Otteluseuranta 26.–27.12.2022 (1. kisapäivä)

Kemel veti sitten sankarin viittaa harteilleen heti JA’n kärkeen, mutta prkl olikin anti-sankarin viitta… Et Sää Vaan VOI polkea yksin kiekkoa ylös, menettää sitä, ja sit päästää kaveria tuolla lailla irti! Ryhmitys PAPP’ssa whituralleen, kaikki ukot kulmaan (mitäköhän se Kapanenkin tuossa ajatteli?) ja sektoriin ukko vapaaksi…

Ehkä se isoin kysymys taas menee JKL’n suuntaan => mitä ihmettä tuo Lämsä tuolla tekee? Ja toiseksi isoin => miksi Suomella on tuplamäärä koutseja penkin takana esim. Sveitsiin verrattuna?

Oppia…

ZayWest

JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
"Hävittiin kamppailut, hävittiin irtokiekot, hävittiin maaliodottomat, hävittiin peli, hävittiin orastava yöelämä, hävittiin naiset...".

Lämsä kiteytti ihan hyvin syitä tappioon.

Leijonat, Carolina Hurricanes
Olipa tahmea peli, vaikka kyllähän Sveitsi tiedettiin kovaksi. Ei oikein löytynyt tehokasta pelityyliä, tekeminen oli muutenkin varovaisen näköistä, ja toisaalta puolustuspäässä kaameita virheitä kaikissa maaleissa. Vaikuttikohan avausottelun lisäksi myös kellonaika, kun ottelu alkoi paikallista aikaa jo klo 12?

Hiltsu04

Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Pakko antaa kyllä myös Sveitsille krediittiä, ei ole sattumaa että harjoituspeleissä kaatuivat Tshekki ja Ruotsi. Tunnollista ja sitoutunutta viisikkopeliä, ja ihan kliinistä viimeistelyä paikoista. Sympaattinen joukkue.

red.machine

Slovakia
Itävallan maalivahti ollut hyvä. Leo Carlssonista kasvaa ihan oivallinen pelimies länsinaapurille.

Jinsui

HPK
En tiedä onko käyty jo läpi, mutta minkä helvetin takia joukkuetta valmentaa Tomi Lämsä? Onko Suomesta ammattivalmentajat loppu, kaikki muut kieltäytyneet kunniasta vai joku muu syy???

Nukkemurhaaja

Läpsytinpoppoo
Miltä peli muuten näyttää? Taitaa Ruotsi viedä kuin litran mittaa?

Coolbet tarjoaisi cashouttia 250€, kun Suomen tasuri jo osui ja tässä olisi myös X merkattuna. Vetotilastojen mukaan kannattaisi ainakin hyväksyä.

Rocco

Kun katselin tuota Suomen nimilistaa, niin ei siellä kovinkaan moni pelaaja ole Liigassa isossa roolissa. Hyvin monella pakilla on peliaika ottelua kohden Liigassa sellainen 10 minuuttia, ja niistä YV/AV on lähes olematonta.

Hyökkääjistäkin noin puolet pelaa vähän minuutteja per matsi, mutta on siellä muutama hyökkääjä, ketkä saavat vastuuta sen 15+ minuuttia.

Ei se Liiga-status nuorella pelaajalle ole mitenkään autuas, jos vastuut on pelata 1. ja 2. erässä hajavaihtoja, ja kolmannessa istua penkillä kun matseja ratkotaan.

Monesti nuoret vielä pelaa samassa ketjussa kokeneiden pelaajien kanssa, että sellaista tietynlaista vastuuta ei siltikään tule, kun vieruskaverit hoitaa paljon toisten puolesta.

En ole valmentaja, mutta jos itsellä olisi joukkue johdettavana, niin nuoret pelaisi keskenään samassa ketjussa, että kukaan ei pääse vastuuta pakoon, vaan joutuu jokainen ottamaan isoa vastuuta.

Sveitsin joukkueesta noin puolet pelaa Kanadan junnusarjoissa. Kapeat kaukalot, iso vastuu sielläkin, ja jatkuvaa taistelua pelipaikasta. Peliaikaa tulee osalle pakeista 22-23 minuuttia, hyökkääjillekin 15 minuuttia hyvin monelle. Se kyllä kehittää monella tavalla enemmän, kun vastassa on lähes liigatasoisia nuoria sonneja joka ketjussa ja joukkueessa, eikä samassa ketjussa ole neljää konkaria ottamassa olkapäille.

Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
En tiedä onko käyty jo läpi, mutta minkä helvetin takia joukkuetta valmentaa Tomi Lämsä?
Samaa on ihmetelty tuttujen kesken ihan isommalla porukalla, mutta kai siihen on syynsä.

Kyllähän tappio menee luonnollisestikin osin pelaajien piikkiin, mutta kyllä tänään suurin syy tappioon oli puhtaasti valmennuksellinen, valmistautuminen, pelitapa ja taktiset palaset eivät olleet kohdillaan, kun vastustaja taas pelasi vahvuuksillaan ja otti ansaitusti voiton. Toivottavasti Suomen valmennusryhmältä löytyy eväitä kääntää pelaamisen ja suorittamisen suunta parempaan päin.

red.machine

Slovakia
Taitoero on selvä, mutta Itävallan olisi kyllä pitänyt pystyä ylivoimillaan parempaan. Maalivahti Pfarrmeier pelasi kahdesta takaiskusta huolimatta vahvasti. Itävallan kannalta on suuri harmi, ettei U20-ikäluokkien selkeästi paras pelaaja Marco Kasper pelaa näissä kisoissa.

Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Kolmas erä meni syödessä Tapaninpäivän joulurääppiäisiä.
Onneksi tuli syötyä hyvin, sillä Lämsän kidutuskiekko ja Suomen tappio jäi jatkoajalla näkemättä.
Ei Lämsä sentään ihan kiekkoteoreetikko ole, sillä pelikokemusta on kertynyt muutama peli menneestä I-divisioonasta Pelicansissa pisteillä 0+1 ja parhaat pisteet Suomi-sarjasta.

00-01 HeKiSuomi-sarja31171229
01-02 HeKiSuomi-sarja284913

Noilla pisteillä olikin sitten parempi siirtyä valmennusuralle, mutta ohuet on siinäkin näytöt vaikka toiminut KHL:ssä neljänä kautena apuvalmentajana ja vuosina 2020-2022 päävalmentajana Salavat Yulaev Ufassa, tosin ei merkittävällä menestyksellä.

2020-21 Salavat Yulaev UfaHead Coach
2021-22 Salavat Yulaev UfaHead Coach

Katsotaan mitä jatkopelit tuovat tullessaan, mutta voi olla valmentaja joka saa joukkueen täysin takalukkoon tai sitten herätettyä oikeisiin peleihin. Kotikatsomo seuraa joko hurraten tai Lämsää kiroillen.

Salming

Kärpät, Vegas Golden Knights
Fantasy-Rosenilta kolme pistettä 21 minuuttiin, käy. Hyvä poika kera piiskamaisen rannelaukauksen.