HIFK:n peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 1 140 744
  • 22 271

redzel777

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK osaa yllättää aina; juuri kun luulee että kyllä tää tästä niin hävitään kotona jollekin Saipalle. Sitten kun ranteet on viilletty auki ja hyväksyy sen että "vittu IFK on ihan vitun paska" niin sitten häpäistään joku Tappara 9-0.
Toivottavasti, lauantaina taas menossa koko perheen kanssa peliin ja sen jälkeen ravintolaan. Tulee perheelle mukavampi ilta, kun ei ole tatti otsassa koko ruokailua.

Toivotaan vahvaa 7-9 pisteen viikkoa ja hymyä tammikuun loskakeleihin!
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Tuli aikani kuluksi tutkailtua hieman edistynyttä tilastoa nimeltä L +- IFK:n pelaajien osalta, ja haettua myös jonkin verran verrokkeja muista seuroista perspektiivin saamiseksi. Teen nyt tähän joitain nostoja, kiinnostipa se muita tai ei. Eiväthän nämä(kään) tilastot mitään absoluuttisia totuuksia ole, mutta tuovat mukavasti tukea omiin havaintoihin (tai kumoavat niitä)

Kyseinen tilasto kertoo siis puhtaasti erotuksen sille, kuinka paljon ko. pelaajan kentällä ollessa IFK laukoo vastustajan maalia kohden versus kuinka paljon vastustaja laukoo IFK:n maalia kohden. Otetaan tarkasteluun vaikka hyökkääjien ja puolustajien osalta TOP3 ja Bottom 3 tästä tilastosta.

L+- TOP 3 Puolustajat
Luke Martin +82
Otto Salin +38
Johan Motin +36

L+- BOTTOM 3 puolustajat
Ilari Melart -66
Oskari Manninen -35
Einari Luhanka -3
(*en laskenut mukaan - 16 Valtteri Kakkosta, koska en odota hänen enää pelaavan IFK:ssa)

L+- TOP 3 Hyökkääjät
Juha Jääskä +153
Jori Lehterä +147
Julius Nättinen +118

L+- BOTTOM 3 hyökkääjät
Jesse Seppälä -44
Miro Väänänen -43
Teemu Tallberg -36

Nopea tulkintani tilastosta on se, että IFK on toistuvasti vaikeuksissa 5vs5 -pelissä sen suhteen, että laukauksia ei saada tuotettua riittävästi. Eli tilastot tukevat silmätestiä siitä, että kulmissa möyrimiseksi tuppaa menemään. (EDIT): Kulmissa möyrimisestä kertoo myös se, että heikoista L +- sijoituksista huolimatta IFK:lla on koko Liigan toiseksi korkein keskiarvollinen kiekonhallinta (52,66 %) ottelua kohden.

Esimerkiksi Martin löytyy kaikista Liigan puolustajista vasta sijalta 17. Kirkkaimpina tässä tilastossa loistavat pakeista C-E D’Astous (+238), Atro Leppänen (+201) ja Jakob Stenqvist (+174). Hämmentävin poiminta tästä tilastosta on Tappara: ainoastaan Valtteri Kemiläinen (+53) on plussalla tilastossa. Loput pakit vetävät -4 ja -78 välillä.

Hyökkääjien osalta IFK edustaakin sitten paremmin, Jääskä koko Liigan mittarilla 5., Lehterä 8. ja Nättinen 12. Sen jälkeen tuleekin pudotusta, sillä seuraava IFK:n hyökkääjä (Vesalainen +49) löytyy Liigan tilastoista vasta sijalta 49, heti Jasper Lindstenin, Oliver Kapasen ja Aleks Haatasen perästä.

Edistyneitä tilastoja on Liigan osalta saatavilla kaudesta 2014–2015 lähtien. Koko siltä ajalta 366 ottelua pelannut Motin (+873) on Liigan toiseksi paras ko. tilastossa, heti Shaun Heshkan perässä. Esiin nousee myös Salin (+65), joka tämän kauden hyvän tilaston lisäksi oli viime kaudella IFK:ssa kyseisen tilaston kärki, vaikka pelasi ainoastaan 27 ottelua. Salinin osalta silmätesti siis fuskaa ainakin jonkin verran, sillä oman pään hasardien ohella Salinin kentällä ollessa IFK laukoo huomattavasti enemmän vastustajan maalia kohden kuin päinvastoin.
 

sixpack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään niitä runkosarjapelejä jotka tässä vaiheessa kautta on vain voitettava. Sijat 3-8 vielä auki ja hiljalleen ollaan tiputtu tuossa sijoitustaistelussa. 10 pelin kuntopuntarissa IFK kahdeksantena ja Lukko viidentenä. Pistekeskiarvoilla pitäisi tulla kotivoitto. Kolme pistettä siis IFK:lle. Kakkosketju seurannassa edelleen.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kelpaa tai ei, Lukko vie ja Peltoset möyrii. Tästä viikosta 2-4 pistettä. Säälit kutsuu.
Jännä kyllä nähdä että jos viime kaudella noustiin viime hetkillä suoraan paikkaan, niin tiputaanko tänä vuonna sääleihin loppusuoralla.

Samaan aikaan mielenkiintoista muuten seurata miten Kärpät pärjää SaiPaa vastaan.

Tämän viikon pistesaldon uskon olevan 4/9p. Tänään kaatuu Lukko, perjantaina vedetään vähän sinnepäin ja TPS:ltä käkättimeen ja sitten lauantaina hirveä tsemppi ja jatkoaikatappio kotona.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Jos tuohon pakistoon saadaan vielä se yksi kiekollinen puolustaja ja Komarov kuntoutuu täyteen pelikuntoon, niin kyllä meillä on oikeasti laaja ja tasokas rosteri kevään pelejä varten. Ja tuolla rosterilla HIFK on jengille kuin jengille vaikea voitettava neljästi
Totta, että HIFK:lla on mahdollisella parilla täydennyksellä vaikea voitettava, mutta sen pitäisi olla sitä jo tuolla nykyiselläkin laaturosterilla eikä sillä, että tuodaan koko ajan uutta ukkoa sisään.

Näen, että enemmän ongelma on siellä vaihtoaition puolella, jossa on suuria ongelmia saada tulos ulosmitattua laadukkaalla joukkepelillä ja vastustajan peli huomioiden oikealla pelikohtaisella taktiikalla. Voittamisen perusrunkona pitäisi olla jo syksystä alkaen valmennuksen sisäänajama ja pelaajien omaksuma, automaattisesti selkärangasta tuleva
pelitapa, jota hienosäädetään aina vastustajan mukaan.

Tätä nykyä tuota HIFK:n pelitapaa kutsutaan osuvasti Jatkiksen palstalla "möyrimiskiekoksi", josta puuttuvat sellaiset voittavat nyanssit joka kykenisi sujuvasti sopeutumaan vastustajan pelitapaan ja löytämään aina sen heikot kohdat, ts. rokottamaan siitä aina maaleilla voittoon saakka. Kyse on pienistä yksityiskohdista av:lla, yv:llä etenkin, vaihdoilla vs. vastustajan kentät, kunkin pelaajan roolitus, kuuma maalivahti jne.

HiFK on kuin Massey-Ferguson syksyn kyntöpellolla, joka tekee peruskyntötyöt luotettavasti, mutta vaikea traktorirautaa on taivuttaa muuhun ilman työkalun vaihtoa. Siksi ihmetyttääkin, että olipa vastustaja mikä hyvänsä, niin möyritään aina samalla kyntöauralla vailla luovaa vastustajan huomioivaa pelitapaa tai vaihdettaisiin työvälinettä, ts. pelitaktiikkaa ja jopa joiltain osin säädettaisiin sitä runkopelitapaa yksittäisen pelin sisällä.

Eipä ihme, että HIFK häviää Saipoille ja muille lähtökohtaisesti heikommalla rosterilla operoiville joukkueille kun pelaajat pelaavat puuduttavaa möyrimiskiekkoa pelistä toiseen. Aika helvetin turhauttavaa pelaajillekin kun pelilliset nyanssit ja ratkaisumahdollisuudet on tavallaan lukittu jo siihen "möyrimismoodiin".

Ironisesti HIFK:n Peltos & Co kiekko on kuin kallis stadiversio Dufvan "työmieskiekosta". Pakko tämän purkauksen yhteydessä nostaa esiin myös HIFK:n pelaajalegenda Olli Jokisen kiekko, joka on Liigavalmennuksen alusta saakka ollut pienellä budjetilla operoivalle Jukureille loistava ratkaisu. Siinä on hyvin valmennettua, pelaajien taitoja kunnioittavaa ja pelin sisällä oikein reagoivaa kiekkoa Peltosen "MF kyntökiekkoon" a.k.a "Möyrimiseen" verrattuna.

Olisin paljon mieluummin nähnytkin Peltosen jatkosopimuksen sijaan Jokisen HIFK:n vaihtoaitiossa etenkin kun Peltoskiekko ei ole muuksi muuttunut eli pellolla möyriminen jatkukoon vielä tämän kevään ja pari seuraavaa vuotta.
 
Viimeksi muokattu:

Kale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tom Laaksonen
Tänään kuitenkin voitetaan, hieman yllättäen näyttävän pelin jälkeen 6-1. Mestaruusjuna palaa raiteilleen ja täällä jotkut nostavat Ilari Melartin (1+2) liigan parhaaksi pakiksi.

Huomenna hävitään Tepsille 2-0 ja toteamme yhteen ääneen taistelevamme säälipaikasta Sportin kanssa.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
^Pääasia ettei Teissala tai Nurmi saa maaleja aikaiseksi huomenna...

Oma veikkaus on että tänään hoidetaan homma jatkoajalla 3-2, huomenna voitetaan Tepsi 1-2, ja sitten Tappara-peli hävitään 1-2 jatkoajalla.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Itselle tuli jostain selittämättömästä syystä hetkellinen itseluottamuspuuska ja pelasin (erillisinä betseinä) IFK:n voittoa monylinellä, Leksan maalia ja Luken maalia. Infernaalinen vitutus lienee siis tiedossa illalla.

Ja moneylinellä siksi, että Peltonen rakastaa tasureita.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jos HIFK ei pääse top 4 runkosarjassa pudotuspeleistä puhumattakaan, niin se on vakavan pohdinnan paikka. Keskustelupalstat tulevat räjähtämään spekulaatioista ja erilaisista arveluista. Toimistollakin paine nousee. Puvun kenkiä pois ottaessa urheilutoimenjohtajalle paljastuu, että kantapäähän on kehittymässä pahannäköinen rakkula.

Salmelainen on kävellyt ympyrää miettiessään, että mitenhän tämän nyt taas pukisi sanoiksi. Kausi on ollut katastrofaalinen, mutta julkisuuteen kantautuu punnittuja kommentteja.

- Olen vakavasti miettinyt asioita ja koen, että viime kaudella muutama pelin osa-alue vaati kehitystä ja näitä kehityskohtia onkin tänä suvena lusittu. Nykypäivän jääkiekko menee koko ajan tiettyyn suuntaan. Meidän tehtävä ei ole pelkästään seurata sitä suuntaa vaan olla jopa sen kehitystien päässä, Salmelainen kertoo Iltanauhurille.

- Olemme Peltosen kanssa analysoineet tätä nykylätkää nyt neljän vuoden ajan. Meillä on selkeä visio siitä, että meillä olisi jonkinlaista ajatusta tästä pelistä. Minulla on unelma siitä, että meillä olisi jonkinnäköinen tavoiteltava päämäärä, Salmelainen jatkaa.

Iltanauhurin toimituksessa HIFK nostetaan ensi suvena taas ykkösmestarisuosikiksi. Paperilla joukkue näyttää unelmiin kutsuvalta niin kuin järven sulava pinta kesäpäivänä.

Kesällä IFK:n kannattaminen on kuin nuoruus, johon ei lakkaa uskomasta. Katteeton optimismi kukoistaa ja hemoglobiiniarvot ovat viitearvojen sisällä. Kaikki tuntuu mahdolliselta, kunnes tulee syksy, joka tappaa luonnon ja menestystoiveet. Nuoren miehen vetreys ei ole edes sulava muisto, kun vanhan miehen jomotus ottaa vallitsevan olotilan.

Onneksi kesä taas synnyttää luonnonlapsen, betonisen hymypatsaan, joka kannetaan ulos Nordiksen uumenista. Sieltä hän tulee käsissään The Tiedote.
 

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lukolla tänään varmasti eri meininki kuin kahdessa edellisessä pelissä. IFK:n pitää pistää parasta pöytään jos halutaan joku piste tästä.
Siellä sarjataulukossa takana olevat jengit ovat jo laittaneet vilkun päälle ja ohituskaistalla. Nyt pitää esim Vesalaisen ja vemppaosaston miesten nostaa pelin tasoa niin että se realisoituu. Tasaiset kokoonpanot mutta Lukolla uusi loistava täsmähankinta Saipasta. Varmaan tekee ainakin yhden häkin IFK verkkoon. Yv:llä nopeampaa liikettä ja juonikkuutta.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Oppikirjamainen miten ei tulla kotipeliin a’la Ville Peltonen
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Näin. Siinä taas helppo pakki-pakki ja pyöritys omiin -> alivoima. Huolellisuutta pitäisi pikkuhiljaa lisätä.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Sundilta kaksi rystyränniä. Molemmista Lukolle maalipaikka ja ensimmäisestä Koivistoiselle boksia. Herätys.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös