Liigan tiedotustilaisuus sarjajärjestelmästä 12.10.2023

  • 75 703
  • 840

Aukeaako Liiga?

  • Kyllä, kunnolla

    Ääniä: 11 4,1%
  • Kyllä, mutta ei kunnolla

    Ääniä: 187 69,0%
  • Ei

    Ääniä: 73 26,9%

  • Äänestäjiä
    271
  • Poll closed .

MIH96

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Liigakarsintojen paluu on hieno juttu. 2024-2025 ei ole ainoastaan Liigan 50-vuotisjuhlakausi, vaan silloin (keväällä 2025) tulee myös kuluneeksi pyöreät 25 vuotta liigan ensimmäisestä sulkemisesta.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ekaa kautta ei kannata koronan takia laskea. Silloinhan pelattiin niitä "aluesarjoja", eikä kohdattu kaikkia jengejä runkosarjan alkupuolella.

Joo, mutta jos puhutaan useamman kauden urheilullisesta menestymisestä (yksi tämän hetkisistä vaatimuksista liigalisenssiin) niin täyttyy helposti.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Hienoa uhrautumista.
No kukapa nyt ei tosipelejä haluaisi nähdä?

En lupaa mennä paikan päälle, mutta lupaan viimeistään silloin maksaa taas liigajääkiekosta jollekin kanavalle, jos saan karsinnat omaan telkkariin.

Ei paras mahdollinen päätös, mutta ei ihan pannukakkukaan. Tämä on hyvä uutinen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oli kyllä, kunnes K-Espoo tajusi että juridisesti näin tämä ei voi mennä.
Niinpä ja sitten mentiin kabinettiin. Eikä siinä, hyvä, että K-Espoontuon tajusi ja saatiin Hiltuseen ja liigahallitukseen pikkasen painetta. Iso juttu Liigan avaamisen kannalta.
 

Oadie

Jäsen
Yleisesti ottaen Mestis on paha paikka koittaa nousta. Kovia pelejä ei saa alle ennen liigakarsintoja ja vaikka joukkue olisikin satsannut materiaaliin niin peli ei välttämättä ole sillä tasolla millä pitäisi. Miksipä olisikaan, jos voitot ovat tulleet helpolla Mestiksen sisäisen tasoeron vuoksi.

Tämä on osaltaan totta. Siksi esim. Espoota ei saisi nostaa saunassa. Mestis tarvitsee myös noita kovempia joukkueita valmistaakseen voittajaa karsintoihin.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ihan hyvät päätökset. Sarjajärjestelmän voisi samalla muuttaa niin, että säälit pois, kahdeksan suoraan pudotuspeleihin. Ehkä jumbosijasta voisi jonkun sarjan järjestää?

Kyllähän Espoo ja Jokerit liigaan kuuluu. Espoo noussee kauden päätteeksi ja Jokereillakin varmasti nousukykyinen joukkue ensi kaudella. Automaatio se ei ole, paineet on kauheat ja vastustaja pelannut kovempaa sarjaa koko kauden, joskin tottunut häviämään, mutta silti.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Ja olemme varmoja että kriteerit täyttyy?

Kyllä tässä Espoon uhkailu kopsahtaa vielä omaan nilkkaan.

No, sittenhän ne kriteerit tulevat julkisiksi. Viimeistään oikeuden pöytäkirjoista.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Niin ehkä ja toivottavasti.

Liigaseura saa järjestelmältä kuitenkin kotiedun, koska näin on aina ollut. Ompa mahtava innovaatio.
Liigaseura tulee saamaan järjestelmältä myös toisen edun; 2:1. Jokainen teistä joka on joskus päivääkään pelannut, puhumattakaan et koutsaisitte, tiedätte mitä se tarkoittaa energiassa, kun 1:2 tulee tää jäähyhomma. Se on skandaali!

Mä kysyn MIKSi. Sit voidaan kans kysyä, et Tykkäskö Jengi tästä näytelmästä. Vai kenen kioski laitetaan kiinni.

Se on muuten JT joka on nostanut joukkueen viimeksi pelaamalla liigaan
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Niinpä ja sitten mentiin kabinettiin. Eikä siinä, hyvä, että K-Espoontuon tajusi ja saatiin Hiltuseen ja liigahallitukseen pikkasen painetta. Iso juttu Liigan avaamisen kannalta.

Niin no Jokeritko tuolta olisi sitten pitänyt nostaa K-Espoon valituksen jälkeen? Vai mitä tarkoitit aiemmin sillä että K-Espoon nostaminen on epäreilu päätös?
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eihän K-Espoon nosto ole vielä millään tavalla edes varmaa?
Ei tietenkään, kun hakemustakaan ei ole vielä jätetty, eikä päätöksiä tehty. Jotenkin tässä vähän haiskahtaa, että KEspoon nousu evätään kabineteissa ja jatketaan 15 joukkueella ja sitten se yksi sarjapaikasta luopuja ilmoittautuu ja tadaa 14 joukkueen liiga. KEspoo ja Jokerit voi sitten kilpaa hakata päätään seinään, kun aina tulee takavasemmalta Ketteröitä, jotka pilaa pk-seutulaisten liigahaaveet.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Sopivasti ehdin kirjoittaa perusteluiden pohjustuksen ennen sinun postausta. Katso vertaus Peliittoihin. Jokerit pääsivät oikopolkua suoraan Mestikseen. Ymmärrän, että taloudellisesti tämä oli oikea päätös, mutta urheilullisesti täysi farssi. Oikeasti tuon polun läpikäynti liigapaikkaan pitäisi mennä vähintääkin Suomisarja -> Mestis ja tasapuolisesti lähtö olisi pitänyt alkaa II-divarista. 3 vuotta ilman oikoteitä liiga-karsintoihin.
Tästä en ole eri mieltä. Siltikään en näe miten tämä liittyy siihen ylimielisyyteen, johon alkuperäisessä viestissäsi viittasit. Jos Peliitoillakin olisi ollut pääomaa jatkaa edes Suomi-sarjassa, niin kai sieltä oltaisiin paikka heille myönnetty?

Sitten se fatka. Jokerit tulee Liigaan muutamassa vuodessa. Markkina-alue ja sijoittajien määrä vaan tulee takaamaan tämän. Samaan tapaa kuin Espoossa oli riittävän fiksuja tukijoita, joilla oli riittävästi pääomaa laittaa Liiga juridisesti seinää vasten. Liigan omistajien oli pakko taipua Liigan avaamiseen. Tähän ei olisi kyennyt mikään joukkue PK-seudun ulkopuolelta.
En ole tästäkään eri mieltä, mutta on tuolla muutkin Mestis-porukat avoimesti kertoneet jo aiemmin tähtäävänsä Liigaan. Ovat vaan olleet niin pitkään näivettyneessä Mestiksessä, joten nyt tämänpäiväisen päätöksen myötä hommat ikään kuin alkavat taas alusta.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Puhuttiinko tuolla tilaisuudessa siitä mitä käy, jos joku seura luopuu paikastaan vapaaehtoisesti? Mikäli se ei tule viimeiseksi niin toki jumbo karsii ja liigan koko supistuu, mutta entä jos se on viimeinen? Katsotaanko karsinnat luovutetuiksi vai skipataanko ne kokonaan ja parempi onni ensi kerralla.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitkä ne kriteerit oli ja olet varma että ne täytty?
En tietenkään tiedä, minkälaisia kriteereitä siellä on, enkä tiedä, tietääkö edes liigahallitus. Eikös K-Espoo ole kommentoinut, ettei heillä ole kriteereistä tietoa eli aika tyypillisellä liigan linjalla mennään.

Jos siellä jotain taloudellisia kriteereitä on, niin luulen, ettei esimerkiksi viime kauden -500k ole kovin hyvä juttu K-Espoon kannalta. Mutta tosiaan, minä luulen, että K-Espoon nousu on jo päätetty ensi kaudeksi, mikäli talous on jollain tapaa järkevällä pohjalla.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
"Ilmoittaessaan muutoksista Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kehui yhtiökokouksen hyvää keskustelua ja yksimielisyyttä.

Iltalehden tietojen mukaan asia ei ole ihan näin. Useampi iso ja varakas liigaorganisaatio olisi halunnut vähentää sarjassa pelaavien joukkueiden määrää."

Ei yllättänyt, ettei Hiltunen osannut puhua tälläkään kertaa rehellisesti.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Liigan poukkoileva ja ammattitaidoton toiminta johti tähän epäurheilujamaiseen tilanteeseen. Kun nyt ilmeisesti lain mukaan Liigaan pitää olla mahdollisuus nousta, urheilullinen päätös olisi ollut se, että ensi kaudeksi siihen olisi ollut mahdollisuus myös muilla kuin K-Espoolla. Urheilullinen päätös olisi ollut se, että Mestiksen voittaja nousee. Luuleeko joku, ettei Jokerit sitä lähtisi hakemaan? Nyt mennään nätisti kabinetissa, eikä liigan tarvitse pelätä helmikuun tyhjennysmyyntejä Mestikseen.

Nyt en ymmärrä, anteeksi.

Liiga sanoi, että he eivät ota ketään ensi kaudeksi. Espoo oli ensimmäinen, joka hokasi että tämä ei välttämättä kestä oikeudessa ja ilmoittivat hakevansa lisenssiä.

Jokereilla on mahdollisuus hakea, kaikilla on, nousua ensi kaudeksi. Jokerit ovat itse sanoneet, etteivät sitä tee, koska eivät ole valmiina.

En nyt mitenkään saa kiinni siitä, miten liiga suosisi Espoota. Olisi vielä suurempi sekoilu, jos liiga kesken kauden ilmoittaisikin että Mestiksen nousija muuten nousee kun joukkueet, budjetit jne on jo kesällä lyöty kiinni.

Liigan poukkoilevasta toiminnasta samaa mieltä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
JOS ne kriteerit täyttyy. Kyllä meille sitten varmasti tämä asia kerrotaan mikäli näin tulee tapahtumaan.
Niinpä. Mahtavaa kabinettisuhmurointia. Tässä vaiheessa edes Mestisjoukkueet eivät tiedä kriteereitä. Päätetään salassa sitten, mitä päätetään. Hyvä Liiga!
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Avaisitko vähän?

Eikö tuossa ole paljonkin huhuttu että Espoo veisi asian oikeuteen ja sitähän @thnninen tuolla myös vihjaa?

Minä veikkaa että Liigan johto ennemmin vetää tälläisistä nokkiinsa kuin paskoisi housuun. Kyse ihan omasta arvauksesta, mutta nousu evätään kabinettissa ensi kaudeksi Espoon osalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös