Playoffs 2022 finaalit: Tappara (1.) – TPS (4.)

  • 123 607
  • 1 287

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Finaaleissa silmään osuu, että Tampereen pelipäivät ihan parhaita ole.

Kyllä minun tuntemani Tapparan kannattajat on sanoneet, että finaaleissa sitten menisivät halliin. Uskon kyllä, että näin käy.

TPS haastaa varmasti Tapparan, mutta pelottavan kovahan tuo tapun nippu on. Varsinkin loppukauden hankinnat osui nappiin, eikä joukkueessa pyöri vapaamatkustajia. Ei sillä, että niitä olisi tepsilläkään.

Vaikea arvioida miten tässä käy. Toivon TPS:n voittoa, mutta Tappara taitaa sittenkin nostaa kannua. Paljon riippuu siitä onnistuuko Tappara riisumaan tepsin ykkösen aseista.

Perinteisesti vastustajien pimentäminen on tapulta onnistunut.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Varmasti tasainen sarja luvassa.

Kahden parhaiten puolustavan joukkueen sarja. Puolustustehokkuus on kummallakin erinomaisella tasolla, joten eronteko on mielestäni hyökkäyspelissä. Tapparalla on ainakin paperilla laajempi ratkaisijoiden osasto, joten tuosta voisi kaivaa jotain etua. Toisaalta TPS:n ykkösketjun vire on ollut kovempi kuin Tapparan parhaimman ketjun vire. Oma odotukseni kohdistuu Tapparan osalta siihen, että Levtchi-Morley-Merelä osastolta tulisi enemmän ja esim. Kristian Kuusela osallistuisi jo vähän hyökkäyspeliin. Tasainen sarja kuitenkin on ennakkoon ja minä en ainakaan usko mihinkään 4-0 tai 4-1 kummallekaan.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Varmasti tasainen sarja luvassa. Paljon väläytelty lepoetu on kyllä asia jolle en anna paljoa painoa.
Kuten tuolla aiemmin jo sanottiin, enemmän tauolla on merkitystä vammoista toipumiseen. Tappara saa toivottavasti poissaolijat takaisin ja muut puolikuntoiset parempaan kuntoon. Sama tietysti TPS:llä, vaikka heillä ei taida poissaolijoita olla vakiomiehistössä (Tammela?).
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Uskoisin että kotipeleissä laitetaan kova kovaa vastaan, eli Rauhalan kenttä. Tulee mielenkiintoinen taistelu kumien ketjujen kesken. Tapparan kannalta tasuri tuosta on ihan ok, onhan vielä Savinainen sitten toisiin vaihtoihin. Ja mahdollisesti etu erikoistilanteissa.

Turussa tulee olemaan vaikeampaa tuon nuorisoketjun pysäyttäminen. Jos valitsevat peluutuksen oikeaa ketjua vastaan.

Tässä näen sarjan kulminaatiopisteen. TPS on ollut kotona aivan helvetin kova näissä pudotuspeleissä. Koko keväältä yksi jatkoaikatappio IFK:ta vastaan. Muuten voitosta voittoon. Ilves esimerkiksi oli täysi vastaantulija Turussa.

Syitä varmasti monia. Juuri vaihtoetu ja kotiyleisön tuki varmasti suurimmat.

However… Vieraissa TPS on sitten taas näyttänyt todella heikolta. Miten TPS saa ryöstettyä Nokialta yhden kiinnityksen? Vaikea nähdä. Sekä IFK, että Ilves-sarjoissa oltiin vieraissa isoissa ongelmissa. Joten lääkkäitä tuohon pitää keksiä.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Kuten tuolla aiemmin jo sanottiin, enemmän tauolla on merkitystä vammoista toipumiseen. Tappara saa toivottavasti poissaolijat takaisin ja muut puolikuntoiset parempaan kuntoon. Sama tietysti TPS:llä, vaikka heillä ei taida poissaolijoita olla vakiomiehistössä (Tammela?).

Tammelan tilanne näytti siltä, että voi olla jopa kausi ohi. Eemil Viro myös tippui vain minuutteja ennen eilisen Ilves-ottelua. Tiedä sitten millaista vammaa siellä on.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Toinen ja parempi kysymys on sitten se, että onko Mouhijärven porkkanapöksyjä todella tähän mennessä mitattu?

Ihan ilman sarvia ja hampaita. Minusta IFK ja Ilves olivat kevätkunnoltaan selvästi kovemmat haastajat kuin Lukko tai Kookoo.

CHLssä harjoiteltiin aika paljon kovempiakin vastaan. Vain Röglelle ei mahtanut mitään, joka oli Ruotsin runkosarjan voittaja.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tiukka sarja tulossa joskin Tappara lähtee ainakin hienoisena ennakkosuosikkina näihin peleihin.
Tapparan materiaali ja ennenkaikkea sen laajuus on selkeästi Tepsin vastaavaa parempi.
Lisäksi Tapparan erikoistilanne pelaaminen on Tepsin vastaavaa todella paljon parempaa ja tehokkaampaa.
Tapparan heikkous toki saattaa olla että saavatko nämä ns. maajoukkuetason ja varsinkin kokeneemmat pelaajat kuten Kuusela, Peltola jne. kaivettua esiin sen kuuluisan sotakirveen.
Tepsillä ei tuota ongelmaa ole vaan Tepsin vahvuus on ollut näiden omien nuorten johdolla valtava sitoutuneisuus ja joukkueelle pelaaminen.
Kaksi erittäin kurinalaisesti puolustavaa joukkuetta vastakkain mutta valitettavasti näin mustavalkoisin lasein katsottunakin tunne että tämä sarja ja mestari ratkeaa paremman erikoistilannepelaamisen johdosta Tapparan eduksi.
Toiveena olisi myös ettei kummankaan vaihtopenkiltä yritettäisi vaikuttaa tuomioihin ja otteluiden lopputuloksiin, tuomarit eivät ottaisi roolia vaan vihellettäisiin tasapuolisesti antamalla pelata kovaa Play Offs hengen mukaisesti ja mestari ratkaistaisiin rehdisti pelaamalla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: 1827

raisionjoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos IFK-sarja oli verrattavissa Tekkenin hakkaamiseen vitun ärsyttävän stadilaisserkun kanssa ja Ilves-sarja mukavat bridge-iltamat tuttavien seurassa, niin finaalisarja Tapparaa ja Tapolaa vastaan onkin sitten kuin liian vaikeiden sudokujen ratkominen tylsän kynän kanssa, samalla kun pirkanmaalainen vaimosi nalkuttaa taukoamatta korvan vieressä milloin mistäkin. Turhautumista lienee odotettavissa runsaasti. Toivottavasti Ahokas tajuaa katsoa vastaukset vimpalta sivulta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Asetelmana klassinen nuoruuden into vastaan kokemus.

Pakko arvostaa myös Tepsin joukkueen kasausta jossa runko on tehty omista kasvateista, tässä voisi moni ottaa mallia.

Molemmilla taitaa olla 7 omaa kasvattia kokoonpanossa. Sitten vielä nämä Slafkovsky ja Hamara. TPSllä toki nuorempaa väkeä.

Välierät olikin vähän semmoinen muukalaislegioonien pudotus-episodi.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Maalivahdit :TPS
Puolustus : Tappara
Hyökkäys : Tasaista, TPS parempi ykkösketju, Tapparalla laajempi laadukas materiaali
Valmennus : Tasan, molemmat yhtä vastenmielisiä vittupäitä mutta osaavat kyllä valmentaa menestyksekkäästi
Erikoistilanteet : Tappara
Hurmos/paineeton/vähemmän hävittävää : TPS

Pienistä asioista näätulee olemaan kiinni, TPS varmasti valmiimpi kahdessa ekassa kohtaamisessa mutta Karejev voi yksin ratkaista sitten sen kolmannen pelin TPS:lle vaikka Tapparalla peli toimisikin.

En uskalla veikata kumpaakaan, toivon tietysti Tapparalle voittoa mutta toisaalta ei TPS:n mestaruuskaan mitenkään kovin pahalta tuntuisi. Tän kauden Tappara on ollut yksi vaikeimmista mieltää omaksi joukkueekseni.
 

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Luinko tosissani oikein vai kysyikö joku että onko Porkkanapöksyjä vielä haastettu?
Hmm, CHL;ssä alkulohkossa sellaiset heittopussit vastassa kuin Eisbären Saksan mestari, Lugano Sveitsin huippuseura ja Skellefteå Ruotsin yksi parhaista=lohkovoitto.
Neljännesvälierissä tuli vastaan muuan Växjö. Puolivälierissä olikohan Ranskan Liigan silloinen mestari, en muista. Sitten välierissä Münchenn joka oli sekin yksi viimeaikaisista Saksan mestareista. Ja Finaalissa taivuttiin Rögleelle, Ruotsin ylivoimaiselle mestarisuosikille.
Nyt herätys porukat. Nyt ei kysytä pärjääkö vaan kysytään kumpi voittaa ensin 4 peliä!
 

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Ja lisätään tuohon listaan vielä runkosarjan voitto.
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Rönnin ihan saatana paska pumppu
Tappara vie sarjan jos joukkueet eivät saa pelata sääntöjen mukaista jääkiekkoa.

Roikkuminen, blokkaaminen ja sääntäjen rajamailla pelaamisessa Tapparan pelitapa ja materiaalia on parhaimmillaan. Träpätään keskellä ja otetaan vauhti pois toisaalla.

Jos otetaan tiukka tuomari linja, niin Jussi "vituttaa kuin pientä oravaa" Tapolan naama jää katsojien mieleen tästä sarjasta.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Muutamalla Lukko-nimimerkillä näyttää olevan jonkinlainen vaikutusoperaatio menossa täällä. Kovasti puhutaan trapista, roikkumisesta ja kahvauksesta, jotka ovat tällä(kin) kaudella kuuluneet playoffeissa erityisesti Tapparan vastustajien eli juuri Lukon ja KooKoon repertuaariin. On hauskaa seurattavaa jääkiekossa, kuinka nämä totuudet rakennetaan - totuudet, jotka eivät perustu nähtyyn peliin. Erityisesti tuossa KooKoo sarjassa kyllä se nyt vaan niin on rakkaat Lukko-fanit, että siinä trappauksen suhdeluku oli 90-10 KooKoon eduksi.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Tepsin omat kasvatit ovat ymmärrykseni mukaan:
Juuso Pärssinen
Markus Nurmi
Mikael Pyyhtiä
Aarne Intonen
Eetu Liukas
Elmeri Eronen
Eemil Viro
Ruben Rafkin
Aleksi Anttalainen
Valtteri Pulli
Eetu Anttila
Bonuksena Juraj Slafkovsky (11+1)

Tässä siis ne, jotka ovat playoffseissa pelanneet. Taxi squadissa löytyy lisää U20 junnuja joilla on liiga pelejä tältä kaudelta.

Ketäs Tapparalta on?
Juuri näin, studiossakin otettiin esille tämä, TPS ylivoimaisesti eniten omia poikia 11kpl (+Juraj), Tapparalla 7 ja Ilveksellä ja kookoolla ei paljon ole. On kyllä hieno voimavara ja TPS on ihan maan kärkeä junnutuotannon kanssa, niin laadullisesti, mutta myös paikkoja on tarjolla edustukseen ja nytkin ulkomaanarpoja istuu aitiossa kun omat pojat pelaa.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Roikkuminen, blokkaaminen ja sääntäjen rajamailla pelaamisessa Tapparan pelitapa ja materiaalia on parhaimmillaan. Träpätään keskellä ja otetaan vauhti pois toisaalla.
Tapparan trap, kuten erityinen kahvauskin, on urbaania legendaa jo. Ei se oikeasti nihilistinen, oikeasti tehokas trap ole kunnolla toiminut enää ainakaan muutamaan kauteen. Toki se Tapolan joukkueen selkärangasta siinä määrin löytyy, että siihen voidaan palata tarvittaessa. Silti se joukkueen pelitapa on jotain aivan muuta lähtökohtaisesti. Ero pelitavoissa pelien välilläkin on merkittävä. CHL-Tappara ja Liiga-Tappara ovat tällä kaudella kovin kaukana toisistaan.

Se on toki totta, ettei Tappara kovin helposti toiseksi jää, jos vääntämään lähdetään. Savinainen, Luoto, Rauhala, Seppälä, Austin, Peltola... Joukkueessa on pelaajia, jotka ovat kuin kotonaan tilanteissa, joissa vankilasäännöin mennään. Kokemusta melkoisista painiotteluista on kerätty.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tepsin omat kasvatit ovat ymmärrykseni mukaan:
Juuso Pärssinen
Markus Nurmi
Mikael Pyyhtiä
Aarne Intonen
Eetu Liukas
Elmeri Eronen
Eemil Viro
Ruben Rafkin
Aleksi Anttalainen
Valtteri Pulli
Eetu Anttila
Bonuksena Juraj Slafkovsky (11+1)

Tässä siis ne, jotka ovat playoffseissa pelanneet. Taxi squadissa löytyy lisää U20 junnuja joilla on liiga pelejä tältä kaudelta.

Ketäs Tapparalta on?

Levtchi
Merelä
Luoto
Rauhala
Tanus
Peltola
Kuusela
Rönni
Hamara

En kyllä laske molemmilta playoff-vakkareiksi kuin sen seitsemän (EDIT: TPS kahdeksan) . Henriksson, Salminen, Piiroinen jne .on sitten noita runkosarjamiehiä.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Levtchi
Merelä
Luoto
Rauhala
Tanus
Peltola
Kuusela
Rönni
Hamara

En kyllä laske molemmilta playoff-vakkareiksi kuin sen seitsemän. Henriksson, Salminen, Piiroinen jne .on sitten noita runkosarjamiehiä.
Kuusela on kyllä aika rajatapaus. Mutta kaipa sen voi ainakin puoliksi laskea, ehkä kokonaan.
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Rönnin ihan saatana paska pumppu
Tapparan trap, kuten erityinen kahvauskin, on urbaania legendaa jo. Ei se oikeasti nihilistinen, oikeasti tehokas trap ole kunnolla toiminut enää ainakaan muutamaan kauteen. Toki se Tapolan joukkueen selkärangasta siinä määrin löytyy, että siihen voidaan palata tarvittaessa. Silti se joukkueen pelitapa on jotain aivan muuta lähtökohtaisesti. Ero pelitavoissa pelien välilläkin on merkittävä. CHL-Tappara ja Liiga-Tappara ovat tällä kaudella kovin kaukana toisistaan.
Jos joukkueen peli tapa on pääsääntöisesti odottaa vastustajan sinisen ja punaviivan välissä ja lähteä siitä ohjaamaan / peruuttamaan niin kyllä mä tätä träpiksi sanon. "Nykyajan träp".

Pelitavassa on paljon yhtäläisyyksiä Maajoukkueen esimerkiksi olympialaisissa käyttämään passiiviseen puolustukseen ja vastahyökkäys peliin. Jotkut tästä voittavasta pelitavasta pitävät, mutta katsojana en itse tästä pidä. Voittaminen on kivaa mutta näitä pelejä on ankea katsoa.

Toivottavasti, tuomarilinja on tiukka, jolloin nähdään vauhdikasta hyökkäyspeliä, jossa vapaasti karvaamalla pääsee kiinni puolustajiin jo syvällä vastustajan puolustus päässä.
 

Kaukalonreuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Levtchi
Merelä
Luoto
Rauhala
Tanus
Peltola
Kuusela
Rönni
Hamara

En kyllä laske molemmilta playoff-vakkareiksi kuin sen seitsemän (EDIT: TPS kahdeksan) . Henriksson, Salminen, Piiroinen jne .on sitten noita runkosarjamiehiä.
TPS:ltä 10 omaa kasvattiä joka playoff-pelissä kokoonpanossa ja ihan pelaamassa. Eli kyllä se kymmenen on Turun Palloseuralla playoff-vakkarina ja varmasti Anttalainen voidaan lisätä tuohon nyt kun teki comebackin loukkaantumisen jäljiltä.
 

Piku84

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Dallas Stars, Frölunda
TPS:ltä 10 omaa kasvattiä joka playoff-pelissä kokoonpanossa ja ihan pelaamassa. Eli kyllä se kymmenen on Turun Palloseuralla playoff-vakkarina ja varmasti Anttalainen voidaan lisätä tuohon nyt kun teki comebackin loukkaantumisen jäljiltä.
Se on juuri näin. Anttila on noista ainut, joka seuraa tapahtumia ilman vastuuta.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos joukkueen peli tapa on pääsääntöisesti odottaa vastustajan sinisen ja punaviivan välissä ja lähteä siitä ohjaamaan / peruuttamaan niin kyllä mä tätä träpiksi sanon. "Nykyajan träp".

On mielenkiintoista, että näet tämän Tapparalta, mutta et huomaa sitä Lukolta ollenkaan? Pääsääntöisen määritelmää myös huutaisin tästä sinulta esitykseen mukaan. Mikä ihme "pääsääntöinen" pelitapa? Tapparan pääsääntöinen pelitapa on pyrkiä vastustajan maalin takana pitkiin kulmamyllyihin ja hyökkäysralleihin. Se on ollut niin selvä pääsääntöinen tapa tällä kaudella, että sekin on Tapparan vika, jos vastustaja estää Tapparaa pääsemästä tähän. Pitäs muistaa, kun kirjoittaa yhden joukkueen tavasta pelata, ettei ne missään umpiossa pelaa. Siellä umpiossa on toinenkin joukkue, joka tekee aivan kaikkensa, ettei pelata sillä toisen mukavuusalueella. Sen takia pelitavoilla on suomalaisessa jääkiekossa aivan suhteeton rooli siihen keskusteluun peilaten, mikä niiden todellinen osuus on. Kun keväällä kuljetaan kohti päätyä niin jäljelle jäävät yhä pelkistetymmät ja tylsemmät pelitavat, joista puuttuu glorifia ja hienoudet. Ilves 2017 riisui Tapparan trapin niin ilkoisen alasti, että sen jälkeen on tehty iso määrä töitä meillä, ettei peli ainakaan saa enää koskaan perustua siihen - eikä nykyisellään perustukaan.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Edellinen finaalimuisto on muuten hyvä, mutta nyt Mustat Kobrat ovat vaihtuneet Mustavalkoisiin Kukkoihin.

Tästä tulee hyvä.

Juutuubi finaaleista 2001
Tuukka Mäntylän sikailua mahtui tuohonkin klippiin :D Melkoista rastia Tappara edelleen kantaa noista Rautakorven vuosista 99-03. Ja vähän myöhemmistäkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös