Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 199 233
  • 62 103

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Tämä on vähimmäislähtökohta. Toivotaan, että tähän suuntaan päästään ja siitä eteenpäin mm. Venäjän ydinaseiden riisumiseen.
Se voi olla liiallinen toive, koska länsi taatusti varoo nöyryyttämästä Venäjää. Tämä koko tilanne pitää purkaa niin, että mitään elämää suurempaa jää kytemään. Nythän sinne on syntymässä sopivahko maaperä lännen syyttämiselle kun taloudelta putoaa pohja. Eli jahka rikolliset on saatu tuomittua ja Ukraina takaisin jaloilleen, pitää alkaa jossain vaiheessa liennyttämään ja tukemaan myös Venäjää. Mutta sen Venäjän pitää vain olla ihan eri mallinen kuin tämä nykyinen.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Venäjän johto ei usko, että edes oman kansan hallitseminen onnistuisi ilman valehtelemista, kiristämistä ja terroria. Aika itsestään selvää, että sotatoimet Ukrainassa muuttuvat korostuneella tavalla siviilien terrorisoinniksi, kun tavoitteita ei saavutettukaan parissa päivässä. Putin taitaa muutenkin olla jo ns. all-in, mikä on huolestuttavaa ottaen huomioon se, että normaalitilanteessakaan kaveri ei paljoa anna arvoa ihmishengille – oli kyse venäläisistä tai muun maan kansalaisista.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos Putin on vakavasti sairas, tai saanut slaageja, niin minkä helvetin takia muut edelleen tanssivat hänen pillin mukaan? Ei Putin ole seurauksia sitten katselemassa.
Koska on selvää etteivät kaikki yhtäkkiä käänny Putinia vastaan. Jos yksittäiset ihmiset kääntyvät, niin heidät "poistetaan yhtälöstä" hyvin nopeasti.

Eikä siellä varmasti valtion ylin johtokaan varmuudella tiedä mikä Putinin terveydentila on.
 

smugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Arvelisin, että Suomessa venäjänkieltä osaa korkeintaan parisataa tuhatta ihmistä. Voin olla väärässäkin, mutta en usko, että ainakaan paljon enempää löytyy venäjänkielen taitavaa porukkaa. Olen silti hämmästynyt, jos Venäjän 144.000 miljoonasta asukkaasta ei osaa kuin parisataa tuhatta asukasta englantia. Tuon 200.000 tilalle voi vaihtaa vaikka 100.000 tai 300.000 tai mikä oikea lukema nyt sitten onkaan. Eikö Venäjällä opeta kouluissa englantia, jos sitä osataan yhtä vähän kuin Suomessa venäjää? Jos tämä pitää paikkansa, niin en yhtään ihmettele venäläistän tyhmyyttä.
Vähän offtopic, mutta käykö jengi Venäjällä koulussa yleisesti? Vai onko se vaan rikkaiden lapsien harrastelua. Sellainen kuva vaan syntynyt tuosta maasta, että siellä about kaikki olisivat elämäm koululaisia.
 

hammerhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Jos Putin on vakavasti sairas, tai saanut slaageja, niin minkä helvetin takia muut edelleen tanssivat hänen pillin mukaan? Ei Putin ole seurauksia sitten katselemassa.

Olihan Hitlerkin viimeisin vuoden tai pari fysiikaltaan ihan arkkukamaa, ei ollut vaikutusta lähipiirin uskollisuuteen.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Isku suoraan kerrostaloalueelle. Kymmenien tai satojen rakettien tulimeri. Saatana että pistää vihaksi.



Näiden kuvien jälkeen on päivän selvää, että jos ja kun rauha joskus syntyy, on rauhanehtojen ensimmäinen vaatimus sotarikosoikeudenkäynti Haagissa. Luulen, että Putinia ei sinne saada. Sille käy kuten Gaddafille, joka löydettiin jostain viemäristä ja väkijoukko lynkkasi sen.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Koska on selvää etteivät kaikki yhtäkkiä käänny Putinia vastaan. Jos yksittäiset ihmiset kääntyvät, niin heidät "poistetaan yhtälöstä" hyvin nopeasti.

Eikä siellä varmasti valtion ylin johtokaan varmuudella tiedä mikä Putinin terveydentila on.

No joo, totta kirjoitat. On se vaan helvetin surullista, jonkun pitäisi nyt näyttää esimerkkiä ja uhmata. Ehkä muut liittyisivät joukkoon. Tai sitten ei.
 

Zigismund

Jäsen
Itse olen yllättynyt, kuinka vanha Venäjän propaganda kansalaisiin on. Tiesin, että sitä harrastetaan, mutta jotenkin ajattelin sen vuosien myötä menettäneen tehoa merkittävästi. Nyt, kun näitä joitakin venäläisten ulostuloja on lukenut, niin aika hämmentynyt olo on.

HS:ssä on artikkeli, jossa Irina Grigor on tehnyt väitöskirjan Venäjän propagandasta kansalaisiin. Vuonna 2012 venäläisistä 74 prosenttia suhtautui myönteisesti ukrainalaisiin. 2014, kun Venäjä alkoi lietsoa uhkakuvaa ukrainalaisista myönteisyys oli enään 28 prosenttia.

Todennäköisesti tämäkin artikkeli on täällä jo ollut.

 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Venäläinen sodan hallitsemisen strategia on aiheuttaa siviiliväestölle tuhoa. Edellisen kerran Syyriassa ja sen jälkeen Itä-Ukrainassa ilman virallista osuutta. Taustalla on arvio siitä, että siiviileihin kohdistuvat tuhot syövät vastapuolen armeijan taistelumoraalia ja siviilien tukea omalle johdolleen. Seuraavaksi on vuorossa jokin sairaala, jossa siviilejä hoidetaan.

Karua tekstiä, mutta näin Venäjä toimii.
Vaikea kuvitella, että ukrainalaisten taistelutahto ja tuki omille ainakaan laskisi tällaisten toimien myötä.

Olisi mielenkiintoista päästä Putinin pään sisään ja tietää, oliko hän oikeasti niin harhainen, että kuvitteli ison osan Ukrainaa toivottavan venäläiset hallitsijat tervetulleiksi. Sääli, että Venäjän johdossa ei ymmärretä sitä, että pehmeällä vaikuttamisella (toimivat kauppasuhteet, yliopistojen vaihto-ohjelmat, tv- ja leffatarjonta jne. jne.) nämä Itä-Euroopan valtiot voisivat isoine venäläisvähemmistöineen olla nykyisin hyvinkin venäläismyönteisiä ja Venäjällä oikeasti kulttuurista etupiiriä Euroopassa. Venäjä on valinnut roistovaltion tien, jolloin "etupiiri" kääntyy tietenkin ennustettavaan länteen.

Niin valitettavaa, että Venäjän johdossa ei nähdä asiaa näin.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Venäjällä mielenosoituksissa pidätettyjen määrä on noussut yli kuuteen tuhanteen. Pakko ihailla niitä, jotka kirjaimellisesti henkensä uhalla vastustavat despoottihallitsijaansa seurauksista välittämättä. Kaverini, joka on asunut Venäjällä pitkään ja tuntee sieltä paljon ihmisiä, raportoi etenkin korkeakoulutettujen olevan pääsääntöisesti valtavan pettyneitä ja suorastaan musertuneita maansa hallinnon toimista. Ja monella heistä on tuttuja ja sukulaisia Ukrainassa myös.

Nyt vain toivoisi konkreettisempia uutisia Putinin lähipiiristä. Kuinka pahasti rivit rakoilevat? On lähes satavarmaa, että iso joukko poliittista eliittiä haluaa pois sodasta, jonka taloudelliset seuraukset ovat paljon raskaampia kuin osattiin kuvitella. EU on vastannut jopa yllättävän järeästi Venäjän toimiin ainakin aiempiin pakotteisiin verrattuna. Venäjän symppaajia ei näy oikein missään.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Ei tuo Venäjän delegaatio kovin vakuuttava ole kokoonpanoltaan, mikäli jotain halutaan saavuttaa neuvotteluissa. Tämmöistä mieltä asuantuntjat. Eipä se ketään yllätä.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin, mitäpä ihminen sanoisi. Tuo oli aikamoinen veto kuitenkin edelleen poliittisesti merkittävältä ihmiseltä.

Olen pitänyt Halosta sivistyneenä ihmisenä. Tämä laskiaisen toivotus on riman alitus. Saa toivottaa laskiaista mutta noin vaikutusvaltainen ihminen saisi kommentoida jotain järkevääkin. Tällaista ei ilmeisesti ole näkynyt.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En tiedä oliko jo täällä mutta Packalenin Tomppa on kaverinsa kanssa ajellut autolla Ukrainaan ihmettelemään menoa paikanpäällä. En tiedä onko vastaavia tapauksia enemmän mutta tiellähän nuo turistit tuolla ovat.
Googlaamalla sain selville, että ilmeisesti tämä Packalen on kansanedustaja? No jos on menossa sinne, niin toivottavasti sotimaan ryssiä vastaan. Ihan turha sinne muuten on mennä muiden tielle.
 

Hexa

Jäsen
Mutta sen Venäjän pitää vain olla ihan eri mallinen kuin tämä nykyinen.
On vaikea uskoa, että länsi neuvottelee enää yhtään mistään Putinin kanssa tämän jälkeen. On melko selvää, että Venäjän johto on vaihduttava tämän jälkeen, ennen kuin länsi suostuu jälleen minkäänlaisiin neuvotteluihin Venäjän kanssa esimerkiksi taloudesta. Kohta Venäjä joutuu tekemään johtopäätökset tilanteesta ja jos haluaa ylläpitää diplomaattisuhteet länteen, niin johdon on vaihduttava.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös