Pohjoinen Lippulaiva vm. 2008-2009

  • 400 461
  • 909
Tila
Viestiketju on suljettu.

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mutta Kokkoa en kyllä näkisi selkeänä vahvistuksena Kärppäpakistoon.

Kärppien rosteriin voisi johki kolmospariin huolia, muuten ei.

Ite veikkaisin Kokon menevän vielä johki Itävaltaan tjsp. vähän rahaa tienaamaan, toki sitä tienaa ihan hyvin varmaan Ruottissakin, mut ikä alkaa kohta tulla vastaan.
 

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Tämän päivän Aamulehden paperiversiossa kerrottiin Ässien, Ilveksen ja Lukon ohella Kärppien olevan kiinnostunut Masi Marjamäestä. Kunnon rouhija ja kehityskelpoinen pelaaja. Tämän kauden pisteet 24 ottelussa 5+6=11 eivät kovin huimat ole ottaen huomioon melko runsaan vastuun. Peliajat ovat pyörineet siellä 15 minuutin tuntumassa, ihan viime peleissä vielä jonkun verran korkeammallakin. Pisteiden tekoa ovat varmasti vaikeuttaneet keskinkertaiset ketjukaverit. Ei toki Marjamäkeä Kärppiinkään sniperiksi hankittaisi. Varovaisen positiivisesti suhtautuisin Marjamäkeen, jos pohjoiseen päättäisi suunnata. Kärpissä tuskin löytyisi pelipaikkaa kolmatta ketjua ylempää, joten epäilen Marjamäen suuntaavan muualle suuremman peliajan perässä.

Petri Kokon ottaisin Kärppiin nykytilanteessa (suurin osa profiilipuolustajista lähdössä ilmeisesti muualle) ilman muuta. Tämän kauden tehot Elitserienissä hyvää luokkaa ja onnistunut aiemmin myös Suomessa. On huomioitavaa, ettei edes Kokon tasoisia pakkeja ole hirveästi markkinoilla. Lisäksi ulkomaalaiskiintiön ollessa kolme? suomalaisuus olisi vielä hyvä lisä.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Marjamäki on mielestäni hieman liian korkean profiilin pelaaja, jotta tänne otettaisiin. Käytännössähän Marjamäki on hieman päivitetty versio Normiosta, joten sopisi kyllä hyvinkin joukkueeseen, eri asia onko koskaan tulossa.

Aika latteita ovat huhut ensi kauden joukkueen osalta. Välikausi?
 

peikko#13

Jäsen
Aika latteita ovat huhut ensi kauden joukkueen osalta. Välikausi?

No miten sen nyt ottaa. Itse hahmottelisin ensi kauden kokoonpanoksi suurinpiirtein:

Koivisto/X-Viuhkola-Kuusela
Marjamäki/X-Pirnes/X-Aaltonen
Normio-Paakkolanvaara-Alikoski/X
Alikoski/X-Karppinen-Aarnio/X

Aalto/X-Lehtonen/Niinimaa/Bume
X-Korpikari
Ohtamaa/Jokinen-Haakana
Ohtamaa/Jokinen

Tarkki/X
Tarkki/X

Jos Kärpät euroliigaan pääsee niin eiköhän viimeistään silloin JJ löydä X:en paikalla laadukkaita pelaajia. En itkisi itseäni uneen yllämainitun kaltaisella kokoonpanolla.
 
Viimeksi muokattu:

scud9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AFC Wimbledon
Henkilökohtaisesti olen pitänyt Kokosta viimeiset 4 kautta ja ilman muuta Kärppien on oltava hereillä, jos kerran Kokko on Suomeen palailemassa. Ja "max. ´kolmospariin"- jutuille ei voi kuin nauraa. Kyllähän Kokko on joka liigajoukkueessa vähintään kahden ekaparin mies; joissakin olis ykköspakki.
 

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aftonbladetin mukaan Linköping on päihittänyt Kärpät taistelussa Teemu Aallosta. Olisihan se harmi jos toistamiseen Aalto karkaa Kärppien näpeistä Ruotsiin. Mutta kertoo myös siitä, ettei kaverilla mitään hirmu haluja ole ilmeisesti Kärpissä pelatakaan ja miksi olisikaan? Odotellaan nyt, huhuiluahan tuo on. Mutta tuon kaliberin kotimaisia pakkeja ei hirveästi liikkeellä ole.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/elitserien/article2140283.ab
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Aftonbladetin mukaan Linköping on päihittänyt Kärpät taistelussa Teemu Aallosta.

Hyvä niin. Aallon ainoa ase on kova laukaus ja tämän vuoden pudotuspeleissäkin mies oli täysi sukka. Ennen mies vain lämäsi kovaa, nykyään lämää kovaa ja hieman tarkemmin, mutta silti. Luottaisin Kokkoonkin enemmän, sopivan puolustavamman pakin kanssa roolitettuna plusmiinuslukemat eivät paukuttaisi saman verran pakkasella kuin SaiPan vuosina.

Liigakelpoisia laatupakkeja ei kasva puissa mutta en todellakaan jää itkemään Aallon perään, kuten eivät Tapparafanitkaan.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Henkilökohtaisesti olen pitänyt Kokosta viimeiset 4 kautta ja ilman muuta Kärppien on oltava hereillä, jos kerran Kokko on Suomeen palailemassa. Ja "max. ´kolmospariin"- jutuille ei voi kuin nauraa. Kyllähän Kokko on joka liigajoukkueessa vähintään kahden ekaparin mies; joissakin olis ykköspakki.
No jos pakistoon saadaan vahvistuksia niin en laittaisi heittämällä/automaattisesti Kokkoa kahteen ensimmäiseen pariin. Ja itse olen myös pitänyt Kokkoa pelimiehenä ja pidän edelleen. Sehän riippuu ketä pakistossa on, mutta jos vertaat kahden edellisen kauden rostereita niin olisiko Kokko näissä heittämällä 2 ekan parin mies? Tai peräti johtava pakki? Kenet sinä tiputtaisit pois:

2006-07
Bume- Lupa
Laamanen- Mikkola

2007-08
Karalahti- Mikkola
Lehtonen- Laamanen

Eikös se jotenkin noin mene? Toki rosterit on eläneet molemmilla kausilla, tuossa 06-07 on siinä muodossa kuin pelattiin keväällä ja 07-08 on syksyn muodossa.

Jos rahaa ja mahdollisuuksia on niin pakisto tietenkin leveäksi ja 3-pariin kokenut luuta joka voi pelata isompaakin roolia...ei kuullosta pahalta? Voisi olettaa että pakistoa yritetään vahvistaa ensi kaudeksi.

EDIT: se vielä että jos on kauden alussa "kolmosparin" mies ei tarkoita että peliaikaa ei tulisi. Vertaa case Jaakola, Jaakola taisi olla juuri se 5.-6. pakki kauden alussa ja nyt pelaa varmasti omasta mielestäänkin riittävästi.
 

Conroy#22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tärpätti, Southeast Division Champions
Tietoa on ja pystyy kertomaan, vai pystyykö sittenkään..

Kokkoa on muuten huhuiltu myös tuolla Bluesin puolella kovasti. Syynä lähinnä tämä uutinen:
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/elitserien/article2112501.ab

Toisaalta ruotsalaiset ny hölöttää mitä hölöttää.
Kokolla on tehtynä jo Bluesin kanssa soppari mallia 2+1 vuotta. Julkistettanee kauden jälkeen. Harmi sinänsä olisin mieluusti nähnyt miehen "kotona" Oulussa. Hyvä kiekollinen pakki kun on.

Ainakin yhden puolustajan kanssa kärpät on tällä viikolla jo tehnyt sopimuksen, mutta annetaan nyt joukkueelle playoff rauha. Junno saa sitten tiedotella kun sopivaksi näkevät. :)
 

Jansperi

Jäsen
Ei ole enää ilmeisesti huhu....

No Hyvösen lähtöähän osattiin tavallaan jo odottaa vaikkakin kovasti toivoin että olis vielä kauden ainakin Oulussa pelannut.Jaakolan lähtö masentaa melkein yhtä paljon kun vihdoin ja viimein on päässyt näyttämään kyntensä.

Tuota Ruåttin kieltä kun en pahemmin tunne mutta tuon voisi jopa ottaa vitsinä että ruotsiin olisi matkalla vaan Pessin suunta on 100 varmasti NHL kun Ducksien on pakko kauden päätteeksi jotain Pessille tarjota säilyttääkseen oikeudet ja tämän kauden näytöillä tuskin päästetään menemään näinkin potentiaalista laituria kun Anaheimissa sellaisille on vapautumassa muutenkin paikkoja.

Hyvösen ja Jaakolan tilanteeseen vielä palatessa ei olis ensimmäinen kertaa kun Aftonbladet uutisoi jotain vähemmän faktaa joten itse en vielä ota täysin tosissani.
 

Redbull

Jäsen
Syö kyllä miestä mikäli Jaakola jättää Kärpät kauden jälkeen. Ruotsin median juttuihin nyt ei kannata sokeasti uskoa, mutta silti näyttää että uudet haasteet odottavat. Ironista on se, että juuri sitä odotettua peliaikaa on vihdoin alkanut ilmaantua ja Jaakola on noussut - annettakoon anteeksi tämä pieni tunnekuohu - yhdeksi liigan parhaista puolustavista puolustajista. Tänään taas idioottivarmoja katkoja, useita laukausten blokkeja ja 100-lasissa yrittämistä. Tätä kaivataan tulevalla kaudella mikäli CL:ssä halutaan menestyä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Syö kyllä miestä mikäli Jaakola jättää Kärpät kauden jälkeen.

Veit sanat suustani! Monet vuodet on odoteltu, koska se rannari uppoaa sieltä viivalta. Ja koska sillä kohtalaisella varrella blokkaillaan laukauksia ja hyökkääjiä. Nyt kun näin tapahtuisi, ei millään huvittaisi päästää kaveria menemään. Onko tämä kosto arvostuksen ja peliajan puutteesta aiemmin?
 

Itäpuu

Jäsen
Tämä on kääntöpuoli sille että omille kasvateille tehdään pitkiä ja suht halpoja sopimuksia; vituttaa kattoa kun kaveri nostaa tuplapalkkaa samasta hommasta jonka itse tekee yhtä hyvin. Topilla on silti nyt aivan oikea aika lähteä katteleen maailmaa jos siltä tuntuu. Onnea vaan vaikka vähä karvastaakin.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onko tämä kosto arvostuksen ja peliajan puutteesta aiemmin?
Haha. Kyllähän Topi on näyttöpaikkoja saanut jo aiemmin. Tulosta ei vain ole tullut.

Myönnettävä on että Jaakola on pelannut nyt hienoa kevättä, mutta 4 edellistä vuotta kaveri onkin ollut pakiston riippakivi. Hyvä jos lähtee, potentiaalia on vaikka mihin, jospa se konkretisoituisi kunnolla tulevaisuudessa.
 

zztop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pakiston riippakivi on kyllä aika tylysti sanottu. Itse ajattelen Patelan Bobby Orrin nousseen siihen rooliin mihin me kannattajat olemme hänet toivoneet. Eli hoitaa puolustuspäässä hommat ensiluokkaisesti ja ottaa toisessakin päässä roolia. Hienosti on hommansa hoitanut ja toivottavasti näemme häntä myös tulevaisuudessa Kärppänutussa vaikka vaihtaakin maisemaa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
No joo, tuloksia ei Topille ole tullut paikoista huolimatta. Näinkin se tietysti on. Kuitenkin jos pidempään saa pelata tarpeeksi, niin tulosta tulee helpommin, verrattuna siihen että saa vain välillä näyttöpaikkoja rahamiesten ollessa pois kehistä. Mutta on tosiaan onnistumisia odoteltukin...

Monet kaverit tuntuvat piristyvän maisemanvaihdoksesta, kuten ollaan nähty. Toivottavasti Topi pääsee parempiin räppiskeneihin metallikaupungista. ;)
 

Dille

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, HIFK
Oliko sittenkään? Kahdeksan kautta Saipassa ja ainoastaan kahdella kaudella tehotilasto oli pakkasen puolella, silloin toki olikin sitten reippaammin -12 ja -34, mutta oli siellä kolme plussalle jäänyttä kauttakin ja kolme kertaa nollille. Ei mielestäni erityisen huono saldo ottaen huomioon Saipan tason joukkueena.

Otetaan vertailukohdaksi vaikka Ossi-Petteri Grönholm, jota myöskin on Kärppiin huhuttu. Neljä kautta Saipassa ja joka kerta pakkasella, itse asiassa OPG ei ole koko sm-liigauransa aikana kertaakaan selvinnyt lämpöasteille tehotilastossa.

En mielestäni löytänyt mistään vielä tietoa Ossi-Petterin kohtalosta, mutta valaistakoon teitä kaikkia oululaisia. Lappeenrannassa on ollut jo pitkään tiedossa että Ossi-Petteri Grönholm siirtyy ensi kaudeksi Kärppiin. Itse olisin mielelläni nähnyt miehen vielä tulevaisuudessakin Lappeenrannassa, mutta kun ei niin ei. Oma veikkaukseni on että OPG tulee istumaan teidän pohjoisen lippulaivaan ihan hyvin. Laittakaa siis mies listoihin kun suunnittelette ensikauden kokoonpanoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös