Ässät kriisissä 2007–2008

  • 326 416
  • 1 206
Tila
Viestiketju on suljettu.

Teela

Jäsen
Peltonen oli joukkueen viestinviejänä ilmoittanut, että joukkue ei tule menemään jäälle harjoittelemaan. Tämän jälkeen Härkälä oli pyytänyt/pakottanut Pelen puntarille. Puntari näytti painon kasvaneen 8 kiloa harjoituskauden päättymisestä. Tähän Härkälä oli todennut, ettei kapteenin tarvitse osallistua joukkueen toimintaan ennenkuin nuo kilot on saatu pois Porihallin kuntopyörällä polkien.

Tämän kyseisen version olen myös kuullut henkilöltä,joka on valmentanut A-junnuja aikoinaan.Edelleen kuitenkin tekemisissä Ässissä toimivien henkilöiden kanssa.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Eräästä lähteestä kuulin tälläisen tarinan:

Peltonen oli joukkueen viestinviejänä ilmoittanut, että joukkue ei tule menemään jäälle harjoittelemaan. Tämän jälkeen Härkälä oli pyytänyt/pakottanut Pelen puntarille. Puntari näytti painon kasvaneen 8 kiloa harjoituskauden päättymisestä. Tähän Härkälä oli todennut, ettei kapteenin tarvitse osallistua joukkueen toimintaan ennenkuin nuo kilot on saatu pois Porihallin kuntopyörällä polkien.

Hiukan nyt pelottaa, että tässä käy kuin viime kaudella. Silloin odotettiin liikaa. Nyt pitäisi valmentajan vaihtua ja nopeesti!!

Kannattaisiko punnita koko porukka? Eiköhän Peltonen ole kesän jälkeen vetänyt samat treenit kuin kaikki muutkin. Jos pelaajat jokapäiväisestä harjoittelusta huolimatta lihoavat tuota tahtia niin kyllä vika on harjoittelussa eikä pelaajissa. Pelaajan nöyryyttämisen sijaan valmentaja voisi katsoa peiliin ja miettiä onko joukkueen harjoittelu ollut aivan kohdallaan, jos pelaajan paino tuolla tavalla nousee. Miten ihmeessä pelaajat voivat kunnioittaa valmentajaa, jos tämä ei myönnä virheitään vaan syyttää pelaajia? Ei pelaajien kunnioitusta heitä nöyryyttämällä saavuteta.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mikäli harjoituskauden loppu on lähellekään samaan aikaan kuin kauden alku, niin en usko, että yksikään pelaaja voisi lihoa 8 kiloa. Se vaatisi niin älytöntä syömistä, ettei se liigapelaajan treeni/pelimäärillä onnistu. Aikaahan kauden alusta on vasta noin kuukauden verran. Tietenkään en tiedä, että kuinka vähän Ässissä treenataan, mutta tuskin niin vähää kuitenkaan.
 

SpaidAce

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Dallas Stars
Ja minä tällaisen Ässien lähellä olevalta henkilöltä. (ex-liigapelaaja)

Härkälä oli komentanut pelaajat katinkuruun lenkille, jonne pelaajat olivat lähteneetkin. Tosin vain hetken matkaa, jolloin oltiin pysähdytty ja pidetty pelaajien kesken "palaveri" jossa oli päätetty, ettei nyt mihinkään juosta sen takia että peli meni huonosti ja lähtivät takaisin hallille. Tästä Härkälä olisi vetänyt herneet nenään ja ilmeisestikin Pele oli tuo joka oli tosiaan ollut Härtsyn kanssa keskustelemassa tuosta lenkistä.

jepjep..Kuhan vaan ton oman tarinani kirjoitin. Kuulin sen melko luotettavalta taholta. Eihän näistä silti teidä, mikä pitää paikkansa.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
jepjep..Kuhan vaan ton oman tarinani kirjoitin. Kuulin sen melko luotettavalta taholta. Eihän näistä silti teidä, mikä pitää paikkansa.

Niinpä. Ihan mielenkiintoista silti seurata, että mikä on seuraava käänne. Toivottavasti joku kertoisi sen oikeankin tarinan joskus. Tai voi se tietysti olla tuo sinunkin tarinasi. Ei sitä taida tietää kuin Härkälä ja Pele, että mikä on totuus.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Kesällä en millään niellyt Veron kirjoituksia Ässien huonosta kesäharjoittelusta, mutta taisi Vero olla koko ajan oikeassa. Jos tuo Peltosen painonnousu pitää paikkansa niin huonon kesäharjoittelun jälkeen on ilmeisesti luovuttu harjoittelusta kokonaan ja syöty kuitenkin entiseen malliin. Kai siellä jäällä ollaan vain hiottu ylivoimapeliä eli seisoskeltu paikallaan ja heitelty lättyjä toisille. Jos kuntopuoli on tosiaan niin kuralla kuin tällä hetkellä pelkään niin ei voi kuin sääliä pelaajia. Ei varmaan ole hääviä lähteä rapakunnossa taistelemaan huippukuntoisia joukkueita vastaan. Vähän kuin lähtisi haarniskan ja miekan kanssa taistelemaan tankkia vastaan. Pelin jälkeen sitten vedetään öiset rangaistusharjoitukset koska ei pärjätä.

Olisi vittu vetänyt harjoituksia silloin, kun muutkin harjoittelivat niin ei tarvitsisi nyt syyllistää muita ja vetää rangaistusharjoituksia rapakuntoisille ja määrätä omatoimista rasvanpolttoa ylipainoisille.
 

Hockey-65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Joopajoo, tää kausi on taputeltu. Alkaa ottamaan päähän, kumppanit Hirsimäki, Ahola & Takko.

Lahdessa vuosikaudet ammattitaidottoman johdon toimintaa seuranneena tuohon on helppo yhtyä.

Ässissä johto on jo todistanut ammattitaidottomuutensa aivan päättömillä ratkaisuilla, joista Härkälän jatko pesti pisteenä iin päälle.
Valmentajia ja pelaajia on helppoa laittaa pellolle, mutta kun ongelmia pitäisi ihan oikeasti ratkoa, siis miten vitussa se onnistuu kun asialla on juuri tuo sama kopla joka on koko sopan keittänyt? = "Syöpä" istuu syvällä!

Lahdessa totuttuun rämpimiseen tuli muutos kun Eloranta astui peräsimeen, joka sattui olemaan sillä hetkellä oikea valinta valmentajaksi, urheilullinen menestys oli hyvää ja hän sai jopa "joo, joo" miehet toimistolla näyttämään osaavilta, vastaamalla itse ilmeisesti kaikesta urheilupuoleen liittyvästä.
Mutta, mutta, karmea arki koitti taas kun "Piri" lähti hakemaan uusia haasteita, ja millainen perintö tuolta urheilullisesti loistavalta aikakaudelta jätettiin jälkipolville? ...se on pojat legendaa!

Lyhyellä tähtäimellä Paras lääke Ässillekin olisi riittävän suurella auktoriteetilla varustettu käskijä ja äkkiä, täytyy toivoa että pelastaja löytyisi ja ennen kaikkea sitä, että etsintä olisi jo käynnissä.

Kaikkea hyvää sinne Poriin ja koittakaahan kestää!
 

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olihan kyllä melkoinen kristallipallo... tai mikä ennustus se on, jos hommaa on käynyt seuraamassa. Taisi tulla itsekin epäiltyä tuota silloin aikanaan, joten jonkinasteinen anteeksipyyntö veron suuntaan täältä.

Joku tuossa syytti koko trioa (Ahola, Hrsimäki ja Takko) tästä tuloksesta, mutta aiemmin taas joku sanoi, että esim. Hirsimäki ei olisi Härkälää valinnut. Eli onko tässä kuitenkin "syytettävä" Takkoa yksinään? Tai ei tarvitsisi syyttää, jos rehellisesti myöntäisi, että tuli tehtyä virhearvio. Ei toki ollut ensimmäinen, mutta kai se joskus oppii niistä virheistään. Pajuojalta nyt sentään saattoi edes jotain odottaa, kun kuitenkin edes junnut oli samassa lajissa mestaruurteen luotsannut... eli se ei ollut yhtä paha huti kuin tämä (oletusarvoisesti).
 

Jande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Arsenal
Jos veikata pitäisi niin tämä on vain tätä normaalia selittelyä, mutta kulisseissa toimitaan kuitenkin kovalla vauhdilla koko ajan uuden valmentajan eteen.

Voiko silti olla, että valmentajia on kartoitettu ja vaihtoehdot ovat olleet tyyliin Hannu Kapanen ja Juhani Tamminen joten johdossa on päätetty puuttua nyt pelaajistoon ja antaa vielä luottoa valmennukselle.

Arvailua.

Varmasti asiaa pengotaan kulisseissa ja kartoitetaan mahdollisia valmentajaehdokkaita ja halukkuuksia on varmasti jo kyselty. Ei varmasti olla tuudittauduttu yksin siihen, että nykyvoimin solmu selviää, mutta samalla äärimmäisen varovasti, että mikään ei vuotaisi julkisuuteen. Näissä tilanteissa se voisi toisinaan tarkoittaa koko homman vesittymistä. Toisaalta varmaan Ässätkin haluaa pitää asian salassa, jotta jos niin onnellisesti vaikka kävisi että homma lähtisi toimimaan, päästäisiin tilanteesta vielä kaikessa hiljaisuudessa ulos. Ja mihinkään Kapasiin ei varmasti päädytä, mielummin mennään sitten näillä jos ei muuten.

Muistelin Penan joskus jossain kertoneen, kun Tami Poriin teki viime visiittinsä, että sopimuksesta neuvoteltiin sunnuntaina Penan työpaikalla Harjavallassa ja niin ettei kukaan ulkopuolinen varmasti nähnyt Tamin tai Penen tulevan tai menevän sisään toimistoon.
 

SpaidAce

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Dallas Stars
Olipas vero hyvin jäljillä jo noin aikaisessa vaiheessa. Jopa niin jäljillä, että hieman pelottaa.*hymiö*

Sanon heti alkuun, että olen alunperin pitänyt Härkälää täysin sopimattomana ykkösvalmentajaksi ja tämä voi vaikuttaa negatiivisesti näkemykseeni missä mennään. Mutta tilanne on mielestäni tämä; Maven ja Pelen ison egojen puristuksessa valmentajaksi piti valita mies, joka ymmärtää ruutunsa Ässissä. Lisäksi tietysti hyvät välit Takon kanssa ovat etu. Ja näin ollen valittiin Härkälä ja samalla sinetöitiin se, että Ässien menestys on täysin riippuvainen yksilöiden taidosta ja halusta pelata Ässille.

Tämä osa tekstiä ennustettu loistavasti. Nythän tilanne on paljastunut ja se tilanne onkin juuri veron kuvailema.

Tällä näkymällä en mitenkään usko, että Härkälä valmentaa koko sopimuskauttaan.

Toivotaan, että tääkin pitää kutinsa...
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Vai ovatko Lukon kannattajat kriisissä Äsiien kriisistä?
Kriisi taitaa olla hieman liian voimakas sana, mutta aidosti huolissamme olemme, tottakai. Millaista olisi pelata liigaa, jos näiden joukkueiden kuusi keskinäistä ottelua loistaisivat poissaolollaan? No ei miltään tietenkään, joten toivomme, että asianne saadaan selviksi parhainpäin, eikä mitään vaaraa mistään karsinnoista ole olemassa. Mutta samaan hengenvetoon se kuitenkin pitää muistaa, että paras tilanne on silloin, kun Lukko pelaa sarjan kärkipaikoilla, ja Ässät vastaavasti miehittää sitä toista päätä, kuitenkaan putoamatta mestikseen.

Nyt kun on jo keskiviikkoilta, eikä valmennusrintamalta ole kuulunut mitään uutta, niin voidaan olettaa nykyisen jatkavan tehtävässään ainakin tämän viikon. Olen asiasta jotenkin hyvilläni, koska pakkovaihto kertoo myös siitä, että seuranjohdossa on jossain kohtaa toimittu väärin. Se on yleensä merkki amatöörien puuhastelusta, eikä valitettavasti mitenkään edesauta suomalaisen jääkiekon kehitystä.
 

Ouninpohja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joku tuossa syytti koko trioa (Ahola, Hrsimäki ja Takko) tästä tuloksesta, mutta aiemmin taas joku sanoi, että esim. Hirsimäki ei olisi Härkälää valinnut. Eli onko tässä kuitenkin "syytettävä" Takkoa yksinään? Tai ei tarvitsisi syyttää, jos rehellisesti myöntäisi, että tuli tehtyä virhearvio. Ei toki ollut ensimmäinen, mutta kai se joskus oppii niistä virheistään. Pajuojalta nyt sentään saattoi edes jotain odottaa, kun kuitenkin edes junnut oli samassa lajissa mestaruurteen luotsannut... eli se ei ollut yhtä paha huti kuin tämä (oletusarvoisesti).

Niin, samaa asiaahan peräänkuulutin tuolla toisessa ketjussa muutama päivä sitten, mutta sain siitä nokilleni; ketjussa oltiin sitä mieltä, ettei moiseen ole tarvetta.

Jos päättäjät ottavat suoraselkäisesti vastuun teoistaan, jälkipuheet ja suoranainen paskanjauhanta vähenevät huomattavasti, enkä ainakaan minä soittaisi täällä poskeani johtoportaalle.

Ja ennen kaikkea, arvostus ässäjohtoa kohtaan nousisi varmasti.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihmettelen Aholan vakuutteluita. Kaikkihan sen nyt näkee että valmennukseen ei ole yhtään luottamusta. Johto on täysin amatöörimäinen ja taitaakin suurimmat mätäpaiseet olla siellä jos ei sitä huomata! Peitellään omia virheitä eikä uskalleta ottaa vastuuta kun itse valitsema päävalmentaja kusee koko homman. Jos valmentajan ja joukkueen kemiat ovat tulehtuneet, niin mitä helkkaria vielä odotellaan. Kauanko odotetaan kun kaikki tietää ettei laiva käänny vaan uppoaa kuin seula. Härkälä pitää saada ulos ennen Lukko peliä. Muita vaihtoehtoja ei ole. Ässillä tuskin on varaa koko pelaajien kuppikuntaa heittää kilometritehtaalle? Mikäli Härkälä itsepintaisesti jatkaa niin sitten pitää kuppikuntalaiset heittää pellolle. Tuskin siellä kapteeni on ainoa, ainakaan eilisen pelin perusteella.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Ihmettelen Aholan vakuutteluita. Kaikkihan sen nyt näkee että valmennukseen ei ole yhtään luottamusta. Johto on täysin amatöörimäinen ja taitaakin suurimmat mätäpaiseet olla siellä jos ei sitä huomata! Peitellään omia virheitä eikä uskalleta ottaa vastuuta kun itse valitsema päävalmentaja kusee koko homman. Jos valmentajan ja joukkueen kemiat ovat tulehtuneet, niin mitä helkkaria vielä odotellaan. Kauanko odotetaan kun kaikki tietää ettei laiva käänny vaan uppoaa kuin seula. Härkälä pitää saada ulos ennen Lukko peliä. Muita vaihtoehtoja ei ole. Ässillä tuskin on varaa koko pelaajien kuppikuntaa heittää kilometritehtaalle? Mikäli Härkälä itsepintaisesti jatkaa niin sitten pitää kuppikuntalaiset heittää pellolle. Tuskin siellä kapteeni on ainoa, ainakaan eilisen pelin perusteella.

Eikö se Pena sen vertaa kiekosta tajua että vaikka Ässiin hankittaisiin 10 uutta pelaajaa ei homma tästä mihinkään muutu, Härkälä ei osannut valmentaa kauden alussa eikä sitä osaa vieläkään. Toisekseen epäilenpä että hivenen kalliimmaksi uusien pelureiden hankinta tulee kuin nälkäpalkkaisen valmentajan pois potkiminen.

Ainoa mitä Padan johto uskoo, on ihmisten äänestäminen jaloillaan, eli seuraavan pelin uusi tavoite voisi olla esim. 3000 katsojaa. Alkaisi joskus jotain tapahtumaankin.
 
Mutta samaan hengenvetoon se kuitenkin pitää muistaa, että paras tilanne on silloin, kun Lukko pelaa sarjan kärkipaikoilla, ja Ässät vastaavasti miehittää sitä toista päätä, kuitenkaan putoamatta mestikseen.

Kyllä mun mielestä kuitenkin olisi paras tilanne silloin, kun (pitkästä aikaa) molemmat satakauntalaisseurat pärjäisivät. Lukko saisi toki keskinäiset kamppailut viedä.

Mielenkiintoisia aikoja eletään kyllä Porissa. Härkälää saanee kenkää, mutta kyllä näyttäisi siltä, että myös johtoportaassa pitäisi jotain muutoksia tehdä. Kahtena peräkkäisenä kautena sukeltaminen ei ole enää pelkästään valmentajista kiinni.

Noh. Eiköhän Ässät vielä nouse sieltä suosta uudestaan ylös, kuten tähänkin asti. Tuskin tällä kaudella, mutta toivottavasti tulevaisuudessa.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Eikö se Pena sen vertaa kiekosta tajua että vaikka Ässiin hankittaisiin 10 uutta pelaajaa ei homma tästä mihinkään muutu, Härkälä ei osannut valmentaa kauden alussa eikä sitä osaa vieläkään.
Harvemmin nuo valmentajan vaihdot on tuonut tulosta ja toisaalta varmaan takaraivossa muistuttaa tilanne jossa Toivolalle oltiin antamassa kenkää ja kuinkas sit kävikään. Pitkäjännitteisyys palkittiin.

No toisaalta ei tuo jatkuva valmentajien kengittäminen ja vielä kannattajien keskuudesta tulevilla vaatimuksilla varmaankaan luo kuvaa kenellekkään mistään "järkevästä" työpaikasta. Voi olla vaikeaa löytää tosi ammattilaista tuohon valmentajan pestiin.

Ahola taitaa muutenkin olla pahassa raossa sen suhteen, että onko pelaajien ja valmentajien valintojen(vaihtojen) suhteen menty liikaa kannattajien vaatimusten mukaan eikä järjen.
 

mikkou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Kajo
Tuo Peltosen painonnousukuvio on mielenkiintoinen pointti. Tuo 8kg läskiä (varmaankin tässätapauksessa) tulee tuossa ajassa helposti hiukan esimerkiksi olutta siemaillen.

8kg läskiä = 72000 kcal, joka tekee noin 550 pulloa keskiolutta (normikulutuksen päälle) eli kuukaudessa noin 18-19 pulloa päivittäin. Tuollaisen määrän vetäisee helposti sm-liigassa kiekkoa ammatikseen ja 2 kertaa päivässä harjoitteleva henkilö. Pelireissujen menomatkoillakin juomaa lienee kulunut reippaasti esitysten perusteella ja paluutkin ovat varmaankin näillä eväillä olleet hauskoja, joten ei ihme että peli ei ole kulkenut mutta ihme että välit ovat poikki?

Toki pitää ottaa huomioon että kankkusessa suolapalat ja roskaruuat maistuvat aina herkullisilta.

Tämä loppu täysin ohi aiheesta mutta 8kg painonnousu tuossa ajassa vaatii kyllä suhteellisen kovia sankaritekoja eikä siinä paljoakaan ole treenaamaan ehditty, joten itse en heti tähän teoriaan lähtisi uskomaan....?

Niin ja laskutoimitus vetäisty mutu-tuntumalla, viisaammat korjatkoot.
 

Harri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Arsenal
Sori, mutta meininki alkaa mennä irrationalisuudessaan jo hullunkurisiin mittoihin. Peltonen punnittu? Jäähallilla kiertävät huhut 8 kilon painonnoususta? Tarkat laskelmat siitä kuinka paljon kaljaa on mennyt? En halua kenenkään tietolähteiden luotettavuutta arvostella, mutta olisi kyllä kivaa tietää jälkeenpäin kuinka paljon näistä nettispekulaatioista on sitä puhdasta bullshittiä.
 

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jospa Pelellä on paha ummetus?

Lukko peli perjantaina voi olla aika ratkaiseva Ässien tilanteen kannalta. Murskatappio vauhdittaisi valmentajan vaihtoa ja voitto taas pitkittäisi päätöksen tekoa.

Omasta mielestä kuulostaa lapselliselta käyttäytymiseltä joukkuueelta kiukuttelu valmentajaa kohtaan, mutta vastaavasti rangaistuksena yötreenit/lenkit eivät kuulu nykyajan valmennusmuotoihin. Ammattimaisuutta tässä kaivattaisiin. Jos ei motivaatio tai taito riitä niin pois firmasta, oli sitten valmentaja tai pelaaja.


Mielenkiinnolla seurataan mihin tämä juttu kehittyy.
 

mikkou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Kajo
Sanoisin, että se 8kg läskiä sisältää 70% vettä, niin kuin ihmisen keho muistaakseni keskimäärin muutenkin. Eli paljon vähemmän olutta riittänee tuohon.

Eli siis jos ihminen lihoaa vaikkapa 8kg niin tästä määrästä 70% on vettä, vai ymmärsinkö nyt väärin?

Ylläoleva laskutoimitus oli tehty niinsanotusti kieli poskella :)
 

Delkor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli siis jos ihminen lihoaa vaikkapa 8kg niin tästä määrästä 70% on vettä, vai ymmärsinkö nyt väärin?

Ylläoleva laskutoimitus oli tehty niinsanotusti kieli poskella :)

En tiedä, mutta olettaisin kehon vesipitoisuuden pysyvän melko vakiona painon noustessa tai laskiessa.
 

Trabant

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Blackhawks, Newcastle United
Lahdessa vuosikaudet ammattitaidottoman johdon toimintaa seuranneena tuohon on helppo yhtyä.

Ässissä johto on jo todistanut ammattitaidottomuutensa aivan päättömillä ratkaisuilla, joista Härkälän jatko pesti pisteenä iin päälle.
Valmentajia ja pelaajia on helppoa laittaa pellolle, mutta kun ongelmia pitäisi ihan oikeasti ratkoa, siis miten vitussa se onnistuu kun asialla on juuri tuo sama kopla joka on koko sopan keittänyt? = "Syöpä" istuu syvällä!
Niin, Lahdessa ammattitaidoton seurajohtaminen on näkynyt useampana konkurssina. Porissa tuo sopan keittänyt kopla on tehnyt konkurssin partaalla olleesta seurasta vakavaraisen. Kahdessa vuodessa reilusti päälle miljoona euroa plussaa.. Toki virheitäkin on tehty, mutta kyllä niitä tehdään ihan kaikkialla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös