkue valikoitui vuonna 1988 kun "Länsi-Saksana" vielä tunnettiin. Rehti "Diesel-futis" toimii ja sekään ei haittaa, että saksalaisia frendejä löytyy nykyään. Viime vuonna tuli myös Berliinistä ajettua Hannoveriin katsomaan Hannover - Schalke matsia.

Völler, Brehme, Kohler, Matthäus, Klinsmann, Ilgner, Bierhoff, Jancker, Ballack, Klose, Schweinsteiger, Lahm jne!

Saksan maajoukkuepaitakin löytyy kaapista - saa nähdä meneekö päälle kun Suomi aikanaan kohtaa karsinnoissa Saksan.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Ruotsi, Saksa, Italia ovat vahvimmilla ja tuossa järjestyksessä.

Pelaajista eniten kiinnostaa Tonin, Klosen, Zlatanin ja Ronaldon otteet.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Portugali, Tsekki ja Kroatia kolmikosta varmaankin löytyy suosikit. Tosin Saksa ja Hollanti saattavat myös sytyttää. Ensimmäisten otteluiden jälkeen ollaan sitten viisaampia.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Kroatia, Espanja ja Hollanti.

Itse asiassa tärkeintä itselleni on että voitto ei missään nimessä mene Ruotsille,Saksalle tai Italialle. Jo se että Englanti on ulkona helpottaa kisojen katsomista.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Saksa.

Vituttaa näiden latinomaiden sukellus&kieriskely kentällä ja se että munattomat tuomarit eivät juuri koskaan anna kortteja näille runkkareille jotka kierivät nurmessa kuin polveen ammuttuna.

Hollannilta löytyy pari Van Persettä myöskin.

Allekirjoitan. Täysin. Kyllähän jalkapallossa pitää kannustaa tuota nimenomaan JOUKKUEENA Suurinta ja Kauneinta.
Lisäpisteet siitä, että Saksalaiset kokeilevat hanakasti kauempaa. Fringsin ja Schweinin kaukokuteja odotellessa. "Jumalan vasara" Pander ei valitettavasti mahtunut joukkueeseen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ruotsi. Du Gamla, du Fria...

Pientä sympatiaa tihkuu Hollannille. Eniten vain toivon, että Italialla menee pelit päin turkua. En vaan tiedä miksi, mutta jotenkin tuo maa herättää minussa vain syvää inhoa.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Sukulaissielujen ja -suhteiden ansiosta/syystä Ruotsi.

Pentuna opin kannustamaan Länsi-Saksaa, ja tämän kannustamisen infernaalinen huipentuma oli kun kyseinen joukkue vieraili Hyvinkäällä treenaamassa. Kun nassikka seisoi Völlerin ja Karl-Heinzin vieressä samassa fotossa, niin eihän sitä voin unohtaa.

Siis SWE & GER!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös