Colorado Avalanche (1.) – Tampa Bay Lightning (3.), Stanley Cup Finals!

  • 95 142
  • 602

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Jos tuo oli niin päin persettä katsottu tuomareiden osalta ja muu maailma vastaan, niin miksi ihmeessä tuota ei haastettu?
Jäähyjä ei voi haastaa ja ylipäätään jatkoajalla ei edes haastoja ole kun kaikki maalit tarkistetaan automaattisesti Torontossa
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
No voi prkl Tampa, sössitte sitten mahdollisuutenne ja vielä rikoitte ukkoja lisää, ikään kun ei rosteri olis tarpeeksi rikki muutenkin. Näitä häviöitä ois ehtiny kärsiä vitospelistä eteenpäin, jos kerran pakko on.

No, jospa käsikirjoituksessa ois seuraavaksi ryöstö Denverissä. Sen pidemmälle en uskalla toivoa mitään, kun ei välttämättä ole syytä. Ja vaikka tämä viidessä meniskin poikki, niin on kyllä ollut finaalien arvoinen sarja siitä huolimatta.
 
Suosikkijoukkue
TPS, Boston
Lopuksi parempi joukkue voitti. Tampalla alkaa jalka painaa parin viime vuoden rasituksen johdosta. Pointin loukkaantuminen ei ollut tampalle hyvä asia. Vasy on se miksi tampa vielä voi taistella cupista. Kuemper ei ole meinaa samaa tasoa
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Nyt on kyllä omasta mielestä aivan turhaa rutinaa tuosta Avsin jatkoaikamaalista. Good goal.

Ilmeisesti se on nyt sitten Coloradon vuoro nostella kannua. Tämä sarja olisi ehdottomasti vaatinut Tampan osalta täysikuntoisen Brayden Pointin, jotta olisi saatu jollain tavalla puntteja tasattua. Kaveri on uskomaton playoff-suoriutuja ja luisteluvoimaltaan mätsää käytännössä kenet vain Coloradon puolelta. Tähänasti pleijareissa yli ppg ja CV:hen kuuluu mm. jokunen vuosi sitten, täydellinen Perfect-linen pimentäminen. Harvoin mennään päätyyn, kun joukkueen ehdoton ykkössentteri on telakalla.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tämä oli Tampan paras peli tässä sarjassa ainakin toistaiseksi, mutta Colorado haki upean ryöstön tärkeään paikkaan. 3-1 tulos tässä vaiheessa sarjaa on ihan oikeutettu tulos, Colorado on ollut parempi joukkue jäällä ja Tampa on joutunut roikkumaan enemmän mukana, ovat siinä hommassa toki parhaita. Kunhan Colorado jatkaa samaan malliin eikä rupea tuumaakaan leijumaan, niin Tampan tripla jää haaveeksi. Ei tuplaa ja 11 sarjan putkea tarvitse kuitenkaan tippaakaan hävetä, kun tuplaan palkkakattoaikakaudella kyennyt ainoastaan kaksi joukkuetta ja 11 voitettua sarjaa putkeen, niin vastaavaa suoritusta ei ollakaan nähty palkkakaton aikakaudella ennen. Tässä sarjassa ovat vastakkain kaksi todellista powerhousea ja veikkaan, että kumpi tahansa pytyn itselleen saa, niin ei jää kyseisen joukkueen coren viimeiseksi pytyksi. Tilanteesta huolimatta en laske Tampaa vielä ulos tästä sarjasta, ovat täysin kykeneväisiä voittamaan kolmesti putkeen. Toki nyt vastustaja on äärettömän kova ja paljon, paljon kovempi kuin edesmenneet finaalien taisteluparit Dallas ja Montreal. Nyt alla on myös ensimmäistä kertaa Tampan menestyksen aikana täysi normaali runkosarja eikä mitään taukoa playoffien ja runkosarjan välissä, mikä alkaa näkymään rasituksessa tai siltä se hieman rupeaa näyttämään ainakin minun silmiini.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Pumppausliike alhaalta ylös
Nyt alla on myös ensimmäistä kertaa Tampan menestyksen aikana täysi normaali runkosarja eikä mitään taukoa playoffien ja runkosarjan välissä, mikä alkaa näkymään rasituksessa tai siltä se hieman rupeaa näyttämään ainakin minun silmiini.

21 peliä tuota pudotuspeli-Tampaa on nyt tullut seurattua ja oikeastaan ihan pari peliä löytyy jossa Bolts on ollut kuskin paikalla. Hirveän kuluttavaa pelata kun kiekko on suurimman osan ajasta omalla alueella tai tulossa sinne.

Marner, Matthews, Nylander, Tavares, Rielly, Barkov, Huberdeau, Ekblad, Verhaeghe, Zibanejad, Panarin, Kreider, Fox, Makar, Rantanen, MacKinnon ja Landeskog ovat vaatineet veronsa. Cernak, Sergachev, McDonagh ja Hedman osasto rupeaa olemaan syöty. Kuteja on blokattu, muutama pesuohjelma käyty omalla alueella läpi ja taklaus otettu maalin takana vastaan.

Silti tuloksellisesti tilanne on kuitenkin se ett kahden jatkoaikapompun sattuessa toiseen suuntaan sarja olisi Boltsille 1-3. Aika käsittämätöntä ajatella edes noin kun Colorado on ollut pelillisesti niin paljon edellä. Mutta kylmä tosiasia on se että Bolts ei ole dominoinut kaukalossa playoffeissa ollenkaan ja se alkaa näkyä.

Colorado jatkaa kuitenkin siitä mitä Toronto esitti koko sarjan ja millä Rangers voitti omat pelinsä. Vauhdilla kun päästään keskialueen yli ja rosterista löytyy tasalaadun lisäksi lajin parhaita pelaajia orkestroimaan suoria hyökkäyksiä ja hyökkäysalueen myllytyksiä niin vaikeaa tulee. Ykkössarjassa tuo höykytys vielä kestettiin suht tuoreina, mutta nyt näyttää siltä että bensa ei enää riitä.

Hauska vähän spekuloida sillä että miten esimerkiksi muutamat lisämaalit Pointilta olisivat tehneet joukkueelle. Point on isojen pelien mies ja on harvoja salamia, jotka kykenevät tyhjästä maalipaikkoja luomaan. Jos Bolts tästä kuitenkin vielä nousee ja ottaa triplan niin mä sanon että se on modernin ajan ylivoimaisesti kovin temppu monellakin tasolla.
 

Parson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ehkä tässä näkyy se, että itä on kokonaisuutena niin paljon kovempi, että finalisti voi olla poikki. Colorado pääsi kuitenkin "helpommalla"
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Taas Tampa Tarrasi voittoon huijaamalla, perkeleen tunari-dumarit taas vauhdissa! Missä pelaa sääntöjen noudattaminen, tätä ei voi sallia missään nimessä, nyt niitä päitä vadille ja oitis!

Mitä, ai Colorado se vaan olikin? No mitäs pienistä, 6. kenttäpelaaja se vaan chillaa jäällä Stanley Cupin finaalin jatkoajalla, näitä nyt aina välillä voi sattua, ihmisiä tuomaritkin ovat, miksi tarvii kaikesta alkaa vääntämään kun parempi joukkue kumminkin voitti, ja Kadrikin on niin symppis jätkä..
Tunnustan että tämä on aika puhtaasti oma asenteeni. Hymiö. Anyways, ei aika mennyt koskaan enää palaa ja näitä nyt sattuu puoleen ja toiseen niin että aletaanpa jo keskittyä seuraavaan peliin ja unohdetaan tämä irrelevantti vääntö. Hymiö nro 2.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Pumppausliike alhaalta ylös
Ehkä tässä näkyy se, että itä on kokonaisuutena niin paljon kovempi, että finalisti voi olla poikki. Colorado pääsi kuitenkin "helpommalla"

Turha tästä on napista ja ihan yhden tekevä aihe loppujen lopulta, mutta runkosarjan voittaja, hurmostilassa oleva Rangers ja aivan järkyttävän vaateen tarjonnut ja vuosia ruoskittu Maple Leafs tarjosivat kyllä kovan vastuksen. Aikaisempina vuosina ehkä taas hyödyttiin siitä kun SC-finaaleissa kohdattiin runkosarjassa noin 20% vähemmän voittoja ottanut joukkue. Mutta nää on näitä, eikä se käyty polku himmennä Boltsin menneitä tai mahdollista tulevaa Avalanchen mestaruutta. Ihminen kuitenkin aina jännästi haluaa väkisinkin löytää selityksen asioille ja etenkin sellaisille asioille, jotka ei menneet oman mielen mukaan.
 

Sniper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Timo Suden kääntölämäri
Vuoden 2016 finaaleista on niin paljon aikaa, etten tarkalleen muista tilannetta, mutta eikös reiluun vaihtoetäisyyteen jotenkin liittynyt myös tiellä ollut tuomari?

Tässähän tilanne on paljon selkeämpi, mutta ei kyllä osunut lainkaan omaan silmään itse peliä katsellessa.
 

lai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks
Kauhea poru yhdestä väärästä vaihdosta. Onko se muka joku kiekko katsomoon tilanne, josta aina vihelletään jäähyä? Kaikkihan sen tietää, että 3. erän lopussa ja jatkoerissä ei vihelletä kuin kaikkein törkeimmät rikkeet. En siis ole ollenkaan varma että pilli olisi soinut jos tuomari olisi tuossa tilanteessa älynnyt laskea kuuteen. Se on sitä "game managementtia".
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Pumppausliike alhaalta ylös
No niin, juhannusaatto ja päällimmäisenä mielessä jääkiekko. Aika jännä juttu. Vähän on sellainen fiilis ja tuntuma persauksessa että tänään juhlii punasiniset ja Tampan orastava dynastia murtuu. Tietty jos kaikki osuu kohdilleen, eli omista paikoista ja ylivoimista tehokkaasti maalit, vastaava blokkaaminen ja Vasin unelmaotteet jatkuu niin saatetaan vielä kutospeli nähdä. Mutta harvemmin sitä on kyllä näin selkeää pelillistä yliotetta tullut nähtyä kun mitä Colorado on tässä sarjassa pystynyt ottamaan.

Hirveästi jo tekisi mieli toivottaa onnea mestaruudesta. Hieno fiilis kerta kaikkiaan kun se vuosien odotuksen jälkeen osuu kannattamansa joukkueen kohdalle. Villi veikkaus myös että tämä ei ole viimeinen kerta kun nämä kaksi kohtaavat SC-finaaleissa.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuossa jäi väärä vaihto viheltämättä, ja osa sanoo ettei sen merkitys ole suuri. No, jos se olisi vihelletty ja Tampa Bay olisi päässyt ylivoimalle ja ehkäpä tehnyt siitä maalin koska yv:llä todennäköisyys maalin syntymiseen on suurempi. Jos näin olisi käynyt ottelusarja olisi ollut 2-2 ja tulevan ottelun merkitys olisi ollut kummallekin joukkueelle giganttinen. Nyt Tampa Bay on käytännössä köysissä.

Harri Ahola kävi taannoin Kajaanissa kuumana kun tuomari hyväksyi maalin ja sanoi ''EN NÄHNYT''.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Pumppausliike alhaalta ylös
Corey Perryllä myös mahdollisuus tänään tehdä melkoista historiaa.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Joka pelissä jää n. 30 väärää vaihtoa viheltämättä. Jokainen niistä on yhtä ratkaiseva.
Tämä!

McDonaghilla pari piirtoa taalajäillä, niin löytyy hyvä perstuntuma mitä tuolla jäällä tapahtuu pelistä toiseen. Cooperkin veti aika raakasti puheitaan takaisin nukutun yön jälkeen. Huutista törkein väärä vaihto koskaan ikinä missään huutelijoille.
 

ipaz

Jäsen
Onneksi tuomarit ovat ihmisiä ja tekevät myös virheitä. Väärä vaihto jäi viheltämättä, mutta niin jäi pari muutakin. Jos peliä vihellettäisiin pilkulleen sääntökirjan mukaan, niin sen seuraaminen olisi saatanan tylsää. Jäisi kaikki draama pois eikä tässäkään viestiketjussa olisi kuin jees jees-viestejä. Kuka tahansa neljästä tuomarista saa viheltää väärän vaihdon. Yksikään ei sitä nähnyt / viheltänyt. Ja finaalissa ovat NHL:n ultimaalisesti parhaat tuomarit. Se joko riittää tai sitten ei. 
Joka pelissä jää n. 30 väärää vaihtoa viheltämättä. Jokainen niistä on yhtä ratkaiseva.

Mutta ymmärrettävästi SC-finaalien jatkoaikamaalia edeltävä selkeä viheltämättä jäänyt rike puhututtaa enemmän kuin ne virheet, jotka eivät peliä faktuaalisesti ratkaisseet.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Rush

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
No niin, juhannusaatto ja päällimmäisenä mielessä jääkiekko. Aika jännä juttu. Vähän on sellainen fiilis ja tuntuma persauksessa että tänään juhlii punasiniset ja Tampan orastava dynastia murtuu. Tietty jos kaikki osuu kohdilleen, eli omista paikoista ja ylivoimista tehokkaasti maalit, vastaava blokkaaminen ja Vasin unelmaotteet jatkuu niin saatetaan vielä kutospeli nähdä. Mutta harvemmin sitä on kyllä näin selkeää pelillistä yliotetta tullut nähtyä kun mitä Colorado on tässä sarjassa pystynyt ottamaan.

Hirveästi jo tekisi mieli toivottaa onnea mestaruudesta. Hieno fiilis kerta kaikkiaan kun se vuosien odotuksen jälkeen osuu kannattamansa joukkueen kohdalle. Villi veikkaus myös että tämä ei ole viimeinen kerta kun nämä kaksi kohtaavat SC-finaaleissa.
Sen verran sivusta huutelen, että ei mielestäni murru dynastia mihnkään, vaikka kausi päättyisi tänään. Siis ainakaan heti ja välittömästi.

Ei mennä asioiden edelle, koska täälläkin toivotaan kauden jatkumista vielä vähintään kutospeliin. Mutta tuleva kesä on Tampan kannalta mielenkiintoinen erityisesti, jos kannu menee Denveriin. Sopimustilannehan on hyvä, eikä tuossa nyt vaikuttaisi olevan suurempaa tarvetta muutoksille kunhan vain porukka pysyy terveenä. Mutta eihän sitä tiedä vaikka menestyksen sokaisemalla omistajalla (en tiedä onko tämmöistä omistajaa) menee paniikkinappulaa vähän pohjaan ja koetaan tarvetta hieman isommalle muutokselle. Ja onhan tässä välillä playoffien aikana pohdittu runkopelaajien osalta, että mestaruudet on jo voitettu eikä samanlaista voitonnälkää enää ole, kuin vuosi saati kaksi sitten.

Mutta joo, joukkueen kausiketjujen aiheita ovat nämä pohdinnat. Jokatapauksessa Lightning on ja pysyy ainakin ensi kauteen asti dynastiana tämän kauden lopputuloksesta huolimatta.

Ainiin, vierasjoukkueelle nihilistinen 2-0 voitto ensi yönä, toinen tyhjiin.
 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Sen verran sivusta huutelen, että ei mielestäni murru dynastia mihnkään, vaikka kausi päättyisi tänään. Siis ainakaan heti ja välittömästi.

Ei mennä asioiden edelle, koska täälläkin toivotaan kauden jatkumista vielä vähintään kutospeliin. Mutta tuleva kesä on Tampan kannalta mielenkiintoinen erityisesti, jos kannu menee Denveriin. Sopimustilannehan on hyvä, eikä tuossa nyt vaikuttaisi olevan suurempaa tarvetta muutoksille kunhan vain porukka pysyy terveenä. Mutta eihän sitä tiedä vaikka menestyksen sokaisemalla omistajalla (en tiedä onko tämmöistä omistajaa) menee paniikkinappulaa vähän pohjaan ja koetaan tarvetta hieman isommalle muutokselle. Ja onhan tässä välillä playoffien aikana pohdittu runkopelaajien osalta, että mestaruudet on jo voitettu eikä samanlaista voitonnälkää enää ole, kuin vuosi saati kaksi sitten.

Mutta joo, joukkueen kausiketjujen aiheita ovat nämä pohdinnat. Jokatapauksessa Lightning on ja pysyy ainakin ensi kauteen asti dynastiana tämän kauden lopputuloksesta huolimatta.

Ainiin, vierasjoukkueelle nihilistinen 2-0 voitto ensi yönä, toinen tyhjiin.
Tampalla yleisen mielipiteen mukaan NHL:n ja ehkä koko PA urheilun paras omistaja, ei mennyt paniikkinappula pohjaan 2019 sweepin jälkeen eikä tule menemään nytkään.

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös