Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 022 705
  • 61 554

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Ukraina käy puolustussotaa ja puolustussodassa ei ole tarkoitus estää maahan tunkeutumista, vaan tuhota tai lamannuttaa vihollinen.

Tämä on sodankäynnin aivan perustaa.
Luepa nyt uudestaan mitä sanoin. Kyllä, Ukraina käy nyt puolustussotaa, mutta Venäjä painostaa todella lujaa siviilikohteita pommittamalla. Jos Ukraina NYT tekee rauhansopimuksen, Venäjän valtaamat alueet jäävät Venäjän hallintaan. Kun nyt luet uudestaan, mitä sanoin, niin sanoin, että jotta tästä sodasta tulee Ukrainalle hyvä tulos, sen on kyettävä hyökkäyssotaan. Sen on kyettävä puskemaan Venäjä pois niiltä alueilta, jotka aikoo pitää tehdessään rauhansopimuksen.

Lisäys: Ei sillä, etteikö Ukrainan puolustussota olisi kunniakasta ja estäisi Venäjää etenemästä, mutta Venäjä tulee painostamaan Ukrainan sille epäedulliseen rauhaan, jos Ukraina ei saa otettua aloitetta.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän siellä olla kohta valmiina yrittämään Kiovan valtausta.
Niin kauan ovat nyt vetäneet henkeä ja oikoneet rivejään/huoltoaan että luulisi että kohtapuoliin hyökkäävät.
Jollain tavalla ollaan sodan ratkaisuhetkillä kun hyökkäys alkaa, siinä menee nopeasti Ukraina kahtia jos Kiova kaatuu.

Olisi kyllä mukava tietää, mitä läntisessä Ukrainassa on saatu näiden kahden viikon aikana aikaan joukkojen organisoinnin, kokoamisen ja varustamisen osalta. Jos kaikki kokeneet ammattijoukot ovat Kiovan ja itäosien moteissa, niin maan meno kahtia ei ole ainut ongelma.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Tuli mieleen tuosta Lavrovin torstaisesta "Venäjä ei aio hyökätä muihin maihin" lausunnosta että millä sanoilla saksalaiset aikoinaan lupasivat olla hyökkäämättä enää muihin maihin?

Jos ottaa otteen vaikka Hilterin puheesta (englanniksi) 6.10.1939 Puolan valtauksen jälkeen. Laitan spoileriin, kun on sen verran pitkä. Kaikenlaisia sopimuksia ja ystävyyden merkkejä annetaan Euroopan pienemmille maille.

First. Germany has concluded non-aggression pacts with the Baltic States. Her interests there are of an exclusively economic nature.

Second. In former times Germany never had any conflict of interests or indeed litigation points with the Northern States and she has none today either.

Third. Germany has taken no steps in regard to the German territory handed over to Denmark under the terms of the Treaty of Versailles; she has, on the contrary, established local and friendly relations with Denmark. We have claimed no revision, but we have concluded a non-aggression pact with Denmark. Our relations with that country are thus directed toward unswervingly loyal and friendly co-operation.

Fourth. Holland: the new Reich has endeavored to continue the traditional friendship with Holland; it did not take over any differences between the two States nor did it create new ones.

Fifth. Belgium: immediately after I had taken over the Government I tried to establish friendly relations with Belgium. 1 renounced any revision as well as any desire for revision. The Reich has put forward no claim which might in any way have been regarded as a threat to Belgium.

Sixth. Switzerland: Germany adopted the same attitude toward Switzerland. The Reich Government has never given the slightest cause for doubt regarding their desires to establish friendly relations with the country. Moreover, they themselves have never brought forward any complaint regarding the relations between the two countries.

Seventh. Immediately after the Anschluss [with Austria] became an accomplished fact, I informed Yugoslavia that the frontier in common with that country would henceforth be regarded as unalterable by Germany and that we wished only to live in peace and friendship with that country.

Koko puhe: Berlin, Reichstag -- Speech of October 6, 1939
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Tää menee vähän ohi ketjun aiheesta, mut mitä jos rupeais tekemään poliisille ilmoituksia, että noissa tietyissä venäläisten omistamissa kiinteistöissä on esim. kannabiskasvattamo? Poliisi voi ratsata ne ilman sen kummempia kyselyitä ja pääsee hajulle mitä siellä puuhataan.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Ei ole mitään täydellistä vaihtoehtoa - Putin saa voiton ja jatkaa vallassa: fasismi ja imperialismi voittavat, ja niiden metodit voittavat ja jatkuvat. Vapautta on puolustettava tai sillä ei ole sisältöä. Kaikesta ei voi käydä kauppaa.
Täsmälleen samaa mieltä olen. Taistella pitää. Eniten käy sääliksi ukrainalaiset ja ne maailman köyhät, joilla ei ensi talvena ole ruokaa.

Pistää niin paljon vihaksi, etten hetkittäin tiedä miten olisin. Suututtaa myös suunnattomasti kaikki ne toimijat, jotka ovat investoineet Venäjälle makeiden tilien joukossa. Idiootit.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Et taida tietää, miten sodat toimii? Niin kauan kun Ukraina ei pysty alkaa lyömään miehittävää joukkoa takaisin ja toinen osapuoli painostaa siviileihin kohdistuvilla iskuilla, niin sekä tulitauko- että rauhanneuvotteluissa Ukraina joutuu luovuttamaan alueita. Ukrainalle on hirveän tärkeää paitsi pystyä estämään maahan tunkeutuminen, myös pakottaa Venäjä perääntymään.
Niin kauan kuin Venäjälle tehdään selväksi että pakotteet pysyvät päällä kunnes viimeinkin ukko on vedetty takaisin Z-maahan, mitään alueita ei luovuteta.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Näistä alueluovutuksista ja myönnytyksistä puhuttaessa pitäisi ehdottomasti ottaa opikseen Suomen sodista. Jos itsenäiseen valtioon hyökätään, lavastetaan (tai väitetään) itsenäisen valtion hyökänneen / tehneen jotain, niin millä keinolla joku oikeuttaa rauhanneuvotteluissa luovuttamaan hyökkääjälle jotain? Miksi se raja ei voi olla siinä kohtaa jatkossakin, jossa se oli ennen sotaa? Jos taas kerran jaetaan Ukrainasta hiukan paloja Venäjälle, niin ei olla opittu toisen maailmansodan jälkeen yhtään mitään.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuli mieleen tuosta Lavrovin torstaisesta "Venäjä ei aio hyökätä muihin maihin" lausunnosta että millä sanoilla saksalaiset aikoinaan lupasivat olla hyökkäämättä enää muihin maihin?

Jep. Ja muistaakseni itse Stalin antoi Baltian maille tukikohtasopimuksen solmimisen yhteydessä "bolsevikin kunniasanan", jossa vakuutti, että Neuvosto-Venäjä ei tule puuttumaan maiden suvereniteettiiin tai yhteiskuntajärjestykseen, eikä tule tyrkyttämään kommunismia näille.
 

sohvakoutsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hermes

Siellä on pommitettu entistä MIG moottoritehdasta, joka ilmeisesti sijaitsee vain 50 mailia Puolan rajasta, tuosta ei parane Venäjän poikien ainakaan enää lähemmäksi mennä, tai ww3 alkaa ihan oikeasti olla liian lähellä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Aamu-uutisissa kerrottiin että YK:n turvallisuusneuvoston pitäisi kokoontua tänään itäisen terroristivaltion vaatimuksesta selvittämään USA:n biologisten aseiden kehittämistä Ukrainassa. Pidin aiemmin hyvin epätodennäköisenä skenaarioita siitä että paskamaa laajentaisi kansanmurhakalustossa repertuaaria konventionaalisia (sisältäen toki mm. ne termobaariset) aseita laajemmalle ihan sen takia kun tuotto-panos suhteessa perinteisellä räjähteellä saa paljon enemmän tuhoa aikaan verrattuna kemiallisiin tai edes biologisiin, ja etenkin jälkimmäisistä ei voi kukaan sanoa miten niiden leviämisen kanssa käy yhtään pidemmällä tähtäimellä.

Mutta tosiaan kun siellä nyt terroristivaltio perinteiseen tyyliinsä rakentaa taas uutta "asiassa on monta puolta ja joidenkin mukaan siellä terroritekoja tekee kyllä NATO ja USA ja homot ja natsit ja juutalaisetkin sekä avaruusoliot eikä ainakaan pyhän venäjän isänmaan äidinkasvojen hyväilijät" -narratiivia, niin riski biologisen (ja varmaan myös kemiallisen) terrorihyökkäyksen aloittamiselle Ukrainan lähinnä siviiliväestöä vastaan on kohonnut aiemmasta.

Ilmeisesti se Kiovaan suunnattu possujuna on saatu lopulta hajautettua etuosiltaan tuliasemiin. Toki tätä on odotettu jo viikko, mutta nyt siellä on myös se Kiovan tuhonta todennäköisesti alkamassa lähiaikoina. En tiedä onko ajoitus taas jotain terroristivaltion nerokkaan johtajan suurinta oveluutta että "kansanmurhataan viikonloppuna, niin eivät saa lännessä asetettua pakotteita", hyvin saman oloisesti itse sodan aloittamisenkin kanssa. Tuskin ne sattumalta aloittivat sodan torstaina aamusta kun hyvin perusteltua oli odottaa että kv-yhteisöllä menisi ensimmäiset 2 päivää kokoontua ja siihen vielä viikonloppu päälle ettei sanktioita ehtisi napsahtaa neukuille ennen kun suuri ja mahtava rauhanturvaoperaatio on jo valmis ja homonatsi syösty vallasta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Siellä on pommitettu entistä MIG moottoritehdasta, joka ilmeisesti sijaitsee vain 50 mailia Puolan rajasta, tuosta ei parane Venäjän poikien ainakaan enää lähemmäksi mennä, tai ww3 alkaa ihan oikeasti olla liian lähellä.

Kuten jo aiemmin totesin, jossain kohtaa Venäjä voi hyvinkin testata NATOn yhtenäisyyttä laukaisemalla "vahingossa" jonkun ohjuksen Puolan puolelle. Se ei vielä riitä sodan alkuun mutta jonkin vastareaktion voi synnyttää.
 

Stintti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Lapin kiekkoilu
Tämä on kyllä totta. Jopa osalla KHL miljönääreistä oli todellisia vaikeuksia päästä tuolta pois. Kovalla rahalla, suhteilla, konsulaattien avustuksilla sitten lopulta pääsivät.

Huippujääpalloilija voi olla ammattilainen Venäjällä ja tienata sen 5000- 7000 euroa käteen kuukaudessa, mutta ei noilla rahoilla pysty yksityiskoneisiin tai junailemaan privaattikyytejä varsinkaan kun oleilevat noissa joukkueissa. Ovat kuin armeijassa ja käsi pystyyn kuinka moni tiesi Määtän edes olevan jääpalloilija tai pelaavansa ammatikseen Venäjällä... Hänelle tuskin konsulaatit soittelevat et tarviiko jeesiä.

Todennäköisesti toivoo joka sekunti pääsevänsä vain ehjänä takaisin.
Aika luotettavasti lähteestä kuulin, että SKA:sta kyseinen suomalaisjääkiekkolija ei pääse pois ilman 1,2 miljoonan euron korvausta..
 
Suosikkijoukkue
HIFK

Siellä on pommitettu entistä MIG moottoritehdasta, joka ilmeisesti sijaitsee vain 50 mailia Puolan rajasta, tuosta ei parane Venäjän poikien ainakaan enää lähemmäksi mennä, tai ww3 alkaa ihan oikeasti olla liian lähellä.
Tästä tuli valtava räjähdys ja redditissä joku sanoi, et tuolla väsätään bayktareja. Toivotaan, että ei. Itseäni ei tuo rajan läheisyys mietitytä, 50 km on kuitenkin edelleen kaukana.
 

Emiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jep. Ja muistaakseni itse Stalin antoi Baltian maille tukikohtasopimuksen solmimisen yhteydessä "bolsevikin kunniasanan", jossa vakuutti, että Neuvosto-Venäjä ei tule puuttumaan maiden suvereniteettiiin tai yhteiskuntajärjestykseen, eikä tule tyrkyttämään kommunismia näille.

Eiköhän samanlainen kunniasana kuulla tänään Salen pirautellessa Putinille.
Sitten onkin taas kaikki hyvin ja voidaan huokaista ja ottaa aikalisää ja hyssytellä.
 

Luke21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Eiköhän samanlainen kunniasana kuulla tänään Salen pirautellessa Putinille.
Sitten onkin taas kaikki hyvin ja voidaan huokaista ja ottaa aikalisää ja hyssytellä.
Tätä pelkään kanssa, että Suomi ei yksinkertaisesti pysty irtautumaan suomettumisesta ja Venäjän pelosta, lopulta katastrofaalinen sopimus tai yksin jääminen selitellään nerokkaaksi liikkeeksi poliitikkojen toimesta. Yksi sukupolvi liian aikaisin tuli tämä tilanne, maata johtaa vielä liikaa YYA/Kekkos-virittyneitä poliitikoita
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olen välillä katsonut tältä kanavalta videoita liittyen sodan etenemiseen, en ihan päivittäin, mutta aina kun vastaan tulee. En ota kantaa miten ajan tasalla tai totta nuo jutut on, mutta aikalailla päivittäin tuolla käydään tilanteita läpi. Jos joku nyt ei ole noita nähnyt.
 

Brejk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, ENCE
”Täällä ollaan ja töitä tehdään. Lisäksi lauletaan kansallislaulua z-muodossa. Kivaa on”.

Kysymys kuuluu mitä ihmettä Määttä tuolla vielä ylipäätään tekee? Oksettava tapaus.

Vittu nyt joku roti näihin haukkumisiin. Helppo täältä Suomesta huudella kun ainoa vaikutus omaan elämään on kalliimpi bensa. Monella urheilijalla Venäjällä voi olla sopimus semmoinen, että ei sitä noin vaan ilman sakkoa lähdetä purkamaan. Ja ne sakot voi olla sen suuruiset että ei yksinkertaisesti ole mahdollista sopimusta purkaa.

Määttä esimerkiksi kärsii Venäjän toimista varmasti enemmän kuin kukaan täällä ja silti olette valmiita naulimaan kaverin ristiin. Menkää itseenne ja yrittäkää ymmärtää, että ei ne kaikki urheilijat ole siellä samassa tilanteessa.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Kuten jo aiemmin totesin, jossain kohtaa Venäjä voi hyvinkin testata NATOn yhtenäisyyttä laukaisemalla "vahingossa" jonkun ohjuksen Puolan puolelle. Se ei vielä riitä sodan alkuun mutta jonkin vastareaktion voi synnyttää.

Tai joku epätoivoinen Ukrainan armeijan sotilas ampuu raketin puolan puolelle lavastaakseen Venäjää ja samalla toivoen että Nato tulisi väliin.

Mistä näitä tietää..
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Vittu nyt joku roti näihin haukkumisiin. Helppo täältä Suomesta huudella kun ainoa vaikutus omaan elämään on kalliimpi bensa. Monella urheilijalla Venäjällä voi olla sopimus semmoinen, että ei sitä noin vaan ilman sakkoa lähdetä purkamaan. Ja ne sakot voi olla sen suuruiset että ei yksinkertaisesti ole mahdollista sopimusta purkaa.

Määttä esimerkiksi kärsii Venäjän toimista varmasti enemmän kuin kukaan täällä ja silti olette valmiita naulimaan kaverin ristiin. Menkää itseenne ja yrittäkää ymmärtää, että ei ne kaikki urheilijat ole siellä samassa tilanteessa.

Pakkaa itsensä ja perheensä junaan ja matkustaa Suomeen. Sanoo niille, että maksan maksan sakon sitten Suomessa tai soittaa perään. Sitten, jos kyselevät, niin sanoo, että olen jo maksanut. Jos vielä kyselevät, niin sanoo, että te olette minulle 1,2 miljoonaa velkaa. Mikä tässä nyt on niin vaikeaa?
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Unkarin pääministeri Viktor Orban on sanonut Facebookissa julkaisemallaan videolla, että Euroopan unioni ei ole asettamassa pakotteita Venäjältä tuotuun kaasuun tai öljyyn, kertoo Reuters.

- Meille tärkein asia on päätetty suotuisasti. Öljyyn ja kaasuun ei kohdistu sanktioita, joten Unkarin energiavarannot on turvattu edessäolevan ajanjakson ajan, Orban sanoi.

Suomen pääministeri Sanna Marin (sd) sanoi eilen torstaina, että EU käytännössä rahoittaa Venäjän hyökkäystä Ukrainaan jatkamalla öljyn ja kaasun tuontia Venäjältä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
”Täällä ollaan ja töitä tehdään. Lisäksi lauletaan kansallislaulua z-muodossa. Kivaa on”.
Vaikka on ulkopuolelta helppo sanoa, että Määtän olisi pitänyt lähteä joukkueesta ja Venäjältä, tai vähintäänkin kieltäytyä tuosta teatterista, niin yritän silti ymmärtää mistä tässä hänen kohdallaan on kyse.

Tuossa lajissa lienee sellainen tilanne, että ammatikseen pelaaminen ei ole mahdollista välttämättä missään muualla. Eli jos tuolta lähtee, niin ura päättyy siihen - tai ainakin ammattilaisura. Oikea ratkaisu se tässä tilanteessa toki olisi, mutta ei helppo. Ammattilaisena pelaaminen on ollut hänelle varmasti suuri unelma, jota on päässyt Venäjällä toteuttamaan. Ei ole helppo asia jättää sitä kaikkea yhtäkkiä taakseen.

Jokaisen on helppo huudella näistä asioista takavasemmalta, kun ei itse ole asemassa, että tarvitsisi tehdä mitään uhrauksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös