Veikkausliigakausi 2022

  • 108 275
  • 1 131

Kuka voittaa Veikkausliigakauden 2022?

  • HJK

    Ääniä: 53 35,6%
  • KuPS

    Ääniä: 45 30,2%
  • SJK

    Ääniä: 3 2,0%
  • FC Inter

    Ääniä: 3 2,0%
  • Ilves

    Ääniä: 7 4,7%
  • HIFK

    Ääniä: 12 8,1%
  • FC Lahti

    Ääniä: 5 3,4%
  • Haka

    Ääniä: 2 1,3%
  • FC Honka

    Ääniä: 5 3,4%
  • IFK Marienhamn

    Ääniä: 1 0,7%
  • AC Oulu

    Ääniä: 6 4,0%
  • VPS

    Ääniä: 7 4,7%

  • Äänestäjiä
    149

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
22 ottelua tulee alkusarjassa niin nyt usealla on jo puolet siitä. 9-11 peliä siis jengeillä takana. Muutama ajatus.


HJK ja KuPS on karannut ja mestaruus ratkeaa heidän välillään. Tässä ei mitän yllättävää.

Honka on kolmas. Muutaman pisteen ero takana oleviin ja vähemmän pelejä kuin muilla. Positiivinen alku. Peli on ollut iloista ja tehokasta. HJK voi olla 3 pisteen päässä jos Honka voittaa rästinsä.

Sitten on hyvä nippu Oulu, Inter ja Ilves ketkä taistelevat ylemmän loppusarjan painasta. Oulu ollut kauden positiivisin yllätys. Ilves ja Inter aikallailla siinä missä ajatteleekin.

Haka on aika HMV-jengi. Vähän mitäänsanomaton keskikastin jengi. VPS on taas keskikastin jengi hyvällä tavalla. Tällä hetkellä näyttää, että karsinnat on vältettävissä.

Lahti ja SJK ovat pettymyksiä. Heikkoa tekemistä ja pelikään ei näytä hyvältä. Nyt on pari viikkoa laittaa se kuntoon ja alkaa ottaa pisteitä. Mikään ei ole vielä mahdotonta.

MIFK alkaa tuntua karsijajengiltä, vaikka se ei ole ees huono. Se on vaan tasapaksu.

Ja sitten on HIFK. Se kyllä putoaa. Game Over jo. Surkea jengi ja ei mitään yritystä kentällä. Bye bye!
 

rauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, VPS & HIFK
Vepsulla on tänään erittäin tärkeä peli saarella. Putoamistaistelu käydään todennäköisesti Vepsun ja IFK kaksikon välillä.
Hieno voitto pelistä joka piti voittaa. Vahvistaa asemia häntäpään taistelussa kun ohitettiin Lahti ja noustiin peli vähemmän pelattuna tasapisteisiin SJK:n kanssa.

Strandvall ja Multanen olivat pelipäällä. Multaselle kaksi maalia, toinen Strandvallin kulmasta ja toinen saman miehen laukauksen jatkosta. Sillahin läpijuoksu ja siitä komea maali oli voiton kulminaatiopiste, tosin sitä ennen tapahtunut Strandvallin loukkaantuminen aiheutti loppupelin kestäneen hallinnanmenetysjakson, mutta ei onneksi yhtä takaiskumaalia isompaa paniikkia. Strandvallin menetys olisi kyllä aika paha isku Vepsun muutenkin ohuelle keskikentälle mutta toivotaan että mies palaa kentälle hyvässä iskussa pikapuoliin.

Voitolla on hyvä lähteä maaottelutauolle ja seuraavaksi HIFK:ta vastaan keskiyön matsiin pisteitä metsästämään. Taas edessä kuuden pisteen ottelu :)
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
KuPS-Hjk 0-0. Hyvä peli molemmilta joukkueilta. Olisi voinut kääntyä kumman tahansa eduksi. Veikkaan että molemmat ovat tyytyväisiä etteivät hävinneet.
Joo tasuri oli ihan oikeutettu tulos. KuPS hallitsi palloa mutta kyllä HJK oli lähempänä maalia. KuPS:lle avautui vielä pelin lopussa vastaiskun paikka mutta siinä kyllä sössittiin ihan urakalla. Tasatulos kuitenkin ihan hyvä, olkoonkin että mestaruustaistelun kannalta keskinäisissä peleissä se kotipeli olisi suotavaa voittaa. Toisaalta jos KuPS ei menetä kummassakaan keskinäisessä pelissä pisteitä HJK:lle niin siihenkin voi olla tyytyväinen.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Saisiko tähän hieman tarkennusta? Kuka on tämä Hiltunen, jolle Sarajärvi on pelin jälkeen soitellut ja miten liittyy mihinkään?
Oulussa valmentaa OLS:n junnujengejä. Ei kuule ole harmainta aavistusta miksi on hänelle soitellut. Tosin Raimon ajatuksia kukaan nyt tiedä. Vihapäissään tuntuu tekevän typeriä päätöksiä.

Valencian lähdöstä on huhuttu jo pitkään. Iso menetys vaikka on kuumakalle. Selkeästi paras toppari. Melkoinen sirkus on taas käynnissä. Miksi Hannola istuu penkillä? Samoin ykkösmaalivahti Jesse Öst. Eiköhän Dorman kärrää jonkun "vahvistuksen" taas kohta...
 

Katto

Jäsen
Sarajärven huhuttiin ostaneen Hannolan kuusinumeroisella summalla klubista. Ägä tietysti myi kun Perpa oli tulossa samaan aikaan takaisin. Hyvät kaupat klubin näkökulmasta.

Jotain huhua oli, että Valencia olisi alkanut lyömään jo omiakin harjoituksissa. Tiedä sitten.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Saisiko tähän hieman tarkennusta? Kuka on tämä Hiltunen, jolle Sarajärvi on pelin jälkeen soitellut ja miten liittyy mihinkään?
Eikös tämä Hiltunen ottanut vain kuvan katsomosta missä näkyy kun Gomez puhuu puhelimessa 45 minuuttia pelin jälkeen. Sitähän ei tiedä että kenen kanssa, mutta olisi ikäänkuin hauskaa jos se olisi Sarajärvi, kun tietää taustat SJK:n valmentajien osalta. Ja hauskuutta lisää se kun SJK:n edellinen valmentaja (jonka pesti loppui lyhyeen) tykkää twiitistä.

Vai ymmärsinköhän jotenkin väärin.
 
Eikös tämä Hiltunen ottanut vain kuvan katsomosta missä näkyy kun Gomez puhuu puhelimessa 45 minuuttia pelin jälkeen. Sitähän ei tiedä että kenen kanssa, mutta olisi ikäänkuin hauskaa jos se olisi Sarajärvi, kun tietää taustat SJK:n valmentajien osalta. Ja hauskuutta lisää se kun SJK:n edellinen valmentaja (jonka pesti loppui lyhyeen) tykkää twiitistä.

Vai ymmärsinköhän jotenkin väärin.

Luultavasti ymmärsit oikein ja tuolla tavalla selitettynä homma avautuu itsellenikin. Ihan hauska twiitti, vaikkei siinä välttämättä mitään ihmeempää olekaan taustalla. Pelkkää nokkelaa sanailua siis. Jotenkin vain ymmärsin tuosta ekasta ilmeisesti SJK-fanin viestistä että tässä olisi jotain konkreettisempaakin taustalla. Hyvä että selvisi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: TAM

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Oli nimetty kokoonpanoon tänään Cupin pelissä Vepsua vastaan. Myöhemmin sitten oli pudotettu sieltä. Pihalle ja heti.

Ongelmia tulee kun joukkueissa on paljon ulkkareita. SJK:ssa nähty ihan riittävästi näitä. Mboma nyt oli hirvittävä tapaus. Tosin rikokset taisivat tapahtua pääsääntöisesti Maarianhaminassa. Sitten muistuu Simon aikana olleet espanjalaiset jotka pöllivät tavaraa säännöllisesti paikallisesta Anttilasta kunnes jäivät kiinni.
 
Viimeksi muokattu:

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara

pussukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Veikkausliigan maajoukkuetauolla oksettava uutinen. Klubi, näyttäkää ovea heti. Kiitos. En mielelläni nimittele ihmisiä, mutta alhaisimpaan kategoriaan asettuu Jair.

Oksettavaa. Ristiriitainen olo kun mies oli Oulussa pelatessaan yksi lempipelaajistani, kuten myös monen muunkin. Ajankohdasta päätellen tuon on täytynyt tapahtua Oulussa. Pitkään salannut asiaa ja hyvin on siinä onnistunutkin kun ei ole ollut kenenkään tiedossa.
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Oksettavaa. Ristiriitainen olo kun mies oli Oulussa pelatessaan yksi lempipelaajistani, kuten myös monen muunkin.
Onhan tämä ihan käsittämätöntä että ensin Mboma ja nyt Jair. Kaksi lempipelaajaa ykkösen vuosilta. Vaikuttivat viihdyttäviltä velikullilta jotka osasivat myös pelata, mutta hyi vittu miksi oksettaviksi ihmispaskoiksi paljastuivatkaan.

Hyvin on Jair hommat salannut. Miten tuollainen on edes mahdollista ettei mikään miehen seuroista ole ollut yhtään perillä asiasta?

E: Tuo tuomio on tullut jo yli vuosi sitten. Herää vaan kysymys että miten kukaan ei ole muka ollut tietoinen asiasta? Ja miten ihmeessä nyt yhtäkkiä joku urheilutoimittaja on kaivanut tiedon jostain, onko saanut vinkkiä asiasta muualta vai mitä? Mies on kuitenkin saanut jatkaa jalkapalloa vuoden ajan tälläisen tuomion jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Huomenna arvotaan Liigajengien Europelien ensimmäisen kierroksen vastustajat.

Mestarien Liigan ensimmäiseltä kierrokselta urakkansa aloittava HJK saa vastaansa jonkun seuraavista jengeistä.

Linfield F.C - Pohjois-Irlanti (1988 TPS meni jatkoon vierasmaalisäännön turvin maalein 1-1|2000 Haka meni jatkoon vierasmaalisäännön turvin maalein 2-2|2004 HJK meni jatkoon yhteismaalein 0-2)
Klaksvikar Itrottarfelag - Färsaaret (ei suomalaiskohtaamisia)
Karsintakierroksen voittaja, eli todennäköisesti:
FCI Levadia - Viro (2006 Haka jatkoon maalein 2-1) TAI Vikingur Reykjavik - Islanti (ei suomalaiskohtaamisia)
FC Ballkani - Kosovo (ei suomalaiskohtaamisia)
FK RFS - Latvia (ei suomalaiskohtaamisia)

Konfferenssi Liigaa pelaava KuPSin vastus löytyy taas seuraavasta joukosta:

FC Sfintul Gheorghe - Moldova (ei suomalaiskohtaamisia)
MFK Ruzomberok - Slovakia (ei suomalaiskohtaamisia)
FC Dila Gori - Georgia (ei suomalaiskohtaamisia)
SC Gjilani - Kosovo (ei suomalaiskohtaamisia)
FK Iskra Danilovgrad - Montenegro (ei suomalaiskohtaamisia)

Niin ikään Konfferenssiliigan karsinnat aloittaa SJK.

FC Flora - Viro (1996 Haka meni jatkoon maalein 3-2)
Pogon Szczecin - Puola (ei suomalaiskohtaamisia)
Crusaders FC - Pohjoir-Irlanti (ei suomalaiskohtaamisia)
Havnar Boltfelag - Färsaaret (1998 VPS meni jatkoon maalein 4-2|1999 Haka meni jatkoon maalein 1-7|2019 HJK meni jatkoon maalein 5-2)
Riga FC - Latvia (2019 HJK tippui vierasmaalisäännön turvin yhteismaalein 3-3)

Ja viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä FC Inter:

FC Dinamo Tbilisi - Georgia (ei suomalaiskohtaamisia)
FC Alashkert - Armenia (2021 Konfferenssiliigan lohkovaiheessa ottelut HJKta vastaan päättyivät HJKn voittoihin lukemin 2-4 ja 0-1)
FC Drita - Kosovo (ei suomalaiskohtaamisia)
Lechia Gdnask - Puola (ei suomalaiskohtaamisia)
FC Milsami Orhei - Moldova (ei suomalaiskohtaamisia)
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Se on aivan sama kuka SJK:lle tulee. Lähtö tulee heti joka tapauksessa. HJK ja Kups vahvoja suosikkeja jatkoon. Inter pulassa.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
E: Tuo tuomio on tullut jo yli vuosi sitten. Herää vaan kysymys että miten kukaan ei ole muka ollut tietoinen asiasta? Ja miten ihmeessä nyt yhtäkkiä joku urheilutoimittaja on kaivanut tiedon jostain, onko saanut vinkkiä asiasta muualta vai mitä? Mies on kuitenkin saanut jatkaa jalkapalloa vuoden ajan tälläisen tuomion jälkeen.
Jair valitti käräjäoikeuden tuomiosta mutta perui sen nyt, jolloin käräjäoikeuden tuomio muuttui lainvoimaiseksi. Tämänkaltaiset keissit tulevat julkiseksi vasta saatuaan lainvoiman.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Yleensä varsinkin iltapäivälehtien toimittajat käyvät aamuisin katsomassa käräjäoikeuksien käsittelylistat joista selviää asianosaiset ja käsiteltävät asiat. Nyt on jäänyt käymättä tai ei ole huomattu että kantaja onkin tämän tason urheilija.

Voi tosin olla että näissä pedofiilijutuissa ei tietoja ole samaan malliin tarjolla. En (onneksi) tunne asiaa.
 

Katto

Jäsen
Jairin tapaus varmasti vaikutti pelaajien otteisiin eilisessä cupin pelissä Vepsua vastaan. Peli oli klubilta surkea ja Vaasa olisi ansainnut voiton. Rankkarikisassa vain kolme maalia kymmenestä yrityksestä.
Klubilta loukkaantui Olysanya, Roope Riski ja Moren. Morenilta ja Riskiltä meni ilmeisesti polvi, eli molempien kausi saattoi olla siinä. Ei hyvältä näytä.
 
Eiköhän Klubi hommaa Riskin tilalle liigan sisältä Benjamin Källmanin, jonka sopimus Interin kanssa päättyy sopivasti kesäkuun lopussa.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Eiköhän Klubi hommaa Riskin tilalle liigan sisältä Benjamin Källmanin, jonka sopimus Interin kanssa päättyy sopivasti kesäkuun lopussa.
Mä en usko tähän. En sano, että se mahdonta on. Mä luulen, että vaihtoehdot on ulkomaat ja Inter. Ja eniten luulen niitä ulkomaita. Euroopan seuroilla kivasti aukeaa ikkuna.
 
Mä en usko tähän. En sano, että se mahdonta on. Mä luulen, että vaihtoehdot on ulkomaat ja Inter. Ja eniten luulen niitä ulkomaita. Euroopan seuroilla kivasti aukeaa ikkuna.

Jep katsotaan. Suomifutiksen kannalta olisi ensisijaisen hienoa, että Källman päätyisi ulkomaille riittävän (mutta ei liian) haasteelliseen sarjaan, jotta hän olisi myös Huuhkajille arvokas pelaaja. Veikkausliiga on pelattu läpi. Toissijaisesti olisi hienoa, että jos ulkomaan portit eivät aukea, niin jatkaisi tammikuun siirtoikkunaan saakka Suomessa ja nimenomaan Interissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös