Suomi-sarja 2021–2022

  • 27 809
  • 57

Haukkalaude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Oma veikkaus Suomi-sarjan runkosarjan järjestyksestä pienine perusteluineen. Pahoittelut etten 100% tunne kaikkia joukkueita. Osittain pelaajien arviointi tapahtunut puhtaasti tilastojen valossa. Joukkueiden omat fanit voinee oikoa arvioitani tai kertoa näkemyksiään.

Viihtyisää kautta kaikille. Toivotaan, että Leijonat.tv saadaan toimimaan ennen kauden alkua (en kyllä pidätä hengitystä tämän suhteen).

Sijat 1-2

JHT

Erinomainen valmentaja ja kovia vahvistuksia hankittuna. Näistä nostona voisi mainita Jake Goldowski, Dominik Salama, Mikkel Persson ja tietenkin kokeneen Jarno Palolan paluu Raahen retkeltä. Jesper Jalonen tulee viemään JHT:n kohti runkosarjan voittoa, jos vain pelaajat suorittavat odotetulla tasolla. Joukkueessa on ollut vaihtuvuutta, mutta ihan ykköskorin poistumisia ei ole ollut. Ellei tähän lasketa legenda Sami Markkasen siirtymistä ”jäähdyttelemään” Pyhäjoelle rautaliigaan.

Sijat 1-2

D-Kiekko

Hieman yllättäen nostan D:n suosikiksi. Runko on hyvin säilynyt ja otteet ovat olleet tasaisen vahvoja vuodesta toiseen. Suomi-sarjaan kokeneita pelaajia vilistää riveissä mm. Jussi Viitanen, Henri Niemi ja maalivahti Manu Lähteenmäki. Kokemuksen ansiosta tulee tosissaan tappelemaan runkosarjan voitosta. Päävalmentaja Jari Tapperin kuudes kausi joukkueen peräsimessä alkaa hyvistä asetelmista.

Sijat 3-4

Pyry

Samoilla saatesanoilla kuin D:llä eli runko pysynyt hyvin kasassa. Niko Raiskion vaihdettua maisemaa päävalmentajan paikalta tilalle hyppäsi Kooveen apuvalmentajana toiminut Sakari Salmela. Päävalmentajakokemusta miesten tasolta ei löydy, mutta U20:ssä toiminut päävalmentajana. Kokeneen Waltteri Selimgerein jatko tärkeä asia Pyryn kannalta. Lievänä kysymysmerkkinä on maalivahtipeli ja pystyykö joukkue puristamaan itsestään illasta toiseen kaiken irti.

Sijat 3-4

Hunters

Veikkauksessa niukasti Uudenmaan Suomi-sarjaherruus menee Huntersille. Pekka Siikalan komennossa kauteen lähtevä Hunters on vahvistanut rivejään tukulla Haukoissa pelanneilla pelimiehillä, kuten jo Suomi-sarjajyräksi kutsuttavalla Vikke Terholla sekä nuoremmilla Jere Mannisella, Markku Kitusella ja Franz Sedoffilla. Suurimpana helmenä siirtomarkkinoilta poimituista pelaajista voinee kuitenkin pitää Oscar Leppästä, joka tulee taistelemaan pistepörssin voitosta.

Sijat 5-7

Raahe-Kiekko

Viime kauden runkosarjan voittaja on omissa silmissä paperilla hieman heikentynyt. Palolan paluu JHT-paitaan ja Valtteri Nousiaisen siirtyminen SaPKon riveihin olivat isoimmat menetykset, joita ei ole helppo paikata. Laser HT:n viime kauden kokoonpanosta on kentällisen verran siirtynyt pelaajia ”etelään” kiekkoilemaan. Viime vuoden Laseria kuitenkin katsoessa varsinaisesti suurista tähdistä ei ole kyse. Kovaksi hankinnaksi voi osoittautua Kärppien U20-joukkueesta hankittu Joona Kiviniemi. Lisäksi odotan Eepi Ihmeen tasonnostoa paremmassa seurassa.

Sijat 5-7

Karhu HT

Viime kauden mestari taistelee jälleen runkosarjassa samoista sijoista, kuin mestaruuskaudella. Paperilla joukkue on valmennusta myöden heikentynyt, mutta Julius Harttusen ja Kasperi Nuton ansiosta Karhu taistelee voitosta ketä vastaan vain. He ovat niitä tämän sarjan todellisia ylikylän jätkiä. Esko Gröhnin ja Lauri Salmen paluu karhupaitaan oli varmasti myös joukkueelle mieluisa asia. Paljon sijoitukseen vaikuttaa se, kuinka isolla kokoonpanolla päästään lähtemään vieraspeleihin. Kotona Karhu on hankala kaadettava.

Sijat 5-7

Haukat

Viime kauden komeetta Mighty Hawks of Monte Carlo. Vuoden Suomi-sarjavalmentaja Räihän johdolla toiseen kauteen. Runko säilyi kiitettävällä tavalla kasassa. Tärkeimpänä palasena oli viime kauden parhaan pelaajan ja maalivahdin Samu Mäkisen jatkosopimus haukkanuttuun. Välillä mies oli ilmiömäinen ja onkin syytä ihmetellä miten ihmeessä mies jatkaa pelejä tällä tasolla. Tekeminen Haukoissa on mennyt oikeaan suuntaan. Tärkeintä on löytää tasaisuus otteluiden sisällä ja saada voittojen myötä nuoren järvenpääläisjengin pelaajat uskomaan, että tännekin voi tulla menestystä runkosarjassa. Ja sitten nimi mieleen: 47 Jani Könönen tulee murtautuun sarjan eliittiin.

Sijat 8-10

HCIK

Viime kauden runkosarjan kakkonen. Kovat menetykset Leppikoski, Konttila ja Siiki. Tehoja lähti hurja määrä, joten kuka nappaa ratkaisijaroolin, kun he kolme pystyivät parhaimmillaan ratkomaan pelejä omalla erinomaisella viimeistelyllä. Valmentajaruletti kävi vielä kauden alla ja nyt komennon otti ex-pelaaja ja viime kausien apukoutsi Rasmus Varheenmaa. Sijoitukseen vaikuttaa paljon myös vieraspelien kokoonpano ja sen ohuus/laajuus. Kristian Tikka jatkoi kirkkaimpana tähtenä.

Sijat 8-10

Titaanit

Titaanit jatkaa omaa pyyteentä työtään. Maalivahti Jakob Brander tulee nostamaan kotkalaisten asemia, mikäli jatkaa harjoituspeleissä nähtyjä otteita. Ensimmäisen kokonaisen kauden päävalmentajana aloittava Henri Holmström tulee jäämään monen mieleen tunteella pelissä elävänä vaihtoaition piristäjänä. Oma veikkaus on, että jossain kohtaa voi läikkyä myös yli. Vertti Vuoksiala tulee ottamaan suuren roolin puolustuspäässä ja hyökkääjistä odotuksia kohdistuu Santeri Salmiseen, Veeti Kaplakseen ja Oskari Tauriaiseen.

Sijat 8-10

S-Kiekko

Kato pelaajistossa varsinkin alueen rautaliigan suuntaan on ollut kova. Juho Nikun lähteminen Virkiään on saatu jotenkin korvattua Topi Salokannaksella, joka liittyi FPS:n riveistä. Tosin pelejä viime kaudelta miehellä ei ole tilillä yhden yhtäkään. Sirviön perheen yksi pojista eli Riku tilkitsee myös seinäjokisten maalia. S-Kiekko-Haukat onkin ensi kaudella todellinen perhetapahtuma. S-Kiekon joukkue ennen kauden alkua näyttää muuten hieman ohkaiselta ja ilman vahvistuksia kausi voi olla raskas. Menetyksiä on paikattu U20 Mestis-pelaajilla. Päävalmentaja Pasi Määttäsellä onkin iso työ saada S-kiekko takomaan voittoja. Jesper Peltolan pitää hyökkäspäässä näyttää muillekin mallia ja onnistua isosti.

Sijat 11-12

Muik Hockey

Kyllä, luitte oikein Muik ei ole viimeinen. Eikä edes toiseksi viimeinen. Luotettava Biskop jatkaa maalilla (kun siirtokin saatu joku hetki sitten kirjattua järjestelmiin). Muikissa nähdään myös jenkkipeluri suoraan Israelin liigasta. Lieneekö ensimmäinen pelaaja sieltä Suomen valtakunnalliseen sarjaan? Valtteri Kotasen paluu Ruotsin ykkösestä lienee iso asia Muikkilaisten puolustukseen. Sitäkin tärkeämpi on Carl-Axel Braskénin paluu hyökkäykseen, sillä hän tulee olemaan ihan kärkipäässä pistepörssissä.

Sijat 11-12

Riemu

Riemun viime kausikaan ei hurraa-huutoja aiheuttanut. Joukkueen suurin tähti Mikko Hyvönen pakkasi tavarat ja lähti pelaamaan Klaukkalaan Etelän rautaliigaa. Lauri Viitasen paluu vahvistaa puolustuspäätä ja muutenkin runko on säilynyt. Kaikkinensa iso kysymysmerkki. Voi myös taistella aivan eri sijoista, jos peli lähtee rullaamaan ja kärkiketjujen miehet nostaa tasoaan.

Sijat 13-14

Laser HT

Runkopelaajia lähtenyt iso kasa lähialueen muihin seuroihin. Raahe-Kiekko tässä parhaiten kunnostautuneena. Maalivahtiosasto todella iso kysymysmerkki. Kolme maalivahtia, joiden tilastot eivät varsinaisesti kieli yhdenkään olevan ihan ykköskorin maalivahti. Todella iso vaihtuvuus ollut edelliskauden jälkeen. Korvaavat pelaajat lieviä kysymysmerkkejä. Joukkueen keski-ikä yksi sarjan nuorimmista ellei nuorin. Joonas Jakola edustaa jatkuvuutta ja häneltä voinee odottaa kärkihyökkääjän paikan lunastamista joukkueessa. Vili Kauppinen voinee ottaa myös kokemuksen ansiosta uutena tulijana isompaa roolia. Kaikkinensa monen pelaajan pitää yllättää, jotta Laser voi välttää karsinnat.

Sijat 13-14

HC Giants

Poissa on kolme neljästä kärkipään tekijästä. Tokihan voi vielä olla, että Niklas Westerlund innostuu vielä pelaamaan, jolloin Giantsin asema voi tästä nousta. Paljon on erilaisia ulkomaan alasarjoista tulleita, joiden taso ei ainakaan tilastopalvelua seuraamalla ole varsinaisesti vakuuttanut. Paljon on Jesse Peltosen harteilla. Aikamoisia venymisiä pitää myös maalivahtiosaston tehdä, jotta Hollolan Jätit taistelee illasta toiseen voitosta. Potentiaalinen putoaja tässä vaiheessa.
 

The Rock

Jäsen
Heitetäänpä oma lusikka soppaan ja veikkaukset pöytään sen suurempia perustelematta (joukkueet koreissa aakkosjärjestyksessä):

1. kori – D-Kiekko, Hunters, JHT, Pyry & Raahe-Kiekko
2. kori – Haukat, HCIK, Karhu HT, Muik Hockey & Titaanit
3. kori – HC Giants, Laser HT, Riemu & S-Kiekko

Se on jälleen selvää, että metsäänhän nämä heitot suurilta osin taas menevät, mutta saapahan sitten keväällä naureskella kuinka kujalla sitä tuli oltua...
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Sarjakärki Pyryssä koronaa. Tulevan viikonlopun HC Giants-ottelut siirretty pelattavaksi lokakuussa ja tammikuussa. Erittäin harmillista tälläinen keskelle hyvin alkanutta kautta, mutta ei asialle mitään mahda.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tänään sitten Raahessa juhlitaan seuran kaikkien aikojen ottelutilaston kärkeen siirtynyttä Joni Suomista. Raahe-Kiekko julkisti tribuuttivideon, jossa entiset pelikaverit ja valmentajat pääsevät ääneen kertomaan tarinoita pitkän uran varrelta.



 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Suomi-sarjan kevätkauden aloitus siirtyy. Tulevana viikonloppuna pelattavaksi tarkoitetut ottelut on siirretty helmikuun alkuun. Sarjan jatkosta keskustellaan maanantaina 10.1., kun rajoitusten jatkumista koskeva tilannekuva on tarkentunut.

 

The Rock

Jäsen
Suomi-sarjan kevätkauden aloitus siirtyy. Tulevana viikonloppuna pelattavaksi tarkoitetut ottelut on siirretty helmikuun alkuun. Sarjan jatkosta keskustellaan maanantaina 10.1., kun rajoitusten jatkumista koskeva tilannekuva on tarkentunut.
Eipä yllätä ja tuskin jäävät ottelusiirrot tähän, kun katsoo koko maan koronatilannetta sekä sitä, miten siihen rajoitusten yms. avulla reagoidaan.

Jokohan olisi jo nyt aika unohtaa ne ylemmät ja alemmat jatkosarjat sekä pyrkiä pelaamaan edes runkosarja kunnialla päätökseen?
 

Janatuine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Saapa nähdä käykö taas samat kuin edellisellä ja sitä edellisellä kaudella? Kukaan ei tipu mihinkään, eikä nouse. Koronapannukakkua koko rahan edestä.
 

Onnenpyörä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi-sarjajoukkueet
OP on samoilla linjoilla The Rockin kanssa. Runkosarja pelataan jollakin keinolla päätökseen ja kaksi parasta Mestiksen karsintoihin, mikäli niitä yleensä pidetään. Muut Suomi-sarjajoukkueet saavat jo keskittyä seuraavaan kauteen.

Kärsimystä on ollut enemmän kuin "laki sallii"! Toivottavasti sarjaa täydennetään 2. divisioonan kärkijoukkueilla, joille nousumahdollisuus todella suotakoon. Haave kaksilohkoisesta Suomi-sarjasta elää edelleen, ainakin OP:n mielessä – ensi maanantain yhteispalaverissa ko. asiaa kannattaa jo alustavasti pureskella.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Haave kaksilohkoisesta Suomi-sarjasta elää edelleen, ainakin OP:n mielessä – ensi maanantain yhteispalaverissa ko. asiaa kannattaa jo alustavasti pureskella.
On tästä asiasta mitä mieltä hyvänsä, niin siellä on palaverissa varmasti vähän akuutimpeja asioita pöydällä nyt, kuin ensi kauden pelaamistapa. Todella harmittavaa tämä tilanne nyt, sillä erittäin mielenkiintoinen kausi oli käsillä, mutta toivotaan, että tämä nyt edelleen saadaan kunnialla läpi.
 

The Rock

Jäsen
Toivottavasti sarjaa täydennetään 2. divisioonan kärkijoukkueilla, joille nousumahdollisuus todella suotakoon.
Mestiksestä putoaa ensi kaudeksi väkisinkin kaksi joukkuetta lisää Suomi-sarjaan, jolloin joukkuemäärä palautuu normaaliin eli lukemaan 16.

Kakkosdivarista ei tilalle ole tulossa taaskaan ketään, jollei karsintoja pelata tai sarjasta luopumisia tapahdu, sillä en millään usko Jääkiekkoliiton paisuttavan Suomi-sarjaa yli 16 joukkueen sarjaksi.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mestiksestä putoaa ensi kaudeksi väkisinkin kaksi joukkuetta lisää Suomi-sarjaan, jolloin joukkuemäärä palautuu normaaliin eli lukemaan 16.

Kakkosdivarista ei tilalle ole tulossa taaskaan ketään, jollei karsintoja pelata tai sarjasta luopumisia tapahdu, sillä en millään usko Jääkiekkoliiton paisuttavan Suomi-sarjaa yli 16 joukkueen sarjaksi.
En pitäisi kiveen hakattuna että Mestiksestä putoaa joukkueita Suomi-sarjaan tämän kauden päätteeksi. Pahoin pelkään että koronan takia karsintasarja perutaan ja Mestiksen pienetäminen siirtyy ensikaudelle.
 

Onnenpyörä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi-sarjajoukkueet
Eipä olisi viime syksynä uskonut, että ollaan jälleen tällaisessa tilanteessa koronan suhteen. Joukkueet ovat todellakin eriarvoisessa asemassa "kärsimysten" koettelemana. Kaiken lisäksi viranomaisten koronatiedoitus rajoituksista ja toimenpiteistä on sen verran poukkoilevaa, ettei niistä ota Erkkikään selvää!

OP epäilee Espoonmiehen tapaan Mestiksen karsinnan olevan ilmassa kysymysmerkkinä. On niitä suurempiakin tapahtumia peruttu/keskeytetty esim. Nuorten MM-kisat. Viimeistään helmikuun alussa lienee asia ratkaistuna?

Suomi-sarjan uudistamisen osalta en mielipidettäni ole vieläkään valmis muuttamaan. Ruotsin mallin suuntaan toivoisin sarjaa kehitettävän, paitsi sarjanimen osalta. "Ettan" on kuulemma tunnettu nuuskamerkki naapurimaassa. Ruotsista ei sentään kaikesta pidä mallia ottaman!
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
En pitäisi kiveen hakattuna että Mestiksestä putoaa joukkueita Suomi-sarjaan tämän kauden päätteeksi. Pahoin pelkään että koronan takia karsintasarja perutaan ja Mestiksen pienetäminen siirtyy ensikaudelle.
Joo, näin varmaan. Tuntuu vaikealta uskoa, että karsintasarjaan joutuisi mestisjoukkueita pistekeskiarvon perusteella. Kyllä karsinnan toteutuminen vaatii (pitäisi vaatia) sen, että kaikki joukkueet pelaavat täyden sarjan.
 

The Rock

Jäsen
Runkosarjapelejä siirretty taas viikolla eteenpäin. Näinköhän kohta voitaisiin jo unohtaa ne jatkosarjat ja alkaa toivoa, että edes runkosarja saataisiin pelattua kunnialla pakettiin ennen pudotus-/karsintapelejä?

 

The Rock

Jäsen
Runkosarja jatkuu aikaisintaan helmikuun alussa (jos silloinkaan) ja jatkosarjoja ei odotetusti pelata. Eli toivon mukaan saadaan pelattua 26 ottelun runkosarja ja sitten katseet kohti pudotuspeli-/karsintakamppailuita.

 

Pardus

Jäsen
Miksi siis "Suomi-sarjan joukkueista valtaosa on edelleen ilman mahdollisuutta harjoitella tai pelata sisätiloissa"? Miten Suomi-sarjan joukkueet eroavat Mestiksen ja kakkosdivarin joukkueista?
 

Janatuine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Miksi siis "Suomi-sarjan joukkueista valtaosa on edelleen ilman mahdollisuutta harjoitella tai pelata sisätiloissa"? Miten Suomi-sarjan joukkueet eroavat Mestiksen ja kakkosdivarin joukkueista?
Avit päättää omilla alueillaan niin kuin haluavat. Olihan se Oulun seutukin viime vuonna Kärppien "pelikirjan" mukaan kiinni ja auki.
 

Zone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alasarjakiekko
Miksi siis "Suomi-sarjan joukkueista valtaosa on edelleen ilman mahdollisuutta harjoitella tai pelata sisätiloissa"? Miten Suomi-sarjan joukkueet eroavat Mestiksen ja kakkosdivarin joukkueista
Ei mee jakeluun divarinkaan osalta. Osa lohkoista ollut stopissa joulukuun puolivälistä ja osassa pelataan ihan normaalisti. U20-porukoista siirretty ukkoja Mestikseen ne jotka mahtuu, U19-joukkueiden mukaan ne, jotka ikänsä puolesta vielä mahtuu ja loput reenaa ulkona.

On niillä divarijoukkueilla, jotka nousua hakee, melkonen työmaa tällä(kin) kaudella. Kenenkään nurin menemistä en toivo, mutta karsintoja tavalla tai toisella kyllä.

Toki jossain takaraivossa mahdolliset Suomi-sarjan pelit Pyryn, Kooveen ja LeKin kesken hiukan kutkuttaisi.
 

The Rock

Jäsen
Mestis ei pienennäkkään joukkuemääräänsä vielä keväällä, vaan siirtää sitä vuodella eteenpäin. Onneksi nousumahdollisuutta ei suomisarjalaisilta viety, vaan jopa hivenen helpotettiinkin, kun nyt ei taakse tarvitse karsinnoissa jättää kuin vaikkapa toinen Suomi-sarjasta ylöspäin pyrkivä sekä yksi Mestis-joukkue:

 

Kyynhakkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Seinäjokelaaset "palloolu" joukkueet ;o)
Uteliaisuudesta kysyn, että mitenkäs muualla huhutaan/puhutaan Suomi-sarjakauden jatkosta?

Liiton sivuilla kyllä otteluita näkyy, mutta toteutuuko ne? Aisakellon lounaslinjalla Seinäjoella kuulin huhun, että koko kausi olisi vaarassa ja karsintoja ei pelattaisi lainkaan. Tämä tosin saattaa vain olla seinäjokelainen huhu, nimenomaan karsintojen pelossa.
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
Kyllähän ne pyritään pelaamaan, siis karsinnat. Onhan niistä ihan virallinen liiton tiedote.

Rajoituksia poistetaan kokoajan enemmän, niin miksipä se kausi olisi vaarassa. JHT:kin taisi pelata harkkapelin YJK:ta vastaan. Toivottavasti pian alkaa yleisölle pelit ja kaikki auki. Passipolitiikkaan en ota mitään kantaa.
 

The Rock

Jäsen

Glove

Jäsen
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös