Kari Kallio ampuu kovilla!

  • 13 544
  • 50

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Kyse on siis pesäpallosta. Yksi kesän lähenemisen varmimmista merkeistä on se että mulla alkaa pesis kuume nousemaan kovaa vauhtia. Onko muita kyseiseen lajiin hurahtaneita ihmisiä. Itse olen ollut vakionäky Pesäkarhujen ja UPV:n peleissä jo vuodesta 91, jolloin olin jotain 10 vuotias. Olen siis nähnyt porilaisen nais-pesäpallon nousun pohjalta huipulle. Sama juttu Ulvilan kohdalla. Nousu Suomisarjasta Superiin on ollut hieno.

Sitten itse asiaan. Kari Kallio joka sopupelien jälkeen siirtyi Kankaanpäähän suorittamaan projekti 2001:stä, joka meni hieman pieleen (seura meinasi pudota ykköseen viime kauden päätteeksi) karhuaa nyt oikeusteitse palkkasaataviaan, summa on noin 77 tuhatta euroa, siihen luonnollisesti kuuluu myös provisioita ja korvauksia. Kun organisaatiolta ei pahemmin pölkkyä löydy niin mies löi Kankaanpäästä viime kauden päätteeksi pois siirtyneiden pelaajien karanteenimaksut jäihin. Pelaajiin kuului mm. lukkarilupaus Ilkka Uusitalo, superjokeri Jere Dahlström, Ulvilaan siirtyneet Juha Mäntylä ja Sami Lindström, oma kasvatti Riku Rahikka sekä muutamia muita. Todettakoon että Vanhatalo ja UPV purkivat jo Mäntylän sopimuksen yhteisymmärryksessä. Tällä hetkellä em. rahoja ei saa maksaa kuin ulosottoviranomaisille. Toimillaan oikeus pyrkii turvaamaan Kallion palkkasaatavat. Huomautuksena voidaan todeta että tällä hetkellä Kamalla ei ole todellakaan rahaa maksaa Kallelle tuollaisia summia. Niin kuin mies SK:ssa sanoi niin kun hän Kankaanpäähän meni oli seura aika lailla konkurssikypsä, toimillaan hän kuitenkin aikaan sai ainakin kolme vuotta jatkoa.

Koska pelaajaoikeudet ovat "hukkaamiskiellossa" oli yhdessä vaiheessa jopa mahdollisuus että pelaajat pelaavat edelleen Kamassa. Tästä mm. Koskenkorvassa vaikuttava Alho otti itseensä ja totesi että Ilkka Uusitalo pelaa varmasti Kou:ssa ensi kesänä.

Onko täällä muuten muita porilaisia pesäpallo ihmisiä?
 

Tibor

Jäsen
Kyllähän meitä pesismiehiä löytyy, ainakin täältä Pohjanmaalta.
Kallio oli pelatessaan melkoinen väriläiskä ja samaa linjaa mies vetää näköjään johtopuolellakin. Vaikea vain uskoa että Kallen vaatimukset tulevat menemään läpi, mutta yritystä mieheltä ei ainakaan puutu.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kallion toiminnasta Kaisaniemen Tiikereissä löytyy paljon kaikenlaista juttua. Osa on varmaan totta, ja ne ei mairittele miestä. Tämän enempää en uskalla kertoa, voi juopot kapiaiset tulla singon kanssa oven taakse.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Kaisaniemen Tiikerit oli kyllä yksi pesis-historian mielenkiintoisimpia tapauksia. Koitettiin saada pesäpallo väkisin pk-seudulle. Siitä joukkueesta on Ulvilassa käynyt aika moni, Oinonen, Vartiamäki, Haataja nyt ainakin tulevat mieleen. Varre on vieläkin maisemissa.

Kuka tämä skappari muuten olikaan joka oli Tiikerien takana? Muistelen että mies sääti vähän kaikenlaista taustalla.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Jep!

Kyllä pesis on sydäntä lähellä ja seurattua tulee sen minkä pystyy katsomosta käsin.

Sori vaan Hawks, en ole niinkään Pesäkarhuja seuraillut kun juuret on tuolla toisella puolen maata, josta ei paljon mainitsemasi Kallen ystäviä löydy.

Kallesta ei sen enempää, ettei mene kirjoitusoikeudet... Aikoinaan tuohon Tiikerit-projektiin oli kyllä olemassa varteenotettava ja mielestäni huomattavasti huolellisempi ja parempi suunnitelma. Silloin vain liitonmiehet pelkäsivät vallan keskittymistä ja antoivat sarjaoikeudet ko. surullisen kuuluisalle projektille.

Skapparihan oli/on Kosusen Jorma. Missä mahtanee nykyisin luurata? Ettei vaan puuhailisi nykyään jossain kiekkohommissa?
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Tiikerit oli aikanaan yksi suosikkijoukkueistani Superissa, kun Ulvila ei siellä sillon vielä ollut. Sopupelien jälkeen maku meni täysin. Kallion toiminnasta en tarkemmin tiedä, taisi miehellä olla kuitenkin roolia myös muuten kuin pelillisesti. Pasi Niemelä oli myös mukana pelinjohtajana silloin, mies oli viime kaudella Ulvilassa PJ:nä. Pasin osuudesta sopupeleihin liikkui kaikenlaisia tarinoita, totuudesta en sitten tiedä.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kyllä näitä juttuja Tiikereistä löytyisi, mutta parempi olla kirjoittamatta, ettei kirjoitusoikeudet mene. Uskomatonta hommaa koko Tiikeri-juttu oli, sitä ihmettelen, että esim. pesäpalloliitto katsoi läpi sormien.

Sitten on muutama matsi, mitä ei tutkittu sopupelinä, mutta ne haisivat ihan tahallisille risteille. Tiikerit voittavat eka jakson jotain 15-3 ja häviää toisen juoksulla. Ja superi tietysti Tiikereille. Oli hymyssä pitelemistä katsomossa.

On se kiva, kun pesis on olemassa. Tosi rehtien miesten peli. ;)
 

JanJ

Jäsen
Koska ollaan valvotulla palstalla, pitää pysyä totuudessa jos aletaan syyttelemään muita. Ja koska pikkasen pelottaa totuuden kertominen, pitää kertoa tarina nimettömänä ilman joukkueen mainintaakin.

Mutta tämä on totta, pesispiirit tietävät vastaavia tapauksia muutaman: Erään joukkueen pelaaja oli treeneissä, taskussaan kännykkä ja pari tonnia rahaa. Sitten tuli tekstiviesti, ja jätkä hyppäsi kentän laidalla olevan fillarinsa selkään ja polki täysillä R-kioskille pistämään pitkävedon. Palasipa mies sitten hymyillen treeneihin.
Hetken päästä muut tiesivät miksi mies hymyili.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Nämä jutut ovat nykyään melko arkaa materiaalia pesis-piireissä. Kukaan ei halua jutella niistä, eipä se silti toisaalta ole mikään ihme. Tosin sen verran varmoja juttuja kuulin siihen aikaan että muutamaan aika kovanakin pitämääni pelaajaan meni uskottavuus sopupelien mukana. Samaten muutamaan pelinjohtajaan. Toivottavasti kyseisiä kavereita ei näy enää ympyröissä. Nimiä ja juttuja en viitsi laittaa.

Uskon kuitenkin lajin rehtiyteen täysin. Ehkä siksi että olen sen suuri ystävä.

Mitä muuten veikkaatte ensi kauden mestarista? Kossu teki aika kovia panostuksia, joukkue voi mennä pitkälle kesällä. Hankkivat jo edellä mainitun Uusitalon ja Ulvilastakin -valitettavasti- Teemu Haatajan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Sopupelit oli uskomatonta typeryyttä - luulisi älykästä peliä pelaavan älykkäät urheilijat mutta oli turha luulo. Kovia nimiä kentällä moni mutta ei sitten sen ulkopuolella. Toivottavasti nämä ajat on nyt takana sillä itse laji on hieno.

Ensi kaudella oma mielenkiintoni kohdistuu ennen kaikkea Nurmoon ykkössarjassa. Nyt tai ei koskaan nousuun TAKAISIN huipulle!
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Sopupelit...

...tai niiden seuraamukset, oli kyllä lähes parasta mitä pesikselle saattoi tapahtua. Tipahdettiin takaisin sinne minne pesäpallo kuuluukin. Junttilaji mikä junttilaji ja ollaan vaan ylpeitä siitä. Kovaa meni koko pesisliike 90-luvun loppupuolella perse edellä puuhun. Ahneus kasvoi joka rintamalla ilman mitään rajaa ja perinteet nakattiin vauhdissa tiensivuun...

Kohta alkaa taas homma olla terveellä pohjalla ja tuotekin kohtuullisessa kunnossa, kunhan vaan pelailtais joskus edes pari kesää peräkkäin samoilla säännöillä.

Hawks: Kossu tulee olemaan kova ensikesänä, mutta eiköhän ne kirkkaimmat taas kerätä nälkämaahan... ;)
 

Pepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kiri, MuurLe
Eipä ole Kallion Kalle kovin suosittu henkilö Jyväskylässäkään. Kirin huippujoukkueen hajottaminen on yksi hänen kirjavista saavutuksista. Mukaan Tiikereihin lähtivät Pasi Pohjola, Riku Lehto ja pj Niemelä.

Kallion vaatima rahasumma on kyllä ihmeellisen kova, tekee yli 2000e/kk kolmen vuoden ajalle jaettuna. Paljonkohan hän nosti KaMalta rahaa ja kuka sen päätti. Huhuja tästä aiheesta ja Kalliosta muutenkin liikkuu vaikka minkälaisia.

Risan kanssa olen samaa mieltä sopupelien monista hyödyistä. Olen aina tykännyt enemmän aidosta amatööriurheilusta ja muutenkin talouskupla olisi saattanut räjähtää. Useimmiten on sitä mukavampaa katsella peliä mitä pienemmällä paikkakunnalla oleilee. Kesällä olisi tarkoitus bongata ainakin Nurmo ja Vimpeli uusina paikkakuntina.

Selkeä mestarisuosikki on ehdottomasti Jymy, takana tulee monia ennakkoon ajateltuna tasaisia joukkueita. Toivottavasti mestaruus löytää pitkästä aikaa Pohjanmaalle. Naisissa taitaa olla kolmen kauppa: Lapuan, Porin ja Kirittärien haastajina SiiPe ja PattU.
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Helsinki, kehitysaluetta

Tiikerit oli aikoinaan ehdoton suosikkijoukkueeni. Jo pelkästään se, että Helsingissä ylipäätään pääsi seuraamaan tuota kunniakasta lajia oli uskomattoman hieno elämys. Mitä väliä sillä, että meitä Tiikereiden kannattajia oli ehkäpä viisitoista kappaletta. Väliäkö hällä, että touhu oli aika epäterveellä pohjalla.

Tiikereissä vieraili parinn kauden aikana useampikin hieno pelimies: Iso-Kello, Aatu Meriläinen, Veijo Turpeinen jnejne. Those were the days.

Parasta oli tietenkin viimeisen kauden semit KiPaa ja finaalit Lippoa vastaan. Yleisöäkin alkoi olemaan jo melko mukavasti, suurin osa luonnollisesti maalta muuttaneita vierasjoukkueen kannattajia.

Kari Kallio oli mukana projektin ensimmäisenä vuonna. Tarkoitus oli tuoda lajia laajemminkin Pääkaupunkiseudeulle. Kari oli ihan ookoo pr-mies. Taisi lähteä 'yllättäen' muihin maisemiin.

Väkisin keskelle Helsinkiä, Brahen kentälle Kallioon, tuotu laji aiheutti kyllä useitakin hupaisia tilanteita. Oli siinä Sörkan laitakatujen katupojat ihmeissään, kun Hesarilla dallatessa Brahiksen kaiuttimista ajettiin kaikenmaailman rannilan-teräskate- sun muuta lypsykonemainosta. Varmaan starboja vitutti istua Roskapankin terassilla.

Kosunen ei muistaakseni ollut ensimmäisenä vuonna Tiikereiden puikoissa. Hänet taittiin höpsäyttää mukaan siinä vaiheessa kun tappi oli jo irti ja pelastusveneet myyty omaan piikkiin. Liian rehellinen ja hyväauskoinen kaveri.

Hjallis muuten ehti jo aiemmin ostaa Riihimäen Pallonlyöjät. Kaupan toteutumisen ehtona oli, että Harkimon hanke rakentaa pesäpallostadion Kaisaniemeen menee läpi kaupungin päättävissä elimissä. RPL:n pelaajia kävi mm. YLE:ssä tekemässä PR:ää pesäpallojoukkue Jokereiden lippikset päässä. Mahtaisikohan noita lippiksiä muuten saada jostain? No pesäpallostadionhanke meni munilleen ja Hjallis luopui pesäpallosta. Harkimo oli silloin, ja saattaa hyvinkin olla edelleenkin ainoa ihminen joka pystyisi pesäpallon palauttamaan synnyinsijoilleen Helsinkiin.

No, tulevalla kaudella joukkueet vierailevat Pääkaupungissa jälleen melko ahkerasti, eli jonkinlaista lohtua on taas luvassa.
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Viestin lähetti The Hawks
Siitä joukkueesta on Ulvilassa käynyt aika moni, Oinonen, Vartiamäki, Haataja nyt ainakin tulevat mieleen.

Hetkinen, eikös Janne "shadow" Oinonen ole ennen UPV:ta pelannut vain kasvattajaseurassaan Kirissä?
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Niin, ja itse seuraan aktiivisesti Kiriä ja Kirittäriä, harmittaa todella että Suomen kaikkien aikojen paras pesisseura Kiri tippui ykköseen. Ja nyt vaikuttaa siltä ettei tuolla materiaalilla mikä nyt on kasassa nousta ainakaan tämän kauden päätteeksi.
 

kaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kari Kalliosta liikkuu tosiaankin monelaista juttua pesispiireissä. Yksi parhaista on mielestäni se kun Kallio vielä pelasi Vaasan Mailassa ja Vaasakin superpesiksessä tai taisi olla SM-sarja vielä silloin. Vaasa pelasi Seinäjoella ja koko pelin ajan katsomosta samat "lievästi juopuneet" paikalliset asiantuntijat huutelivat Kalliolle mitä nyt sylki suuhun toi. Kerran sitten tullessaan lyömään Kallio käski SMJ:n lukkarin vähän odottaa ja meni kentän laidalla huutavien eteen ja sanoi: "Haistakaa vittu koko paskasakki...", sitten Kallio tuli lyömään löi takaa läpi ja kiersi kunnarin.

En nyt tarkkaan noita sanoja muista kuinka ne meni mutta sisältö oli suunnilleen tuo. Muutenkin näitä juttuja olisi ainakin Vaasan toiminnasta, mitä nyt vanhoilta pelaajilta on vuosien varrella kuullut.

Noista The Hawksin mainitsemista pelaajista ainakin itselleni yksi mielenkiintoisimmista on Jere Dahlström. On tullut joskus junnuna useampanakin vuotena pelattua samassa joukkueessa ja treenattua yhdessä. Kannattaa laittaa nimi mieleen, tässä voi olla uusi "Iso-Kello" tai Ahola. Sen verran kovaa lyönnit lähtevät ja osumat ovat helvetin tarkkoja ja puhtaita. Nim. kokemusta on...
 

Pepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kiri, MuurLe
Oinosen kasvattajaseura lienee Maaninka ja legendaarisen Veijon sukunimi Turpela.

Tulipa tuosta Tiikerien alkutaipaleen hieman holtittomasta rahankäytöstä eräs esimerkki mieleen: Joukkueen tullessa pelaamaan ensimmäistä kertaa Jyväskylään teki se matkansa lentokoneella ja oli perillä vajaat 30 tuntia ennen pelin alkua.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Lapanen...

...on Kosusen suhteen aivan oikeessa, noinhan se meni.

Mielenkiinnolla minäkin seurasin aikoinaan sitä Hjalliksen hanketta. Suurena erona tähän toteutuneeseen jydanssiin Harry ymmärsi jo alusta pitäen puitteiden merkityksen jos pesistä noin niinkun vakavissaan yritetään tuoda takaisin pääkaupunkiin.

Tiikereillä oli, myönnetään, ihan nimivahva jengi kasassa, mutta puitteet oli alkuunsa kuin jostakin piirisarjan syrjäkyläkentältä (en taida tehdä oikeutta nyt alasarjojen joukkuille). Olin itsekin paikalla katsomassa ko. joukkueen ensimmäistä kotipeliä. Ostettiin, siihen aikaan, ihan jumalattoman kalliit liput (60 vanhaa rahaa) kotipesän takaiseen katsomoon. Olisikohan se sitten ollut eka tai toka vuoro kun Essi Honkalehto kuulutti, että se kotipesän takainen katsomo on seisomakatsomo :confused: ja pyysi jengiä nousemaan. No eihän kukaan tietenkään totellut. Ottelun tauolla kuulutettiin myös playoffs kausareiden tulleen myyntiin... Kyllä meinas olla naurussa pitelemistä.

Toki pesäpallolla on kunniakkaat perinteet Helsingissä. 50- ja 60-luvuilla oli pääsarjassa parhaimmillaan yhtäaikaa viisi joukkuetta stadista. Siihen aikaan kun pelattiin Hesperianpuistossa, mutta sitten tuli Finlandiatalo, pesis siirtyi Meikkuun ja rest is history...
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Niin kuin kirjoitettua niin Kallio hajoitti Kirin kovan joukkueen lähtiessään Tiikeri-projektiin. Siitä oli monessa yhteydessä juttua ja katkeria kommentit yleensä olivat. Helsingissä tapahtui mitä tapahtui ja sen jälkeen matka jatkui Haapajärven kautta Kankaanpäähän. Kamassa Kallen pääsääntöinen rooli oli olla lyöjäjokerina, tietysti kentän ulkopuolisia asioita miehen piti hoitaa kuntoon. Sen vuoksi hänet sinne palkattiin. Värikäs persoona jolla on suhteita moneen suuntaan, jos on varmasti palaneita siltojakin.

Pepe: Satakunnan Kansassa oli että Kallion palkka projektin aikana oli yhteensä noin 600 000 markkaa, sitä en tiedä mistä se rakentui. Varmasti mukaan oltiin laitettu myös mahdollisia provisioita jne.

Taitaa ollakin niin että Oinonen oli ennen Ulvilaa pelannut vain Jyväskylässä. No, yksi joka jäi listastani pois oli Jari Tyynelä. Siis siitä jossa oli lueteltuna Ulvilassa käyneet Tiikeri-pelaajat.

Dahlström tosiaan on kova lyöjä. Teki ykkösessä tuhoisaa jälkeä ja tulee varmasti tekemään sitä vielä Superissakin. Osaa myös pelata lukkarina.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Viestin lähetti mjr


Ensi kaudella oma mielenkiintoni kohdistuu ennen kaikkea Nurmoon ykkössarjassa. Nyt tai ei koskaan nousuun TAKAISIN huipulle!

Jeesh. Nurmo on panostanut kovasti tulevaan kauteen. Vainionpää ja kumppanit ovat kovaa valuuttaa ykkössarjassa. Taloudellisia riskejäkin leijuu ilmassa, nousu olisi suotavaa. Pesiksessähän ei nousta suoraan, vaan pelataan yksinkertainen karsintasarja, johon liittyy omat riskinsä. Pohjanmaalta ei ole sarjassa enää kuin Kossu ja Seinäjoki, joten Nurmon tai Alajärven/Vimpelin nousu olisi lajille ja seudulle vain eduksi.

KaMa lähtee sarjaan todellisella minibudjetilla. Säilyminen olisi todellinen uroteko. Kallio pakeni mahdollisimman kauas Ouluun ja tuskin Kankaanpäässä häntä kukaan jäi kaipaamaan. Toivottavasti Oulussa hänen roolinsa on mahdollisimman pieni. Kotipelien siirtäminen Ikaalisiin ja Tampereelle oli vain yksi Kallion teoista joka ei saanut Kankaanpäässä juuri minkäänlaista ymmärrystä. Mahtoikohan K.K:lle jäädä itselle hyvä mieli?

Mestaruudesta taistelevat kiivaimmin Sotkamon ja Kiteen lisäksi Pattijoki sekä vihdoin kunnollisen pelinjohtajan palkannut Koskenkorva. Yllättäjä voi löytyä etelästä....
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Minulla on selkeä suhde pesäpalloon: vihaan sitä. Typerä laji, joka vie lahjakkuuksia oikeiden lajien parista. Kele! Ja minä sentään tykkään urheilusta tosi laajalla skaalalla. Ja armynkin kävin urheilujoukoissa, seassa oli myös muutama sinänsä ok jokojoko -palloilija. Heidän murteestaan ei kyllä ottanut erkkikään selvää, eikä erkki edes ollut samaan aikaan intissä kuin minä.

Ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta mielipidettäni ei saisi muuttumaan edes Janina Frostell mailan varressa. Ugh! Tulipahan sanottua, kiitos näkemiin.
 

omaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ja minäpä taas tykkään pesisksestä kuin hullu puurosta. Turha haukkua, jos ei ole katsonut kunnon matseja muutoinkuin tv:stä. Trendikästähän pesis ei tällä hetkellä ole, niinkuin vielä 90-luvun alussa, mutta eihän se haittaa. Kiri, Ankkurit, Veto... olisi kyllä saatava Superiin, mutta kun seurojen kassa ei riitä niin ei.

Edit: Linkki pesäpallosta kiinnostuneille http://pesisnetti.pesis.fi/1
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti omaha
Ja minäpä taas tykkään pesisksestä kuin hullu puurosta. Turha haukkua, jos ei ole katsonut kunnon matseja muutoinkuin tv:stä. Trendikästähän pesis ei tällä hetkellä ole, niinkuin vielä 90-luvun alussa, mutta eihän se haittaa. Kiri, Ankkurit, Veto... olisi kyllä saatava Superiin, mutta kun seurojen kassa ei riitä niin ei.

-Olen nähnyt myös livenä näitä Tiikerien matseja - mielipide vain vahvistui. Mutta sehän on minun ongelmani, ei jokojoko -pallon. Kaikki eivät (kuulemma) pidä futiksesta tai lätkästäkään. Ja ne ne vasta pässejä ovat:D
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Itse oon lähes kaikkien joukkuelajien ystävä, jopa lentopalloa voi katsella huipputasolla.

Oon miettinyt miten erilaisia pelejä tähän joukkoon mahtuu, ja jaan ne lähinnä kahteen perusryhmään. Toisella puolella ovat romanttiset, sturm und drangia täynnä olevat suht. vähäsääntöiset jalkapallon ja jääkiekon tapaiset kamppailulajit, jossa taitoon liittyy myös sääntöjä rikkova kovuus. Näissä lajeissa sääntöjen rikkominen siis on olennainen ja tarpeellinen osa peliä.

Sitten on klassiset, rationaaliset, sääntölabyrinteistä koostuvat puhtaat taitolajit, esim. pesäpallo, baseball, kriketti ym. ym. Näissä ei sääntöjen rikkominen ole osa lajia vaan melkein kaikki toiminta tapahtuu (uskomattoman moninaisten) sääntöjen puitteissa.

Osa ei pidä näistä jälkimmäisistä kun niihin ei liity kovaa kontaktipeliä ja fyysistä kamppailua vastustajaa vastaan, mutta tämä on tietysti makuasia.

No, pesäpallon suhteen suosituin vasta-argumenttihan on itse asiassa seuraava: "Kun sitä pelataan vaan navetassa Kiteellä."

So what? Minua ei kiinnosta vaikka sitä pelais hottentotit Kalaharin autiomaassa, se on silti hieno palloilulaji. Tämä liittyy sen taktisuuteen, peliin sisältyviin jatkuviin harhautuksiin ja nopeisiin kuvioihin. On totta että ellei tunne lajia niin suurelta osin ei näe näitä yksityiskohtia ja väitän että täydellisen ummikon on sekä helpompi seurata että itse pelata jalkapallon ja jääkiekon tapaisia pelejä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös