Pudotuspelit 2023 – mestaruus mielessä

  • 59 387
  • 583

boerje

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Tampereen Ilves
Onko runkosarjan ykkösen ja kympin ero todella näin pieni, vai mistä nyt kiikastaa?
Turkulaiset löysivät pelinsä juuri sopivasti runkosarjan lopulla. Viimeisistä 5 pelistä he voittivat 4, näistä yksi voitettu oli Ketterä.

KeuPa kaatui sääleissä suoraan kahdella voitolla, ja kyseinen joukkue oli sentään runkosarjan 7.
 

LaBarbera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jos miettii historiasta pudotuspelisarjoja, aika harvoin se mestariksikaan päätyvä ihan ilman mitään yskimisiä tai itsensä täysillä likoon laittamisia sinne kannulle asti marssii. Tämä on erittäin hyvä hetki nyt antaa kaikki peliin ja antaa sen pelin vielä kehittyä ja rentoutua. Jos ei riitä tästä parista eteenpäin, sitten voi katsoa peiliin ja miettiä, mikä meni pieleen. Ei kuitenkaan tässä vaiheessa sarjaa vielä voi päätä pistää pensaaseen tai alata pelätä tulevaa. Jos välieriin mennään, sitten on uusi vastustaja ja uusi sarja alkaa alusta.
Se on juurikin näin. Lukemattomia kertoja on runkosarjan ykkönen lähtenyt jo puolivälierissä lauluun. Muuan Espoon Blues terrorisoi aikoinaan pariinkin otteeseen runkosarjan kärkijengejä, vaikka runkosarjassa peli oli hevonpaskaa.

Tummennettuun kohtaan hyvä esimerkki löytyy Mestiksen kaudelta 2015-16, kun Jukurit liiteli ylivoimaiseen runkosarjavoittoon kunnes sitten puolivälierissä olivat maalin päässä katastrofiputoamisesta. Päihittivät tuolloin Kiekko-Vantaan vasta seiskapelin jatkoajalla. Sen jälkeen hävisivätkin enää yhden pelin koko pudotuspeleissä ja kausi päättyi mestaruuteen.

Summa summarum: puolivälierät voivat monesti olla ennakosuosikeille se kaikista vaikein kierros, kun vastassa on joukkue jolla ei ole mitään hävittävää ja laittavat itsestään kaiken mahdollisen likoon.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Summa summarum: puolivälierät voivat monesti olla ennakosuosikeille se kaikista vaikein kierros, kun vastassa on joukkue jolla ei ole mitään hävittävää ja laittavat itsestään kaiken mahdollisen likoon.
Ihan varmasti. Oikeastaan sarjaa ei voi "voittaa". Jatkoon mennessään joukkue teki vaaditun. Pudotessaan tulos on katastrofi. Ei huono tilanne, jos asian noin ajattelee. Tästä syystä ajatusten pitäisi olla vain ja ainoastaan seuraavassa vaihdossa ja siinä, että se menee hyvin. Pienistä palasista koostuu hyvä suoritus ja vahva joukkue. Nyt ei oikein kupoli vaikuta kestävän näitä paineita ja keskittyminen karkaa.

Tulevien pelien huolehtimisesta sen verran, että se on ihan ymmärrettävää, kun peli ei kulje. Ja tulevaisuuteenhan pitääkin katsoa. Menneisyyden voi muuttaa ainoastaan Venäjällä, ammattiliitoissa ja muissa vastaavissa totalitarismin kehdoissa. Peli pitää parantua ottelu ottelulta. Silloin suunta on oikea. Mikäli sillä päästään jatkoon, kaikki mahdollista. Jos kupoli ei kestä, loppuu kausi voivotteluun tuulettelun sijaan.
 

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
On ollut pitkät kaksi päivää, mutta tänään mennään taas. Edelleen odotuksissa olisi jopa jokin 0-7 tason ylimarssi materiaaliedun turvin, mutta pelko on, että edelleen on vaikeaa ja nihkeää, Tuto tehokas ja taululla ei 60min jälkeen ole voittoa espoolaisille.
 

jarpie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itse en kyllä ole niin optimistinen odotuksissani kuin ennen aikaisempia pelejä.

Kolmannen erän alussa kun ollaan tänäänkin häviöllä ainakin parilla maalilla, niin veikataan että loppusummerin soidessa taululla on 2-7 ja että päällimmäisenä fiiliksenä on harmitus kahden ensimmäisen erän muniinpuhaltelun jäljiltä.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Sarja 3-1 ja huomenna ensimmäinen katkon paikka. Nyt in ensimmäinen henkinen mörkö saati selätettyä ja saatu tuloksellisesti tehokas peli. Seuraava on sitten sarjan pistäminen poikki ja se onkin astetta kovempi pala purtavaksi. Vielä kotiyleisön edessä. Askel kerrallaan.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Erinomaisen kliininen esitys tänään! Erityismaininta vielä siitä, että asetelmien haku ja kovuuden osoittaminen, joka perinteisesti on häviävän joukkueen toimenpide, hoidettiin sekin meidän puolelta Huhtalan johdolla.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Ei se montaa napsua vaatinut, että tuli aika hieno matsi.

Huomenna lähdetään taas 0-0:sta liikkeelle, mutta paljon saa Aurajoessa vettä virrata tai Gräsa jäätyä, että sarja ei perjantaina mene poikki.
 

sipa04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllähän se pieni pettymys olisi, jos tänään ei sarja menisi poikki. Vahva luotto omiin eilisen jäljiltä. Tuntui, kun Tuto ei enää olisi pystynyt vastaamaan heitettyyn haasteiseen oikein millään pelin osa-alueella. Jos selvitään pelin alusta ilman takaiskuja, niin eiköhän ero joukkueiden välillä näy jäällä tänäänkin.
 

haamujänis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eilisessä pelissä se parin aiemman matsin viimeisen kymmenen minuutin ilme oli päällä heti alusta asti ja se näkyi. En ota kantaa Tuton tasoon verrattuna aiempaan, mutta olihan Espoo ainakin kokonaisuutena täysin eri tasoa kuin muissa sarjan peleissä.

Tänään HUUDETAAN ja LAULETAAN sarja poikki!
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
ihan omaan tehottomuuteen kaaduttiin tänään. Ei tästä mitään paniikkia päälle kuitenkaan vedetä. Tällä samalla pelillä kyllä peli on maantaina katki. TuTon veskalta oli hyvä peli mutta oltiin kyllä tehottomia. Ja TuTo oli tehokas.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Vittu kun vituttaa olla oikeassa.

Ei olla valmiita taistelemaan voitosta, luullaan koko ajan itsestä liikoja

Nyt HÄVETKÄÄ SAAYANA!
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kylläpä ärsyttää toi miten paljon kiekko polttelee lavassa ja miten yksinkertaisetkin laukaukset ja syötöt isketään aina päin toisen pelaajan persettä.

Surkea esitys, ihan yksilötasolla.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Muistutti mielestäni ensimmäistä ottelua. Ideana oli pelata hallittua kontrollikiekkoa tai jotain, mutta aivan kuten ensimmäisessä pelissä lataus ja terävyys jäivät koppiin. Jotenkin mystisesti nämä asiat ovat toisiaan poissulkevia. Puolustaminen ei myöskään tunnu kuuluvan tuohon hallittuun pelaamiseen.

Toisaalta: tänään oli noin 173 riparia tai irtokiekkoa TuTo-maalin edessä, eikä yksikään osunut espoolaislapaan. Seuraavassa pelissä pomppii sitten meille.
 

haamujänis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tänään ei sitten pomppinut yhtään mikään minkä lisäksi joukkue siirteli kiekkoa aivan liikaa. Tutolla oli taito toimittaa kiekkoa maalille ja sinnehän se upposi kaksi kertaa enemmän kuin Espoolla.

Maanantaina uusi yritys, huudetaan Kiekkokannattajien johdolla silloinkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös