Su 20.3.2022 TPS - Kärpät

  • 1 585
  • 14

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tänään:

#27 Mikael Pyyhtiä - #41 Aarne Intonen - #51 Markus Nurmi
#60 Juraj Slafkovsky - #12 Jack Rodewald - #14 Jaedon Descheneau
#74 Jonne Tammela - #79 Vjatseslav Ushenin - #17 Vladislav Ushenin
#72 Eetu Liukas - #61 Juhani Jasu - #77 Topias Haapanen
#86 Mitch Hults

#44 Niklas Arell - #47 Ville Lajunen
# 7 Johan Ivarsson - # 6 Ruben Rafkin
#19 Valtteri Pulli - #63 Elmeri Eronen

# 1 Andrei Karejev
(#35 Eetu Anttila)

Loukkaantuneet: # 4 Aleksi Anttalainen (polvivamma), # 5 Eemil Viro (flunssa), #13 Juuso Pärssinen (aivotärähdys), #21 Tyler Steenbergen (korona)
Rotaatio: #36 Roni Allen, #50 Samuli Vainionpää
U20: # 2 Aatu Aarnio, #37 Emil Vuorio, #42 Jimi Suomi, #53 Eemeli Saari, #58 Kalle Väisänen, #81 Kasper Koskinen

Pienillä muutoksilla mennään sitten keskiviikon 16.03.2022 JUK-TPS -matsin.

Maalivahtiosasto on ennallaan - Andrei Karejev maalilla, Eetu Anttila penkillä. Puolustukseen tulee yksi muutos. Eemil Viro on poissa pelaavasta kokoonpanosta flunssan johdosta. Viron paikan ottaa Johan Ivarsson. Edelleen mennään kuuden puolustajan systeemillä.

20.03.2022 - TPS: TPS jahtaa kotietua
"Eemil Viro on sivussa flunssan takia."

18.03.2022 - TPS: Steenbergenillä koronatartunta
"Turun Palloseuran kanadalaishyökkääjällä Tyler Steenbergenillä on todettu koronatartunta Jukurit-TPS-ottelun jälkeen. Tämän myötä Steenbergen on toistaiseksi sivussa joukkueen toiminnasta ja paluu tapahtuu oireiden sekä koronaprotokollan mukaisesti."

Hyökkäyksestä Tyler Steenbergen on siis sivussa. Kakkosketjussa Steenbergenin paikan ottaa Juraj Slafkovsky. Kolmonen on rakennettu uudelleen - Tammela-Ushenin-Ushenin. Kyseinen orkesteri oli koossa jo Usheninin veljesten ensimmäisissä SM-liigamatseissa. Muistaakseni parhaiten toiminut kombo - joka ei välttämättä ole kuitenkaan paljon? Mitch Hults siirtyy nyt kolmosketjun keskeltä kolmanneksitoista hyökkääjäksi.

EDIT: tarkennettu Eemil Viron poissaolon syy
 
Viimeksi muokattu:

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Kärpät näin sunnuntaina:

Pyörälä - Bourke - Aaltonen
Koivunen - Kalapudas - Emanuelsson
Tieksola - Wellman - Leskinen
Slepets - Koskenkorva - Räty


Byström - T. Niemelä
Ohtamaa - Sklenicka
Musin - Ronkainen
M. Niemelä


Blomqvist (Galimov)

Ohtamaa ja Byström vaihtavat puolustuksessa paikkoja.

Olin tuola kevätauringossa pussarilla niin häpeämättömästi kopioin @Huml71 laittamaa viestiä Kärppien osiossa. Tänään ei vaan nyt ite kerenny.

Saataisko tännekin jotain pöhinää taas ennen peliä? Onko Turussa halli miten täynnä?
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Good old someklassikko! Kyynärsuojat lentelee ja yleisö viihtyy. Vai viihtyykö? Katsotaan mitä turkulaiset on mieltä meidän ihanasta Marjakukkula-träpistä.

Veikkaan taas vähämaalista ottelua molempiin päihin. Ainakin piste tarvitaan pohjoiseen päin, jotta haaveet kutospaikasta pysyisivät elossa.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Mielenkiinnolla pitää seurata omista Ohtamaa - Sklenicka pakkiparia. Paperilla näyttää ihan helvetin kovalta.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tässähän seesteisen maaliskuun loppupuoliskan sunnuntain tiimoilta, kevätauringon paistaessa siniseltä taivaalta pitkin jäljellä olevia hankia, pienimuotoisesti syttyy klo 16. kohtaamiselle TPS-Kärpät. Kotijoukkue yrittää naulata suoraa puolivälieräpaikkaa, vierailijat tarttua viimeiseen oljenkorteen sinne nousemiseksi.

Voi tulla hyväkin.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
TPS - Kärpät 3-2 ja. 20.3.2022

Ei kautta ilman Kärppiä paikan päällä nähtynä Turun jääkiekkokappelissa. Linkistä voi muistella vuodentakaista maaliskuun mittelöä: Ke 17.3.2021 TPS - Kärpät

Tutusti pelivalintani oli alle 5,5 maalia, koska vuodesta 2010 lähtien Turussa pelatuista keskinäisistä peleistä 25/34 oli jäänyt alle tuon rajapyykin, vaikka alla oli peräti neljä peräkkäistä "overia", joten edessä oli väkisin paluu tavanomaisempaan "underaikakauteen". Kerroin oli messevä 1.57. Yksilöistä Slafkovsky ja Koivunen olivat mielenkiintoisimmat ennen livenä näkemättömät pelaajat. Steenbergenin virustartunta harmitti, koska niin monesti hänet näin ruudun välityksellä kurittamassa Silver Knightsia AHL-peleissä viime kaudella, joten hänetkin olisin halunnut nähdä.

Lämmittelyistä jäi mieleen se, että Leskinen upotti tarkasti pari rannaria oikealta kaarelta takayläkulmaan. Myös Wellmanin kädet vaikuttivat erittäin herkiltä ja pehmeiltä. Toisessa päässä Slafkovsky kilautti vasemmalta puolelta napakasti ristikkoon kiertoharjoitteessa. Liukaksen napakka rannelaukaus jäi myös positiivisesti mieleen.

Alla ovat erikoistilannekoostumukset ennen raporttiosuutta. Tepsin kakkosylivoimaa en saanut talteen, kun se ei saanut kuviota rauhoittumaan ja numerotkaan eivät piippuhyllylle kunnolla erottuneet, mutta Eronen, Slafkovsky ja Rodewald siinä ainakin olivat.

TPS YV

Pyyhtiä
Tammela Nurmi Intonen
Lajunen

TPS AV: Jasu-Haapanen-Arell-Lajunen, Liukas-Rodewald-Pulli-Eronen

Kärpät YV

Bourke
Emanuelsson Pyörälä Aaltonen
Byström

Koivunen
Leskinen Wellman Kalapudas
Niemelä

Kärpät AV: Koskenkorva/Slepets-Pyörälä-Musin-Ohtamaa, Kalapudas-Räty-Sklenicka-M. Niemelä

1. erä

Avausvaihdossa Bourke hävisi keskialoituksen Intoselle. TPS dumppasi kiekon Kärppien alueelle. Pyyhtiä liimasi taklauksellaan T. Niemelän päätyyn. Bourke tuli kuitenkin lähelle ja otti irtokiekon. Hän rauhoitti pelin loistavasti maalin taakse pyörähdyksellään ja syötti sitten laidan kautta ohi Pyyhtiän takaisin oikeaan kulmaan T. Niemelälle, joka sai rauhassa avata ristiin ja Kärpät pääsi pois paineen alta. Vieraiden kultakypärältä heti positiivinen teko omalla alueella. Suorahyökkäyksen päätteeksi Byström levitti poikittain oikealle ja siniviivan kulmasta T. Niemelä ampui maalille. Kärpät kamppaili irtokiekon omille ja takaisin viivaan, jossa Topi syötti viereen ja Aaltonen jysäytti moukarimaisen lämärinsä keskeltä siniviivaa, mutta Kareev näki laukauksen maskin takaa torjuen kilvellään. Joukkueet pelasivat alkuun peräti 4:20 ilman pelikatkoa. Kahdessa minuutissa pelin kuva kävi selväksi. Kumpikaan ei pyrkinyt karvaamaan päätylaudasta, vaan hywin suosiolla valui keskialueelle 3-2 trapiin. Trapit olivat identtiset, sillä molempien hyökkääjät muodostivat kolmen miehen linjan hyökkäyssiniviivan ja punaviivan väliin. Puolustajat olivat alapuolella punaviivan ja puolustussiniviivan välissä kelluen valmiudessa hakemaan vastustajan mahdolliset päätydumppaukset.


TPS 3-2 trapissa ja Kärpät yrittää murtaa sen tiiviinä viisikkona lyhyillä syötöillä. Kotijoukkueen hyökätessä Kärpät asettui keskialueelle identtiseen muodostelmaan, jossa tosiaan hyökkääjät olivat punaviivan ja hyökkäyssiniviivan välissä ja puolustajat punaviivan ja puolustussiniviivan välissä. Tässä kuvassa Tepsin kakkosketju Slafkovsky-Rodewald-Descheneau näyttää mallia trappelaamisesta. Kärpillä on hitusen vaihto kesken, joten siksi vain neljä pelaajaa on vyörymässä yhtenä rintamana tavanomaisemman viiden asemesta.

Joukkueiden tavat murtaa trapit sentään vähän erosivat. TPS käytti pidempiä ristipistoja puolustajilta vauhtiin laitureille keskialueelle ja sen jälkeen pyrki laidasta jakamaan kiekon keskikaistalle omalle pelaajalle tai toimittamaan vain kiekon maalin eteen. Kärpät puolestaan yritti tosiaan tiiviinä viisikkona hyökätä yhdessä viivelähdöllä ja lyhyin etäisyyksin pienillä siirtosyötöillä läpäistä vastassa olleen ihmismuurin. Se ei kuitenkaan onnistunut kovin hyvin avauserässä, vaan suurin osa viivelähdöistä pysähtyi punaviivalle Tepsin hyökkääjäkolmikon katkottua syötöt. Ei Tepsinkään tapa sen parempi ollut, koska kun laidasta yritettiin ristipiston jälkeen pelata keskikaistalle tai maalin eteen, Kärppien alakerta oli syöttökohteiden iholla jatkuvasti kaventaneena ja voitti vielä suurimman osan kaksinkamppailuista joko keskikaistalla tai sitten maalin edessä, joten siksi kotijoukkueen laukausmäärä kalpeni selvästi vieraille, kun se menetti kiekon viimeistään hyökkäyssiniviivan ylityksen jälkeisellä edistävällä syötöllä.

Viidennellä minuutilla Descheneau lähti istunnolle kiinnipitämisestä hyökkäysalueella. Siirretyn rangaistuksen aikana Räty pujotteli taitavasti oikeaa laitaa pitkin hyökkäysalueelle kahden pelaajan ohitse laidan kautta harhauttamalla. Ero oli iso parin vuoden takaiseen, kun näin hänet ensi kerran livenä U20-turnauksessa Nordiksella. Tuolloin lähes kaikki Ak. Rädyn keskialuekuljetukset päättyivät menetykseen hyökkäyssiniviivalla, mutta nyt voi todeta, että eteenpäin on menty kiekkovarmuudessa, kypsyydessä ja onnistuneissa hyökkäysaluevienneissä. Kärppien YV oli kuitenkin kuraa molempien viisikkojen osalta alkuun. Hetkellisesti kakkosviisikko sai pakkopelin pyörimään, muttei luotua maalipaikkaa. Paras paikka tuli lopussa, kun ykkösviisikko tuli takaisin askiin, Bourke hävisi hyökkäyspään aloituksen Jasua vastaan, mutta Pyörälä karvasi kiekon Lajuselta ja pääsi maalin edestä rystyltä kokeilemaan Kareevin ohitusta tuloksetta. Muutoin TPS sai useamman purun aikaan kahden alivoimanelikkonsa voimin.

Kahdeksannella minuutilla Nurmi sai osakseen painavan taklauksen puolustussiniviivalla purkaessaan kiekkoa keskialueelle. Hän kuitenkin tokeni tolpilleen. Parin minuutin päästä puolestaan Koivunen riisti hyökkäysalueen kulmassa kiekon Eroselta ja pudotti takaviistoon Emanuelssonille, joka kilautti tolppaan oikeasta laidasta napakasti. Minuutin päästä nähtiin bravuuriesimerkki Tepsin hyökkäyspelin ongelmista ja toisaalta Kärppien hyvästä puolustamisesta. Jasu sai ristipiston vasempaan laitaan ja kun hän sieltä yritti syöttää kohti maalille ajaneita laitureita Liukasta ja Haapasta, Sklenicka oli luistimineen välissä ja myös Ohtamaa oli kaventanut Tepsin laiturikaksikon iholle maalin eteen ottamaan tilan pois. Kärpät voitti kaksinkamppailut ja pääsi kääntämään pelin toiseen suuntaan. Voittava pieni teko Sklenickilta eikä TPS saanut vieläkään ensimmäistä laukaustaan kohti maalia. Heti perään sitten toki Sklenickan lyhyt avaussyöttö katkesi keskialueen trapiin, mutta kuten oikeastaan joka kerralla, Kärppien tasapaino oli kuitenkin sen verran hyvä, että TPS ei koko pelin aikana saanut luotua yhtään vaarallista vastahyökkäystä trapista tehdyistä katkoista, vaan lähes aina Kärppien puolustajat saivat irtokiekon takaisin itselleen ja sen jälkeen haettiin vain uudestaan vauhtia omasta päästä viisikkona, joten Kärpät pystyi läpi illan tuon vuoksi yrittämään murtautumista yli keskialueen itsepintaisesti syöttelemällä eikä päätydumppauksilla, koska pelko Tepsin vastaiskuista oli olematon.

12. minuutilla aloituskuvion jälkeen M. Niemelä kiersi oikeaan laitaan ampuen takapatjaan. Leskinen oli reboundissa toisella puolella, mutta Nurmi sai lavan väliin, joten laukaus meni päätyverkkoon. Ajassa 13:40 Kärppien kakkospari Ohtamaa-Sklenicka puolusti jälleen briljantisti suorahyökkäyksen. He kavensivat miehiinsä oikea-aikaisesti kiinni ja sitoivat heidät pois tilanteesta maalin edessä. Irtokiekkokamppailunkin he voittivat päädyssä ja kun Emanuelsson löytyi vapaana vasemmasta laidasta oman vaihtoaition edestä, Kärpät pääsi pois omalta alueelta vaivatta. Emanuelsson päätti vastahyökkäyksen omaan laukaukseen oikeasta laidasta ohi takakulman. Hän pystyi kuljetuksesta luomaan oman tekopaikan, mikä oli positiivista.

Minuutin päästä TPS meni 1-0 johtoon ensimmäisellä laukauksellaan kohti maalia ajassa 14:26. Bourke hävisi oman pään aloituksen Jasulle. Rafkin vieritti kiekon ränniä pitkin maalin taakse. Kärpät puolusti omalla alueella moderniin tapaan siten, että laiturit merkkasivat Tepsin puolustajat siniviivalla ja alakolmikko miesvartioi Tepsin hyökkäyskolmikkoa. Jasu oli ehtinyt päätyyn ja lähti suojaamaan kiekkoa kohti siniviivaa Ronkainen selässään. Rafkin lähti nousuun oikeaa laitaa pitkin syöttönsä jälkeen. Pyörälä jätti tämän seuraamatta, koska oli kaiketi sovittu, että miehiä vaihdetaan lennosta. Niin tapahtuikin, kun Jasu jätti kiekon oikeassa laidassa Rafkinille, jolloin Ronkainen luovutti Jasun Pyörälälle ja lähti itse seuraamaan Rafkinia takaisin kulmaan/maalin taakse. Rafkin syötti oikeasta kulmasta toiseen laitaan kohti Liukasta. Bourke oli tässä kiinni, joten maalilla Musin puolusti Haapasta. Liukas oli liian liukas Bourkelle. Toki Bourke sai sidottua Liukkaan laitaan, mutta tämä ehti jättää kiekon Rafkinille, joka oli kiertänyt maalin takaa vasempaan laitaan Ronkainen yhä selässään. Samalla Jasu lähti liikkumaan siniviivalta Pyörälän luota kohti keskustaa, kun Rafkin kerran oli kiertänyt käytännössä jo takaisin siniviivalle eikä varmistusta enää tarvittu. Koska Liukas oli imenyt Bourken laitaan ja Haapanen sitoi maalilla Musinin, keskusta oli tyhjänä. Rafkin ajoitti syöttönsä taitavasti Jasulle tyhjään tilaan ja tämä ampui tarkasti taka-alakulmaan Musinin jaloista. Tuo oli todella hienosti rakennettu osuma kotijoukkueelta, koska Pyörälänhän ei laiturina pitäisi seurata miestään keskustaan, vaan hän kaiketi oletti, että Ronkainen vaihtaa jälleen ajoissa lennosta miestä ja jättää Rafkinin Pyörälän vastuulle pudoten itse kiinni Jasuun, mutta samalla Ronkaisen liike oli poispäin maalista ja oli luonnollista yrittää seurata Rafkinia loppuun asti siniviivalle ja pyrkiä estämään tämän syöttö kohti maalia. Syöttölinjalla oleminen ei vain onnistunut tuolla kertaa. Kuten todettua, tuollaista pelaajarotaatiota on hyvin hankala puolustaa, jos ja kun on sovittu, laiturit pysyttelevät lähellä siniviivaa merkkaamassa kaksi vastustajan pelaajaa siellä ja alakolmikko sitten miesvartioi vastustajan kolmea ylintä pelaajaa. Yhtä kaikki, Tepsin nelosketjulta sopi jopa odottaa lämmittelyjen perusteella yhtä osumaa illan aikana ja se toteutui jo avauserässä.

Vartin kohdalla Leskinen antoi huonon siirtokiekon rystyltä Kärpät-maalin takana suoraan Nurmelle. Seurauksena oli pitkähkö pyöritys, jonka aikana Intonen ohjasi slotista viivatoimituksen hieman ohi maalin vasemmalta ja Pulli puolestaan ampui suunnilleen samoilta jalansijoilta kuin Jasu niukasti ohi takakulman liikuttuaan yhtä lailla oikea-aikaisesti vetopaikkaan b-pisteiden väliin. Ajassa 16:30 ihastelin sitä, kuinka Sklenicka meni hakemaan päätydumppausta, kun Kärppien 3-2 trap pakotti Tepsin tuollaiseen ratkaisuun ja sen jälkeen sitten tsekkipuolustaja pyörähti törkeän helponnäköisesti ohi karvaajan ja antoi avaavan syötön hyökkääjän lapaan. Laadukas suoritus KHL-ammattilaisen varmuudella. Heti perään Sklenicka kuitenkin teki ensimmäisen erheensä, kun TPS oli uudestaan tullut hyökkäysalueelle ja Sklenickan purku jäi siniviivaan Rodewaldin lapaan, mutta tämän maskiton rannelaukaus oikeasta laidasta oli marja Blomqvistille. Ajassa 17:45 puolestaan Liukas antoi vastaavan harhasyötön, kun haki haki vasemmasta laidasta ristipistoa oikealle, mutta passi katkesi siniviivaan Slepetsiin. Tämä viritti lämärinsä, mutta Kareevkin näki vedon hyvin ja koppasi sen. Seuraavan aloituksen voitti Wellman Jasua vastaan. Tieksola pudotti vasemmasta laidasta ristiin viivaan Sklenickalle, joka ampui oikeasta siniviivan kulmasta takapatjaan. Hetken päästä Kärpät esitteli lyhyen syöttelun lisäksi toisen keinonsa 3-2 trapin murtamiseen. Se vaihtoi ketjunsa lennosta, jonka jälkeen Ohtamaa jätti kiekon omalla alueella Koivuselle. Tämä oli kerännyt vauhdit alhaalta saakka ja sitten vasenta laitaa pitkin edeten harhautti seisovin jaloin olleen Tepsin oikean laiturin puikaten "muodon sisään" jalkapallotermein. Vastustajan viisikon sisässä hän kuljetti yli keskialueen vinottain ja vei onnistuneesti kiekon hyökkäysalueelle lopulta oikeasta laidasta. Baana oli auki, kun Kärppien muut hyökkääjät pakottivat eteenpäin luistelullaan Tepsin puolustajat perääntymään kohti maalia, joten Koivuselle avautui kuja, jota pitkin kuljettaa tyhjässä tilassa Tepsin puolustajien ja hyökkääjien välissä. Puolikas vetopaikkakin oli lopulta tuloksena onnistuneen alueelleviennin jälkeen.

Erän viime hetkillä Tepsin ykkönen sai aikaan vielä lyhyen kulmarallin. Pyyhtiä ampui oikealta päin M. Niemelän blokkia. Torjunnat olivat erässä 10-3, mutta maalit 1-0. Kärpät puski pitkälti päätä seinään keskialueella ja joutui monesti hakemaan uudet vauhdit epäonnistuneen trapmurtaumisen jälkeen. Olisin halunnut nähdä enemmän kylmästi päätydumppauksia ja niiden voittamista TPS-maalin takana, koska ainakin omalla alueella Kärpät vaikutti kaksinkamppailuissa jopa dominoivalta ja muun muassa Koivunenkin osoitti toisessa päädyssä kertaalleen, että riistopelaaminen toimi sielläkin. Yhden päätydumppauksen muistan Kärpiltä avauskympiltä ja ainakin siinä tilanteessa valkopaidat onnistuivat karvaamaan kiekon takaisin itselleen ja käynnistämään täten hyökkäysalueen hyökkäyspelin.

2. erä

Avausvaihdossa TPS haki avaussyöttöä kärppämäisesti vastustajan trapin sisään, mutta tuo epäonnistui. Olisikohan Lajunen tai Nurmi ollut syöttäjänä. Kärpät käänsi kuitenkin painopisteen ja Bourke yritti vasemmasta laidasta syöttää maalin eteen, mutta sinne ei Aaltonen tai Pyörälä ollut ehtinyt. Jatkotilanteessa Arell yritti avauserän lähestymistapaa eli ristipistoa, mutta se katkesi Pyörälään vasemmassa laidassa. Tämä pääsi ampumaan vapaasti laidasta, mutta kuti meni hieman ohi takakulman. Arell antoi vastaavan harhasyötön siis kuin Liukas avauserän lopussa. Ajassa 22:30 Usheninin veljeksistä sentteri Vyacheslav lähti käynnistämään 3v2-vastahyökkäystä keskikaistakuljetuksella. Hän jakoi vasemmalle kiekon Tammelalle, joka löysi keskeltä Pullin, mutta laukaus jäi vaisuksi. Tuo oli kuitenkin jo toinen hyvä nousu vetopaikkaan Pullilta. Puolen minuutin kuluttua Byström jätti kiekon Slepetsille, joka yritti koivusmaisesti vinottain kuljettamalla vasemmalta oikealle ylittää keskialueen ja ohittaa trapin isäntien nelosketjua vastaan, mutta Liukas mailapuolusti hyvin ja pakotti Slepetsin palauttamaan kiekon takaisin alas punaviivan kulmasta. Ajassa 23:34 Haapanen koukki Aaltosta TPS-alueella jäähyn arvoisesti. Kärpillä kesti minuutti saada pakkopeli pyörimään, kunnes Bourke vei kiekon hyökkäysalueelle vasemman laidan seinäpelin kautta. Kultakypärä alusti myös ykkösviisikon parhaan paikan, kun hän syötti päädystä läpi AV-neliön aina siniviivaan saakka. Byström pääsi ampumaan ranteella viiksiltä, mutta Kareev torjui. Kakkosylivoima loi lopussa paikan, kun kiekko kierrätettiin Leskiselle, joka ampui päin Arellia, mutta sai kiekon uudelleen jalkoihinsa kiskaisten sen sivuverkkoon, kun Kareev oli yhä palautumassa torjunta-asentoon Arellin blokin jäljiltä. Jäähyn jälkimainingeissa Kärpät jatkoi pyöritystään ja T. Niemelä antoi upean poikkisyötön Leskiselle, mutta Kareev ehti liukua eteen ja torjui kilvellään Leskisen kudin etuyläkulmasta. Leskisen liike oli entisellään kulmissa ja se tuli tuonkin vaihdon aikana esille. Hän oli hankala pideltävä ja pysyi kiekossa myös hyvin. Itseluottamusta riitti myös pariin otteeseen leikata laidasta keskustaan, kun hän liukui kulmasta kohti siniviivaa eikä siis aina vain tuollaisessa tilanteessa palauttanut kiekkoa päätyyn kuten yleensä tapana monesti on.

29. minuutilla TPS ohitti onnistuneesti Kärppien trapin. Eronen siirsi oikeaan laitaan joko Rodewaldille tai Descheneaulle. Jompikumpi righteista livahti hyökkäysalueelle ja jakoi sitten keskustaan, josta Slafkovsky ampui yhdellä kosketuksella patjaan. Tuossakin tilanteessa Kärpät-puolustaja (olisikohan ollut M. Niemelä) oli kaventanut Slafkovskyn iholle kiinni ajoissa pakottaen tämän nopeaan ratkaisuun. Tila ja aika oli minimissä ja vaatimustaso korkea. Seuraavaksi toisessa päädyssä T. Niemelä syötti siniviivasta maalin oikealle kulmalle ja Wellman ohjasi jalkojensa välistä Pullin vierestä kiekon sivuverkkoon. Puolivälissä erää torjunnat olivat 13-6 eli vedot kohti maalia 3-3 avauskymppiin. Toisen puolikkaan aluksi Slepets yritti vuorostaan dumpata kiekon keskialueelta päätyyn, mutta yritys kilpistyi TPS-pelaajan polvisuojiin, joten onnistuneiden keskialueylitysten tilasto näytti tässä erässä lukemaa 0/2 hänen kohdallaan. Jos Kärpät ei tosiaan kerännyt viisikkoa kasaan, toinen tapa ohittaa trap oli luottaa jonkun yksilön taitoihin ja siihen, että tämä pystyy esim. luistelullaan ylittämään keskialueen. Kakkosketjussa Koivunen hoiti vastuutehtävänsä hyvin, mutta nelosketjussa Slepetsillä oli rahtusen vaikeampaa. 32. minuutilla Byström puolestaan kuljetti tarpeeksi lähelle Tepsin sentteriä, joka oli keskimmäinen pelaaja 3-2 trapin ylemmässä linjassa ja siirsi sitten viime hetkellä rystyltä kiekon tämän ohitse laitaan Emanuelssonille, joka syötti siniviivan päällä poikittain Koivuselle ja tämä vei kiekon syvyyteen. Sieltä hän kiepsahti maalin eteen, mutta laukaus meni ohi takakulman. Pyöritys jäi lyhyeksi, mutta silti kakkosketju pääsi taas onnistuneesti hyökkäysalueelle edes hetkeksi ja minusta läpi illan parhaiten ohitti Tepsin trapin. Byströmin alustuksesta puolestaan tuli mieleen se, kuinka jalkapallossakin topparien pitää uskaltaa haastaa jalalla vastustajan ylin prässilinja, koska tuolloin murtavan ja edistävän syötön antaminen on helpompaa, kun etäisyys keskikenttään ja hyökkääjiin on pienempi. Yhtä lailla tässä tilanteessa Byström ei yrittänyt antaa murtavaa syöttöä Emanuelssonille kahdeksan metrin päästä, vaan kolmen metrin päästä, jolloin se oli helpompi saada omille ja Emanuelsson pystyi edistämään peliä sen jälkeen niin ikään.

33. minuutilla Ivarsson oli hetkellisesti Kärppien maalin takana ja riepotteli siellä kamppailutilanteessa Musinia kuin likaista lakanaa. Jatkotilanteessa TPS-peluri pääsi ampumaan oikealta b-pisteeltä, mutta Blomqvist torjui kilvellään vedon päätyverkkoon. Ajassa 34:30 Kärpät riisti kiekon hyökkäysalueella vasemmassa laidassa itselleen Bourken ja Aaltosen voimin. Seurauksena oli heti poikkisyöttö M. Niemelälle, jonka rannelaukaus osui suoraan Slafkovskya naamariin ja peli vihellettiin poikki, mutta onneksi nuorukainen pystyi jatkamaan. Hetken päästä Kärpät taas onnistuneesti ylitti keskialueen, kun M. Niemelä vuorostaan kuljetti tarpeeksi lähelle Tepsin hyökkääjiä ja antoi sitten nenän edestä rystysyötön Juhikselle oikeaan laitaan, joka toimitti kiekon hyökkäysalueelle. Siellä Pyörälä syötti vasemmasta laidasta päätylaudan kautta Bourkelle, joka oli täysin yksin maalin oikealla kulmalla. Nopean rystykämmen haltuunoton jälkeen tämä ampui niukasti ohi vasemman takayläkulman. Parin minuutin päästä Kärpät purki huonosti ja kiekko jäi siniviivaan. Nurmi sai syötön slottiin, mutta M. Niemelä jatkoi hyvää iltapuhdettaan heittäytyen laukauksen eteen. Nurmi löi mailansa laitaan turhautuneena. Seuranneesta hyökkäyspään aloituksesta kuitenkin TPS meni 2-0 johtoon. Wellman kaapi aloituksen 100-0 Intosta vastaan. Hän voitti sen niin selvästi, että kiekko ajautui Blomqvistin patjoihin. Tämä torjui eteensä, mutta kumpikaan Sklenicka tai Leskinen ei kiekkoa ottanut/saanut, vaan heidän välistään Pyyhtiä kiskaisi reboundin verkkoon. Halpa osuma, ei voi mitään.

Maalin jälkeen vaikeudet jatkuivat 38 minuutin kohdalla. T. Niemelä antoi samaan vaihtoon kaksi harhasyöttöä. Ensin hänen avauksensa keskialueelle katkesi Slafkovskyyn. Tämä ylitti sinisen oikeasta laidasta ja oli jo ampumassa Byströmin jaloista, mutta vei vielä kiekon rystylle ja haki läheltä nostoa etukulmaan tuloksetta. Tuon jälkeen sitten Topi ei saanut kiekkoa ulos alueelta siniviivan tuntumassa, vaan Descheneau piti viivan kiinni. Slafkovsky sai kiekon vasempaan laitaan ja pujahti ohi Musinin. Voimakkaasti takapaineistettuna hän haki syöttöä maalille Rodewaldille, mutta mailaviidakko edessä oli liian sakea. Tuo oli silti slovakilta hyvä suoritus ahtaassa tilassa. TPS paine jatkui joka tapauksessa pitkän aikaa, kunnes sitten lopulta Koivunen riisti pelivälineen ja käynnisti vielä 3v2-vastaiskun ristipistolla. Kaiketi Kalapudas haki vasemmasta laidasta lättyä takatolpalle, jonne Emanuelsson spurttasi karistettuaan miehensä suoraluistelukilvassa, mutta hän vain hipaisi kiekkoa, koska lättysyöttö meni liian eteen. 40 minuutin jälkeen torjunnat olivat 18-9 eli toisen erän vedot kohti maalia olivat 6-8 Kärpille. Kaikki laukaukset olivat kahden erän jälkeen 19-36 eli vierailla oli niitä lähes puolet enemmän, mutta TPS oli tehokkaampi. Byströmillä oli vierailta eniten onnistuneita syöttöjä kahteen erään, 24. Tuo ei yllättänyt. Topilla oli yksi vähemmän, mutta häneltä nähtiin tosiaan vähän löperöyttä myös erän lopussa. Sklenickan lukema oli puolestaan kolmanneksi korkein eli 19. Hän oli kakkosparissa selkeästi se osapuoli, jonka tehtävä oli kuljettaa lähelle trapin ensimmäistä linjaa ja löytää edistävä syöttö viereen.

3. erä

Odotin tappiolla, että Kärpät olisi muuttanut hyökkäämistään edes vähän enemmän päätydumppauksien suuntaan, koska tunnetasokin olisi siten voinut parantua entisestään, mutta ideologia pysyi samana. Puolen minuutin kohdalla Bourke päätti 3v3-vastahyökkäyksen laukaukseen kaukaa Arellin jaloista Kareevin hanskaan. T. Niemelä rytmitti peliä mukavasti löytäen Bourken edistävällä syötöllä keskialueella. Kolmannella minuutilla ykkösketjusta ehkä eniten koivus- ja slepetsmaisessa vastuutehtävässä ollut Bourke haki alhaalta vauhtia ja harhautti seisovin jaloin olleen Nurmen edeten trapin sisään, mutta sitten lätty oikeaan laitaan siniviivan päälle vauhtiin Aaltoselle katkesi TPS-mailoihin. Samassa vaihdossa JMA otti jäähyn koputeltuaan vastustajaa käsille. Tepsin ykkösylivoimasta jäi mieleen Tammelan yksi laukaus vasemmasta siivestä Ohtamaan blokkiin. Kakkosviisikko puolestaan ei saanut edes pakkopeliä käyntiin. Slepets alivoimaspesialistina kulutti kelloa hetken keskialueella viisaasti kiekossa pysyen saatuaan alhaalta pitkän syötön.

Kuudennella minuutilla Byström sai jätön oikeassa laidassa ja ruokki maalille ajanutta Bourkea, mutta tämä ohjasi ohi oikealta. Ajassa 46:27 Kärpät kuitenkin kavensi. Leskinen pysyi taas hyvin kiekossa, vaikka Ivarsson oli selässä. Hän ei kuitenkaan leikannut keskustaan, vaan jätti kiekon oikeassa laidassa Tieksolalle, joka vuorostaan karisti Nurmen yllättävän helposti selästään pyörähtämällä kerran akselinsa ympäri. Sitten Tieksola liikkui keskelle ja viimeisteli Liukkaan jaloista taka-alakulmaan kliinisesti. Vuosi sitten hän keräsi 1+2 tehot murskavoitossa ja nytkin tuli siis onnistuminen, vaikka siihen mennessä iltapuhde oli ollut keskinkertainen. Maalinjälkeisessä vaihdossa Kareev pomputti eteensä Sklenickan viivalaukauksen, mutta Bourke ja Pyörälä eivät pihdeistä päässeet ihan reboundiin käsiksi maalin edustalla, vaikka hyvin he sähisivätkin. Seuraavaksi Musin-Niemelä kaksikko hukkasi kiekon oman alueen kulmassa. Vy. Ushenin tarjoili päädystä passin maalin velipojalle, mutta Niemelä ehti vielä palata maalin eteen ja pääsi väliin syöttöön, joten maalipaikka jäi syntymättä. Puolivälissä erää Wellman puolestaan antoi kaverijätön maalin taakse. Sklenicka kaiketi menetti kiekon, kun hänet tuplattiin kahdesta suunnasta. Jatkopelissä Ivarsson nousi viivasta esiin ja ampui hervottoman voimakkaan rannelaukauksen ohi takakulman. Kiekko kiersi keskialueelle asti.

51. minuutilla Slepets ja Koskenkorva karvasivat kiekon päädyssä Tepsin ykkösparilta onnistuneesti. T. Niemelä levitti viivassa ja Byströmin tykki lauloi. Kareev sylki taas eteensä, mutta Räty ei päässyt irtokiekolle. Seuraavassa vaihdossa Vl. Ushenin oli karata läpiajoon saatuaan pitkän avaussyötön takasiniselle. Sklenicka ja Ohtamaa olivat hyvin leveällä ja kaista oli auki välissä, mutta lopulta he ehtivät kaventaa ajoissa eikä Ushenin päässyt ampumaan. Luisteluvauhdissa oli iso ero. 53. minuutilla Rafkin taisi kuljettaa kiekon keskeltä hyökkäysalueelle, kun Kärpillä oli kaiketi vaihto vähän kesken. Hän syötti vasemmalle ja Pyyhtiä ampui terävästi sivurautaan lyhyellä virityksellä. Minuutin päästä Ohtamaa kuljetti kiekon lähelle Tepsin trapia, mutta lyhyen syötön sijaan lyö kiekon voimalla päätyyn. Emanuelsson kiisi sinne oikealta ja haki kiekon. Samoilla vauhdeilla hän kiersi maalikehikon ja loi itselleen vetopaikan vasemmalta kaarelta, mutta kääntölaukaus meni niukasti ohi takayläkulman. Tuollaisia murtautumisia päädyn kautta olisin halunnut nähdä enemmänkin illan aikana. Seuraavassa suunnanmuutostilanteessa T. Niemelä oli vähän ongelmissa 1v1-puolustamisessa Rodewaldia vastaan, joka pääsi ampumaan laidasta, mutta Blomqvist torjui varmasti rintapanssarillaan. Jatkotilanteessa Slafkovsky ampui keskeltä kääntölaukauksen ruuhkan keskeltä yli maalin. Blomqvist ei nähnyt tilanteessa yhtään mitään jähmettyen paikoilleen.

Päätösvitosella TPS onnistui ristipistolla ohittamaan trapin. Intonen leikkasi oikeasta laidasta keskelle ampuen puolustajan jaloista Blomqvistin syliin. Kolme minuuttia ennen loppua Sklenicka yritti jättää keskialueella kiekon Leskiselle, joka olisi vienyt vauhdilla sen hyökkäysalueelle, mutta jättö oli osoitteeton. Slafkovsky nappasi kiekon ja ampui sitten kaukaa Leskisen jaloista päin kassaria. Ehkä päätydumppaus olisi ollut parempi valinta Sklenickalle tuossa. Kärpät yritti veskarin pois 2:22 ennen loppua sen jälkeen, kun se oli saanut hyökkäyspään aloituksen Leskisen one-timerin jäljiltä, johon esityön maltillaan siniviivassa teki Sklenicka, joka ei ampunut keskeltä, vaan siirsi vielä vasemmalle. Ilman maalivahtia pelatessa Kärpät sai pelin rauhoittumaan hyvin sen jälkeen, kun Byström piti onnistuneesti siniviivan kiinni. Emanuelsson sai kokeilla Leskisen tavoin one-timeria, mutta se meni oikealta ohi osuen maalin kulmalla Bourkeen. Aaltonen kokeili rannelaukausta toisesta laidasta, mutta kiekko kiersi ränniin. Lopulta paine purkaantui, kun Bourken lätty päädystä viivaan Byströmille oli liian vaikea haltuunotettavaksi. Kärpät kuitenkin vyöryi uudelleen ja kun Arell nosti kiekon katsomoon, se sai pelata 6v4-ylivoimaa viimeisen minuutin. Bourke otti aloitusvoiton Jasua vastaan. Emanuelsson käytti kiekon kertaalleen päädyssä Leskisellä. Sitten Leskinen liikkui maalin eteen ja Emanuelsson antoi tälle lätyn ohi Lajusen. Leskinen ei saanut selkä kohti maalia huidottua kiekkoa järkevästi kohti Kareevia kuin tämän patjoihin. Reboundin taisteli maalin edessä Pyörälä Aaltoselle, joka ampui oikean aloitusympyrän sisältä takaisin kohti maalia. Lajunen ei saanut irtokiekkoa putsattua, vaan hänen vierestään Leskinen paukutti sen sisään. Melkoinen väkisin runnottu tasoitusmaali kaikkinensa, mutta se kelpasi, kun vetovalinta alle 5,5 maaliakin osui vaivatta.

Jatkoajalla peli kulminoitui siihen, kun Aaltonen ensin riisti kiekon Pyyhtiältä Kärppien alueella ja lähti sitten itse nostamaan vastaiskua. Hän pujahti härskisti Rafkinin ja Rodewaldin välistä yksilötaidollaan läpiajollaan, mutta veto kohti längejä ei uponnut. Tuon jälkeen sitten Koivunen roikkui hyökkäysalueella karvatessaan liiaksi Pyyhtiässä kaataen tämän jäihin. TPS hyödynsi 4v3-ylivoimansa. Kärpät asetti jäälle Pyörälän, Ohtamaan ja Sklenickan. TPS vastasi siihen Lajusella ja ykkösketjullaan. Tuo nelikko kuitenkin vain loi Lajusen levityksestä yhden one-timerpaikan Pyyhtiälle, joka Ohtamaan mailan kautta ampui kiekon päätyverkkoon. Toinen YV-nelikko onnistui, kun Descheneau pudotti maalin kulmalta viivaan. Vy. Ushenin syötti oikeaan siipeen Eroselle, joka viritti lyöntilaukauksen ja se painui ohi Ohtamaan peittoyrityksen etuyläkulmaan tarkasti. Slafkovsky oli maskissa ja ilmeisesti ohjasi laukauksen sisään, koska maali merkittiin lopulta hänelle. TPS kolme, Kärpät kaksi. Kareev torjui lopulta 24 kertaa ja Blomqvist 16. Kaikki laukaukset olivat 39-53, joten lukemat vähän tasoittuivat päätöserässä ja jatkoajalla.

Hieno jääkiekko-ottelu, jota todisti lisäkseni paikan päällä 4689 katsojaa. Oli kiehtovaa seurata joukkueiden identtisiä 3-2 trapmuodostelmia, mutta toisaalta sitten murtautumismallit erosivat jonkin verran. Kärpiltä olisin halunnut nähdä vähän enemmän päädyn kautta pelaamista, koska kamppailupelaamisessa ja laitojen lähellä se oli mielestäni Tepsiä kauttaaltaan parempi, mutta kuten kirjoitin, viisikkotasapaino oli kuitenkin niin hyvä, että nuo lyhyet syötöt eivät olleet vaaraksi aiheuttaa vaarallisia vastaiskuja TPS:lle, joten siksi kontrolloituja keskialueen ylityksiä pystyi jatkuvasti kokeilemaan eikä tarvetta muutoksille ollut, kun Kärpät ei menettänyt kiekkoja siten, että TPS olisi päässyt ylivoimavastaiskuihin, vaan ehkä ennemmin siksi, että hyökkäysalueen hyökkäysaikaa olisi kenties saatu lisättyä sillä, että päätydumppauksia voittamalla kulmaralleja olisi syntynyt enemmän ja täten TPS olisi kenties väsynyt rahtusen enemmän kiekon perässä juoksemiseen ja ottanut jokusen jäähyn enemmän.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Lopuksi mietteet yksilöistä.

Oulun Kärpät

17 Pyörälä - 70 Bourke - 50 Aaltonen
- Pyörälällä oli avausmaalin aikana jäällä, mutta kuten todettua, en häntä moiti siitä, ettei hän seurannut Jasua, koska TPS pelasi rotaation niin hienosti. Kiekottomasta pelaamisesta muutoin jäivät mieleen Lajuselta karvattu kiekko ylivoimalla avauserässä maalin edessä ja sitten toisen erän Arellin ristipiston katkaisu, mutta veto meni ohi takakulman. Vastustajan maalin edustalla Pyörälä oli yhä kova tekijä kuten 2-2 maalikin näytti.
Luovuutta puolestaan löytyi silloin, kun hän päätylautasyötöllään petasi Bourkelle tekopaikan vastakkaiselle maalin kulmalle. Alivoimalla Pyörälä oli ykköshyökkääjä pelaten koko jatkoajan alivoimavaihdon ennen kuin omissa kolisi ja päätöserän alivoimallakin hän pelasi ainoana kaksi erillistä vaihtoa, joista ensimmäisen Koskenkorvan ja jälkimmäisen Slepetsin kanssa. Kokonaisuutena ihan mukiinmenevä esitys Pyörälältä ja hän oli mies paikallaan jääaikansa 20:18 ajan. Bourkea katsellessa minulla kesti hetki tajuta, että ketä hän muistuttaa, koska olemus oli niin tuttu, mutta sitten toisessa erässä sain "Heureka!"-elämyksen. Hän oli kuin ilmetty köyhän miehen William Karlsson takatukasta lähtien. Luisteluasennossa ja kiekonkäsittelyssä oli niin paljon samaa. Eipä ihme, että pidin kultakuupan pelaamisesta. Heti avausvaihdossa hän jätti hyvän vaikutelman pelin rauhoittamisellaan Kärpät-maalin takana. Ylivoimilla hän operoi päädyssä ja jakeli sieltä lättyjä viivaan Byströmille. Parhaiten jäi hänen pelaamisestaan silti mieleen liitävä luistelu, koska karlssonmaisesti hän toi kiekkoa paljon yli keskialueen ja oli ykkösketjusta se, johon luotettiin trapin murtajana ja toki ylivoimillakin hän Byströmin keskialuejätöistä kiihdytti kiekon kanssa hyökkäysalueelle joko suoraan itse tai käytettyään kiekon siniviivan kulmassa. Hän myös ajoi suorahyökkäyksissä vahvasti maalin eteen keskikaistaa pitkin päästen kertaalleen ohjaamaan Byströmin syötöstä ohi maalin. Paras maalipaikka oli toisen erän tekopaikka maalin oikealta kulmalta Pyörälän ovelasta esityöstä, mutta viimeistely oli epätarkka, vaikka kädet kävivät vikkelästi. Aloitukset Bourke hoiti 47-prosenttisesti. Hän hävisi 1-0 maalia edeltäneen aloituksen, mutta toisaalta paikkasi sen voittamalla kriittisen aloituksen minuutti ennen loppua ja Kärpät sai pakkopelin pyörimään sekä vietyä ottelun jatkoajalle, joten sikäli aloitustaisto Jasua vastaan päättyi tasan. Viimeisempänä huomiona Bourkesta olkoot tietynlainen sitkeys ja osittainen roikkuminen kamppailupelaamisessa, joka niin ikään muistutti paljon W. Karlssonin kamppailupelaamista. Mitä tulee Aaltoseen, tämän kudit ylivoimilla oikeasta laidasta ranteella olivat osoitteettomia. Illan paras suoritus tuli jatkoajalla, kun sooloili Pyyhtiä-riiston jälkeen Rodewaldin ja Rafkinin välistä läpiajoon. Tasaviisikoin hän toimi kohtalaisena syöttölautana oikeassa laidassa keskialuetta ylitettäessä, mutta kokonaisuutena sanoisin, että hitusen Pyörälän ja Bourken varjoon Aaltonen jäi, vaikka olikin myös alustamassa 2-2 tasoitusta. Pidin kuitenkin Aaltosen voimakkaasta suoraluistelusta. Kun hän pääsee vauhtiin, miestä on yhä haastava pysäyttää ja sikäli minun puolestani hän voi pysyä kärkiketjuissa jatkossakin.

41 Koivunen - 19 Kalapudas - 11 Emanuelsson
- Tämän ketjun tähdet olivat laiturit. Koivusta en ollut aiemmin livenä nähnyt, joten hän oli etukäteen kiinnostavin nimi Kärpät-lahkosta. Ensimmäisenä huomiona oli se, että Koivunen Bourken tavoin kamppaili erittäin sitkeästi, vaikkei kaikkia paineja voittanutkaan. Tietysti jatkoajalla tuo sitkeys meni yli hilseen, kun hän roikkui liiaksi Pyyhtiässä, mutta toisaalta avauserässä karvauspelaaminen kulmassa johti Emanuelssonin tolppalaukaukseen. Kiekollisena Koivunen pysyi hyvin pelivälineessä kiinni hyökkäysalueella kiertäessään kehää ja pystyi rakentamaan itselleenkin vetopaikkoja. Laukauksia kertyi viisi 18 minuuttiin. Parasta antia olivat silti Koivusen keskialuekuljetukset. Hän hyvällä prosentilla kiihdytti vasenta laitaa pitkin ja harhautti Tepsin seisovilla jaloilla olleen oikean laiturin, jonka jälkeen vinottain luistelemalla aukesi usein tilaa ylittää keskialue onnistuneesti. Kuten kirjoitin, kakkosketju mielestäni parhaiten ohitti Tepsin trapin ja Koivunen oli iso syy siihen. Emanuelssonissa puolestaan yhdistyivät raamit ja hyvä liike, joten mies oli loistopaketti. Pidin laukauksen painavuudesta niin suoraan syötöstä one-timereissa kuin sitten rannelaukauksissa oikeasta laidasta suoraluistelusta. Laukauksia kertyi seitsemän reilussa 18 minuutissa ja Koivusen tavoin Emanuelsson pystyi luomaan omat vetopaikkansa kuljetuksista. Positiivinen vaikutelma kaikkinensa jäi tästä herrasta. Kalapudas sen sijaan sentterinä jäi vähän pimentoon. Ylivoimilla hän alibikierrätti kiekkoa takakolmiossa saamatta mitään merkittävää aikaan ja tasaviisikoin en havaintoja miehestä juuri kirjannut. Kaipa hän sitten oli se tasapainottava elementti hyökkäysvoittoisille laitureille.

39 Tieksola - 9 Wellman - 12 Leskinen
- Tieksola mätti viimeksi 1+2 tehot, kun vuosi sitten olin paikalla 2-7 voitossa. Nyt avauserästä jäi mieleen vain yksi ristipudotus viivaan Sklenickalle hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Sen jälkeenkin hän oli aika pimennossa, kunnes sitten päätöserässä Nurmi jäi laidassa jälkeen ja Tieksola leikkasi keskustaan viimeistelemään kauniisti alakulmaan kavennuksen. Ilman maalia esitys olisi ollut pettymys, mutta tuo soolokihaus käänsi iltapuhteen positiiviseksi. YV-vastuuta ei Tieksolalle herunut, joten ehkä siksikin vuodentakaiseen verrattuna en syttynyt hänestä niin paljoa, koska tuolloin hänen ylivoimakaartelunsa kiekkoa ylös tuodessa jäivät vahvasti mieleeni. Leskinen oli ketjun paras yksilö 1+1 tehoillaan. Kuten todettua, hän pysyi mielestäni erinomaisesti kiekossa hyökkäysalueella ja itseluottamusta riitti myös haastaa keskustaan menetystä pelkäämättä. Tieksolan osumassa hän päätti kuitenkin jättää kiekon laidassa Tuukalle ja se kannatti. Leskisellä itsellään oli halu ratkaista one-timereilla vasemmasta laidasta, mutta Kareev ehti aina eteen vieden tuon kaksinkamppailun. Varsinkin toisen erän kilpiryöstö oli komea. Miinusta Leskiselle voi antaa avauserän huonosta siirtokiekosta maalin takana, johon Nurmi pääsi väliin ja Tepsin ykkönen sai aika pitkän kulmarallin aikaiseksi. Lisäksi 2-0 maalissa Pyyhtiä pääsi hänen ja Sklenickan välistä iskemään irtopalan verkkoon, mutta ei tuosta osumasta suoranaisesti Leskistä voi syyttää. Mitä tulee Wellmaniin, hän oli aloituksissa hyvä voittaen niistä 64%. 2-0 maalissa aloitusvoitto oli jopa liian suvereeni ja Blomqvistkin hämmentyi. Muutoin sitten anti jäi vähäiseksi. Parhaiten mieleen jäi kaverisyöttö oman maalin taakse ja sitä seurannut menetys, kun Sklenicka kaiketi tuplattiin. Ylivoimilla hän oli melko hyödytön slotissa. Paras tekopaikka oli ohjaus jalkojen välistä maalin oikealta kulmalta Topin viivasyötöstä. Alkulämmittely antoi odottaa enemmän Wellmanilta.

92 Slepets - 51 Koskenkorva - 38 Räty
- Slepets teki vaikutuksen pari kautta sitten U20-kisoissa alivoimapelaamisellaan ja kiihtyvyydellään. Nytkin alivoimavastuuta tuli Pyörälän kanssa vaihdon verran ja siinä vaihdossa hän kuluttikin kelloa pysyen kiekossa hetken aikaa keskialueella. Kokonaisuus jäi ohuesti plussalle, vaikka toisessa erässä trapohitukset epäonnistuivat, mutta Slepets oli sopivan jämäkkä ja sijoittui viisaasti kuten muun muassa katkottuaan Liukaksen ristipiston avauserän lopussa. Jämäkkyys ilmeni myös päätöserän päätykamppailuvoitossa, jonka jälkeen Kärpät loi vetopaikan Byströmille siniviivaan. Lisäksi kiihtyvyys livenä nähtynä vastasi TV-ruudusta nähtyä, koska ei hän muutoin olisi saanut vastuuta kiekon ylöstuonnista tasaviisikoin. Hän kerää vauhtia todella vaivattomasti vähän tikkaavilla potkuillaan. Räty oli puolestaan jo alkulämmittelyissä sähäkkä ja energinen. Avauserässäkin hän oli hyvä pyörittyään hyökkäysalueen oikeassa kulmassa akselinsa ympäri kiekossa taitavasti pysyen pariin otteeseen. Siirretyn jäähyn aikana hän myös ohitti Tepsin 3-2 trapin oikeaa laitaa pitkin pari vastustajaa laidan kautta harhauttamalla. Myöhemmistä eristä ei jäänytkään sitten oikein mitään peruspelaamista kummempaa mieleen. Maalin edessä hän paini parissa irtokiekossa, muttei päässyt niihin käsiksi. Koska muistissani on hänen vuodentakainen laukauksensa ylivoimalla aivan ylänurkkaan, näkisin Rädyn mieluusti vaikkapa Wellmanin tilalla kakkosviisikossa slotissa. Koskenkorva oli vitjan näkymättömin lenkki. Mieleeni jäi vain se päätöserän vahva päätypelaaminen yhdessä vaihdossa ja sitten alivoimauurastus Pyörälän partrenina, mikä sujui hyvin, kun omissa ei soinut eikä TPS saanut luotua suurta uhkaa. Puolustussuuntaan Koskenkorva oli tunnollinen, mutta ylöspäin aika turhake.

71 Byström - 7 T. Niemelä
- Byström oli peliajalla mitattuna ykköspuolustaja (22:13) ja silmätesti vastasi aika hyvin siihen. Hän ampui ahkerasti niin tasaviisikoin kuin ykkösylivoimallakin siniviivasta ranteella. Vetoja kertyi Emanuelssonin tapaan seitsemän. Jos Bourke muistutti W. Karlssonia, Byströmistä tuli mieleen D. Keith. Olen toki aiemminkin livenä Byströmin nähnyt, mutta tässä pelissä hänen operointinsa siniviivalla ja hieman kyyrymäinen peliasento sekä takapiiska toivat Keithin mieleen. Byström myös luisteli lennokkaasti kuten Keith parhaimmillaan ja mainiosti haastoi trapia kuljetuksillaan ennen rystyneppejä laitureille, jotka jatkoivat kiekon hyökkäysalueelle. Yhtään huonoa suoritusta en puolestaan kiekottomana muista. Slafkovsky kertaalleen pääsi puoliksi hänen ohi ja ampui rystyltä, mutta tuossakin Byström ohjasi Slafkovskyn tarpeeksi pieneen kulmaan. Vahva ja luotettava esitys kaikkinensa. Rinnalla T. Niemelällä oli ailahtelevampi ilta. Toisessa erässä hän antoi samaan vaihtoon kaksi harhasyöttöä, joista Slafkovsky pääsi luomaan puolittaista uhkaa. Kertaalleen myös 1v1-puolustaminen patukkamaista Rodewaldia vastaan oli vaikeaa ja tämä pääsi ampumaan suoraluistelusta laidasta. Plussaa voi antaa pelin rytmittämisestä ja siitä, että Byströmin tavoin Topi haastoi mainiosti Tepsin seisovia hyökkääjiä ja kykeni menemään tarpeeksi lähelle, jolloin ensimmäisen linjan puhkova syöttö oli helpompi antaa oman pelaajan lapaan kuten vaikkapa päätöserän alussa, kun hän alusti Bourken vetopaikan keskikaistalle. Hyökkäysalueella T. Niemelä oli ehkä luovin Kärppien alakerrasta alustettuaan poikkisyötöllään Leskisen mahtipaikan toisessa erässä ja myöhemmin sitten Wellman ohjasi sivuverkkoon maalin kulmalta Topin syötön. Jääaikaa kertyi 19:04. Toisen erän yhdestä mustasta vaihdosta huolimatta kokonaisuus jäi plussan puolelle Topinkin kohdalla, mutta sanoisin hänen olleen neljänneksi paras puolustaja vasta silti Byströmin, Sklenickan ja Ohtamaan jälkeen.

55 Ohtamaa - 90 Sklenicka
- Ohtamaa pelasi 21:07 ja Sklenicka 19:19. Yhdessä he olivat jykevyyden perikuvia. Varsinkin Sklenicka pelasi monsteri-illan. Ensinnäkin kiinnitin huomiota siihen, kuinka helposti Sklenicka pystyi "hyppäämään" siniviivasta hyökkäysalueen kulmaan saakka pinchaamaan eikä ollut edes pahasti myöhässä. Niin voimakkaita hänen luistelupotkunsa ja sitä kautta vauhti oli. Suoraluistelunopeus oli huimaa tähän liigaan ja se näkyi muun muassa siinä Usheninin toisen erän läpiajossa, joka sitten kuihtui, kun Sklenicka ja Ohtamaakin Vladislavin ottivat kiinni. Omalla alueella Sklenicka päätydumppauksia hakiessa pyörähti vaivatta ohi karvaajien kuten avauserän raporttiin kirjasinkin. Lisäksi Ohtamaan tavoin hän suorahyökkäyksiä puolustaessa kavensi oikea-aikaisesti vastustajan iholle ottamaan tältä tilan ja ajan poissa maalin edessä. Hyökkäyssuuntaan Sklenicka otti tästä parista rytmitysvastuun ja antoi enemmän avaavia lyhyitä syöttöjä trapia. Onnistumisprosentti vaihteli. Ei hän tuolla osa-alueella Byströmin tai Topinkaan tasoa ollut. Ainoat erheet olivat oikeastaan yksi harhasyöttö Rodewaldille avauserässä ja päätöserän huolimaton jättö Leskiselle keskialueella. 2-0 maalissa tietysti myös hän katseli läheltä Pyyhtiän viimeistelyä, mutta Blomqvistia tuosta eniten syytän. Hyökkäyssuuntaan Sklenicka toimitti hyvällä varmuudella kiekkoja viivasta maalille takapatjaan luoden reboundeja. Kavennusmaaliin hän kirjasi myös kakkossyötön. Ohtamaa oli enemmän esillä loppua kohden ja otti silloin myös enemmän roolia pelinavaamisesta. Alivoimilla hän oli tuikitärkeä ja blokkasi pari vetoa siivistä (Tammela ja Pyyhtiä). Jatkoajan alivoiman hän pelasi kokonaan Sklenickan kanssa niin kauan, kun sitä kesti. Erosen laukaus ohitti hänen peittonsa, mutta veto oli niin tarkka etuyläkulmaan, että jos vastustaja pystyy noin pieneen tilaan kiekon ampumaan ohi peiton, se on vain hyväksyttävä. Ohtamaa Sklenickan tavoin loisti eritoten suorahyökkäysten puolustamisessa ja vastustajien liimaamisessa päätyyn sekä peruskaksinkamppailuissa. Siirtokiekkovarmuus oli minusta kiitettävä.

67 Musin - 22 Ronkainen
- Musin oli helppo tunnistaa punaisista hanskoistaan. Hän oli myös alakerran heikoin lenkki vuotaen kaksinkamppailuissa omalla alueella. Ivarsson heitteli häntä kuin märkää rättiä kertaalleen ja päätöserässäkin hän menetti kiekon kulmassa Usheninille. Slafkovsky myös pujahti kertaalleen ahtaasta tilasta ohi Musinin ja avausmaalikin syntyi Jasun laukauksesta Musinin jaloista. Kehno esitys kiekottomana siis ja kiekollisenakaan hän ei häikäissyt, vaan avaavat syötöt katkesivat Tepsin trapiin. Luistelu oli keskinkertaista. Ronkainen sen sijaan jäi positiivisesti mieleen vuosi sitten. Nyt hän ei niin paljoa loistanut pelattuaan vain 11 minuuttia. Musin pelasi jopa kolme minuuttia enemmän. Toki tämä oli alivoimavastuussa, muttei niitäkään vaihtoja Musinille kertynyt kuin pari korkeintaan. Mitä tulee Ronkaiseen, lennokas luistelu jäi taas päällimmäisenä mieleen. Päätykiekkoja hän haki ihan hyvin sen ansiosta. Kiekollisena hän oli keskinkertainen. Avausmaalissa hän vaihtoi kertaalleen miestä lennosta oikea-aikaisesti, mutta vaihto takaisin Rafkinista Jasuun jäi tekemättä. Kuten todettua, en kuitenkaan tuosta moiti liiaksi, koska luontainen liike oli maalista poispäin ja Ronkainen yritti pelata samalla kertaa sekä Rafkinia että Jasua vastaan ollen syöttölinjalla, mutta katko vain jäi tekemättä.

28 M. Niemelä
- Niemelästä olen aina pitänyt ja tämäkin ottelu oli hyvä häneltä. Seiskapakkina jääaikaa kertyi 11:29. Siinä ajassa hän ehti muun muassa heittäytymään Nurmen avopaikan eteen, estämään Usheninin veljesten maalipaikan päätöserässä ja blokkaamaan myös Pyyhtiän rannelaukauksen oikeasta laidasta avauserän lopussa. Kiekollisena hän ampui kertaalleen takapatjaan kierrettyään oikeaan laitaan aloituksen jälkeen ja toisessa erässä samaisesta laidasta ranteella poikkisyötöstä Slafkovskya naamariin. Niemelä myös uskalsi kuljettaa lähelle trapia ja antaa edistävän syötön laitaan tarpeeksi läheltä. Pidin myös liikkumisesta kaikkiin neljään suuntaan. Kamppailupelaaminen oli tutun jämäkkää, vaikkei hän tietysti siinä Ohtamaan tai Sklenickan veroinen ole. Hyökkäysalueen pinchaukset Mise myös ajoitti hyvin.

32 Blomqvist
- Olisin halunnut nähdä ennemmin Galimovia 60 minuuttia, mutta toisaalta Blomqvistinkin vireen tarkastaminen oli ehkä paikoillaan, kun aikanaan ensivaikutelma hänestä yksien lämmittelyjen perusteella oli sysihuono hänen päästettyään helposti suoria laukauksia molempiin maalin kulmiin, mutta ilmeisesti parissa kaudessa on edistystä tapahtunut. Tässä pelissä urakka ei ollut helppo, kun puoleen tuntiin hän joutui torjumaan vain viidesti vai kuudesti. Ensimmäinen veto lirahti myös sisään, mutta Jasun veto oli kyllä tarkka. Toisesta maalista voi sen sijaan antaa pyyhkeitä Blomqvistille, kun hän torjui suoraan eteensä Wellmanin aloitusvoiton. Vähän näytti siltä, että Blomqvist yllättyi noin selkeästä aloitusvoitosta. Voittomaalille hän oli voimaton. Perustorjuntatyöskentely oli varmaa ja kilpitorjunnat eleettömiä, mutta yleisilmeestä en kyllä tälläkään kertaa niin suuresti vakuuttunut, vaikka esimerkiksi kauempaa tulleet Intosen, Rodewaldin ja Slafkovskyn laukaukset hän liimasi varmasti syliinsä, mutta jokin Blomqvistissa vain minulle tökkii ja myös A. Pennaselle, kun U20-kisoissakin Blomqvist jäi kolmosmaalivahdiksi vuodenvaihteessa, joten en ole ainoa. En tiedä, ehkä Blomqvist ajoittain jähmettyy liiaksi paikoilleen eikä ole sitten loppupeleissä niin peittävä kuin vaikkapa aikoinaan kuusi ja kahdeksan senttiä lyhyemmät Vehviläinen ja Karhunen.

Turun Palloseura

27 Pyyhtiä - 41 Intonen - 51 Nurmi
- Kultakypärä Nurmi vuoti 2-1 maalissa pahoin. Vastaavasti vuosi sitten hän vuoti 1-6 maalissa laidan lähellä Kunykia vastaan ja nyt alistajana oli Tieksola, joten yhä edelleen kiekottomassa pelaamisessa on parannettavaa, vaikka raamit kyllä antaisivat mahdollisuuden tuollakin osa-alueella loistamiseen. 16 minuutissa hän ampui neljästi. Parhaan paikan slotista M. Niemelä blokkasi heittäytyen. Oli seassa muutamia hyviäkin suorituksia, kun vastaavasti Nurmi sai lavan väliin Leskisen yhteen reboundlaukaukseen avauserässä ja hetkeä myöhemmin katkaisi hyökkäysalueella Leskisen siirtokiekon. Seurauksena oli Tepsin ykkösketjun illan pisin ja paras hyökkäysalueen hyökkäyspeli, mutta kokonaisuutena NHL-varaukselta on vaadittava enemmän kuin vain OK-karvauspelaamista. Intonen jäi mieleen avauserän ohjuristaan slotista hieman ohi vasemman tolpan ja päätöserän ristipiston jälkeisestä leikkauksesta keskustaan ja vedosta puolustajan jaloista veskarin syliin. Aloituksista hän voitti puolet. Yksi hävityistä aloituksista johti onnekkaaseen 2-0 osumaan. Summa summarum, Intonen oli kokonaisuutena aika hajuton ja mauton paria hyökkäyssuunnan väläytystä lukuun ottamatta. En ole varma, riittääkö hänen fysiikkansa kärkipelaajaksi tähän sarjaan, vaikka ilmeisesti nuorissa hän on tehoja hyvin mättänyt, mutta se viimeinen "vaihde" ja kyky irtaantua omasta miehestä uupuu ainakin toistaiseksi. Sitä pystyy jonkin verran paikkaamaan sillä, että on oikeassa paikassa oikeaan aikaan, muttei loputtomiin. Pyyhtiä oli ketjun paras ja näkyvin pelaaja tehden yhden osuman. Useampaan otteeseen hän väläytti napakkaa rannelaukaustaan vasemmasta laidasta osuen sivurautaan muun muassa. Muutama oikean laidan laukaus myös toki blokattiin Misen ja Ohtamaan toimesta, mutta Slafkovskyn kanssa hän ampui kotijoukkueesta eniten eli kuudesti, vaikka jääaikaa tuli pari minuuttia slovakkia vähemmän eli 15:24. Kiekottomana Juhis riisui Pyyhtiältä aika helposti kiekon jatkoajalla ja loi vastaiskusta läpiajon, mutta se meni tietysti enemmän Rodewaldin ja Rafkinin piikkiin. Jatkotilanteessa sen sijaan Pyyhtiä hankki ylivoiman, jonka TPS hyödynsi. Ensimmäiset potkut kiihtyivät mukavasti, mutta luistelukestävyys saisi vielä petraantua rahtusen, jotta tulevaisuus on entistä kirkkaampi turkulaistaikurille.

60 Slafkovsky - 12 Rodewald - 14 Descheneau
- Olin innoissani nähdessäni Slafkovskyn livenä ensi kerran. Lämmittelyjen napakka rannari ristikkoon jätti hyvän ensimaun kuten myös hänen teränkäyttönsä kulmissa. Käännökset olivat sulavia. Itse pelissä avauserässä hän oli vielä pimennossa, mutta sitten alkoi tapahtua, kun kakkoserän alkupuolella ensin hän pääsi ampumaan yhdellä kosketuksella slotista suorahyökkäyksestä patjaan ja myöhemmin T. Niemelän harhasyöttöjen jälkeen samassa vaihdossa aiheuttamaan uhkaa kahdesti. Byströmin puolittainen ohittaminen ja rystynosto oli hyvä liike kuten myös Musinin ohi pujahtaminen toisessa laidassa, mutta syöttö Rodewaldille katkesi mailaviidakkoon. Päätöserässäkin hän pääsi kokeilemaan kääntolaukausta maalin edestä, mutta se meni yli maalin. Erän lopussa hän luki hyvin Sklenickan jätön ja pääsi siihen väliin ennen Leskistä. Laukaus tämän jaloista kaukaa meni syliin. Jatkoajalla ilta huipentui voittomaaliin maskimiehenä, kun hän hipaisi Erosen lyöntilaukausta matkalla etuyläkulmaan. Vakuutuin eniten Juraj'n kypsyydestä kiekottomana keskialueella. Hän luki hyvin vastustajan syöttöjä trapissa seisten ja pääsi tosiaan pariinkin otteeseen katkojensa jälkeen nostamaan jalalla kiekon hyökkäysalueelle ja ampumaan. Oikeastaan ainoa Tepsin pelaajana Slafkovsky aiheutti edes jotain vastaisku-uhkaa. Kiekon saaminen naamariin toisessa erässä ei puolestaan häntä hidastanut, vaan mies jatkoi pelaamista sitkeästi. En keksi pahemmin mitään negatiivista sanottavaa 17 minuutista ja 50 sekunnista. Kiekonkäsittely oli todella pehmeää ja raamiensa ansiosta hän oli jo nyt ajoittain pitelemätön maalin edessä ja kuten todettua, luistelun käännöspehmeys helli myös silmiäni. Rodewaldista ensivaikutelma oli puolestaan se, että hän on hyvin patukkamainen keskushyökkääjä. Jalka oli hitusen raskas jo lämmittelyissä ja varmaan siksi omien vetopaikkojen luonti ei slafkovskymaisesti onnistunut, kuin kertaalleen T. Niemelää vastaan, mutta ihan kohtalainen syöttölauta hän hyökkäysalueella oli ja syötöt olivat napakoita. Sijoittuminen oli kohtalaista ja sen ansiosta hän katkaisi yhden Sklenickan avauksen. Toki jatkoajalla Juhis huijasi häntä ja Rafkinia helposti. Aloituksiin jäi petrattavaa, kun niistä Rodewald voitti vain 33%. Descheneau oli peruspörrääjä, jolla oli kohtalainen liike ja laukaus, mutta aika heiveröinen hän tuntui ajoittain kamppailuissa olevan ja otti turhan jäähyn ottelun alussa. Jääaikaa tuli vartti. Paras suoritus oli T. Niemelän purkukiekon pysäytys kakkoserässä siniviivan tuntumassa. Toki voittomaaliinkin hän sai kolmossyötön yksinkertaisella pudotuksellaan maalin kulmalta viivaan, mutta kokonaisuutena aika valju maku Deschenausta jäi.

74 Tammela - 79 Vy. Ushenin - 17 Vl. Ushenin
- Veljekset syöttelivät lämmittelyissä tietysti laidan lähellä toisilleen muutaman metrin syöttöjä. Tammela ei syöttörinkiin kuulunut, vaikka yleensä ketjukolmikot keskenään syöttelevät, mutta Jonne oli sivuutettu, heh. Ensivaikutelma veljeksistä oli se, että kumpainenkin hellii pelivälinettä lavassaan silkkihansikkain, mutta miten kamppailupelaaminen riittäisi itse ottelussa? Noh, sentteri Ushenin eli Vyacleshav pärjäsi minusta ihan hyvin. Keskivartalossa oli riittävästi ruutia ja luistelupotkut suoraluistellessa olivat kohtalaisen voimakkaita. Siksi hän pystyi itse nostamaan kiekon kertaalleen ainakin keskialueen yli 3v2-hyökkäyksessä toisen erän alussa ja jakamaan laitaan Tammelalle, joka löysi keskeltä vielä Pullin. Vyacheslav myös päätöserässä oli pedata velipojalle tekopaikan maalin eteen, mutta M. Niemelä pääsi väliin. Voittomaaliin sentään Vy. Ushenin kirjasi kakkossyötön levityksestään Eroselle. Syöttövarmuus oli kaikkinensa hyvä ja pelintekijämaisuus paistoi hänestä piippuhyllylle saakka. Velipoika oli ketjun heikoin lenkki. Hän oli selvästi raakilemaisempi kamppailuissa ja luistelukaan ei hirveästi vakuuttanut, kun Ohtamaa-Sklenicka kaksikko otti hänet niin helposti kiinni läpiajossa. Jääaika jäikin kymmeneen minuuttiin, kun veli pelasi neljä minuuttia enemmän.Tammela jäi mieleen lähinnä ylivoimalla päätöserässä vasemman siiven blokatusta rannelaukauksestaan ja sitten toisen erän alun alustuksesta Pullille niin ikään vasemmasta laidasta. Odotin vähän dynaamisempaa otetta Jonnelta esimerkiksi hyökkäysalueella ja sitä, että tämä olisi pystynyt ketteränä pelaajana pysymään kiekossa paremmin, mutta jotenkin vaisuksi otteet tuollakin osa-alueella jäivät. Ei hän sinällään pettänyt, mutta loistokkaas uupui.

72 Liukas - 61 Jasu - 77 Haapanen
- Laiturit olivat lämmittelyissä positiivisesti esillä rannelaukauksillaan yläkulmiin ja Jasu kiertoharjoitteessa liikutti yhdellä kosketuksella pelivälinettä näppärästi, joten odotin tältä vitjalta jopa maalia pelin aikana. Se toteutuikin jo avauserässä, kun Liukas kamppaili Bourkea vastaan kiekon takaisin Rafkinille ja tämä löysi oikea-aikaisesti Pyörälästä irtaantuneen Jasun, joka niittasi keskeltä rannarin takakulmaan. Vaikka Liukas antoi avauserässä yhden epäonnistuneen ristipiston suoraan Slepetsille, pidin muutoin hänestä todella paljon. Kuten todettua, rannelaukaus oli erittäin napakka. Pelissä hän ei tosin sitä päässyt käyttämään, mutta sitä vastoin mailapuolusti vahvasti trapissa seisten ja oli hyvä laitojen lähellä sitkeästi kamppaillen. Luistelu oli sulavaa ja aihio tuleville vuosille mainio. Hän oli hyvä kahden suunnan laituri, joka kellotti jääaikaa 14:43. YV-aikaa ei tullut, mutta alivoimavastuuta kylläkin. Jos häntä pitäisi johonkin verrata, Kärppien puolelta Pyörälä on hyvä verrokki mielestäni ja odotankin, että Liukas parin kauden sisällä dominoisi liigaa kuin Pyörälä parhaina päivinään. Jasu kaapi aloituksia 63-prosenttisesti ja käynnisti siten itse tekemänsä avausmaaliinkin johtaneen pyörityksen, mutta toisaalta sitten 2-2 maalia ennen hän otti lukua omalla alueella Bourkea vastaan. AV-vastuuta tuli Haapasen kanssa ykkösparissa odotetusti ja se hoitui hyvin syöttölinjoja peittäen. Kärppien 5v4-ylivoimat olivat melko vaisuja muutamia siipivetoja lukuun ottamatta. Kaikkinensa Jasu pelasi 15:49 mallikkaasti kahteen suuntaan. Trapissa seisten Liukaksen tavoin hän oli vaikea ohitettava. Haapanen jäi vähän ketjutoverien varjoon, mutta täytti ruutunsa alivoimapörrääjänä ja sitoi Musinia maalin edessä avausmaalissa. Laitojen lähellä pelaamiseen hän tarvitsee vielä rahtusen kovuutta.

86 Hults
- Ei jääaikaa 13. hyökkääjänä. Lämmittelyistä jäi mieleen sulava kiekonkäsittely ohuessa kyyryssä.

44 Arell - 47 Lajunen
- Lajunen kellotti yli 24 minuuttia jääaikaa pelaten ykkösylivoimaa ja -alivoimaa. Laukauksia kertyi kuitenkin vain yksi ja omalla alueella esiintyi pientä löperyyttä, kun 2-2 maalissa Leskinen oli häntä terävämpi irtokiekossa ja jo avauserässä Spede karvasi häneltä kiekon kertaalleen maalin edessä Kärppien ylivoimalla. Lajusen liikekään ei minusta ollut niin dynaamista kuin parhaimmillaan. Viime vuoden pelistä jäivät myös mieleen hänen rohkeat haastonsa siniviivassa ja yhden maalinkin hän teki tuolloin, kun Mustonen myi itsensä siniviivassa Lajusta vastaan, mutta nyt nuo haastot loistivat poissaolollaan ja Lajunen tyytyi varmempaan pelaamiseen hyökkäysalueellakin, joten sikäli kokonaisuus oli minulle lievä pettymys. Arell puolestaan oli peruspuolustaja, joka pelasi minuutin Lajusta vähemmän. Miinuksen voi antaa siitä, että hän nosti kiekon katsomoon ja Kärpät tasoitti ilman maalivahtia. Kiekollisena hän antoi myös yhden harhasyötön suoraan Pyörälälle kakkoserässä, kun ristipisto jäi vajaaksi. Muutoin omalla alueella hän sijoittui minusta hyvin ja alivoimalla blokkasi pari Leskisen vetoa. Lisäksi suorahyökkäyspuolustamisessa hän piti parhaiten etäisyyden vastustajan hyökkääjän ja pakotti nämä ampumaan kaukaa huonoista sektorista kuten vaikkapa Bourken päätöserän alussa, joten sikäli ykköspariin Arell oli ihan OK valinta tasapainottamaan hyökkäysvoittoisempaa Lajusta.

7 Ivarsson - 6 Rafkin
- Sama kaksikko oli yhdessä vuosi sitten. Tuolloin kommentoin, että Ivarssonilla oli vähän vaikeuksia kääntyä takaperinluisteluun, kun muun muassa Tieksola kiersi hänet kertaalleen. Nyt hän 2-1 maalissa Leskistä hiillostaessaan kaatui laidassa eikä siksi saanut katkaista jättöä Tieksolalle, joten tuosta voi pienen miinuksen antaa. Plusssaa hän saa Musinin alistamisesta Kärpät-maalin takana toisessa erässä ja päätöseräsn nousustaan vasemmasta laidasta, joka päättyi todella painavaan rannelaukaukseen yli ja ohi. Kiekko kiersi keskialueelle saakka. Jäaaikaa kertyi 17:34 eikä Ivarsson minusta näkyviä virheitä tehnyt, vaan hoiti peruspuolustajan leiviskän mukiinmenevästi 2-1 maalia lukuun ottamatta. Mielestäni liike oli ehkä jopa vähän parantunut vuodessa ja vastustajien seuraaminen omalla alueella täten helpompaa. Rafkin puolestaan alusti oivasti nousullaan avausmaalin. Toisen kerran hän jäi mieleen vietyään kiekon keskeltä hyökkäysalueelle ja jaettuaan sitten sen vasemmalle, josta Pyyhtiä ampui sivurautaan. Jatkoajalla puolestaan Juhis vei häntä ja Rodewaldia karusti keskialueella. Muutoin esitys oli aika samanlainen kuin vuosi sitten eli pari kertaa Rafkin toimitti kiekon onnistuneesti maalille ja kiekottomana peruspuolusti melko ehjästi. Jääaika oli reilut 17 minuuttia kuten viimeksikin.

19 Pulli - 63 Eronen
- Pullin raamit olivat kohdillaan, joten leftinä hän tasapainotti pienikokoista rightin Erosta täydellisesti. En muistaakseni ennen ollut todistanut livenä Pullia. Hän jätti positiivisen vaikutuksen. 22 minuuttiin hän oli ehtinyt jo kahdesti tehdä oikea-aikaiset nousut vetopaikoille. Avauserän kuti keskeltä meni hieman oikealta ohi ja toisen erän alun hyökkäyksen tukeminen päättyi patjakutiin. Puolustussuuntaan hän selviytyi melko virheittä ja pysyi miehen sekä maalin välissä toisteisesti. Kertaalleen Wellman pääsi hänen pihdeistä ohjaamaan maalin kulmalta, mutta muutoin vastukset pysyivät kurissa. AV-vastuuta tuli Erosen kanssa jonkin verran. Mitä tulee Eroseen, avauserässä hän menetti kiekon kulmassa Koivuselle, joka loi paikan Emanuelssonille, mutta sen jälkeen otteet paranivat. Hän oli rakentamassa muun muassa Slafkovskylle yhtä puolittaista maalipaikkaa kuljetettuaan lähelle Kärppien trapia ja syötettyään sitten oikeaan laitaan. Voittomaalissa tietysti laukaus etuyläkulmaan oli uskomattoman tarkka, vaikka Slafkovsky ilmeisesti vielä vetoa hipaisi. Varakapteenille vastuuta kertyi 20:31, joka oli ykkösparin jälkeen kolmanneksi eniten. Ja-osuman ansiosta esitys jäi plussalle, mutta siirtokiekoissa hänen pitää olla huolellisempi jatkossa omalla alueella.

1 Kareev
- Vuosi sitten Kareev oli penkillä samaisessa kohtaamisessa maaliskuussa, mutta nyt maalissa. Koppeja kertyi 24. Maaleista ei häntä voi moittia, koska molemmat tulivat parhaasta sektorista. Päätöserässä reboundkontrolli oli muutamaan otteeseen heikkoa ja se näkyi 2-2 maalissakin. Siihen asti Tepsin puolustajat olivat siivonneet kakkoskiekot, mutta eivät tuossa hetkessä enää, joten siitä voi antaa pienen miinuksen, muttei oikein muusta. Paras torjunta oli Leskinen ryöstäminen kilvellä kakkoserässä. Ylipäätään sivuttaisliikkeessä Kareev piti nätisti pakettinsa kasassa kerta toisensa jälkeen ja jopa liimasi Leskisen tai Emanuelssonin painavia one-timereita syliinsä.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Ei ollut näemmä Marjamäestä miestä tulla tappion jälkeen lehdistötilaisuuteen mutta kukin tallaa tyylillään...
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Käsittääkseni Marjamäki oli koronassa ja sen takia ei ollut lehdistötilaisuudessa.
Pitää paikkansa. Ville Mäntymaa toimi vieraspelireissulla vt. päävalmentajana ja Marjamäki palasi hommiin toissapäivänä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös