Kerhon peliesitykset kaudella 2022–2023

  • 568 094
  • 9 852

Hasselhoffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Noniin, mielestäni nyt Kerho on vedenjakajalla. 13 matsia pelattu, 8 fyysisesti ja henkisesti kovaa vierasmatsia.

Seuraavasta kahdeksasta kuus kotona. Ja aika rennolla tahdilla. Kotipelaamiseen ei ole vielä löytynyt minkäänlaista rytmiä vaan vedetty samaa selviytymistä kuin vieraskiertueet. Tämä on varmasti pääkoppajuttuja. Vaikea sitä mentaliteettiä on siellä bussissa kotimatkalla muuttaa.

Nelosen ja varsinkin Nurmen paluu hieno juttu ja aiettä tuo Nurmi on hyvä puolustaja, mun mielestä aivan älyttömän hyvä paluu 2kk saikun jälkeen. Ja Nenonen, voitteko uskoa että on Kerhon tärkein av-pelaaja? Niinpä, Markus Nenonen.
 

Kerhonpojjaat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Tampa
Niin, siis tuo joukkuehan on tehnyt eniten maaleja koko liigassa. Ei tuon joukkueen ongelma ole, etteikö kiekkoa reppuun kyetä laittamaan ja etteikö kaverille saada kiekkoa tonteille.

Vaan ne pelin rakenteet. Niin 5-5 pelissä kuin ylivoimillakin. Huomionarvoista on vielä sekin, että reppu heiluu omissa aivan turhan taajaan, joten puolustusvoimaakin tarvitaan vielä.

Sitä paitsi, mikä hitto se pelintekijä nyt oikein edes on? Kun en ota selvää tämän taruhahmon ominaisuuksista. Jos kerran omalla panoksellaan ja tekemisellään ja juonikkuudellaan maalipaikkoja muillekin aikaansaava Joly ei kerran sellainen ole.

Tai suurimman osan urastaan maaleja enemmän syöttänyt kuin tehnyt, vähän perkeleen vikkelästi kentällä etenevä Mustonen? Joka muuten jostain syystä mätkii maaleja tällä hetkellä, mutta ei oikein pääse pirullakaan luomaan peliä.

Kun nyt saataisiin se pelisysteemi toimimaan ensin niin, että se oikeasti tukee mm. näiden heppujen vahvuuksia.



Kummas veikkaat olevan helpommin hankittavissa? Sen syvyyshankinnan vai jonkun mystisen herra x:n jostain p-amerikasta nhl-maitojunan kyydistä.

Samoin, kauas veikkaat tämän sopeutumisen isoon kaukaloon kestävän? Ei nekään ihan tuosta vaan hyppää laatikkoon ja ala veivailemaan äijää rusettiin. Tai jos alkaa, niin sitten taas puhutaankin siitä hintaluokasta, että asiaa ei ole.

Just tällä hetkellä muuten useamman joukkueen fanit tuntuvat poraavan sen "peliätekevän sentterin" perään. Miksiköhän utj: t eivät reagoi.

Ja vielä sen verran, että joukkueesta lähti eilen aika helkkaristi työntekoa Trettenesin myötä pukukoppiin.Kunhan nyt setvitään ensin miten tuolle kävi.

Sen lisäksi on vaikeaa kasata neljää ketjua tällä hetkellä peliin. Tuohon tars reagoida, niin top kutosen ei tars koko ajan vääntää 22 minuuttia pelissä.

Nuo tuossa ovat pelintavan ontumisen lisäksi niitä oikeita ongelmia tällä hetkellä. Ei mikään pelintekijän puuttuminen.
Pelintekijä ei ole mikään taruhahmo. Vähääkään jääkiekkoa seuraava tai siitä tietävä tietää mikä on pelintekijä. Pelintekijä on pelaajaprofiililtaan sellainen joka löytää syöttölinjat, näkee kentän hyvin, osaa syöttää vaikeampiakin syöttöjä, syöttää sinne mihin pelaaja tulee eikä jalkaan. Lähivuosiltakin niitä on löytynyt mm. Kontiola, Kunyk, Lucce, Palve, Leino (jokseenkin). Pelintekijällä pää toimii ja silmät käy läpi jokaista syöttö mahdollisuutta. Pelintekijät ovat parhaimmillaan ylivoimassa, koska osaavat peittää syöttönsä, sekä saavat sen syötön perille! Mikäli ei vastannut kysymykseen tai jäi epäselvää, löytyy aiheesta varmasti lisää internetistä.

Minä en ole Mika joten en osaa vastata hänen puolesta, mistä tai miten sellainen vielä saataisiin. Olen sitä mieltä että se työ olisi pitänyt tehdä jo viimekauden aikana, eikä nyt.

Mitä tulee Mustoseen.. on enemmän allaround pelaaja kuin pelintekijä. Se että syöttöpisteitä on enemmän kuin maaleja, ei tee sinusta pelintekijää. Harvassa on pelaajat joilla olisi enemmän maaleja kuin syöttöjä pitkällä tähtäimellä. Mikäli laskettaisiin vain ykkös syötöt, olisi tilasto suuntaa antavampi.

Mikäli p-amerikasta löytyy laadukas pelaaja, sopeutuminen käy nopeastikkin. Parempi toki olisi eurooppalainen pelaaja, joita myös sattuu olemaan p-amerikassa.

Joukkue kaipaa toki valmennuksellisia asioita, ehdottomasti! Mutta tarvitsee MYÖS pelintekotaitoa. Ne eivät sulje toisiaan pois.

Maalimäärät omiin selittyy paljon myös pelaajien laadussa, koska puolet oletetusta ykkös rosterista on telakalla. Ei sitä helpota myöskään se että luovutaan kiekosta koko ajan ilmaiseksi, kun yritetään puskea alivoimaisena hyökkäämään. Joukkue tarvitsee enemmän JOUKKUE pelaamista, eikä muutaman yksilön suorituksia. Vaikka kaikki pelaajat olisivat terveenä tarvisi joukkue silti pelintekijää, mutta ei puolustajaa.

Silti pitäisi joukkueeseen mielestäni panostaa, eikä katsella vierestä kun Pike huutaa apua rosteriin. Tälläisellä toiminnalla voidaan unohtaa aika äkkiä myös Piken jatko, sekä vaikeutetaan uuden valmentajan saantia.
 
Viimeksi muokattu:

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Itse pelistä, en ekaa erää nähnyt, mutta kaksi erää Kerho oli parempi. Rankkareilla sitten tällä kertaa naapurille piste, mutta ehkä tällä kaudella ollaan vielä saantipuolella noissa "oltaisansaittu-pisteissä". Rakkareissa sitten Joly tällä kertaa hävis mammarin, eikä jänne kestänyt odottaa puikkoja uudelleen auki, välillä niinkin. Ei voi valittaa, kun muuten herran esitystä katsoi.

Räsäsen kurmoottamista jäin kaipaamaan. Joka katkolla sellasta pientä vittumaista, jos ei isompaan lähdetä.

Noin muuten lyhyellä aikavälillä voisi olla joku laina tarpeen. Hienoa, että Nessu pelasi, ja hyvin pelasikin, mutta toipilaanahan hän on. Ensisijaisena targettina nyt lyhyet lainat ja sitten pidemmällä tähtäimellä joku enemmän tekijämies.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pelintekijä ei ole mikään taruhahmo. Vähääkään jääkiekkoa seuraava tai siitä tietävä tietää mikä on pelintekijä. Pelintekijä on pelaajaprofiililtaan sellainen joka löytää syöttölinjat, näkee kentän hyvin, osaa syöttää vaikeampiakin syöttöjä, syöttää sinne mihin pelaaja tulee eikä jalkaan. Lähivuosiltakin niitä on löytynyt mm. Kontiola, Kunyk, Lucce, Palve, Leino (jokseenkin). Pelintekijällä pää toimii ja silmät käy läpi jokaista syöttö mahdollisuutta. Pelintekijät ovat parhaimmillaan ylivoimassa, koska osaavat peittää syöttönsä, sekä saavat sen syötön perille!

No niin, eli juuri niinkuin tuo Joly siis. Mutta kun vähän vaikea senkään on operoida, kun koko ajan herralta vaaditaan rakenteiden uupumisen vuoksi ihan ylikylän jätkän suorituksia. Helpolla ei tule mitään. Hyvin toimiva, pelaajiin iskostettu pelitapa kun yleensä helpottaa sen pelaajan operointia kentällä. Ei siihen kuulu se, että yhden pelaajan täytyy systemaattisesti paketoida kolme vastustajaa pakettiin päästäkseen tekemään sen jonkun peliä edistävän ratkaisun. Vaikka sitä niin kivaa katsella onkin kun Joly sitä tekee.

Ja tätä samaa keskustelua muistan joskus käyneeni myös Teemu Turusesta, joka hänkin oli useammankin kirjoittajan mielestä lähinnä maalintekijä ja tämänkin syöttö- & pelintekotaitoa kritisoitiin, kunnes sitä sitten tuntuikin löytyvän.

Maalimäärät omiin selittyy paljon myös pelaajien laadussa, koska puolet oletetusta ykkös rosterista on telakalla. Ei sitä helpota myöskään se että luovutaan kiekosta koko ajan ilmaiseksi, kun yritetään puskea alivoimaisena hyökkäämään. Joukkue tarvitsee enemmän JOUKKUE pelaamista, eikä muutaman yksilön suorituksia.

No, sitä joukkuepelaamisen puutettahan tässä ollaan usean kirjoittelijan toimesta kritisoitu jo kauan ja hartaasti. Siitä minäkin samaa mieltä olen, että tämä joukkue elää nimen omaan tiettyjen yksilöiden suorituksista eikä kollektiivina, siis siten, että joukkue ja sen pelitapa tukisi niiden yksilöiden vahvuuksia.

Ongelma on siis koko tavalla sama kuin viime kaudellakin. Jos on ollut johdolla aikaa löytää se yksi pelintekijä, niin on ollut Pikellä ja muulla valmennuksella myös aikaa parantaa tuota puolta. Kovin samoilla kuitenkin tunnutaan edelleen vetävän.

En meinaan yhtään ihmettelisi, jos se pelitapa alkaisi tiivistyä ja selkiytyä ja sitten saman aikaisesti Joly ja Muse alkaisi painamaan syöttöä teippiin takakulmalle.
 
Viimeksi muokattu:

TJ MACKEY

Jäsen
No niin, eli juuri niinkuin tuo Joly siis. Mutta kun vähän vaikea senkään on operoida, kun koko ajan herralta vaaditaan rakenteiden uupumisen vuoksi ihan ylikylän jätkän suorituksia. Helpolla ei tule mitään. Hyvin toimiva, pelaajiin iskostettu pelitapa kun yleensä helpottaa sen pelaajan operointia kentällä. Ei siihen kuulu se, että yhden pelaajan täytyy systemaattisesti paketoida kolme vastustajaa pakettiin päästäkseen tekemään sen jonkun peliä edistävän ratkaisun. Vaikka sitä niin kivaa katsella onkin kun Joly sitä tekee.

Ja tätä samaa keskustelua muistan joskus käyneeni myös Teemu Turusesta, joka hänkin oli useammankin kirjoittajan mielestä lähinnä maalintekijä ja tämänkin syöttö- & pelintekotaitoa kritisoitiin, kunnes sitä sitten tuntuikin löytyvän.
Ymmärrän pointtisi ja tottahan se on, että sentteripeli on vuosien saatossa muuttunut. Ja siis pelintekijänhän ei välttämättä tarvitse olla sentteri, kuten vaikkapa Joly osoittaa.

Mainitsit Teemu Turusen. Ei se varmaan ihme ole, että Mika ja HPK oli miehen perässä viime kesänä. Tekee pahaa sanoa, että hänhän olisi juuri sitä mitä lääkäri Kerhon hyökkäys- osastolle määräisi. Turusen kyky pysyä kiekossa ja löytää peliä edistäviä syöttöjä/ratkaisuja pienessä tilassa olisi sitä mitä Kerhon hyökkäyksessä on erittäin vähän. On kyllä hienosti voimaa, karheutta, kykyä ajaa maalille, nopeuttakin, mutta kykyä pysyä kiekossa ja tehdä sillä jotakin uupuu.

Ja siitä päästään siihen, että kun jo Järvinen, Toivola ja Trettenes edustavat tätä karhea joukkuepelaaja- muottia, mahdollisesti hankittavan uuden pelaajan olisi optimitilanteessa hyvä edustaa hieman taitavampaa osastoa. Mustonen on ollut hyvä, mutta on valitettavan paljon rikki ja ei osaa aloittaa. Erittäin hyvä että Kerholla on Mustonen, mutta kovin yksin hän jää Jolyn kanssa kun puhutaan kiekollisuudesta. Ja tiedän että olet @Rinksu eri mieltä, mutta itse siirtäisin Musen laitaan, toki Jolyn viereen. Tämä edellyttäisi sentterihankintaa.

Ja siis itsekin ehdotin eilen sentterihankintaa tyyppiluokkaa Riska. Ja se arvio perustuu puhtaasti realismiin. Ja sekin hankinta auttaisi, paljon.

Yllä oleva kiekollisen sentterin kuolaamiseni on siinä mielessä hieman irrelevanttia, koska kieltämättä siihen tulisi löytyä hieman enemmän varaa kassassa ja hieman ehkä paremmalla track recordilla varustettu urheilujohtaja. Ja onko peliätekeviä senttereitä edes markkinoilla?
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Jäipä kismittämään tuo Trettenesin loukkaantuminen, ei olisi tarvinnut tapahtua.

Noin muutoin Kerho meinasi voittaa varsin huonolla pelillä, eikös sekin ihan ok merkki ole?

Suurin posi oli etenkin Nurmen otteet. Vaikuttaa viime kaudesta kasvaneen pituutta ja leveyttä, pelitaidot ennallaan ellei parantuneet. Koittaa kohta Hietasella joulu kun tämän saa pariksi tai kenen viereen nyt meneekään.

Liukas taklaa upeasti! Puhtaasti ja sellaista luunmurskaus fiilistä tuossa tulee. Ei ylikovaa vaan jämäkästi.

Vesterisessä lienee se kuuluisa aihio. Innalan tapaista voisi olla luvassa?
Olen nyt pari kertaa katsonut Trettenesin tilanteen ja miten voi olla mahdollista että tilanteesta ei tule mitään. Selkeä poikkari kiekottomaan eikä edes mikään kevyt tönäsy!
Sielä on varmaan kalakukkoa tungettu perseeseen kun pitänyt pelin tilanteita seurata!
 
Suosikkijoukkue
HPK
Olen nyt pari kertaa katsonut Trettenesin tilanteen ja miten voi olla mahdollista että tilanteesta ei tule mitään. Selkeä poikkari kiekottomaan eikä edes mikään kevyt tönäsy!
Sielä on varmaan kalakukkoa tungettu perseeseen kun pitänyt pelin tilanteita seurata!
Itseltä jäi eilen peli väliin, niin missä kohdin ottelua toi tapahtui? Pääsisi itsekin kelailemaan kyseistä kohtaa..
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja siis itsekin ehdotin eilen sentterihankintaa tyyppiluokkaa Riska. Ja se arvio perustuu puhtaasti realismiin. Ja sekin hankinta auttaisi, paljon.

Tätähän minäkin. Kyllä tuonne tarvitaan jo ukkoja - ei noita avainpelaajia vain voi kuormittaa illasta toiseen näin.

ja tarkennetaan, että en minä poltinahon ympyrässä olisi äksänä seisomassa kyytiä pysäyttämässä olisi, jos joku koodinimi "CodyKunyk" tänne saapuisi. Että ulos täältä, kyllä Joly ja Muse hoitaa.

Mä pidän vaan tässä tilanteessa, näillä resursseilla niin epätodennäköisenä, että keskittyisin mieluummin käsillä olevaan kalustoon ja siihen, että se saataisiin vetään niin priimasti kuin pystyy.

Se toimiva sapluuna on yksi asia, jolla säästää happea myös.
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Alkiokin totesi, ettei ollut mikään kevyt tälli. Eikö Kerho pistä tuota eteenpäin?

Räsäsen pelle tulee takaa ja teloo Trettenesin kovalla iskulla. Kyllä tuosta pitäisi saada pelikieltoa.
Pystyykö sitä laittamaan? Eikö vaadi että otteluvalvoja tai mikä mahtaa olla pistää asian tutkittavaksi?
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Pystyykö sitä laittamaan? Eikö vaadi että otteluvalvoja tai mikä mahtaa olla pistää asian tutkittavaksi?
En minä näitä muista, mutta voiko Kerho vaatia asian viemistä kurinpitoon?

Eikä yllätä, että Kuopiossa ei ole kukaan nähnyt tilannetta.
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Eli asia ei etene mitenkään ja Räsänen saa jatkaa valitulla linjallaan, aiheuttaen muille vammoja.
Näin luulen. Olis varmaan jossain lukenut että tutkittavana.

Ei ole ensimmäinen kerta kun kyseinen pelle sikailee eikä aiheuta toimenpiteitä.

Liigassa muutenkin keskitytään pelkästään jos päähän osuu ja kaikki muu jää näkemättä. Miettinen on jatkuvalla ininällä tehnyt sen että Kalpalla on omat säännöt.
 

Nilkkakiituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
PALLOKERHoo
Kyllä tuo Matthiaksen tapaus oli jämäkummelinukon sekundasperman sikailu, tekisi mieli mennä
kalja tai nälkälakkoon vähemmästäkin.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Onko tuosta tilanteesta klippiä olemassa vai pitääkö sitä käydä tallenteelta etsimässä jos sikseen? Se hidastushan tuli aika paljon myöhemmin siinä pelissä.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Onko tuosta tilanteesta klippiä olemassa vai pitääkö sitä käydä tallenteelta etsimässä jos sikseen? Se hidastushan tuli aika paljon myöhemmin siinä pelissä.
Tilanne tosiaan tapahtui kun noin 5min pelattu 2. erässä. Tallenteesta katselin itse ja tuossa kohtaa tälli näkyy selkeästi. Hidastus taas ei näytä sitä. Pitää tarkistaa, että näkyykö parempaa hidastusta myöhemmässä kohdassa.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Tilanne tosiaan tapahtui kun noin 5min pelattu 2. erässä. Tallenteesta katselin itse ja tuossa kohtaa tälli näkyy selkeästi. Hidastus taas ei näytä sitä. Pitää tarkistaa, että näkyykö parempaa hidastusta myöhemmässä kohdassa.
Näkyy, löytyi yksi kulma missä tilanne näkyi, mutta se tuli myöhemmin.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Näkyy, löytyi yksi kulma missä tilanne näkyi, mutta se tuli myöhemmin.
No näin itsekin muistelin eli näyttivät myöhemmin kunnon hidastuksen. Pitää tosiaan palata tallenteeseen.

Edit: Eli 7 min pelattu erässä, liigan mainoskatko ja Liivik kertoilee jotain. Näkyy isku ja onhan se törkeä. Kunnon sikailua Räsäseltä. Tollaset tollot pistettiin aiemmin ruotuun.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös