Jukurien juniorit

  • 338 987
  • 703
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Jukureiden U16 joukkue kävi viime viikonloppuna pelaamassa Joensuussa. Jokipojat voitti ottelun 2-1 ja ilmeisesti tämä otti osalle Jukureiden pelaajia liian koville. Se, että pelin ratkettua otettiin käytöskymppejä on kenties vielä jotenkin ymmärrettävää, mutta se ei, että rikotaan paikkoja. Pukkarin ja jäähallin välisestä ovesta rikottiin panssarilasi sekä pukkarin seinässä katonrajassa oleva ikkunalasi. Tämä lasi on hallikäytävälle päin, jossa liikkuu ihmisiä, joten putoavat sekä lentävät lasinpalat ja sirut aiheuttivat vaaratilanteen. Onneksi juuri silloin särkyvän lasin alla ei kävellyt ketään.

Laskut rikotuista paikoista tulee luonnollisestikin perässä ja saa nähdä sitten miten jääkiekkoliitto vielä huomioi tämän tapahtuneen? En tiedä mitkä ovat sitten Juniori-Jukureiden arvot ja varsinkin tämän kyseisen joukkueen. Valmentajien ja pelaajien tilannetta vähättelevä asenne ei ole toivottavasti koko seuran arvojen mukaista. Niinhän sitä sanotaan, että joukkue on valmentajiensa näköinen. Toivottavasti myös itse seura reakoi tarvittavalla vakavuudella kyseisen joukkueen tekosiin.
 
Juniori-Jukurien uudeksi valmennuspäälliköksi on valittu Sakari Muotka.

Mikkeliläislähtöinen kaveri, joka on valmentanut viime kaudet KooKoon U20-joukkuetta. KalPan ja Hermeksen juniorijoukkueissa valmentanut myös. Kokkolassa toimi myös valmennuspäällikkönä. Jos olen antanut itseni ymmärtää oikein, niin on meidän ex-toimari Tuomas Muotkan veli.

 

Lepii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Juniori-Jukurien uudeksi valmennuspäälliköksi on valittu Sakari Muotka.

Mikkeliläislähtöinen kaveri, joka on valmentanut viime kaudet KooKoon U20-joukkuetta. KalPan ja Hermeksen juniorijoukkueissa valmentanut myös. Kokkolassa toimi myös valmennuspäällikkönä. Jos olen antanut itseni ymmärtää oikein, niin on meidän ex-toimari Tuomas Muotkan veli.

Hyvä kiinnitys junioreiden puolelle. On nähnyt monta organisaatiota, joten näkemystä pitäisi löytyä mitä kannattaa tehdä ja mitä ei.
Sen verran korjaan, että ei ole ex-toimarin veli mutta serkku kuitenkin. Veljensä taisi olla Petteri joka pelasi Jukureissa mestiksen aikaan.
 

ath_lon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukurit U20 ensi kauden päävalmentajana aloittaa Ville Jokinen. Valinta julkistettiin Jukureiden Pre Game-lähetyksessä.
 
Päivän pregame-lähetyksessä kerrottiin U18- ja U20-joukkueiden ensi kauden valmentajat.

Jaakko Heikkilä jatkaa kahden vuoden sopimuksella U18-joukkueen peräsimessä. U20-joukkueen päävalmentaja puolestaan vaihtuu, kun penkin taakse tulee Ville Jokinen. Kyseessä siis Ollin velipoika, joka valmentanut KalPan U16-joukkuetta viime vuodet.

Vituttaa kyllä melkoisesti, jos tuo jälkimmäinen uutinen tarkoittaa Nukarin Tommon lähtöä muualle, eikä esim. siirtymistä liigajoukkueen valmennusryhmään. Erittäin hyvä valmentaja, jossa olisi potentiaalia tulevaisuudessa vaikka mihin.

E: Samassa tulikin seuran tiedote, jossa toivotetaan hyvää jatkoa koko U20-joukkueen nykyiselle valmennusryhmälle. Voi vittu, sanon minä.
 

Lepii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Uskon että Tommo on halukas siirtymään miesten peleihin. Kävi jo kokeilemassa, kun oli edustuksen apuvalmentaja. Hyvärisen Jussi vei sen yhden paikan apuvalmentajista kesällä, kun aloitti videovalmentajana.
 
Nojoo, Tommon mahdollinen pesti esim. Mestikseen on ainut syy, millä ymmärrän tämän ratkaisun. Se olisi hänelle steppi uralla eteenpäin, kun kaikki kilpaikäluokat on juniorien puolella valmentajana jo läpi käynyt.
 
U16-joukkuekin saa uuden päävalmentajan ensi kaudeksi. Uusi valmentaja on Liigassa pelaajana yli 700 peliä pelannut ja suomenmestaruudenkin voittanut Tuomas Vänttinen. Valmentajakokemus on toki ohuempi: kausi Hermeksen Mestis-joukkueen kakkosvalmentajana ja pari viime kautta HPK:n U18-ikäryhmässä pää ja- apuvalmentajana.

U15-joukkueen luotsina aloittaa Joel Pasonen, joka on ollut mukana U18-joukkueen valmennusryhmässä. U14- ryhmän valmentajana toimii puolestaan Janne Vaarasuo.
 
Viimeksi muokattu:

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Miksi junnujen valmennustiimi hajosi?
 
Miksi junnujen valmennustiimi hajosi?
Jos U20 joukkuetta tarkoitat, niin onhan tällä kaudella pelillinen menestys ollut melko kehnoa. Nyt kevätkausi pelataan Mestis-tason joukkueita vastaan. Voitetaan toki, mutta ei oikein palvele nuo pelit ketään. Villi hallihuhu myös huhuilee että olisi myös jotain kränää henkilökemioissa edarin suuntaan...
 
Pettymys U20-joukkueen jääminen alempaan jatkosarjaan oli, sitä ei käy kiistäminen. Erittäin tasaisessa alkusarjassa yksi tehoton jakso ja siitä seuranneet useammat maalin tappiot olivat tähän (+ pari halpaa pistemenetystä selvästi näpeissä olleista peleistä). Pelillisesti tuo porukka olisi kuulunut kuitenkin kirkkaasti ylempään jatkosarjaan. Syys-lokakuun vaihteen heikompi tuloksellinen jakso teki paljon takamatkaa, mitä ei sitten saaneet enää kirittyä kiinni.

Pelien taso ei alemmassa sarjassa kovin kummoiseksi ole noussut ja nyt kun liitto kaikessa viisaudessaan vielä päätti, että keväällä alunperin suunnitelmissa olleet alemman sarjan neljän parhaan kesken järjestettävät karsinnat ensi syksyn ylemmän sarjan paikasta peruttiin, niin taso tuskin nousee. Tämä siis tarkoittaa, että loppukauden peleillä ei mitään merkitystä ole tuloksen suhteen. Ensi syksynä kaikki joukkueet aloittavat yhteisestä 24 joukkueen alkusarjasta.

Pelaamisen suhteen Nukari valmennusryhmineen on tehnyt erinomaista työtä ja sitä ei tämän syksyn tuloksen piippuun jääminen muuta miksikään. Viime kevään pudotuspelipaikka oli kuitenkin osoitus, mihin tuo joukkue parhaimmillaan pystyi. Erittäin iso virhe seurajohdolta, jos aloite teiden eroamiseen on lähtenyt seuran puolelta. Tälläisiä valmentajatalentteja ei olisi varaa hukata muualle.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Erittäin iso virhe seurajohdolta, jos aloite teiden eroamiseen on lähtenyt seuran puolelta. Tälläisiä valmentajatalentteja ei olisi varaa hukata muualle.
Talentista varmasti puhutaan, mutta kyllä ongelmiakin on ollut jonkin verran. On aika haastava persoona ja hän jakaa porukkaa todella paljon kahtia. Tässä on varmasti nähty että Tommo ei sovi porukkaan ja tilanne siltä osin rauhoitetaan. Mielestäni fiksu päätös ja nimenomaan näyttäisi siltä, että seurajohto on puntaroinut asiaa kunnolla.
 
Nojoo, persoonana ja hänen toiminnasta seuran sisällä en tiedä, joten siihen en osaa ottaa kantaa. Hyvää työtä ja tulosta on kuitenkin tehnyt. Kuulopuheiden mukaan myös pelaajien keskuudessa pidetty valmentaja. Muutaman kerran itsekin jonkun sanan hänen kanssaan vaihtaneena jäi kuva hyvin kehityshaluisesta ja eteenpäin pyrkivästä kaverista, jolla selvästi oli silmää pelille.

Toki se on selvä, että jos henkilökemioissa on ollut haasteita, niin asioita pitää puntaroida. Toivon mukaan ovat seurajohdossa tosiaan laskeneet oikein, että vaihtamisesta saatavat hyödyt ovat suuremmat kuin menetykset. Tämä on kuitenkin tulosurheilua junioreissakin siinä määrin, että voittavassa ja hyvin pelaavassa jengissä pelaajatkin kehittyvät. Sen suhteen Tommon työssä ei ainakaan näin sivustaseuraajan näkökulmasta ole mitään valitettavaa. Moni pelaaja on ottanut harppauksia eteenpäin näiden parin vuoden aikana ja muutama poika on saatu liigarinkiinkin mukaan.

Enkä sitä sano, etteikö Jokinen voisi onnistua yhtälailla. Itse olen vain yleensä ollut sitä mieltä, että ei kannata korjata sellaista, mikä ei ole rikki.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Enkä sitä sano, etteikö Jokinen voisi onnistua yhtälailla. Itse olen vain yleensä ollut sitä mieltä, että ei kannata korjata sellaista, mikä ei ole rikki.
Mielenkiintonen tilanne, kun veljekset Jokinen valmentaa edustusta ja U20 joukkueita. Hyvään yhteistyöhön luulisi olevan ainekset.. Villen osaamisesta ym. olen ihan kuulopuheiden varassa ja positiivinen kuva on jäänyt niiden pohjalta.
 

Hoki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit + Idän ihmeet
Villen osaamisesta ym. olen ihan kuulopuheiden varassa ja positiivinen kuva on jäänyt niiden pohjalta.
PerusTuusa, aina heivaamassa vanhat valmentajat ja pelaajat luiskaan kun uudet tulee tilalle. Alkaa olemaan jo vähän vanha juttu että uudessa olisi aina vara parempi. No, kaikki saa kirjoitella miten haluavat.
 
Savon Sanomien mukaan Hynnisen veljekset Tuomas (-04) ja Topias (-05) sekä Miikka Sundgren (-04) ovat siirtymässä KalPan junioreista Mikkeliin U20-joukkueeseen. Etenkin tuo nuoremman Hynnisen naaraus on kyllä kova juttu, sillä hän on ikäryhmänsä kärkilupauksia Suomessa.

Omiin korviini kuului aiemmin huhuja yhden KalPa-junnun siirtymisestä jukuripaitaan, mutta hänen nimeään ei ainakaan tuossa uutisessa ollut. Saapa nähdä oliko se sitten vain huhupuhetta vai tuleeko muuttokuormassa vielä neljäskin peluri Kuopion suunnalta.

Jokiset kahmivat tukun junioripelaajia KalPasta Jukureihin (maksumuurin takana)
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Tuopa se vuan harmittaa Kuopijossa
 
Näyttää U20-joukkueen kesärinki ilmestyneen seuran sivuille

Maalivahdit
Oskari Hokka, 2003 (Selects Academy 18U AAA, USA)
Topias Rovio, 2003 (Pelicans U20)
Lukas Silvennoinen, 2002

Puolustajat
Verneri Arkko, 2003
Johan Fisk, 2004
Joni Hyvärinen, 2001
Joonas Liimatainen, 2002
Kasper Selin, 2004 (Ilves U20)
Oskar Selin, 2002 (Ilves U20)
Kasper Soini, 2003 (Jokerit U20)
Lauri Toikka, 2002
Jani Utriainen, 2003
Robert von Gerdten, 2002 (HIFK U20)

Hyökkääjät
Jiro Frilander, 2004
Sampsa Huoponen, 2003
Topias Hynninen, 2005 (KalPa U20)
Tuomas Hynninen, 2004 (KalPa U20)
Topias Kaski, 2002
Leevi Kinnunen, 2003
Eetu Kontio, 2003
Leevi Kukkasniemi, 2002
Akseli Pennanen, 2003 (Karhu-Kissat U20)
Ville Mattola, 2003
Joona Saarelainen, 2006
Viljam Sandvik, 2003 (HIFK U20)
Miikka Sundgren, 2004 (KalPa U18)
Eetu Tiusanen, 2003
Joni Virolainen, 2003
Aapo Krook, 2004 (JYP U18)

Kourallinen viime kauden joukkueesta pelaajia jäänyt pois, joista merkittävimpänä Veikka Hahl. Tulopuolella mielenkiintoisimmat nimet ehdottomasti Hynnisen veljekset ja Viljam Sandvik, jotka ovat junnumaajoukkueissakin esiintyneet.

Huippulupaavan 16-vuotiaan Joona Saarelaisen nostamiselle U20:n mukaan myös iso peukku. Esiintyi jo keväällä muutamassa pelaamassaan U20-pelissä vahvasti, joten aivan perustellusti saa mahdollisuuden. Sen verran kovasta talentista puhutaan.

Liigaringissä olevat Niilo Romppanen ja Juho Järvelä tuota porukkaa varmastikin vielä syksyllä täydentävät. Keskikaistalle ainakin tarjolla ihan laadukas kolmikko Järvelä-Sandvik-Kinnunen.
 
Viimeksi muokattu:

Jukurit22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Topias Hynnistä pidetään yhtenä 2005 syntyneiden lupaavimpana talenttina. Hienoa, että imua myös tällä puolella löytyy.

U20 valmennukseen tehty myös isoa panostusta varsinkin Viiman kautta. Eli ilmeisesti hyväksi koettua Viiman konseptia tullaan käyttämään myös siellä. Tälle iso peukku.
 
Saarelaisen lisäksi omista pojista mainittava pari sanaa vielä pakkipään Verneri Arkosta ja Johan Fiskistä.

Arkko pisti jo pari vuotta sitten silmään B-junnuissa pelirohkeudellaan ja luistelullaan. Viime kaudella sai nuo ominaisuudet näkymään seuraavalla tasollakin, enkä usko että kattoa nähtiin vielä tuossakaan. Ikää kuitenkin tulee kesällä mittariin vasta 19 vuotta. Mielenkiintoista seurata, mitä ensi kaudella saa aikaan.

Fiskiä monet enemmän seuranneet pitävät jopa lahjakkaampana junnuna kuin Kokkosen Mikkoa aikanaan. Oma näkemykseni rajoittuu pieneen määrään B-junnupelejä sekä viime kauden otteluihin U20-ryhmässä. Se mikä omasta mielestäni erottaa Fiskin Kokkosesta on huomattavasti parempi liike. Pelitaidot ovat myös kunnossa ja kun varressakin on mittaa se 190 senttiä ja 90 kiloa, niin melkoisen lupaava paketti on kasassa. Täyttää vasta tämän kuun lopulla 18 vuotta. Toki nyt vasta ensimmäinen täysi kausi U20-sarjassa alkamassa, mutta en ihmeenä pitäisi vaikka valtaisi isonkin roolin jo alkavalla kaudella joukkueesta.
 

Junnupuolella valmennusryhmät alkavat olla kasassa eri ikäryhmissä.

Ex-jukurikapteeni Ilkka Kallioinen näköjään aloittaa ihan pikkujunnujen valmennuksessa. Hienoa, että näitä entisiä seuran pelimiehiä saadaan mukaan junioripuolelle lisää.

U18-joukkueen apuvalmentajaksi tulee puolestaan pitkän uran Liigassa sekä Mestiksessä tehnyt ja Pohjois-Amerikassakin pelaamassa käynyt Pauli Levokari. Ketterän Mestis-joukkueessa ollut peliuransa jälkeen apuvalmentajana ja joukkueenjohtajan hommissa.
 
Liiton siirtolistalta bongattu Miro Holopaisen (KalPa U16) ja Otto-Oskar Jääsalmen (Pelicans U16) siirrot Jukureihin. 2006 syntyneitä pakkeja molemmat.

Holopainen on Jokisen valmennettavia ollut Kuopiossa, joten varmaan sieltä on suositukset tullut. Jääsalmi tehnyt päättyneellä kaudella U16 SM-sarjassa 39 peliin hyvät tehot 10+17. Ollut mukana myös Pohjola-leirillä.

U18-joukkueessa mukana päättyneellä kaudella ollut maalivahti Santeri Perkkiö sen sijaan näyttää siirtyneen Kajaanin Hokin junioreihin.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Jääsalmi tehnyt päättyneellä kaudella U16 SM-sarjassa 39 peliin hyvät tehot 10+17. Ollut mukana myös Pohjola-leirillä.
Todella hyvä pelaaja. Näyttävästä luistelusta ja peli rohkeudesta myös plussaa. Ja alhaalla roikkuvista pelihousuista diggaan myös, koska persoonallisuutta tarvitaan :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös