Juhlakauden 2007–2008 hankinnat

  • 827 389
  • 2 956
Tila
Viestiketju on suljettu.

Prt Sc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Robson Lukkoon => Ässiä vastaan 10p. => nk. "Jokke Heinäs-ilmiö" => Harmittaa.

Ässien paras aloittaja sekä paras pistemies harkkapeleissä. Mitäs me moisella, vai onkos hintalappu sitten paisunut liikaa?
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Hiukan hämmentynyt olen kyllä minäkin. Onhan se nyt ennenkuulumatonta että harkkapelien pistepörssin ykkönen saa monoa. Kyllä olisin toivonut että olisin saanut nähdä myös Robsonin kentällä 14.9 kun kausi alkaa (koskapa en ole yhtäkään harkkapeliä nähnyt), mutta niinpä niin, jaapa-jaa, tralla-laa..

Vai tehdäänkö tässä nyt sitten vain tilaa omille junnuille joille olisi pelipaikka ollut muuten turhan tiukassa? Vai todellako tässä Nickeä muka odotellaan? Ainakin jälkimmäisessä tapauksessa Robson olisi ilman muuta kannattanut pitää siihen asti. Kysymyksiä paljon, vastauksia vähän.. ainakin vielä
 

daavidinfuzz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Endstand, Moonsorrow
Mun mielestä tässä kohtaa toimittiin oikein. Robson ei ollut kuitenkaan semmoinen vahvistus kuin kaivataan, kun ei kerran mahdu kahteen ekaan kenttään ja kaksi kenttää rakennetaan enemmän nuorison ja puolustussuunnan puitteissa. Veikkaan että sieltä iänikuisesta Dallasista tulee joku jannu, joka VOI olla kovempi kuin Robson. Itse ottaisin kanukkipakin vielä tuohon ryhmään eikä sen tarvitse olla Nickerson... Tarpeen mukaan otetaan kaksi ukkoa, toinen korvaa Kuiperin, jos ei onnistu ja toinen Robsonin, jolta vapautui ulkomaalaispaikka. Rantanen on varmasti hyvä pelaamaan sikaa, mutta siihenkin kohtaan saattaa tulla rapakon toiselta puolelta vielä ratkaisu. Tämä ratkaisu merkitsee vain sitä, että odottavan aika on pitkä, Dallasista ei välttämättä tule sateentekijöitä, jos edes ketään, mutta niille siirroille tämä antaisi tilaa, jos tarvetta ilmenee.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En ehkä itsekään tarjoaisi Robsonille paikkaa hyvistä tehoista huolimatta, sen verran täynnä on hyökkäys, enkä oikein usko Robsonin liigassa enää hirveästi pisteitä tekevän. Ihan oikea päätös siis. Toisaalta tämä pistää entistäkin erikoisempaan valoon päätöksen ylipäänsä hommata Robson tryoutille. Oliko alunperinkään tarkoitus tarjota miehelle kunnon mahdollisuutta ottaa paikka Ässistä? Jos oli, mitä olisi voinut paremmin tehdä kuin iskeä joukkueen parhaat tehot harkkapeleissä? Jos ei ollut, miksi sitten miestä joukkueen mukana raahattiin sotkemassa ketjukokoonpanoja ja viemällä senkin verran näyttöpaikkoja joltain toiselta pelaajalta? Välillä toivoisi jotain selkeää linjaa ja järkeä kaikkiin pelaajahankintoihin Ässiltä, vaikka ei tässä puhutakaan kuin suhteellisen pienen roolin pelaajista kuitenkaan.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kaveri ei ole mikään puhdas sentteri, joten unohda koko juttu.

No eipä ole Jacinakaan ja se mies ei ainakaan harkkamatseissa tehnyt muuta kuin istui jäähyllä.

No, tämä ei kuulu Ässä-ketjuun enää...
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Robsonhan oli kaverin palveluksena näyteikkunalla Ässissä, ilmeisesti käytti "spotlight"-aikansa ihan hyvin ja saanee sopparin jonnekin Mestikseen tmv.
 

Redcoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ihan vaan mielenkiinnosta kysyn ja toivottavasti saan rehellisiä arvioita: Olisiko Robsonista Lukolle kakkossentteriksi?

Jos pelaa samalla tasolla kuin harjoitusotteluissa, niin mikä ettei. En tiedä Lukon tämänhetkisistä ketjukoostumuksista, eikä niistä kannata täällä alkaa sen enempää puhuakaan, mutta voisin ajatella, että mikäli Lukon kakkosesta löytyisi laidoilta hyökkäyssuuntaan riittävästi tehoja, niin Robson voisi hyvinkin pärjätä hiukan enemmän varmistelevassa roolissa kakkosketjutasolla. Tämä siis sillä olettamuksella, että pelin taso ei merkittävästi laske liigan alettua ja sopimuksen synnyttyä.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Jep,kai se oli nyt päätös jo tehtävä suuntaan tai toiseen ja nyt päätettiin näin ja päästään varmasti harjoittelemaan viimeiset puolitoista viikkoa lähes lopullisilla ketjuilla.
Tässä jää nyt vielä mahdollisuus hankkia kesken kauden ulkomailta vahvistusta jollekin mahdollisesti pettävälle osastolle.
Ne pelit mitä näin Robson oli tällainen perushyvä kaveri, ei säväyttänyt mitenkään, mutta ei pettänytkään.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Robsonhan oli kaverin palveluksena näyteikkunalla Ässissä, ilmeisesti käytti "spotlight"-aikansa ihan hyvin ja saanee sopparin jonnekin Mestikseen tmv.
Harkkamatsien tehokkain mies mestistasoa ja ei vielä mahdu jonkun mielestä kahteen ekaan kenttään. Mistähän se sitten kertoo?

Täytyy sanoa että aika omituiselta kokeilulta moinen vaikutti ja ei varmaan niin kaukana ajatus että joku toinen liigaseura kiittää ja kumartaa ja ottaa pelurin riveihinsä.
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Harkkamatsien tehokkain mies mestistasoa ja ei vielä mahdu jonkun mielestä kahteen ekaan kenttään. Mistähän se sitten kertoo?
Ainakin se kertoo siitä, että sinä et montaa matsia ole herralta nähnyt.

Ja tosiaan. Robsonin "koeaika" oli ystävänpalvelus Takolta. Nyt kun ketjut lyötiin Ässissä lopulliseen muotoonsa niin Robsonin oli aika lähteä.
 

Korinekki

Jäsen
Ainakin se kertoo siitä, että sinä et montaa matsia ole herralta nähnyt.

Ja tosiaan. Robsonin "koeaika" oli ystävänpalvelus Takolta. Nyt kun ketjut lyötiin Ässissä lopulliseen muotoonsa niin Robsonin oli aika lähteä.

Itse tuli Robsonia muutaman kerran nähtyä livenä, eikä vakuuttanut hiukkaakaan. Tosin alkoi pisteitä tekemään vasta sen jälkeen.
Muutaman nähdyn pelin perusteella, ei asiaa kahteen ekaan ketjuun sm-liigassa. Vaikuttaisi tähän saumaan hyvinkin Lukon tyyliseltä hankinnalta.....
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Pitsissä oli Robson ainakin täysin surffari, mitäänsanomaton paska. Olisin kyllä mielenkiinnolla halunut seurata miten pistetehtailu jatkuisi liigassa. Mies olisi hyvin voinut yllättääkin. Veikkaisin että ässäjohto ei halua ottaa riskiä, koska vaarana on että tehot loppuu kauden alkaessa.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Ei pysty käsittämään tätä Robsonin ja Rantasen ulostusta tässä vaiheessa. Eli Tienvieri jatkaa ja Anssi Rantanen ei saanut edes näyttöpaikkaa liigaan. Ensinnäkin ajankohta tälle draamalle. Miksi juuri nyt? Miksi Ässät ottaa try-outille ketään, jos sopimuksen teko on käytännössä mahdotonta? Ihmetyttää myös Härkälän kommentit Robsonista. Ei Blake mikään raketti luistimilla ollut, mutta tarviiko kaikkien olla, jos omaa muita apuja. Tehot puhuu minun mielestä puolestaan ja miehen aloitustaidot olivat Ässien senttereistä omaa luokkaansa.

Kuprun kanssa löytyi sävel, mutta Härtsyn mielestä Huhtala sopii tuohon paremmin. Blake pelasi loput pelit Hiseyn kanssa ja onnistui vissiin Robinkin kanssa. Eikö se kerro pelaajasta jo aika paljon, eli sopeutuu mihin rooliin vaan käsketään.

Rantaselle olisi ollut käyttöä fyysisessä pelissä ja asiallisen vittumaiselta vaikutti ainakin Lukko-pelissä maalinedustalla. Mutta kai se Tienvieri on sitten vaan niin vitun hyvä, että sille väkisin yritetään saada paikkaa joukkueessa.

Toivottavasti Blake saa sopimuksen, mieluiten vaikka Suomen ulkopuolelta, sillä siitä ei välttämättä Ässien kannalta hyvä heilu, jos mies liigasopimuksen jonnekin saa. Niin ja kiitos! Molemmille! On niitä paskempiakin pelaajia Ässissä nähty, parempien sopimusten kera ja nähdään edelleen...
 

Redcoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Helppoa olla samaa mieltä monesta Dee Sniderin pointista. Robson vaikutti paremmilla käsillä varustetulta versiolta Tuomas Takalasta, ja Rantanen tosiaan pelasi selvästi Tierantaa paremmin ja on fyysisempi. Siksi näiden kahden lähdöstä olisi helppo päätellä, että ulkomaalainen pakki on joko löydetty tai ainakin haussa. Mutta jos se on vasta haussa, niin edelleen voidaan kysyä, että miksi näytetään ovea kahdelle ihan hyvin pelanneelle kaverille ennen kuin on korvaaja tiedossa.
 

Legion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Everton, FC Bayern
Jaahans. Robson ja Rantanen ulos. Aika outo ratkaisu varsinkin Robsonin osalta. Aika kovalla korkeudella rima oli kaverilla, kun ei nähdyt tehot riittäneet.

Tän on nyt kai pakko tarkoittaa sitä, että joku puolustaja olis vielä tuloillaan. Itse näkisin että tämän herra x:n TÄYTYY olla suht vikkelä jäällä. Keskikädellinen peruspakki, jolla on luisteluvoimaa ja osaa puolustaa. Semmonen me tarvittaisiin.

Tietysti fyysinen, kädellinen ja nopea iso gangsteri kelpais, mutta realismia pitänee muistaa toivomuksissa. Ässien puolustus on nyt hidas, joten liikettä sinne tarvittaisiin ennenkaikkea.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Periaatteessa ihan samaa mieltä! Torkille ei yksinkertaisesti olisi enää riittänyt paikkaa pelaavasta kokoonpanosta, kun nytkin jo tuntuu olevan liikaa miehiä siihen sovitettavaksi (en edelleenkään käsitä missä Härkälä aikoo esimerkiksi Virkkusta peluuttaa). Joten eiköhän Torkki ole jo "case closed" tapaus..


Ihmeellinen pitää olla logiikka, jos näkee Virkkusen ja Torkin jollain tapaa keskenään vaihtokelpoisina pelaajina. Virkkusen paikka on ilman muuta kahdessa ensimmäisessä ketjussa joissa hän toivottavasti pystyy mättämään noin 30 maalia ja 50 pistettä per kausi. Torkin vahvuudet ovat/olisivat olleet ihan täsmälleen päinvastaisessa roolissa. Ja siihen ruutuun ei ole Ässien hyökkääjistössä tasan tarkkaan ainoatakaan toista pelaajaa Forsbackan lisäksi.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Tiedossa ei ole mitään, mutta kyllä tästä voisi vetää omat johtopäätökset.

Eli Robson siis ulos, Kuiperilla try-out lokakuun puoliväliin saakka. Silloin alkaa asiat olemaan selvillä tuolla Pohjois-Amerikassa. Ja kun tästä laskemme yksi + yksi niin tulokseksi saamme: Nickersonia tässä odotellaan näköjään edelleen. Harmi sinällään tuo odottelu.

Hardly. Tarvi vain tehdä tilaa omille "huippujunioreille" sekä toisaalta perse-Karin hommaamille uusille Nauroveille.
Kolmas potentiaalinen selitys on se, että Härtsyn/Sulon ajatusmaailmaan ei mitenkään mahdu se, että kolmos-/nelosketjun rikkovassa roolissa voisi olla ulkomaalainen pelaaja... Ja mitä taasen Rantaseen tulee, niin oliko tuo nyt ratkaisevasti heikompi esim. liikkumiseltaan kuin esim. Tieranta? Olisihan tuon voinut pitää penkinpäässä seitsemäntenä puolustajana ja tarpeen tullessa lähettää kentälle noutamaan (Lostedt tyyliin) joku vastustajan avainpelaaja pois... Kaverin mahd. pelikielloista kun ei niistäkään olisi suurtakaan vahinkoa joukkueen pelille aiheutunut.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tieranta vs Rantanen. Toki olisin enemmin nähnyt Rantasen Ässissä, mutta ehkä nyt painoi kupissa enemmän se, että Tierannalla on jo sopimus taskussa. Ulostaminen olisi siis maksanut rahaa, koska mikään seura ei varmasti olisi Tie(nviittaa)rantaa ostanut. Rantasella kävi huono tsäkä, kun oli helposti poistettava try-out mies, ei välttämättä siis huonompi pelaajana.

Pelko on olemassa, että Anssia raahataan mukana 7.pakkina ja pääsee aika ajoin kentälle tekemään tuhojaan... Ässien päädyssä!

Robsoniin ei oikein voi ottaa kantaa, väärä mies/väärään aikaan/väärässä joukkueessa kenties?
 

Redcoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ihmeellinen pitää olla logiikka, jos näkee Virkkusen ja Torkin jollain tapaa keskenään vaihtokelpoisina pelaajina. Virkkusen paikka on ilman muuta kahdessa ensimmäisessä ketjussa joissa hän toivottavasti pystyy mättämään noin 30 maalia ja 50 pistettä per kausi. Torkin vahvuudet ovat/olisivat olleet ihan täsmälleen päinvastaisessa roolissa. Ja siihen ruutuun ei ole Ässien hyökkääjistössä tasan tarkkaan ainoatakaan toista pelaajaa Forsbackan lisäksi.

Tuossa on pointtinsa, mutta mielestäni liioittelet paria asiaa:

Ensinnäkin Virkkusen ja Torkin potentiaali maalintekijöinä on suurin piirtein sama, joten siinä mielessä (hyvin erityyppisinä pelaajinakin) kaksikolla on jotain samaa. 30 pistettä olisi Virkkuselle realistisempi tavoite kuin 30 maalia (ykkösketjussa pelatessa ehkä 20+20 voisi olla lähellä).

Toiseksi, ei sitä Torkin kovuutta kuitenkaan kannata liikaa korostaa. Kyseessä on SM-liigatasolla fyysinen pelaaja, mutta en ole lainkaan varma, että esim. Kuparinen jää yhtään jälkeen tällä alueella. Ainoa ero saattaisi olla tappeluaktiivisuudessa (ei siis tappelutaidossa), mutta siitähän on myös ollut merkkejä, että Kuparinen on lisäämässä aktiivisuuttaan tällä alueella.
 
Suosikkijoukkue
löytyy
Niko Palonen, tosin pelanneekohan vielä tällä kaudella Liigassa?
Toivon sydämeni pohjasta että Palonen pääsisi aiheuttamaan hieman pahennusta edes muutamassa kovassa pelissä. Herran otteet ovat sen verran hyviä ja viihdyttäviä olleet ainakin viime kaudella A-junnuissa, että tuleva seisomakatsomon lemmikki, on nousemassa kovaa vautia kohti liigavaihtoja.
 

Jakkara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Lainaus:
Robson ja Rantanen eivät jatka Ässissä
(Päivitetty: 12:17) (05.09 12:04) Koeajalla Ässien riveissä kiekkoilleet hyökkääjä Blake Robson ja puolustaja Anssi Rantanen eivät jatka Ässien muonavahvuudessa. Kanadalainen Robson oli yksi Ässien tehokkaimmista pelaajista harjoituspeleissä, mutta se ei riittänyt vakuuttamaan ässäjohtoa. Rantanen oli viime kaudella Mestis-seura FPS:n kapteeni.
Olis ihan kiva kuulla ässäjohdolta syyt tuohon. Pitäs olla kohtuu järkevä selitys.
Ja sellainen löytyi Ässien sivuilta:
Ässien kakkosvalmentaja Mika Pieniniemi:
Blake Robson ja Anssi Rantanen eivät jatka joukkueessa. Eivätkö heidän näyttönsä riittäneet vai eikö heille vain löytynyt sopivaa roolia?

- Meillä on iso haaste löytää laajasta materiaalistamme Joonas Kemppaiselle ja Sakari Salmiselle vastuullinen paikka. He ovat terävintä kärkeä nuorten maajoukkueessa ja todella ansaitsevat ison ja reilun näyttöpaikan.

- Nyt ajattelimme pitemmälle tulevaisuuteen ja Robson ei mahtunut meillä kahteen ensimmäiseen kenttään ja onko alemmat kentät sitten mielekäs paikka peluuttaa ulkomaalaista pelaajaa.

- Robsonin otteet olivat ihan positiivisia etenkin tehojen muodossa. Rantasen kohdalla taas tilanne oli se, että Anssi ei meillä kolmeen ensimmäiseen pakkipariin mahtunut ja näin ollen ei tuntunut järkevältä jatkaa try-outtia. Meillä on kuitenkin Jesse Jyrkkiö ja Miro Rahkola kovasti tulollaan, joten tässäkin kohtaa ajateltiin jo osittain tulevaisuuttakin.
 

Incarnation

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, PoPa
Robsonin ulostaminen on mielestäni ehdottomasti positiivinen juttu, jos päällimmäinen syy on tuo Pieniniemen mainitsema näytönpaikan antaminen Kemppaiselle ja Salmiselle. Tälläkin kaudella täytyy näet ajatella tulevaisuutta.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Robsonin ulostaminen on mielestäni ehdottomasti positiivinen juttu, jos päällimmäinen syy on tuo Pieniniemen mainitsema näytönpaikan antaminen Kemppaiselle ja Salmiselle. Tälläkin kaudella täytyy näet ajatella tulevaisuutta.

Kemppaisesta en sano mitään, mutta eihän Salmista voi ajatellakaan kolmosketjun jyräksi. Jolloin Robson ei millään muotoa olisi syönyt hänen peliaikaa ja -paikkaansa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös