TPS:n ulkomaalaiset – parhaimmat ja huonoimmat

  • 41 812
  • 147
Muutama nimi nousee ylitse muiden.

Mal Davis
Silloin kun allekirjoittanut teki tuttavuutta ensimmäisiä kertoja legendaariseen Kupittaan jäähalliin, ihastutti paikallisia kanadalaiset Graves ja Davis. Näistä erityisesti Mal Davis on jäänyt mieleen huikean rannelaukauksensa ansiosta. Eikä sovi unohtaa myöskään tapaus Forssia, joka sai aikanaan todella paljon palstatilaa ympäri valtakunnan. Vieläkin on nauhalla eräs Kupittaalla pelattu finaalipeli Ilvestä vastaan kaiketi kaudelta 89-90 kun Davis tasoitti ottelun kolmannessa erässä hurjalla rannelaukauksella Jukka Tammen selän taakse. Myöhemmin samassa erässä sitten Lätty Hirsimäki tuli penkin päästä ratkaisijaksi, mutta se onkin toinen tarinansa.

Peter Schaefer
Yksi taitavimmista pelaajista, joita olen nähnyt livenä. Schaeferin pelatessa kävin katsomassa varmaan enemmän pelejä Elyseellä kuin koskaan ja muistan ihastuneeni heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien Schaeferin peliin. Tavaramerkkinä oli tuoda kiekko vastustajan sinisen yli ja kynätä pakkien välistä itsensä nokikkain maalivahdin kanssa. Ei muistaakseni laukauksessakaan ollut valittamista, mutta päälimmäisenä jäänyt mieleen tosiaan huikea määrä taitoa. Schaeferin sädekehää himmentää hieman hyytyminen playoffeissa, kuten koko joukkueella. Lisäksi joku saattaa muistaa erään tapauksen Helsingin jäähallista. Kaikesta huolimatta yksi suosikeistani.

Karlis Skrastins
Näitä Jursinovin löytöjä, joka aikanaan herätti hilpeyttä Turun Sanomien julkaistessa miehen sopimuksen. Samassa TS:n jutussa kun kirjoitettiin miehen nimi varmaan ainakin neljällä eri tavalla. No joka tapauksessa, osoittautui luotettavaksi omaan pään luutijaksi. Ei viihtynyt otsikoissa liiemmin, mutta oli tärkeä pala menestyvässä joukkueessa. Ja hyvin kulkee Karlisilla vieläkin...

Bubbling under...

Darrin Madeley
Itselläni oli kunnia käydä katsomassa Madeleyn ainoa esiintyminen Turussa. Mieleeni on jäänyt kuva todella oudosta torjuntatyylistä. Taisipa miehellä jotain pientä vaivaakin olla, mutta kiekot tarttuivat suojuksiin ja oma maali varjeltiin kohtuu hyvin. Ikävä kyllä esitykset jäivät vähiin, mutta olinpahan paikalla. Jo tällä esityksellä värikkäämpi maalivahti kuin muuan Jason Elliott. Jim "K-67" Bedard on toki tässäkin sarjassa oma lukunsa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Kun tällä Excelilla on niin pirun hauska leikkiä, niin laitanpa keskustelun tueksi myös TOP10 pistepörssin TPS:n ulkomaanavuista.

Mal Davis (h) CAN 184 115+59=174 (0,95) 265
Mikael Holmqvist (h) SWE 212 40+46=86 (0,41) 80
Viktor Tjumenev (h) RUS 115 20+63=83 (0,72) 48
Vjatseslav Fandul (h) LAT 81 34+44=78 (0,96) 100
Niklas Sundblad (h) SWE 97 32+37=69 (0,71) 161
German Titov (h) RUS 61 31+25=56 (0,92) 69
Aleksander Smirnov (p) RUS 140 14+40=54 (0,39) 118
Layne Ulmer (h) CAN 54 17+29=46 (0,85) 34
Jiri Vykoukal (p) CZE 85 8+37=45 (0,53) 54
Kent McDonell (h) CAN 45 14+30=44 (0,98) 75


Suluissa tummennettuna näkyy pelaajien pisteet/ottelu. Davisin lukemat ovat kyllä aivan käsittämättömät; jäähyminuutteja myöten aivan omassa kastissaan. Fandulin muistelin olleen kovassa kunnossa TPS:ssa pelatessaan, mutta kyllä nuo lukemat kuitenkin yllätti positiivisesti.

TPS:n tehokkaimman ulkomaalaispuolustajan titteli menee hieman yllättäen Smirnoville. Pelattuja kausia tuli kuitenkin kolme ja lähes jokaisessa ottelussa mukana (140/146). Perusvarmaa työskentelyä illasta toiseen ja paikat terveinä, niin kyllähän siinä sivussa pistepussikin karttuu. Väittäisin tässä jopa olevan yksi TPS:n aliarvostetuimpia ulkomaan hankintoja. Vahvistus sanan todellisessa merkityksessä, mutta ei kuitenkaan otsikoissa. Saavutukset SM-liigassa (3 kautta); 2 kultaa ja 1 hopea!

TOP10 ulkopuolelta löytyy muuten yksi kaveri, jonka pistekeskiarvo TPS-paidassa on tasan yksi. Kuka?
 
Mr.Fox kirjoitti:
TOP10 ulkopuolelta löytyy muuten yksi kaveri, jonka pistekeskiarvo TPS-paidassa on tasan yksi. Kuka?

Tietysti Jevgeni Stepa, 12 pelissä 12 pistettä. Kauas ei jäänyt muuten myöskään Zemlicka, 15 peliä ja 14 pistettä.
 

c'elysee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mr.Fox kirjoitti:
Suluissa tummennettuna näkyy pelaajien pisteet/ottelu. Davisin lukemat ovat kyllä aivan käsittämättömät; jäähyminuutteja myöten aivan omassa kastissaan.
Kyllähän Davis oli paras ulkomaanapu, joka on Tepsissä koskaan pelannut. Oli tunnetta, taitoa, tsemppiä, v....maisuutta vastustajaa kohtaan... Eli kaikkea sitä, mitä voi varsinkin canadan mieheltä toivoa.

Mielipuolinen koheltaja, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Oli miellyttävää tutustua kaveriin paremmin jokunen vuosi sitten hänen Turun reissullaan. Arvatkaa, jotta onko minulla Davisin fanipaita kotona?
 

Saamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, osa sydämestä JYP:ille
Oma listani: Fandul, Sunblad ja Titov

Fandul ja Sunblad (miksei myös Thureson) selittyypi lähinnä sillä, että tuolloin elin kaikesta sydämestäni Tepsille ja silmä tarkkana seurailin kavereiden otteita. Kovin on ajat noista vuosista muuttuneet ja nykyään ei pelejä tule kovinkaan monta kaudessa seurattua. Juurikin näistä samaisista syistä Scheaffer jäi listastani pois. En kertaakaan jantteria kaukalossa käynyt katsomassa, joten samanlaista mielikuvaa ei kaverista ole jäänyt kuin Sunbladista ja Fandulista. Kaikesta lukemastani päätellen kaveri kyllä varmaankin kuuluisi tonne TOP3:seen.

Edit: Mat Davisin aikaan puolestaan en jäkiksestä paljoa edes ymmärtänytkään. Jokunen Tuto-TPS peli tuli Kupittaalla käytyä katsomassa iskän mukana.
 
Suosikkijoukkue
TPS
German Titov ja Oldrich Svoboda. Siinäpä kaksi nimeä, jotka muistuvat mieleeni ensimmäisinä, TPS:n ulkomaalaisista puhuttaessa.

Svoboda oli muistaakseni kallis tapaus, silloinen maajoukkuemaalivahti, joka kovalla kohulla Turkuun saatiin. Vaan minkäs teet: nimekäs kassari petti oikeastaan kaikilla osa-alueilla. Vaikka välillä nähtiin uljaitakin otteita, se kuuluisa niitti puolesta kentästä oli jotain, jota ei vaan voi unohtaa.

German Titovista taas tykkäsin heti alusta lähtien. Taitava, osaava kaveri joka Jursin joukkueessa toimi aivan perhanan mainiosti. Mikään Mal Davis ei Titov ollut, mutta kuitenkin pelaaja, jonka taidoista ja sitoutumisesta jäi lämpimät muistot.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
German Titov tai Viktor Tjumenev on kaikkien aikojen paras TPS:ssa kiekkoillut ulkomaalaispelaaja. Näistä Tjumenevin näytöt ovat kovemmat, mutta toisaalta hän loi uransa Neuvostoliitossa ja siirtyi Turkuun vasta jäähdyttelyvaiheessa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Jj kirjoitti:
...tai jotain. Eli Toivo Suursoo oli kyllä semmoinen jota olisi jaksanut kauemminkin katsella, vaikkei nyt ihan siellä rankingin kärkipäässä olekaan. Maaliahneus on kuitenkin lähes aina hyve. Malmö - Detroit -kähminkien jälkeen kehitys ei näköjään ole jatkunut ihan samalla tavalla.

http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php3?pid=30265

Toivo Suursoo pelasi viime kaudella Venäjän "divarissa" Habarovskissa, mutta siirtyi tälle kaudella Valko-Venäjän pääsarjaan.
 

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
The Original Jags kirjoitti:
German Titov tai Viktor Tjumenev on kaikkien aikojen paras TPS:ssa kiekkoillut ulkomaalaispelaaja.


Mulle Gera on ihan ykkösenä mieleen tuleva. Maali-Mal näkyy olevan pistekeskiarvossa parempi ja on kyllä ehdoton legenda, mutta tuohon aikaan en ollut vielä niin aktiivikatsoja. Geran ajan istuin melkeinpä joka kotimatsin kausarilaisena ni siitä on enemmän muistoja. Tiedä sitten onko aika kullannut muistot mut ei kyllä Titovista tule huonoja puolia mieleen, härkämäinen rymistelijä joka osasi maalinteon jalon taidon.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Reinomies kirjoitti:
Mulle Gera on ihan ykkösenä mieleen tuleva. Maali-Mal näkyy olevan pistekeskiarvossa parempi ja on kyllä ehdoton legenda, mutta tuohon aikaan en ollut vielä niin aktiivikatsoja. Geran ajan istuin melkeinpä joka kotimatsin kausarilaisena ni siitä on enemmän muistoja. Tiedä sitten onko aika kullannut muistot mut ei kyllä Titovista tule huonoja puolia mieleen, härkämäinen rymistelijä joka osasi maalinteon jalon taidon.

Tjumenev oli näistä kahdesta kuitenkin parempi pelaaja uransa huipulla.

Tjumenev oli mukana jo vuoden 1979 Challence Cupissa NHL:n tähdistöä vastaan pelatussa ottelusarjassa, jossa Tjumenev pelasi samassa ketjussa Sergei Makarovin ja Irek Gimajevin kanssa.

Tjumenev pelasi myös vuosien 1982, 1985 ja 1990 MM-kisoissa, sekä vuoden 1984 olympialaisissa.

Tjumenev muodosti vuosikausia kovan kaksikon Moskovan Spartakissa yhdessä Aleksandr Kozhevnikovin kanssa. Kozhevnikov on eräs Neuvostoliiton mestaruussarjan kaikkien aikojen parhaita pistemiehiä. Ketju Kozhevnikov-Tjumenev-Nikolai Drozdetski (ZSKA) oli jopa Neuvostoliiton paras Sarajevon olympiakisoissa vuonna 1984. Spartakissa saman ketjun toisessa laidassa pelasi Vladimir Lavrentjev.

Titov ei koskaan pelannut Neuvostoliiton maajoukkueessa, vaikka olisi vuonna 1965 syntyneenä hyvinkin ehtinyt. Toki Titov loi myöhemmin hyvän uran NHL:ssä, mutta Neuvostoliitossa ja Himikissä hän ei ollut maajoukkuetason mies, kuten Tjumenev parhaimmillaan oli.

EDIT:

Titovista vielä sen verran, että hänen roolinsa vuoden 1993 maailmanmestaruudessa oli ratkaiseva. Hän teki maalin sekä puolivälierässä Saksaa, välierässä Kanadaa että finaalissa Ruotsia vastaan. Aikaisemmin keväällä hän oli ollut Suomessa pudotuspelien paras pistemies ja johdattanut TPS:n Suomen mestaruuteen. Kevät 1993 oli varmasti Titovin uran huippukohta.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Työ ootta niin kamalan vanahoja.

Koska minulla on vielä elämä edessä, hihih, nostan kaikkien aikojen ulkomaalaiskolmikoksi Rob Shearerin, Peter Schaeferin ja Henrik Tallinderin. Jos joku pitää nostaa muiden yläpuolelle, niin ehdottomasti Tallinder.

Tuli samaan aikaan Elofssonin, tms., kanssa ja piti olla lähinnä kokeilumielessä tehty hankinta. Nousikin yhdeksi liigan parhaista puolustajista ja lähti samantien NHL:aan. Tällä hetkellä onkin yksi NHL:n parhaista ja varmimmista oman pään luutijoista. Uskomaton nousu.

Myös Skrastinsin uraa on ollut mielenkiintoista seurata. Voisi Tepsin jämäpakilla mennä huonomminkin.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Grainger kirjoitti:
Työ ootta niin kamalan vanahoja.

Koska minulla on vielä elämä edessä, hihih, nostan kaikkien aikojen ulkomaalaiskolmikoksi Rob Shearerin, Peter Schaeferin ja Henrik Tallinderin. Jos joku pitää nostaa muiden yläpuolelle, niin ehdottomasti Tallinder.

Tallen on ehdottomasti yksi 2000-luvun suuria löytöjä tähän saakka. Loistava tyyppi kaukalossa ja sen ulkopuolella. Vaikka pöllikin Annin matkaansa Kobrista. Mikä taas on lähes Riikan ryöstöön verrattavissa oleva, kaameaakin kaameampi rikos.
 
Laitetaan noi omatkin suosikit tänne,

Hyvät,

Alex Kudasov.

Ehkä jäätävin pelintekijä joka Turussa on nähty, jos unohtaa Turkulaissyntyiset jampat ja Keskisen. Vuosikausia toivoin joka kesä, että juuri Kudasov hommattaisiin takaisin.

Rob Shearer. Dynaaminen ja kokonaisvaltainen pelaaja. Iski suhteelisessa hiljaisuudessa 20 häkkiä ja poistui vähin äänin.

German Titov.

Äijä, todellinen härkä. Pelasin samaan aikaan junnulätkää ja otin pelinumeroksi 13:sta seuraavalla kaudella. Siinä sitten sai kaikille selittää, että ei tämä Selänteen takia ole, vaan Titovin.

Pahat:

Peter Schaffer. Ehdottomasti ykkönen mulle. Kun Daviksesta on kuullut vain juttuja, ei miestä voi voi tuolle paikalle nostaa. Fido oli Tepsissä aika lähellä unelmapelaajaa. Taklasi, teki maaleja ja rähisi. Oli pelikieltonsa jälkeen niin järkyttävissä liekeissä, että oksatkin paloi puista. Kaverin uraa on tullut myös Palloseurasta lähtemisen jälkeen seurattua lämmöllä.

Niklas Sundblad. Melkein hävettää kerota, mutta Blandis oli varmaan vittumaisin pelaaja, jonka olen kentällä nähnyt. Vahva kuin härkä ja rotta, siinä vastustajat roikkuivat ja hakkasivat minkä kerkeävät. Jämtin olisi ollut kruunuperijä, mutta valitettavasti joku unohti kertoa Andreakselle siitä, että Jortsu odottaa häneltä maaleja, Jämtinin lähtö vituttaa vieläkin... Varsinkin nyt kun Jortsu kuviot on selvillä

Tyler Bouck. Kädettömämpi versio Fidosta, mutta tiesi roolinsa. Ostaisin kausarin heti, jos joukkueessa pelaisi 20 Tyleria.

Rumat:

Jason Elliot. Helvetin iso kohu ja kallis palkka. Jäi Lassillalle kakkoseksi, taitaa olla yksi liigan kaikkien aikojen parhaiten palkattuja luukkuvahteja.

Svoboda. Tarpeeksi vanha olen kuitenkin, jotta muistan tämän sankarin saavutukset. Ikuinen mysteeri tulee olemaan se, että miten helvetissä onnistuttiin hankkimaan vielä Rokamaakin epäluotettavampi maalivahti. Toisaalta useampi vuosi myöhemmin onnistuttiin Lecklinkin korvaamaan Lundelilla....

Rob Valicevic. Mahtokohan mennä nimi oikein? Legendaarinen Elorannan korvaaja, joka floppasi täydellisesti. Näytin jatkuvasti Nurmiselta, jolla oli se huono päivä.

Ja OTJ tuohon Titovin 93 kevääseen kuuluu vielä se änäri varauskin, jonka kaveri sai 28-vuotiaana, sinänsä harvinaista taisi olla se, että Titov tuli tuolloin melko puskista.
 

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
Niklas Sundblad, itä-Turun oma poika Sergei Yerkovich ja Henrik Tallinder.

Muistuu mieleen, kuinka yleisö huusi Sergeille "sun mies menee tuolla!!" samalla Yerkon katsellessa vastustajan vaihtopenkille tuiman oloisesti. Siinä sitten kaverille pärähti paskat housuun ja rullasi vastustajan maalijuhliin tönimään jengiä. Asioin muuten samaan aikaan poliisiasemalla, kun Serginaattori haki jotain aseenkantolupaa. Jumalauta vilisi elämä silmien edessä, kun ajattelin tätä miestä kivääri kädessä kännissä Varissuon kesäyössä.
 
Grainger kirjoitti:
Tuli samaan aikaan Elofssonin, tms., kanssa ja piti olla lähinnä kokeilumielessä tehty hankinta. Nousikin yhdeksi liigan parhaista puolustajista ja lähti samantien NHL:aan. Tällä hetkellä onkin yksi NHL:n parhaista ja varmimmista oman pään luutijoista. Uskomaton nousu.

Toi koko kuviohan oli aika mielenkiintoinen. Elofssoninhan piti olla se todella kova hankinta ja Tallinderin piti lähinnä tuoda kokoa joukkueeseen. Tuota taustaa vasten en kuitenkaan pysty ymmärtämään sitä, että Henkka olisi täysin puskista tullut. Kaveri varatiin änäriin kaksi kierrosta ennen Elofssonia. Junnukisoissa Henkka oli Jonaksen edellä ja oikeastaan koko scouttauskuviota sotki lähinnä se, että Jonas pelasi vähän paremmassa seurassa.. No on siinä kuitenkin kohtuullinen ero pojilla nykyään, Henkka hakkaa taalamiljoonia yhdessä mestariehdokas joukkueessa ja Elofsson kiertelee Ranskaa, Tanskaa ja Allesvenskaa.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Valicevic oli joukkueen sisältä tulleiden tietojen mukaan eräs parhaista pelaajista, jota TPS:ssä oli pitkään aikaan ollut. Kaverilla vaan leikkasi Jukka Koivun kanssa kiinni täysin, kun Koivu oli huutanut kaverille pääpunaisena kokoajan ja kiinnostus oli suoraan mennyt siihen.

Yerkovich oli ehdottomia suosikkejani sen hetken Palloseurassa, kaverilla oli pakeista jaetulla sijalla paras plusmiinus ja muutenkin sillä saralla joukkueen parhaimmistoa. Sananmukaisesti hän oli fyysinen peloite.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Jaakko kirjoitti:
Valicevic oli joukkueen sisältä tulleiden tietojen mukaan eräs parhaista pelaajista, jota TPS:ssä oli pitkään aikaan ollut. Kaverilla vaan leikkasi Jukka Koivun kanssa kiinni täysin, kun Koivu oli huutanut kaverille pääpunaisena kokoajan ja kiinnostus oli suoraan mennyt siihen.

Valicevic taisi olla TPS:n tarpeisiin melko pahasti keskenkuntoinen. Tuli farmin farmista UHL:stä ja sinne myös meni Tepsin jälkeen. Kaksi viime kautta tehnyt OK jälkeä Saksassa. Huippupelaaja? Riippuu tietenkin mihin verrataan. Fakta kuitenkin on, että sekä Euroopan että Pohjois-Amerikan huippusarjoissa näytöt ovat edelleen ja aina vaan antamatta?

http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php3?pid=5531
 

Dragon38

Jäsen
mission16W kirjoitti:
Sundblad oli vielä siviilissäkin tosi mukava tyyppi, toisin kuin esim. samaan aikaan joukkueessa pelannut "Älkää vittu mulle tulko puhumaan" Thuresson.

Itselläni on vähän päinvastainen mielikuva herroista. Thuresson oli mielestäni tosi mukava jamppa, sellainen pikkupiloja jatkuvasti tehnyt velikulta. Oli kentälläkin mies paikallaan ja mysteeri on miksei miehelle ikinä tarjottu jatkoa. Halua olisi ilmeisesti Marcuksella ollut jatkaa Turussa.
 
Nenä ei tule ikinää samaan anteeksi minulta sitä, ettei osannut käyttää Yerkkua oikein. Taitaa olla kovin äijä, joka on koskaan Palloseuranpaidan päälleen pukenut
Kyllä yksi Yerkku on aina mukaan mahtuu, kun olisi vielä saanut pelatakin enemmän. Paukkunen, Kauppinen ja Passo pyörii kulmissa ja jää maalin edessä aina kakkoseksi ja Yerkku istuu penkillä...

Muisti ei enää pelaa, joten joku jaksava ja paremin muistava voisi valaista asiaa.
Eli eiks homma mennyt niin, että Yerkku oli vain eksynyt asustelemaan Varissuolle ja joku oli käskenyt ottamaan yhteyttä Palloseuraan?
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Suolakuningas kirjoitti:
Muisti ei enää pelaa, joten joku jaksava ja paremin muistava voisi valaista asiaa.
Eli eiks homma mennyt niin, että Yerkku oli vain eksynyt asustelemaan Varissuolle ja joku oli käskenyt ottamaan yhteyttä Palloseuraan?

Näin se taisi mennä. Joku paikallinen pastori, oli kaverin jostain bongannut ja otti yhteyttä Tepsiin. Onko kenelläkään tietoa, että asuuko kaveri edelleen Turussa?
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Koala kirjoitti:
Muistuu mieleen, kuinka yleisö huusi Sergeille "sun mies menee tuolla!!" samalla Yerkon katsellessa vastustajan vaihtopenkille tuiman oloisesti. Siinä sitten kaverille pärähti paskat housuun ja rullasi vastustajan maalijuhliin tönimään jengiä. Asioin muuten samaan aikaan poliisiasemalla, kun Serginaattori haki jotain aseenkantolupaa. Jumalauta vilisi elämä silmien edessä, kun ajattelin tätä miestä kivääri kädessä kännissä Varissuon kesäyössä.

Tässä taitaa olla päivä paras postaus toistaiseksi! Hillitöntä tavaraa. Ja sanasta sanaan totta. Jerkku oli tyly maalinedustalla mutta Tepsin pelitavalle täysin vieras hankinta. Ts. kaveri ei muistaakseni juurikaan osannut avata peliä. Enemmän näitä "pleksin kautta kiekko ulos alueelta" -kavereita? Jostain syystä kaverin skouttasi Tepsille minun vanha rippikoulupappini. Sergei lienee notkunut kivääreineen joutilaana Eastsiden kirkossa tmv.
 
Jaakko kirjoitti:
Onko kenelläkään tietoa, että asuuko kaveri edelleen Turussa?

Tuskin asustaa, mutta jos se vielä Varissuolla heiluu kivääri kädessä niin eiköhän sille joukkue löydy.... Mahtaiskohan tuolta Varissuon itä-naapuri väestöstä löytyä vastaavanlaisia helmiä. Siinä olisikin Tepsille idea, joka keväinen try-outti Varissuon jäähallissa.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Jaakko kirjoitti:
Näin se taisi mennä. Joku paikallinen pastori, oli kaverin jostain bongannut ja otti yhteyttä Tepsiin. Onko kenelläkään tietoa, että asuuko kaveri edelleen Turussa?

Joku varissuolainen oli Tepsiin ottanut yhteyttä, että täällä olisi tällainen puolustaja, että tulisiko joku katsomaan ja joku kävi katsomassa ja äijä teki sopparin Tepsiin. Jerkku on ainakin muistaakseni pelannut Tepsistä lähtönsä jälkeen Valko-Venäjällä tai jossain siellä päin ja on mm-kisoissa myöskin edustellut Valko-Venäjää Tepsistä lähdön jälkeen.
 

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
Sergeant tosiaan hengasi noihin aikoihin Varissuon ghetossa vailla ajatuksia peliuran jatkamiseksi. Todennäköisesti mies olisi julkkaissut runoteoksen tai ryhtynyt paikallisen kindergardenin ohjaajaksi, mutta joku ehdotti hänelle kokonsa ja valujevmaisen ulkonäön vuoksi peliuraa paikallisessa polvenmurskausjengissä, TPS:ssä. Miehestä kehittyi kansan suosikki teroitetulla mailallaan ja terävällä liikkeellään. Jokin meni kuitenkin ristiin valmentajan kanssa vieden turkulaisilta pois omapoika Jerkkon. Seuraavaksi kaudeksi idän jättiläinen matkasi sukuseuduille Venäjälle pelaamaan. Nykyisestä tilasta ei mitään tietoa. Todennäköisesti mies on julkaissut paksun kirjan kiekollisen pelin perustoista sekä valmistelee käsikirjoitusta Aki Kaurismäen elokuviin.
 
Suosikkijoukkue
TPS, LFC, FCB, Sens
Dragon38 kirjoitti:
Itselläni on vähän päinvastainen mielikuva herroista. Thuresson oli mielestäni tosi mukava jamppa, sellainen pikkupiloja jatkuvasti tehnyt velikulta. Oli kentälläkin mies paikallaan ja mysteeri on miksei miehelle ikinä tarjottu jatkoa. Halua olisi ilmeisesti Marcuksella ollut jatkaa Turussa.

Thuresson pelasi Tepsissä siihenastisen uransa parhaan kauden ja palkkapyyntö toisesta kaudesta nousi korkeammaksi kuin mitä TPS halusi maksaa. Yksinkertaista matematiikkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös