Ampumahiihtokausi 2021–2022

  • 16 892
  • 128

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
Onko sairastunut vai liittyykö poissaolo mahdollisesti olympialaisiin jos Jänkä ei pääse lähtemään.
Onko tästä olympialaisten kuviosta ylipäätään kukaan virallinen taho tiedottanut mitään, mitä vaihtoehtoja tuossa on? Mitkä ovat ne mahdollisuudet, että Jänkä on mukana? Ja mitkä ovat ne vaihtoehdot, jos hän ei kisaamaan pääse tai pysty?
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Onko tästä olympialaisten kuviosta ylipäätään kukaan virallinen taho tiedottanut mitään, mitä vaihtoehtoja tuossa on? Mitkä ovat ne mahdollisuudet, että Jänkä on mukana? Ja mitkä ovat ne vaihtoehdot, jos hän ei kisaamaan pääse tai pysty?
Ei kai näistä ole mitään tiedotettu. Eikös se mennyt jotenkin niin että mitään varaurheilijoita ei ole nimetty mutta lajiliitto sitten tarvittaessa nimeää sairastuneen tilalle urheilijan. Tai jotain sellaista.
Jänkä siis antoi viime viikonloppuna sen positiivisen testin ja naisten viesti johon hänet tarvitaan on vasta 16. helmikuuta. Eli kai siinä on vielä mahdollisuudet että ehtii riittävästi antaa negatiivisia näytteitä.
 

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
Jos en aivan väärin muista, niin viimeinen lento, jolla suomalaisten on mahdollista liikkua Kiinaan, oli kuitenkin yksinumeroinen päivä helmikuuta. Eli siihen viimeiseen lentoon pitäisi ehtiä mukaan ja olla silloin matkustuskelpoinen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: TAM

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Parisekaviestissä maaliin pääsi kahdeksan joukkuetta. Kaikki muut 13 otettiin kierroksella kiinni. Voittoon Venäjä (Babikov+Burtasova, 1+7), hopealle Ranska (Claude + Jeanmonnot, +1:01, 4+10) ja pronssille Saksa (Strelow+Hildebrand, +1:34, 3+14).

Suomella Karvinen (2+6) aloitti ja tuli ensimmäiseen vaihtoon sijalla 18, 1:10 kärjen perässä. Kuuttinen (1+6) jatkoi ja toiseen vaihtoon Suomi samalla 18. sijalla, 3:27 kärkeen ja viimeisenä edelleen mukana olleena. Kolmannella osuudella Karvisella olikin tiukka paikka ja napsutteli makuulta lippaalta nollat ja ehti ladulle juuri ennenkuin Babikov tuli seuraavaan ammuntaan. Myös pystystä Karvinen ampui lippaalta nollat, muttei enää ehtinyt lenkille vaan Burtasova ehti juuri ampumapaikalle ja Suomi liputettiin tuossa vaiheessa pihalle.

Jos nyt jotain positiivista, niin Karvinen onnistui toisella osuudellaan hyvin ammunnoissa ja oli vielä varmaan pieni painetilanne siinä että ehtiikö ladulle ennen kuin kärki saa kiinni.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
IBU cup jatkuu olympialaisista huolimatta. Eilen Nove Mestossa hiihdettiin pikakisat ja huomenna hiihdetään toiset pikakisat. Aikalailla näyttivät IBU cupin kärkikaverit olleen mukana kisassa, kuten tietysti on oletettavaakin kun Pekingissä on lähinnä maailmancupin porukkaa.

Ranta oli eilen hienosti 11. ammuttuaan nollat. Eroa voittajaan jäi 1:03. IBU Cupin kokonaistilanteessa Ranta on nyt 22:s.
Muista suomalaisista miehissä 40. Mustonen (2+1), 70. Karvinen (1+0) ja 86. Hokka (2+2). Naisissa 69. Kuuttinen (1+2) ja 78. Laari (1+4).
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tärkeintä ei ole voitto vaan ylivoimainen voitto ja sellaisella aloitti Arttu Heikkinen nuorten MM-kisat Yhdysvalloissa. 19-vuotiaiden sarjassa tänä vuonna 18 täyttävä Heikkinen otti normaalimatkan kisassa kultaa 1:36 erolla toisena tulleeseen Slovakian Borgulaan. Molemmat ampuivat kaksi sakkoa.
Muista suomalaisista Eemi Naumanen oli 14. ja Turkka Nieminen 35:s.
Nuoret naiset hiihtävät tänään klo 23 alkaen. Lähtölistalla on suomalaisista Haemaelaeinen, Sandnaes ja Vaehaesarja. Tulipa oikein nostalginen olo noista.

Tuolla kisoissa ovat mm. ruotsalaiset ja norjalaiset mukana, mutta itäblokin porukkaa tuntuu puuttuvan. Eli esimerkiksi venäläiset ja ukrainalaiset taitavat olla ammuskelemassa muualla. Ikävä kyllä.
 

Rektor

Jäsen
Erittäin kovaa jälkeä on nuori mies tehnyt. Junnuista löytyy sileän hiihdosta SM-kultaa eli suksi voisi liikkua lujaa aikuistenkin sarjassa.

Kisoista näyttää tulevan livestiimiä. Täytyypä tsekata tyttöjen kisa klo 23.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ensimmäinen 16-kertainen ampumahiihdon olympiavoittaja, vai jälleen yksi lupaava suomalainen juniori joka ei onnistu siirtämään nuorten kisojen menestystä koskaan aikuisten tasolle? Siinähän ne vaihtoehdot täytyy olla. No, odotellaan rauhassa.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Naisten kilpailussa suomalaisista Vähäsarja 19., Hämäläinen 22. ja Sandnäs 29:s. Aina kun näissä vähän tuo ikäkin vaikuttaa, niin tuohan on siis 19-vuotiaiden sarja ja suomalaisista Vähäsarja on 19, Sandnäs täyttää huhtikuussa 18 ja Hämäläinen joulukuussa 17.
Hiihtovauhdissa tuli suomalaisilla eniten eroa kärkeen. Hämäläinen hiihti parhaiten ja jäi ladulla 3:51 kärkeen.
Kisan voitti Ruotsin Andersson ollen ladulla selvästi nopeampi kuin kukaan muu. Saksalaisten panos oli vahva ja heitä oli viiden parhaan joukossa kolme.

Tänään sitten 23-vuotiaiden normaalimatkojen kisat. Suomalaisista muiden ohessa mukana miehissä Invenius ja naisissa Keränen joilla oli EM-kilpailuissa hyviä tuloksia ja suorituksi.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Otto Invenius hiihti juuri viidenneksi nuorten MM-kisojen U22 normaalimatkalla. Oli 0,1 sekuntia edellä maailmancupissakin mukana ollutta Uuden-Seelannin Wrightia. Kaikki kärkikuusikossa ampuivat kaksi sakkoa. Voitto meni Tshekkiin ja himmeämmät mitalit Norjaan.
Muut suomalaiset 44. Mukkala, 59. Joronen ja 67. Kuuttinen.

EDIT:
Naisten kilpailussa Keränen oli 11. eli ihan hieno sijoitus hänellekin. Toisessa ammunnassa ampui kolme sakkoa mutta muut paikat nollille. Ladulla Keränen oli 15. nopein ja penkalla 4:s.
Muut suomalaiset 34. Lukkarinen, 49. Irvankoski ja Leinamo ei lähtenyt kisaan.
Mitalit Saksaan, Ranskaan ja Tshekkiin.

Tänään sitten 19-vuotiaiden pikakisat.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ja Arttu Heikkinen jatkaa hienoja kisojaan. Nyt viides sija pikakisassa. Voittoon Viron Kulbin ja hienoa että uusia maita on tuolla kärkisijoilla. Hopea Slovakian Borgulalle eli hänelle kisojen toinen hopea. Pronssia Saksaan Engelmannille eli hänelle sitten puolestaan kisojen toinen pronssi.
Kymmenen parhaan joukossa oli yhdeksää eri kansallisuutta. Vain itävaltalaisia oli kaksi. Eli mainittujen lisäksi puolalainen, sveitsiläinen, slovenialainen ja norjalainen. Ja 11. oli sitten bulgarialainen.

Muut suomalaiset 15. Naumanen ja 22. Nieminen.

EDIT: Kuriositeettina mainittakoon että sijalla 20 oli Sondre Slettemark, joka edustaa Grönlantia (kai se menee ihan oikein että edustaa nimenomaan Grönlantia eikä Tanskaa, tai niin on ainakin merkitty virallisiin tuloksiin). Hänen siskonsa voitti muutama vuosi sitten nuorten maailmanmestaruuden ja on nyt tuollakin kisoissa viimeistä vuotta mukana.
 
Viimeksi muokattu:

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
Millaisia sijoja esimerkiksi Seppälä, Hiidensalo, Eder tai Mäkäräinen ovat aikanaan näistä nuorten kisoista saaneet?
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Millaisia sijoja esimerkiksi Seppälä, Hiidensalo, Eder tai Mäkäräinen ovat aikanaan näistä nuorten kisoista saaneet?
Seppälä on 22-vuotiaiden kisoissa ollut parhaimmillaan 8. normaalikisassa. Ja 19-vuotiaiden kisoissa oli ehkä parhaimmillaan 18. muttei tainnut olla mukanakaan kuin yhtenä vuonna.
Hiidensalo on 22-vuotiaiden kisoissa ollut parhaimmillaan 12:s. Ja nuorempien kisoissa oli ehkä 13:s. En ihan hirveän tarkkaan selannut nuorempien tuloksia läpi. 22-vuotiaiden kisoista tulokset näkeekin suoraan.
Mäkäräinen osallistui vain yhtenä vuonna ja oli parhaimmillaan 23:s. Eder (Laukkanen) oli mukana parina vuonna ja paras sijoitus on viides. Nämä naisten tulokset siis 22-vuotiaiden kisoista.

Mutta tuolla on kyllä aika paljon sellaisia nimiä, ja ainakin yksi mitalistikin osui silmään, jotka eivät koskaan ole nousseet aikuisissa edes maailmancupiin. Eli eihän nämä nuorten kisojen menestykset kerro oikein mitään suuntaan taikka toiseen. Muttei menestyksestä varmasti ole ainakaan haittaa jos miettii motivaatiota ja sitä että oppisi voittamaan.

Eilen nuorten naisten pikakisassa suomalaisista 13. Sandnäs, 16. Vähäsarja ja 34. Hämäläinen. Mitalit Norjaan, Sloveniaan ja Saksaan.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
22-vuotiaiden pikamatkoilla eilen Inveniukselle hopeaa. Muut mitalit menivät norjalaisille. Ampumaolosuhteet lienevät olleen hyvät kun kärkinelikko ampui nollat. Muista suomalaisista 21. Mukkala, 38. Joronen ja 56. Kuuttinen.
Naisissa Keränen yhdeksänneksi ja mitalit Tshekkiin, Italiaan ja Saksaan. Muut suomalaiset 32. Leinamo, 45. Lukkarinen ja 54. Irvankoski.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eilen kaikissa neljässä sarjassa takaa-ajot. 19-vuotiaissa miehissä Arttu Heikkinen otti pronssia eli pari sijaa paransi pikakilpailun tuloksesta. Ja Eemi Naumanen samassa kilpailussa kuudenneksi eli yhdeksän sijan parannus. Nieminen ampui kuusi sakkoa ja putosi sijalta 22 sijalle 38.
19-vuotiaissa naisissa suomalaisten sijoitukset pysyivät aika muuttumattomina pikakisaan nähden. Sandnäs putosi yhden sijan ja oli 14., Vähäsarja pysyi sijalla 16 ja Hämäläinen paransi kolme pykälää sijalle 31.

22-vuotiaissa pikakisan hopeamitalisti Invenius ampui seitsemän sakkoa ja tuli sijalle 15. Muut suomalaiset 39. Mukkala, 41. Joronen ja 50. Kuuttinen.
Naisten puolella Keränen nousi pari sijaa seitsemänneksi. Olisi ollut tarjolla parempikin sijoitus kun viimeiseen ammuntaan tullessa oli kolmantena mutta kaksi sakkoa viimeiseltä paikalta sitten pudotti sijoitusta. Muut suomalaiset 34. Leinamo, 44. Lukkarinen ja 48. Irvankoski.

Huomenna ja ylihuomenna ohjelmassa viestejä.

Maailmancupissa ja IBU-cupissa palataan kisaamaan sitten torstaina.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eilen 19-vuotiaiden viesteissä Suomi sijoittui miehissä viidenneksi ja naisissa neljänneksi. Erot mitalisijoille olivat kuitenkin varsin selvät.
Miesten viestin mitalit menivät Norjaan, Saksaan ja Italiaan. Viro oli vielä Suomen edellä neljäntenä.
Naisissa mitalit Italiaan, Saksaan ja Bulgariaan.

Tänään sitten nuo 22-vuotiaiden viestit.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Naisten viesti tänään Kontiolahdella. Kärkikolmikkona Norja, Ruotsi ja Italia.
Suomi oli 11.,ja mielestäni Minkkisen ja Kinnusen suoritukset olivat ihan ok.

Siis viestihän lähti Ederiltä käyntiin tuttuun tapaan ja otti makuulta sakkokierroksen vaikka ampui lippaalta vain yhden ohi. Pystystä vähän parempaa eli kahdella varalla selvisi eli koko osuudella 1+5. Hiihtohan kyllä kulkee mutta kun jää 1,5 minuuttia kärkeen ja tulee sijalla 15 vaihtoon, niin eihän se nyt hyvin mennyt.

Minkkinen ampui tuttuun tapaan nopeasti ja tarkasti eli yhdellä varalla selvisi ja osin tuosta syystä oli osuuden kolmanneksi nopein penkalla jääden pari sekuntia nopeimmasta. Hiihto oli jonkin verran parempaa kuin olympialaisissa. Lisää eroa tuli kärkeen minuutin verran mutta sijoitus parani pykälällä.

Kinnunen käytti pari varapatruunaa, oli ammunta-ajoissa keskikastia ja hiihtoajoissa samoin. Eroa kärkeen tuli osuudella lisää vain 20 sekuntia ja sijoitus vaihdossa 11:s.

Jänkä sitten hiihti ehkä aavistuksen normaalia paremmin eli jäi vain 1:15 Elvira Öbergille. Ammunnassa sitten edermäisesti 1+5 ja luonnollisesti ihan hitaimpia penkalla. Ero kärkeen kasvoi hänen osuudellaan yli kahdella minuutilla ja hän hiihti maaliin sijalla 12.

Sitten Ranskan hylkäyksen myötä sijoitus parani pykälällä eli Suomi tuloksissa 11:s. Kisasta puuttuivat Venäjän, Ukrainan ja Valko-Venäjän joukkueet, jotka normaalisuorituksilla olisivat kaikki olleet Suomen edellä eli ehkä tuo 11. sija on muutaman pykälän parempi kuin mihin suoritus olisi jossain muussa viestissä riittänyt.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Laitetaan nyt eiliseltä vielä tuo uutinen siitä, ettei Kähkönen jatka maajoukkueen valmentajana:

Ja uskoisin että Kähkönen tuossa kritisoi ihan oikeita asioita. Liitto hakee satunnaisia onnistujia ja toivoo että tulee huippuyksilöitä, jotka menestyvät. Samalla ei panosteta lainkaan järjestelmän kehittämiseen.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ja uskoisin että Kähkönen tuossa kritisoi ihan oikeita asioita. Liitto hakee satunnaisia onnistujia ja toivoo että tulee huippuyksilöitä, jotka menestyvät. Samalla ei panosteta lainkaan järjestelmän kehittämiseen.
Mäkäräisen aikana olisi pitänyt panostaa myös varainhankintaan, hänen nimellään olisi varmasti myyty reilusti kumppanuuksia. Kävikin niin, että ennen Harviaa maajoukkue veti vuoden päivät ilman pääsponsoria. Miten semmoinen voi olla edes mahdollista? Nyt sitten ihmetellään, kun liitto on organisaatioltaan tasoa autokorjaamo.

Kähkönen varmasti teki voitavansa ja onhan tässä tuloksiakin saatu. Kenen ansiota ne ovat, tiedä siitä. Seppälän kannalta tilanne taas mutkistui, koska Hovantshev on venäläinen ja kyseisen maan politiikan tietävät kaikki. Voiko Hovantshev enää jatkaa Teron kanssa? Apua hänestä on ollut muutamalle muullekin.

Kävin eilen katsomassa viestin Kontiolahdella, kivaa oli. Tunnelma nyt tietysti aika mitäänsanomaton, koska venäläiset puuttuivat eikä mitään suomalaisodotuksia ollut. Järjestelyt kuitenkin näytti pelittävän ja saksalaisryhmiä on ihan hyvä määrä saapunut paikalle.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: TAM

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Mäkäräisen aikana olisi pitänyt panostaa myös varainhankintaan, hänen nimellään olisi varmasti myyty reilusti kumppanuuksia. Kävikin niin, että ennen Harviaa maajoukkue veti vuoden päivät ilman pääsponsoria. Miten semmoinen voi olla edes mahdollista? Nyt sitten ihmetellään, kun liitto on organisaatioltaan tasoa autokorjaamo.

Kähkönen varmasti teki voitavansa ja onhan tässä tuloksiakin saatu. Kenen ansiota ne ovat, tiedä siitä. Seppälän kannalta tilanne taas mutkistui, koska Hovantshev on venäläinen ja kyseisen maan politiikan tietävät kaikki. Voiko Hovantshev enää jatkaa Teron kanssa? Apua hänestä on ollut muutamalle muullekin.

Kävin eilen katsomassa viestin Kontiolahdella, kivaa oli. Tunnelma nyt tietysti aika mitäänsanomaton, koska venäläiset puuttuivat eikä mitään suomalaisodotuksia ollut. Järjestelyt kuitenkin näytti pelittävän ja saksalaisryhmiä on ihan hyvä määrä saapunut paikalle.
Joo, tietysti tosiaan vielä tuokin että tarvitaanko maajoukkueelle valmentaja vai joukkueenjohtaja. Eihän tuo varmaan valmentajalle ole oikein motivoivaa jos hänet on valmentajaksi palkattu mutta hoitaa joukkueenjohtajan tehtäviä. Ideaalitilanteessa pitäisi olla tietenkin molemmat. Tai tosiaan vaatisi ehkä sitten sen mallin muuttamisen pois henkilökohtaisista valmentajista ja enemmän maajoukkuevalmentajan alaisuuteen, jotta maajoukkuevalmentajalla olisi mahdollisuus oikeasti valmentaa urheilijoita. Varmasti aika hankala homma jos urheilijoita näkee muutamalla leirillä vuodessa ja sitten kisakiertueella. Ja silloinkin kaikilla on omien valmentajien tekemät suunnitelmat.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Noniin, miesten viestin kärki Norja, Ruotsi ja Ranska. Vähän sellaisia nämä miesten viestit tällä kaudella että ensin kisataan neljä osuutta ja sitten Norja voittaa. Ainoastaan sillä on onnistuttu Norja voittamaan tällä kaudella että ruotsalainen on ampunut norjalaisen tauluun ja saanut pasmat sekaisin.

Suomi oli 9. mutta jonkin verran oli mielestäni positiivisia juttuja. Vaikka tuolta kolme kovaa maata puuttuikin.
Laitiselta avausosuudella vahva hiihto ja jäi ladulla vain 26 sekuntia nopeimmasta. Ammunta ei mennyt ihan niin putkeen ja käytti viisi varapatruunaa.
Seppälältä aika nappiosuus. Nolla-ammunnat ja sillä samalla osuuden nopein penkalla. Ja ladullakin jäi alle 10 sekuntia nopeimpaan ollen näillä suorituksilla koko osuuden toiseksi nopein. Hyvältä vaikuttaa loppuviikonloppua ajatellen.
Hiidensalolta mielestäni heikoin esitys suomalaisista. Ainakin omaan tasoon verrattuna. Ladulla jäi 45 sekuntia mutta isompi ongelma oli ammunnassa missä molemmilla paikoilla käytti kolme varapatruunaa eli melkein minuutin jäi nopeimmille ammunnassa.
Ranta jäi hiihdossa tuttuun tapaan muttei ehkä ihan niin paljoa kuin yleensä. Eli nyt ladulla jäi 1:30. Ammunta oli sitten varsin hyvää. Käytti molemmilla paikoilla yhden varapatruunan mutta oli silti osuuden toiseksi nopein penkalla jääden nollat ampuneelle Christiansenille vajaa neljä sekuntia.

EDIT: Ja ehkä Rantakin jokusen sekunnin nopeammin olisi voinut hiihtää toisella vauhdinjaolla. Selvästi yritti pysyä kanadalaisen Gow:n perässä koko osuuden ja Gow noin lähtökohtaisesti on kyllä selvästi Rantaa nopeampi hiihtäjä. Ja kyllähän Ranta oikeastaan pysyikin ihan samassa vauhdissa viimeisen lenkin ensimmäiseen väliaikaan asti, mutta sitten loppumatkasta tuli reilu 10 sekuntia lisää eroa. Pidän tuota kuitenkin hyvänä ratkaisuna vaikka vähän ylivauhtia saattoi alkuosuuden mennäkin. Pienellä hiihdossa otetulla riskillä onnistui kuitenkin ampumaan hyvin.
 
Viimeksi muokattu:

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
Tänään kun Seppälä ja Eder olisivat päässeet nollille, olisi kotikisa päättynyt top5 sijoitukseen, ellei jopa palkintopallille. Liekö tuttujen maisemien ja kotikannustuksen ansiota, vai hyvän hiihtovireen, mutta huomenna odotukset heidän onnistuessaan on muuten sitten todella korkealla. Myös Minkkisellä voisi huomenna olla mahdollisuus itselleen hyville sijoille.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tänään oli sitten takaa-ajojen vuoro. Vähän kaksijakoista suomalaisittain.

Miehissä Seppälä nousi neljä sijaa ja tuli 14:nneksi, mutta tarjolla olisi ollut enemmänkin. Varsin heikko ammuntapäivä ja otti jokaiselta paikalta yhden kierroksen. Jos yhdenkin olisi jättänyt ottamatta, niin olisi taistellut paikasta kahdeksan joukossa. Suksi kulki kuitenkin hienosti.
Hiidensalolta sellainen normaali hiihto eli jäi 40 sekuntia ladulla. Ammunta ei hänelläkään kulkenut ihan nappiin eli jäi penkalla 23 sekuntia nopeimpaan ja otti kolme sakkoa. Mutta sijoitus parani yhdeksällä ja oli maalissa 29:s.
Rannalta mielestäni omaan tasoon nähden vahva suoritus. Tietenkin kun kisoista puuttui iso nippu kisaajia, niin sijoitukset eivät ole ihan vertailukelpoisia aiempiin kisaviikonloppuihin. Mutta nosti takaa-ajossa sijoitusta noin 20 sijaa (59.->38.), niin onhan se onnistunut suoritus. Ja oli toiseksi nopein suomalainen päivän kisassa. Ammunta tutun nopeaa ja tänään myös tarkkaa eli vain yksi sakkokierros. Ja hiihtokin mielestäni ihan positiivinen omaan tasoonsa nähden eli jäi 1:38 ladulla nopeimmalla.
Laitinen otti hylkäyksen avattuaan aseen lukon ennen matolle tulemista. Mäkäräisen kommentin mukaan tuota oli Laitiselle ehkä tapahtunut useamminkin, mutten nyt alkanut etsiä oliko tuosta tarkempaa tietoa jossain uutisessa.

Naisissa Minkkinen putosi yhden sijan sijalle 25. Hänellä hiihto on taas olympialaisten jälkeen paranemaan päin. Ei mitenkään loistokasta mutta ei niin huonoa kuin Pekingissä. Ladulla jäi sen 1:25 kärkeen. Ammunta oli nopeaa mutta tänään kaksi sakkoa. Toisen kun olisi jättänyt ottamatta, niin olisi saattanut olla 20 parhaan joukossa.
Ederillä olisi hyvän pikakisan jälkeen ollut loistava mahdollisuus ottaa kauden paras sijoitus, mutta ammunta oli taas kerran se kompastuskivi. Seitsemän sakkoa ja tietysti viimeinen paikka neljällä ohilaukauksella oli ihan katastrofi. Lisäksi kilpailun hitain penkka-aika jääden minuutin nopeimpaan pelkästään siinä. Hiihto oli ihan ok ja vaikka eroa tuli ladulla 42 sekuntia nopeimpaan, niin siinä varmaan osasyynä tuo reilun kilometrin ylimääräinen matka joka söi voimia.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Mäkäräinenkin sai yhden kristallipallon lisää näin eläkepäivillä. Zaitsevan käry tähän johti. Katoin alkuun, että mitä hittoa se Willem Dafoen kanssa nostelee yhdessä kristallia. Sehän olikin kuitenkin Tora Berger, jonka kanssa siis ilmeisesti jakoivat tämän cup-voiton.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Ederin suoritustaso on tälläkin kaudella ollut sitä tuttua tarinaa eli parhaimmillaan viiden joukossa, useimmiten parinkymmenen sakissa ja joskus tuloslistan loppupäässä. Koska hän on kuitenkin naisten maajoukkueen syömähammas, luulisi jonkinlaista suoritusvarmuutta esiintyvän, mutta joko hänellä ei riitä henkinen kantti siihen tai sitten hän vain on tuollainen urheilija. Hiihtovauhdissa yksi parhaimmista, mutta osumisprosentissa hän antaa liikaa etumatkaa muille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös