Kajaanin Hokki 2007–2008

  • 102 734
  • 300

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Kivasti kausi alkoi kotivoitolla vaasalaisista ja uusi mies Rantanen täytti heti paikkansa hienosti. Kirenin kausi jäi sitten aika lyhyeksi, yhdessä harkkamatsissa ehdin vissiin näkemään Hokin puserossa :) Mutta hyvähän se on, että Hokin kautta noustaan liigaan jatkuvasti vaikkein ehdittäisi edes runkosarjaa pelata. Takaa sen, ettei kyvykkäistä tulijoista ole pulaa. Jotenkin on kuitenkin sellainen kutina, että vielä tulee puolustukseen 1-2 miestä lisää kauden aikana. Ja nimenomaan vahvistuksia, tuskin näillä mennään loppuun asti.
 

Zor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki, Kärpät ja SuPS
Kauden avaus vahvisti ennakkokäsityksiä

Eli Hokkipakka on hyvällä tiellä. Ekassa erässä Sport oli reilusti parempi ja ansaitsi johtonsa. Hokilla taisi juhlahumu jäädä päälle ja yksinpelaamiseksi meni. Toisessa erässä Sport karkasi jo 0-2 johtoon, kunnes Haverisen ranne puhui ja Hokki heräsi taistoon. Loppuerä olikin sitten täysin kajaanilaisten. Hokki vyörytti peliä jatkuvalla syötöllä Sport päätyyn. Maalit oli hieman erikoisia. Toka (Kangasniemen rannari) meni melkein nollakulmasta ja kolmas kimposi päätylaudasta maalin eteen ja Keränen survoi sisään. Sportilla ei tainnut olla erässä enää yhtään laukausta kohti Hokki maalia (Hokin ensimmäisen maalin jälkeen). Kolmas oli hieman tasaisempaa, mutta ehkä hienokseltaan Hokin hallintaa kuitenkin.

Neljäs maali lämmitti mieltä suuresti. Hyvin koko ottelun liikkunut ja jo harjoitusotteluissa loistanut Keränen painoi tuhatta Sport päätyyn, taklasi pakin seinille puhtaasti ja ryösti kiekon itselleen. Tarkka syöttö maalin eteen Haveriselle ja jälleen Haverisen ranne puhui putken juureen. Sport oli lyöty. Jos tämä ilme jatkuu koko kauden, on meillä lystiä katsomossa! =)

Hokki tähdet:
*** Markus Haverinen, kaksi paikkaa ja kaksi maalia
** Juho Keränen, raatoi totuttuun tapaan, mukavasti myös tehoja
* Atte Ohtamaa, loistavia otteita puolustajana sekä hyviä hyökkäyksen tukemisia pelin aikana

Muuta:
* Päätuomari Keränen onnistui mukavasti ottelussa, ei jäätynyt
* Ex-Hokkilaiset (Appel ja Jaatinen) olivat tosi näkymättömiä
* Käsittämätön määrä turvalleen menoja (omia aikojaan) Hokilta... liekkö luistimien teroitus unohtunut ;)
* Ohtamaalle ansaittu rangaistus sukeltamisesta... toivottavasti tästä linjasta pidetään kiinni ja aina heiluu jäähyaition ovi
* Hokin yyvee oli vielä ruosteessa, kiekko ei liikkunut tarpeeksi ja laukaukset olivat aika onnettomia (noo kausihan on vielä nuori)
* Robson hiiltyi Keräsen puhtaasta taklauksesta ja tempaisi nyrkillä ohtaan kostoksi... ja penaltia =)
* Oikarinen alkaa herätä peliin, Nikoskelainen oli edelleen aika näkymätön
 
Viimeksi muokattu:

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Tähdet menis multa jotakuinkin samoille miehille...mutta mä nostaisin Keräsen kyllä ykköseksi. Mun mielestä Keränen pelasi ehkä elämänsä pelin. Jätkä taklasi, niin kuin taitaa tehdä aina, mut nyt syntyi tehojakin ja nimenomaa sellaisella peräänantamattomuudella, että alta pois. Haverinen oli hyvä myös. Ohtamaa puolustuksen paras, mutta yhden tähden vois antaa myös Oikariselle joka oli hyvä, eikä Reunasen panosta sovi unohtaa.

Suurimmat miinukset menee sitten ehdottomasti Jonne Hattuselle. Jätkällä on harkkamatsit menny ihan hyvin, eilen oli aivan unessa! Jonne könysi pari kertaa turvallaan, muutama tosi paha menetys, laukaus ei lähde ja sit pomputti pari helppoo väärälle puolelle siniviivaa kun pyöritettiin peliä vastustajan päässä.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Tuota Hattusen Jonnen huonoa esitystä ihmettelin minäkin? Ei kulkenut ollenkaan vaikka harkkamatseissa näytti paremmalta kuin koskaan. No, onneksi Rantanen saatiin puolustukseen, oli paikkansa väärti puolustuksessa. Kokemus näkyi rauhallisuutena ja äijämäistä peliä pelasi muutenkin. Nätisti lähti maalilta ylimääräiset miehet :)
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
No, onneksi Rantanen saatiin puolustukseen, oli paikkansa väärti puolustuksessa. Kokemus näkyi rauhallisuutena ja äijämäistä peliä pelasi muutenkin. Nätisti lähti maalilta ylimääräiset miehet :)

Jep..taisi olla kolmannessa erässä, kun Rantanen heitti yhtä Sport hyökkääjää kuin rättiä...en nähnyt kuka oli kyseessä, mutta äijä teki oikeastaan kärrynpyörän ilman käsiä =)
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Rantanen jatkaa hyviä pelejä. Mutta Kirenin ja Ohtamaan poissaolo tekee puolustuksesta kovin kovin kapean. Valitettavasti. Peräpäähän täytyy löytyä 1-2 uutta profiilipelaajaa, muuten kausi loppu lyhyeen. Heikkisen Jake on perusvarma, Veli-Antti välillä hyökkää itsensä ulos. Hattusen Jonnella on tsemppiä ja vääntöä paremmin kuin viime vuonna, mutta kiekollisena peli on aika kehnoa vieläkin. Ylöspäin kuitenkin menossa.

Reunanen sitten floppasi oikein huolella eilen. Eipä silti, tuli näitä viime vuoden kaksikollekin runkkarissa silloin tällöin. Mutta onneksi on Engren mistä laittaa haastamaan. Taatusti näyttöhalut ovat kovat.

Hyökkäyksessä edelleen laukauksia säästellään ja viivytellään liikaa. Suoraviivaisempi meno toisi enemmän tulosta. Onnistuessaan nuo syöttely-kikkailu-kuvio maalit ovat kyllä upeita mutta helpommalla pelillä onnistuisi useammin.... Nikoskelainen alkaa herätä tähän kauteen, se on hyvä asia. Toivottavasti Memonen otti opikseen eilisestä, auttoi TuToa voittamaan pelin hölmöllä viitosellaan jonka otti silloin kun peli oli Hokilla hallussa!
 
Suosikkijoukkue
Hokki
Mikkö Rämö tolppien väliin.

Palkkasivat sitten Mikkö Rämön. Itse en näe tässä oikein järkeä, tosin hyvästä vahdista on kuitenkin kyse. Toivelistallani olisi ollut kokenut kiekollinen pakki. Mielestäni Reunanen on pelannut kaikki muut pelit poislukien pari edellistä niin hyvällä tasolla, että kyseistä hankitaa ei välttämättä olisi tarvittu. Mutta toivottavasti miehestä on apua.
 

Pauli

Jäsen
Olen samaa mieltä, ei olisi tarvinnut hankkia Rämöä. Tai ainakin olisi pitänyt tehdä ehdottomasti koko kauden kattava sopimus. Nyt loppukausi mennään kuitenkin Reunasella ja hän joutuu itseluottamus paskana taas pelaamaan jos nyt enään on edes Kajaanissa siinä vaiheessa kun Rämö lähtee muualle. Sopimusluonteesta jäi mulle ainakin se kuva että Rämä ei aiokaan olla koko kautta mestiksessä. Hakee pelituntumaa kunnes saa sopimuksen johonkin muualle. Olen yllättynyt jos pelaa koko kauden hokissa. Rämä mikä Rämö.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Tuli puskista ja on kyllä kovan luokan kassari Mestikseen. Hurja veto Hokilta. jos talous kestää niin mikä ettei. Kausi on niin alussa, ettei pidä aloittaa tasoituksen antamista muille näin varhain. Rämön avulla hankitaan muutamia voittoja ja joukkue saa lisää itseluottamusta ja peli paranee. Reunanen pelasi niin loistavan harjoituskauden, että jotain pitää olla pielessä joko pällitasolla tai salattua loukkaantumista tms että peli on noin kehnoa. Joten tällä saadaan aikaa hoitaa asiaa kuntoon ilman että pistepotti kärsii. Hyvä hankinta ehdottomasti. Vielä 1-2 kovaa pakkia tarvitaan kun Kiren ja Ohtamaa ovat Oulussa.
 

Zor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki, Kärpät ja SuPS
Paniikkinappula?

Mitäs tämä Rämö homma nyt oikein on...? Kuulostaa kyllä suoraan sanottuna hieman omituiselle!
Palkkasivat sitten Mikkö Rämön. Itse en näe tässä oikein järkeä, tosin hyvästä vahdista on kuitenkin kyse. Toivelistallani olisi ollut kokenut kiekollinen pakki. Mielestäni Reunanen on pelannut kaikki muut pelit poislukien pari edellistä niin hyvällä tasolla, että kyseistä hankitaa ei välttämättä olisi tarvittu. Mutta toivottavasti miehestä on apua.
Tässäkin asiassa allekirjoittanut on samoilla linjoilla Enimmäkseen Harmittoman kanssa. Jos Rämö on vaan muutaman ottelun hätäapu, niin valmennusjohto kaataa hatullisen p***aa nykyisen maalivahtikaksikon niskaan ja takana on vaan viisi ottelua. Maalivahtien itseluottamus saattaa olla aika kovilla, kun tulee yksi epäonnistunut ja toinen hieman heikompi peli alle ja heti hankitaan uutta kassaria tilalle.

Perjantain TuTo pelissä Reunanen imi kyllä sen kolmannen maalin pahasti, mutta kenellepä niitä ei joskus sattuisi. Engren ei ollu pelannu Hokkipaidassa kuukauteen, ni toisaalta ymmärrän, jos hieman oli perhosia vatsassa lauantaina.

Mutta vaikka tässä avautumiseksi meneekin, niin todellinen pelimieshän siellä on muutaman (?) ottelun meidän tolppien välissä. Todennäköisesti hienoja otteita tarjolla ja pisteitäkin tulossa, mutta jotenkin tämä kyllä särähtää minun korvaani. En ole koskaan oikein ymmärtänyt näitä muutaman ottelun keikkajuttuja (vaikka meillä on niistä todella hienojakin muistoja, esim. Rinne). Jos Rämön kanssa saadaan sorvattua jollakin opilla (ja rahalla) loppukauden sopimus, niin sitten tämä viesti voidaan melkein unohtaa. Se on kuitenkin vielä todettava, että harjoituspeleissä Reunanen oli kuin muuri ja olisi minusta ansainnut enemmän luottoa osakseen. Allekirjoittanut ainakin luottaa edelleen Reunaseen... katotaan mitä tapahtuu!

PS. Kyllä me todellisuudessa pakkikalustoon miehiä tarvitaan. Ohtamaan lähteminen oli kyllä megapahajuttu. Ohtamaan inttikomennus loppuu tammikuussa (vai loppuuko) ja sitten osoite on aivan varmasti Oulu. Kärppien loukkaantumissuma on vaan sitä luokkaa tällähetkellä, että pelkäänpä ettei miestä ei enää Hokki-paidassa nähdä. Onneksi Rantanen jäi aikanaan haaviin, muuten se paniikkinappula alkaisi olla täälläkin pohjassa.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Tietääkö kukaan mitä esimerkiksi Saavinen ja Törnvall tekee tällä hetkellä, missä pelaavat??
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Tietääkö kukaan mitä esimerkiksi Saavinen ja Törnvall tekee tällä hetkellä, missä pelaavat??

Eikös Saavi lopettanut kiekkoilun? Törnvall kyllä mahtuisi hienosti joukkueeseen. MInun mielestäni on ollut Hokissa hyvä pakki ja olisi tervetullut koska vaan takaisin. Pari isoa pakkia olisi kiva saada lisää. Eilisen pelissäkin Kortelainen sai runnoa Rämöä ihan rauhassa kun Hokin ainoa "siivooja" Rantanen ei ollut kentällä.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Eikös Saavi lopettanut kiekkoilun?
Näin taisi olla, syynä kuuleman mukaan se, että haluaa keskittyä nyt täysipainoisesti opintoihinsa. Tällaistahan tämä Mestis-touhu tuntuu olevan, turhan moni pelaaja lopettaa - sinällään ihan ymmärrettävästi, kun harva hommasta elantoa saa - vaikka hyviä pelivuosia olisi vielä paljon jäljellä.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Ossipekka Lehtonen Hokin vahvuuteen

Jääkiekkoliiton sivuilta hyppäsi illan Titaanit-pelin kokoonpanosta silmiin Lukon Ossipekka Lehtonen. Minulla ei kaverista ole Jatkoajan kuvausta parempaa havaintoa. Olisiko raumalaisia tai turkulaisia näkymyksiä pelurista? Hokki ei liene tiedottanut siirrosta mitään...
 
I

Ice-Cold

Hokilla on hyökkääjiä nyt jo kuuden ketjun verran yhteensä uuden lukkomiehen jälkeen,menee jo vähän yli tuo touhu, vaikka onkin tuo vaihtosopimus lukon kanssa niin eikai niitä kaikkia tarvitse ottaa kun ei todellakaan tarvita.

Myös tuo Rämön sopimus kuulostaa oudolta, suuri epäluottamuslause Reunasta kohtaan joka on kuitenkin tosi hyvä maalivahti mielestäni ja tulee kuitenkin loppukaudesta pelaamaan ykkösmaalivahtina kun Rämö poistuu jonnekkin parempaan sarjaan pelaamaan.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Niin..kyllähän nuo uudet miehet tarvittaisiin nimenomaan puolustukseen, siellä kun tuntuu olevan vain 3-4 pelimiestä. Eikä se Lehtonen mikään suuri apu hyökkäykseenkään ole.
 

the_smoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä me todellisuudessa pakkikalustoon miehiä tarvitaan. Ohtamaan lähteminen oli kyllä megapahajuttu. Ohtamaan inttikomennus loppuu tammikuussa (vai loppuuko) ja sitten osoite on aivan varmasti Oulu. Kärppien loukkaantumissuma on vaan sitä luokkaa tällähetkellä, että pelkäänpä ettei miestä ei enää Hokki-paidassa nähdä. Onneksi Rantanen jäi aikanaan haaviin, muuten se paniikkinappula alkaisi olla täälläkin pohjassa.

Kyllä Ohtamaa palaa kajaaniin. Tammikuun jälkeisestä ei tietoa ilmeisesti kenelläkään
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Hokilla on hyökkääjiä nyt jo kuuden ketjun verran yhteensä uuden lukkomiehen jälkeen,menee jo vähän yli tuo touhu, vaikka onkin tuo vaihtosopimus lukon kanssa niin eikai niitä kaikkia tarvitse ottaa kun ei todellakaan tarvita. .

Samaa olen ihmetellyt itsekin, mutta veikkaan että Hokilla ei ole tässä tilanteessa paljoa sanottavaa. Kaikki on otettava vanhan ajan farmisopimuksen tyyliin ja Lukko taitaa aika tarkkaan sanella ketä tulee ja myös sen, että Raumalta tulevat pelaavat. Toki Hokki myös hyötyy tästä Virtalan ja Hattusten muodossa, mutta nämä juniorit eivät ole vahvistuksia. Mitä Hokki tekee jollain Ossi-Pekka Lehtosella tässä vaiheessa? EI Todellakaan yhtään mitään.

Myös tuo Rämön sopimus kuulostaa oudolta, suuri epäluottamuslause Reunasta kohtaan joka on kuitenkin tosi hyvä maalivahti mielestäni ja tulee kuitenkin loppukaudesta pelaamaan ykkösmaalivahtina kun Rämö poistuu jonnekkin parempaan sarjaan pelaamaan.

Tässä taisi olla syynä Suikkasen paniikkinappula.
 

RaLu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Toki Hokki myös hyötyy tästä Virtalan ja Hattusten muodossa, mutta nämä juniorit eivät ole vahvistuksia. Mitä Hokki tekee jollain Ossi-Pekka Lehtosella tässä vaiheessa? EI Todellakaan yhtään mitään.

Mielenkiintoinen näkökulma tämäkin. Jarkko Hattunen(s.1987) ei ole juniori, mutta O-P Lehtonen(s.1986) on? Lehtonen pelasi liigan mukana ihan kelvolliset harjoituspelit ja pääsi viime kaudella jo liigassa pelaamaan tehden pari maaliakin.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Tuskin tässä vaiheessa kautta kenenkään kokeilusta suurta haittaa Hokille on. Upnorthille ja Ice-Coldille tiedoksi, että Hokilla ei ole pakko ottaa ketään pelaamaan. Jos Lukon kokoonpanon ulkopuolelle jääneet Hattunen ja Virtala ovat kovia vahvistuksia ( kuten toki ovatkin ) niin miksei kokoonpanoon murtautunut Lehtonen olisi? Tietysti puolustaja olisi tervetulleempi, mutta ei hyökkäyksenkään pelissä ole ollut kehumista. Turhaa neppailua ja vastuunsiirtelyä valmiissa maalipaikoissa mieheltä toiselle niin kauan että tilanne on ohi. Ehkä uusi kintereet virtaa puhkuva peluri saa tässä tilanteessa hyvääkin aikaan? Kokeilu kun ei oikeasti maksa mitään...
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Kyllä tuo Hokin tehottomuus vaatii että kaikki keinot, niin ketjukoostumuksissa ja muutenkin kokoonpanossa, käytetään. Tuolla materiaalilla on pikkuhiljaa tultava tulosta , kovin montaa peliä ei enää aikaa ole, muuten kärki karkaa liian kauaksi ja paineet kasvavat, sitten ei ole kenelläkään mukavaa.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Mielenkiintoinen näkökulma tämäkin. Jarkko Hattunen(s.1987) ei ole juniori, mutta O-P Lehtonen(s.1986) on? Lehtonen pelasi liigan mukana ihan kelvolliset harjoituspelit ja pääsi viime kaudella jo liigassa pelaamaan tehden pari maaliakin.

Tarkoituksena ei ollut mitenkään loukata Lukon kannattajia, mutta Hokki ei tarvitse Lehtosen palveluksia yhta paljon kuin vahvistusta puolustukseen,. Hyökkääjiä ja ratkaisijoita joukkueesta löytyy, mutta jostain syystä mestaruuskrapula on vienyt joukkueen tehokkuuden. Onko Suikkanen alkanut tällä kaudella oikeasti valmentamaan vai mistä turha mailan puristaminen oikein johtuu?

Edit: No nyt Lehtonen iski ekan maalin. Myönnän virheen, mutta puolustajaa kaivataan edelleen:)
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös