Tampa Bay Lightning 2023–2024

  • 67 492
  • 259

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Pahin mahdollinenhan sieltä tuli, toisaalta olisi tullut kuitenkin 2 kierroksella viimeistään niin ehkä nyt avauskierroksella parempi mahdollisuus yllättää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: S.T.

Punainen 6

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Tampa taistelee!! Panthers ei saanut mitään ilmaiseksi nelospelissä ja siten nätti kotivoitto. Mitähän rohtoja lääkärit syöttivät Sergacheville, kun mies oli mukana alle seitsemän viikkoa sitten murtuneen jalan kuntouduttua? Sergalta hyvä peli.

Stamkos pelaa tasollaan ja tehokkaasti. Kuch on yössä. Toki nyt kolme syöttöpistettä keräsi. Nick Paul ja Hagel tekivät vaikutuksen.

Maanantaina jatkuu.
 

Kece

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa
Stamkosin ja Hedmanin kanssa ensimmäiset sopparitunnustelut tehtynä. Molemmat halutaan pitää ja molemmat haluavat jatkaa Tampassa, joten lähtökodat ainakin ihan mallikkaat.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Kauteen lähdettäessä joukkue näytti siltä, että tiukkaa tulee tekemään pleijareihin ja sieltä tuskin mitään on saavutettavissa ja aika lailla näin se lopulta meni, kuten osattiin odottaa. Panthers vyöryi yli selvästi laajemman rosterin ja tiiviimmän pelisysteeminsä ansiosta, eikä jäänyt kyllä mitään jossiteltavaa, kumpi ansaitsi edetä jatkoon. Veikkaan, että Bruinsia vastaan olisi ollut ihan hyvät mahikset edetä jatkoon, mutta eipä tuolla rosterilla joka tapauksessa olisi mestaruudesta pelattu, joten aika sama se oli tippua heti ekalla rundilla.

Alla taas hieman omia pohdintoja joukkueen ja taustahenkilöiden suoriutumisesta.

GM ja valmennus

Julien BriseBois, arvosana 7 1/2.
Kesällä joukkueeseen hankittiin halpoja alaketjujen pelaajia seuraavanlainen nimilista:
Luke Glendening, Logan Brown, Tyler Motte, Austin Watson, Emil Lilleberg, Calvin deHaan, Waltteri Merelä ja Conor Sheary. Näistä Gledening suoriutui mielestäni ihan kelvollisesti ja Lilleberg oli hyvä haku. Sheary oli aivan täysi floppi ja hänen sopimuksensa jatkuu vielä 2 seuraavaa kautta, jonka lisäksi deHaan oli aivan karmea, mutta eipä häneen kauheasti odotuksia ollutkaan. Merelä raivasi tiensä hienosti rosteriin, mutta sitten tuli arki vastaan ja bensa loppui. Motte myös väläytteli ajoittain.

Deadlinellä sisään tulivat Dumba ja Duclair, joista varsinkin Duclair suoriutui ihan kelvollisesti. Jack Thompson jouduttiin antamaan vaihdossa, joka saattaa tulevaisuudessa näyttää huonolta, mikäli miehestä kehittyy hyvä NHL-tason pakki.

Kaikenkaikkeaan JBB oli varsin mahdottoman tehtävän edessä, kun rahaa ja pickejä ei juuri ollut, mutta joukkue oli yritettävä pitää iskukykyisenä. Tälle kesälle hieman helpottaa mm. capin nousun ansiosta, mutta kyllähän nuo menestysvuosien liikkeet ovat ajaneet JBB:n aika vaikeaan rakoon tätäkin kesää ajatellen.

Jon Cooper, arvosana 7+.
Runkosarjassa Cooperilla oli todella suuria vaikeuksia saada Boltsin ryhmää pelaamaan tiivistä viisikkopeliä, josta kertovat esimerkiksi päästettyjen maalien määrä. Oikeastaan maaliskuun alkuun asti Boltsin pelaaminen oli todella sekavaa ja pelkästään Kuchin hirmuvire piti joukkueen mukana taistelussa pleijaripaikoista. Kuitenkin jos rosteria katsoo, niin vaikeaa olisi luultavasti ollut ihan kenellä tahansa. Panthersia vastaan pleijareissa laitettiin kyllä ihan kaikki peliin ja mielestäni homma ei Cooperista jäänyt kiinni, mutta lopulta hävittiin vaan selkeästi paremmalle joukkueelle. Ensi kaudeksi haluaisin kyllä nähdä Cooperin rinnalla puolustuspelaamiseen keskittyneen kokeneen apuvalmentajan.

Maalivahdit

Andrei Vasilevsky, ottelut runkosarjassa 52, 89,91%, 2,92, po-ottelut 5, 89,74%, 3,22. Arvosana 7-.
Juuri ennen kauden alkua Vasy joutui selkäleikkaukseen ja paluunsa jälkeen miehen otteet olivatkin melko epävarmoja ja näytti, ettei mies saa yhtään juonesta kiinni. Myös Vasy sai ryhtiä otteisiinsa maaliskuun alun jälkeen ja pleijareissa oli lukemista huolimatta todella hyvä. Vaikka Vasy eliittiveskari onkin, niin ei hänkään pysty yksin pitämään joukkuetta pinnalla, jos puolustus on puoliksi AHL-tasoinen, mutta jos ensi kaudeksi saadaan viisikkopeliä tiiviimmäksi, niin eiköhän myös Vasylla ala lukemat parantumaan. Ikäähän Vasylla ei ole, kun vasta 30 vuotta ensi kauden alkaessa, joten luultavasti monta vuotta mennään vielä korkealla tasolla.

Jonas Johansson, ottelut runkosarjassa 26, 88,99%, 3,37. arvosana 8.
Johansson stunttasi mielestäni ihan kelvollisesti Vasya, mutta juuri tuolloin alkukaudesta Boltsin viisikkopelaaminen oli pahiten sekaisin ja todella monessa ottelussa vastustajat saivat lapioida kiekkoa tyhjään rysään ja yrittää parhailta sektoreilta, kun merkkauspelaaminen oli totaalisen hukassa, joten eipä tuossa veskarikaan oikein päässyt loistamaan.

Puolustus

Haydn Fleury, ottelut runkosarjassa 24, 1+4=5, +/- = 5, PIM 20, Arvosana 8-.

Fleurylle ei taaskaan auennut kovin suurta roolia puolustuksesta ja mies olikin lähinnä loukkaantuneiden apumiehenä ja mielestäni suoriutui ihan hyvin, mutta tuskinpa ollaan tekemässä jatkosopimusta. Ei loistanut kentällä ollessaan negatiivisessa mielessä, mutta ei ole riittävän hyvä vakiokuusikkoon.

Matt Dumba, ottelut runkosarjassa 18, 0+2=2, +/- = -5, PIM 13, po-ottelut 5, 0+0=0, +/- =-2, PIM 0. Arvosana 6.

Dumba tuli deadlinellä rosteriin auttamaan repaleista puolustusta, mutta onhan mies suoraan sanottuna todella kaukana siitä tasosta, jolla luuti menemään vielä muutama vuosi sitten. Kiekollinen peli oli aika köykäistä ja varsinkin Panthersia vastaan oli ajoittain suurissa vaikeuksissa pelinavaamisen kanssa. Jollain alle 2M lapulla voisin pitää jengissä, mutta kyllä joku vapailla enemmän maksaa ja näin ollen kiitos ja näkemiin. Miehen suorituksista Boltsissa tulee todennäköisesti parhaiten mieleen Bobrovskya vastaan tyritty tyhjä maali.

Darren Raddysh, ottelut runkosarjassa 82, 6+27=33, +/- = -3, PIM 21, po-ottelut 5, 0+0=0, +/- =0, PIM 0. Arvosana 8+.
Raddyshilla on hyvät kiekolliset vaistot ja ihan mukava laukaus, sekä luistin liikkuu tarvittavan hyvin NHL-tasolle, joten ihan oikeutetusti on vakiinnuttanut paikkansa ylhäällä. Onhan mies silti omassa päässä välillä pihalla kuin lumiukko. Raddyshin 2-vuotinen jatkosopimus astuu nyt kesällä voimaan kausipalkalla 975k, joten tuolla hinnalla mies on enemmän, kuin palkkansa väärti ja ei Boltsin menestys häneen tule kaatumaan jatkossa.

Nick Perbix, ottelut runkosarjassa 77 2+22=24, +/- = 8, PIM 10, po-ottelut 2, 0+0=0, +/- =0, PIM 2. Arvosana 7 1/2.
Perbixin kausi oli mielestäni aika paljon vaikeampi, kuin ensimmäinen ja välillä tuntui jalka painavan aika paljon ja vaikutti siltä, että mies ei vaan kerkeä mihinkään ja omissa vastustajat hukkuvat maalin edustalla. Siihen nähden tuo +8 on jopa vähän hämmentävä tilasta ja kai tässä vaan pitää luottaa, että Perbix saa ensi kaudeksi homman toimimaan paremmin. Tuolla 1,13M liksalla ei kuitenkaan ole mikään riippakivi joukkueelle.

Calvin deHaan, ottelut runkosarjassa 59 3+7=10, +/- = -9, PIM 22, po-ottelut 1, 0+0=0, +/- =0, PIM 0. Arvosana 5.
Kyllähän viime kesänä jo arvelutti, että miten deHaan pysyy menossa mukana, kun aiemmilla kausilla ei ollut mahtunut vakiokokoonpanoon Canesissa ja Blackhawksissa. deHaanin meno olikin melko karmeaa koko kauden ja jalka sekä pää ei vaan enää riitä NHL-tasolle. Kiitos ja näkemiin.

Max Crozier, ottelut runkosarjassa 13 0+2=2, +/- = -2, PIM 7, po-ottelut 3, 0+0=0, +/- = -1, PIM 2. Arvosana 8.
Crozier esiintyi ihan lupaavan ennakkoluulottomasti runkosarjassa ja hänestä saattaa hyvässä lykyssä kehittyä vielä NHL-tason puolustaja, kunhan saa vähän lisää ruutia kroppaan ja varmuutta kiekolliseen peliin. Taistelee ensi kauden top-8 puolustajan paikasta.

Victor Hedman, ottelut runkosarjassa 78 13+63=76, +/- = 18, PIM 76, po-ottelut 5, 1+6=7, +/- = -1, PIM 0. Arvosana 9 1/2.
Heddy palasi jälleen yhden vaikeamman kauden jälkeen aivan NHL-puolustajien kirkkaimpaan kärkeen, ollessaan Boltsin puolustuksen tukipilari ja kiekollinen liideri. Ikää alkaa ruotsalaiselle viikingillekin jo tulemaan, eikä hän enää ole sama pelaaja, kuin tuplamestaruuden aikoihin, mutta edelleen aivan loistava pelaaja ja toivottavasti JBB ja Hedmanin leiri saavat pian sorvattua miehelle sellaisen jatkosopimuksen, joka turvaa sen, että mies tulee lopettamaan uransa Boltsin paidassa.

Emil Lilleberg, ottelut runkosarjassa 37 0+5=5, +/- = -15, PIM 16, po-ottelut 5, 0+0=0, +/- = -3, PIM 2. Arvosana 9.
Lilleberg tuli ryminällä sisään shown puolella ja jakeli monessa runkosarjapelissä kovia taklauksia ja esitti muutenkin jämäkkiä otteita. Välillä mies vielä ajoi itseään ihan turhaan pelin ulkopuolelle, mutta mielestäni tässä on sen verran kehityskelpoinen kaveri, että itse ainakin lähtökohtaisesti piirrän miehen kolmospariin ensi kauden avaukseen.

Erik Cernak, ottelut runkosarjassa 69 2+11=13, +/- = 5, PIM 63, po-ottelut 5, 0+1=1, +/- = 0, PIM 2. Arvosana 8-.
Cernak esitti jälleen kerran sitä omaa peruspeliään, mutta jotenkin olen aistivinani miehen otteista sen, että nuo melko nuoreen ikään mennessä saadut muutamat aivotärähdykset ovat jättäneet jälkensä ja Cernakin pelaamisesta on tullut jotenkin varovaisempaa, eikä hän enää ole samanlainen fyysinen monsteri, kun mitä vielä menestyskausilla. Voin olla täysin väärässä, mutta pahoin pelkään, että tuo miehen sopimus voi vielä muodostua taakaksi Boltsille.

Mikhail Sergachev, ottelut runkosarjassa 34 2+17=19, +/- = -16, PIM 16, po-ottelut 2, 0+1=1, +/- = -3, PIM 2. Arvosana 6 1/2.
Serga oli odotuksiin nähden ylivoimaisesti kauden suurin Bolts floppi ja ensi kaudella olisi syytä olla ihan eri ääni kellossa, etenkin kun nykyään mies nauttii tuota 8,5M kausiliksaa. Serga on kuitenkin vasta tulossa parhaaseen peli-ikään ja noissa 2 pleijaripelissä Panthersia vastaan meno näytti paljon paremmalta, joten eiköhän se siitä taas lähde, kunhan saa nyt parannella jalkansa rauhassa kuntoon.

Hyökkäys
Anthony Duclair, ottelut runkosarjassa 17 8+7=15, +/- = 4, PIM 6, po-ottelut 5, 0+2=2, +/- = -3, PIM 0. Arvosana 8 1/2.
Runkosarjassa Duclair toi mukavasti leveyttä hyökkäykseen ja nopeana luistelijana solahti ihan hyvin Kuchin ja Pointin ketjuun. Pleijareissa mies puolestaan oli pehmeä ja peliaika, sekä rooli putosivat ihan ansaitusti. Tavallaan voisin tehdä miehelle 1-2 vuotisen jatkosopimuksen maltillisella cap hitillä, mutta periaatteessa ei haittaa yhtään, jos lähtee vapailta johonkin muualle isomman liksan perässä.

Luke Glendening, ottelut runkosarjassa 81 10+1=11, +/- = -2, PIM 39, po-ottelut 5, 0+0=0, +/- = 0, PIM 0. Arvosana 8 1/2.
Glendening oli mielestäni juurikin sellainen pelaaja, kun odotettiinkin, eli hoiti aloituksia hyvin ja oli suht luotettava omaan päähän. 10 maalia on jopa yli odotusten ja eihän miehen varaan voi mitään laskea hyökkäyspelin suhteen, mutta eiköhän Glendening vielä ensi kaudella ihan mallikkaasti pysty hoitamaan oman roolinsa.

Nick Paul, ottelut runkosarjassa 82 24+22=46, +/- = -16, PIM 27, po-ottelut 5, 2+0=2, +/- = -4, PIM 6. Arvosana 10-.
Paul oli ykkösmiesten jälkeen ainut alempien ketjujen pelaaja, joka pystyi tekemään tulosta ja mielestäni täytti tuon 3,15M cap hittinsä täydellisesti. Nuo +/- lukemat ovat vähän rumia, mutta eivätköhän nekin olisi olleet paremmat, jos vierellä olisi välillä ollut vähän laadukkaampia pelaajia. Yksi harvoista pelaajista, joista voi sanoa, että suorittivat vähintään tilinauhansa mukaisella tasolla.

Brayden Point, ottelut runkosarjassa 81 46+44=90, +/- = -16, PIM 14, po-ottelut 5, 2+3=5, +/- = -1, PIM 2. Arvosana 9.
Pointin alkukausi oli melko tahmeaa menoa ja joskus joulukuun aikaan mies taisi olla jossain 30 maalin tahdissa, joka on tasoonsa nähden melko vaatimattomasti. Paransi selkeästi otteitaan tämän vuoden puolella ja loppukaudesta nähtiin tuttua Pointia loppujen lopuksi tuloksena jälleen mallikas kausi. Ei pystynyt enää Panthersia vastaan aivan parhainpaansa, mutta ei pystynyt esimerkiksi ketjukaveri Kucherovkaan, sillä niin hyvin onnistui Panthers Boltsin ykkösen pimentämään, etenkin ylivoimalla.

Michael Eyssimont, ottelut runkosarjassa 81 11+14=25, +/- = 7, PIM 104, po-ottelut 5, 0+0=0, +/- = -2, PIM 2. Arvosana 8+.
Eyssimont pörräsi melkeinpä koko kauden kolmosketjussa ja palkkaansa nähden nakutti ihan hyvät tehot, mutta kyllähän miehen oikea paikka olisi menestyvän joukkueen nelosketjussa. Eyssimont on hintaansa nähden hyvä pelaaja, mutta tässä sen eron niihin mestaruusjengeihin huomaa, kun silloin kolmosketju oli muotoa Coleman - Gourde - Goodrow ja nyt meillä vetää kolmosessa mm. Eyssimont ja Chaffee.

Brandon Hagel, ottelut runkosarjassa 82 26+49=75, +/- = 1, PIM 79, po-ottelut 5, 3+2=5, +/- = -5, PIM 2. Arvosana 10-.
Uskallan väittää, että Hagel on viimeiset 2 kautta ollut aivan kärjessä, kun mietitään hinta- laatusuhteeltaan liigan parhaita pelaajia. Hagelin arvoa nostaa se, että mies on kumpanakin vuonna pystynyt vielä parantamaan otteitaan pleijareissa ja kokonaisuutena mies on ollut ehkä Boltsin paras pelaaja 2 edellistä sarjaa. Pelaa ensi kaudesta lähtien todella edullisella 6,5M lapulla ja uskallan jo nyt sanoa, että tuo on pitkällä tähtäimellä yksi sarjan parhaista sopimuksista.

Mitchell Chaffee, ottelut runkosarjassa 30 4+3=7, +/- = 8, PIM 16, po-ottelut 5, 0+0=0, +/- = -1, PIM 0. Arvosana 7.
Chaffee tuli loukkaantumisten myötä mukaan rosteriin ja onnistui vakiinnuttamaan paikkansa loppukaudelle. Ihan kivaa ja energistä pörräystä Chaffeen peli oli, mutta koska kyseessä ei enää ole mikään ihan nuori junnu, niin vähän epäilen, että miehestä koskaan mitään kovin kummoista pelaajaa NHL-tasolle tulee. Saattaa silti saada edullisen 1-2 vuotisen diilin.

Austin Watson, ottelut runkosarjassa 33 2+2=4, +/- = 2, PIM 93. Arvosana 6+.
Watson raivasi campin kautta tiensä jengiin ja pelasikin muutaman ihan energisen pelin runkosarjassa, mutta itse en löydä miehelle paikkaa rosterista, sillä jalkanopeus on sen verran huonolla tasolla, eikä miehellä oikein ole muita avuja, kuin tappelememinen ja taklauspeli, silloin harvoin kun kerkeää taklaamaan.

Tyler Motte, ottelut runkosarjassa 69 6+3=9, +/- = -8, PIM 28, po-ottelut 5, 1+0=1, +/- = -1, PIM 2. Arvosana 7 1/2.
Mottelta saatiin nelosketjun koohottamista ja ihan kohtalaista alivoimapelaamista ja voi sanoa, että kyllä itse ainakin voisin tuolla palkalla pitää miehen rosterissa. Mottelta löytyy kuitenkin ihan hyvä jalkanopeus ja mies pystyy kunnon ketjukavereiden kanssa varmasti pelaamaan ihan laatukiekkoa.

Anthony Cirelli, ottelut runkosarjassa 79 20+25=45, +/- = 2, PIM 38, po-ottelut 5, 0+2=2, +/- = -6, PIM 0. Arvosana 7.
Cirellin ongelma on tuo taitoihin nähden liian suuri kakkossentterin rooli ja 6,25M palkkakuitti. Mies olisi täydellinen kolmosketjun sentteri. Se mikä Cirellissä on hyvää, on tuo että pystyy aina parantamaan pleijareihin ja muodostaa hyvän kaksikon Hagelin kanssa, mutta parempaan on silti pakko pystyä tehojen muodossa. Se kuvastaa tuota Cirellin ongelmallisuutta hyvin, että Nick Paul pystyy tismalleen samoihin tehoihin, mutta puolet pienemmällä palkalla. Vielä menestyskausilla Boltsissa ei ollut tällaisia "ongelmapelaajia" rosterissa.

Conor Sheary, ottelut runkosarjassa 57 4+11=15, +/- = -3, PIM 12. Arvosana 4.
Odotuksiin nähden Sheary oli heti Sergan jälkeen ylivoimaisesti suurin floppi. Yhtään mikään ei tuntunut onnistuvan ja mies menetti ihan kaiken itseluottamuksensa ja sitä kautta pelipaikkansa. 2 kautta olisi vielä sopimusta jäljellä, mutta ennemmin tuo paikka kannattaa antaa nuoremmille ja vielä eteenpäin menossa oleville pelaajille.

Tanner Jeannot, ottelut runkosarjassa 55 7+7=14, +/- = -10, PIM 75, po-ottelut 5, 0+1=1, +/- = -2, PIM 2. Arvosana 4+.

Tuo + -merkki tuossa nelosen lisänä tulee pelkästään siitä, että on hyvä lyömään vastustajan pelaajia nyrkillä päähän. Muuten Jeannot onkin sitten ollut täysin hyödytön hankinta, koska jalkanopeus on aivan umpisurkeaa ja kaiken lisäksi on vielä loukkaantumisherkkä. Uskallan sanoa, että kyseessä on maksettuun vastineeseen nähden ylivoimaisesti Tampa Bay Lightningin seurahistorian huonoin hankinta. Jos ei ensi kaudella tapahdu ihmeitä, niin eiköhän miehen pelit Boltsissa jää siihen.

Nikita Kucherov, ottelut runkosarjassa 81 44+100=144, +/- = 8, PIM 22, po-ottelut 5, 0+7=7, +/- = -1, PIM 2. Arvosana 10.
Kuch on tasan ainut syy sille, miksi Bolts eteni pleijareihin. Mies veti ensimmäiset 50 runkosarjapeliä aivan yksin joukkuetta mukanaan ja pitäisi tuon takia olla Hart Trophyn voittaja tällä kaudella. Täysin ilmiömäinen pelaaja ja koska pelaaminen ei perustu vauhtiin, niin tulee tuon pelisilmänsä ansiosta tekemään tuhoa vielä monta kautta.

Steven Stamkos, ottelut runkosarjassa 79 40+41=81, +/- = -21, PIM 34, po-ottelut 5, 5+1=6, +/- = -5, PIM 2. Arvosana 8 1/2.

Stammerin ensimmäiset noin 50 peliä olivat todella vaikeita, eikä mies erottunut oikein mitenkään massasta ja näytti jälleen kerran, että kippari on tippunut pois aivan terävimmästä kärjestä. Loppukaudesta olikin taas ihan eri ääni kellossa ja varsinkin Panthersia vastaan kippari laittoi koko sielunsa peliin ja hänen taistelustaan homma ei jäänyt kiinni. Edelleen Stammer on todella kova ylivoimapelote ja olihan tuo loppukausi sellainen näyte, että jos suostuu edes hieman leikkaamaan palkastaan, niin ehdottomasti sellainen maksimissaan 4-vuotinen jatkosopimus kouraan.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Nikon soppari alkaa ensi kaudesta, mutta tänään jatkuu AHL playoffsit jossa Huuhtanen & Merelä pelailevat.

Ethan Gauthier voitti QMJHL mestaruuden ja playoff tehot olivat suht vakuuttavat, jännä nähdä siirtyykö ens kaudeksi AHL ja nähdäänkö hänet U20 kisoissa Kanadan paidassa.

Heddy, Paul ja Hagel höntsäilevät MM-kisoissa, JBB oli käynyt Block partyssa juttelemassa mukavia joukkueesta. Sellainen kuva on haastatteluista jäänyt että Sheary ja Jeannot olisivat vielä ens kaudellakin täällä, joka ei hirveästi toiveita herätä sen suhteen että joukkuetta saataisiin vahvistettua.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Seuraavalla kaudellahan alkaa jo olla ihan "hyvä" tilanne kun pidätykset, LTIR yms. katoavat ja vain Hagelin palkka nousee, eli voi sitten noita palasia siirrellä miten haluaa, mutta jos ei tosiaan halua ole niin samassa tilanteessa ollaan. Nyt vaan alkaa olemaan se ongelma, ettei tuolla varsinaisia ryöstösopimuksia ole ja junnuistakaan oikein mitään varmoja arpoja ole tulossa vaan vaatinevat kaikki sen 1-2 kautta kehitystä vielä.

Stamkosin sopimus voi tosin olla se, mikä naulaa sitten arkun kannet kiinni tulevaisuuden suhteen. Ei tuossa vaan ole yhtään varaa maksaa edes läheskään reilua lappua, jos halutaan lisätä leveyttä rosteriin. Jos esim. Duclair suostuisi jatkamaan tuolla 3m lapulla jatkamaan ja Stamkos suostuisi (:D) 5,5m lappuun niin sieltä jäisi sitten 3,2m joukkueen vahvistamista varten. Kyllähän tuosta melkein pitäisi Sheary tai Jeannot raapaista kuuseen.

Pakkiahan on moni myös toivonut, mutta menisin kyllä itse nyt tuolla. Hyökkäyksen aukot ovat paljon räikeämmät, ei sieltä halvalla saa pakistoon kuin kusta ja mielummin kehittää sitten noita omia puolustajia. Lilleberg varmaan hoitanee ruutunsa ja terve Serga on jo iso vahvistus. Hyökkäyksessä taas 3. ketju ja 4. ketju ovat ihan mustia aukkoja, Cirellinkin taso enemmän tuossa 3. ketjussa, kuin 2. ketjussa, eikä Stamkosikaan nyt mikään valovoimainen top-6 pelaaja ollut vaan omiin vuoti aika huolella. 3. ketjussa ei sitten muuta ole kuin Paul, joka täyttää mitat.

Se mikä on myös nyt ollut hukassa niin identiteetti. Ei tuo joukkue enää pelaa semmoista tunnistettavaa jääkiekkoa. Nyt on tämmöinen mix & match isoja pelaajia, nopeita ja hitaita pelaajia. Ei tuosta oikein punaista lankaa saa kiinni.
 

No Look Pass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Duclairilla ei kyllä tehdä mitään. Tiukoissa paikoissa katoaa kuin pieru Saharaan. Runkosarjassa toki luisteluvoimallaan toi positiivista vaikutusta.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Kyllähän se tosiaan siltä näyttää, että jos Bolts haluaa seuraavilla kausilla pysyä edes jonkinlaisena contenderina, niin jotain isompaa liikettä tuo rosteri vaatii. Se menestyskausien kilpailuetu halpojen sopimusten osalta on ohi ja nyt meillä pelaa ylihintaisilla lapuilla Cirelli (ylihintaa noin 1,5M), Cernak (ylihintaa noin 1M) ja Sergachev (ylihintaa viime kauden esityksillä noin 3M). Itse olisin täysin valmis treidaamaan Cirellin, jos tarjolla olisi oikea kakkossentteri. Onhan Cirelli Cooperin suosikkeja ja tärkeä alivoimapelaaja ja joukkueen sielupelaaja, mutta onhan se kestämätöntä, että meillä pelaa kakkosen keskellä 40 pinnan pelaaja yli 6 millin palkalla.

Itse en niin hyvin ole perillä noista cap kiemuroista, mutta osaako joku sanoa, että paljon Boltsille aiheutuisi rasitetta capiin, jos tuosta ostettaisiin Sheary ja Jeannot ulos? Treidissä Jeannotilla voisi jotain arvoa ollakin, mutta Shearysta ei kukaan anna yhtään mitään vastinetta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Itse en niin hyvin ole perillä noista cap kiemuroista, mutta osaako joku sanoa, että paljon Boltsille aiheutuisi rasitetta capiin, jos tuosta ostettaisiin Sheary ja Jeannot ulos?
Shearyn soppari on mahdollista ostaa ulos, mutta ei siitä paljoa hyötyä tule. 1, 3 ja 4 vuosi tuovat 0,6 millin caphitin. Toisena vuotena caphit 1,1 miljoonaa, joten minimilapulla menee silloin aika yks yhteen.

Jeannot caphit eka vuosi 1,1 miljoonaa ja toinen 0,8. Tuosta sentään tulisi 1,5 miljoonan ja lähes 2 millin säästö. Toinen asia sitten, että löytyykö tuolla summalla parempaa pelaajaa siihen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös