Viimeinen etappi: runkosarjan viimeinen rutistus

  • 31 479
  • 144

Mosabacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Reaaliteetteja

JYP oli viime kauden jälkeen kahdestoista. Niissä tunnelmissa en olisi uskonut, että tällä kaudella sijoitus on varmasti 8, todennäköisesti parempi. Tai että JYP taistelee suorasta playoffpaikasta, sijasta kuusi.

Hieman ennen kautta olin todella mielissäni hankinnoista ja katsellessani muiden joukkueiden kokoonpanoja huomasin JYPin todella vahvistuneen. Tämä ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, että olisin lähtenyt näihin mitalihaaveisiin mukaan. Harvoin on nimittäin niin, että edellisen kauden peräpään joukkue nousisi heti seuraavaksi kaudeksi mitalimittelöihin.

Näistä lähtökohdista katsoen JYPin sijoitus on hyvä ja voitot HIFK:stä ja Ilveksestä parantavat taisteluasemia kuudetta sijaa ajatellen.
 

Handyy

Jäsen
Nyt Groove Armadan lausahdus siitä, millaisen tunteen oman joukkueen maalivahti herättää, tuo mieleen mielenkiintoisen kysymyksen siitä, onko tuon tunteen puuttumisen taustalla Tuokkolan huonommat otteet maalivahtina, vai se, että Tuokkola on vanhan tottumuksen mukaan se kakkosvaihtoehto. Mitä jos maalilla joku ilta olisikin Tuokkola (tai joku muu), mutta selässä lukisi Wallinheimo. Olisiko tunne erilainen?
Puhut täyttä asiaa. Jos siellä olisi Wallinheimo, syytä etsittäisiin hyökkäyksestä tai puolustuksesta. Tuokkola on nyt vain helppo syntipukki, kun tuli Wallinheimon vaikeasti täytettäviin saappaisiin.

Sama asia, kun moni kiroili että nyt ollaan luovutettu kun ei hommattu ketään siirtorajan kynnyksellä, vaikka totuus oli se ettei siellä ollut ketään hommaamisen arvoista. Pitäisi ilmeisesti tehdä jotain vain tekemisen takia - se ajattelumalli ei minun järkeen ole vielä mennyt.

Ne jotka haluavat tässä vaiheessa kautta luovuttaa, olkaat hyvä vain. Ilmeisesti minulla ei ollut ihan niin korkealla tavoitteet kuin joillakin, mutta minä olen katsonut ja katson edelleen tätä kautta pelkästään positiivisessa valossa. Eteenpäin ollaan menty huimin harppauksin ja nyt jo sopimustilanne ensi kaudelle näyttää että eteenpäin mennään edelleen. Ei menestyvien joukkueiden joukkoon ihan noin vain kaudessa päästä. Silti ollaan sitten runkosarjan kuudes tai alempana, en näe että tilanne olisi katastrofaalinen. Silloin olisin sitä mieltä, jos pelattaisiin jatkuvasti huonosti. Mutta tappioista huolimatta, hyvinhän tuolla on pelattu.
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
pikkuisen off topiciakin tuli mukaan ... ooops... let´s minimize it.

Nyt ei ole kyllä valitettavasti paljoakaan muuta sanottavaa, kuin että onpa mukavaa, kun palstan JYP-osastolta on alkanut löytymään vihdoin kauan kaipaamaani rationaalisuutta ja realismia iänikuisen negamutun, epäjohdonmukaisuuksien, perusteettomien panettelujen, valittamisen, eli jonninjoutavan suun pieksännän vastapainoksi. On hienoa, kun saa olla vihdoinkin samaa mieltä palstalaisten kanssa perustelluista positiivisista asioista.

Lynkkauslauman - laumasielut jotka ilmaisevat itseään lähinnä sadatellen jonkin osa-alueen tai JYP-henkilön paskuutta ja marmattaen ihan itse keksimistään epäkohdista, ihan itse lainatuin pilkkafraasein ja tietenkin ilman perusteita tai väärien sellaisten kanssa - saakin kummitus nyt jättää komppailemaan toisiaan ja rypemään surkeudessaan.
Enää nykyään en tunne samalla tavalla tarvetta puuttua moiseen ulosteeseen, kun tarjolla on älykkäitäkin, ihan itsenäisesti järkiperäistäen tuotettuja, kirjoituksia.

Kiitokset nyt tästä etunenässä tuossa yläpuolella kirjoittaneille Dieselille, Handyylle, mutta myös FourFortylle (jäänyt mieleen nimimerkistä ja analyyttisestä otteestaan)... ja muutamille muillekin, joiden nimimerkkejä en nyt tähän hätään muista, tai viitsi luetella. Kyllä nämä järkikirjoittajat itsensä tunnistavat ja erottavat tuosta tyhjää määkivästä kriitikko- ja sohvavalmentajalaumasta. Häiriköistä jotka päästävät samaa blöndää vuodesta toiseen palstalle ja milloin kenenkin päälle, mitä typerimmin perustein, realiteettien ollessa hukassa, verenpaineen koholla ja tukka/nahkakuula aivan sekaisin (Karjala-?)lippiksen alla kiivauskohtauksessaan. Aivan kuten riskaavat pikkulapset, kun homma ei kuljekaan omien suunnitelmien mukaisesti tivolin tai karkkihyllyn kohdalla.

Tämä oli eräänlainen otsikon mukainen "viimeinen rutistus" minulta teille hyvät palstaveljet ja -sisaret. No hard feelings to anyone. Mielipiteen ilmaisun vapaus on tärkeä asia ja sen toteuttaminen puhdistava kokemus, vai pitäisiköhän sanoa; elämys.
Kiitos kuuluu myös heille, joiden mielipiteitä olen saanut vuosien varrella perustelujen kanssa kritisoida. Tekemistä on riittänyt, eikä tylsää ole ollut. Ai että tää on hieno palsta! Kiitos Jatkoaika, kiitos JYP, kiitos maailma!

PS:Olen aivan yhtä järjissäni kuin aiemminkin, vaikkakin hieman maanisessa mielentilassa.


JYP rutistaa huomenna HIFKiä kameroiden edessä, niin kuin pitääkin.
Suora PO-paikka on oleva JYPin
(toivomus ja oletus). -ugh-
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itärintamalla satoi, mutta etelässä paistaa aurinko

Hei,

Ja kiitokset kaikille omista ennusteistanne viimeisten kiusausten pistejakoon liittyen!

Blues oli runkosarjassa ärsyttävän paha vastus, taisin yhden matsin katsoa täällä lähempänä Espoossa ja toisen rakkaassa kotikaupungissani. Molemmat hävittiin. Jos Blues ei menetä pelottavan viileää otettaan, se on jopa mestarisuosikki. Toivottavasti kuitenkin menettää, jokin shokkialku ja kotiedun menetys heti alkuun voisi järkyttää menoa kummasti.

Otsikkoon viitaten huomenna Helsingissä paistaa aurinko. Jotenkin uskon ja luotan siihen, että jonkinlaisella perusjyppiläisellä helsinkivihalla homma käännetään voitoksi tärkeällä hetkellä. Tuosta helsinkivihasta puheen ollen, olen asunut Helsingissä ja PK-seudulla vuodesta -99 ja silti aina kun on kyse lätkästä, tuo viha iskee mukavasti päälle ;)

Aiemmin antamani viime viikon sääennuste Jypin kokoamasta pistesaaliista oli juurikin Saipa- ja Blues -tappioiden myöten sen verran odotuksiani huonompi, että korjaan Jypin kokonaissaldoksi kauden päätteeksi 97 pistettä aiemmin mainitun 100 sijaan. Edellytyksenä on toki tuon sateen ja ukkostelun kääntyminen aurinkoiseksi juurikin tuossa huomisen jännärissä Helsingissä.

Muiden joukkueiden edesottamusten arviointi tuntuu olevan huomattavasti helpompaa ja aiemmin mainittu excel-analyysini pitelee ennusteen ja toteuman suhdetta kohdillaan ainakin toistaiseksi. Toivottavasti JYP siis korjaa tilastoja tulevissa peleissä, alkaen huomenna.

Jännitystä viikkoon!

J
 

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
JYP oli viime kauden jälkeen kahdestoista. Niissä tunnelmissa en olisi uskonut, että tällä kaudella sijoitus on varmasti 8, todennäköisesti parempi. Tai että JYP taistelee suorasta playoffpaikasta, sijasta kuusi.

Pakko vielä kommentoida tätä. Olen samaa mieltä siitä, että viime kauden jälkeen ei olisi uskonut, että JYPin sijoitus on tällä hetkellä sitä mitä on. Tämä siis ennen kuin esim. Immosesta oli tietoakaan. Syksy kuitenkin osoitti, että JYPillä on potentiaalia vaikka mihin, jolloin myös odotukset nousivat ainakin minulla huomattavasti korkeammalle. Minulle näin fanin näkökulmasta on lähes sama onko JYP sijalla 12 vai 8 jos mitalia ei tule. Tottakai lähtökohtana aina seuraavaan kauteen tulisi olla että pelataan ja sijoitutaan paremmin kuin viime vuonna (varsinkin mitalien ulkopuolelle jääneillä joukkueilla). En siis koe että on jotenkin fanin petturuutta pettyä, mikäli JYP jää mitalipelejen ulkopuolelle, varsinkin kun tällä kertaa ollaan oikeasti todella lähellä kuuden sakkia.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Pakko vielä kommentoida tätä. Olen samaa mieltä siitä, että viime kauden jälkeen ei olisi uskonut, että JYPin sijoitus on tällä hetkellä sitä mitä on.

Täm titenkin pätis mikäli joukkue olisi samanlainen kuin viime vuonna. Kuitenkin joukkueeseen tuli ykköskenttä ja uusi valmentaja, tottakai odotukset nousevat.
Vielä kun mietitään joukkueen potentiaalia niin tällä hetkellä ryhmä alisuorittaa.

Nälkä kasvaa syödessä ja sitten kun leipä alkaa loppumaan tulee tyhjä olo.
 

vsop

Jäsen
...
Vielä kun mietitään joukkueen potentiaalia niin tällä hetkellä ryhmä alisuorittaa.

Nälkä kasvaa syödessä ja sitten kun leipä alkaa loppumaan tulee tyhjä olo.
Olen todennut saman. Ainoa jakso, jolloin JYP pelasi oikealla tasollaan oli marraskuun maajoukkuetauon ja joulun välinen aika. Alkukausi oli 55/45 luokkaa, joulun jälkeinen aika luokkaa 35/65 ja nyt mennää vielä huonommin 25/75.

Kommentti nälästä on hyvä pienen maiskuttelun jälkeen, toki asia vaatii pientä ajatteluakin asian oivaltamiseksi ja niitä on vielä monia erilaisia oivalluksia asiasta.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Pariin edelliseen:

No juu, toki nälkä kasvaa syödessä, mutta eikö kenenkään muun mielestä joukkue startti sarjaan antanut hieman liian positiivista kuvaa? Näkihän sen nyt kaikkialla, että hätäisimmillä mopot tosiaan karkailivat suhteellisen vahvasti käsistä kun pisteitä ja voittoja irtosi kieltämättä aika kovalla tahdilla. Nyt siellä osa samoista tyypeistä saattaa olla negatiivisuusketjun kantavia ääniä. Ihmeellisiä ovat nämä jääkiekkokannatukselliset Jekyll & Hyde-ilmiöön verrattavat asiat.

Voisiko asian kuitenkin ajatella niin, että JYP tuli pelillisesti aavistuksen valmiimpana runkosarjan alkuun kuin moni muu joukkue? Toki se ero alkaa kutistua siinä kun muut saavat peliään hieman enemmän uomiinsa. Pelilliseen ylivalmiuteen en usko, vaan kaikki riippuu suorittavan joukkueen taitotasosta, käytettävissä olevasta pelaajamateriaalista, pelitavan ja -systeemin sopimisesta käytettävissä olevalle materiaalille, sit kaikki mentaalijutut siihen päälle vielä. Yli- tai alisuorittamiseen en usko, vaan enemmänkin kaikessa on kyse päivän kunnosta, johon vaikuttavat ainakin nuo em. asiat ja varmaan tuhat muutakin tekijää, ja siitä miten oma päivän kunto kääntää vaakaa verrattuna vastustajan muuttujiin. Vaakakupin ollessa kallellaan vastustajalle jotain omaa tekijää pitää muuttaa siten, että se tukee ja parantaa muita tekijöitä.

Tiedän, aika teoreettista, mutta taas yhden ihmisen näkemys jota voi koettaa soveltaa arkielämässäkin.
 

vsop

Jäsen
Pariin edelliseen:

No juu, toki nälkä kasvaa syödessä, mutta eikö kenenkään muun mielestä joukkue startti sarjaan antanut hieman liian positiivista kuvaa? Näkihän sen nyt kaikkialla, että hätäisimmillä mopot tosiaan karkailivat suhteellisen vahvasti käsistä kun pisteitä ja voittoja irtosi kieltämättä aika kovalla tahdilla. Nyt siellä osa samoista tyypeistä saattaa olla negatiivisuusketjun kantavia ääniä. Ihmeellisiä ovat nämä jääkiekkokannatukselliset Jekyll & Hyde-ilmiöön verrattavat asiat.

Voisiko asian kuitenkin ajatella niin, että JYP tuli pelillisesti aavistuksen valmiimpana runkosarjan alkuun kuin moni muu joukkue? Toki se ero alkaa kutistua siinä kun muut saavat peliään hieman enemmän uomiinsa. Pelilliseen ylivalmiuteen en usko, vaan kaikki riippuu suorittavan joukkueen taitotasosta, käytettävissä olevasta pelaajamateriaalista, pelitavan ja -systeemin sopimisesta käytettävissä olevalle materiaalille, sit kaikki mentaalijutut siihen päälle vielä. Yli- tai alisuorittamiseen en usko, vaan enemmänkin kaikessa on kyse päivän kunnosta, johon vaikuttavat ainakin nuo em. asiat ja varmaan tuhat muutakin tekijää, ja siitä miten oma päivän kunto kääntää vaakaa verrattuna vastustajan muuttujiin. Vaakakupin ollessa kallellaan vastustajalle jotain omaa tekijää pitää muuttaa siten, että se tukee ja parantaa muita tekijöitä.

Tiedän, aika teoreettista, mutta taas yhden ihmisen näkemys jota voi koettaa soveltaa arkielämässäkin.
Ei voi mitään, toisilla on ajatukset toisin kuin toisilla. En halua ruveta väittelemään yksityisesti tai julkisesti asiasta, josta kuitenkin olemme samaa mieltä lopulta. Tosin vivahde-eroja väitteistä löytyy, mutta nekin aivan marginaalisia.
 

Handyy

Jäsen
En siis koe että on jotenkin fanin petturuutta pettyä, mikäli JYP jää mitalipelejen ulkopuolelle, varsinkin kun tällä kertaa ollaan oikeasti todella lähellä kuuden sakkia.
Ei kukaan varmastikaan kritisoi kenenkään tunnelmia jos tiputaan. Ongelma tässä nyt vain on se, että kun runkosarjasta oli vielä yli kymmenen peliä pelaamatta, synnytettiin negatiivisuusketju sekä onko kausi tapulteltu tähän. Tämä luovuttaminen tässä vaiheessa on se, joka on enemmänkin se mikä ei minun järkeeni mene. Kauden jälkeisen pettymyksen kyllä hyvin ymmärrän.
 
Vähän ulkopuolisena tulen tänne huutelemaan, mutta olen samaa mieltä MarkusMaggotin kanssa.
Jyp teki kovia hankintoja kesällä, mm. kova ykkösketju. Jyväskylä oli hurmoksessa, joukkue sai erinomaisen startin liigaan ja uskonkin, että joukkueessa oli tietty hurmos päällä ja ruokki siten aina vain parempiin suorituksiin. Mutta kausi on kuitenkin pitkä ja tuo vääjäämättä esiin realiteetit - ehkäpä Jyp todella ylisuoritti syksyn. Ykkösketjun jälkeen se taso vääjäämättä putoaa, eikä se pakisto niin timanttinen ole. Yksittäisiä pelejä pystyy Immonen ja kumppanit ratkaisemaan, mikäli joukkueen hyvä, yhtenäinen puolustus pitää vastustajan pois maalipaikoilta. Mutta pitkässä juoksussa yksi ketju ei kannattele määräänsä pidemmälle.

Voin toki olla väärässä ja Jypillä on nyt vain lamakausi menossa, mutta oma näkemykseni on toisenlainen.
 

mir

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voisiko asian kuitenkin ajatella niin, että JYP tuli pelillisesti aavistuksen valmiimpana runkosarjan alkuun kuin moni muu joukkue?

Periaatteessa JYP:n ei olisi pitänyt tulla sarjan alkuun pelillisesti yhtään sen valmiimpana kuin muidenkaan joukkueiden, koska:
1) Joukkueessa oli melko suuri vaihtuvuus etenkin ratkaisevien pelaajien osalta (Immonen, Pihlman, Virtanen, Kaijomaa, Mäntymaa, Helmiset jne)
2) Uusi valmentaja.
3) Dufvan puheet kauden alussa siitä, että kaikki tähtää kevääseen.

Toivottavasti joukkue kuitenkin nostaa tasoaan oikeasti nyt keväällä. Itse uskon ainakin illan matsin näyttävän todella paljon suuntaa loppukeväälle ja sen pituudelle.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Pessimistille uskoa..

Tänään sitä tarjottiin taas hetkeksi. Ihan hyvää taistelua ja ehdin jo mielessäni Tuokkolan taas manata mutta onneksi maltoin mieleni tasoituksen jälkeen. Tänään maalivahtien taiston vei selkeästi Peki. Lundell ratkaisi hörpyllään pelin ja taisto kuuden sakkiin pääsystä jatkuu. Nyt se on täysin omissa käsissä ja loppuohjelmaa silmäillessä tämä saattoi olla hyvinkin tärkeä palanen sitä..
 

Kahvi_Kuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #42 #26 #49, Blue Jackets #61, Leijonat
KIITOS JYP!! Loistava peli, minäkin haukuin jo Tuokkolan mutta saa anteeksi hörppäyksensä. Torstaina ei muu kelpaa kuin 3 pistettä. Lauantaina täydessä hippoksen huutomyrskyssä kaikki taas on mahdollista... 0-3 pisteeseen. Joko Immoset ovat jälleen tehottomia tai verkko soi niinkuin tänään :)
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aurinko paistoi Helsingissä

Hei,

Hienoa että tämän pelin optimistinen ennuste kannatti. Vedenjakajapeli Jypille toivottavasti ja loppukevään viimeiset rutistukset hoidetaan taas kotiin paremmalla asenteella, koko joukkueen taistelulla ja uskolla tekemiseen.

Huomasitteko, että tänään Risto oli saanut kopissa sellaisen hengen päälle, että jokainen yksilö halusi olla ratkaisija. Vänttinen rakensi enemmän kuin olen koskaan nähnyt ja tuntui, että joukkue oli täynnä Hytösiä eli jaksoi vääntää tiukalla asenteella loppuun saakka. Toki Immosen kenttä oli aika pimennossa Pihlmanin maalista huolimatta, mutta iloisia yllätyksiä (Lundellin pelitason lisäksi) löytyi monta.

Lisäksi jättäisin nyt kenttien sekoituksen hetkeksi tähän; jo ennen peliä kuulostivat kombinaatiot fiksuilta ja jotta saadaan oppimiskäyräedut käyttöön, tällä ryhmityksellä voisi mielestäni jatkaa toistaiseksi. Kommentteja?

Tästä voimia torstaille ja hurmos päälle lauantaina!

J
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Mutta kausi on kuitenkin pitkä ja tuo vääjäämättä esiin realiteetit - ehkäpä Jyp todella ylisuoritti syksyn. Ykkösketjun jälkeen se taso vääjäämättä putoaa, eikä se pakisto niin timanttinen ole. Yksittäisiä pelejä pystyy Immonen ja kumppanit ratkaisemaan, mikäli joukkueen hyvä, yhtenäinen puolustus pitää vastustajan pois maalipaikoilta. Mutta pitkässä juoksussa yksi ketju ei kannattele määräänsä pidemmälle.

Kyllä, ehdottomasti pitkässä juoksussa realiteetit tulevat näkyviin, siitä olen samaa mieltä. Ylisuorittamisesta en. Kuten totesin, en usko ylisuorittamiseen. Olet ilmoittanut suosikkijoukkueeksesi Tapparan. Tätä kirjoittaessani Tappara on sarjataulukossa kolmantena ja tehnyt toiseksi eniten maaleja. Tapparan nimilistaa katsomalla puolustus näyttää kovalta, mutta hyökkäys on, ihan suoraan sanoen, ensivaikutelmaltaan täynnä kysymysmerkkejä. Onko Tappara ylisuorittanut tähän asti? Mielestäni ei, enemmänkin on kyse juuri siitä, että joukkueen pelaajistolle ja ennen kaikkea hyökkäykselle on löydetty oikeanlainen pelitapa ja konsepti, jolla voidaan pelata tuloksellista jääkiekkoa. Ts. siitä, että jokainen pelaaja on saatu suorittamaan oman parhaan osaamistasonsa mukaan. Siihen sitten liittyy monia asioita, oikeat ketjukokoonpanot, roolitukset ynnä muut.

Voihan sitä jokainen vaikka miettiä yksittäisen pelaajan kohdalta. Miksi Timo Vertala onnistuu Tapparassa mutta ei ole lyönyt itseään läpi muualla? Ehkäpä Janne Ojasen ajatus jääkiekosta sopii tukemaan Vertalan vahvuuksia. Pohjalla vielä alitajuinen ajatus edellisistä onnistumisista Tappara-paidassa. Syyn ja seurauksen suhde: Vertala pelaa tuloksellista jääkiekkoa.

Eli tätä vähän haen sillä, että en usko ylisuorittamiseen. Uskon mieluummin siihen, että tietyillä tekijöillä kaivetaan yksilön maksimitaso esiin. Rauli Urama on Tapparassa löytänyt hyvin monesta pelaajasta noita tasoja ja osaa soveltaa heidän osaamistaan ilmeisen tuloksekkaasti.

Periaatteessa JYP:n ei olisi pitänyt tulla sarjan alkuun pelillisesti yhtään sen valmiimpana kuin muidenkaan joukkueiden, koska:
1) Joukkueessa oli melko suuri vaihtuvuus etenkin ratkaisevien pelaajien osalta (Immonen, Pihlman, Virtanen, Kaijomaa, Mäntymaa, Helmiset jne)
2) Uusi valmentaja.
3) Dufvan puheet kauden alussa siitä, että kaikki tähtää kevääseen.

Toivottavasti joukkue kuitenkin nostaa tasoaan oikeasti nyt keväällä. Itse uskon ainakin illan matsin näyttävän todella paljon suuntaa loppukeväälle ja sen pituudelle.

Hyviä ajatuksia, laitan omani noihin kohtiin mitä olet maininnut.

Ihan lähtökohtaisena ajatuksena, runkosarjan alkuun rakennettu pelillinen valmius on mielestäni luotavissa myös kesäharjoittelun ja harjoitusotteluiden aikana.

Tilannetta helpotti (uskoakseni) se, että hyökkäyspäässä varsinkin tuo ykkösketju oli jo ennestään tuttu toisilleen, joten heitä pystyi peluuttamaan yhdessä jo harjoituskaudella, koska oli tiedossa aiemmat suoritukset (vrt. ajatukseni akselista Ojanen-Vertala nimimerkki Väsyneille Käsille). Puolustuspäässä tilanne oli toki hieman erilainen, jos toki uusista pelaajista valtaosa oli ennestään tuttuja Dufvalle.

Uusi valmentaja. Totta, uuden valmentajan tulo asettaa aina pienen kysymysmerkin siihen, että miten ns. pelitapa iskostuu joukkueeseen. Tai lähinnä ne valmentajan mukanaan tuomat painotusalueet. Tässä kuitenkin minusta on onnistuttu siinä mielessä hyvin, että JYP on pelannut tasaisesti ilman suurempia pelillisiä notkahduksia läpi kauden. Tästä nyt voidaan vetää jo esimerkkinä se vanha "ei hävitä kolmea ottelua putkeen". Toki, viime aikoina on ollut pisteiden valossa vähän nihkeämpää, mutta jos katsoo pelillisiä tapahtumia, niin JYP on hävinnyt pelejä vaikka on osaa hallinnut jopa selvästi. Tästä päästään sitten varmaankin tähän voittamisen kulttuuriin, jota mielestäni JYPillä ei ole kovin hirveästi. Jos miettii JYPin pelaajia jotka ovat urallaan oikeasti voittaneet jotain aikuisten tasolla, ei taida oikein olla kuin Kangasniemi. Eli se, että oppii voittamaan ns. pakkopaikoissakin vaatii aika paljon työtä, se ei tule muutamassa kierroksessa, ei välttämättä edes muutamassa kuukaudessa. Jyväskylässä tällainen kulttuuri on vielä vahvasti rakennusvaiheessa. Nyt tämä HIFK-peli antoi siinä mielessä pienen positiivisen signaalin, että kauden toistaiseksi tärkeimmässä pelissä joukkue pystyi ottamaan voiton. Nämä ovat mielestäni juuri niitä asioita, jotka kehittävät ja opettavat voittamaan tärkeissä paikoissa.

Ja kolmas kohta. Kyllä, kaiken kehityksen pitääkin tähdätä kilpaurheilussa loppuhuipennukseen, eli tässä tapauksessa kevääseen ja pudotuspeleihin. Siinä kuitenkin on aina muistettava se, että myös alku on tärkeä ja siinä pitää olla valmis, muutoin sitä huomaa äkkiä joulun jälkeen että mitäpä sitä kevääseen tähtäämään kun syksy hukattiin aivan täysin.

Että näin.
 

sean

Jäsen
Lisäksi jättäisin nyt kenttien sekoituksen hetkeksi tähän; jo ennen peliä kuulostivat kombinaatiot fiksuilta ja jotta saadaan oppimiskäyräedut käyttöön, tällä ryhmityksellä voisi mielestäni jatkaa toistaiseksi. Kommentteja?

J

Virtasen viltitys olisi paikallaan. Ei saanut oikein mitään aikaa yhtä nousua maalille lukuunottamatta. Hannus on nousemassa kevään ratkaisu pelaajaksi. Ristokin varmasti tämän huomannut.
 

penalalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Leeds United
Hei,

Hienoa että tämän pelin optimistinen ennuste kannatti. Vedenjakajapeli Jypille toivottavasti ja loppukevään viimeiset rutistukset hoidetaan taas kotiin paremmalla asenteella, koko joukkueen taistelulla ja uskolla tekemiseen.

Huomasitteko, että tänään Risto oli saanut kopissa sellaisen hengen päälle, että jokainen yksilö halusi olla ratkaisija. Vänttinen rakensi enemmän kuin olen koskaan nähnyt ja tuntui, että joukkue oli täynnä Hytösiä eli jaksoi vääntää tiukalla asenteella loppuun saakka. Toki Immosen kenttä oli aika pimennossa Pihlmanin maalista huolimatta, mutta iloisia yllätyksiä (Lundellin pelitason lisäksi) löytyi monta.

J


Tuolta se peli minustakin eilen näytti. Hyvä matsi.
 

anttibg

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP , JJK , HAPPEE !
Toki Immosen kenttä oli aika pimennossa Pihlmanin maalista huolimatta

J

Entäs Deen maali? Vaikka se kenttä olisi kuinka pimennossa ni eipä juuri haittaa jos joka matsissa kaks kertaa soi vastustajan päässä :)

Sitten aiheeseen. Tärkeä voitto tosiaan. Toivottavasti tästä JYP löytää taas sen kunnon vireen ja pelaa illasta toiseen omalla tasollaan. Niinkuin joku mainitsi niin pelillisesti ollaan useita otteluita hallittu niillä maaleilla ratkotaan nämä pelit. Uskon että ilme tästä hieman kohenee ja pidetään paikka kuuden sakissa.

Ketjumuutoksista vielä sen verran että Ossi kun tulee takasin niin saa nähdä miten Antin käy.
 

vsop

Jäsen
...

Ketjumuutoksista vielä sen verran että Ossi kun tulee takasin niin saa nähdä miten Antin käy.
Tai todetaan keiden kanssa Rööki pelaa, sillä poissa ovat mitä ilmeisemmin Opa, Jäsä ja ehkäpä vielä.... Todennäköisesti Sykkö ja Lahti ovat mukana, koska ehjinä ei taida olla kuin neljään ketjuun kavereita.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Ilari-Vänä-Hannus oli mielestäni eilen meidän paras ketju. Täytyy toivoa että Dufva antaa poikien pelata samassa ketjussa pidempäänkin. Vänttiseltä nähtiin hyökkäyspäässäkin niitä viime vuodelta tuttuja ratkaisuja.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Respectit, MarkusMaggot!

Hei,

Ajatuksia herättävä MarcusMaggotin "kolumni" ylisuorattamisesta sai miettimään, että näin se todellakin on.

Mitä on ylisuorittaminen? Sitäkö että a) peliformaatti pysyy kasassa, b) joukkue puhaltaa tuttua hiiltä yhteen ja c) joukkueessa on intoa, uskoa ja hyvä fiilis - ja koska nämä toteuvat samanaikaisesti, pelejä voitetaan ja homma sujuu kuin tanssi? Ok, toki pelaajamatriisissa tulee löytyä lisäksi "tekniset valmiudet" eli käsiä ja jalkoja riittävästi suhteessa verrokkiryhmien vastaaviin...

Mitäkö on sitten alisuorittaminen, sitäkö että jokin tai kaikki edelliset kohdat eivät toteudu? a) peliformaatti, b) yhteishenki...yhdessä tai erikseen.

Mun pointti? Jääkiekossa ja laajemmin elämässä ei ole mielestäni koskaan kyse ylisuorittamisesta. On ennemminkin kyse hyvästä tai huonosta suorittamissta. Koska lätkässä onnistuminen on niin monesta tekijästä kiinni, on mahdotonta määrittää mikä joukkue pelaa "yli tasonsa". Tuo esimerkki Vertalan välittömästä onnistumisesta Tapparassa on erinomainen, mutta löytyyhän näitä. Miksi Selänne oli NHL-työsulun aikana melko vaisu ja lahjakas muttei staraksi leimattu Nylander loisti niin kirkkaana meillä? Entä Kaijomaa, Mäntymaa? Esimerkkejä joukkueurheilun historia tuntee lukemattomia.

Entä arkemme: onko se henkilökohtaisella tasolla ylisuorittamista, kun parhaissa päivissämme yhdistyy tahto, fiilis, osaaminen ja valmius tehdä kovasti töitä jonkin tavoitteen eteen? Toistammeko parhaita onnistumisen reseptejämme ja jos toistamme, onnistummeko? Ja jos toistamme omia epäonnistumisen reseptejämme, voimmeko koskaan onnistua? Olen siis tämän filosofian keskellä Maggotin linjoilla, sillä jääkiekkojoukkueen menestyksen tai minkä tahansa tavoitteen eteen töitä tekevän organisaation tavoitteen tuleekin olla aina antaa parhaansa, mitä löytyy. Kukaan ei voi ylisuoriutua, vaan korkeintaan onnistua parhaalla mahdollisella tavalla niillä komponenteilla, mitä käytettävissä kulloinkin on.

Hienoa tässä joukkueurheilun monimuuttujaympäristössä - ja myös meidän Jyp-fanien kannalta - on se ettei pelejä koskaan ratkaista yksistään pelaajabudjeteilla tai edes kokoamalla teoreettisesti parhaista yksilöistä teoreettisesti parhailla ketjukokoonpanoilla luotu joukkue. Tämä näin, koska sen päälle henkilökemioiden, valmennuksen ja jopa meidän fanien tarjoaman tuen merkitys on vaikeasti mitattavaa, mutta todennäköisesti kunkin merkitys on yhdessä ja erikseen arvaamattoman suuri.

On muuten todella herkullista antaa laajemminkin respectiä tämän Jyp-fanijoukon keskustelun yleisen objektiiviselle ja kannustavalle tasolle. Eksyin juuri puolivahingossa Jokereiden keskusteluosioon, aiemmin Hifkin ja voi voi että se keskimääräinen viestinnän taso on alhaalla, niin kovin alhaalla. Haukutaan valmentajat, yksittäiset pelaajat ja toki myös toiset kommentoijat alimpaan helvettiin aina kuin siihen on vähänkään aihetta.

Hyvä me, ymmärretään jatkossakin jääkiekon moniulotteisuus, keskustellaan asioista asioina ja suunnataan energia mielellään yhteistä tavoitetta, Jypin menestystä kohti.

Jupa

PS. jos joku jaksoi lukea loppuun, onnittelen. pitkästä viestistä voi kiittää MarkusMaggotin erittäin hyvää avausta
 
Viimeksi muokattu:

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mitä on ylisuorittaminen?
Niinpä. Kysehän on tässä nyt käsittääkseni siitä varsinkin huippu-urheilupiireistä hyvin tutusta fraasista ja myytistä 110%n suorituksesta, jollaista ei tietenkään ole olemassakaan, ei siinä sen kummempaa filosofiaa.
Se on kielikuva, jolla tarkoitetaan täydellistä onnistumista ja panosta, täydellisen keskittymisen ja puristuksen kautta (urheilu)suoritukseen. Mutta prosentteinakin ajateltuna se on silti oikeasti korkeintaan 100, muutoin se ei ole reaalimaailmasta peräisin ollenkaan.

Paras suoritus (yksilöllä henkilökohtainen ennätys) määrittelee aina uudestaan suorittajan sen hetkisen todellisen parhaan tason, eikä se ole koskaan piiruakaan sen yli.
Tämä asia sotketaan yleisesti varmaankin "keskimääräistä parempaan onnistumiseen", huippusuoritukseen, joka ei kuitenkaan voi ylittää koskaan suorittajan omaa suorituskykyä - se olisi paradoksi.
 

vsop

Jäsen
Olen todennut saman. Ainoa jakso, jolloin JYP pelasi oikealla tasollaan oli marraskuun maajoukkuetauon ja joulun välinen aika. Alkukausi oli 55/45 luokkaa, joulun jälkeinen aika luokkaa 35/65 ja nyt mennää vielä huonommin 25/75.
.....
MarcusMaggot puuttui tähän kohtaan ja muutti kommenttini ylisuorittamiseksi. Aivan turhaan, sillä eihän joukkue ole edes yltänyt todella hyvään suorittamiseen. Joku tuossa totesikin ylisuorittamisen olevan esim. yli 100/0. Joukkueen perustasona pidän itse tasoa jossakin 80/20 tietämissä. Nämä kaikki ajatukseni ovat pidemmältä väliltä ja eivät perustu johonkin yksittäiseen otteluun.

edit. Pientä ajatusten viilausta
 
Viimeksi muokattu:

softdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noniin. Kahden tärkeän ja tuloksellisesti hyvän matsin jälkeen on taas luottavainen olo. Vänttiset heräilee ja Tuokkola ei pahemmin pompottele. Tästä rohkaistuneena teinkin pienen veikkauksen JYPin ja pahimpien vastustajien loppurunkkarista.

JYP
Kärpät (k) 0p
TPS (v) 3p
HPK (k) 3p
Ilves (k) 3p
Pelicans (v) 3p
87+12=99

HIFK
Tappara (v) 0
Lukko (v) 3p
Kärpät (k) 0p
Pelicans (v) 2p
TPS (k) 3p
82+8=90

Ilves
Pelicans (v) 1p
Blues (k) 0p
TPS (v) 2p
JYP (v) 0p
Lukko (k) 3p
81+6=87

Pelicans
Ilves (k) 2p
Kärpät (v) 0p
Lukko (v) 3p
HIFK (k) 1p
JYP (v) 0p
92+6=98

Näin siis näyttäisi hieman punamustavalkoisten lasien läpi, että JYP ei taistelekaan suorasta po-paikasta, vaan viides sija ratkaistaan JYPin hyväksi runkosarjan viimeisellä kierroksella. Puolivälierissä vastaan siis vaihtoehdoista parhain; Jokerit. Jos välieriin päästään, niin mestaruus alkaakin olla varma koska JYP ei ole hävinnyt ainoatakaan TV-matsia ;)

5. JYP 99
6. Pelicans 98
------------------
7. HIFK 90
8. Ilves 87
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös