Colorado Avalanche (1.) – Tampa Bay Lightning (3.), Stanley Cup Finals!

  • 105 309
  • 601

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Makarin pelissä on jotain taianomaista. Kaikki näyttää niin mahdottoman helpolta ja vaivattomalta.
Näitä pelaajia tulee harvoin, ehkä jopa vuosikymmenien välein.
Äkkiä tulee mieleen Magic Johnsson, Ronaldinho, Roger Federer ja Mark Williams joiden suorittaminen on yhtä vaivattoman näköistä. Jääkiekossa Lemieux jättänyt samanlaisen jäljen itselle.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Hieno sarja ja viihdyttävää lätkää, ei voi muuta sanoa.
 

KäMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps
Pakko nostaa Tampan puolelta Nick Paul esille. Pelaa ihan järkyttävän isot haalarit päällä tällä hetkellä. Repii, raastaa ja voittaa kiekkoja ja tuntuu että joka pelissä järkkää useita hyviä maalipaikkoja tampalle.

Itselle ei niin väliä kumpi voittaa, toivon vain että voittaja ratkeaa seitsemännessä pelissä, niin huikea sarja kyseessä.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Olipas Tampa pelottavan hyvä viime yönä. Toki kenttätapahtumat vieläkin Coloradolle tyyliin 55-45, mutta tuo Tampa + Vasilevski niin tiukassa on kaksi seuraavaakin peliä. Missä oli Coloradon ylivoimainen luistelunopeus?
 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Tampalla yleisen mielipiteen mukaan NHL:n ja ehkä koko PA urheilun paras omistaja, ei mennyt paniikkinappula pohjaan 2019 sweepin jälkeen eikä tule menemään nytkään.

Tuohon liittyen:



 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Olipas Tampa pelottavan hyvä viime yönä. Toki kenttätapahtumat vieläkin Coloradolle tyyliin 55-45, mutta tuo Tampa + Vasilevski niin tiukassa on kaksi seuraavaakin peliä. Missä oli Coloradon ylivoimainen luistelunopeus?

Ei ollut ylimääräisiä taukoja enää. Vauhti katoamassa mitä pitemmälle sarja etenee.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Hyvä peli Boltseilta. Kuolevaisilta ne alkoivat näyttää Avsinkin jätkät, kun päästiin jyskyttämään pitkiä hyökkäyksiä päätyyn kerta toisensa jälkeen. Oikeastaan tuo Coloradon oman pään pelaamisen heikkous on pysynyt aika hyvin piilossa, koska ovat onnistuneet dominoimaan kenttätapahtumia aikaisemmissa peleissä niin selvästi. Vaikka Tampa kiistatta puolustaa hyvin ja joukkueena, on tuon ryhmän vahvuudet aina olleet hyökkäyspelissä, vaikka täällä palstalla ollaankin mölisty jostain antikiekosta ja Tappara-yhtäläisyyksistä. En edes ymmärrä, mistä tällaiset jutut ovat lähteneet, koska Tampa on nimen omaan tullut viime vuosina tunnetuksi vauhdikkaasta taitokiekosta. Se, että osataan myös puolustaa, on asia mikä Tampasta tekee niin vahvan.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Ei ollut ylimääräisiä taukoja enää. Vauhti katoamassa mitä pitemmälle sarja etenee.
Aloitetaan tästä kiinniottamalla katsaus. Näinhän tosiaan yleisesti sanotaan, että laadukkainta lätkää nähdään kahdella ensimmäisellä kierroksella, sen jälkeen väsymys ja vammat alkavat näkyä ja peli menee sellaiseksi puuroksi. Henkilökohtaisesti arvostan kaikkein eniten pelaajia, jotka pystyvät taidollisesti loistamaan väsyneinä, pienien vammojen kanssa ja pudotuspelien ohentuneen sääntökirjan mukaan pelatessa - siis sellaisessa jyyräkiekossa. Sellaisissa hetkissä punnitaan todellinen taituruus, ei avoimessa hurlumheissä tai marraskuisena tiistai-iltana. Taitopelaajina pidetyt Patrick Kane ja nykyään Nikita Kucherov ovat malliesimerkkejä. Toisaalta joiltakin pelaajilta puuttuu sellainen moodi ja pelaavat alemmalla tempotasolla.

Cale Makarin pelipaita lähti tilaukseen hänen pelatessa ensimmäisen pelinsä Calgarya vastaan pudotuspeleissä 2019. Yksi peli piti odottaa, jotta sai varmistuksen sille, mitä pelinumeroa piti käyttää. Ehdottomasti yksi elämäni, vähintään jääkiekkoon liittyvä, suurimmista "mitä mä sanoin" -tilanteista, kun Makarista on lopulta tullut yksi sarjan parhaista pelaajista. Pystyy mielestäni kääntämään tämän sarjan Coloradolle, kun muut Avsin tähtipelaajat pelaavat joko vammojen tai muiden henkisten lukkojen kanssa. Haluaisin edelleen nähdä MacKinnonin vierellä lisää peliälyä (Rantanen) ja kovimman jyyrääjän (en tiedä, onko se tällä hetkellä Landeskog vai Nichushkin). Kadri on ollut selkeästi parempi kuin Aube-Kubel, ja se riittää nyt. Burakovsky olisi mukava saada kehiin.

Sen sijaan "mitä mä sanoin" -termiä en voi käyttää Bowen Byramista. Hän on yllättänyt minut ja nostanut tasoaan pudotuspeleissä jatkuvasti. On tärkeää nähdä, että mahdolliset tulevat kärkipelaajat pystyvät suoriutumaan, kun on pakko. Byram on ollut Coloradon toiseksi paras pakki Toewsin ollessa kohtuu heikko finaaleissa. Byramille tämä on vielä erityisen tärkeää, sillä aivotärähdysten takia koko ura oli vaakalaudalla tällä kaudella, eikä omien puheiden mukaan jääkiekko ollut edes mielessä. Täytyy olla iloinen Bowenin puolesta, että jääkiekko nyt maistuu ja sujuu noin hyvin.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Kuten viime yönä käänsi kun hukkasi oman miehensä ja Tampa iski voittomaalin.
Totta, yöllä mietinkin että pitää katsoa aamulla virkeämmin silmin, kuka helvetti sähläsi voittomaalissa. Noh, Tampan parhaimmistoa Makar sitten.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Varmaan sekaannus tullut tuosta, kun Nichushkin hukkaa ihan kokonaan ketä siellä pitäisi pitää ja mitä tehdä, jonka seurauksena sitten jää seisomaan maalinedustalle.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Makar on ylivoimaisesti Coloradon paras pelaaja ja hänet pitää nostaa esiin kun puhutaan maailman parhaista pelaajista. Ihan käsittämätön pelaaja. Jos Colorado voittaa, niin Makar on päivänselvä Conn Smythe Trophyn -voittaja.

Makar, MacKinnon ja McDavid joskus samaan viisikkoon niin alkaa perse repeillä. Huh huh mitä ylivoimaa
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pitäisiköhän Avalanchen tehdä muutos ykkösylivoimaansa. Tällä hetkellä se on melko yksiulotteinen ja ennalta-arvattava. Mackinnon laukoo vasemmalta siiveltä tai Rantanen&Makar heittelee kiekkoa oikealta siiveltä ja siniseltä, toivoen että Arsi tai Landeskog lyö karat sisään. Kutospeliin lähdettäessä taitaa olla kaikille selvää, että Rantanen ei ole tällä hetkellä laukaisu-uhka, koska sitä suoraa vetoa tai ylipäätään vetoa ei näy eikä kuulu, oli taustalla syy sitten mikä tahansa. Vasy puolestaan poimii viivavedot aika hyvin, ja todennäköisesti vain yhä paremmin ja paremmin sarjan pidentyessä. MacKinnonin vedot ei tunnu kovin usein löytävän tietään maalille asti, hänen vetonsa on osattu pelata pois. Lehkonen teki maalin ykköspelissä mutta on mielestäni sortunut vähän samanlaiseen tehottomuuteen mistä häntä Habsissakin kritisoitiin ja miksi rooli jäi enemmän alakenttien mieheksi.

Lehkonen ykkös-yv:stä pihalle ja Nichuskin tilalle? Paikkojen vaihto niin, että Nichuskin tai Landeskog sinne Rantasen paikalle ja Mikko tekemään peliä päädystä. Toinen sitten venäläis-ruotsalais kaksikosta maalin eteen hakkaamaan reboundia sisään. Ehkä kapteeni, vaikuttaisi osaavan sen hyvin. No tässähän tietysti kakkos-yv kärsisi tasonpudotuksen. Jostain on kuitenkin tingittävä ja jokatapauksessa se ylivoimatehokkuus nojaa tuohon ykköseen. Kiitos Makarin ja jossain määrin MacKinnonin sekä Rantasen, ovat pystyneet pitämään pakkopelin pitkiä jaksoja hyökkäysalueella. Toki jos Mikko siirtyisi laidalta päätyyn/ maalin taakse, niin alkaisiko Tampa purkamaan helpommin kiekkoja? Tosin on se Nichuskin osannut myös ihan hyvin riistää kiekkoja ainakin sarjan alussa, joten voisi pitkät pakkopelit jatkua edelleen.

Parkkila, kuitenki luet näitä. Vinkkaas Bednarille.
 

MIH96

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Harmi ettei Colorado pystynyt vielä katkaisemaan sarjaa, mutta ei tämä niukka tappio vielä mikään katastrofi ole. Uusi yritys kahden päivän päästä, toivottavasti silloin pääsevät suomalaiset nostamaan kannua ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen.
 

agent082

Jäsen
Onneksi peli ei ratkennut taas tuomarivirheeseen. Pitkää kiekkoa joka johti Coloradon tasoitukseen ei olisi pitänyt ikinä viheltää.

Makar on tällä hetkellä maailman paras pelaaja. Ottaisin joukkueeseeni McDavidin edeltä.
Entä ennen Matthewsia, joka valittiin juuri NHL:n parhaaksi pelaajaksi?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Onneksi peli ei ratkennut taas tuomarivirheeseen. Pitkää kiekkoa joka johti Coloradon tasoitukseen ei olisi pitänyt ikinä viheltää.

Makar on tällä hetkellä maailman paras pelaaja. Ottaisin joukkueeseeni McDavidin edeltä.
No jos noita on nyt ihan pakko kaivaa, niin Makaria huidottiin ja koukittiin aika huolella yv:n puolittaisessa läpiajossa. Siitä ansaittu 5-3 yv Avsille ja ei tarttis herätä maanantaina katsomaan kiekkoa. Ja se muuten oli pitkä.
 

Schadowan

Jäsen
Ei osannut Avs clousata peliä/sarjaa - tonttejahan oli riittävästi. Hyökkääjiä jännitti, Mackinnon näytti 2015-2016 vuoden versiolta, Mikko/Artturi hukassa. Tuomareista/jäähyistä jotenkin väsynyttä ja turha marista. Aivan omissa käsissä oli, ja homma sössittiin - toki Tampa pelasi hienosti, ja ansaitsi lopulta voittonsa.

Silti en usko, että Avs ottaa 3 peräkkäistä matsia pataan.

Kucherov ja Makar olivat molemmat "out of this world".
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Pitäisiköhän Avalanchen tehdä muutos ykkösylivoimaansa. Tällä hetkellä se on melko yksiulotteinen ja ennalta-arvattava. Mackinnon laukoo vasemmalta siiveltä tai Rantanen&Makar heittelee kiekkoa oikealta siiveltä ja siniseltä, toivoen että Arsi tai Landeskog lyö karat sisään. Kutospeliin lähdettäessä taitaa olla kaikille selvää, että Rantanen ei ole tällä hetkellä laukaisu-uhka, koska sitä suoraa vetoa tai ylipäätään vetoa ei näy eikä kuulu, oli taustalla syy sitten mikä tahansa. Vasy puolestaan poimii viivavedot aika hyvin, ja todennäköisesti vain yhä paremmin ja paremmin sarjan pidentyessä. MacKinnonin vedot ei tunnu kovin usein löytävän tietään maalille asti, hänen vetonsa on osattu pelata pois. Lehkonen teki maalin ykköspelissä mutta on mielestäni sortunut vähän samanlaiseen tehottomuuteen mistä häntä Habsissakin kritisoitiin ja miksi rooli jäi enemmän alakenttien mieheksi.
Samaa mieltä YV:n ennalta-arvattavuudesta. Toisaalta, saattavat laskea sen varaan, että Vasilevski ei ime juuri yhtään vetoa suoraan, joten pomput ja reboundit maalin edestä on se juttu. Vasilevski on myös aivan törkeän hyvä hanskapuolelta, jonka takia luulen, että hakevat reboundia (tai mahdollista suoraa maalia) kilpikäden puolelta, josta niitä maaleja on selkeästi enemmän tullut - ja tämän takia Rantanen ei vedä (ainakaan korkeana), vaan hakevat sitä toimitusta maalille MacKinnonin puolelta. Tosin, jos muutaman kerran Rantanen vetäisi, niin tämä kuvio ei olisi niin ennakoitavissa / blokattavissa pois maalin edestä.

Ollut kyllä hyvä finaalisarja. Vähän ärsyttää YLE:n tapa tykittää jokaiseen väliin jotain rallimainoksia tai muuta sälää, joka tiputtaa ainakin allekirjoittaneen hetkellisesti pois NHL-spektaakkelin maailmasta, mutta hyvä silti kun poimivat ohjelmistoonsa.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ollut kyllä hyvä finaalisarja. Vähän ärsyttää YLE:n tapa tykittää jokaiseen väliin jotain rallimainoksia tai muuta sälää, joka tiputtaa ainakin allekirjoittaneen hetkellisesti pois NHL-spektaakkelin maailmasta, mutta hyvä silti kun poimivat ohjelmistoonsa.
Asiat voisi olla huonomminkin. Viaplaysta maksetaan muutama kymppi kuussa, että kuullaan kuinka "äfykkösissä heinäkuussa mennään lappu lattiassa" vähintäänkin liian monta kertaa. Noo, semmosta se. Pitäähän sitä tuotantoaan mainostaa. Tai ei YLEn kai tarvitsisi.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Varmaan sekaannus tullut tuosta, kun Nichushkin hukkaa ihan kokonaan ketä siellä pitäisi pitää ja mitä tehdä, jonka seurauksena sitten jää seisomaan maalinedustalle.

Ja koko tilanne lähti ylipäänsä Toewsin tyhmästä pinchauksesta Tampa rysään minkä seurauksena MacKinnon oli Makarin parina ottamassa hyökkäystä vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös