Detroit Red Wings 2007-08

  • 243 020
  • 1 029

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Nihkeetä oli edelleen tuo tasapeli Vancouveria vastaan. Tai otettiinhan sieltä kaksi pistettä rankkareilla, mutta päälimmäisenä mieleen jäi v*tutus.

Aika hyvin sanottu kuomaseni. Purit ajatuksesi jo tuossa pitemmästi joten meikäpoika tyytyy ranskiksiin:

-Ottelun alussa ihme ketjulottoa Detroitilta. Meikku ei oikein saanut selvää millä kentillä siellä ekaksi pelattiin. Onneksi alun sähläilyn jälkeen ketjut muutettiin suht normaaleiksi ja homma toimi paremmin.

-Zetterbergin pelaaminen oli nihkeetä tai no eipä ollut Datsyukiltakaan paras ilta. Homer teki taas omaa duuniansa ihan hyvin, mutta Luongo ja tolpat estivät maalinteon.

-Filppula ja Cleary samassa kentässä toimii. Joulun alla kolmantena lenkkinä matkassa oli Datsyuk, nyt taisi olla Sammy, mutta ei hidastanut kaksikon menoa.

-Toisen erän loppupuolella mahdollisuus murskata Vancouverin pistehaaveet lopullisesti. Uskomaton epäonni Rafalskin kohdalla ja peli tasoihin. Kolmas erä todella vaikea Red Wingseille. Vancouver nakkasi kiekkoa päätyyn ja voitti kulmaväännöt 100-0. Siihen vielä Detroitin surkeaa purkupeliä niin näytti siltä että Canucks hoitaa homman kotia. Taisi kyllä hieman bensakin loppua Red Wingsillä siinä kolmannen erän puolivälissä, sillä niin järkyttävän seisovaksi oma puolustuspelaaminenkin meni.

-Jatkoajalla ylivoima, mutta eipä juuri mitään vaarallista saatu aikaan. Rankkarit nyt taas oli mitä oli. Edelleen sitä mieltä että täysin turhaan noita rankkareita ammutaan änärissä. Tasuri ja pisteet 1-1 thäts it.

-Summa summarum; sekavaa, epävarmaa, tehotonta, lievästi huolestuttavaa, mutta mitään paniikkia tässä ei tarvitse todellakaan lietsoa. 72pinnaa plakkarissa ja todella paljon aikaa treenata kevään koitoksiin. Joku siirto sieltä takarajalta taas kyllä tulee. Toivottavasti osuu paremmin kuin viime keväinen B-Tuzzi riskinotto.

Ja niinkuin Henkka sanoi, Ankat pelottaa taas. Muut kyllä kaatuu, mutta nuo pirun ankat.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Noh sen myönnän että Hasekin tilastot ovat tältä kaudelta ovat todella murheelliset:

10 peliä 5 voittoa 4 tappiota ja 1 jatkoaika tappio
Torjuntaprosentti 85,9%
Päästettyjen maalien keskiaro 2,89


Oli pakko nostaa tämä ylös ja hieman vertailla näitä Hasek tilastoja.

Tällä hetkellä:

25 peliä 15 voittoa 7 tappiota ja
Torjuntaprosentti 90.2%
Päästettyjen maalien keskiarvo 2.13

Varsinkin päästetyissä maaleissa ja torjunta% on huima parannus tapahtunut. mutta aika nappiin osui tämä minun veikkaukseni että mies parantaa joulu- tammikuussa tahtia entiseen malliinsa. Hyvä näin.

Nyt on pakko sitten hieman hehkuttaa myös Valtteri Filppulaa. On aivan uskomatonta miten hyvää kautta Filppula on pelaamassa.

Vaikka 48 pelissä tehot 14+11= 25 eivät olekkaan vielä ihan huippupeelaajan tasoa niin tehopörssi +18 sitä puolestaan on.

NHL:ssä on siis pelannut tällä hetkellä 772 kpl eri kenttäpelaajaa ja Filppula on heistä seitsemäntenä NHL:n tehotilastossa!!!

1. Lidström +34
2 Heatley +31
3 Datsyuk +26
4 Getzlaf +25
5 Spezza +23
6 Cleary +19
7 Filppula +18

Loistavaa luettavaa tämä Jenkkien niin arvostama tehopörssi siis on. Voittomaaleja Filppula on tehnyt 2 kpl. Tämän lisäksi mies on suomalaisten sisäisessä pistepörssissä sijalla 5 tosin vain 1 pinnan päässä 3 sijasta jota pitää Hagman.

Suomalaisten maalipörssissä Hagman ja O. Jokinen ovat myös Filppulan edellä.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Hailauma täysin paperia Detroitin käsittelyssä. Lidakselle, Clearylle, Zetterbergille ja Rafalskille kolmen pisteen ilta. SJ osui kolme kertaa yv:llä. Tasakentällisin taisivat saada juuri ja juuri puolenkymmentä laukausta kohti Hasekkia.
 

steve-y19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings,Ilves,Arsenal
joo eipä ollut haitten hyökkäyspeli kovin kummallista tasakentällisin.Onneksi saatiin voitto ja useammalle ukolle kivasti tehoja.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Zetterbergilllä jälleen selässä jotain ongelmaa. Ei hyvältä vaikuta.Taitaa mennä jo krooniseksi tuo homma ja toivottavasti Zetasta ei tule mitään Foppa kakkosta.

http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2008/01/more_back_trouble_for_zetterbe.html

Saisi samantien sitten jättää All-Star-höntsän väliin. Viime vuonna se jäi väliin rannevamman takia.

***

Daniel Clearyn jatkosopimuksen kanssa Holland joutuu todennäköisesti näyttämään todelliset GM:n kykynsä. Clearyn agentti on nimittäin sama kuin Patrick Sharpilla ja nuo tämän kauden tehot ja roolit ovat olleet suht lähellä toisiaan. Mielestäni Chicago silti maksoi aivan järjettömän ylihinnan (3.9/kausi) suht vähillä näytöillä olevasta Sharpista ja tämä tulee varmasti vaikuttamaan Clearynkin palkkapyyntöön. Pari miljoonaa on mielestäni Clearyn kohdalla lähempänä oikeaa, mutta vapailta markkinoilta Dani voisi varmasti saada tuon saman mitä Sharp. Eri asia on sitten se, että haluaako mies pelata voittavassa joukkueessa pienemmällä palkalla salary cap faktat tietäen, vai mennä nettoamaan miljoona jonnekin tusinajoukkueeseen, jolla on capissa moiset summat varaa maksaa.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Jaha ensi yönä sitten vastassa vieraissa jumbo L.A.

Zetan lisäksi siis näillä näkymin sivussa myös Drake. Osgood pelannee maalivahtina. Olisi nyt erittäin tärkeätä että Ozzie saisi tästä pelistä voiton ja vieläpä niin että pelaisi myös hyvin. Koska hieman ovat olleet miehen otteet viime peleissä heikonpuoleiset eikä voittojakaan ole tullut. Kun kerran Detroit yhä jatkaa tällä 50 % - 50 % maalivahtien peluutustyylillä niin olisi todella suotavaa että Ozziekin palaisi alkukauden huipputasolle. Hasekhan siellä on ollutkin jo alun haparoinin jälkeen.

Go Ozzie Go!

Tämä peli taitaa jäädä itseltä väliin ellen sitten valvo koko yötä. Matsihan alkaa vasta klo 5.30 mutta veikataan nyt vierasvoittoa 2-5.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Perus 3-0 voitto Kingseistä. Puolustuspaketti riittävän hyvällä tasolla, jolla heikkotasoinen vastustaja jää nollille. Maaleja sitten tulee oman pelin kautta se muutama, joka riittää voittoon. Hienoja maaleja tekivät, Homer ampui suoraan syötöstä sisään, Samuelsson ranteella ylänurkkaan ja Franzen ujutti ovelasti omien jalkojen välistä maalin takaa pompanneen kiekon sisään. Osgoodkin onnistui pitämään nollat kahden surkeamman esityksen jälkeen.

Toivottavasti voitto irtosi helpolla, että jäi vähän paukkuja huomiselle Anaheimia vastaan. Tässä Brian Burken suunnittelemassa otteluohjelmassa Ankat ovat toki huilanneet sunnuntaista lähtien tätä matsia varten.

Detroitin kokoonpano oli varsin eriskummallinen. Hudler oli jarruketjussa Draperin ja Matlbyn kanssa. Kolmannessa erässä Maltby vaihtoi paikkoja Kopeckyn kanssa. Chelios huilasi ja Derek Meech hoiti pienen ruutunsa mallikkaasti.

Filppula - Datsjuk - Holmström
Cleary - Franzén - Samuelsson
Hudler - Draper - Maltby(Kopecky)
Kopecky(Maltby) - Ellis - Downey

Lidström - Rafalski
Kronwall - Lilja
Lebda - Meech

Osgood
(Hasek)

Anaheimia vastaan Chelios on taas kehissä ja Hasek maalinsuulla. Loukkaantuneina pois Zetterberg ja Drake.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Toivottavasti voitto irtosi helpolla, että jäi vähän paukkuja huomiselle Anaheimia vastaan.

Kings oli itse asiassa yllättävänkin pirtee. Hallitsivat vauhdikasta ekaa erää aika suvereenisti ja johtivat laukaisutilastoakin jossain vaiheessa 7-0. Sitten Datsyukin maagiset kädet avasivat paikan Homerille ja siitäpä se sitten kääntyi pikku hiljaa koko homma punasiiville.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Kolme kuukautta aikaa play offseihin, mutta asetelmien haku jo nyt käynnissä. Ainakin Anaheim-Detroit avauserän perusteella, ei tämä kaksikko nyt noin paljon toisiaan vihaa mitä ensimmäisen 20 minuutin tapahtumien perusteella. Yhteensä 36 minuuttia jäähyjä, joista väkivaltaisuus kakkosia peräti kuusi kpl. Cleary ja Pronger ottivat yllätysmatsin. Muutama ihan ok isku molemmilta, sekä paidasta repimistä josta ensin Pronger jäähän ja sen jälkeen Cleary. Lopuksi vielä Pronger ämmämäisesti täräytti Clearya nyrkillä takaraivoon vaikka tämä oli jo selvästi jäässä ja lopettanut tappelun.

Rafalski vei Detroitin 0-1 johtoon 5-3 yv:llä, viivalaukauksessa Homer tutusti maskimiehenä ja kiekko Gigueren käden kautta maaliin.

Mielenkiintoista nähdä jatkuuko peli yhtä "lämpöisenä" vielä toisessa ja kolmannessa erässä.

EDIT 1 = Beauchminin avaussyötössä maila poikki, Filppula ja Kopecky 2 vs 1 hyökkäykseen ja hienon yhteenpelaamisen jälkeen Filppula 0-2.

EDIT 2 = Toisen erän "tanssiparina" Downey vs O'Donnell...

EDIT 3 = Hieno 1-2 vierasvoitto Anaheimista, voittomaali (onko jo kauden kolmas?) siis Filppulalle joka valittiin myös ottelun parhaaksi pelaajaksi. Detroitin asema liigan ja lännen ykkösenä vahvistui entisestään.

Näille Maikkarin otsikoille ei voi kuin nauraa... "pelkää" : )
http://www.mtv3.fi/urheilu/hockeynight/uutiset_erik.shtml/arkistot/hockeynight/2008/01/603120?nhl
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Hieno kiekkoaamu takana. Coloradot voidaan jo unohtaa sillä Ducks on tällä hetkellä se nippu mikä sytyttää Detroitin!

Eka erä ehkä parasta änäriä mitä tällä kaudella on tullut katottua. Fyysistä meininkiä puolin ja toisin, tappelunpoikanen Cleary vs. Pronger, joka päättyi Clearyn kilpikonnapuolustukseen yhdessä auenneen silmäkulman kera. Haava oli ilmeisesti aika paha, kun Clearyn pelaaminen loppui siihen. Weight ja Lebdakin nyhjäsivät hiukan. Weight ehti jo kinttaatkin pudottaa, mutta ei pikku Lebda halunnut taistella. Downey yritti hiillostaa Moenia mutta ei saanut hänestä tanssikaveria. Kaiken tämän keskellä Detroit tekaisi 1-0 maalin 5-3 yv:llä.

Toinen erä alkoi hieman rauhallisemmin, mutta hiljaisuuden rikkoi Filppulan voittomaaliksi jäänyt osuma. Beaucheminin avaus omalta siniseltä kosahti katkenneeseen mailaan ja Filppula&Kopecky kaksikko hoiti 2vs1 tilanteen upeasti parilla yhdenkosketuksen syötöllä. Downey sai lopulta tanssikaverin erän viimehetkillä kun O'Donnell halusi herätellä joukkuettaan taistoon. Ihan ok mylly, iskuja aika vähän.

Kolmannessa erässä Wings pisti käsijarrun päälle ja peli muuttui varovaiseksi. Ducks sai kavennettua pelin ylivoimalla, kun Filppula sai helpohkosti jäähyn ja Pronger latoi ohi maskissa olleen Hasekin.

Lopun hässäkät Wings kesti ja näin makoisa voitto pitkästä aikaa lammelta.

Playoffin tuntua oli ilmassa. Tämmösiä runkosarjapelejä kun olisi enemmän!

Vielä käsittääkseni yksi keskenäinen kohtaaminen Detroitissa runkosarjan aikana. Sitten mennäänkin pitkälle kevääseen ennen kuin seuraavat koitokset edessä.

EDIT: Paras jäi sanomatta eli Kronnerin taklaus oman maalin takana Perryyn. Sinne lähti kaveri ja komeesti. Take that you c*nt!
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kiitokset valaisevista kommenteista. Kyllä aamulla söi miestä, kun juuri sain streamin toimimaan ja piti lähteä samantien töihin. Molemminpuolista nahinointia mukavasti alkuun, jossa haettiin asetelmia ja heiveröinen pisti daavidin lailla isoille goljateille vastaan. Jos Jiri Hudlerkin on ottamassa roughing penaltyja, se kertoo jostain. Vaikka Red Wings ei ole iso ja fyysinen, niin sellaisia joukkueita he eivät pelkää tippaakaan. Jätkät tietää että se biatchprongereiden iskujen vastaanottamisen hinta kannattaa voiton eteen maksaa. Hieno suoritus peräkkäisen päivän pelinä ilman Zetaa sekä osittain Clearyäkin. Odottelinkin jo, koska Dani saa taas silmänsä mustaksi, kun kauden kaksi ekaa mustumaa ovat jo parantuneet, mutta tulihan se sieltä.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hyvin näyttää Niklas Kronwall päässeen vauhtiin tällä kaudella, kun tuo pitkä viisivuotinen ja 3 milliä vuodesta tarjoava soppari käynnistyi. Holland aikanaan teki kovan sopimuksen, jossa maksettiin pelkästään potentiaalista näyttöjen ollessa heikonlaiset, mutta niin vain tämäkin sopimus näyttää kääntyvän ihmeen lailla voittoisaksi ryöstöksi. Mies on tällä hetkellä koko NHL:n toiseksi tehokkain puolustaja pisteissä tasakentällisin. Ykkösenä tilastossa on yllättäjä Detroitista, joku ihmeen Lidström.

Pinnat tasakentällisin:

1. Lidström, Det 3 + 23 = 26
2. Kronwall, Det 5 + 16 = 21
3. Campbell, Buf 1 + 18 = 19
4. Green, Was 8 + 10 = 18
5. Ranger, TB 7 + 11 = 18
6. Rafalski, Det 2 + 16 = 18

Plusmiinustilasto näyttää myös mukavalta.

1. Lidström, Det +40
2. Kronwall, Det +18
3. Rafalski, Det +17
4. Keith, Chi +16
5. Huskins, Ana +16

Detroitin sisäisestä pistetilastosta näkee kuitenkin sen, että kakkosylivoiman viivapelaaminen on iso ongelma.

Pinnat ylivoimalla:

1. Rafalski 7 + 18 = 25 (Goncharin jälkeen NHL:n 2. paras)
2. Lidström 2 + 17 = 19 (NHL:n 10.)
3. Kronwall 0 + 4 = 4
4. Lebda 0 + 3 = 3
Chelios, Lilja ja Meech 0 pinnaa.

En sitten tiedä tarvittaisiinko kakkosylivoimaan joku Rob Blake, jotta homma saadaan sielläkin kulkemaan. Mikael Samuelsson ei ole toisena viivapelaajana ollut kotoisimmillaan.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Kuka tulee?!?

Vajaa kuukausi sitten olisi aikaa tuohon siirtoikkunan umpeutumiseen joka on siis 26.2.08. Tällä hetkellä varmasti ulos playoffeista jääviä joukkueita on vain Tampa Bay,Los Angeles ja Edmonton.

Ken Holland sanoi jo kesällä UFA markkinoinden ollessa kuumana että Detroit tulee olemaan aktiivinen helmikuun siirtoikkunan sulkeutumisen aikaan. Vahvistuksia haetaan siis 2 ketjun sentterin paikalle. Tai sitten maalintekoon pystyvä laitahyökkääjä. Tämän lisäksi hankitaan varmasti yksi kokenut TOP 4 tasoa oleva puolustaja. Ettei viime vuotinen playoff murhenäytelmä toistuisi missä Detroitilta olivat ennen ankka sarjaa poissa kaksi TOP 4 puolustajaa.

Detroit ei todennäköisesti tule kauppaamaan yhtään pelaajaa nyky rosteristaan. Pois lukien Lilja. Vaihdossa annettanee korkeita varausvuoroja ja tai sitten näitä tulevaisuuden lupauksia. Niitähän Detroit ei ole ennenkään tarvinut varatessaan tasokkaita pelaajiaan.

Tilaa palkkakatossa on mukavat 5 milliä. Mutta 26.2 päivämäärään mennessä kaudesta on jo pelattu 3/4 niin tämä käytännössä varmistaa myös sen että Detroit voi palkata yhteensä 15 miljoonan arvosta sopimuksia.

Laitetaan nyt sitten vaikka TOP 5 mahdolliset hankinnat joita on jo huhuttu sekä pakeista että hyökkääjistä:

PUOLUSTAJAT:

1.Rob Blake Los Angeles
38 -vuotias Kingsien kapteeni on antanut ymmärtää että haluaa tulla pelaamaan Detroitiin loppukaudeksi. Ilmeisesti Chelios oli myös jotain tämän suuntaista kommentoinut jossakin Detroitin paikallisradiossa. Detroit hakee siis kokenutta puolustajaa ja Blake vielä yhtä viimeistä kruunua uralleen. Tämä yhtälö toimisi vaikka mies lähtisikin kauden jälkeen takaisin L A:n tai lopettaisi vaikkapa uransa. Voisi olla se puuttuva palanen TOP 4 puolustuksessa. Toisi kokoa, taklaus- ja laukaisuvoimaa lisää alakertaan. Miehen voisi heittää jäälle tilanteessa kuin tilanteessa ja näin ollen N. Norristakaan ei tarvisi kuluttaa puhki heti ensimmäisellä playoff kierroksella. Oiva vahvistus 2 yv:hen tämän ansiosta Samuelssonin voi sitten heittää hiuksista sieltä ittuun! Mies voisi irrota Kingseistä halvalla mutta asiaa vaikeuttaa se se kun miehestä on Detroitin lisäksi kiinnostuneet ainakin San Jose,Colorado ja Rangers.

2.Adam Foote Columbus
Iso ja vahva jässikkä. Vaikka hieman ovatkin otteet hidastuneet sitten Colorado aikojen niin kyllähän mies edelleen hyvin hyökkääjät pysäyttää joskus jopa hieman laittomin keinoin. Foote ei kyllä hirveästi vahvistaisi Detroitin YV:tä mutta tiedä sitten onko siihen mahdollisen Sundinin tulemisen jälkeen tarvettakaan? Columbus tuskin kuitenkaan kauppaa kapteeniaan mikäli siirtorajalla ollaan vielä 2- 6 pinnan päässä playoffeista.

3.Brad Stuart Los Angeles
Loistava taklaaja ja varsinkin Detroitia vastaan pelatessa on miehen loistavat otteet pistäneet silmään. Hyvä luistelija ja ei vierasta myöskään kiekonkäsittelemistä. Oli San Josessa varsin lupaavan oloinen pakki mutta valitattavasti ura on mennyt alaspäin San Josesta lähdön jälkeen. Aika kaukaa haettu tämäkin haku mutta onhan mies nyt Liljaa parempi paikki.

4.Brian Campbell Buffalo
Tämä on tälläinen villi kortti mutta voisi ihan hyvin irrota Buffalosta varsinkin kun ei ole saanut jatkosopimusta aikaiseksi Buffalon kanssa. Ja on siis ensi kesänä UFA. Huhuissa on mennyt vahvasti Chicagon suuntaan ja todennäköisesti kuitenkin Foote ja Blake menevät miehen edelle Detroitin kiinnostushierarkiassa.

5.Dan Boyle Tampa Bay
Koko kausi mennyt pilalle olkapäävamman takia mutta vuoden 2004 Stanley Cup mestari toisi Detroitin takalinjoille hyvää kiekollistä pelaamista molempiin päihin. Ottelu tuntuma ja pelien puute vaivaa miestä sillä takana heikossa Tampassa vain tältä kaudelta 4 peliä joissa jo murheellinen teholukema -7. Voisi lähteä Tampasta halvalla vaikka vaihdossa Liljaan + pakettiin saludoja. Mutta toisaalta haluaako Tampa luopua ainoasta hyvätasoisesta pakistaan.

HYÖKKÄÄJÄT:


1. Mats Sundin Toronto
Kuumin nimi joka vaihtaa takarajalla seuraa. Se nyt on jo suhteelisen varmaa jo. Sundin varmasti haluaa voittaa vielä jotain NHL:ssä ja näin ollen mahdolliset seurat jonne mies siirtyisi voi laskea yhden käden sormin. Oikeastaan Ottawa, Detroit ja Anaheim tulevat minulle mieleen. Sundinhan oli jo viime kauden takarajalla menossa ankkoihin mutta ei sinne sitten lopulta päätynyt. Toki Selänteen mahdollinen tuleminen estäisi myös tällä kertaa suomentappajan saapumisen ankkoihin. Myös se että Ottawa kaappaisi Toronton kapteenin vaikuttaa epätodennäköiseltä. Halvalla Toronto ei miehestä luovu se on aivan varmaa mutta toisi Detroitin hyökkäykseen todella kokoa ja maalintekovoimaa. Avain kysymys onkin se että luopuuko Toronto kapteenistaan vain varausvuoroja vastaan vai himoitseeko se esim. Filppulaa tai Hudleria?

2.Sergei Fedorov Columbus
Jaa-a Fedorov tulisi takaisin Detroitiin. Pelannut tällä kaudella paremmin kuin viime kaudella jonka loukkaantumiset tosin hieman pilasivat. Ei ole pelannut peliäkään playoffeissa sen jälkeen kuin lähti Detroitista. Kuulunut henkilökohtaisiin suosikkipelaajiin jo vuodesta 1993 lähtien mutta mikä miehen rooli olisi tulevassa joukkueessa 2 vai 3 sentteri? Tosin Fedorov pelaa nyt tarvittaessa pakkinakin jos tarvitaan. Nimen omaan todellinen playoff pelaaja jossa syttyy todella hurjaan menoon. Luultavasti yksi kysytyimmistä pelaajista siirtorajalla. Ottawa myös ollut erittäin kiinnostunut mutta karu totuus on että niin kauan kuin Columbus on playoff rallissa mukana ei Fedorov ja Foote lähde yhtään mihinkään joukkueesta.

4.J.P. Dumont Nashville
Tämän kaverin olisin halunnut jo viime vuonna Detroitiin. "Patukka" joka osaa maalinteon. Ihailin miehen otteita jo Buffalo aikanaan. Nashvillen kontatessa voisi olla kauppatavaraa. Kova yritys ja tsemppi päällä. Nashvillen tilanne on nyt kuitenkin mikä on mutta varmasti tämä mies ei ole se kysytyin kaveri siirtorajalla. Iskenyt kuitenkin ihan mukavat tehot 49 pelissä 18+ 23=41. Ei varmasti lisäisi paitamyyntiä mutta voisi auttaa merkittävästi kannujahdissa. Voisi olla onnistuessaan todellinen jokerikortti.

5. Peter Forsberg
Kaveri yrittää nyt toistamiseen tällä kaudella paluuta jäälle.Ensimmäinenhän ei onnistunut. Eli mies olisi UFA mutta kuinka kroppa kestaisi jatkossa pelaamisen mikäli paluu onnistuisi. Ei ole siis pelannut tällä kaudella peliäkään ja on antanut ymmärtää että pelaa vain näissä kolmessa seurassa jos tekee paluun: Detroit,Colorado ja Philadelphia. Itse en miestä ottaisi ennen kuin näyttöjä todella siitä on että kroppa kestää.

Muita erittäin epätodennäköisiä pelaajia:


Marian Hossa Atlanta
OK mies on UFA kauden jälkeen mutta en millään jaksa uskoa että mies tulisi Detroitiin tai ylipäätään vaihtaisi seuraa ennen kesää. Jotenkin uskon että Atlanta haluaa taas vahvistua eikä heikentyä taistelussa paikasta playoffeissa. Ilmeisesti Atlanta haluaisi Filppulan + läjän varausvuoroja vaihdossa mihin Detroit ei tietenkään suostu. Liian kallis mies muutenkin Detroitille. Koska ei mahtu Zetan tulevan ja Datsyukin nykyisen sopimuksen kanssa samaan kattoon millään. Niin siis puhun nyt Hossan mahdollisesta jatkamisesta Detroitissa kesän jälkeen.

Martin St. Louis Tampa Bay
Niin Lecavalieristahan Tampa ei luovu ja kukaan ei varmastikkaan huoli Richardssia tuolla palkalla on ainut vaihtoehto kaupata St. Louis. Tämä kausi ollut Tampalta todellinen floppi ja uskonkin että joukkueen rakentaminen enemmän tai vähemmän alkaa tämän kauden jälkeen. Mutta ei taida Martinin palkka vain mahtua Zetan tulevan sopimuksen kanssa saman katon alle.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
2.Sergei Fedorov Columbus
Jaa-a Fedorov tulisi takaisin Detroitiin. Pelannut tällä kaudella paremmin kuin viime kaudella jonka loukkaantumiset tosin hieman pilasivat. Ei ole pelannut peliäkään playoffeissa sen jälkeen kuin lähti Detroitista. Kuulunut henkilökohtaisiin suosikkipelaajiin jo vuodesta 1993 lähtien mutta mikä miehen rooli olisi tulevassa joukkueessa 2 vai 3 sentteri? Tosin Fedorov pelaa nyt tarvittaessa pakkinakin jos tarvitaan. Nimen omaan todellinen playoff pelaaja jossa syttyy todella hurjaan menoon. Luultavasti yksi kysytyimmistä pelaajista siirtorajalla. Ottawa myös ollut erittäin kiinnostunut mutta karu totuus on että niin kauan kuin Columbus on playoff rallissa mukana ei Fedorov ja Foote lähde yhtään mihinkään joukkueesta.

Fedorov on edelleen mielenkiintoinen pelaaja. Sopii pelityyliin, johon tarvitaan luisteluvoimainen kiekollinen sentteri, joka on lisäksi nöyrä puolustussuuntaan. Kakkossentterille olisi tarve.

Mutta. Columbus on edelleen pudotuspelikisassa mukana. Joukkue voi olla jopa Wingsin avauskierroksen vastustaja. Jos joukkue putoaa kelkasta, niin vaikealta tuntuu edelleen kuvitella siirto saman konferenssin joukkueiden välillä.

Jos nyt yhtään Sergein historiaa miettii, niin hänen todennäköisin kauppaosoitteensa selviää varsin helposti.

Bryan Murray varasi Fedoroviin aikanaan Detroitiin.
Bryan Murray valmensi häntä Detroitissa.
Anaheimin GM Bryan Murray nappasi hänet UFAna Anaheimiin, kun matka Red Wingsissä päättyi.
Brian Burke kauppasi Fedorovin pois Anaheimista.
Bryan Murray on tällä hetkellä Ottawa Senatorsin GM.
Senators tarvitsee Detroitin lailla pätevää kakkossentteriä.

Koko uran ajan Sergei on ollut lojaali vain yhdelle miehelle.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Niin Ottawallahan taitaa olla palkkakatossa tilaa vielä reilut 3 milliä eli senkin puolesta Fedorov mahtuisi sinne vallan hyvin.

Ottawassa Fedorov voisi myös mahtua 2 sentteriksi toki Mike Fisher siitä paikasta myös taistelee oikein kunnolla.

Todennäköisesti kuitenkin Columbus ei Fedorovia ja Footea tule myymään. Ja pahimmassa tapauksessa joku Mike "noin 15 eri seuraa" Sillinger hankitaan takaisin kotiin Detroitiin!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jonathan Ericsson täräytti AHL:n All-Stars-matsissa lämärikisan kakkoseksi 100,1MPH tuloksella. Ainoastaan Buffalon organisaation Mark Mancari oli parempi (102,8) ja muut jäivät kaksikosta selkeästi.

Ericssonia on pidetty ehkä vielä hieman raalikeena änärin puolelle, mutta hyvältä silti näyttää. Ensi kaudella mies pääsee varmasti jo ylös hakemaan tuntumaa, ei ehkä vakituisena pakkina, mutta seiskana tai loukkaantuneitten korvaajana. Siniviivan tulivoimaa kakkosyv tuleekin tarvitsemaan ja myös nuo 196 senttiä ja reilut 100 kiloa tulevat tarpeeseen.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Toinen AHL:n All Stars -matsissa pelannut on maalivahti Jimmy Howard. Tällä kaudella hän on esiintynyt edukseen ja joulukuussa hänet nimettiin AHL:n kuukauden maalivahdiksi. Näin siitäkin huolimatta, että Grand Rapidsin joukkue on tällä kaudella ollut todella ponneton. 29 joukkueen liigassa on vain viisi joukkuetta, jotka ovat tehneet vähemmän maaleja. Ja tämäkin tilasto on kaunistunut huomattavasti viimeaikaisten parempien otteiden johdosta.

Lisäksi Griffinsin maalinteko-ongelmista kertoo se, että heillä on koko liigan tehottomin ylivoima (13,2 %). Alivoimapelaamisessa he ovat liigan keskitasoa. Detroitin suunnalta Howardiin löytyy luottoa, kuten tästä artikkelista ilmenee. Maalivahtivalmentaja Jim Bedard kommentoi Howardin kehitystä:

http://www.griffinshockey.com/fanzone/egriffiti/index.html?article_id=957

"The instructor is not worried. Both Howard and backup goaltender Adam Berkhoel have proven to be more than willing students. As such, Bedard has every confidence that they will succeed.

“Both Jimmy and Adam are the type of kids who if I said, ‘We’re going to meet at 4 in the morning and we’re going to run the stairs in our equipment,’ they wouldn’t ask why or how. They would just show up, get ready and do it. I’ve got all the time in the world for guys like that.”

"When Bedard is asked about whether Howard is ready for the NHL, he doesn’t hesitate.

“Absolutely,” he said. “We like to look at all the players in Grand Rapids as being ready. If something should happen to Dom or Ozzie, Jimmy’s the guy – no ifs, ands or buts. He’s the guy."
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Darren McCarty on nyt pelannut 10 ottelua IHL:n Flint Generalsissa ja tehnyt niissä tehot 3+2=5. Ei mitään maata mullistavaa, mutta lisäksi mies on hankkinut mielenkiintoiset 30 jäähyminuuttia noissa väännöissä.

Jokohan olisi kohta aika nostaa mies AHL:n puolelle, jotta Griffinsiin saataisiin henkinen johtaja sytyttämään tuo jengi vielä loppukauden taisteluun?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
No nyt Ken Holland on tarjonnut Darren McCartylle 25 ottelun mittaista tryoutia Grand Rapidsiin. Aika jännä että tuo sattui tulemaan juuri nyt, edellisessä postauksessani ei ollut minkäänlaista tietoa koko asiasta, ihan puhdasta spekulointia vain. Hienoa nähdä miten äijä onnistuu.

http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2008/01/mccarty_to_get_shot_in_grand_r.html

The Wings have offered Darren McCarty a pro tryout contract with the Grand Rapids Griffins. He's expected to accept it once he gains clearance from the NHL. McCarty had spent the last three weeks with the IHL's Flint Generals. This 25-game pro tryout contract is the next step in what he hopes will be a return to the NHL.

"He's done in Flint. He wants to go to the next level,'' Wings general manager Ken Holland said. "He's basically gone through a three-week training camp. We told him we'd evaluate him if and when he showed up in the AHL. I think he can help Grand Rapids. That team needs a shot in the arm.

"Now we'll make a determination if that's as far as he goes or if he has another level in him.''

It's still unlikely that the Wings will sign McCarty. Asked what he must show in the AHL to earn a chance in Detroit, Holland said, "That his speed is up to the pace of the game, and passion and focus.''

McCarty is free to sign with any NHL team during his stint in Grand Rapids. In order to play in the NHL this season, he must sign by the Feb. 26 trading deadline.

http://www.freep.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080129/SPORTS05/80129043/1118/RSS

Holland said he hasn’t yet heard from McCarty, but “they play Thursday, Friday, Saturday. As soon as he can get in there we’d put him in the lineup.”

“He’s helped us win three championships,” Holland said.” Holland said. “I was the chief scout when we drafted him. I’ve known him since he was 18."

McCarty has been making a comeback attempt with the Flint Generals of the International Hockey League. The Grand Rapids Griffins are the Wings' top minor league affiliate.

Holland said McCarty has made good progress. McCarty has lost weight, gotten into a few scraps and Holland looks forward seeing him play firsthand with the Griffins.

I asked Holland how he’d judge whether McCarty had something left to contribute to the Wings and he said: “One is passion and focus. That’s what made Darren McCarty. Near the end of his career he lost his passion and focus. (Another) question is going to be speed.”

If he makes the Griffins, McCarty would be one step away from joining the Red Wings.

***

Harjoituksissa on menty hieman uusituilla ketjuilla. Zeta ja Dats on jälleen lyöty yhteen, mutta kakkos- ja kolmosketjut ovat uudenlaisen kokeilun alla.

Näin siis reeneissä:

Datsjuk - Zetterberg - Holmström
Cleary - Franzén - Samuelsson
Hudler - Filppula - Kopecky
Drake - Draper - Maltby

Lidström - Rafalski
Kronwall - Lilja
Lebda - Chelios

Osgood
(Hasek)

Babcock oli ilmeisen vaikuttunut Johan Franzén loistavasta esityksestä Ryan Getzlafin nollaamisessa, että mies todennäköisesti alkaa ajaa hänestä uutta jarrusentteriä isokokoisia senttereitä vastaan. Kakkoskentän rooli tulee siis olemaan aika puolustava, sillä pelintekijää ketjussa ei ole ollenkaan.

Erittäin mielenkiintoista on nähdä pari vuotta sitten AHL:ssä yhdessä pelanneet junnut pitkästä aikaa yhdessä. Harjoituskaudella taisi olla joku nopea kokeilu, mutta se jäi varsin lyhyeksi syystä tai toisesta. Nyt Valtteri saa oman ketjun johdettavakseen ja kolmikon roolijako muistuttaa kovasti ykkösketjun vastaavaa. Eurotwins-2 lisättynä fyysisellä Kopeckyllä voi olla toimiva setti.

Phoenix joutuu yöllä todella kovan paikan eteen, koska pelasi edellispäivänä ja Detroit lähtee otteluun levänneenä. Wings on voittanut edelliset 7 peliä Coyotesia vastaan maalierolla 34-12.

***

http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2008/01/red_wings_mulling_trade_option.html

Hollandin jutustelua mahdollisista kaupoista:

"We obviously have needs. You can never have enough depth," general manager Ken Holland said. "Are we looking at a bigger deal? The question is how aggressive do we want to be."

"I get the odd call from a GM saying, 'We're on the bubble. If we fall out we might look to deal. Keep us on the radar screen,' " Holland said. "We haven't talked names yet."

Money is not an issue. The Red Wings have about $5 million in salary cap space, which, prorated to the deadline, is equivalent to approximately $14 million in full contract value that they can add.

"I don't feel the need to get a top-six forward," Holland said. "Right now I don't anticipate us doing anything big ... but we might."

They are not as deep on defense, where they would be one injury away from having to dress an inexperienced player such as Derek Meech or the Griffins' Kyle Quincey or Jonathan Ericsson. Quincey did a good job in last year's playoffs, stepping in for the injured Mathieu Schneider, but the Red Wings might want some insurance in the form of a veteran defenseman.

"Would we like a little more experience? You can never have enough experience and depth," Holland said. "But what's the cost and who's available?"


Kyllähän tuo siltä Rob Blakelta alkaa haiskahtaa, jos mies on itsekin kiinnostunut tulemaan juuri Detroitiin. Pakistoon sitä leveyttä tarvitaan, ettei viimevuotiset pääse toistumaan.
 

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tänään Red Wings palaa tarpeeseen tulleelta All Stars-tauolta tositoimiin kun vastaan asettuu ainakin itseni mielestä koko kauden positiivisin yllättäjä Phoenix Coyotes. Luultavasti Wings on ainakin ehtinyt laskeutua maan pinnalle hienosti sujuneen aurinkorantakiertueen jälkeen. Phoenix on tällä kaudella joukkue, joka käyttää surutta hyväkseen vastustajansa vähäisenkin ylimielisyyden. Vaikea kuitenkaan kuvitella tänään olevan siitä vaaraa, kun vastaan asettuu rauhassa akkunsa ladannut Detroit.

Tällä kaudella lähes kaikki Wingsin tappiot ovat olleet ns. tilastotappioita, joissa syy häviöön on ollut lähinnä omassa velttoilussa. Niissä otteluissa, joissa Detroit on ollut itse valmis maksamaan voitosta "käyvän hinnan", on onnistumisprosentti ollut käsittämättömän kova.

Kuten muutkin palstalaiset ovat todenneet, vähän suurempikin pohjakosketus voisi olla paikallaan kevättä varten. Vanha totuushan on, että vaikeuksissa piilee menestyksen siemen. Potentiaalisena ongelmana (tosin missään nimessä ei toivottavana sellaisena) on Zetterbergin selkävaivat. Jo viime kaudella selkä pilasi runkosarjan lopun ja vaikutti varmasti myös miehen otteisiin playoffeissa. Vaikka melko hyvin Zeta pleijareissa pelasikin, näen hänessä potentiaalia olla pelaaja, joka kykenee vielä nostamaan tasoaan pudotuspeleissä verrattuna runkosarjaan. Toivotaan vaivojen jäämistä menneisyyteen.

Ps. Olen uusi palstalla, mutta jatkossa hyviä ja huonoja Red Wings-aiheisia kirjoituksiani alkaa ilmestyä tänne tasaisin väliajoin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ps. Olen uusi palstalla, mutta jatkossa hyviä ja huonoja Red Wings-aiheisia kirjoituksiani alkaa ilmestyä tänne tasaisin väliajoin.

Tervetuloa vaan. Asiallisia kirjoittajia ei ole koskaan liikaa. :)

Piristynyttä Phoenixia vastaan meinasi jo käydä kylmät, mutta lopulta joukkueen tärkeimmät vastuunkantajat nousivat esiin ja käänsivät 1-2 tappioaseman viimeisessä erässä 3-2 voitoksi. Nicklas Lidström ja Pavel Datsjuk kiittivät All-Star ottelun jälkeisestä ylimääräisestä vapaapäivästä ja iskivät 3 pinnaa mieheen. Kapteenille voittomaali ja muista vastasivat Zetterberg ja Holmström. Ykköskenttä oli tänään Coyotesille pysäyttämätön.

Taisi tuossa myös painaa Coyotesilla eilinen peli pohkeissa, kaksi erää jaksoivat ennakkoluulottomasti pistää Wingsille kampoihin, mutta kolmanessa tuli lopulta noutaja. Oiskohan tässä mahdollinen pudotuspelien avauskierroksen pari? Mielenkiintoinen joukkue Phoenixista joka tapauksessa on kasvamassa nuorine pelureineen.

Kokoonpano oli juurikin se, mitä ennalta kirjoittelin, ainoastaan Brett Lebda oli jostain syystä kolmospakkiparista poissa ja Derek Meech pääsi pitkästä aikaa kehiin. Ykköskenttä oli tulessa, mutta muut ketjukokeilut eivät ainakaan vielä päässeet tehoille. Varsin tasaisesti nuo 2-4 ketjut saivat peliaikaa 10-15 minuutin väliltä, joka on harvinaista Babcockin alkukauden peluutukseen verrattuna. Neloskenttää on todella harvoin peluutettu yli 10 minuutin, lähempänä on oltu 5 minuutin peliaikaa.

http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2008/01/kronwall_injures_left_shoulder.html

Loukkaantumisten kiroamalta Niklas Kronwallilta meni sitten olkapää paskaksi. Stanan Stana. Sivussa ainakin viikon, todennäköisesti enemmän. Koska Lebdalla on rannevammaa, niin Ericsson tai Quincey nostetaan farmista ylös. Ericsson olisi mielenkiintoista nähdä. Kakkosylivoimaan kuitenkin tarvitsee siihen kykenevän kädellisen pakin ja Ericssonilta löytyy enemmän avuja Quinceyyn verrattuna. Lebdankin puuttuessa nykyrosterin ainoa yv-vaihtoehto Lidstörmin ja Rafalskin jälkeen on Chelios.
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2008/01/kronwall_injures_left_shoulder.html

Loukkaantumisten kiroamalta Niklas Kronwallilta meni sitten olkapää paskaksi. Stanan Stana. Sivussa ainakin viikon, todennäköisesti enemmän.

Ei vittu! Kronnerin loistokausi ottaa siis takapakkia. Toivottavasti malttavat nyt kuntouttaa olkapään täysin ehjäksi, että Kronwall pääsisi playoffit tänä keväänä edes pelaamaan.

Ja tervetuloa Wing tähän harvinaisen fiksuun Red Wings kerhoon :)
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Phoenix kaatui siis 3-2. Ok Norris ja Datsyuk keräsivät 3 pinnaa mieheen ja olivat muutenkin hyvin esillä mutta itse nostasin Osgood eilisen esityksen myös esille. Osgood pelasi mielestäni aivan loistavan pelin eilen. Varsinkin 1 ja 2 erässä mies piti melkein yksin Detroitia pystyssä kun kenttäpelaajat vain surffailivat. Loistavia torjuntoja läpi ottelun tehnyt Osgood torjui ottelussa yli 30 kertaa. Mikä taitaa olla miehen tämän kauden huippu.

Kaiken tämän kruunasi n. 30 sekunttia ennen 3 erän loppua alivoimalla karkuun päässeen Doanin läpiajo torjunta.

Ps.Tervetuloa vain minunkin puolestani siipi!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös