SM-liigan otteluohjelma kaudella 08-09

  • 35 963
  • 177

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Ei tuo kyllä ihan tasapainoiselta vaikuta, mutta kelpaa kyllä.
Noniin, haluaa SM-liigakin tehdä väkisin "tasaisen" sarjataulukon. Pistetään kovat jengit toiseen lohkoon ja vähemmän kovat toiseen lohkoon.
Aika vähänhän kovemmasta lohkosta on itketty. Vaikka on kait kiistatonta, että tässäkin jaossa toisesta lohkosta saisi "helpompia" pisteitä
Täysin naurettavalta kyllä toi lohkojako vaikuttaa. Tasapuolisuudesta nyt ei tässäkään voi puhua

Nonni, tähän loppuu sitten Kärppien liihottaminen sarjataulukon kärjessä. Enää ei saada "helppoja pisteitä" ja pelkästään niitten avullahan Kärpät on liigan kärjessä pysynyt =D
vrt.
Aika jännästi tämän hetken pistekeskiarvoja (muuten sama kuin sarjataulukko mutta Jokerit Pelicansin edellä) mukaillen:

Toisessa 1-3, 8-10 ja 14
Toisessa 4-7 ja 11-13



Niin ja itse olisin todellakin halunnut HPK:n tuohon toiseen lohkoon. Aika naurettavaa isojen seurojen suosimista, rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. Pääasia ettei palattu "8xpelsut" aikaan.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vuorinen ei ainakaan Satakunnan Kansan mukaan ollut tyytyväinen siihen, että asia vuoti jo nyt julkisuuteen.
Ei varmasti ole, käsittämätöntä toimintaa Ässiltä. Porissa näköjään sekoillaan nyt oikein urakalla.

On tämä muutos askel parempaan päin, mutta on tämäkin hyvin keinotekoinen lohkojako. Oikeudenmukaisuudesta on turha puhua, koska seurat ovat itse tämän hyväksyneet liigahallituksessa. On ymmärrettävää, että rannikkolohkolaiset ovat valmiita kompensoimaan vaikeampia matseja korkeammilla lipputuloilla. Olisi silti ollut huomattavasti parempi siirtyä siihen nelinkertaiseen sarjaan.
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tuo kyllä ihan tasapainoiselta vaikuta, mutta kelpaa kyllä. Huomattavasti mielummin Jokerit tuossa lohkossa kuin toisessa. Toisaalta eiköhän Jokerit ja Hifk ole joka tapauksessa samassa lohkossa ja jos naapuri tulisi perässä niin toinenkin lohko kelpaisi.

Todellakin ensikauden järjestelmässä, ei ole muuta hyvää kuin se että HIFK:n ja Jokereiden keskinäiset pelit vähenevät kolmella. Lohkot ovat vain isommat tässä jaossa on taas kerran ollut raha pääosassa.

Jos jotkut seitsemän joukkueen lohkot pitäisi tehdä. Niin ainut oikea tapa tehdä lohkojako olisi edellisen kauden lopputaulukon parilliset ja parittomat joukkueet omiin lohkoihinsa. Tosin tällöinhän HIFK ja Jokerit voisivat vaikka joutua eri lohkoihin......
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Ylipäätäänsä kannattaisin läpinäkyväämpää päätöksentekoa liigalta. Olisi mielenkintoista tietää minkä joukkueen johto äänestää mitenkin näissä päätöksissä.

Ovatko monenkin Oyn hallituksien kokouksien pöytäkirjat julkisia ihan kaikille, ketkä niitä haluavat lukea? Sinähän voit tehdä pienen soittokierroksen ja kysellä seurojen edustajilta, mitä he äänestivät kyseisessä asiassa.

Jos vaikka tämä kahteen lohkoon jako on hiljaista siirtymistä tuohon nelinkertaiseen sarjaan, kun ei kertarysäystä voi tehdä. Tosin epäilenpä vain, että ei helpolla pelejä vähennellä.

Että silleen...
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tosin tällöinhän HIFK ja Jokerit voisivat vaikka joutua eri lohkoihin......
Ei pysty edes kuvittelemaan tilannetta. Ja vaikka minä pystyisinkin niin Jokerien ja Hifk:n talousihmiset eivät takuulla pysty, paikallispelien taloudellinen merkitys on kuitenkin niin helvetin suuri. Periaatteessa jopa nykyinen määrä paikallisia on perusteltavissa, kyllä niissä aina kuitenkin enemmän väkeä käy kuin normi runkkaripelissä.

Voisiko nuo lohkot nimetä vaikkapa kroisos ja syväkyykky lohkoiksi.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Jos vaikka tämä kahteen lohkoon jako on hiljaista siirtymistä tuohon nelinkertaiseen sarjaan, kun ei kertarysäystä voi tehdä. Tosin epäilenpä vain, että ei helpolla pelejä vähennellä.
.

No kah, karsinnat tuloo, niin nostetaan taas yx lisäseura liigaan, ja tadaa, meillä on nelinkertanen sarja ja taas nostetaan pelimäärää kahdella. Ja näin välisarjat jää historiaan . . .
sarjassa "ja muita salaliittoteorioita"
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ensi kauden uudistuksiin kuuluu myös säälipleijareiden pelaaminen paras viidestä systeemillä, sekä kaikkein mielenkiintoisimpana asiana se, että kaikkien joukkueiden kausi jatkuu myös runkosarjan jälkeen. Sijoille 11-14 jääneet joukkueet pelaavat omat pudotuspelinsä (playout) siitä, mikä joukkue joutuu karsimaan Mestiksen voittajan kanssa. Otteluparit paras viidestä systeemillä ovat 11-14 ja 12-13. Eli panosta riittää loppuun asti jokaisella joukkueella.
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Ensi kauden uudistuksiin kuuluu myös säälipleijareiden pelaaminen paras viidestä systeemillä, sekä kaikkein mielenkiintoisimpana asiana se, että kaikkien joukkueiden kausi jatkuu myös runkosarjan jälkeen. Sijoille 11-14 jääneet joukkueet pelaavat omat pudotuspelinsä (playout) siitä, mikä joukkue joutuu karsimaan Mestiksen voittajan kanssa. Otteluparit paras viidestä systeemillä ovat 11-14 ja 12-13. Eli panosta riittää loppuun asti jokaisella joukkueella.
Ei saatana, miksi noita säälipelejä pitää lisätä? Playoutit on ihan hyvä asia, mutta olisin mielelläni nähnyt sen samanlaisena kuin "superallsvenskanin" eli pelattaisiin sarjamuotoisena ja mestiksestä tulisi useampi joukkue karsimaan.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Siinä mielessä ymmärrän nuo säälit, että sillä saadaan pari joukkuetta yrittämään kauden loppuun asti. Mutta sitä en kyllä ymmärrä yhtään, että noita ottelumääriä nostettaisiin. Paras vaihtoehto kun kuitenkin olisi kahdeksan joukkueen PO:t suoraan.

Häntäpäässä korkeintaan kahden viimeisen välinen koitos. Runkosarjan merkitys sen kuin vähenee alapään joukkueiden osalta, jos tälläisiä uudistuksia tulee.
 
Viimeksi muokattu:

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ihan floppi tämä(kin). Voi vittu, sen pitäisi olla viimeinen joka joutuu karsimaan ja että 11-13 saavat lopettaa kautensa vitutukseen eli lähteä kesälomalle. Ja tuo välisarjauudistus on myös AIVAN perseestä. Onhan se hienoa että Ässät kuuluu liigan parhaimmistoon, mutta...

Nelinkertainen runkosarja, sääliplayoffit paras kolmesta, muut kierrokset seitsemästä, 60 minuutin peliaika, 2 pistettä voitosta ja jos jonkun on pakko karsia niin ainoastaan viimeisen. Näin se olisi mennyt huomattavasti paremmin.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ensi kauden uudistuksiin kuuluu myös säälipleijareiden pelaaminen paras viidestä systeemillä

Siis, ihan oikeesti vai onko tässä huumorin siementä? Jos runkosarja pitenee parilla ja pudotuspelejä pelataan maksimit niin vielä löydetään ylimääräsiä päiviä? Itse olisin valmis heittämään nuo säälärit hevon vittuun - paitsi että, nythän ei kukaan voi väittää etteikö runkosarjalla olisi merkitystä: kuusi parasta pelaa mitaleista ja sääleistä jatkoon päässeet käy ottamassa väsyneinä säälittävästi turpaansa ennakkoonkin paremmiksi tiedetyiltä.

Jaa, olihan tuolla liigan sivuilla maininta. Ehkä tässä on ajateltu, että paskanko väliä niille kuuden ulkopuolisille täkyä antaa, kun tasoerot kuitenkin on selkeät. Pelatkoon tyvipäässä useamman ottelun tasainen sarja jämä-mestaruudesta, ennen kun oikeat pelit alkaa. Sikäli vituttaa että Ässät ei kuuden joukkoon ihan heti kerkeä, kasin sakkiin olisi voinut edes fantasioida. Ja kuuden ulkopuolelta ei olla menty välieriin, eikä kyllä vittu, ihan lähiaikoina mennäkään!

Kai ne sitten tietää paremmin, mutta kaikki nää uudistukset tulee aina jotenkin puun takaa ja aiheuttaa päällimmäisenä negatiivisia tuntemuksia. Mutta kai tämä sitten tyydyttää seurojen kirstunvartijoita tai jotain.
 
Viimeksi muokattu:

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
"Liigakarsinnan mahdollisesti voittavalla Mestis-joukkueella on mahdollisuus lunastaa liigaosake SM-liigan ja Jääkiekkoliiton sopimalla kauppahinnalla."

Eli jos karsinnat voittava Mestis-joukkue lunastaa osakkeen, niin tippuuko automaattisesti liigajoukkue Mestikseen vai laajeneeko liiga? Tuo jäi ainakin epäselväksi.

Säälipleijaritkin on saatu kuulostamaan hienommalta: Villi kortti -kierros.

Playoutit mahdollistaa nyt sen, että ajoissa jumboksi asettuva joukkue voi aloittaa niihin valmistautumisen jo marraskuussa ja tähdätä vain tuon sarjan voittamiseen perseilemällä ja säästelemällä avainpelaajia ensin koko runkosarjan. Ei hyvä. Sen sijaan hyvä puoli on ehkä se, että nyt on myös ihan oikeasti mahdollista saada keväälle jopa kiihkeitä Lukko-Ässät -sarjoja.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En itsekään ymmärrä miksi nuo säälipleijarit halutaan pelata paras viidestä -systeemillä. Joo, tuovathan lisäottelut taas rahaa (tosin yleisömäärät näissä otteluissa tippunevat nyt entisestään?) ja runkosarjan kärkikaksikko saa lisäetua pleijareihin, mutta viimeistään tämän uudistuksen jälkeen on todellinen ihme, jos säälipleijareista jatkoon selvinnyt joukkue yltää välieriin asti.

Playoutit on sikäli ok, että nyt mikään joukkue ei voi myydä ykköskenttäänsä kesken kauden muualle, koska putoamispeikko vaanii taustalla loppuun asti. Tosin minun mielestäni olisi riittänyt, jos vaikka runkosarjan kaksi viimeistä olisivat ainoastaan olleet putoamisuhassa. Eiköhän tällä ratkaisulla oltaisi saavutettu suunnilleen sama vaikutus.
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Itse kallistuisin nelinkertaiseen runkosarjaan (+ max. 2 "paikallispeliä", jos on ihan pakko), playoffit paras seitsemästä, säälipleijarit v*ttuun, ja runkosarjan 2-4 viimeistä + mestiksen 2-4 parasta "supermestikseen", josta liigapaikan saa kaksinkertaisen sarjan parhaat (näin karsinnassa nähdään kaikkien joukkueiden todellinen taso). Playoffien markkinointi ja tuotot seuroille.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
On varmaan todella laadukasta kiekkoa nuo häntäpään pudotuspelit. Kyllä on uskomattoman väkinäisiä kehitelmiä. Kahdeksan parasta pudotuspeleihin tai 6 + 4 säälipeleistä, mutta ei saatana mitään keinotekoisia pudotuspelejä joissa ei edes haeta voittajaa vaan häviäjien häviäjää. Pelaajien huippumotivaatio varmasti tulee näkymään pelien tasossa.
 

laredo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipoon Wolf, Malaga, Barcelona, työväen ampujat
Jaa.aaa.. raaps raaps *parran raavintaa*...

Sm-liiga on astunut jalalla eteenpäin, askel vain on pelkkä "baby step".

Mihin helvettiin Suomen kokoisessa maassa tarvitaan välisarjoja, siis muun kuin rahastuksen ehdoilla?

Play-out on mielenkiintoinen kokeilu. Huomattavaa, että jos sieltä nyt joku seura loppujen lopuksi Mestiksestä nousisi, on sillä "Oikeus ostaa liigalisenssi"....

Play-offien breshneviläisyyskin siis jatkuu, ilman suurempia puheita. Eli pääsylipputulot menevät eri kolhooseista keskusbyroolle, mistä niitä jaetaan entiseen malliin. Ei uutta länsirintamalla siis.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Eli jos karsinnat voittava Mestis-joukkue lunastaa osakkeen, niin tippuuko automaattisesti liigajoukkue Mestikseen vai laajeneeko liiga? Tuo jäi ainakin epäselväksi.
Samaa itsekin pohdin ja tuosta tekstistä ainakin päädyin siihen lopputulokseen ettei kukaan putoa. Eli varmaan halutaan kasvattaa liigan kokoa yhdellä seuralla, kun ilman putoamispelkoa ei liigaseuralla ole mitään panosta ko. sarjalla ja pelailee ne varmasti vähän "toisella kädellä".
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
+ Kaikilla joukkueilla on kauden loppuun asti panosta joten pelaajien joukkomyymistä ei tapahdu kun pitää sarjapaikan puolesta kamppailla.
+ Paikallispelien arvo kohentuu
- Pelejä on nykyiselläänkin aivan liikaa kun vielä kaiken maailman eurohockey tourit on lisäämässä taakkaa ja Kärpillä tietenkin jokavuotinen Euroopan mestaruusturnaus, niin sitten niitä mennään vielä lisäämään. Tiedän, kahden pelin lisäys ei ole paljon mutta suuntaus on väärä
- Tuo lohkojako on epätasainen kun toisessa lohkossa on SM-liigan kaksi parasta joukkuetta Kärpät ja Jokerit.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Itselleni riitäisi nelinkertainen sarja, mutta eipä näistä välisarjoista taideta päästä eroon. Lohkojaot ovat kyllä, noh, toisessa on neljä pienen talousalueen seuraa ja toisessa kaksi. Pitkällä aikajänteellä pienten talousalueiden seurat erottuvat kyllä. Toisaalta nyt on Pelicansilla saumat jatkaa hyviä runkosarjasijoituksiaan.

Säälit paras viidestä käytännössä varmistaa runkosarjan 1. ja 2. jatkon välieriin, joten nyt on 2. sijalla entistä enemmän merkitystä. Play-out olisi voitu toteuttaa hieman eri tavalla. Vaikkapa liigan 11. - 14. ja mestiksen 1. - 4. kaksinkertaiseen karsintasarjaan, jolloin kaikille tulisi 14 ottelua. Tämä tietysti tarkoittaisi mestiksen pudotuspelien loppumista.

Tämä liigaosake pitäisi olla ostettavissa joukkueelta joka sitten tippuu, koska joukkuemäärää ei pitäisi enää nostaa. Tasoerot ovat jo nyt liian suuret. Osakkeen hinnaksi vaikkapa 300 000 - 400 000 euroa. Sillä vähennettäisiin samalla putoavan joukkueen konkurssiriskiä ja edellytettäisiin nousijalta myös taloudellista menestystä ja sitä kautta jatkuvuutta.
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
Niin, kuin Gags, minäkin haluaisin kuulla Vuorisen selityksen tähän. Ylipäätäänsä kannattaisin läpinäkyväämpää päätöksentekoa liigalta. Olisi mielenkintoista tietää minkä joukkueen johto äänestää mitenkin näissä päätöksissä.

Sama täällä, en osta.

Juuri kun säälipleijarit alkaa sulattamaan, keksitään vielä naurettavampaa p*skaa...playoutit my ass. Oikeat karsinnat takaisin, niin ei niitä avainpelaajia aleta joulukuussa silloinkaan myymään.
 

Jeppe_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit / Anaheim Ducks
Huhuh. Muuten mielestäni ihan jees uusi järjestelmä, mutta lohkojaot ovat menneet kyllä nytten aivan perseelleen.

Nuohan ovat aivan epätasapainossa. Sanotaan nyt vaikka näin, että A lohkossa ns. "vuodesta toiseen kovia jengejä" on: IFK, Jokerit, Kärpät ja nyttemmin myös Blues, kun taas B lohkossa on vain: nyttemmin Pelicans ja tietenkin HPK (kun nousee suosta) ja Tappara. Eikä näitäkään joukkueita voi periaatteessa vertailla keskenään.

En ymmärrä mitä isot herrat ovat taas miettineet kun tätä on järjestelty.. Välisarjat ja karsintapaikat ovat hyvä lisä, mutta nämä ns. lohkot eivät ainakaan minun siunausta saa. Aivan järjetöntä touhua..

+ Paikallispelien tiputtaminen on hyvä juttu!

Kiitos!
 

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Enemmän pelejä, vähemmän harjoituksia. Luulisi pelaajien ainakin pitävän mikäli siis kausi pysyy saman mittaisena. Ei SM-Liigajoukkueilla ole varaa ainakaan vähentää ottelumääriä. Käy minulle.

Nuo pidennetyt säälipleijarit ja playout kuulostavat huonoilta vedoilta. Lohkot on päin persettä mutta kyllä sitä mieluummin jokereitajahifkejä katsoo kuin kalpaajajyppejä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mukava lohkojako. Suorastaan kruunasi päivän.

Onpa kyllä tosiaan hyvin tasaisesti suunnitellut lohkot. Olisiko vielä mahdollista jos nuo kakkoslohkon joukkueet saisivat keskinäisistä peleistään pari extrapistettä?
 

Jeppe_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit / Anaheim Ducks
Onpa kyllä tosiaan hyvin tasaisesti suunnitellut lohkot. Olisiko vielä mahdollista jos nuo kakkoslohkon joukkueet saisivat keskinäisistä peleistään pari extrapistettä?

Älä manaa piruja seinälle. Aivan varmasti tämänkin nämä herrat vielä jostai saavat päähän ja se on menoa taas. Luulisi kyllä liigajoukkueidenki jo tekevän jonkinnäkösiä valituksia näistä lohkoista. Joo, yleisöystävällisempäähän tämä on nytten kun saadaan niitä "Kunon pelejä" enemmän, mutta runkosarjan voittajallekkin on luvassa aika isot rahat joka kausi niin mielestäni tämä ei ole ollenkaan reilua A lohkon joukkueita vastaan..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös