Kiekko-Espoo, FC Honka
Kyllähän alkaa näyttää aika selkeältä, että kolme putoajaa on Norwich, Watford sekä Burnley. Newcastle on vaara vyöhykkeellä, mutta eiköhän Visa vingu siihen tahtiin että säilyvät.

Everton ja Leeds ovat vielä myös vaarassa, mutta eiköhän nuo säilymisen varmista. Everton viimeistään kun Rafa saa kenkää. Paljon hänelle on annettu siimaa, ilman mitään saavutettuja tuloksia.

Tjapalala

Tossa ylempänä oli puhetta putoajista, niin nyt illan jälkeen voi puhua toisesta päästä. City kyllä jyrää mestaruuteen. Pool ja Chelsea ovat nyt vankasti sijoilla 2-3. Kummallakin vähän vaikeampi hetki, mutta en usko sen jatkuvan liian pitkään. Viimeiselle paikalle on tunkua. Conten Spurs ei ole hävinnyt vielä yhtään Valju-peliä. Arsenal on pelannut pirteästi, mutta kypsyyttä puuttuu. Ralf taas ei ole saanut pelisysteemiään vauhtiin Maukan perämisessä, ja kuka tietää saako koskaan. Toki Ragnikin alaisuudessa Maukka ei ole vielä hävinnyt. West Ham on pirteä, mutta ei vaan riitä. Sanoisin, että kauden päätyttyä näyttää tältä.

Україна | isn't
Chelsea on selvinnyt tuloksellisesti hyvin vaikeasta alkuohjelmasta, mutta hyökkäyspeli on ollut heikointa juuri noissa helpoimmissa peleissä. Potentiaalia on parantaa, mutta tuolla nykyisellä pelillä tulee vain todennäköisesti 38 ottelun sarjassa liikaa "helppoja" pistemenetyksiä verrattuna Cityyn ja Pooliin.
Näin kirjoitti Barney syksyllä ja, no, aika nätisti napsui keskeltä sisään. Itsekin olin Chelsean suhteen väärässä, mutta enpähän sentään kirjoittanut noita vastauksia tähän analyysiin :)

Barney

Näen, että Valjussa on edelleen kärjessä kolmen kerroksen väkeä. 1. luokassaan on City (todennäköinen mestari), 2. luokassa Pool ja Chelsea (2-3 sijat) ja 3. luokassa mm. Arsu, Spurs, West Ham ja ManU (taistelu vilkasta CL-paikasta).
Itse tiputtaisin Chelsean kyllä samaan kastiin noiden muiden kanssa taistelemaan UCL-paikoista. Liverpoolin kohdalla pidän top-4 sijoitusta tällä hetkellä erittäin todennäköisenä, sillä heidän hyökkäyspelinsä toimii kuitenkin riittävän hyvin, jotta he onnistuvat välttämään turhia pistemenetyksiä.

Chelsean tilanteen näen vaikeampana. Alkukaudesta Chelsea keräsi enemmän pisteitä kuin olisi tuolla pelillä ansainnut. Sitten Lukakun loukaantumisen jälkeen Havertzin siirryttyä valeysiksi joukkueen peli näytti hetken aikaa todella hyvältä. Nyt taas viime aikoina pelin taso on romahtanut ja poikkeuksena alkukauteen se on näkynyt myös tuloksessa. Esimerkiksi viidestä edellisestä ottelusta Chelsea on kerännyt vain yhden voiton ja neljä tasapeliä.

Chelsean osalta olin alkukaudesta sitä mieltä, että enemmän tehoja tarvitaan hyökkääjiltä, sillä pitkällä aikavälillä tuo toppareiden maalintekotahti ei tule pysymään tuollaisena. Silva, Rudiger ja Chalobah ovat tehneet tällä kaudella yhteensä kuusi maalia. Pulisic, Havertz, Werner ja Ziyech yhteensä seitsemän maalia. Viime kauden paras maalintekijä Jorginho on pilkkuosumiensa myötä joukkueen maalipörssissä taas toisena vain yhden maalin päässä johtavaa Mountia perässä. Lukaku ei ole vastannut odotuksiin ja saa nähdä, että onko hän viimeisten lausuntojensa jälkeen kuinka pitkään Tuchelin koirankopissa. Kuka tekee ne ratkaisevat maalit tiukoissa paikoissa?

Mason Mount on onnistunut ottamaan sen odotetun askeleen tehokkaaksi hyökkäyspään pelaajaksi ja Reece James on noussut uudelle tasolle, mutta sen jälkeen on aika hiljaista Chelsean hyökkäyspäässä. Tuchelilla ei taida vieläkään olla käsitystä siitä, että mikä on se joukkueen paras mahdollinen avauskokoonpano, mikäli kaikki pelaajat ovat käytettävissä. Esimerkiksi Liverpoolilla se on ihan selvä ja Citylla ei ole väliä, että ketkä ovat kentällä, kun laatua on niin paljon ja joukkueen pelitapa on niin vahvasti kaikkien pelaajien selkärangassa.

Jos Spurs voittaa sen rästipelit, niin piste-ero Chelseaan on yksi piste. Jos United voittaa rästipelit, niin piste-ero Chelseaan on kolme pistettä. Vaikka kummankaan joukkueen peli ei ole vielä näyttänyt mitenkään kovin hyvältä, niin Conten alaisuudessa Spursin recordi on 5-3-0 ja Rangnickin alaisuudessa Unitedin recordi 3-1-0. Tilastollisesti suunta on kuitenkin tällä hetkellä ihan erilainen kuin Chelsealla ja piste-ero ei ole kovin iso. Arsenal on myös hyvässä vireessä ja rästipelin voittamalla piste-ero Chelseaan on viisi pistettä.

Fordél

Itse pidän Chelsean vielä tuolla kakkoskorissa, koska sillä on kuitenkin hyvin laaja ja laadukas materiaali, about Cityn tasoa, laadukas valmennus ja jonkinlainen pelillinen pohja. Kokonaisuutena Chelsea painii edelleen eri sarjassa mm. ManU:n ja Spursin kanssa eikä esim. ManU:n peli ole vieläkään näyttänyt selkeitä merkkejä siitä, että se lähtisi tavoittamaan riemumarssia kolmea kärkijengiä. Mutta ilman muuta pelin kanssa Chelsealla on paljon tekemistä, ja sunkin näkemys on täysin perusteltu. Itse kuitenkin näen, että jos Tuchel saa pelin taas toimimaan, Chelsean katto on edelleen korkeammalla kuin vaikka ManU:n ja Spursin. Lähinnä pitäisi löytää se vakiintunut avaus ja saada maalintekoon tehokkuutta. Mutta jos käännettä parempaan ei Chelsean pelissä ala pian tapahtumaan, näin kovassa sarjassa tullaan kyllä takaa ohi. Katsellaan mihin Chelsean peli kehittyy seuraavien viikkojen aikana, ja miten se esim. pystyy siirtoikkunassa reagoimaan Chillwelin loukkaantumiseen.

Barney

Itse pidän Chelsean vielä tuolla kakkoskorissa, koska sillä on kuitenkin hyvin laaja ja laadukas materiaali, about Cityn tasoa, laadukas valmennus ja jonkinlainen pelillinen pohja.
Itse en kyllä yhtään osta tuota näkemystä, että Chelsean pelaajamateriaali olisi suunnilleen yhtä laadukas kuin Cityn. Toki joukkueet pelaavat vähän erilaisilla ryhmityksillä, joten pelaajien vertaaminen suoraan on mahdotonta, mutta etenkin hyökkäyspäässä ero pelaajamateriaalissa on todella iso. Cityn hyökkääjät ja hyökkäävät keskikenttäpelaajat ovat tehneet tällä kaudella 38 maalia ja Chelsean 20 maalia. Mielestäni tuossa materiaalissa on iso ero.

Havainnollistamisen vuoksi tässä noiden Chelsean hyökkäyspelaajien tehoja verrattuna Cityn vastaaviin (suluissa viime kauden tehot):

Mount 1244 minuuttia 7+5 (2892 minuuttia 6+5) - De Bruyne 923 minuuttia 5+1 (2001 minuuttia 6+12)
Havertz 940 minuuttia 2+1 (1522 minuuttia 4+3) - Foden 921 minuuttia 5+3 (1614 minuuttia 9+5)
Werner 545 minuuttia 1+1 (2608 minuuttia 6+8) - Sterling 1093 minuuttia 7+1 (2537 minuuttia 10+7)
Pulisic 685 minuuttia 3+0 (1738 minuuttia 4+2) - Mahrez 842 minuuttia 6+4 (1955 minuuttia 9+6)
Ziyech 550 minuuttia 1+2 (1180 minuuttia 2+3) - Bernardo 1706 minuuttia 7+1 (2071 minuuttia 2+6)
CHO 768 minuuttia 1+1 (1060 minuuttia 2+3) - Grealish 1068 minuuttia 2+2
Lukaku 828 minuuttia 5+0 - Jesus 1295 minuuttia 2+7 (2060 minuuttia 9+4)
Jorginho 1376 minuuttia 6+1(2014 minuuttia 7+1) - Gundogan 1059 minuuttia 4+3 (2031 minuuttia 13+2)

Boldattuna mielestäni parempi jalkapalloilija. Onhan tuo Chelsean ja Cityn hyökkäysmateriaalin ero ihan huima ja sitä ei edes yksi Kante ota kiinni, sillä ihan maailmanluokkaa on myös Rodri. Laitapuolustajat (tai wingbackit) Chelsealla on hyvät, mutta Cancelo on ollut tällä kaudella varmaan koko sarjan paras laitapuolustaja ja Walker on Englannin maajoukkueen avauksen vakipelaaja toisin kuin Chilwell. Rudiger on ollut tällä kaudella todella hyvä, mutta niin on myös topparipari Laporte-Dias.

Itse pidän tuota Chelsean hyökkäyskalustoa todella yliarvostettuna. Toki se on myönnettävä, että potentiaalia tuossa on, mutta ei se ole oikein missään vaiheessa realisoitunut. Mount on noista mielestäni ainut, joka voisi saada hyvin vastuuta Cityssa, vaikka erinomaista kautta pelaava Bernardo ja KDB taistelisivatkin samasta pelipaikasta. Lukaku myös parhaassa vireessä olisi hyvä vahvistus Citylle, mutta muille tuskin olisi käyttöä.

Christian "LeBron James of Soccer" Pulisic on rikkonut yhden kerran Valioliigassa viiden maalin rajan. Havertz ja Werner tekivät kovaa jälkeä Bundesliigassa ja ovat olleet myös Saksan maajoukkueessa hyviä, mutta Valioliigassa he eivät ole kärjistäen saaneet puolentoista kauden aikana mitään aikaiseksi. Ziyech oli Ajaxissa kova, mutta Valioliigassa on nähty vain yksittäisiä väläytyksiä.

Samaan aikaan nuo Cityn pelaajat saavat hyökkäyspäässä tulosta aikaan kaudesta toiseen. Moni oli esimerkiksi sitä mieltä, että Raheem Sterling pelasi viime kaudella huonon kauden, kun hän sai kasaan ainoastaan tehot 10+7. Vertailun vuoksi Havertz ja Werner saivat yhdessä kasaan tehot 10+11. Toki onhan joillain mittareilla myös esimerkiksi Adama Traore hyvä jalkapalloilija, mutta jos olet hyökkäyspään pelaaja etkä saa realisoitua sitä hyvyyttäsi tulostaululle, niin harvoin sinusta on ihan hirveästi hyötyä joukkueelle. Toki onhan näitä firminoja, joiden taso mitataan myös muilla osa-alueilla kuin hyökkäystehoilla, mutta ei noista Chelsean hyökkäyspään pelaajista muut kuin ehkä Werner mene tuohon kategoriaan.

Fordél

Ihan ansiokas vertailu. Tottakai Cityllä on laajin ja laadukkain materiaali Valjussa. Näissä vertailuissa on kuitenkin monia suuria haasteita, kuten mainitsemasi pelipaikkojen ja ryhmitysten erot. Merkittävä ongelma on myös siinä, että kyse on aina kokonaisuudesta, ja yksikään pelaaja ei pelaa tyhjiössä vaan koko sen ympäröivän joukkueen pelaaminen vaikuttaa kunkin yksilön onnistumiseen.

Mikä olisikaan erityisesti hyökkääjien ja kk-pelaajien osalta parempi paikka pelata kuin Guardiolan hyökkäyssysteemi, jossa harva pelaaja tuntuu epäonnistuvan. Kun systeemi kantaa ja tukee pelaajaa, siellä on 'helppoa' pelata uransa parasta futista. Esim. hyökkääjille kyllä syntyy paikkoja ja hyviltä sektoreilta. En olisi esim. aivan varma, että pelaisiko vaikka Gündogan ihan samalla tasolla muissa jengeissä. Esim. Jorginho loistaa sekä Chelseassa että maajoukkueessa. Sanoisin, että esim. näistä kahdesta pelaajasta valtaosa valmentajista valitsisi jengiinsä Jorginhon ennen Gündoa vaikka itse arvotit nämä toisin päin.

Lisäksi kun mukaan otetaan vertailuun mukaan muut pelaajat, myös Chelsea vie joitain pelipaikkavertailuja. Esim. laitapakit menevät mielestäni aavistuksen Chelsealle, kiitos kyvyn tukea hyökkäyksiä. Topparisto menee varmastikin Citylle, kiitos valtavien panostusten, mutta ei Chelsea jää tässäkään ihan mahdottomasti, kiitos etenkin Rüdigerin. Keskikenttää kun katsotaan sun vertailusta puuttuvien puolustavampien pelaajien osalta niin ainakin itse ottaisin mieluummin jengiini Konten ja Kovasicin kuin Rodrin ja Fernandinhon. Molemmat parit toki tosi hyviä. Maalivahtiosastolla Cityllä on parempi kärki, mutta Chelsealla taas parempi leveys.

Summa summarum, Citylla on ilman muuta parempi hyökkäys, josta varmasti osa menee myös Cityn vuosia hiotun pelitavan piikkiin. Chelsealla on kuitenkin hyökkäyksessäkin valtava potentiaali. Mitä tulee muihin pelipaikkoihin niin ehkä vähän makuasioita. Kokonaisuudessaan kääntyy toki Citylle, mutta ei se Chelsea nyt paperilla kauheasti tule perässä. Sanoisin, että ratkaisevampi ero tulee siinä, että Pep on saanut tolla ryhmällä hioa kuvoitaan vuosia ja Tuchel 'vasta' vuoden.

Barney

Chelsealla on kuitenkin hyökkäyksessäkin valtava potentiaali.
Jossain vaiheessa vain sen potentiaalin pitäisi alkaa realisoitumaan. Havertz, Ziyech ja Werner ovat pelanneet Chelseassa jo puolitoista vuotta sekä Pulisic kolme ja puoli vuotta, mutta kaikilta on nähty vain yksittäisiä väläytyksiä. Mount on ainut Chelsean hyökkäyspään pelaaja, joka suorittaa tasaisesti ja saa tehoja aikaan myös hyökkäyspäässä. Viime kaudella Chelsea tuskaili hyökkäyspään tehojen suhteen, vaikka se oli edellisenä kesänä ostanut 173 miljoonalla eurolla hyökkäyspään pelaajia. Viime kesänä sisään tuli 115 miljoonalla eurolla Lukaku ja ongelma on edelleen sama.

Kuinka monta vuotta esimerkiksi Havertz, Werner, Pulisic ja Ziyech saavat vielä tuhnuilla ennen kuin potentiaalin korostamisen sijaan otetaan esille se, että se näiden potentiaali ei välttämättä ainakaan valioliigatasolla realisoidu? Tuo on kuitenkin se osa-alue, mikä erottaa Chelsean tällä hetkellä Citystä ja Poolista. Poolin kärkikolmikko Mane-Jota-Salah on tehnyt tällä kaudella Valioliigassa 34 maalia. Chelsean hyökkäyspään pelaajat Lukaku, Werner, Mount, Pulisic, Havertz, Ziyech ja CHO yhteensä 20 maalia. Ei se Rudiger tai Silva käy kuitenkaan jokaisessa ottelussa sitä kulmamaalia puskemassa.

Fordél

Eiköhän tuo asia ole jo otettu esiin, ja siihen on myös reagoitu hankkimalla Lukaku. En epäile yhtään, etteikö Chelseassa oltaisi valmiita seuraaviin liikkeisiin, mikäli tulosta ei ala tulla.

Samaan hengenvetoon on todettava, että se potentiaali on Chelsean hyökkääjien kohdalla kuitenkin täysin realistista ja täysin realisoitavissa. Kyse ei ole mistään haihattelusta tai toiveunista. Kaikki meistä on nähnyt esim. Lukakun hienot otteet Serie A:ssa tai Wernerin ja Havertzin otteet Bundesliigassa. Vaikka sarja on nyt kovempi, kaikki meistä varmasti allekirjoittaa sen, että noi jätkät alisuorittaa edelleen. Esim. Werner tekee kauheasti duunia ja pääsee paikoille, mutta ei vaan saa riittävän tehokkaasti viimeisteltyä. Olisi eri asia, jos tässä rakennettaisiin pilvilinnoja ja odotettaisiin pelaajilta jotain, mikä ei ole realistista.

Ja loppuun on hyvä muistuttaa, että tismalleen samantyyppistä keskustelua käytiin Cityn puolustuksen suhteen. Sinne syydettiin ties kuinka monta kymmentä miljoonaa, eikä jätkien taso vaan riittänyt. No, sitten yksi nappiostos, kova valmennusryhmän duuni puolustuspelin organisoinniksi ja nyt puolustus pitää. Ei nää ole mitään simppeleitä asioita.

Summa summarum, uskon, että jotain peliliikkeitä tehdään kesällä, jos hyökkäyspään tehoja ei ala löytymään, mutta ainakin vielä on ihan aiheellista odotella pelaajien potentiaalin lunastamista.

Barney

Samaan hengenvetoon on todettava, että se potentiaali on Chelsean hyökkääjien kohdalla kuitenkin täysin realistista ja täysin realisoitavissa. Kyse ei ole mistään haihattelusta tai toiveunista.
Ehdottomasti on realistista, mutta jos verrataan Cityn ja Chelsean pelaajamateriaalin tasoa, niin potentiaalia oleellisempaa on se tämän hetken suoritustaso. Onhan Unitedillakin esimerkiksi Sancho ja Greenwood, joita yleisesti ottaen pidätetään ihan maailman lupaviimpina pelaajina ja Sancho on tehnyt hyvää jälkeä myös Bundesliigassa, mutta ei siitä potentiaalista ole ollut tällä kaudella hirveästi hyötyä, kun pelaajat ovat olleet kentällä huonoja. Sama tilanne on Chelsean hyökkäyspään pelaajilla Mountia lukuunottamatta.

Moni varmasti odotti ennen kauden alkua, että Lukaku taistelee Valioliigan maalikuninkuudesta, Havertz nousee Bundesliigan tavoin huippupelaajaksi myös Valioliigassa, Ziyech saa tasaisuutta otteisiinsa ja Werner alkaa osumaan maalipuiden väliin myös Valioliigassa. Mikään noista ei ole toteutunut ja sen takia Chelsea ei myöskään taistele tällä kaudella mestaruudesta. Voihan se olla, että kevätkaudella joku noista löytää uuden tason, mutta tällä hetkellä omaan silmääni mm. Fodenin, Sterlingin, KDB:n, Mahrezin ja Bernardon suoritusvarmuus on ihan eri tasolla kuin näillä pelaajilla.

Fordél

Tottakai nykyinen suoritustaso ratkaisee, mutta kun itse totesin, että Chelsean materiaali on about Cityn tasoa, tarkoitin sitä nimenomaan ns. paperilla. Kaikkihan sen nyt näkee ja sen kertoo sarjataulukkokin, että Cityn materiaali suorittaa tällä hetkellä paremmin. En kuitenkaan näe mitään estettä sille, etteikö Chelsea voisi materiaalillaan täysin haastaa Cityä. Materiaali on kova ja laaja, mutta etenkin hyökkäyksessä Chelsea alisuorittaa eikä oikeita rooleja tunnu oikein löytyvän.

Cityllä on tilanne päinvastoin: Tämän rungon kanssa vuosia hiottu pelisysteemi (toki myös laadukas ja laaja pelaajarinki) takaa sen, että sinne voi heittää lähes kenet tahansa kehiin ja homma toimii. Pool pystyy tähän jossain määrin hyökkäyspelaamisen osalta; sen verran hyvin pelaajien selkäytimessä on Poolin hyökkäyspelaaminen. Mutta muuten hyvin harva jengi maailmassa pystyy samaan kuin City. Siksi se on enemmän kuin osiensa summa, mikä myös vähän vääristää sen materiaalin hyvyyttä.

Skruf

Flyers, Kärpät
Nyt tuli itellä mitta täyteen, niin kauan ku tuo saatanan Benitez on Evertonin managerina, niin en aio enää tuhlata aikaa tuon paskan seuraamiseen. Vittu mitä paskaa.

mikko600

NUFC, maapisteet, Captain Conker
Soton on ostettu jonkun Serbialaisen bisnesmiehen toimesta.

Nyt sitten odottaen muiden joukkueiden hätäkokousta.

mikko600

Torresin lähdön jälkeen ManU siirtyi Cityn ohi Valioliigan kalleimmaksi joukkueeksi. ManUlla myös Valjun kovin palkkabudjetti.

mikko600

Liitteet

445,5 KB · kertaa luettu: 86
    458,3 KB · kertaa luettu: 76

mikko600

Guardiolalla ja Dychellä korona ja poissa viikonlopun cup-matseista. Tosin Dyche varmaan paranee koronasta kahdessa päivässä tms.

mikko600

Ei oo helppoo.

Liitteet

189,9 KB · kertaa luettu: 185

Iker

HIFK

Tämä on, niin paljon kun maailmassa hienoja maaleja on ja Zlatanilla jo yksin löytyy kasapäin tämän saman kisakategorian unelmamaaleja ja siihen maailman kaikki muut suoritukset päälle, silti yksi hienoimmista maaleista mitä mieleen tulee.

Ison miehen tekemänä, aivan täydellinen tekninen sekä akrobaattinen suoritus ja tuo miten korkealta potku lähtee, minkälaisella kierteellä ja voimalla menee yläkulmaan niin vielä kun on yhden kulttisuosikin ja aina symppaamani Carrollin tekemä, niin on yksiselitteisesti hienoimpia maaleja mitä tuossa volley-kategoriassa voi koskaan vastaan tulla.