Karjala-turnaus 8.-11.11.2007

  • 47 656
  • 159

dal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ne parit
Et ole ikinä katsonut futista? Maaotteluissahan buuataan vieraiden kansallishymnille hyvin usein.

Mitä sitten? Idioottimaista kuitenkin. Ehkä vaan kertoo, että jalkapallofanaatikot on myös niitä juntteja?

Ei tuo ole mitenkään puolusteltavissa, ei toimi "mutta kun muutkin buuaa" tahi muukaan logiikka.
 

KJR_63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa. LA Kings
Suomi-Venäjä 1-0 2. erän jälkeen.
Enemmänkin Venäjän heikkoutta, kuin Suomen hyvyyttä, vaikka Alpo ja kumppanit muuta kuvittelevat. Veikkaanpa, että takkin tulee, jos oma kiekollinen peli ei parane 3. erään.
 

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
Olipas kovatasoinen ottelu tälläseksi EHT peliksi. Hyvä että pojat hoisi homman himaan. Vois ottaa bissen nyt.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Mukavasti on pelit menneet ristiin tässä turnauksessa, ja kun kaikki joukkueet ovat kolmessa pisteessä ennen päätöskierrosta. Tuleekin mieleen että onko koskaan aikaisemmin oltu tässä kohtaa turnausta vastaavasssa tilanteessa?

Maalierojen perusteella jokainen yksittäinen maali on isossa arvossa, joka kuitenkin on aika odotettua maajoukkueen turnauksissa. Jännitystä huomisiin otteluihin jäi vielä runsaasti, kun periaatteessa kaikilla joukkueilla on turnausvoitto ihan omissa käsissä.
 

janu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Oliko tuo muka EHT-ottelu? En muista koska olisi viimeksi ollut kyseisessä sarjassa yhtä komea tunnelma niin hallissa kuin itse kotisohvallakin. Tuossa lopussahan ihan oikeasti jännitti kun Venäjä haki tasoitusta. Hieno peli.

Markkanen pelasi itsensä huomiseen Ruotsi-otteluun ehkä hieman etukäteisarviointia vastaan. Hyvinhän se Niemikin pelasi Tshekkiä vastaan, mutta Markkanen vei kahden herran välisen paremmuuden. Erittäin varma peli ja torjui Saprykinin läpiajonkin, mutta sattui rebound pomppimaan suoraan lapaan ja venäläisellä oli helppo työ siirtää laatta tyhjään maaliin. Mieluustihan sitä toisaalta soisi Markkaselle huomiseksi huiliakin, mutta löytänee itsensä tolppien välistä. Tuskin miestä harmittaa...
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Venäjästä kommentteja

Hieno peli kyllä. Venäjä ei päässyt ajoittaisesta näennäisestä hallinnasta huolimatta oikein pahasti maalintekopaikkohin. Markkanen hoiti ne paikat, mitä tuli.
Huipputaitava Mozyakin tarjoili pari hyvää passia Koivistolle ja pistin merkille, että ykkösen toinen laitahyökkääjä Antipov oli melko yössä aivan alkua lukuunottamatta.
Venäjän suurimmat tähdet Mozyakin, Zinovjev, Kulemin ja Saprykin olivat kuitenkin melko näkyviä, eli ei näitä nyt ihan täysin jäädytettykään, vaikka eivät enempää maaleja tehneetkään.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Maalieroilla ei niin ole merkitystä nykyisenä kolmen pisteen aikakautena.

Suomen turnausvoittoa ajatellen paras mahdollinen tulos Venäjä-Tsekki-ottelusta olisi Venäjän voitto jatkoajalla tai rankuilla. Näin Suomelle riittäisi mikä tahansa voitto Ruotsista turnausvoittoon. Jos taas Tsekki voittaa varsinaisella, niin Suomi ei tule turnausta voittamaan.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Oulun Kärpät
Hieno matsi kaikenkaikkiaan. Ei kyllä jättänyt yhtäkään kiekkofania kylmäksi ja tunnelma oli mitä mainioin hallissa sekä kotisohvallakin.

Ylivoimapelaaminen pitäisi saada kuntoon, se on ainoa asia, joka pistää silmään näissä peleissä. Enemmän kiekkoa sinne siniviivalle ja sieltä niitä laukauksia.

Niinimaa-Väänänen pakkipari oli kyllä epäilemättä Suomen parhaimmistoa.
Hoitivat hommansa eivätkä olleet niinkään pulassa mitä muut ehkä olivatkin velivenäläisen kanssa.

Markkanen pelasi hyvän, tasavarman ottelun ja samalla itsensä mitä ilmeisemmin huomiseen Ruotsi-otteluun. Kyllähän tämä ainakin meikäläiselle passaa ja varmasti herralle itselleenkin.

Huomenna kaatuu sitten Ruotsi!
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Joo ihan hyvä matsi leijonilta ja selvästi parempaa tekemistä kuin Tshekkejä vastaan. Kokonaisuutena peli oli ihan viihdyttävä ja vauhtia riitti.

Kejuista oikeastaan jokainen toimi ihan hyvin, joten tuskin muutoksia huomiseksi tapahtuu. Varsinkin Leino-Pesonen akseli oli hyvä, vaikka Santala ei vakuuttanutkaan. Myös Immosen kenttä oli hyvä ja Koivisto loistava. Kaksi muutakin hoiti hommansa ihan kunnialla. Oli mukavaa seurata myös nuoren Osalan saamaa vastuuta ja ihan hyvin kaveri palasikin. Paka oli myös hyvä omassa erikoisroolissaa. Juuri oikea roolittaminen on selvä parannus Erkan ajoista. Myös intesiteetti ja sen nostaminen pelin aikana tuntuu hyvältä.

Puolustuksessa Niinimaa-Väänänen oli jällen paras osa. Muutenkin homma meni ihan kelvollisesti pl. Laatikaisen ja Aallon musta hetki ja Laamanen. Ei voi kuin ihmetellä mitä kaveri tuolla tekee. Olen Kerho kannattaja enkä mielelläni arvostele mestaruuskauden pelaajia, mutta Jukka-Pekan kohdalla täytyy kyllä tehdä poikkeus. Ei vain ymmärrä.

Maalissa Volvo oli todella hyvä ja suurella todennäköisyydellä pelaa myös Sveduja vastaan.

Kokonaisuutena siis hieno ottelu ja eteenpäin menoa oli selvästi tapahtunut. Tästä on hyvä jatkaa Ruotsia vastaan vaikka kova peli onkin tiedossa.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Hieno peli. Tämänkaltaisten pelien jälkeen on aika turha kertoa kuinka "turhia nämä turhat maajoukkueturnaukset" on. Hieno tunnelma, hieno peli. Venäläläisiäkin oli hyvin paikalla. On se vaan niin erilaista katsoa peliä paikanpäältä kun tv:stä.

Saravolta todella heikko esitys. Niinimaa taas yksi kentän parhaista. Joskus on tullut ajateltua, että nämä turnaukset on turhia pelejä. Vaikee enää ajatella niin, kun yli 11000 ihmistä kannustaa omaa joukkuettansa. Kyllä oli hyvä fiilis, kun johto piti. Näin se homma etenee!
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Markkanen pelasi itsensä huomiseen Ruotsi-otteluun ehkä hieman etukäteisarviointia vastaan. Hyvinhän se Niemikin pelasi Tshekkiä vastaan, mutta Markkanen vei kahden herran välisen paremmuuden.

Hyvin pelasi Markkanen, mutta sai kyllä huomattavasti enemmän apuja puolustukseltakin kuin Niemi. Tämän takia en suoraan lähtisi paremmuutta julistamaan edes tässä turnauksessa, mutta kyllähän Markkanen tänään on maalissa, se on selvä. Ja ihan hyvä niin, tiistaina Niemellä taas tärkeä liigapeli edessä. Hyvät näytöt annettiin maajoukkueellekin ja varmasti tulee uusia tilaisuuksia tämänkin kauden aikana.

Vahingonilo Sihvosta kohtaan menee kyllä naurettavuuksiin. Kumoaako yksi peli miehen analyysit? En puolustele analyyseja sinänsä, mutta eihän tämän perusteella voi Sihvosen analyytikon taitoja lytätä. Joillakin on mennyt ilmeisesti vihasuhde pelikirjaan niin pitkälle, ettei pysty sen takaa näkemään mitään. Silloin alennutaan jopa huomattavasti alemmas, kuin Sihvonen on tietyillä kommenteillaan itsensä asettanut.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Kumoaako yksi peli miehen analyysit?

Mitkä ihmeen analyysit? Etenkin jos puhutaan Sheddenistä, ja Sheddenin valmentamista joukkueista. Jokereissa, analyysi menee seuraavasti: "Jos Jokerit voittaa, se voittaa materiaalinsa turvin, valmentajasta huolimatta. Jos Jokerit häviää, se häviää valmentajansa takia." Maajoukkueessa: "Jos maajoukkue voittaa, se voittaa Jalosen ansiosta, Sheddenistä huolimatta. Jos maajoukkue häviää, se häviää Sheddenin jääräpäisyyden ja avuttoman pelikirjan takia."
Mitään uutta tuolla rintamalla ei ole nähty viimeiseen 1½ vuoteen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vahingonilo Sihvosta kohtaan menee kyllä naurettavuuksiin.

Pääosin näin. Vaikka Sihvosen kanssa tuli monesta asiasta yhteen otettuakin, olen pannut merkille Sihvosen skarpanneen tekstiään tällä kaudella huimasti analyysin suuntaan, jos niitä verrataan viime kauden Westerlund- ja Shedden-kiukutteluun, kampittamiseen ja kaunaisuuteen. Nyt on ollut esillä parasta Sihvosta pariin vuoteen ja esimerkiksi viime UL:ssa Sihvonen palautti takaisin kunnioitukseni. Hän kirjoitti, että yksin pelikirjauskovaisuus on virhe ja että Shedden monessa suhteessa hyvä valmentaja. Näistäkin asioista tapeltiin, joten on kiva huomata Sihvosen muuttaneen kantansa.

Nuo Sihvosen UL:n pikaitsehaastattelut ovat lähes aina ristiriidassa laajempien UL-analyysien kanssa, mutta kun sen oppii huomaamaan, pikaitsehaastattelut osaa laittaa oikeisiin suhteisiin.

Siinä Sihvonen on ollut alusta saakka oikeassa, että Sheddenin pelikirja on hyökkäyspelin osalta puutteellinen, osin jopa hyvin puutteellinen. Tosin tätä ei ole kukaan kiistänytkään, ainakaan Jokerien faneista. Sheddenin vahvuudet ovat aivan muualla kuin hyökkäyspelin rakentelussa isoon kaukaloon. Tätä ei Suomen yksi tai kaksi peliä muuta mihinkään. Varsinkaan kun hyvää hyökkäyspelaamista ei Suomelta edes nähty. Kohtuullista tänään kylläkin. Ja muuten erinomaista taistelua. Shedden-kiekkoa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Mitä sitten? Idioottimaista kuitenkin. Ehkä vaan kertoo, että jalkapallofanaatikot on myös niitä juntteja?

Ei tuo ole mitenkään puolusteltavissa, ei toimi "mutta kun muutkin buuaa" tahi muukaan logiikka.

Semminkin kun Suomessa ei _koskaan_ buuata vastustajan hymnille fudismaaotteluissa. Ei, vaikka olisi se 35000 katsojaa. Ehkä tästä voi sitten tehdä johtopäätökset junttiuden asteesta lajien välillä, ehkä ei. Idioottimaista toimintaa katsomolta kuitenkin eilinen.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Venäjä-Tshekki peli tuli katseltua, ja olihan taas vaihteeksi huono ottelu. Venäjä oli kuitenkin kokonaisuutena parempi porukka, ja 4-1 voitto heille oli varsin ansaittu.

Ensimmäinen erä oli huonoa kiekkoa molemmilta joukkueilta, jossa viisikkopelaaminen oli suorastaan aneemista touhua. Tietysti kun vastustaja onnistuu hyvin puolustuspelissä, niin se kyllä vähän sekoittaa heti toisen porukan hyökkäämistäkin. Mutta oli siinä paljon helppoja virheitäkin, joita ei niin kauheasti toivoisi näkevänsä kv-tasolla.

Toinen erä oli mielestäni parempaa kiekkoa molemmilta porukoilta, vaikka maaleja ei saatukkaan kahta enempää aikaiseksi. Ennenkaikkea syötöt löysivät paremmin perille, joka on heti ensimmäinen edellytys, että pelistä tulee mukavampi katseltava.

Kolmannessa erässä tuntui siltä, että Tshekki oli tyytynyt jo kohtaloonsa, eikä kunnon taistelua voitosta enää ollut, pois lukien pari ensimmäistä vaihtoa, ko. erässä. Molempia varmasti painoi jo väsymyskin jonkun verran, mutta enemmän se mielestäni näkyi Tshekkien luistelussa. Tuli paljon yksitysyrittämistä, kun ketjussa kaikki eivät enää jaksaneet tai viitsineet tehdä niin paljotta hommia.

Suomen kannaltahan tämä tulos tietää sitä, että turnauksen voitto on edelleen omissa käsissä, vaikka se avausottelu sohlattiinkin Tshekille. Hyvä näin, ja toinen hyvä pointti on se, että Ruotsi ei voi enää voittaa turnausta.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Saravolta todella heikko esitys. Niinimaa taas yksi kentän parhaista.

Tämän saman havainnon tein minäkin, Anne....siis Janne on ilmeisesti saanut motivaationsa Sveitsissä kuntoon ja on nyt selkeästi johtava pakki. En ole kyllä nähnyt Saravon otteita Ruotsissa, ehkäpä miehen rooli on siellä erilainen ja hän pääsee loistamaan omilla vahvuuksillaan, mutta muuten tuntuu siltä että mies on löytänyt aamiaismuropaketista joka vuosi kausikortin Leijona-pakistoon, muuta syytä hänen mukanaololleen en keksi.
 

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
Täänän oli sitten taas vakiosähläystä. 1-0 tappio jälleen Ruotsia vastaan. Sihvonen repii pelihousut,tosin vähän syystäkin, heikkoa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sheddenin pelikirja on hyökkäyspelin osalta puutteellinen, osin jopa hyvin puutteellinen.

Tänään kolmas erä Ruotsia vastaan kertoi koruttomasti kuinka puutteellinen se todellisuudessa on. Ihan en erää alusta nähnyt, mutta viimeisen noin 13 minuutin aikana ei ollut oikeastaan yhtään hyvin toteutettua hyökkäystä. Toki se kertoo myös Ruotsin pelikirjasta. Mutta eihän jääkiekkoa pelata edes SM-liigassa menestyksellä niin, että heitetään kiekkoa päätyyn ja yritetään karvata se sitten pois varsinkaan kun Ruotsin pelitavasta johtuen karvaus ei toiminut.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Huh mikä ero pelisysteemeissä! Ruotsi pelasi juuri niinkuin Baxter yrittää pelata. 1-2-2 ohjauspeli ei todellakaan ole oma suosikkini, mutta pirun tehokas hyvin pelattuna. Ruotsilla on tässä työkalupakissa vielä kohtuullisen hyvä avauspeli ja tarvittaessa karvaus nousee muuttuen hetkellisesti 2-1-2:ksi. Tällä pelillä pelataan vastustaja kulmiin ja laatupaikat minimoituvat. Ruotsi pelasi Suomen suht.helposti nollille. Suomella ei ollut mitään vastauksia Ruotsin ohjauspeliin. Joukkue alistui lammasmaisesti osaansa. Ei kovin vakuuttavaa Shedden & co:lta. Turha tätä on pelaajamateriaalilla selitellä, nyt hävittiin huonomman pelisysteemin takia. Leino ei riitä kansainvälisiin ympyröihin. Sen sijaan Santala pelasi erinomaisesti.
 

Torpeedoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Bluesin poika ratkaisi.

Nils Ekman, tuu takaisin Espooseen!
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yllättävän kovasanaisesti (=rehellisesti) Jalonen kritisoi YLEn haastattelussa Suomen omaa peliä. Hän vaikutti jopa hieman turhautuneelta.

Pakit hidastelee, viisikko on levällään ja ylivoima paskaa. Koossa paras nippu mikä saatavilla ja joukkue kykenee tekemään koko turnauksessa ainoastaan neljä maalia eikä yhtään ylivoimalla. Ei tää hyvältä vaikuta.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Huh mikä ero pelisysteemeissä! Ruotsi pelasi juuri niinkuin Baxter yrittää pelata. 1-2-2 ohjauspeli ei todellakaan ole oma suosikkini, mutta pirun tehokas hyvin pelattuna. Ruotsilla on tässä työkalupakissa vielä kohtuullisen hyvä avauspeli ja tarvittaessa karvaus nousee muuttuen hetkellisesti 2-1-2:ksi. Tällä pelillä pelataan vastustaja kulmiin ja laatupaikat minimoituvat. Ruotsi pelasi Suomen suht.helposti nollille. Suomella ei ollut mitään vastauksia Ruotsin ohjauspeliin. Joukkue alistui lammasmaisesti osaansa. Ei kovin vakuuttavaa Shedden & co:lta. Turha tätä on pelaajamateriaalilla selitellä, nyt hävittiin huonomman pelisysteemin takia. Leino ei riitä kansainvälisiin ympyröihin. Sen sijaan Santala pelasi erinomaisesti.

Taisi Suomella olla pari tolppalaukausta. Olisi voinut olla tulos toinen, jos edes jompi kumpi olisi mennyt sisään. Olisi Ruotsi joutunut avaamaan peliään jne. Ruotsi vain kyttäsi sitä yhtä paikkaa. Ei kaunista, mutta tehokasta niinkuin sanoit. Tällaista tämä yleensä vaan Ruotsia vastaan on. Maalintekijöitä kaivataan.

Ja vaikka Leino ei vielä riitä kv-ympyröihin, niin toivottavasti kehittyy ja on kohta riittävän tasokas. Mun mielestä ainoa kiekon kanssa taitava suomalainen tässä turnauksessa. Yritti edes haastaa kulmissa, ku muut yleensä on selkä päin kenttää kiekon kanssa laidan lähellä. Sellainen kulmapelaaminen on helppoa, mutta tehotonta. Joskus pitäisi päästä kääntymään sen kiekon kanssa, jotta saadaan joko maalipaikka tai jäähy. Tässä Leino on jo SM-liigan ykkönen, toivottavasti ei vaan käy niin, että kehitys on pysähtynyt.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Leino ei riitä kansainvälisiin ympyröihin. Sen sijaan Santala pelasi erinomaisesti.
Mielipidekysymyksiä hyvinkin pitkälti, mutta kyllä nimeäsin nuo kaverit toisin päin. Leinolla on oikeastaan vain yksi heikkous kv-otteluihin, ja se on liian pitkä hautominen kiekon kanssa. Silmää löytyy oikeasti ja paljon, mutta siitä kiekosta on luovuttava aikaisemmin, jos haluaa saada parempia maalipaikkoja järjestettyä kavereille. Monasti Leino tekee ihan turhaan täyspyöräytyksen vaikka joku olikin jo hyvällä syöttöpaikalla. Sen aikana vastustajan ryhmittymä onkin sitten jo pelannut montaa syöttösuuntaa pois käytöstä.

Mitä yleisesti jäi eniten tässä turnauksessa kaipaamaan, niin se on tietysti paremmat puolustajat. Herrat Saravo, Niemi ja Puistola ainakin olivat kiekollisessa pelissä kovinkin vaisuja, eikä mitään siihen liittyvää hyvää pelaamista jäänyt silmiin koko turneesta. Se asettaa ne muut kaverit sitten aika kovalle koetukselle, jos vain muutama kaveri pystyy tukemaan hyökkäyksiä. Kv-otteluissa kuitenkin kuuluisi pelata joka kentällisellä aika saman tyyppistä kiekkoa, kun hyökkäyksestä puhutaan.
 

filmirulla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voi voi! Kolme peliä takana ja yhtään ylivoima maalia ei saatu aikaan! Pitäiskö siitä olla huolissaan? Kyllä minusta täytyisi olla. Markkanen pelasi maalissa mallikkaasti mutta silti se ainokainen joka livahti sisään meni kyllä hiukan helposti. Väitän, että jos pelissä tulisi 10 vastaavaa paikkaa niin Markkanen koppaisi niistä vähintään kahdeksan. Täytyy sanoa, että onneksi maalilla ei ollut Lundell sillä jos olisi ollut niin kyllä täällä saattais olla pieni lynkkaus mieliala päällä.

Toisaalta Sheddenin valmentamissa joukkueissa on aina ollut alussa hankaluuksia joten saa nähdä miten homma muuttuu. Tosin MM - kisoissa onkin sitten ihan uudet miehet kehissä ja jos siellä opetellaan kuvioita niin peli on jo ohi, kun ne on opittu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös