Ti 26.2.2008 Jokerit-KalPa

  • 12 749
  • 63

boretus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hoki Klupi, Saipalle sympatiaa
Mitä Helv...

Ville Varakas - automaattinen käytösrangaistus 10 min - väkivaltaisuus 5 min - automaattinen pelirangaistus käytöksestä 20 min - selästä taklaaminen 2 min

37 min yhdellä vihellyksellä???

...eli Varakas veti jonkun kylmäksi ja tuli poliisi paikalle. Toivottavasti kukaan ei loukkaantunut. Raportteja odotellessa...
 

Casey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puoliorganisoitu flow-jääkiekko
..eli Varakas veti jonkun kylmäksi ja tuli poliisi paikalle. Toivottavasti kukaan ei loukkaantunut. Raportteja odotellessa...

Toke ajoi Varakkaan Kalpan päädyssä , Varakas otti niitit tästä ja taklasi Virtaa selästä poikittaisella ja jatkoi tökkimistä Virran ollessa maassa. Virta nousi , heitti hanskat tiskiin ja sitten mentiin.
 

TheT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leijonat, Montreal Canadiens
Ihan ok matsi, kannatti lähteä paikan päälle, varsinkin kun sain vielä niin halvan lipun matsiin, jollakin oli ylimääräisiä(7€).

Jotain poimintoja pelistä:

Ensimmäisestä Kalpan jäähystä rankaistaan heti, Santalalta hyvä veto b-pisteeltä maalin takakulmaan ja 1-0. Leinolta ja Virralta hyvät ja sahaavat syötöt Kalpan neliön keskellä, Tommille suht vapaa paikka laukoa. Kalpan hyökkäyspelistä on vaikea sanoa mitään, koska tuli seurattua matsia aivan pleksien takaa kaukalon vierestä, mutta moneen otteeseen pyörivät Jokereiden päädyssä, kunnes sitten Santalan ketjulta 3-2 -hyökkäys, jossa Santala maalille ja Timi syöttelee hienon maalin Leinon kanssa, 2-0. Jäähyjä erässä suht monta, tuntuivat molemmat tuomarit olevan koko ajan pilli huulilla. Välillä kaksikin kättä pystyssä yhden jäähyn merkiksi.

Toiseen erään sitten hieman parempi katselupaikka ja alkoi peliäkin nähdä aivan eri tavalla. Pelin vauhti meni todella laiskaksi ja tuntui jotenkin, että Kalpa lakkasi yrittämästä. Heti erän ensimmäisestä jäähystä rokotetaan, Santalalta lähes identtinen maali Järvisen taakse, veto mailakäden puolelta sisään, taas b-pisteeltä.

Tuomareiden tulkinnoista nyt en ota sen enempää kantaa, ylivoimaa oli puolin ja toisin toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Kuparisen jäähyn aikana oli parikin paikkaa tehdä alivoimalla, joista jälkimmäisellä Jokela heitti tarkoituksella siniviivalle sopivan purkukiekon ja siitä itse perään ja 2-1 -hyökkäyksessä lukemiksi 4-1.

Kolmas erä samanlaista, aika hidasta peliä - aina sitä vain odotti Leinon kenttää jäälle ja nähtävää kaukaloon. Yksi maalikin nähtiin, kun Timi taisteli hyvin laidassa Kalpan löysän purkukiekon jälkeen ja kiekko Santalan kautta Hirsolle - siinä melkein jo kuvitteli, että syöttö sieltä lopulta tulee, kun asetteli niin pitkään, mutta lopulta hyvä veto etuyläkulmaan ja loppulukemat 5-1.

Erän lopussa Virta ajoi Varakasta aika railakkaasti Kalpan puolustusalueella ja Virta nappasi kiekon, mutta kostoiskuhan siitä tuli välittömästi, poikittaisella selkään. En katsonut tilannetta heti, mutta hanskat lensivät ja Varakas löi muutaman iskun Virran sitoessa ja sitten dumarit väliin. Piipareille ehkä ansaittu vihellyskonsertti näiden poistuessa jäältä.

Niin, ja onnittelut Leinolle kaikkien aikojen pistelukemasta Jokeripaidassa runkosarjan aikana!
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Olipas yhden ketjun show taas. Kun Leino on aivan pitelemätön, Santala tehokas ja Staple totutun liukas pideltävä, niin tulos on tässä. Viihdettä koko rahan edestä taas kerran.

Muista Jokerien ketjuista ei juuri sanottavaa jäänyt. Aika mitäänsanomatonta. Hyvä kuitenkin, että Hirso sai onnistumisen. Nyt oli sopivasti aikaa miettiä, että mitä tehdä ja kerrankin herra teki oikean ratkaisun.

Virralle myös :peukku: hanskojen tiputtamisesta vaikka tappelu olikin todella mitäänsanomaton parin sekunnin huidonta. Varakas taisi saada pari osumaa ja Virta lähinnä sitoi ja sen jälkeen dumarit väliin. Jotenkin koomista, että tässä liigassa tuollaisestakin lentää ulos.

Tuomareista ei voi kuin todeta, että mistä ihmeestä näitä hädintuskin mestis-tason pillipiipareita oikein revitään tuomitsemaan liigapelejä? Minkäännäköistä linjaa ei kaksikolla tänään ollut. Välillä käsi nousi jatkuvasti ja välillä taas ei yhtään mistään. Leinoa sai käsitellä ihan miten tahtoi ilman pelkoa jäähystä, sitä se kultapotta teettää...
Jokerien saamaan jäähymäärään ja vallinneeseen tuomarilinjaan nähden 5-1 tulos oli todella hieno suoritus...
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Jokerit pelasi loistavan ottelun eikä todellisuudessa ollut missään vaiheessa vaikeuksissa Kalpan kanssa vaikka ottelun täysin puolueellisesti viheltänyt tuomarikaksikko kovasti koitti Kalpaa auttaa, no mitä voi odottaa kun Savolainen viheltää savolaisjoukkueen peliä. Siinä mistä Jokerit sai jäähyjä niin täysin samat rikkeet katsottiin tasaisella syötöllä Kalpan tekeminä läpi sormien. Varakkaan Ville oli täysi pelle, ensiksi jätkä ottaa säälittävän tuplakierre sukellusjäähyn ja sitten kun Toke ajaa kaverin päädyssä niin kuuppa ei kestä ja Varakas lyö ensiksi rumasti poikkarilla Tokea selkään ja jatkaa mailalla hakkaamistaan jäässä makaavaan Tokeen, kun päästään pystyyn niin kun Varakas jatkaa takomistaan niin Toke heittää hanskat ja molemmat lähtee suihkuun. Kumpihan aloitti, meniköhän jäähyt oikein? Ja mistä nuo sai ulosajon?

Santalan ketju oli jälleen täysin pitelemätön, Leino oli täysin elementissään vaikka miestä sai jälleen rikkoa kuin vierasta sikaa siitä huolimatta 0+3 ja jokainen syöttö taisi olla ykkössyöttö, Leinon syötöt oli taidetta ja ratkaisevia ei kuten jonkun Janne Pesosen kiekkoon koskematta saama "lahja" kakkossyöttö.

Hirson ketju pelasi lupauksia herättävästi, Hirso löysi jo muutaman kerran Ritan ja Kermanin vauhdissa, Hirso toi kiekkoa aika hyvin sisään mutta syötön antaminen kesti hieman liian pitkään ja monesti yritettiin liian vaikeita. No tuo ketju loi silti 4-5 hyvää maalipaikkaa ja tekipä Hirso lopulta yv:llä maalinkin - toivotaan että se kipsi alkaisi vihdoin laueta, tänään oli kuitenkin paljon paremmin yritystä kuin ennen katsomokomennusta.

Puurulalle meni yksi helpon näköinen veto ja kertaalleen Joni torjui puurulamaisesti lähes nollakulmasta tulleen vedon suoraan eteensä mutta Kalpan pelaaja ei saanut riparia osumaan maaliin. Ja kertaalleen Puurula myös seikkaili maalin takana varsin vaarallisesti mutta puolustus pelasti Joni, samoin kuin Sami Helenius 3.erän tuplatorjunnassaan. No siitä huolimatta paljon varmemman oloinen esitys kuin Kerhoa vastaan ja ennen kaikkea selvä voitto eikä omissa soinut kuin 1. Vielä Ässiä vastaan Puurula maalissa, vai mennäänkö runkosarja loppuun Puurulalla, jos mennään niin kuinkahan moni uskoo että me vain lepuutetaan Markkasta?

On se Leinon Ville vain aikamoinen taikuri, toivottavasti saadaan seurata Villen peliä myös ensi kaudella. Ja kuinkahan hurjiin tehoihin Ville äityykään pudotuspeleissä kun Leinon tehot vain kasvaa kun tosipelit alkaa. 74 pistettä on nyt sitten Jokereiden kaikkien aikojen runkosarjan piste-ennätys mutta eiköhän tuota korjata vielä jokusella pisteellä kovemmaksikin jäljellä olevissa kolmessa pelissä.
 

Have

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ei osunu tulosveikkailut ihan nappiin :)

Selvä erohan tuossa oli joukkueiden välillä. KalPalta Laakson johtama kolmikko takanaan Seppänen ja Varakas sai paineen lähes joka kerta jokeripäätyyn, ja Seppänen teki kauniin maalinkin erään pyörityksen päätteeksi. Tosin tehottomuus vaivaa, eikä sihti ollut aivan kohdallaan, taitoi Aatu laukoa kerrankin mahallaan maalin vieressä makaavaa Puurulaa päin...peepisteiden välistä.

Ykkösen peli oli aneemista, eipä siitä sen enempää.

Kolmonen oli varsin näkymätön, mutta taitoi pahimmat paineet omaan päähän tulla juuri Kauvon ja kavereiden jäällä ollessa. Junnut pelasivat energisesti, ja vaikutti että nelosesta vuorotellen Jokinen, Riekkinen, Virtanen ja Virtala jäi penkille. Näiden poikien ylivoimakin (3. erässä) näytti ihan ok:lta, tämänpäiväisen KalPan mittapuulla ainakin. Virtalakin sai siinä muutaman syötön perille saakka, ja oli kerran aika lähellä uransa ekaa SM-liigamaaliakin.

1-0 maali oli Pulkin erittäin paha nukahdus. Santala seisoi maalin edessä yksinään Pulkin ollessa kulmassa pyörimässä. (ja pelin painohan oli TOISELLA puolella) Muutoinkin Pulkki oli KalPan hazardein tänään. Ei pysy perässä, näytti epätoivoiselta kun mies yritti ottaa Leinoa kiinni.. Pahimmassa vaihdossaan taitoi ensin olla selkä peliin päin jokerihyökkääjän ajaessa maalille, sen jälkeen Järvisen torjuttua Pulkki yritti avata peliä..surkea syöttö kimpoili kaverin polvesta jokeripelurille joka Pulkin ollessa kaikessa nopeudessaan pari metriä perässä pääsi jälleen kokeilemaan Järvistä... Minusta tuli kerralla Pulkkifani.

Muutenkin Leinon johtama jokeriylivoima oli aika mukavaa katsottavaa, samaa ei voi sanoa KalPan vastaavasta. Jokereilla homma (=Leino) pyöri varsin mukavasti ja tuloksena olikin 2 komeaa yv-maalia. (viiminen Hirson tekemä kimposi Jalasvaaran luistimesta, eikä muutenkaan ollut mikään erikoinen maali..)

KalPa jaksoi ekan erän ja puolet toisesta pelatakin, mutta 4-1 av-maalin jälkeen homma oli paketissa, sen jälkeen kumpikaan ei enää jaksanut. Jokelan av-maali kertoo muutenkin KalPan illan erikoistilannepelaamisen tason. Menetetään kiekko jokerialueella ja toisen pakin ollessa syvällä, syntyy kaksykkönen Alastaloa vastaan. Jokela pääsi vapaasti laukomaan, ja veto oli hyvä.

Ja tuomarit oli järkyttävän huonoja. Eivät varmasti vaikuttaneet ottelun lopputulokseen, mutta vihelsivät surkeasti. Tokalla erätauolla varmaan katsoivat paperilta että "oho, ollaan annettu KalPalle enemmän jäähyjä kuin Jokereille!" ja sitten ei voinut viheltääkään KalPalle mistään. Toisessa erässä taas huomasivat lopussa ilmeisesti antaneensa liian monta jäähyä Jokereille peräkkäin, joten keksivät antaa Varakkaalle kakkosen filmaamisesta tämän kaaduttua omia aikojaan, muttei millään tavalla tarkoituksellisesti. Suurin osa jäähyn arvoisista teoista jäi viheltämättä, ja harvassa jäähyyn johtaneessa tilanteessa oli mitään sääntöjen vastaista.

Maalivahtipeliin ei kyllä kaaduttu. Järvinen pelasi loukkaantumiseensa asti hyvin, eikä Oksa mahtanut Hirson kimmokkeelle mitään. Järvisellä siis taitoi tulla kiekko arkaan paikkaan...toivottavasti ei käynyt pahemmin.

Ja lopussa Varakas ei kestänyt puhdasta taklaustakaan, vaan piti antaa poikittaisella takaisin, josta taas Virran piti pudottaa hanskat. TURHAA. Tosin tässä yksi niitä harvoja tilanteita jossa jäähyjen jakelu meni oikein..

Mutta Jokerit oli tänään parempi puolta ekaa erää lukuunottamatta, ja lopputuloskin täysin oikeutettu.
 
Viimeksi muokattu:

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Ottelu oli lopulta varsin viihdyttävä vaikka ensimmäinen puolisko meni aika huomaamatta ohi. Viihdyttävyyteen löytyi kolme syytä: Leinot, tuomarit ja Ville Varakas. Ja viihdyttävyydellä tarkoitan tässä sitä että verenpaine nousi reilusti loppua kohden.

Itse ottelun ratkaisi jälleen kerran Jokereiden ykkösketju huikealla taidollaan. Pelillisesti mentiin kaksi erää ihan tasaisesti, mutta kun Leino-Santala-Stapleton tuli kentälle oli Kalpa totaalikusessa. Tänään trion saldona oli muutama maukas klap-klap-maali ja ne tavalliset 49 hukattua maalitilannetta. Maalien lisäksi oli lähinnä surkuhupaisaa seurata kuinka tuttu cirkus kiersi kehää joka kerta kun kiekko saatiin Leinolle. Mies kiersi hyökkäysaluetta ympäri ja perässä roikkui kaksin käsin ja maila Leinon kaulassa kiinni viisi Kalpan pelaajaa ja välillä vielä maalivahtikin perässä juosten. Kolme kertaa Leino syötti siinä välissä maalin.

Tuomareiden (Teemu Salminen ja Tatu Savolainen) suoritus oli muutenkin aivan järkyttävä. Miestä lensi pihalle käsittämättömistä tilanteista vailla minkäänlaista linjaa. Vihellettiin olemattomia, hourailtiin muka-ajanpeluujäähyjen kanssa ja vaihdeltiin "linjaa" miten sattuu. Tämä saattoi olla Hartwall Areenan (1997-) historian huonoin tuomarisuoritus.

Sitten oli vielä tämä tapaus Ville Varakas joka oikein kruunasi illan. Toisessa erässä uskomaton pellehyppy ja kolmannessa jäi Tony Virran puhtaan taklauksen uhriksi. Sen jälkeen piti miehekkäästi runtata Virta selästä pää edellä laitaan. Paviaanin perseestäkö tällaisia Varakkaita tulee maailmaan?
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerien pelistä erottui ykkönen, joka oli täysin pitelemätön melkein aina ollessaan jäällä. Leinoa hakattiin lopussa aika kovaa ja kerran vedettiin poikittaisella kumoon ilman jäähyä. Santala on joukkueelle tällä hetkellä todella tärkeä pelaaja, samoin Stapleton.

Muiden kenttien peli onkin sitten mitä on. Ilman minkäänlaista hyökkäysideaa on mahdoton tulla vastustajan alueelle. Näkee selkeästi, ettei joukkue ykköstä lukuun ottamatta osaa hyökätä järjestelmällisesti. Sen takia tilanteitakaan ei tule niin paljon. Kerman, Rita, Hussey, Wilm, Virta, Hirschovits...Paljon hyviä pelaajia menee hukkaan, kun luistelevat vähän miten sattuu jäällä. Yhden kentän pelillä voitetaan runkosarjassa näitä pelejä, mutta playoffeissa tilanne voi olla aika lailla erilainen. Tänään Jokerit oli ykköskentän verran Kalpaa parempi. Muuten peli oli aika tasaväkinen.

Puurulalla oli tänään tuuria mukana, mutta ei tuo Kalpan maali mikään älyttömän helppo ollut. Muuten torjui yllättävänkin varmoin ottein. Välillä tuli ripareita, mutta pakit hoitivat hyvin. Erityisesti Kuparinen oli hyvä.

Kalpan kahdeksan hengen faniporukka muuten piti ihan kiitettävästi ääntä, kun kuului toiseen päähän Areenaa. Hienoa toimintaa!
 

Tanskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikös tuo HIFKin kasvatti ole?

Ette siis brändin tavaramerkkiä(poikittainen selkään/niskaan) ole onnistuneet kitkemään pois?

Virrallta en minkäänlaista muuta reagointi tapahtuneeseen olisi odottanut. Jos joku vetäsee puhtaan taklauksen jälkeen poikkarin selkään. Lennät siitä pää edellä laitaan. Makaat jäässä, ja kaveri jatkaa mailalla hakkaamista. Nouset ylös, ja meno jatkuu... Kuka tässä ei tiputtais hanskojansa?
 

ruukkunen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu Muutos, Hallituksen Päätös, Perheyritys
Jos nyt oikein saivarrellaan tapaus Varakasta, niin kyllähän Virta siihen taklaukseen selvästi hyppää, joten ryntäyksestä voitaisiin kai puhua haluttaessa oikein niuhottaa... Ok, turha kuumeneminen silti. Itse en kyllä nähnyt Varakkaan jatkotoimenpiteitä kovinkaan sikamaisina, perinteinen nurin töytäisyhän tuo oli, nähtiinhän vastaavanlaisia illan aikana muutamaan otteeseen aiemminkin molempien joukkueiden toimesta.

Mutta itse asiaan... Perusvarma peli Jokereilta, kun taas kuopiolaisilla taisivat siintää jo lomalaitumet katseissa. Huolimaton pelaaminen kostautui toistakymmentä kertaa joko lupaavan hyökkäyksen raukeamisen tai oman pään paineen kasautumisen muodossa. Henkilökohtaisista virheistä laskin kotijoukkueen maaleista olleen suoraa tai lähes suoraa seurausta 1-0- (Pulkki kulmassa, oma mies liukuu vapaana maalin eteen), 2-1- (Seppäsen järkyttävä virhearviointi vastaantuloon viivalla, vaikka olisi pitänyt perääntyä -> yv-hyökkäys ja naps) sekä 4-1 (Järvinen kyllä hörppäsi tämän) -osumien. Ansaitusti pisteet siis jäivät Ilmalaan.

Ja todella heikkoa oli tuomarityöskentely. Ehkä hieman enemmän siitä kärsi kotijoukkue, mutta kuten nähtiin, mitään ei siihen onneksi ratkennut.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Kalpan kahdeksan hengen faniporukka muuten piti ihan kiitettävästi ääntä, kun kuului toiseen päähän Areenaa. Hienoa toimintaa!

Eihän sieltä tosin kuulunut kuin Susi-Jussin monotoninen "KalPa! KalPa!" ja muiden käsien läpsytystä, mutta peukkua silti. Hyvin jaksoivat kannustaa loppuun asti. Tosin Jokerien ratkaistua pelin tuntui Jussi olevan lähinnä yksinään äänessä. Tuollaista faniutta ei voi kuin arvostaa.
 

Brian Glough

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Valioliiga, KuPS, Mike Patton
Eihän sieltä tosin kuulunut kuin Susi-Jussin monotoninen "KalPa! KalPa!" ja muiden käsien läpsytystä, mutta peukkua silti. Hyvin jaksoivat kannustaa loppuun asti. Tosin Jokerien ratkaistua pelin tuntui Jussi olevan lähinnä yksinään äänessä. Tuollaista faniutta ei voi kuin arvostaa.

Heh heh Susi-Jussi jaksaa. Taisi mennä Susi-Jussiltakin optimismi jo 11. sijan suhteen, no 12. sija on vielä hakusessa. Sehän on meille jo vähän sama kuin JYP menee kuuden sakkiin tai Kärpät voittaa runkosarjan.

Joo ei tuntunut olevan jakoa Kalevan Pallolla tänään. Kyllä kai kun noita nimilistoja vertailee niin ei tuo tappio ihmetytä. Tällä kaudella ei sitten otettu pistettäkään Jokereilta, Kärpiltä, Jypiltä ja Tepsiltä. Ilvekseltä otettiin siitäkin edestä. Ensi kaudella vähän tasaisemmin noita pinnoja, kiitos...ja pikkuisen enemmänkin vois tulla ettei Sportti nouse.
 

Sheedy

Jäsen
Ette siis brändin tavaramerkkiä(poikittainen selkään/niskaan) ole onnistuneet kitkemään pois?

Virrallta en minkäänlaista muuta reagointi tapahtuneeseen olisi odottanut. Jos joku vetäsee puhtaan taklauksen jälkeen poikkarin selkään. Lennät siitä pää edellä laitaan. Makaat jäässä, ja kaveri jatkaa mailalla hakkaamista. Nouset ylös, ja meno jatkuu... Kuka tässä ei tiputtais hanskojansa?

Jotain rotia nyt tähän paskanjauhantaan. Ensinnäkin Virran taklaus oli ihan ryntäyksen rajamailla, molemmat jalat ilmassa. Varakas ajoi sen jälkeen kieltämättä rumasti selkään, mutta sen jälkeinen "mailalla hakkaaminen" menee jo ihan legendaksi. Varakas tuuppaisi pari kertää kevyesti selkään Virtaa provoisinniksi kun oli vielä polvillaan jäässä, sen jälkeen Virta ylös ja molemmilta hanskat jäähän. Ketään ei todellakaan hakattu mailalla.
 

Rocco

Jäsen
Aake kirjoitti:
Paviaanin perseestäkö tällaisia Varakkaita tulee maailmaan?

Have kirjoitti:
Eikös tuo HIFKin kasvatti ole?

Älkääkä hyvät ihmiset unohtako Villen vuoden mittaista "vaihto-oppilasvuotta" jääkiekkoilevan Suomen synninpesässä, Vaasassa.
 

saluzci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jotain rotia nyt tähän paskanjauhantaan. Ensinnäkin Virran taklaus oli ihan ryntäyksen rajamailla, molemmat jalat ilmassa. Varakas ajoi sen jälkeen kieltämättä rumasti selkään, mutta sen jälkeinen "mailalla hakkaaminen" menee jo ihan legendaksi. Varakas tuuppaisi pari kertää kevyesti selkään Virtaa provoisinniksi kun oli vielä polvillaan jäässä, sen jälkeen Virta ylös ja molemmilta hanskat jäähän. Ketään ei todellakaan hakattu mailalla.

Käsittämättömän erilaisin silmin näitä matseja katsellaan. Oleskelen eteläpäädyssä ja satuin seuraamaan tätä "näytöstä" aitiopaikalta. Toke tuli taklaukseen suht'normaalisti, kuten laita vasten tullaan, tuollaisia taklauksia on ottelut täynnään, ei ryntäyksen hiventäkään. Kun Toke tavoitteli kiekkoa selkä tähän julliin päin, löi tämä poikittaisella törkeästi voimaa käyttäen selkään. Tuomarin käsi nousi heti, tämän jälkeen, siis jo jäähyn merkiksi nostetun käden jälkeen, Mr Varakas löi jäässä ollutta Tokea kolme kertaa poikittaisella lisää, yritti vielä lisääkin, mutta Toke pääsi nousemaan ylös, jolloin Mr julli jatkoi takomista käsin ja tähän sitten jo Tokekin vastasi. Ja oli aivan oikein vastatakin tuollaiseen käsittämättömään touhuun, olis vaan saanut pudottaa koko jäbän jäihin, mutta kun nämä illan kuvioluistelijat, ne raitapaidat tulivat väliin.

Peli sinällään oli todella vauhdikasta, kaikki erät. Kalpa luisteli pirteästi ja piti ottelua näennäisen tasaisena, aineksia oli pahempaanin, mutta Puurula piti hyvin tänään pömpelinsä luukut kiinni.

Tuomarit oli täysin pihalla, aivan pihalla.
 

Sheedy

Jäsen
Käsittämättömän erilaisin silmin näitä matseja katsellaan. Oleskelen eteläpäädyssä ja satuin seuraamaan tätä "näytöstä" aitiopaikalta. Toke tuli taklaukseen suht'normaalisti, kuten laita vasten tullaan, tuollaisia taklauksia on ottelut täynnään, ei ryntäyksen hiventäkään. Kun Toke tavoitteli kiekkoa selkä tähän julliin päin, löi tämä poikittaisella törkeästi voimaa käyttäen selkään. Tuomarin käsi nousi heti, tämän jälkeen, siis jo jäähyn merkiksi nostetun käden jälkeen, Mr Varakas löi jäässä ollutta Tokea kolme kertaa poikittaisella lisää, yritti vielä lisääkin, mutta Toke pääsi nousemaan ylös, jolloin Mr julli jatkoi takomista käsin ja tähän sitten jo Tokekin vastasi. Ja oli aivan oikein vastatakin tuollaiseen käsittämättömään touhuun, olis vaan saanut pudottaa koko jäbän jäihin, mutta kun nämä illan kuvioluistelijat, ne raitapaidat tulivat väliin.

Hyppytaklaus kuten mm. Jatkoajan raportissa lukee. Päivänselvä tapaus, josta olisi pitänyt jo käsi nousta.

Ei siinä kukaan "jatkanut takomista käsin", vaan hanskat tippui yhtäaikaa ja tappelu käynnistyi ihan yhteisymmärryksessä. Virta jäi siinä kyllä melko pahasti alakynteen. Yhtään iskua ei saanut lähtemään kun linjurit tuli väliin, Varakas sentään yritti edes tapella.

Selästä taklaamisesta tuli 2+10 joten Varakkaan tuomio oli ihan kohdallaan tilanteesta.
 

kymppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ottelu oli lopulta varsin viihdyttävä vaikka ensimmäinen puolisko meni aika huomaamatta ohi. Viihdyttävyyteen löytyi kolme syytä: Leinot, tuomarit ja Ville Varakas. Ja viihdyttävyydellä tarkoitan tässä sitä että verenpaine nousi reilusti loppua kohden.
Oli oikesti ihan hyvä peli sikäli, että katsomossa viihtyi. Mä kyllä sanoisin, että viihdyttävään matsiin ne kolme syytä olivat Leino, tuomaritoiminta ja Puurula. Alussa Puurulan "perustorjunnat" herättivät lähinnä kauhua, mutta kun peli alkoi olla Jokereilla selkeästi hallussa, HJ:n otteita oli kyllä varsin huvittava seurata. Erityismaininta mm. poikittaissyötöstä, jonka HJ katkaisi pesäpallotyyliin syöksykopilla =) No nuo otteet ei varmaan siinä vaiheessa naurata, jos vastassa on paremmin viimeistelevä vastustaja. HPK-peliä en nähnyt, mutta jos tänään toiminta oli siihen verrattuna varmaa, niin...

Tuomarit arpoivat kyllä jäähyjä urakalla, mutta onneksi Kalpa tuntui saavan paremmin pelin pyörimään Jokeripäädyssä tasakentällisillä kuin ylivoimalla. Ykkösketju heiltä oli etupäässä vaarallinen ja meiltä pahiten hädässä pelin alussa jarruketju Wilmin johdolla. Pelin edetessä hekin saivat juonesta kiinni ja pientä pyöritystä vierailijan päädyssä.

Leino ja muu ykkösketju on sitten aivan oma lukunsa. Leinon kikkailua on mahtava katsella, mutta myös Santala pelasi todella hyvin. Aloitusprosentti todella kova ja kaikin puolin fiksua peliä. Ei puhettakaan mistään selkä suorana luistelusta.

Hirsokaan ei muuten ollut ihan sysipaska, vaikka yrittikin useasti aika vaikeita ratkaisuja. Ehkä se vilttikomennus auttoi ja tästä vielä jotain tulee.
 

saluzci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyppytaklaus kuten mm. Jatkoajan raportissa lukee. Päivänselvä tapaus, josta olisi pitänyt jo käsi nousta.

Ei siinä kukaan "jatkanut takomista käsin", vaan hanskat tippui yhtäaikaa ja tappelu käynnistyi ihan yhteisymmärryksessä. Virta jäi siinä kyllä melko pahasti alakynteen. Yhtään iskua ei saanut lähtemään kun linjurit tuli väliin, Varakas sentään yritti edes tapella.

Selästä taklaamisesta tuli 2+10 joten Varakkaan tuomio oli ihan kohdallaan tilanteesta.

Luulen, että jatkoajan raportin kirjoittaa yksi henkilö, eli se on siis yhden henkilön näkemys tilanteesta, ei sen ihmeellisemmin "todistusvoimainen". Tilanteesta varmaan kirjoittavat huomenna muutamat lehdetkin, saas nähä, mikä on niiden "raportti". Minun näkemykseni oli vierestä havainnoitu ja totuudenmukainen, ei aiheesta enempään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei ollut lähelläkään. Ja kyse on siis otteluennakosta vs ottelu. Ennakko vei, ottelu ei edes vikissyt. Paitsi Leino, joka kehräsi. Santalalla ja Staplella helppo työ laittaa sisään noista tarjoiluista. Leinon taide on minimalistista hänen liukuessaan kiekko lavassa ja katse pelissä ja vähän kädet liikahtaa. Tuloksena on aina maalipaikka.

Ensimmäinen erä oli vielä kohtuullista kiekkoa. Kalpa pelasi hyvin mutta kaikesta näkyi se, että kuopiolaiset olivat kuin pappatunturilla moottoritiellä. Mitä väliä, vaikka pelitapa oli parempi kuin Jokereilla (ilman Santaloita) kun mopo ei vaan pärjää Pässille (Dodge). Kalpa oli hereillä aina Jokerien 4-1 alivoimamaaliin ja kun Jokelan laukoma kiekko meni sisään, Kalpa sammutti valot. Jokerit oli omansa sammuttanut jo ennen ottelua. Paitsi taikurit.

Toisen erän kehnoudelle veti vertoja vain kolmannen erän kehnous. Ja tämä ihan pelitapa mielessäni. Harvoin olen nähnyt niin huonoa puolustuspelaamista kuin mitä Jokerit esitti. Välillä Puurulan edessä oli parikin kuopiolaista vapaana. Välillä taas Jokerien menettäessä hyökkäysalueella kiekon puolutussysteemiin siirryttiin noin 20 prosenttisesti nopeuden ollessa tasoa luokaton. Pari syöttöä ja Kalpa sai esimerkiksi 3-2 ylivoimahyökkäyksen.

Hjalliksen löysät puheet ovat tarttuneet joukkueeseen. Eihän nämä Kalpat ja hpkt kiinnosta. Ensi kaudella näkyy katsomossa tämä Hjalliksen sanoma. Sanoisin, että muutama sata vähemmän näissä otteluissa. Miksi tulla katsomaan ja maksaa lipuista kun kukaan ei pelaa täysillä?

Puurulan syöksykopeista olisi jokainen pesäpalloilija ylpeä! Ettei vaan ole lajitausta sieltä - sen verran lahjakkaasti Puurula taas syöksyi. Ihan kuten silloin aikanaan HPK:ssa... Usein Puurulalla ei ollut mitään havaintoa kiekosta, mutta kummasti vaan torjui vaikka tekniikka oli mitä oli. Ja niin kauan Puurula pärjää maalilla kun vastustaja ei viitsi katsella videoita. Ilmeisen ylimielisyyttään, sehän on vain Puurula. Mutta ihan hyvin pelasi, sinänsä, en minä sillä.

Ottelun taso oli siis kehno, vaikka varmasti yleisö piti maaleista, Leinosta ja voitosta.

Yksi asia vitutti kuitenkin yli kaiken. Oliko jostain tempaistu uintivalvojat tai vastaavat tuomareiksi? Ei vittu miten voi maksavalla yleisölle tarjota noin paskaa tuomarointia? Joku raja pitäisi sentään olla. Eihän tuollaista jaksa kukaan katsoa yhtä ottelua kauempaa.

SM-liigaan 10 seuraa niin saadaan edes tuomareitakin otteluihin. Tässä ottelussa oli vain sokeita harjoittelijoita. Kyllä hävetti katsoakin.
 

Grezky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,L.A.Kings,Jukurit ja Tukion luistimet
Hyppytaklaus kuten mm. Jatkoajan raportissa lukee. Päivänselvä tapaus, josta olisi pitänyt jo käsi nousta.

Vierestä (10m) katsottuna voin hyvillämielin todeta, että aivan puhdas taklaus oli, luki raporteissa aivan mitä vaan.

Raporteista oli jätetty mielestäni oleellisin pois, eli tuomarityöskentely, jota koko katsomo 107 suureen ääneen ihmetteli. Välillä vihellettiin omat kompuroinnit, välillä unohdettiin viheltää selkeät ja pahankin näköiset tilanteet. Pahimpana viimeisen erän ryntäys Leinon selkään siniviivalla!

Pelinä oli jo ihan ok, mutta aika pitkälti ollaan ton ykkösen varassa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ottelun taso oli siis kehno, vaikka varmasti yleisö piti maaleista, Leinosta ja voitosta.

Kyllähän Santalan ketjun peliä on kokonaisuudessaan hauska katsoa, kaikki kolme oli hyvällä pelipäällä ja se näkyi hienoina kuvioina hyökkäyspäässä. Leino toki oli pääroolissa kiekollisena mutta kyllä Santala ja Stapleton myös oman osansa kiitettävästi hoitivat. Toivottavasti Leinon taituruutta saadaan seurata vielä ensi kaudellakin. On se vain niin Jokerimainen taituri, on jalkakikkaa ja pelirohkeutta vaikka muille jakaa ja aivan älytön fyysinen kunto kun katsoo kuinka pitkiä vaihtoja Leino halutessaan pystyy pelaamaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kyllähän Santalan ketjun peliä on kokonaisuudessaan hauska katsoa, kaikki kolme oli hyvällä pelipäällä ja se näkyi hienoina kuvioina hyökkäyspäässä.

Juuri näin. Aiemmassa kappaleessa kirjoitin "Santaloilla", nyt piti kirjoittaa "Leinoilla", mutta tuli vahingossa "Leino" yksikössä. Erinomainen ketju! Kantaa ison vastuun Jokerien pelistä ja jos katsoit muiden ketjujen hyökkäyspelaamista, niin eihän sitä systemaattisena 5vs5 juuri ole. Hirso oli tänään parempi muutamalla hyvällä syötöllä, mutta muiden ketjujen kiekollinen pelaaminen on kyllä kehnoa suhteessa niissä pelaavien taitoihin. Oisko Leinot niin hallitsevia, että muilla ei riitä edes rohkeus...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös