Pelicans kuuden joukkoon 2008: Kesä katsaus

  • 45 897
  • 154

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Junnuilta täytyy toivoa heti läpimurtoa, muuten ei asiaa liene kuuden parhaan joukkoon. Kukaan ei voi rehellisesti sanoa että puolustus olisi edes liigan keskitasoa, jopa kriisiseura TPS:llä on parempi puolustuskalusto.

Heleniuksen lähdöllä voi joidenkin mielestä olla suuri vaikutus joukkueeseen, itse en siihen usko. Saksisen, Gladin ja Hunkesin paikkaaminen Jalvannilla, Heiskasella, Laurilalla ja Kousalla ei näytä paperilla huonolta.

Latvalan tuloskunto on suurin kysymysmerkki. Uskon, että Latvala on vain menettänyt osan itseluottamuksestaan Helsingin suurpiirteisten pelikirjojen loisteessa. Latvalan loistonaikoihin tuskin enään palataan, mutta sellaiseen 6+20 tyyliseen tehoiluun ei vaadita kuin selvä luottamuslause valmennukselta - varma, tuhti jääaika.

Pakistossa ei kiekollista osaamista ole liikaa, mutta kuhan joku osuu vähän väliä ylivoimalla siniviivalta niin pitkällä ollaan. Salmela oli ahkera ja melko tarkka laukoja ja sellainen tarvittaisiin tilalle. Salmelan koko/puolen käntän sooloja taas ei välttämättä tarvita, kun ajatellaan vain sijoituksia.

Toottakai TPS:llä on parempi pakisto. Siellähän on Marko Kiprusoff.
 

Metsäkulma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, KooKoo, Bears & Capitals
Heleniuksen lähdöllä voi joidenkin mielestä olla suuri vaikutus joukkueeseen, itse en siihen usko. Saksisen, Gladin ja Hunkesin paikkaaminen Jalvannilla, Heiskasella, Laurilalla ja Kousalla ei näytä paperilla huonolta.

Pakistossa ei kiekollista osaamista ole liikaa, mutta kuhan joku osuu vähän väliä ylivoimalla siniviivalta niin pitkällä ollaan. Salmela oli ahkera ja melko tarkka laukoja ja sellainen tarvittaisiin tilalle.

Jalvanti, Heiskanen ja Kousa eivät kuitenkaan välttmättä pysty vielä ottamaan suurta roolia, ja siihen on olemassa suht suuri riski. Laurilaan en itse usko pätkääkään, jopa Kimmo Eronen oli Italiassa parempi.

Juu, Salmelan tasoisen viivalta pommittajan tarvisi... Niinhän me kaikki tarvittaisiin :) Paljonkos kaanien budjetista käyttämättä, onko kellään tietoa?
 

DonCutts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans,Fc-Lahti,Suomi
Tasoa ja ei

On totta,että pakistossa on paljon kysymysmerkkejä.Mielestäni Latvalan saldoa 3+4 ei kannata ottaa lähtökohdaksi tälle kaudelle.Hänessä on kumminkin potentiaalia parempiin tehoihin,jopa lähelle Salmelan tehoihin.Mielestäni pelkällä pelotteella ei kuitenkaan kaukalossa pärjää.Helge oli maalinedessä ok ja hanskauksissa loistava.Mutta kiekottomassa pelissä omalla alueella lähes yhtä heikko kun hyökkäyspäässäkin.OLi omassa päässä usein varrestaan huolimatta jäljessä muutoin kuin maalin edessä.Nykylinjalla ei ole paljoa varaa kenelläkään ottelun sisäisiin ylilyönteihin,voi olla että on enemmän hallaa kun tulee jäähyjä/pelikieltoa.Ei Mäkelää olekkaan hommattu Heleniukseksi vaan kovaksi taistelijaksi omaan päätyyn ja on kiekollisesti hieman Helgeä parempi.Niin kyllä Jiri menisi kakkospariin kyllä,eiköhän budjetissa ole vastaavaan vielä varaa.Paljon riippuu alusta kuinka nuoret sopeutuu liigaan.Jalvanti saanee enemmän peliaikaa ja sitten Kousa jos on kunnossa pelaa Jalvannin viimekauden minuutit.Heiskanen olkoon sitten köyhän miehen Glad...Niinkuin sanottua on paljon kysymysmerkkejä ja toisaalta paljon mahdollisuuksiakin.Nykyliigassa ei kovin monella joukkueella ole kummoinen rosteri ainakaan vielä.Ja oikeasti TPS:n pakistoa ei paria nimeä lukuunottamatta ole kovin kummoinen.Berg ja Kipru,siinä kaikki-eikä ole paljoa...ainiin se Lampman tietenkin VOI olla hyvä pelimies.
 

raisu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicäns
Itse en lähtisi aivan suoralta kädeltä Heiskasta HeKiin lähettämään. Mies pelasi viime kaudella todella hyvin Heinolassa, sen minkä loukkaantumiseltaan pystyi. Otti jopa jonkinlaista kiekollista roolia, vaikka ns. perupakki onkin.

Isokokoisena pelaajana omaa potentiaalia kelpo stay-at-home pakikisi ainakin 3-4 pariin. Luistin liikkuu kohtuullisen hyvin, kädet eivät ole umpipuuta ja kovuuttakin riittää. Minä ainakin odotan mielenkiinnolla minkälaisia otteita Heiskanen tulee harjoitusotteluissa esittämään.
Erittäin samaa mieltä. Heiskanen tulee olemaan takuuvarmasti vakiokokoonpanon pakkeja koko kauden, jos vaan terveenä pysyy.
 

Metsäkulma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, KooKoo, Bears & Capitals
Ja oikeasti TPS:n pakistoa ei paria nimeä lukuunottamatta ole kovin kummoinen.Berg ja Kipru,siinä kaikki-eikä ole paljoa...ainiin se Lampman tietenkin VOI olla hyvä pelimies.

Mielestäni tätä asiaa turha puida Pelicansin kesäkatsaus -ketjussa, mutta kun puheeksi otit, niin uskaltaisin heittää Lampmanin Pelsujen ykköspariin. Hyökkäyksessä ja veskaripelissä ollaan sitten jäljessä, mutta pakisto on kunnossa.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Mielestäni tätä asiaa turha puida Pelicansin kesäkatsaus -ketjussa, mutta kun puheeksi otit, niin uskaltaisin heittää Lampmanin Pelsujen ykköspariin.

Mites Rangerssien?

Eniten pelsuilla näyttäisi olevan kysymysmerkkejä puolustuksen suhteen, muuten paketti varsinkin maalivahtien ja valmennuksen osalta näyttää hyvältä.
Hienoa nähdä kuinka pitkäjännitteisellä työllä ollaan pääsemässä "ryysyistä rikkauksiin"!
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Mitä tulee tämän ketjun aiempiin puinteihin, niin tosiasiassa siellä kaukalossa saa edelleen ihmeitä tapahtua että yksikin kolmikosta Ässät-JYP-Pelicans yltää kuuden sakkiin. Mahdollista jos kaikki menee aivan nappiin, mutta se olisikin jo pieni ihme. Mutta eipä siinäkään asiassa tietysti haitaksi ole omien fanien vankka usko omiin janttereihin, esimerkiksi Ässäthän on jo nyt olevinaan aivan kärkiporukoita ja vielä on tulossa muutama sateentekijä Dallasista... Nyt on tietysti hyvä sauma iskeä, kun mm. HPK on ehkä haavoittuvaisempi kuin koskaan aiemmin tällä vuosikymmenellä, Blues on hillinnyt hankintalinjaansa ja TPS:n iskukyky voi olla todella heikko. Siitäkin huolimatta menestyminen vaatii edelleen pikkuseuroilta todella ehjää ja tasaista kautta, kysymysmerkkien onnistumisia ja mahdollisimman vähän loukkaantumisia.

Pelicansilla on kieltämättä heikon oloinen puolustus ei siinä mitään, ja Ässät/JYP vie sen vertailun "jonkinlaisella" erolla. Ei siinä silti millään värilaisella tule valovuotta eroa, jos puolustuksen liiderit ovat Konttinen-Petre vs. Niskavaara-Helminen vs. Kakko-Latvala ja loppu pelkkiä peruspuolustajia. Ihan yhtälailla Petren polvi on kysymysmerkki kuin Latvalan nykykuntokin, eikä tuosta Laipe Helmisen tehoilustakaan mitään takeita ole. Mutta kuten Risto Dufva totesi, niin joukkue on valmis vasta siirtorajan umpeuduttua ja tunnetusti Pelicansinkin budjetissa on varaa lisähankinnoille tehtäväksi ns. verorajan jälkeen.

Maalivahtivertailussa sanoisin että Niemi-Wallinheimo menee pitkässä juoksussa aika tasan, ja Kilpeläinen tulee perässä sen mitä pystyy. Puolustuskalustot ovat loppujen lopuksi aika tasaisia mutta paperilla kääntyy Ässille. Hyökkäyksessä Pelicans ja JYP ovat vahvimmillaan, mutta Ässät voi hyvillä hankinnoilla päästä tasoihin.

No, tämän sananvääntelyn lopputulema on joka tapauksessa se, että on ihan täyttä paskaa väittää minkään näistä kolmesta kilpakumppanista olevan selkeästi kahta muuta edellä kun eletään kesäkuun loppua. Antaa pelien näyttää, jääköön loppu spekulointi niille joilla ei ole elämää.


Latvalan maalisarakkeesta puhuttaessa täytyy tietysti ottaa huomioon, että sillä rannarilla ei tehdä yhtään häkkiä jos veskan edessä ei ole maskia. Kuten nähtiin viime kaudella, niin varsinkaan ylivoimalla maalivahdin eteen ei ole menijöitä (pl. Helenius) ja tuskin Schwabe tätä kurssia kääntää. Pallo on tässä asiassa Aravirran hyppysissä.

Se on kyllä totta että pelkkä Niemi+hyökkääjät ei riitä 6:n parhaan joukkoon jos joukkueen pelisysteemi yhtäkkiä ottaa ja hajoaa. Näinhän kävi viime kaudella monesti varsinkin silloin kun vierasjoukkue pääsi johtoon Lahdessa. Siinä vaiheessa on puolustuksen nimilista ja sieltä lähtevien avaussyöttöjen laatu ihan toissijainen asia.

Juu, Salmelan tasoisen viivalta pommittajan tarvisi...
Todellinen pommittaja. Tekikö syyskuun jälkeen ehkä 3 maalia.
Paljonkos kaanien budjetista käyttämättä, onko kellään tietoa?
On siellä pari Hockey Reippaan aikaista vekseliä ja Tiimarin lyijytäytekyniä.
pakisto on kunnossa.
No hyvä. Repikää siitä hunajaa.
 

Naughty_S

Jäsen
Niemi-Wallinheimo menee pitkässä juoksussa aika tasan

Kiitokset tästä, naurua ei mahdu ikinä liikaa maailmaan.

Pelicansia on kyllä ihan mielenkiintoista seurata. Se kun on JYPin tapaan rakennettu ensi vuodeksi niin, että puolustus tuntuu kärsivän hyvän hyökkäyksen kustannuksella. Ero näiden joukkueiden välille syntyy varmasti (JYPin paremmasta veskaritilanteesta huolimatta) juuri siitä, kumman "nevöhööd"-pakit onnistuvat paremmin.
 

LaCew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kiitokset tästä, naurua ei mahdu ikinä liikaa maailmaan.

Mikäköhän tuossa RV:n arvioinnissa niin pahasti meni pieleen? Molemmat Eurohockey tour-tasoisia kassareita, joista toinen 23-v. ja toinen 35-v. Varmasti menee pitkässä juoksussa aika tasan, tuskin tarvitsee montaakaan vuotta odottaa kun Niemi on jo selvästi ohi.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Kiitokset tästä, naurua ei mahdu ikinä liikaa maailmaan.
Arvasinkin että sieltä tulee joku heinähattu tulkitsemaan tuota maailman viiltävintä analyysiä. Enää perusteluja odotellaan. Torjuntaprosenteilla mitattuna 06-07 SW 92,14 ja Niemi 91,80. Päästettyjen maalien keskiarvo SW 2,95 vs. Niemi 2,57. Se tosiseikka että Niemi on näistä kahdesta se jonka taidot vielä kehittyvät. Molemmat kävivät maajoukkueen listoilla, toki Niemi ei päässyt EHT-pelejä pelaamaan. Wallinheimo on loistava maalivahti ei siinä mitään, mutta ei tämä vertailu käänny kummallekaan 6-0 tai edes 4-1 kun puhutaan 56 runkosarjan ottelusta. Todistakaa toisin jos olette sitä mieltä.

No, eipä ollut yllätys että erityisesti JYPin tai Ässien leiristä löytyy joku jonka silmämunatkin ovat oman seuran väreissä.

EDIT: Ai niin mutta tosiaan unohdin että Sinuhe Wallinheimo on se maalivahti jolle ei mene ikinä missään helppoja maaleja tai tule muutenkaan vähänkään heikompia pelejä, jonka paikat esimerkiksi viime kaudella eivät olleet hajalla ja jolle ei lasketa Jyväskylän jäähallin ylälehtereillä yhtään ylimääräistä torjuntaa ikinä.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
RV16:n arvioihin lisäisin vielä Pelicanssien edun joukkueen säilyvyyden sekä erityisesti valmennuksen. Pelikaanien valmennus Aravirran johdolla on ihan toista maata kuin liigatasolla kokemattoman Dufvan, jolle kaikenlisäksi tulee vielä tuntematon joukkue käskettäväksi.

Saatikaan sitten Ässien Härkälä, joka on kolmikosta selvästi heikoin valmentaja.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Nyt tarvitaan vain Nurmisen Erityiskoulua Aran toimiessa opinto-ohjaajana, jotta tarvittava asenne harjoittelua ja muuta tekemistä kohtaan saadaan tarvittavalle tasolle.
Jotenkin naurattaa tuo Nurmisen asennekoulu kaikkien bussikuski- ja baaritappeluepisodien jälkeen. Vaikka kaipa sillä se totuus on että ei Pasi mikään junioritähti ollut ikinä vaan nousi kovalla työllä NHL-ykkösveskariksi asti.

Mutta asiasta sen verran että ei Pelikaanien yltäminen kuuden joukkoon mikään maailman suurin yllätys olisi vaikka puolustus onkin täynnä kysymysmerkkejä. Maalin suulla on hyvä veskari - vaikka en uskokaan Niemen yltävän EHT:lle asti - ja hyökkäyksessä on hyviä kavereita, itseasiassa uskon että Saarinen ja Santavuori ovat lähempänä EHT pelejä kuin Niemi. Valmennus on kohdallaan ja olosuhteet ovat muutenkin kunnossa joten miksei Lahden ensimmäinen jääkiekkomitalikin olisi mahdollinen. Muutenkin tilanne tuntuisi sellaiselta nyt tai ei koskaan -kaudelta.

Toisaalta on turha vertailla Ässiin mutta molempien normaalilla suorituksella taistellaan samoista sijoista. Se mikä varsin usein monelta unohtuu on se että tuolla rungolla on kuitenkin napattu hopeaa toissa kaudella.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Se mikä varsin usein monelta unohtuu on se että tuolla rungolla on kuitenkin napattu hopeaa toissa kaudella.

OT
Luulisi Korkin oppineen, että sillä ei ole mitään merkitystä miten Ässät pelasi edellis kaudella. Sen kai viime kauden toiseksi viimeinen sija opetti, että tuolla rungolla voidaan myös olla jumboja. Viime kaudella Ässä-fanien mantra oli tuo legendaarinen viime kausi ja syksyllä alkavalla kaudella tuo lienee edellis kausi? Suotakoon se vielä porilaisille, vaikka nololta tuo näyttääkin jo. Ehkä sitten kaudella 2009/2010 käytetään edellistä edellinen - kausi tms?
 

Metsäkulma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, KooKoo, Bears & Capitals
Sanotaan näin, että jos Pelicans ei ole kuuden joukossa niin siellä on joko Jyp tai Ässät.

Jos siellä ei ole Pelicans niin siellä on JYP, hyvässä lykyssä molemmat, mutta ei Ässät.

Mitä tulee tämän ketjun aiempiin puinteihin, niin tosiasiassa siellä kaukalossa saa edelleen ihmeitä tapahtua että yksikin kolmikosta Ässät-JYP-Pelicans yltää kuuden sakkiin.

Pelicansilla on kieltämättä heikon oloinen puolustus ei siinä mitään, ja Ässät/JYP vie sen vertailun "jonkinlaisella" erolla. Ei siinä silti millään värilaisella tule valovuotta eroa, jos puolustuksen liiderit ovat Konttinen-Petre vs. Niskavaara-Helminen vs. Kakko-Latvala ja loppu pelkkiä peruspuolustajia.

Maalivahtivertailussa sanoisin että Niemi-Wallinheimo menee pitkässä juoksussa aika tasan, ja Kilpeläinen tulee perässä sen mitä pystyy. Puolustuskalustot ovat loppujen lopuksi aika tasaisia mutta paperilla kääntyy Ässille. Hyökkäyksessä Pelicans ja JYP ovat vahvimmillaan, mutta Ässät voi hyvillä hankinnoilla päästä tasoihin.

Todellinen pommittaja. Tekikö syyskuun jälkeen ehkä 3 maalia.

Kyllähän JYP ja Kaanit ovat suht korkealla jos vertaillaan tämän hetken joukkueita paperilla, HPK on heikentynyt hurjasti, TPS menettänyt tasoa jopa viime kauden heikosta jengistä, ja Blues menettänyt parhaan aseensa, Kariya-Manderville-Kohn. Tappara, HIFK, Kärpät ja Jokerit ovat tällä hetkellä edellä, siis paperilla.

Olen samaa mieltä, puolustuksessa ei synny riittävää/lopullista pesäeroa suuntaan tai toiseen, kaikki ovat suht samalla viivalla.

Ja maalivahtipelissä Pelicans kuroo ainakin Ässiin puolustusvertailussa syntyneen eron. Kilpeläinen on toki hyvä veskari, mutta ei vielä ensi kaudella pysty ihmetekoihin. Tilastoista taas nähdään että viime kaudella SW ei ollut juurikaan Niemeä edellä, ja Niemi luultavasti jatkanut kehitystään kesän aikana, enkä usko että ensi kaudellakaan nähdään veskareiden välillä suurta eroa, ainakaan SW:n eduksi.

Hyökkäyksessä jatkuu sama homma kuin veskaripelissä. JYP ja Pelicans tällä hetkellä edellä, tosin Ässiinhän on tulossa vielä niitä "huippuhankintoja", uskoo ken tahtoo.

Et voine kiistää sitä, että Salmelalla oli, ja on vieläkin, hyvä laukaus?
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Kyllähän JYP ja Kaanit ovat suht korkealla jos vertaillaan tämän hetken joukkueita paperilla, HPK on heikentynyt hurjasti, TPS menettänyt tasoa jopa viime kauden heikosta jengistä, ja Blues menettänyt parhaan aseensa
Se vaan, että Blues ja HPK ovat jo nyt aika lailla saman tasoisia kuin JYP ja Pelicans, mutta eivät ole sanoneet viimeistä sanaansa pelaajamarkkinoilla. Molemmilla on kaksi ulkomaalaispaikkaa vielä auki. Turhapa näillä on spekuloida tässä vaiheessa liiaksi. Sinänsä tietysti mielenkiintoista että Bluesilla, HPK:lla ja JYPillä on uudet valmentajat, joten voimasuhteet voivat keikahtaa paljonkin.
Et voine kiistää sitä, että Salmelalla oli, ja on vieläkin, hyvä laukaus?
En toki. Silloin kun sattuu osumaan maalia kohti voi jopa mennäkin maaliin. Mutta kuten todettua, ei viivakudit maalivahdille uppoa jos ei löydy hyökkääjää tekemään maskia ja olihan tuo Pelicansin ylivoimapelikin niin hirvittävää paskaa noin ottelusta numero 12 eteenpäin että se näkyy puolustajien tehoissakin.

Onhan tuo räppärin ja kiekkoilijan alku hyvä vahvistus kun osaa hyödyntää taitonsa, parhaimmillaan sekä kaunista että tehokasta. Viime kaudella hyvän alun jälkeen se tehokkuus vain katosi ja kauneuskin vaihtui ylimielisen näköiseksi perseilyksi ja kiekon hautomiseksi.
joten miksei Lahden ensimmäinen jääkiekkomitalikin olisi mahdollinen. Muutenkin tilanne tuntuisi sellaiselta nyt tai ei koskaan -kaudelta.
Tuo momentum tuntui kyllä lässähtävän siihen ettei joukkuetta pystytty vahvistamaan lainkaan viime kaudesta. Lisäksi hyökkäyskalusto on täynnä pelaajatyyppiä joka on parhaimmillaan nollatoleranssi-runkosarjassa eikä tiukemmissa playoff-peleissä. Tätä ennakoin jo talvella ja Kärppä-sarja sitä mielestäni vahvisti. Tosin kyse on vain yhdestä sarjasta mutta kuitenkin. Taitoa ja nopeutta löytyy kyllä lähes jokaiselta hyökkääjältä, mutta ei painavaa laukausta tai kokoa.
 
Viimeksi muokattu:

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tuo momentum tuntui kyllä lässähtävän siihen ettei joukkuetta pystytty vahvistamaan lainkaan viime kaudesta. Lisäksi hyökkäyskalusto on täynnä pelaajatyyppiä joka on parhaimmillaan nollatoleranssi-runkosarjassa eikä tiukemmissa playoff-peleissä. Tätä ennakoin jo talvella ja Kärppä-sarja sitä mielestäni vahvisti. Tosin kyse on vain yhdestä sarjasta mutta kuitenkin. Taitoa ja nopeutta löytyy kyllä lähes jokaiselta hyökkääjältä, mutta ei painavaa laukausta tai kokoa. Toivottavasti tällä kommentilla voidaan pyyhkiä persettä 9kk päästä.

Viimeisellä lauseella on aina hyvä hoitaa itselleen sellainen win-win-situation.

Tuo momentum on edelleenkin olemassa, koska Pelicansin "perseily" pelaajamarkkinoilla antaa yhä sen altaiskevän joukkueen viiltävän terän. Voitko kuvitella meitä Pelsu-faneja jo tässä vaiheessa (muutama askel pelastautumisesta) hehkuttelemassa paperilla liigan 6. parhaan joukossa olevaa pelaajamateriaalia? Minulle ainakin tämä systeemi toimii juurikin näin, että joku kohta joukkueesta on heikko. Silloin on aina parantamisen varaa vielä kauteen lähdettäessäkin.

Vielä RV:lle suora kysymys, kuinka paljon viime kauden Kärpillä oli enemmän kokoa kuin Pelicansilla? Taitoa ja nopeutta niillä oli hieman enemmän ja vielä "kokoa" käyttää niistä omista ominaisuuksista kaikki mahdollinen. Esimerkiksi herrat Viuhkola ja Pyörälä eivät ole hirveän kokoisia, mutta kyllä ne sitä ottelusarjaa veivät silloin kun halusivat. Taidolla.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Viimeisellä lauseella on aina hyvä hoitaa itselleen sellainen win-win-situation.
Editoidaan se siitä sitten pois.
Tuo momentum on edelleenkin olemassa, koska Pelicansin "perseily" pelaajamarkkinoilla antaa yhä sen altaiskevän joukkueen viiltävän terän. Voitko kuvitella meitä Pelsu-faneja jo tässä vaiheessa (muutama askel pelastautumisesta) hehkuttelemassa paperilla liigan 6. parhaan joukossa olevaa pelaajamateriaalia?

Vielä RV:lle suora kysymys, kuinka paljon viime kauden Kärpillä oli enemmän kokoa kuin Pelicansilla? Taitoa ja nopeutta niillä oli hieman enemmän ja vielä "kokoa" käyttää niistä omista ominaisuuksista kaikki mahdollinen. Esimerkiksi herrat Viuhkola ja Pyörälä eivät ole hirveän kokoisia, mutta kyllä ne sitä ottelusarjaa veivät silloin kun halusivat. Taidolla.
No, luonnollisesti Kärppien ratkaisupelaajat olivat laadukkaampia kuin meidän vastaavat, millä se ratkaiseva ero voi jo syntyäkin. Kahta kotipeliähän Pelicans ainakin laukausten valossa hallitsi, mutta jäi molemmissa nollille ja sen perusteella vika ei ollut senttien tai kilojen puutteessa vaan maalintekotaidossa. Laituriosastolle tarvitaan vahvistusta kesken kauden tai sitten on keksittävä muita lääkkeitä millä vastaavassa tilanteessa saataisiin edes voittosarake auki. Ellei sitten lasketa sen varaan että kaikki ovat taas vuoden kokeneempia ja pelaavat taitojensa ylärajoilla.

Ja ettei jäisi epäselväksi, niin itse olen erittäin tyytyväinen nykyiseen joukkueeseen (ehkä T. Mäkelää lukuunottamatta) varsinkin ottaen huomioon missä oltiin 2v sitten. Kaarnan puheet pelaajabudjetin kasvattamisesta ja joukkueen vahvistamisesta eivät vain ole missään linjassa toteutuneen kanssa. Ei sillä että olisin eturivissä vaatimassa suuria satsauksia pelaajistoon, mutta ei kai loputtomasti voi sitäkään miettiä että onneksi pelastuttiin, vaan alkaa käyttämään tätä etsikkoaikaa hyväksikin.
 
Viimeksi muokattu:

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei sillä että olisin eturivissä vaatimassa suuria satsauksia pelaajistoon, mutta ei kai loputtomasti voi sitäkään miettiä että onneksi pelastuttiin, vaan alkaa käyttämään tätä etsikkoaikaa hyväksikin.


Ei loputtomasti todellakaan miettiä pelastautumista. Tulevalla kaudella on silti tälläkin kokoonpanolla Pelicansin iskun paikka. Vaan minkälainen se sauma olisi jos oltaisiin nostettu pelaajabudjettia sen 50 % ja hankittu lähtijöiden paikalle meidän nettipalstalaistenkin nokat tukkivia pelimiehiä? Pelicans yhtenä mestarisuosikkina kaudelle 2007-2008?! Toisaalta yrityssaneerauksessa tässä ollaan vieläkin, joten menneisyyden haamut ja varjot eivät ole poistumassa yhden tai kahden hieman menestyksekkäämmän kauden johdosta. Sen tietää nyt jo Jorma Kosonenkin ja Ilkka Kaarna tietää sen onneksi myös.

Moni joukkue on pahasti kesken. Pelicansin suurin huolenaihe on puolustuksen suuri vaihtuvuus ja omien erittäin lupaavien kasvattien pääkopan kesto tosipeleissä. Hemmetin luottavainen on olo, vaikken itsekään erityisen tyytyväinen ole kahteen pakkihankintaan. Vaikka muut joukkueet etsivät vielä pelaajia, uskaltaisin lyödä vetoa että tällä joukkueella mennään VÄHINTÄÄN puolivälierien viidenteen peliin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kousa kuului myös toukokuun lopun leiriryhmään, mutta siitä ei ole tietoa, oliko hän tuolla leirillä mukana. Luulisi että nyt joku edes osaisi kertoa onko jätkä oikeasti vielä paskana vai ei.
Ei mullakaan mitään varmaa tietoa ole, mutta sen mitä äijää olen kaupungilla nähnyt niin ei sillä ainakaan mitään kantosidettä ole. Ja tosiaan mj-leirille on valittu. Mitään juttua en ole kuullut että käsi olisi paskana joten ei ainakaan mulla ole mitään syytä olettaa että näin olisi.
 

Toleranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Niille joiden silmään ei ole osunut, Jarnan mietteitä tulevasta kaudesta ja kesäharjoittelusta:

http://www.iltasanomat.fi/videot/?cat=2&id=1407711&ap=1

Viikonlopun plussa-liittessähän oli myös herrasta parin sivun juttu.

Toivotaan, että Jarna on ja pysyy kunnossa. Ensi kauden sijoitus on kyllä vielä niin arpapeliä. Jos alkuun saadaan hyvä startti, niin mahdollisuudet on vaikka mihin.

Ps.

Jarnan viikko-ohjelma:

Ma-Pe
Treenit

La
Baari

Su
Krapula

Hieno nähdä, että Pelsut antaa vapauksia ja sitä kautta vaikuttaa, että "vanhallakin" pelaajalla motivaatiota löytyy tarpeeksi. Täytyy kuitenkin mainita, että Jarna on kevään miehiä...kunhan kaljamaha häviää...
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kesä on hyvässä vauhdissa ja kääntyy pian syksyyn. Se tarkoittaa vain sitä, että lätkäkausi lähestyy. Joten on aika herätä kesäunilta ja pohtia hieman tulevaa kautta.

Ilmeisesti tavoitteeksi on lyöty myös seuran puolelta kuuden joukkoon meneminen. Tavoite on kova, mutta myös realistinen. Siihen kaiken tarvitsee kuitenkin mennä nappiin ja ehkä vähän ylikin.

Maalivahdeista ei tarvitse kovin suurta huolta kantaa. Antti Niemi on maalivahti joka kykenee Pelicansin kuuden sakkiin raahaamaan. Satosaari komppaa sen mitä jaksaa. (Ilmeisesti Satosaari on sitten kunnossa?) Niemen loukkaantumista Pelicans ei kestä, mutta sama asia on monella muullakin joukkueella.

Puolustus mietityttää eniten. Peräpää on kuitenkin hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. On pari kokenutta uransa ehtoopuolella olevaa varmaa luutijaa. Sitten osa on uransa periaatteessa parhaassa iässä olevia pelureita. Loput sitten ovat noin parikymppisiä nuoria pelaajia. Nuoret ovatkin palapelin olennainen osa. Jos täsmähankintaa puolustukseen ei tule, on nuorista yhden tai kahden nostettava tasoa selkeästi ja pystyttävä ottamaan suurempaa roolia. Potentiaalia tähän on monellakin. Tulevaisuus näyttää onko heistä vastuunottajaksi kenestäkään.

Hyökkäys on pieniä muutoksia lukuunottamatta sama kuin viimekin kaudella. Tasaviisikoilla pelatessa Pelicans pystyi haastamaan käytännössä joukkueen kuin joukkueen. Olisikin mielenkiintoista nähdä maalierot täysillä viisikoilla ja tasakentillä pelatuista hetkistä. Nyt tavoitteen täyttymiseksi saman täytyy jatkua + se viime kauden umpisurkea ylivoimapelaaminen täytyy saada paremmaksi selvästi.

Mutta vajaan parin kuukauden päästä se taas alkaa ja sitten nähdään mikä on Pelicansin iskukyky.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Pakkohan vanhoille parroille kuten Jarna, Bobi, Ekku, Lade on antaa siimaa kesäharjoittelussa. Muutenhan äijät on rikki ekalla viikolla, kun pelit alkaa. Ei vanha ole vauhtikone. Eilen ja tänäänhän tuo kesäreeniosasto testataan eli siitä on hyvä jatkaa huomenna jäille. Ja tottahan vanhat pojat on iskussa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös