Eduskuntavaalien tulosilta – seuraa näitä

  • 111 793
  • 2 109

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Vaalikuriositeettina myös kiinnostaa aina se, kenen joskus vaaleilla eduskuntaan valitun äänimäärä on pienin. Juuri nyt vahvoilla lienee keskustan Lauri Oinonen, 42 ääntä. Ei mahda löytyä heikompaa tulosta.
Ehkä tuossa kohtaa pitäisi jo itse ymmärtää, että juna meni jo.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Kuten aina, niin jotakin hyvää ja jotakin huonoa. Hienoa, että piipertäjät kyykkää. Suuri harmi, että Marinia äänestetään noinkin monen toimesta.
Omassa vaalipiirissä PS ohitti Keskustan suurimpana puolueena.
Äänestysprosentti ei noussut niin kuin toivoin.

Mikäs komeetta tämä Sara Seppänen on Lapista. Valtava äänimäärä. Oliko kokoomuksessa eri sukunimellä vai muistanko väärin?
 

ijuka

Jäsen
Ei toki tule vihata, enkä edes vihaakaan. Jos lähtökohtana on, että "rappiotaiteesta" tulee päästä eroon, niin mietin, että mikä agenda taiteen ja kulttuurin leikkauksissa puhuu taustalla. Mutta ei toki asia voi niinkään olla, että mitään ei saisi leikata heiltäkään. Ehkä lukaisen PS:n kulttuuripoliittisen ohjelman oikein ajatuksella.
Agenda taiteen ja kulttuurin leikkauksissa on yksinkertaisesti se, ettei se ole yhtä tärkeää kuin esim. koulutus, ruoka, polttoaine, tai terveyspalvelut. Ja jos jostain pitää leikata, niin vähemmän tärkeästä.

Luulisi olevan ihan maalaisjärkeä tämän.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Häkämies länttää kohta Petteriä partavaahdolla naamaan. Elina tanssii munasuojissa. Kölli Kortelainen tuo niin ison shampanjapullon että sitä ei saa kukaan auki.
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Kertokaa joku viisaampi, miten tuo ennustus tehdään, esim Ylen ruudulla pyörivä? Kuitenkin siinä vaiheessa noin 25% äänistä laskematta, mutta tulos heitti aika paljon siitä mikä siinä hetkellä oli reaalituloksena.
En varmaan ole viisaampi, mutta menee jokseenkin näin. Siinä lasketaan edellisten vaalien mukaista äänestyskäyttäytymistä eri alueiden ja puolueiden suhteen ja siitä sitten jollain algoritmilla tuutataan matemaattinen ennuste. On pitänyt aika hyvin kutinsa, napsu sinne tai tänne voi viimeisten läpimenijöiden suhteen tulla.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En taida olla viisaampi mutta siinä pohjataan ennakkoääniin. Ja siihen miten edellisissä vaaleissa kunkin puolueen äänestäjät ovat toimineet (ketkä äänestää enemmän ennakkoon, ketkä vaalipäivänä). Varmaan siinä on jotain muitakin muuttujia... En tiedä.

Vaalipiirit ja miten niissä ääniä laskettu.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Eikös tämä nimenomaan ole perinteinen vasemmiston toimintaidea. Homojen tilalle vaan herrojen lisäksi setämiehet, porvarit/riistäjät ja lahtarit/fasistit. Edesmennyt vasemmistolainen mummonikin muisti aina viimeiseen asti muistuttaa kuinka kaikki paha Suomessa johtui aina "herroista"...

Kyllä kyllä. Uhriutuminen.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Nyt on kolme prosenttiyksikköä Kokoomuksen johto reaaliaikaisessa laskennassa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Purra ohi Marinista äänikuningattarena!
Tämä on kyllä suuri yllätys, en olisi todellakaan uskonut Purran keräävän tuollaista pottia. Jonkun 20 000 olisin voinut veikatakin johtuen listan keveydestä.

Kokoomuksessa halutaan kuunnella Pet Shop Boys loppuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös